בית פורומים עצור כאן חושבים

האמונה שבכפירה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/6/2011 13:02 לינק ישיר 

והתוכחה בגמרא הזו- שאנשים אומרים- ואין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמיים- זה שורש הרע- אנשים  מורידים מעצמם כל אחראיות, ותולים את הכל בה'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2011 13:10 לינק ישיר 

אני מכיר את הפירוש הזה וודאי יש בו מן האמת, אבל אם נחייב אותו לגמרי נישאר לנצח במצב של עקבתא דמשיחא, מבלי להתקדם אל השלב הבא, וכפי שאכן קורה כבר הרבה יותר מדי שנים.              

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2011 13:12 לינק ישיר 

איש
איפכא מסתברא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2011 13:24 לינק ישיר 

ירוחם, נראה לי שאיש ציפור מתכוון להתייחס להודעתי בעניין המשנה בסוף סוטה, והוא באיזה שהוא מקום דווקא מסכים איתך שעלינו לפעול ולעשות וכו' ולא לחכות לאבינו שבשמיים.

מאיפה אתם יודעים את זה שעלינו וכו' אם לא נאמר שזה רצונכם שלכם שככה באמת יתנהל העולם ?
אני פתוח לחלוטין לשמוע שבורא עולם אומר תן לי לטפל בעניינים בזמן ובמקום שאני רוצה בהם ואל תתערב לפני שהוזמנת. אפשר בהחלט גם לומר שכך אני הייתי רוצה שהעניינים יתנהלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2011 13:24 לינק ישיר 

אגב על דרך הרמז,
הדבר רמוז בסוגיות של סוף מסכת מכות , שאחרי כל המכות מגיעים למצב בו "צדיק באמונתו יחיה" אבל כל שאר העולם בחורבן ובלאגן, והצדיק גם הוא מרוצה מהמצב כמובא בסיפור על ר"ע, כי דוקא מתוך זה מתברר שאכן הכל יכול להתהפך. אבל מכאן ומכאן אין מי שיגרום לשינוי הזה לקרות.
           ומי שבקי קצת בסוד יבין בזה את ענין משיח בן יוסף, והטרגיות שבו, ואכ"מ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2011 14:27 לינק ישיר 

ולפני יש את חז"ל כפי שרש"י מביא זאת בגאולת מצריים,

שמות פרק יד

(טו) וַיֹּאמֶר יְקֹוָק אֶל מֹשֶׁה מַה תִּצְעַק אֵלָי דַּבֵּר אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וְיִסָּעוּ:

טו) מה תצעק אלי - למדנו שהיה משה עומד ומתפלל, אמר לו הקדוש ברוך הוא לא עת עתה להאריך בתפלה שישראל נתונין בצרה

ה' אומר למשה תפסיק להתפלל - שעת הגאולה. תתחילו לזוז,  רק אם תסעו תגאלו, לא התפילות יגאלו אותכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2011 08:57 לינק ישיר 

הבעיה שציין פותח האשכול, שהכופרים דוחים את טיעוני המאמינים בטענות לא ענייניות ורואים במאמינים אנשים לא מעמיקים וכדו׳ זו בעיה הנכונה גם אצל המאמינים ״הרציונאליסטים״ כלפי המאמינים שגם מה שלא נכנס לתפריט ״רציונאליסטי״ נכלל במצע אמונתם״. הרציונאליסטים טוענים בערך שכל מה שאינו נתפס בחושים משל הוא, ולא יכול להיות במציאות כפשוטו, לעומת הסוג השני שטוען שהמציאות היא רחבה יותר ממה שהחושים יכולים לקלוט. ומה אומרים ״הכופרים״? האם לא כמעט אותו דבר? ומה אומרים המאמינים? לא כמעט אותו דבר?

תוקן על ידי שמניךטובים ב- 24/06/2011 09:31:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2011 09:27 לינק ישיר 

התכוונתי ״כמעט אותו דבר״ מבחינת המקבילות ולא מבחינת השוויון. ואני אומר דבר כזה: יש בעולם שני סוגי בני אדם: סוג אחד זה אנשים שיכולים לקבל רק מה שעיניהם רואות או שכלם תופס, הסוג השני זה אנשים שמקבלים גם מה שנסתר מעיניהם, או משכלם. הסוג הראשון אם יקבל חינוך חילוני, הוא יהיה מה שמכונה ״כופר״, ואם יקבל חינוך דתי, הוא יהיה או דתי רציונאליסטי, או יחזור בשאלה, הסוג השני אם יקבל חינוך חילוני הוא יהיה מה שנקרא ״חילוני מאמין״, או שיפנה לכיוונים מיסטיים רוחניים, ואם יקבל חינוך דתי הוא יהיה בד״כ הדתי ״הקלאסי״, שמאמין גם בניסים ובברכות וכו׳ זה ניתוח בגדול, וכמובן יש גם גווני ביניים ושילובים. כנראה שזו תכונה בנפש האדם הנכונה לכל בני האדם מכל רקע שהוא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2011 22:08 לינק ישיר 

קסת יקר,

כתבת, "כל ראיה שיביאו להם,הם ידחקו אותה בדוחקים שונים כדי לדחות אותה,כל שאלה שהם ישאלו,לא יועילו כל התירוצים שיתרצו להם,הם בטוחים שההבנה שלהם היא ההבנה האמיתית."

אם תוכל בבקשה להציע אחדות מהראיות, אודה.

תוקן על ידי עץהדר ב- 25/06/2011 22:17:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2011 01:01 לינק ישיר 

קסת

אם באת לומר שגם כפירה היא סוג של אמונה, צדקת.

אולי נתחיל בהבהרת מונחים.

א. אמונה 1 - קבלת משפט (טענה, אמירה) כאמיתי.

ב. אמונה 2 - קבלת אמונה בעלת תוכן דתי. (צריך להגדיר מהו דתי!).

ג. אמונה 3 - מצב נפשי שמייחד את האדם הדתי כלפי אמונתו.

כפי שכבר כתבו כאן, לגבי כל אמונה (1) היא שניתן לשאול מה הבסיס להחזיק בה.

וכפי שכתבת אתה, הטענה "הדת היא שקרית" או "הדת היהודית היא שקרית" זו אמונה מסוג 1, ממש כמו הטענה "הדת היהודית אמת".

אלו שמבקשים בסיס לאמונתם, יכולים לבנות שרשרת של משפטים שמוליכה לחיזוק אותן טענות שבהן הם מאמינים יותר.

אם אנו מחלקים את בני האדם לפי קבלת אמונות "דתיות" או דחיתן, אזי יש כאלו שמחזיקים באמונה 1 בעלת תוכן דתי ויש שמחזיקים באמונה הפוכה. ויש שיושבים על הגדר וטוענים, אולי בצדק, ששום הוכחות שהן לא שיכנעו אותם להעדיף צד זה או אחר.

כאשר מציגים שרשרת של אמונות שנועדה להוות בסיס לאמונה דתית, או יהודית, ניתן להעלות צדדים לכאן ולכאן אם לאמץ את השרשרת או לדחותה.

כמדומה שייתכן (ועוד חברים) אוחזים בצד הזה. לאמור: שאין שרשראות שיעניקו יתרון לצד היהודי-דתי-תורני.

אתה טוען כנגדם שאף זו - הביקורת - אמונה (1) היא.

מה הם יענו לך? אני משער שהם יטענו שהמבקש ראיה נמצא במצב עדיף על זה שצריך להציג את הראיה. ולו  מסיבה זו: כולנו מודים שאנו מחפשים ראיות לאמונותינו.

מה אפשר לטעון כנגדם: הגשנו לכם ראיות. במיוחד: שרשרת היסטורית מדור לדור (לקמן: שרשרת ריהלית על שם הממציא והמנסח בספרו "הכוזרי").

אתם בשלכם. זה לא מספיק. במקום כלשהו, טענת הנגד היא: אבל אולי יש חור במסורת שלך. הרי יתכן שהמסורת שאתה בונה עליה (השרשרת ההיסטורית מהר סיני) נבנתה על שקר שוהחדר פנימה בכוונה או בטעות.

אז יש עדיפות לשבת על הגדר ולא לאמץ שרשרת שניתן להטיל בה ספק.

לדבריך, אין להם שום יתרון על פני מאמצי שרשרת זו או אחרת. או, טוב מזה, אין להם יתרון על אלו שמאמצים את השרשרת היהודית הריה"לית.

כמובן, צריך עיון בכל זה, מצבו של מי עדיף. וקודם לכן, איך עמדות אלו ינוסחו במונחים פילוסופיים והאם יש יתרון מבחינה פילוסופית (אם יש כזה דבר) לעמדה ריהלית או לשלילתה - מכוח הספק הזה של "אולי נכנס שקר פנימה".

אני סבור כמוך, שגם אצלם או "אמונה" (1). אבל יש לשים לב שהם סבורים ששלילה במובן של אי אימוץ דרך מסויימת עדיפה על פני אימוץ דרך שאינה מאושרת במידה מסויימת, והמידה הזו לא התקיימה עדיין.

אני הייתי מעלה טיעון שחשבתי להקדיש לו אשכול מיוחד, אבל אפשר להניחו כאן.

האם תיתכן לפי שיטת ייתכן מערכת משפטים שתהווה אוסף ראיות מספיק כדי לאמץ אמונה דתית, אמונה יהודית, אמונה ריהלית?

אחד הדיונים שלי איתו בעבר היה האם מה שיש בידינו הוא מספיק. אני טענתי, ומיחזרתי טענות כאלו מן העבר בפורום, שהמבקש ראיות גדולות מדי מבקש מה שלא ייתכן. עד כמה שהבנתי את ייתכן, הוא יטען שאם אין שום מערכת מספקת כזו, אז עדיף להישאר במצב של הכרזה על אי ידיעה רשמית ועל אי אימוץ שום מערכת דתית.

מה שעושים כולם כאן, לדבריו, הוא לאמץ את "דת השכונה" ללא ראיות מספיקות.

אני סבור כמו פותח האשכול, גם שיש עדיפות לשרשראות שבידנו, גם שיש לדעת להסתפק במה שבידנו. ואילו טענת פותח האשכול, שהעדפת הטיעון של "אני יודע שאיני יודע" היא בסך הכל אמונה נוספת, שגם עליה ניתן לפקפק באותם כלים.

ומעתה מה יאמר ייתכן?

(אני מקוה שהבהרתי את עצמי. מרוב שרשראות וניסוחים טכניים אולי לא הצלחתי לומר פשוט:

יש ראיה למסורת (לפחות לחלקה החשוב) על ידי שרשרת ריהלית של אב לבן ממעמד הר סיני ומתן תורה עד חז"ל ומחז"ל עד היום. אני קורא לכך שרשרת ריהלית על שם המנסח הראשון שלה, רבי יהודה הלוי ב"הכוזרי".

כמובן אפשר לערער על תוקף השרשרת הזו, אבל אני עדיין סבור שבאופן עקרוני רובה החשוב קיים.

לא שאי אפשר לטעון שזה לא טיעון מושלם אלא שגם הערעור סובל מאותם חורים עקרוניים, כפי שטוען בעל האשכול שלנו.

זה תורף הדברים.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2011 11:56 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2899532&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2011 20:16 לינק ישיר 

שלום,

נראה לי שקסת הציג את הנושא בצורה מוטה ושופטת. הכופר ניצב מנגד למאמין ומיד הוא בעל מום. (נדמה לי שבעיה זהה, מן הכיוון ההפוך מצויה אצל החוזרים בתשובה).

המשפט 'האדם אוהב קביעות ויציבות' מייצג תכונה אנושית כללית, אצל מאמינים ושאינם מאמינים למיניהם. טעות ליחס אותה לכופר באמונה בלבד. זו תכונה המאפיינת שמרנות, וגם סיפוק ממצב נתון, למשל כלכלי וחברתי, ששינוי עלול להרע אותו. בקוטב השני נמצאים 'אוונגארדים' [שיבוש הביטוי בעברית של המלה אוונט-גארד. משמעותו ההולכים לפני חיל החלוץ, בצבא או בתחומים אחרים], פתוחים לחדשנות ולהשקפות חדשות ונסיוניות. עוד מצויים שם אינטלקטואלים, אנשים הרואים מכלול שלם של גוונים ואפשרויות, ומוצאים לכל אחד מהם טעם ונימוק עד שהם מגיעים לחוסר ביטחון והעדר יכולת החלטה.

אבל, אם נביט בתופעה מן הצד הפחות קיצוני, - הוא מצוי בכל המחנות ואינו עניין למאמיני הדת ולשאינם מאמינים בה, - הרי רבים נוטים לשמרנות משום רצונם לקבל או לכבד מסורות, מסגרות, הנחות והרגלי חשיבה. אכן, הם נותנים להם קביעות ויציבות. אנשים אחרים, נוטים לשאול שאלות ומקשים על הנחות ואמיתות מקובלות. נראה שאחרונים אלו מחשיבים ביותר את ערך האמת. יש לזכור כי בכך, מבחינה ענינית, מסתיימת פרשת איוב. ראוי איפא לכבד גם את האדם המחפש את האמת בדרכו אל הדת או ממנה, שנאמר 'צדיק באמונתו יחיה' [חבקוק ב 4].

החיפוש אחר האמת היא מהותית לאדם לא פחות מצורך האמונה שלו, והיא היא שהביאה להתפתחות האדם והתקדמותו. חשיבותו עצומה גם במישור המוסרי, שבו, פעמים הרבה נדרשים להתגבר על אמונות ודאיות כביכול כתנאי ראשוני למציאת האמת.
אותה שאיפה לאמת מציגה גם את הצד הטראגי של האדם, במה שהוא יצור סופי ומוגבל, ומסעו אל האמת מוגבל, גם במישור של ההכרה התבונית, גם במישור האמוני.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2011 20:26 לינק ישיר 

עודד

מבלי להיכנס לדיון או תגובה ספציפית, רציתי להביע את הנאתי מדבריך ומהשתתפותך בפורום.
תענוג אינטלקטואלי לקרוא את הודעותיך, והן מעוררות בי הרבה מחשבות. תודה רבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2011 01:11 לינק ישיר 

נראה לי, שאם אדם באמת באמת לא מאמין במשהו, הוא לא יתעסק בו. (אף אחד לא טורח להפריך עבודת אלילים, או למשל את דת האיסלם)

אם אני רואה חוזר בשאלה שמתעסק רבות בוויכוחים וניסיונות להפרכת הדת, יכול מאוד להיות שיש בתוכו גרעיני אמונה שהוא מנסה לבטל אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2011 10:31 לינק ישיר 

בהמשך לתגובתי הקודמת –

האם העובדה שאנשים כמו ירון ידען חשים צורך להילחם בדת, למרות שהם כבר מזמן לא במסגרת דתית וחיים כאנשים חילוניים וחופשיים לחלוטין, מעידה על אמונה נסתרת שגורמת להם להתעסק בדת כל כך הרבה ?

אני גם שם לב, שבתגובת האנטי דתיות בערוץ יהדות ב – YNET אפשר להרגיש בין השורות שהמגיבים התוקפניים ביותר הם בעלי ידע ששמור רק לחרדים ובוגרי ישיבות...   

ואולי ההסבר הוא, שהואיל והם עברו קשיים גדולים בחזרתם בשאלה ויחס לא סימפטי מצד המשפחה והחברה, יש להם פשוט דחף לנקום ? וזאת לא אמונה נסתרת ? או אולי שניהם ?

יש פסיכולוג בפורום ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האמונה שבכפירה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.