| נשלח ב-13/6/2011 20:43 |
|
| |
מאין באת ולשם אתה הולך
ניתוח רוב הטיעונים בעד האמונה כאן בפורום מעלה, כי נקודת ושורש העניין הוא טענת המאמינים כי נקודת המוצא הבסיסית האולטימטיבית היא האמונה. אם מחמת הרגש, אם מחמת מסורת, אם מחמת כל טיעון שאולי פספסתי. המגיבים אומרים מפורשות, כל אחד בסגנונו, אך (כמעט) כולם לדבר אחד מכוונים. הדיון מתחיל מכאן ואילך. אין מקום לדון, שלא לומר להוכיח, על מה שלמעלה ולמטה מלפנים ומאחור. טיעון זה תקפו יפה רק אם נקבל מראש את ההנחה כי כל אחד נולד וחי בסביבה מסוימת בהשגחה פרטית ישירה. כל אחד ואחד במקום שנולד, או לעם אליו נולד. זו האמת שלו ומיניה בל יזוע. מקום שנמצא כאן היה. ניתן לעשות פה ושם "תיקוני גבול" קלים, אך אין לסטות מהשורש. אם נחשוש ח"ו כי הלידה והמגורים בסביבה פלונית או לעם אלמוני היא מקרית לחלוטין, נשמטה לחלוטין הנחת היסוד הבסיסית. אז מה קורה כאן בעצם? מאן דהו נולד במקום מסוים, לצורך הדיון בעיה"ק ירושת"ו. הוא מחליט כי לעובדה זאת יש משמעות מרחיקת לכת על דעותיו ומעשיו. אמרו לי נא, האם אין זו התגלמותה הטהורה של "דת השכונה"? כאן עומד הדיון כולו על אחת. האם למקום הולדתי ולאמונה בה מחזיקים הורי מולידי או מאמצי, יש משמעות עמוקה, כזו המשליכה על כל חיי ואמונותיי, או שמא סדנא דארעא חד הוא וכדי ל"הרגיש" או לקבל אמונה, יש לבדוק מה קורה בכל העולם כולו וממילא לבדוק את הדברים בשרשן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2011 21:54 |
|
| |
ייתכן לא אסכים שההנחה היסודית הוא שהיכן שנולדת הוא בהשגחה וממלא עלינו לקיים את האמונה שהולעטת בה. וגם התורה נראה לא מסכימה לזה, שאם כן מה לנו טענות על כל הטועים ועובדי עבודה זרה? וכי אם הייתי נולד נוצרי או מוסלמי או בודיסט זו גם היתה בהשגחה והיה עלי להיות מאמין עיוור בבודיזים? פשוט שהתורה לא תאמר דבר כזה
אבל נקודת המוצא של האמונה אינה תלוייה בשכונה אלא בשכונה שכל העולם שותף בה. לפי סקרים אחרונים 85 אחוז לפחות של אוכלוסיית העולם מאמינים באלקים ובדת. כך שדי נורמלי ואנושי להאמין בזה באופן יסודי. השאלה רק איזה דת, ואיך דת, ובזה כנראה שהיהדות מספיק טובה גם מבחינה רציונלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 08:44 |
|
| |
יהיאור כמה מאנשי העולם מאמינים בשדים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 10:42 |
|
| |
יהי, לו יהי כדבריך. מה זה בדיוק "מספיק טובה"? זה מחייב? וולונטרי?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 10:50 |
|
| |
יהי מספיק טובה גם מבחינה רציונלית.
אולי תסביר את הרציונליות?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 11:01 |
|
| |
כמה הערות, 1. הטיעון היסודי שלך לא נכון. היו כאן הרבה טענות אחרות בנוגע לאמונה. 2. לא מדובר בהנחת יסוד אלא במציאות, אני נולדתי בעיר כזו וכזו למשפחה כזו וכזו, בין אם זה יד המקרה ובין אם לא זו המציאות, ואני מושפע ממנה. נקודת המחלוקת היא עד כמה אם בכלל לבחור ללכת איתה הלאה, וכמה להתיימר (יומרה שלא ממש מחזיקה מים אגב) להתנתק ממנה. 3. בנוגע לעצם השאלה, קודם כל כאמור אנחנו לא חיים במציאות של "טבולה ראסה" , כך שמראש עלינו להיות מודעים שהבחירה שלנו מוגבלת. מעבר לכך כל אחד בוחר את דרכו מי שמזדהה עם דרך החיים אליה נולד ורואה אותה כמבטאת אמת או שחיפוש אמת לא מעניין אותו יכול להישאר בשכונה אליה נולד, מי שמרגיש לא שלם עם מה שקיבל וחיפוש האמת בוער בלבבו צריך לכתת רגליו ולחפש אחריה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 11:30 |
|
| |
יש פתגם באידיש כשהתולעת נמצאת בתוך החזרת. היא חושבת שזה המקום המתוק ביותר בעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 11:54 |
|
| |
ייתכן,
אז מה אתה מציע לאותו שנולד באותה השכונה- שיתעלם מכל נתוני הפתיחה שיש לו ויתחיל מחדש עם לוח חלק (טאבולה ראזה ביידיש) ? למה זה יותר הגיוני ? הרי גם לזה אין לו שום הוכחה ?
בעקבות דבריך, כאן ובעשרות אשכולות דומים שכבר פתחת, אני מכריז בזאת על דת חדשה (מי אמר שאין הפריה הדדית בפורום ?). ההיפך מ"דת השכונה" תהיה "דת הלוחלק" שעקרונותיה פשוטים מאד: אל תקבל שום דבר (אפילו לא אלףבית, אפילו לא אחד ועוד אחד) מהסביבה שבה גדלת, בנה את הכל מהתחלה לפי מה שבא לך כאן ועכשיו.
אכן בשורה גדולה לפנינו. דת הכפירה היא דת הלוחלק.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 12:01 |
|
| |
שותף לא ניסחף זיל בתר רובא.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 12:04 |
|
| |
שותפי,
עכשיו שיחקת לידיו של ייתכן. הוא אף פעם לא שלל את מה שהנך מציג זה עתה. רק טען שאין הוכחות מוחלטות לצד אחד ולכן אין כל מחייב.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 12:12 |
|
| |
שותפי, מה פסול מצאת בדף חלק? וכי אין ההיגיון אומר לבדוק כל דבר משרשו? איזה הוכחה צריך כדי לבדוק דברים מן היסוד? לבדוק אין פירושו להתעלם. "הדף החלק" אינו דת אלא תפיסת עולם. אינני מתבייש בה כלל. אין בה שום בשורה ולצערי לא אני זכיתי להיות ממציא הרעיון. העקרונות טיפה מורכבים יותר מכפי שהנך מציג בציניות.
תוקן על ידי ייתכן ב- 14/06/2011 12:12:32
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 12:20 |
|
| |
אני טוען שההחלטה להשתמש בנתוני הפתיחה או לדחות אותם היא שקולה לגמרי, ולכן כל אחת מהן היא "דת" חסרת פשר באותה מידה. האינטואיציה שלי היא להשתמש, וזה מה שקראתי כמה פעמים בשם חזקה דמעיקרא, כי זה כבר נמצא בידי. כל המשך השימוש בשכל מבחינתי יהיה להעמיק להרחיב ולהתאים את נתוני הפתיחה האלה לתצפיות נוספות שמתגלות לי על העולם ועל האדם. זריקת נתוני הפתיחה תהיה בודאי הפעולה האחרונה שאעשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 12:22 |
|
| |
אני טוען כי נתוני הפתיחה הינם אקראיים ובמילא שרירותיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 12:23 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | אני טוען כי נתוני הפתיחה הינם אקראיים ובמילא שרירותיים. |
|
זוהי דת הלוחלק.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 12:25 |
|
| |
שותף הלוחלק היה באמת בשלב מסוים בהיסטוריה האמונית, את זאת אינך יכול להכחיש.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 12:32 |
|
| |
ייתכן, אתה יכול בבקשה להוכיח את טענתך ?
|
|
|
|