|
|
| נשלח ב-16/6/2011 12:44 |
|
| |
בע"ב,
"ושני על על הוכחה מדעית"
מאז החכם מקניגסברג, אין כזו בסוגיית האמונה. (וראה במאמרו של רא"י גולדראט בספ' מרגליות המובאה מהחיי"א דפו"ר)
לכן אפשר מכאן ואילך או להלחם על מה שמאמינים אינואיטיבית, או להביא את הזולת לחוויית קבלה מרצון (ע"ע שבתות אירוח של המחבת"ים)
הזולת, יכול גם להיות לעיתים (היצה"ר ? של) האדם עצמו ... :)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 12:45 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 12:57 |
|
| |
דייר הממצאים הארכיולוגים הם לא מתקופת יציאת מצריים מעמד הר סיני וקריעת ים סוף ועליהם דיברת. דינוזארוס- הוא מחב"ת ממצאיו בדרך כלל נוטים ומוטים- וכבר עמדו על כך אחרים,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 12:59 |
|
| |
ספרן והוכחה היסטורית יש אחריו? ע"פ חכמינו שקדמו לו סברו שיש הוכחה כזו ועליהם דברנו. האם לפי החכם הנ"ל ניתן להלחם על אינטואיציה אישית? הלא לדידיו המוסריות נמדדת בכוליות שלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 13:09 |
|
| |
אותי לימדו שמע את האמת ממי שאמרה תתפלא אבל גם מחבת"ים אומרים לפעמים דברים נכונים סתם לפסול אותם באופן גורף נראה לי לא יפה ולא ראוי. לגבי התקופה הקדומה נמצאה התאמה מלאה בין שמות הערים הקדומות כמו ארך אכד מנהגי האבות כמו מכירת הבכורה או לקיחת השפחה כדי להבנות ממנה לממצאים שנמצאו בערים ובתרבויות קדומות כמו אוגרית ושומר. גם סיפור המבול מופיע במיתוסים קדומים ובעלילות גלגמש ויש עוד הרבה דוגמאות שמוכיחות שלא מדובר בספר שנכתב מאות שנים אחרי התרחשותו. ועוד פעם אני שואל מה רע בעדות חיה ונושמת של עם שמעביר את מסורתו מדור לדור בלי הפסקה האם זה פחות טוב מאיזה כתובת חצי שבורה בפרמידה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 13:13 |
|
| |
דייר, למה אתה מתכון עדות של עם שלם? העם שראה את מתן התורה? אין לנו את עדותו של העם אלא של מי שכתב את התורה. הוא לא היה עם שלם. אם כוונתך לכך שעם שלם אימץ את התורה, אותו עם אימץ ברובו הגדול גם את סיפור הגולם ועוד. קשה לי מאד לסמוך עליו. רק אתמול נזכרתי בדברי חז"ל על ליקוי ירח. אז אתה מצפה שאסמוך בעיניים עצומות על שיקול דעתם? השאלה מאד פשוטה. אתה יוצא מתוך הנחה כי מה שלמדת בחיידר נכון וכל הרוצה להפריך יפריך. אני מנסה לבדוק את הדברים משרשן. זה הכול. בעל, מחזון איש קרמית עלי? אגב, החזו"א "מוכיח" את האמונה מפלאי הבריאה, כמופיע בריש "אמונה ובטחון". הציטוט שהבאת הוא המשפט הפותח להצגה פיוטית של מורכבות העולם ועומק חידתו. אגב, במהדורה הרגילה, מלבד השמטת הביקורת על תנועת המוסר, הושמט גם חלק מפרק א' אות ט'. הוא מופיע באמונה ובטחון הנדפס בסוף טהרות (שם נכתב תחת הכותרת "והוא חלק מכתי"ק זללה"ה הכ"מ על ענייני אמונה, בטחון, ועוד"). אין לי כוח להעתיק את דבריו. מן הראוי להעתיקם ולראות כיצד התמודד החזו"א עם השאלה הפשוטה מי ברא את אלוהים. ר' ירוחם, חז"ל ודאי פירשו כך ואני מניח כי גם לדעת העצכחים אין דבריהם בנדון בגדר "תקלה". הבינני נא מהו ממזר על פי פשוטו של מקרא. האם כוונתך לכתוב בזכריה וישב ממזר באשדוד והכרתי גאון פלשתים שלפי כמה מפרשים הכוונה לזר?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 13:29 |
|
| |
איזה חיידר ואיזה נעליים מדובר במציאות שא אפשר להכחיש כל העם חוגג פסח אתה יכול להכחיש את זה?????? מה זה קשור בכלל למה שלימדו או לא לימדו זאת המציאות אז אתה טעון שהכל שיכנוע עצמי? ועוד משהו איך עם יכול לאמץ ספר שכתוב בו דברים שהוא עצמו עבר והוא עצמו חווה אבל בעצם הוא לא באמת עבר את אותם דברים. תחשוב קצת עם עצמך ותגיד לי אם זה מתקבל על הדעת? התורה עמוסה לעייפה בפרטים שלדעתי הם אפילו די משעממים על מפקדים על שמות אנשים על התרחשויות היסטוריות שמות מקומות שמות עמים זה נראה לך סביר שהכל שקר. הרי העם היה יכול לבדוק את הדברים ולראות אם הם נכונים או לא מה שאתה טוען שכל סיפורי התורה הם דמיון והעם שרצה והשתוקק להאמין קיבל את הדברים? זה נראה פשוט הזוי לחלוטין ולא מתקבל על הדעת .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 13:57 |
|
| |
דייר, כתבת, איזה חיידר ואיזה נעליים מדובר במציאות שא אפשר להכחיש כל העם חוגג פסח אתה יכול להכחיש את זה?????? הכתוב מכחיש. במדבר לא הקריבו פסח. מפורש ביהושע. משמעות פשטות הפסוקים במלכים שהרבה שנים לא קיימו את הפסח. מה זה קשור בכלל למה שלימדו או לא לימדו זאת המציאות אז אתה טעון שהכל שיכנוע עצמי? ועוד משהו איך עם יכול לאמץ ספר שכתוב בו דברים שהוא עצמו עבר והוא עצמו חווה אבל בעצם הוא לא באמת עבר את אותם דברים. תחשוב קצת עם עצמך ותגיד לי אם זה מתקבל על הדעת? אתה יוצא מתוך הנחה כי הכול נכתב בזמן אמת ולא היא. התורה נכתבה כעבור לא מעט זמן ממועד ההתרחשויות המדוברות. אפילו חז"ל רמזו על כך. ואל תשכח שבעידן של היעדר תקשורת ותיעוד מסודר, גם מאה שנה זה המון. כנראה שחוש הביקורת שלהם היה דומה לשלך והם לא העלו על הדעת כי ייתכן שמה שמספרים להם היום על מה שהתרחש לפני הרבה שנים, יכול להיות לא מדויק. כבר כתבתי שאתה ושכמותך, משמיטים את הקרקע מתחת לטיעון המסורת. התורה עמוסה לעייפה בפרטים שלדעתי הם אפילו די משעממים על מפקדים על שמות אנשים על התרחשויות היסטוריות שמות מקומות שמות עמים הרבה מ"הפרטים המדויקים" אכן לא הגיוניים. דוגמת הריבוי המואץ משבעים נפש לששים ריבוא. זה נראה לך סביר שהכל שקר. אין צורך לטעון כי הכול שקר. זו לא חבילה של או הכול או לא כלום. הרי העם היה יכול לבדוק את הדברים ולראות אם הם נכונים או לא העם בימי עזרא שמע לראשונה על דינים יסודיים בתורה ואולי על התורה בכלל. סבר וקיבל. איך בדיוק הוא בדק? מה שאתה טוען שכל סיפורי התורה הם דמיון והעם שרצה והשתוקק להאמין קיבל את הדברים? וכי אינך מכיר דברים כאלו גם היום? וכי אין אתה משתוקק להאמין? זה נראה פשוט הזוי לחלוטין ולא מתקבל על הדעת . אין לי אלא להסכים, כי להאמין לתורה כמות שהיא זה הזוי לחלוטין ולא מתקבל על הדעת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 14:06 |
|
| |
בע"ב,
בודאי שע"פ אותו חכם א"א לנופף באמונה אישית ובודאי לא להלחם עליה אבל לא מפי תורת המוסר שלו אנו חיים (וע"ע משפטי נירנברג) כמובן גם שההשענות ההסטורית בדורות מאוחרים לארועים, לא שונה מזו המדעית שנדחתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 14:06 |
|
| |
ייתכן:
יש כלל פשוט שכל העומד להישרף כשרוף דמי, ולכן כל החיות הנטרפות ודגים נטרפים הם בעצם מותרים,
התורה לא תתן לאכול בעלי חיים נקודה, רק תתיר אחרי סיפור של נח, אפי' אם תכחיש את הסיפור אז בכל מקרה כך התורה מתיר זאת, אז מבחינתינו התורה לא נותן סיבה לאכול חיות באמת רק כי הצלנו אותם, איך שלא תסתכל על זה התורה נגד מתחילה לאכול בעלי חיים, ואם כבר לאכול אז דווקא את הנטרפים במילא וכדומה, אז גם ללא אכזוריות,
אני מתפלא על שאלתך מה ההבדל בין בשרים לבין בשר וחלב,
התורה מקדישה לשון מיוחד להאביל אותנו לבקש מאיתנו רחמים, "לא תבשל גדי (= קטן\תינוקת רוצח אחד,,,,) בחלב אימו ( = של הגדי הקטנה החמודה)
למה התורה לא כתבה פשוט וישר לא לאכול חלב ובשר ?
הסיבה הטובה יותר היא כפי שאמרתי שזה בעצם כל קיומם, כי לו האדם לא היה צורך בהם ?! בכלל לא היו שורדים,
הם חיים במקביל איתנו,
והיות שבנבילה יש בעיה לאכול משום מחלות וכדומה, אז נכון יותר לשחוט אותם ולאכול בריא,
(כלומר הינו צריכים לחכות שימותו לבד ואז נאכל אותם, למה לשחוט ?)
למה הדבר דומה, ראיתי דגי קשקשים שוחים לכיוון הלוויתנים וברור שלפי חוקי הטבע הם ישר נטרפים,
אז למה שאני לא אקח במקום הלוויתנים ?
תוקן על ידי maxmen ב- 16/06/2011 14:17:41
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 14:26 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | לעתיד לבוא מגלה הקב"ה טעמי תורה לישראל, מפני מה איסור שתי אחיות, מפני מה בשר בחלב, מפני מה בשר חזיר, מפני מה כלאים. לאחר שיגלה להם טעמי תורה אומר להם לצדיקים הכנסו לגן עדן ואכלו סעודה המתוקנת לכם ושתו יין המשומר בענביו מששת ימי בראשית. נו, את זה אפשר לומר על כל דבר כולל על איסור אכילת צנון בפסח. |
|
ייתכן היקר אתה תלמיד קשה, כבר היית צריך להבין עומק מכל מה שכתבתי לך בעשרות התגובות שלי אליך,
למה שחז"ל יכנסו לפינה ללא מוצא, למה למה ?? הם פשוט רצו לומר שאין כל המצוות אבסולוטיות ונצחיות,
כי אם נקבל את דעת כת ההשקפה שהם נצחיות ואבסולוטיות ?! אז למה חז"ל נכנסו לצרות כאלה ?
התשובה היא כדרכי שהם רצו בהחלט לומר שאין זה כך,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 14:38 |
|
| |
ייתכן- האם כוונתך לכתוב בזכריה וישב ממזר באשדוד והכרתי גאון פלשתים שלפי כמה מפרשים הכוונה לזר?
באיסור על הממזר בתורה מופיע בין איסורי עמים אחרים, מה שייך ממזר בין אדומי מואבי ומצרי? ואכן- בזכריה- מובא ממזר כעם היושב לשפת הים. מה ראו חז"ל לפרש את המילה ממזר - לזה שאנו מכירים? הרי אין יותר ממזר בתורה, לפרשנות מעין זו חייבת להיות אסמכתאות לשוניות. ממזרים יש להניח היו כבר בימי השופטים יהושוע שמואל והמלכים עזרא ונחמיה- למה אין שום איזכור להם, הרי את הנאוף לא המציאו כל כך מאוחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 14:41 |
|
| |
איפה חז"ל רמזו את זה? מנין לך שלא היה תיעוד מסודר למה אתה כל זמן מניח שפעם הכל היה פרימיטיבי ולאנשים לא הייתה תודעה הסטורית או חוש ביקורת ועוד ועוד מנין לך כל ההנחות המוקדמות האלה. אנשים רוצים להאמין ולהתלות בדברים אבל אף אחד לא מאמץ לעצמו הסטוריה פיקטיבית. ומה הבעיה בריבוי מ 70 ל60 ריבוא כשנושאים מספר נשים ולכל אשה בממוצע 6 ילדים ראה את ריבוי הבדואים בימינו. אזכורים לפסוקי התורה ודיני התורה יש בלי סוף החל מספר יהושוע ועד לעזרא ברציפות אז איך אתה יכול לטעון שהעם שמע על התורה לראשונה בימי עזרא?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 14:47 |
|
| |
דייר אתה לא צריך ללכת רחוק- ל"ג בעומר והכל מסביב הומצאה רק לפני 400 שנה על סמך תחושותיו והגיגו של האר"י הקדוש, בלי מקור ובלי כל אסמכתא- רק תראה למה שזה הפך, תשאל כל אדם שני - מה הוא אומר על ל"ג בעומר. ותבין איך בונים מיתוסים ומסורות העוברות מאב לבן.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 14:54 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | דייראתה לא צריך ללכת רחוק- ל"ג בעומר והכל מסביב הומצאה רק לפני 400 שנה על סמך תחושותיו והגיגו של האר"י הקדוש, בלי מקור ובלי כל אסמכתא- רק תראה למה שזה הפך, תשאל כל אדם שני - מה הוא אומר על ל"ג בעומר. ותבין איך בונים מיתוסים ומסורות העוברות מאב לבן. |
|
למשל שפורים וחנוכה הם מדאורייתא ????
אני פשוט מרחם עליכם, אי אפשר להכחיש מסורת נקודה, בפעם הבא שתכנסו לפוש אני מתיר לכם להסתכל למטה,
|
|
|
|
|