בית פורומים עצור כאן חושבים

האלוקים ביהדות, מיהו ומהו ? (כן כן גם הוכחה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/8/2011 02:08 לינק ישיר 

דניאל
מי מינה אותך לשומר הסף של היהדות הדתית? מי אתה שתקבע מי דתי ומי לא? קיבלת אפוטרופסוט על האמונה האמיתית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2011 14:25 לינק ישיר 

אף אחד לא מינה אותי אני פשוט אומר לך מציאותית מה יקרה..ויכול להיות שאתם צודקים ואם זו האמת אז לכו איתה עד הסוף ולא חשוב מה יגידו עליכם..

משהו לא קשור קצת..אולי תמליצו לי על ספרי יסוד ביהדות (ז"א ספרים ממקורותינו-חז"ל שמדברים בהוכחות מציאות ה', אמיתות התורה, מטרת הבריאה, הגמול וכו') מה שאני מכיר זה הקדמות הרמב"ם,הל' יסודי הרמב"ם,חובות הלבבות,כוזרי,מס"י,דרך ה'.. אולי תציעו לי כמה ואולי איזה קודם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2011 15:16 לינק ישיר 

דניאלבל כתב:
משהו לא קשור קצת..אולי תמליצו לי על ספרי יסוד ביהדות (ז"א ספרים ממקורותינו-חז"ל שמדברים בהוכחות מציאות ה', אמיתות התורה, מטרת הבריאה, הגמול וכו') מה שאני מכיר זה הקדמות הרמב"ם,הל' יסודי הרמב"ם,חובות הלבבות,כוזרי,מס"י,דרך ה'.. אולי תציעו לי כמה ואולי איזה קודם..

זה נושא האשכול ופתרונו, במקום לחפש פילוסופיות של הוכחות חדשות בכל דור ודור, אני שואל מיד על אדם הראשון ואברהם ומשה רבינו הם הרי בוודאי לא למדו את קהלת ואריסטו ותורת יוון לסוגיהם, ובכל זאת התעקשו על השקפת היהדות שיש קל אחד ביקום, ולמה ?? על זה בדיוק בא האשכול הזה לטעון שלא צריך כלל הוכחה ולא צריך לחפש אותו, טענתי שמבחינת היהדות לא משנה אייך אתה תבין זאת שיש קל אחד ומשם בינה אחת לאנושות, או עם הגשמה או בלי. כל חכם וטענתו הוא, הרמב"ם יאשים את המגשם במינות ואחרים יאמרו שהתנ"ך מגשם כפשוטו, וכו' וכו' עד אין סוף וויכוחים, אני טוען שבאמת לא משנה העיקר התובנה שיש בינה אחידה ביקום ומכאן כל היהדות, אני טוען יותר מיזה שאפי' הכופר והספקן לא יכול להכחיש את השקפת היהדות בעניין זה וחברתית באמת הכופרים מחייבים את זולתם במוסר וערכים אפי' שלא מאמינים שיש בכלל אלוקים ח"ו, ומנין הזכות שלהם לחייב את הזולת במוסר וערכים ?! כי הם גם חושבים שיש בינה אחידה ביקום !!! 

כל מה שכן משנה זה דרכיו של אלוקים, וזה המחקר והמדע תשכיל אותנו, ולכן אומר הרמב"ם שלמי שאין מדע אין לו תורה, 
וחז"ל אומרים שהבינה לפני התורה, ולכן אמרתי לך שכל חתימה של דעה בלי שנוכל לבדוק ולשנות בהכרח היא ע"ז ממש,
וכן כל דעה פילוסופית שיבוא אנשים לטעון שהיא משמים ואין לחלוק עליה ולפקפק עליה ?! זו המושג ע"ז !!
ולא כפי שחשבת שח"ו הדברים\התוכן עצמם היא ע"ז או מה, רק זה שטוען כך הוא עובד ע"ז,

תוקן על ידי maxmen ב- 21/08/2011 15:33:01

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האלוקים ביהדות, מיהו ומהו ? (כן כן גם הוכחה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.