|
|
| נשלח ב-16/6/2011 21:47 |
|
| |
הגדה אתה אוהב אז הנה לך אליהו זוטא (איש שלום) פרשה יד ד"ה פעם אחת הייתי פעם אחת הייתי עובר ממקום למקום ומצאני אדם אחד והיה מלציץ ומלעיג דברים ובא כנגדי, ואמרתי לו, בני, מה אתה משיב לאביך שבשמים ליום המשפט, אמר לי, רבי, יש לי דברים שאני משיב לאבי שבשמים ליום המשפט, אומר אני לו, בינה ודעה לא נתנו לי מן השמים, אמרתי לו, בני, מה מלאכתך, אמר לו /לי/, צייד אני, אמרתי לו, בני, מי אמר לך שתביא פשתן ותאגידינו מצודות ותשליכנו לים ותעלה דגים מן הים, אמר לי, רבי, בזה בינה ודעה נתנו בי מן השמים, אמרתי לו, בני, ומה להשליך מצודות ולהעלות דגים מן הים ניתנו בך בינה ודעה, דברי תורה שכתוב בה, כי קרוב אליך הדבר מאד (דברים ל' י"ד), לא ניתנו בך בינה ודיעה ????, מיד היה מתאנח והיה מרים קולו והיה בוכה, ואמרתי לו, בני, אל ירע לך, אלא שאר בני אדם שהן משיבין באותו עינין, מעשה ידיהן מוכיחין עליהן, עליו ועל כיוצא בו ועל הדומין לו ועל העושין כמעשיו מהו אומר, יבושו עובדי פשתים שריקות ואורגים חורי (ישעיה י"ט ט').
דברים רבה (ליברמן) פרשת ניצבים ד"ה ד"א כי המצוה אמר הקב"ה לדוד, אתה אמרת פליאה דעת ממני, כבר קדמך משה רבך ואמ' לא נפלאת היא ממך.
מדרש תהלים (בובר) מזמור קיט ד"ה [ט] [גל עיני וכן אמר דוד פלאות היא התורה, אמר משה אינה נפלאת, שנאמר לא נפלאת היא ממך וגו' (דברים ל יא), לא נפלאת היא אלא ממך, שלא עמלת בה, לכך נאמר נפלאות מתורתך.
תוקן על ידי maxmen ב- 16/06/2011 21:56:36
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 21:57 |
|
| |
מקס אתה לא עונה למה שכתבתי. התנא דבי אליהו קשור לכאן בערך כמו הנחיתה על הירח [אתה יכול למצוא דרך לקשר ולדרוש בכשרונך] ואתה זה שמחליט איזה חז"ל חינוכי ושקרי ואיזה יותר לעומק. אולי הפוך? חוץ מזה שהגיונית אין להרבה מהמצוות האלו טעם, ואין כאן מי שטוען שיש להם טעם הגיוני חוץ ממך כי קרוב אליך גם לא קשור בכלל. מדובר על קיום המצוות ולא על טעמיהם. הסתירה היחידה היא מהכלי יקר שהבאת. אבל שוב הוא לא מדבר על טעם שמובן לכל גוי. שאלתו יותר טובה מהתשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 22:11 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | ,"ואולי אתה משקר לי ?
למה לי לשקר לך אתה ילד או מה ?
מי שאומר חז"ל שיקר אלקים שיקר הוא מאמין או כופר ?
למה כופר פשוט יודע כי למד את התורה, אלוקים שיקר לאברהם בפני שלום בית,
וחז"ל במפורש שיקרו ותלו באילן גבוה, ויש הרבה חז"לים בתחבולות שצטטי לך כבר,
אני כבר לא מדבר שהאלוקים עשה חוקים טבעיים שהם שקרים מיסודם, כמו שקר החן והבל היופי, כמו גיבורים נפלו בשקר הזה בהיסטוריה,
ומה הקשר בין נקיון הבגדים לשקר.?
אם הניקיון בגדים היא בשביל שנכבד אותו זה נקרא עולם השקר, רק מה אין ברירה יש מפגרים בעם ולכן חייב התלמיד חכם לשקר להם כביכול עם הבגדים, אחרת לא יקבלו ממנו ולא יכבדו אותו,
מלך צריך להיות יפה למי ?? וכדומה, תלמיד חכם פטור מהשבת האבידה כי זה לא לכבודו שמה יראה אותו עםארץ ויזלזל בו,
אני יכול לצטט לך בלי סוף,
אני לא מבין מה יש כאן להתווכח בכלל,
התלמיד חכם באמת מלוכלך והוא מזייף ומנקה את הבגדים שלו ? בשבילי. מי שמשקר אני לא רוצה לדבר איתו עוד. והוא לא אלקים ולא חכם.
אתה עכשיו משקר ואתה יודע זאת,
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 22:21 |
|
| |
מקס אתה כל העת בוחר ציטוטים להגיב להם ולא עונה לגופן של דברים. אחרי שתתיחס לעקרי הטענות שלי נוכל להמשיך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 22:46 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | מקס אתה לא עונה למה שכתבתי. התנא דבי אליהו קשור לכאן בערך כמו הנחיתה על הירח
הנה שוב אולי תבין
פעם אחת הייתי עובר ממקום למקום ומצאני אדם אחד והיה מלציץ ומלעיג דברים ובא כנגדי, ואמרתי לו, בני, מה אתה משיב לאביך שבשמים ליום המשפט, אמר לי, רבי, יש לי דברים שאני משיב לאבי שבשמים ליום המשפט, אומר אני לו, בינה ודעה לא נתנו לי מן השמים, אמרתי לו, בני, מה מלאכתך, אמר לו /לי/, צייד אני, אמרתי לו, בני, מי אמר לך שתביא פשתן ותאגידינו מצודות ותשליכנו לים ותעלה דגים מן הים, אמר לי, רבי, בזה בינה ודעה נתנו בי מן השמים, אמרתי לו, בני, ומה להשליך מצודות ולהעלות דגים מן הים ניתנו בך בינה ודעה, דברי תורה שכתוב בה, כי קרוב אליך הדבר מאד (דברים ל' י"ד), לא ניתנו בך בינה ודיעה ????, מיד היה מתאנח והיה מרים קולו והיה בוכה, ואמרתי לו, בני, אל ירע לך, אלא שאר בני אדם שהן משיבין באותו עינין, מעשה ידיהן מוכיחין עליהן, עליו ועל כיוצא בו ועל הדומין לו ועל העושין כמעשיו מהו אומר, יבושו עובדי פשתים שריקות ואורגים חורי (ישעיה י"ט ט').
הסבר מיוחד בשבילך
מה הבעיה לא צריך להבין פשוט תקיים ???
אבל לא ולא !!! הוא מסביר לו שהנה אתה מבין איך לדוג, ק"ו שהתורה שכתוב עליה שהיא קרוב אליך הדבר מאוד ?! לא ניתנו בך בינה ודיעה ??
דברים רבה (ליברמן) פרשת ניצבים ד"ה ד"א כי המצוה אמר הקב"ה לדוד, אתה אמרת פליאה דעת ממני, כבר קדמך משה רבך ואמ' לא נפלאת היא ממך.
שוב הסבר:
אמר אלוקים לדוד אמרת פליאה ?! כלומר לא מובן היא, היא פלא ? לא ולא דוד יקירי כבר קודמך משה רבינו ואמר לא נפלאת היא ממך,
מדרש תהלים (בובר) מזמור קיט ד"ה [ט] [גל עיני וכן אמר דוד פלאות היא התורה, אמר משה אינה נפלאת, שנאמר לא נפלאת היא ממך וגו' (דברים ל יא), לא נפלאת היא אלא ממך, שלא עמלת בה, לכך נאמר נפלאות מתורתך. שוב הסבר
אם נפלאת היא לך ?! כלומר שזה פלא ואיאפשר להבין זאת ?! סימן היא שלא עמלת בה, לכך אמרת פלאות,
[אתה יכול למצוא דרך לקשר ולדרוש בכשרונך]ואתה זה שמחליט איזה חז"ל חינוכי ושקרי ואיזה יותר לעומק. אולי הפוך ?
בוודאי שאני מחליט רק מי ? אני לומד ומחליט כך עושה כל לומד ופוסק,
חוץ מזה שהגיונית אין להרבה מהמצוות האלו טעם, ואין כאן מי שטוען שיש להם טעם הגיוני חוץ ממך
,
למה צטטי הרבה ראשונים וזה לא מספק אותך ?? אין אני אומר שום דבר מדעתי, רק הפסיקה והמסקנה כמובן, הרי בשביל זה אני לומד את התורה שלנו,
כי קרוב אליך גם לא קשור בכלל. מדובר על קיום המצוות ולא על טעמיהם.
עםארציות גמורה,
תבין את התורה קיבלו בכתב בידים, אז מה זה משה אומר את כל הפסוקים האלה ?? לא בשמים ולא מעבר לים ?? הרי נתן להם ביד וכלום שמעו בהר סיני ???
רק השאלה היא בקשר להבין. כי אין אדם עושה בלי להבין, ולכן התורה אומרת שלא צריך לחפש זאת בשמים, (אומרים המפרשים בשמים = נביא, כלומר לא צריך נביא אפי') והנה שוב הפסוקים
(יא) כִּי הַמִּצְוָה הַזּאת אֲשֶׁר אָנכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם לא נִפְלֵאת הִוא מִמְּךָ וְלֹא רְחקָה הִוא:
פירוש הפשט הפשוט היא: לא נפלאת = כיסוי, כמו כי יפלא ממך הדבר בין דם לדם וכו'
אומרת התורה לא ולא היא לא מכוסה או נסתר ממך,
והיא גם לא רחוק מלהבין, כלומר אפי' לא חכם במיוחד,
כי כיסוי גם חכם לא יראה, ולכן אומר קודם לחכם שהיא לא מכוסה כלל = לא נפלאת היא ממך,
ולפחות חכם הוא אומר שהיא גם לא רחוק ממך להבין אפי' שאתה לא מי יודע כישרוני,
(יב) לא בַשָּׁמַיִם הִוא לֵאמר מִי יַעֲלֶה לָּנוּ הַשָּׁמַיְמָה וְיִקָּחֶהָ לָּנוּ וְיַשְׁמִעֵנוּ אתָהּ וְנַעֲשֶׂנָּה:
היא גם לא בשמים = שצריך לזה נבואה או שאלוקים צריך להסביר לך מהשמים,
(יג) וְלֹא מֵעֵבֶר לַיָּם הִוא לֵאמר מִי יַעֲבָר לָנוּ אֶל עֵבֶר הַיָּם וְיִקָּחֶהָ לָּנוּ וְיַשְׁמִעֵנוּ אֹתָהּ וְנַעֲשֶׂנָּה:
(יד) כִּי קָרוֹב אֵלֶיךָ הַדָּבָר מְאד בְּפִיךָ וּבִלְבָבְךָ לַעֲשׂתוֹ:
כי קרוב אליך הדבר מאוד ולא צריך נביא שיאמר משמים וגיבור שיחצה את הים בשבילך = חכם גאון וכדומה,
לא ולא כי קרוב היא אליך "הדבר" = הבינה\התובנה כמו שפירש הרמב"ן במקרובי הקדש,
"מאוד" = מאוד מאוד מאוד מאוד,
"בפיך, = להסביר בפה לדורות ולתלמידים
"ובלבבך לעשותו" = תעשה זה עם הבנת הלב, הרי איזה מצווה עושים עם הלב ?? התשובה היא "הבנת הלב" בשלמות, ולא כחמור ובהמה שלא מבין כלום מה הוא עושה,
. |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 22:51 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | | מקס אתה כל העת בוחר ציטוטים להגיב להם ולא עונה לגופן של דברים. אחרי שתתיחס לעקרי הטענות שלי נוכל להמשיך. |
|
אתה תשמע טוב אני מוכן ללמוד איתך ארבע מאות פעם עד שתבין, כך לימדו אותי ללמד,
ויש לי סבלנות,
שאל אחד אחד ואני אנסה ללמד אותך בינה,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 23:07 |
|
| |
כבר שאלתי אותך כמה פעמים. ואני לא צריך לחזור על כל שאלה ד' מאות פעמים איפה ראית בתדב"א שמדבר על טעמי המצוות. הוא מדבר על לימוד התורה, שצריך לזה שכל ודעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 23:08 |
|
| |
ואם כל אחד לומד ומחליט אז לי נראה שאין בחז'ל שום בסיס לדבריך השקריים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 23:11 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | | כבר שאלתי אותך כמה פעמים. ואני לא צריך לחזור על כל שאלה ד' מאות פעמים איפה ראית בתדב"א שמדבר על טעמי המצוות. הוא מדבר על לימוד התורה, שצריך לזה שכל ודעת. |
|
בשביל מה שכל ללמוד לעשות, פשוט תעשה מה אומרים לך,
http://www.youtube.com/watch?v=rlHz5nfNc6E
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 23:27 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | | ואם כל אחד לומד ומחליט אז לי נראה שאין בחז'ל שום בסיס לדבריך השקריים. |
|
בוודאי כל פוסק מחליט, הרי בשביל מה הוא לומד ?? הוא לומד עד שהתורה חקוק בליבו כמו באבן,
ולא כמו העםארצים שלא יודעים כלום רק מה שהגננת או כת ההשקפה מלמדת אותם,
אתה ידידי חיי בשקר, אתה צריך מישהו מיסטי דמיוני או שנראה כמו אליהו בדימיון ככה חצי טיפש וחצי מפגר, שמתגלגל על הספסלים בזכרון משה בגאולה,
ואז תקבל את דבריו כמי שקיבל משמים ברוח הקודש,
אתה לא סובל פשטות, כי אתה חיי ורוצה לחיות בדימיון ובשקרים,
הנחמה היחיד שיש לי בשבילך היא שאתה בחברה טובה, כי יש הרבה כמוך אצלינו, אתה לא לבד,
http://www.youtube.com/watch?v=fsS2j0Bb8gE
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 23:32 |
|
| |
מקס עכשיו ענית לענין!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 23:44 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | | מקס עכשיו ענית לענין! |
|
איזה חלק מהם הבנת,
שפוסק פשוט לומד בכדי לדעת לפסוק, ולומד תורה לומד שפשוט ידע להבין בכדי לקיים,
או את החלק שאתה חיי בשקר,
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2011 01:17 |
|
| |
מקס התכוונתי בציניות גמורה. הרי מה שכתבת זה ממש עונה לכל מה ששאלתי ממך. ולגופו של ענין ולא לגופו של אדם
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2011 01:59 |
|
| |
אני דווקא כן רציני, אתה אומר שדברי הם שיקריים,
ואני חושב לעצמי מה קורה לו למה הוא לא רואה מה שאני רואה ? אני מצטט ומצטט ואני עוד השקרן ומשקר ?
ואני מציע לך שאני מוכן להסביר ארבע מאות פעם ויש לי סבלנות, ואתה דוחה זאת גם כן,
אז חשבתי אולי אתה פשוט לא רוצה את הדרך הזאת ויש הרבה כאלה אצלינו,
לא רוצים לראות את הפשוט שביקום את האחדות הפשוטה,
את ההבנה הפשוטה של התורה וחז"ל וכן פשטותם של חכמי ישראל עד היום הזה
תבין שבכל דור ודור היו גדוילים ותלמידי חכמים מכל הסוגים, כאלה שרצו יותר את הרוח הרוחני
ואת אלה שרצו את הפשט הפשוט,
אני כפשטן לעולם לא יבין את אלה שחיים בדמיון, וכך היו רוב הפשטנים בכל הדורות,
וכן ההפך, המיסטיים לא סבלו את הפשטנים,
מה שאני טוען שבדור שלנו שאנו בכל יום ויום מפסידים את צאצאינו לטובת ההשכלה,
כמו שהיית בזמן ההשכלה שהפסדנו 90% מהאומה,
אין אנו יכולים להתפנק בפינוקים של מסטיקה, כי זה על חשבון צאצאינו אנו,
במילא חייבים ללמד את הדרך היותר רציונאלי של התורה, ובכל דור מאז משה רבינו יש סיפרות יהודית בכיוון הזה,
ולכן חייבים לאמץ את הדרך הזאת,
מה לעשות שהדרך המסטי לא מיועד ולא מתחבר לדורות האחרונים,
היו תקופות שכל האנושות עסקו בעם מהנצרות והאסלם והפילוסופיות למיניהם, במילא להפך אז הפשטנים היו מסוכנים לדור, כמו שריפת סיפרי הרמב"ם באשכנז,
היום זה אחרת, ואין לנו את הלוקסוס הזאת לחיות בד בבד אחד ליד השני כמו פעם,
היום זה מזיק לנוער, זה מזיק לאברכים שמטבעם הם פשטניים יותר ממיסטיים,
ולכן זה כל זעקתי בעניין,
אין לקחת זאת אישי, כולם כאן יודעים מה התפקיד שלי בעולמי, ומה אני עושה כאן,
ולכן אין מקום להיפגע ממני אני בסך הכל ניק וירטואלי דמיוני שלא באמת קיים,
(בחג השבועות הייתי בארץ והייתי בכותל ואמרתי לעצמי מי מהם כאן אני מתווכח עם סכינים בפורום ?!
יכול להיות שהתפללו איתי באותו מנין, ואם הייתי יודע או מכיר הייתי קונה להם עליה לתורה,
אין בי כעס או ח"ו שנאה לאף אחד בחיים האמיתים, במילא בוודאי שאין לי בווירטואלי,)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2011 03:04 |
|
| |
מקס אין כאן שום ענין אישי. אני מתווכח אתך על פירוש כמה מאמרי רז"ל ואתה עונה לי בהבדלים בין מיסטיים לפשטנים. האם זו תשובה מיסטית או פשוטה? על כמה מאמרי רז"ל שמרכזיים לדיון ומדברים על נושא זה עצמו אתה אומר שלא התכוונו באמת, רק שקרו לצורך חינוכי וכו'. ומאמרים אחרים שקשורים אולי בדרך רמז אתה מתבסס והופך את הכל. אני לא מציע לשרוף שום ספר או שום אדם, לא פשטני ולא מיסטי.[בשונה ממך שאתה רוצה לגנוז כל הספרים שאינם לצדך] ומן הסתם אתה צודק שיש כאלה שהמיסטיקה דוחה אותם. כמו כן יש כאלה שהרצינליות דוחה אותם. אני בעצמי אוהב את שתיהם בשווה, וחושב שאי אפשר לזה בלא זה. אבל מה כל זה נוגע לוויכוח בענין טעמי המצוות? ביני ובינך,שנינו יודעים שיש בזה מחלוקות וויכוחים , בראשונים ואחרונים. ולמה יש לנו להתווכח שוב על מה שכבר מתווכחים אלף שנה? אתה טוען, בלי הוכחה, שצריך דוקא דרך אחד. ומעקם את הכל להגיע לצד שלך. ועל זה אני צועק שוב , בלשון הלקוחה מחז"ל-עד מתי אתה מעוות עלינו את הכתובים?
|
|
|
|
|