בית פורומים עצור כאן חושבים

מאין באת ולשם אתה הולך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/6/2011 14:59 לינק ישיר 

מקס,

אנא היה ברור וממוקד.

כתבת,  יש כלל פשוט שכל העומד להישרף כשרוף דמי, ולכן כל החיות הנטרפות ודגים נטרפים הם בעצם מותרים,

אז כל מה שנטרף ממילא מותר לאכילה? גם אם אינו מבויית? אז מדוע הטורפים אסורים? כמעט כל טורף הוא גם נטרף. ומה הסיבה לתנאי של סנפיר וקשקשת? ומדוע גמל, סוס וחמור המבוייתים אסורים?

כתבת, אפי' אם תכחיש את הסיפור אז בכל מקרה כך התורה מתיר זאת,

החיות נצלו על ידי נוח או שלא?

אז מבחינתנו התורה לא נותן סיבה לאכול חיות באמת רק כי הצלנו אותם,

ההצלה זה רק רעיון? אז למה באמת מותר לאכול בשר?

אני מתפלא על שאלתך מה ההבדל בין בשרים לבין בשר וחלב, התורה מקדישה לשון מיוחד להאביל אותנו לבקש מאיתנו רחמים, "לא תבשל גדי (= קטן\תינוקת רוצח אחד,,,,) בחלב אימו ( = של הגדי הקטנה החמודה) למה התורה לא כתבה פשוט וישר לא לאכול חלב ובשר ?

אני שואל אותך מדוע התורה אמרה כך. אתה עונה לי כי כך היא אמרה?

הסיבה הטובה יותר היא כפי שאמרתי שזה בעצם כל קיומם, כי לו האדם לא היה צורך בהם ?! בכלל לא היו שורדים,

לא ידוע על שום דג שלא היה שורד בלעדי האדם. אני גם לא בטוח שיש חיה כלשהי הזקוקה לאדם להישרדותה.

למה הדבר דומה, ראיתי דגי קשקשים שוחים לכיוון הלוויתנים וברור שלפי חוקי הטבע הם ישר נטרפים, אז למה שאני לא אקח במקום הלוויתנים ?

ראיתי גמל נטרף על ידי אריה אז למה שלא אקח במקום האריות?

למה שחז"ל יכנסו לפינה ללא מוצא, למה למה ?? הם פשוט רצו לומר שאין כל המצוות אבסולוטיות ונצחיות, כי אם נקבל את דעת כת ההשקפה שהם נצחיות ואבסולוטיות ?! אז למה חז"ל נכנסו לצרות כאלה ? התשובה היא כדרכי שהם רצו בהחלט לומר שאין זה כך

אני מקבל את הערתך. הייתי צריך להבין שאינך מתכוון שהטעם יתגלה, אלא שהאיסור יתבטל.

אני עוד לא למדתי לפרש טקסטים לפי שיטתך המקורית. לפחות למדתי להבין אחרי שאתה מסביר.

עדיין אני שואל, אז עד מתי? בינתיים אתה נוהג בדיוק לפי הוראות ההשקפה. כך נוהגים כבר מאות שנים. אתה רואה אור בקצה המנהרה או שכל דבריך הם בבחינת דרוש וקבל שכר?

אפרופו פוש,

בזמנו כתבתי לך שבארבעים שנות המדבר לא קיימו ברית מילה. כך שזו לא מסורת רצופה.

דייר,

כתבת, מנין לך שלא היה תיעוד מסודר למה אתה כל זמן מניח שפעם הכול היה פרימיטיבי ולאנשים לא הייתה תודעה היסטורית או חוש ביקורת ועוד ועוד מנין לך כל ההנחות המוקדמות האלה.

בזמן המקרא  לא היה צילום ולא תיעוד מסודר. כתבו בכלל על אבנים. אתה מתווכח על המציאות ?

אנשים רוצים להאמין ולהתלות בדברים אבל אף אחד לא מאמץ לעצמו היסטוריה פיקטיבית.

אנשים בהחלט משפצים את ההיסטוריה. עד עצם היום הזה. הנה גם אתה מאמץ היסטוריה פיקטיבית ללא בדיקה עצמית. אתה סבור כי זו בכלל חוצפה לבדוק.

עם יד על הלב כמה אנשים דתיים אתה מכיר שמפקפקים בסיפור הגולם? אפילו על הגר"א כתבו תלמידיו שהיה יכול לברא גולם בגיל הילדות אך לא ברא בגלל חזון? כמה מפקפקים בסיפורי הדיבוק?

עליהם שאסמוך בלי בקורת?

ומה הבעיה בריבוי מ 70 ל60 ריבוא כשנושאים מספר נשים ולכל אשה בממוצע 6 ילדים. ראה את ריבוי הבדואים בימינו.

אפשר לדון בדוחק.

אזכורים לפסוקי התורה ודיני התורה יש בלי סוף החל מספר יהושוע ועד לעזרא ברציפות.

איך אתה מסביר את דברי הכתוב בעזרא שלא ידעו על התורה?

אז איך אתה יכול לטעון שהעם שמע על התורה לראשונה בימי עזרא?

אני טוען? כותב ספר עזרא טוען.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 15:02 לינק ישיר 

מה שייך פורים דאורייתא?

אי אפשר להכחיש מסורת.  אף אחד לא מכחיש שיש מסורת- המסורת קיימת.
העובדה כי במערות קומראן מתקופת בית שני- נמצאו כל כ"ג ספרי התנ"ך. כולם במלואם- חוץ ממגילת אסתר- כנראה שהיו הרבה אנשים שלא האמינו במסורת ובסיפור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 15:07 לינק ישיר 

על קלף שמעת?
הממלכות העתיקות היו מסודרות ומתועדות והתגלו ארכיונים שלמים בערים קדומות
לך תלמד קצת תחכים מהתגובות שלך נראה לי שאתה שבוי בדעות קדומות שכבר מזמן אבד עליהן הכלח.
תביא את הפסוקים מעזרא מעניין לראות על מה אתה מדבר.
עוד פעם כשאתה עולה למעלה בסיפורים אתה מגיע לאדם אחד או קבוצה מצומצמת שהפיצה
את הסיפור פה אתה מגיע לעם שלם אין פה יחידים או קבוצה מצומצמת.
אני לא מאמין לשום אחד מסיפורי הסבתא האלה כי הם לא מבוססים ואין לי שום סיבה להאמין בהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 15:30 לינק ישיר 

דייר,

כתבת,

על קלף שמעת? הממלכות העתיקות היו מסודרות ומתועדות והתגלו ארכיונים שלמים בערים קדומות.

לא מעט מהחומר המתועד היה חקוק על אבנים. בכל מקרה הכתיבה הייתה עניין נדיר למקצוענים בלבד.

לך תלמד קצת תחכים מהתגובות שלך נראה לי שאתה שבוי בדעות קדומות שכבר מזמן אבד עליהן הכלח.

מפליא לשמוע כי הספקנות היא דעה קדומה.

תביא את הפסוקים מעזרא מעניין לראות על מה אתה מדבר.

נחמיה ח יד.

וַיִּמְצְאוּ, כָּתוּב בַּתּוֹרָה: אֲשֶׁר צִוָּה יְה-וָה בְּיַד-מֹשֶׁה, אֲשֶׁר יֵשְׁבוּ בְנֵי-יִשְׂרָאֵל בַּסֻּכּוֹת בֶּחָג בַּחֹדֶשׁ הַשְּׁבִיעִי. טו וַאֲשֶׁר יַשְׁמִיעוּ, וְיַעֲבִירוּ קוֹל בְּכָל-עָרֵיהֶם וּבִירוּשָׁלִַם לֵאמֹר--צְאוּ הָהָר וְהָבִיאוּ עֲלֵי-זַיִת וַעֲלֵי-עֵץ שֶׁמֶן, וַעֲלֵי הֲדַס וַעֲלֵי תְמָרִים וַעֲלֵי עֵץ עָבֹת: לַעֲשֹׂת סֻכֹּת, כַּכָּתוּב. {פ}

טז וַיֵּצְאוּ הָעָם, וַיָּבִיאוּ, וַיַּעֲשׂוּ לָהֶם סֻכּוֹת אִישׁ עַל-גַּגּוֹ וּבְחַצְרֹתֵיהֶם, וּבְחַצְרוֹת בֵּית הָאֱלֹהִים--וּבִרְחוֹב שַׁעַר הַמַּיִם, וּבִרְחוֹב שַׁעַר אֶפְרָיִם. יז וַיַּעֲשׂוּ כָל-הַקָּהָל הַשָּׁבִים מִן-הַשְּׁבִי סֻכּוֹת, וַיֵּשְׁבוּ בַסֻּכּוֹת--כִּי לֹא-עָשׂוּ מִימֵי יֵשׁוּעַ בִּן-נוּן כֵּן בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, עַד הַיּוֹם הַהוּא; וַתְּהִי שִׂמְחָה, גְּדוֹלָה מְאֹד.

רוצה עוד? קבל. דברי הימים ב לד

יד וּבְהוֹצִיאָם אֶת-הַכֶּסֶף, הַמּוּבָא בֵּית יְה-וָה--מָצָא חִלְקִיָּהוּ הַכֹּהֵן, אֶת-סֵפֶר תּוֹרַת-יְה-וָה בְּיַד-מֹשֶׁה. טו וַיַּעַן חִלְקִיָּהוּ, וַיֹּאמֶר אֶל-שָׁפָן הַסּוֹפֵר, סֵפֶר הַתּוֹרָה מָצָאתִי, בְּבֵית יְה-וָה; וַיִּתֵּן חִלְקִיָּהוּ אֶת-הַסֵּפֶר, אֶל-שָׁפָן. טז וַיָּבֵא שָׁפָן אֶת-הַסֵּפֶר אֶל-הַמֶּלֶךְ, וַיָּשֶׁב עוֹד אֶת-הַמֶּלֶךְ דָּבָר לֵאמֹר: כֹּל אֲשֶׁר-נִתַּן בְּיַד-עֲבָדֶיךָ, הֵם עֹשִׂים. יז וַיַּתִּיכוּ, אֶת-הַכֶּסֶף הַנִּמְצָא בְּבֵית-יְה-וָה; וַיִּתְּנוּהוּ, עַל-יַד הַמֻּפְקָדִים, וְעַל-יַד, עוֹשֵׂי הַמְּלָאכָה. יח וַיַּגֵּד שָׁפָן הַסּוֹפֵר, לַמֶּלֶךְ לֵאמֹר--סֵפֶר נָתַן לִי, חִלְקִיָּהוּ הַכֹּהֵן; וַיִּקְרָא-בוֹ שָׁפָן, לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ. יט וַיְהִי כִּשְׁמֹעַ הַמֶּלֶךְ, אֵת דִּבְרֵי הַתּוֹרָה--וַיִּקְרַע, אֶת-בְּגָדָיו. כ וַיְצַו הַמֶּלֶךְ אֶת-חִלְקִיָּהוּ וְאֶת-אֲחִיקָם בֶּן-שָׁפָן וְאֶת-עַבְדּוֹן בֶּן-מִיכָה וְאֵת שָׁפָן הַסּוֹפֵר, וְאֵת עֲשָׂיָה עֶבֶד-הַמֶּלֶךְ--לֵאמֹר. כא לְכוּ דִרְשׁוּ אֶת-יְה-וָה בַּעֲדִי, וּבְעַד הַנִּשְׁאָר בְּיִשְׂרָאֵל וּבִיהוּדָה, עַל-דִּבְרֵי הַסֵּפֶר, אֲשֶׁר נִמְצָא: כִּי-גְדוֹלָה חֲמַת-יְה-וָה, אֲשֶׁר נִתְּכָה בָנוּ, עַל אֲשֶׁר לֹא-שָׁמְרוּ אֲבוֹתֵינוּ אֶת-דְּבַר יְה-וָה, לַעֲשׂוֹת כְּכָל-הַכָּתוּב עַל-הַסֵּפֶר הַזֶּה.

עוד פעם כשאתה עולה למעלה בסיפורים אתה מגיע לאדם אחד או קבוצה מצומצמת שהפיצה את הסיפור פה אתה מגיע לעם שלם אין פה יחידים או קבוצה מצומצמת.

לא ידוע על עם שלם שראה את הדברים. כך כתוב. תבדיל בין נוכחות של עם שלם באירוע לסיפור על נוכחותו.

הנה ראו עיניך איך מצאו את הספר אחרי נתק רב שנים.

אני לא מאמין לשום אחד מסיפורי הסבתא האלה כי הם לא מבוססים ואין לי שום סיבה להאמין בהם.

איך עולה על דעתך לא להאמין למה שכולם מאמינים? תוכיח שהסיפורים לא נכונים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 15:45 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
   מקס,

אנא היה ברור וממוקד.

כתבת,  יש כלל פשוט שכל העומד להישרף כשרוף דמי, ולכן כל החיות הנטרפות ודגים נטרפים הם בעצם מותרים,

אז כל מה שנטרף ממילא מותר לאכילה? גם אם אינו מבויית? אז מדוע הטורפים אסורים? כמעט כל טורף הוא גם נטרף. ומה הסיבה לתנאי של סנפיר וקשקשת? ומדוע גמל, סוס וחמור המבוייתים אסורים?

אתה לא מבין או עושה עצמך לא מבין,
יש כמה סיבות אחד הנטרפים במילא, שנים הם תלוים באדם ואין הם שורדים בלעדיהם, סנפיר וקשקשת הם הדגים הנטרפים,
ויש עוד הרבה סיבות שמוזכרות בחז"ל ובמפרשים, הטורפים בוודאי שלא כי אנו לא מתחברים עם טורפים ולא מגדלים טורפים משום סכנה וגם הם שורדים בלעדינו,

כתבת, אפי' אם תכחיש את הסיפור אז בכל מקרה כך התורה מתיר זאת,

החיות נצלו על ידי נוח או שלא?

שוב התורה כתבה זה בצורה הזאת שנבין שמלחתחילה אין צדק לאכול בעלי חיים, ואם זה צורך בריאותית אז האדם קודם לחיה נטרפת במילא, התורה בוודאי חשבה שהוא הציל את כל סוגי החיות התורה לא ידע שהמבול היה רק מקומי,
אבל מבחינתינו אנו רואים את האידיאל של התורה בעניין, בזמן שהאנושות עוד היו קניבאלים ועוד לפני המנגחים את היהדות מתוך רשעות לשמה,

אז מבחינתנו התורה לא נותן סיבה לאכול חיות באמת רק כי הצלנו אותם,

ההצלה זה רק רעיון? אז למה באמת מותר לאכול בשר?

כי זה צורך בריאותי להאדם כנ"ל והם במילא נטרפים ולא שורדים,

אני מתפלא על שאלתך מה ההבדל בין בשרים לבין בשר וחלב, התורה מקדישה לשון מיוחד להאביל אותנו לבקש מאיתנו רחמים, "לא תבשל גדי (= קטן\תינוקת רוצח אחד,,,,) בחלב אימו ( = של הגדי הקטנה החמודה) למה התורה לא כתבה פשוט וישר לא לאכול חלב ובשר ?

אני שואל אותך מדוע התורה אמרה כך. אתה עונה לי כי כך היא אמרה?

אז אני מסביר לך שזה אכזריות לשמה, ואנו צריכים להיות רחמניים כמו בקן ציפור ואותו ובנו וכדומה,
כמה מלחמות היו בענייני שחיטה ביהדות כל הדורות הכל בגלל דרישת התורה לרחמים
תבדוק בשו"תים בכל ההיסטוריה

הסיבה הטובה יותר היא כפי שאמרתי שזה בעצם כל קיומם, כי לו האדם לא היה צורך בהם ?! בכלל לא היו שורדים,

לא ידוע על שום דג שלא היה שורד בלעדי האדם. אני גם לא בטוח שיש חיה כלשהי הזקוקה לאדם להישרדותה.

אז מהיום תהיה בטוח בעניין כל החיות הטהורת לא היו שורדים, דווקא שדגים הקשקשים הם הנטרפים מול הבלי קשקשים שהם דווקא הטורפים,
ואם המדע תוכיח אחרת אז משה רבינו טעה בעניין וחשב שזה כך,

למה הדבר דומה, ראיתי דגי קשקשים שוחים לכיוון הלוויתנים וברור שלפי חוקי הטבע הם ישר נטרפים, אז למה שאני לא אקח במקום הלוויתנים ?

ראיתי גמל נטרף על ידי אריה אז למה שלא אקח במקום האריות?

ראיתי עכבר נאכל על ידי נחש אז נאכל עכברים ?? יש עוד סיבות אמרתי אבל זה העיקרון הכללי יש סיבות בריאותיות שידעו שהם לא בריאים ועוד הרבה סיבות, אבל הכלל הפשוט היא שיש בכל מצווה ואיסור היגיון פשוט ואין התורה נתנה למלאכים רק לבני אדם ולפי הבנתם, ברור מעל ספק שהם בזמנם ידעו למה. אחרת למה נתנו ?

למה שחז"ל יכנסו לפינה ללא מוצא, למה למה ?? הם פשוט רצו לומר שאין כל המצוות אבסולוטיות ונצחיות, כי אם נקבל את דעת כת ההשקפה שהם נצחיות ואבסולוטיות ?! אז למה חז"ל נכנסו לצרות כאלה ? התשובה היא כדרכי שהם רצו בהחלט לומר שאין זה כך

אני מקבל את הערתך. הייתי צריך להבין שאינך מתכוון שהטעם יתגלה, אלא שהאיסור יתבטל.

לא לא,, השאלה למה תגלה כלל אם הם חוק נסתר אז זה אבסולטית נסתר למה חז"ל נכנסים כל פעם לפינה ללא מוצא,
סיפרתי לא מזמן שרבי מורי אמר למישהו רמב"ם לא לפי כת ההשקפה לתלמיד חכם ומג"ש אז המג"ש אמר לרבי מורי שהרמב"ם ישרף, ושצטט לו אבן עזרא ?! אמר שגם האבן עזרא ישרף, וכבר פיחד ולא רצה לצטט לו תנ"ך כי מיד יגיד שגם התנ"ך ישרף ח"ו
תבין שהחז"לים האלה מוציאים את האוויר מגלגלי כת ההשקפה, אגב הרב"ם במורה עושה גם את התרגיל הזה לטיפשי כת ההשקפה, כי בדרך כלל כת ההשקפה הם עםארצים גמורים ולא יודעים חז"לים רק שור שנוגח ועוד כמה פילפולי סרק

אני עוד לא למדתי לפרש טקסטים לפי שיטתך המקורית. לפחות למדתי להבין אחרי שאתה מסביר.

עדיין אני שואל, אז עד מתי? בינתיים אתה נוהג בדיוק לפי הוראות ההשקפה. כך נוהגים כבר מאות שנים. אתה רואה אור בקצה המנהרה או שכל דבריך הם בבחינת דרוש וקבל שכר?

לאט לאט אני ואתה נשנה את העולם שר לנו הזמר הענק בדואט הנה
http://www.youtube.com/watch?v=QijbrNgEACQ

אפרופו פוש,

בזמנו כתבתי לך שבארבעים שנות המדבר לא קיימו ברית מילה. כך שזו לא מסורת רצופה.

אני יתן לך סטירת לחי ענקית, ארבעים שזה אומר חלק נימולו בגיל ארבעים במקום בגיל שמנה ימים, כלומר אלה שנימולו במצריים היו כבר נימולים, ואלה שנולדו במדבר בשנה הראשונה נימולו בגיל ארבעים, אלה שנולדו בשנה השניה נימלו בגיל 39 וכן תמשיך לחשבן,    

תוקן על ידי maxmen ב- 16/06/2011 16:39:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 15:55 לינק ישיר 

אתה רואה שאתה סתם זורק אמירות לא מבוססות לאוויר
בספר שופטים ח' כתוב על גדעון שרצה לדעת את שמות זקני סוכות
וַיִּלְכָּד-נַעַר מֵאַנְשֵׁי סֻכּוֹת, וַיִּשְׁאָלֵהוּ; וַיִּכְתֹּב אֵלָיו אֶת-שָׂרֵי סֻכּוֹת, וְאֶת-זְקֵנֶיהָ--שִׁבְעִים וְשִׁבְעָה, אִישׁ
הכתיבה הייתה נפוצה עובדה שאפילו נער מהעיר סוכות שבעבר הירדן ידע לכתוב.
הכוונה שלי להחכים שתלמד שהממלכות בימי קדם והאנשים בימי קדם היו לא פחות חכמים
ביקורתיים ובעלי תודעה הסטורית מאיתנו אם לא יותר.
לגבי הפסוקים בעזרא ודברי הימים לא הבנתי מה הבעיה כתוב במפורש שהיה ספר
תורת ה' וברור שהם קראו את התוכחות שבפרשת חוקותי ולכן פחדו.
על סוכות תקרא כאן
http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=14138

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 16:34 לינק ישיר 

דייר,
כתבת,
אתה רואה שאתה סתם זורק אמירות לא מבוססות לאוויר בספר שופטים ח' כתוב על גדעון שרצה לדעת את שמות זקני סוכות. וַיִּלְכָּד-נַעַר מֵאַנְשֵׁי סֻכּוֹת, וַיִּשְׁאָלֵהוּ; וַיִּכְתֹּב אֵלָיו אֶת-שָׂרֵי סֻכּוֹת, וְאֶת-זְקֵנֶיהָ--שִׁבְעִים וְשִׁבְעָה, אִישׁ הכתיבה הייתה נפוצה עובדה שאפילו נער מהעיר סוכות שבעבר הירדן ידע לכתוב.

אתה שוב מבלבל בין עובדה לכתוב. מתי בדיוק זה נכתב ועל ידי מי? אולי גם תוכיח מהמקרא שבזמן אברהם היו גמלים. עובדה. זה כתוב.

אני מוותר לך על הדילוג האלגנטי של השנים ממתן תורה עד ימי גדעון.

הכוונה שלי להחכים שתלמד שהממלכות בימי קדם והאנשים בימי קדם היו לא פחות חכמים.

מה לעשות שהיו כנראה פחות. לא בחכמה. היה חסר להם המון ידע שהלך והצטבר. האמינו בשדים? באובות וידעונים?

ביקורתיים ובעלי תודעה היסטורית מאתנו אם לא יותר.

על סמך מה אתה קובע זאת. על פי פסוק אחד. מה כתוב שם? שידעו לכתוב?

לגבי הפסוקים בעזרא ודברי הימים לא הבנתי מה הבעיה כתוב במפורש שהיה ספר תורת ה'

לא שמת לב לכך שהם לא ידעו שיש ספר? מה עם הרצף ההיסטורי? לא ידעו מה זה סכות? לא עשו את הפסח?

וברור שהם קראו את התוכחות שבפרשת חוקותי ולכן פחדו.

ראה נא באיזה קלות הם השתכנעו ופחדו. ללא שום מסורת.

על סוכות תקרא כאן

אני חייב לקבל את הפרשנות המגמתית של האתר אליו הפנית? אני קורא את המקרא כפשוטו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 16:45 לינק ישיר 

תהיה בריא התייאשתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 17:00 לינק ישיר 

דייר כתב:
תהיה בריא התייאשתי.

יישר כח על המאמץ.
יש מחשבים שמלמדים אותם לנהל שיחה כביכול עם בני אדם. השיטה היא שהם לוקחים כל משפט שאתה אומר ושמים אחריו סימן שאלה (ביידיש קוראים לזה קלוץ קאשס). יכול להיות שנפגשת עם אחד כזה ?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 17:10 לינק ישיר 

יש משהו בדת שגורם למאמיניה לקחת את הכל  לעניין האישי?
ואם ללמוד ממך משהו, אז דעתך כי על משפט שאתה מוציא מפיך, יש לומר אמן ואמן. אמן אם זה לעניין. אמן אם זה לא לעניין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 18:50 לינק ישיר 

פרזנט,

למה משהו קטן ?  קבל את סיפור נס ה'אווירון' מפי הרב שטיינמן

פורסם במוסף שבת קודש של 'יתד נאמן' ובעיתון 'המבשר' :

"בכל הדורות האחרונים לא רואים שום דברים שיחזקו באופן מיוחד לאמונה {...].ובימים האחרונים קרה דבר פלא שאווירון שלפי כל דרכי הטבע אינו יכול לנחות , והאנשים היה ודאי עומדים להיות בסכנת מוות ופצועים במחללות ובריסוק איברים, ובכל זאת חס ה' יתברך על האנשים שהיה חלק גדול שומרי תורה ומצוות ובחסדיו הגדולים אף אחד לא ניזוק. וזה מראה שמזמן לזמן יש רחמי שמיים לעורר כל אחד שאבינו שבשמיים לא עזב את בני ישראל ומוטל עלינו לפרסם ולעורר כל א' להתחזק ביראת שמיים ובתורה ובאמונה בהקב''ה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 20:08 לינק ישיר 

דעתו  של הרב  מוכרת הצרה היא שכולם חושבים כך, כך הם נראים וכך זה נראה

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 16/06/2011 21:15:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 21:15 לינק ישיר 

מקס
עד מתי אתה מעוות עלינו את הכתובים?
חז"ל אמרו [ומובא ברש"י]

מצותי. דברים שאלו לא נכתבו ראויין הם להצטוות כגון גזל ושפיכות דמים: חקותי. דברים שיצר הרע ואמות העולם משיבין עליהן כגון אכילת חזיר ולבישת שעטנז שאין טעם בדבר אלא גזרת המלך וחקותיו על עבדיו
ברור כאן שחוקים אין להם טעם
ואמרו גבי פרה-לך אני מגלה אבל לאחרים חוקה. לא כמו שאתה אומר שכולם ואפילו הגויים מבינים
גם הטעמים שהבאת לבשר בחלב אינם טעמים אמתיים. כלומר אף אחד לא היה מחדש מצווה כזאת בשביל טעמים כאלה. תבדוק ותראה שיש אנשים שנמנעים מאכילת בשר בכלל בגלל האכזריות. אבל אין א' שנמנע דווקא מבשר בחלב, או דווקא מחיות האסורות. רק אחר שיש מצווה אפשר להבין קצת ממנו אולי בטעם הזה.

ייתכן
רוב הבעיות שלך ניתן לתרץ די בקלות. ואתה יודע זאת אני מניח.השאלה אם הבעיות שהעלית הם רק למי שלא מקבל ביסוד שיש דת או שגם למי שמקבל את היסוד הזה [כרוב בני העולם] הם בעיות. כי לי נראה שלמי שמקבל שיש דת הם לא בעיות בכלל.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 21:35 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
מקס  עד מתי אתה מעוות עלינו את הכתובים ? חז"ל אמרו [ומובא ברש"י

מזה הדרמטיות הזאת, מה אני לא מכיר את החז"ל הזה ? יש חז"לים חינוכיים ויש חז"לים שהם יותר לעומק,
אני שאלתי אותך למה חז"ל אומרים שמשה כן הבין ?
ואני צטטי לך המפרשים במקום (ראשונים לא איזה דרשן משוגע בת זמנינו,) שהם גם לקחו מחז"ל, וגם לשון הפסוק מדייק לומר זאת בדרך הזאת,

אני מביא לך פסוקים פשוטים שאומרים כך  דברים פרק ל
(יא) כִּי הַמִּצְוָה הַזּאת אֲשֶׁר אָנכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם לא נִפְלֵאת הִוא מִמְּךָ וְלֹא רְחקָה הִוא:
(יב) לא בַשָּׁמַיִם הִוא לֵאמר מִי יַעֲלֶה לָּנוּ הַשָּׁמַיְמָה וְיִקָּחֶהָ לָּנוּ וְיַשְׁמִעֵנוּ אתָהּ וְנַעֲשֶׂנָּה:
(יג) וְלֹא מֵעֵבֶר לַיָּם הִוא לֵאמר מִי יַעֲבָר לָנוּ אֶל עֵבֶר הַיָּם וְיִקָּחֶהָ לָּנוּ וְיַשְׁמִעֵנוּ אֹתָהּ וְנַעֲשֶׂנָּה:
(יד) כִּי קָרוֹב אֵלֶיךָ הַדָּבָר מְאד בְּפִיךָ וּבִלְבָבְךָ לַעֲשׂתוֹ: 

אולי עכשיו תראה יותר טוב, החז"לים האלה הם חינוכיים כי אם נסביר זאת לילדים הם לא יקבלו את סמכות התורה,
אבל והיות שכאן גולשים רק חכמים ונבונים אז אנא ממך.

ראה גם הכלי יקר אומר כך במדבר פרק יט
"כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים אשר ישמעון את כל החוקים האלה" וכאן משמע אדרבה שמונין על החוקים. תשובה לדבר כי יש חוקים שיכול השכל האנושי להשיג טעמם זולת שטעמם נסתר מכלל ההמון ונגלה הוא ליחידי שרידי הדור,    

ספורנו דברים פרק ד

"כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים והטעם שראוי להקפיד שתהיו נחשבים חכמים ונבונים לעיני העמים,,,,,,,,,, ואם יחשבו אתכם העמים לסכלים יהיה חלול ה' באמור לכל עם ה' אלה:

ספורנו דברים פרק ד

והודעתם לבניך. לבניך שלא ראו (את המעמד הר סיני) אז תודיע במופתים שכליים: 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 21:35 לינק ישיר 

מקס
כתבת
"אין לי כוח להסביר לך שוב ושוב חז"ל שיקרו האלוקים שיקר ואל תהיה יפה נפש, אין אפשרות לחנך בלי שקר, נקודה, 
למה למשל אסור לתלמיד חכם ללכת לא נקי, כי צריך לשמור על כבודו ומה הקשר ? אין קשר רק שקר, יהני כבוד, 
בשביל מה כבוד ? כי אחרת לא יכבדו אותו, ולמה מכבדים את המכובדים כי הם לבושים טוב, 
בקיצור אנו בעולם השקר, ותפסיקו לבלבל את המוח בעניין שקרים, אין האנושות קיימת מול הרשעים והטיפשים רק עם שקרים, נקודה,"
ואולי אתה משקר לי?
מי שאומר חז"ל שיקר אלקים שיקר הוא מאמין או כופר?
ומה הקשר בין נקיון הבגדים לשקר.? התלמיד חכם באמת מלוכלך והוא מזייף ומנקה את הבגדים שלו?
בשבילי. מי שמשקר אני לא רוצה לדבר איתו עוד. והוא לא אלקים ולא חכם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מאין באת ולשם אתה הולך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.