בית פורומים שידוכי חרדים

צוציקיות!!! מי רודף אחריכן?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/6/2011 14:44 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
זה כמו שתגיד אם אין לי עבודה- אני לא מתחתן!

במובן מסוים, כן. ראית פעם מישהו קופץ לים בלי סירה?

כג  [יא] דרך בעלי דעה, שיקבע לו אדם מלאכה המפרנסת אותו תחילה, ואחר כך יקנה בית דירה, ואחר כך יישא אישה--שנאמר "מי האיש אשר נטע כרם, ולא חיללו . . . אשר בנה בית חדש . . . אשר אירש אישה" (ראה דברים כ,ה-ז).

כד  אבל הטיפשים, מתחילין לישא אישה, ואחר כך אם תמצא ידו יקנה בית, ואחר כך בסוף ימיו יחזור לבקש אומנות או יתפרנס מן הצדקה; וכן הוא אומר בקללות, "אישה תארש . . . בית תבנה . . . כרם תיטע" (דברים כח,ל)--כלומר יהיו מעשיך הפוכין, כדי שלא תצליח דרכיך.  ובברכה מה הוא אומר, "ויהי דויד לכל דרכיו, משכיל; וה', עימו" (שמואל א יח,יד).

(רמב"ם)

שיר852 כתב:
3. אני מדברת על ג'וקים בכיוון של איזה גיל/גובה/ צבע/השכלה/מקצוע ועוד כל מיני..

הרבה פעמים כשמתבגרים נהיים יותר בררנים. זה לא תמיד מגרעת, דווקא עכשיו יותר בטוח שהנישואים לא באו בגלל
"התלהבות" רגעית שאולי תחלוף. נישואים שבאים ממקום ש בשלות הרבה יותר מרגשים לטווח ארוך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2011 14:57 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2011 15:05 לינק ישיר 

אדם- כשאני הולכת לים אני רואה את כולם בלי סירות (מלבד המציל).
לפעמים צריך לקפוץ למים- ואז להתחיל לשחות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2011 15:16 לינק ישיר 

אבל מי שאין לו סירה, לא יגיע רחוק...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2011 15:18 לינק ישיר 

שיר

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2011 15:27 לינק ישיר 

פעם היו שני צפרדעים צעירים וסקרנים. הצפרדעים שרק לפני שבועיים נולדו, כבר החליטו שהם לא ישארו ביאור כמו רוב חבריהם, אלא הם הולכים לטייל בעולם הגדול. וכך הגיעו שני הצפרדעים לאחוזה גדולה אי שם באמצע מדבר סיני. הצפרדעים שהתרגלו לראות בתים עשויים מקש ובוץ (מדובר לפני שבנו הפירמידות), הוכו בסקרנות בלתי נשלטת והתקדמו לעבר הבית. דרך העפר שהוביל לבית עבר ליד ביתן קטן עם כמה דליים ריקים בחוץ. הצפרדעים החליטו לעשות סיבוב קטן בביתן לפני שיגיעו לבית, וכשנכנסו לביתן ראו שם חבית. בלי לחשוב יותר מדי שניהם קפצו מהרצפה ישר לתוך החבית - חבית חלב. החבית היתה גדולה, וכמה שניסו לא יכלו לקפוץ החוצה. אחרי שעה של קפיצות, צפרדע אחד התייאש, הוא נשכב ללא מעש, וטבע, מסכן. הצפרדע השני לא התייאש והמשיך לקפוץ ולקפוץ ולקפוץ. במשך הזמן מרוב קפיצות החלב הפך לחמאה, ואז הצפרדע יכול היה לקפוץ החוצה. חוויה זו הספיקה לצפרדע והוא שם את פעמיו חזרה ליאור, ושם שמעתי את הסיפור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2011 15:33 לינק ישיר 

אדם, לא חושבת שזה משקף את המציאות, מצטערת.
מי שאין לו סירה, יחיה במושגים שלו, הוא יהיה קרוב לחוף- אבל הוא בפרוש לא חייב לטבוע. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2011 15:37 לינק ישיר 

אין בעיה, אם הוא מסתפק בלדשדש במים ולעשות קובבות בחול...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2011 15:40 לינק ישיר 

מעפיל-אז אתה בעד או בנגד?!
שיר -
אדם-יכול להיות שאתה כותב את זה כי זה מה שאתה מרגיש???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2011 15:41 לינק ישיר 

אתה יודע, אפילו על החוף אפשר לבנות דברים יפים, ארמונות מנהרות ועוד המווווון.
אפשר לשחות עמוק יותר עם מצופים, ומי שיודע לשחות בכלל אין לו בעיה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2011 15:42 לינק ישיר 

נראה לי אדם התחתן לפני שהיה לו עבודה לכן הוא מתבכיין עכשיו..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2011 15:47 לינק ישיר 

די אדם נשוי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2011 15:48 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
נראה לי אדם התחתן לפני שהיה לו עבודה לכן הוא מתבכיין עכשיו..

המורה לחומש עשתה עבודה טובה.
כידוע לך, רק אחרי שאדם התחתן עם חוה נגזר עליו "בזיעת אפיך תאכל לחם"...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2011 00:23 לינק ישיר 

אחת_מהישוב כתב:

רציתי להעלות את הסוגיה הבאה:

מאז שחברות שלי התחילו להתארס בקצב בין אם בגילי או גדולות ממני – פירגנתי להן ושמחתי איתן באמת.

כשאני שומעת על בנות קטנות ממני בשנתיים ואפילו ביותר אני מרגישה כאילו הן עקפו אותי במשהו – בשלב של החיים.

כמובן שאף אחד לא לוקרח מחברו כלום וכל אחד מקבל את המגיע לו, וזה אפילו לא נובע מקנאה אלא מההרגשה של: הרגע יצאתן מהלול! חכו עוד קצת, מי רודף אחריכן?

יש לי רושם שבנות בסמינר בכיתות הגבוהות לא מפעילות שיקול דעת נכון בשידוכים וממהרות להתארס כדי להכנס לעמוד הימני בעיתון.

בפזיזות שלהן הן תתארסנה אם מה שרק יציעו להן (אפילו שולחן... טוב זה רק בשביל הבדיחה) העיקר להשתייך למועדון המאורסות.

אני צודקת?

פעם משהי אמרה לי: " מה זה משנה מאיזה סיבה הן מתארסות, העיקר שיתארסו"

לא צודק בכלל לדעתי!

אני חושבת שהקלות דעת הזו גורמת הרבה פעמים לעזיבות שידוכים או אפילו גרושים!!

פשוט המדוברים לא היו מספיק בשלים, והתארסו כי כולם מתארסים. (תינוקי וילדותי לדעתי!!)

מה אתם חושבים?

עד לא מזמן בכלל, חשבתי כמוך.
ועד היום יש לי קצת את הקטע, "טוב תחכו לי, לא ?!"

אבל עם הזמן שאני מתבגרת וכבר בת 24,
אני חושבת שלהתארס כמה שיותר מהר, יותר טוב.
כמובן לא לפני 19.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2011 02:51 לינק ישיר 

אכן ישנה איזה בעיה בנושא הזה אמנם בעבר היו מתחתנים בגיל צעיר ואולי גם מאוד אבל היו להם סיבות לכך.
כיום ישנה תופעה מוזרה אשר לא היתה מוכרת בעבר לדעתי והיא בנות צעירות מאוד מתארסות להן כאילו מדובר בדבר של מה בכך ומצד שני ישנם בחורות טובות ואף יותר מזה עם כסף מלאות בטוב לב בכל המעלות הטובות ויפות אך גם מבוגרות.
כידוע הקב"ה מזווג זיווגים בעולם וכמאמר הגמרא "אין מלכות אחת גורעת מחברתה כמלא נימא" כך גם בזיווג אף אחד לא לוקח לשני אלא "אין אדם נוקף אצבעו למטה אלא אם כן נגזרה גזרה למעלה"
כידוע יש את הנושא בזיווג של שמא יקדימנו אחר ברחמים מצד אחד ומצד שני שבזיווג שני (יכול להיות אצל רווקים) שהקב"ה צריך לדחות נפש מעל נפש בגלל מעשים.
צריך להבין שלהתארס זאת התקופה המוגדרת הכי קצרה בחיים סך הכל כמה חודשים אחר כך זה חוזה לכל החיים לכן כל בחורה באשר היא גם אם היא לא בשלה היא אמורה להבין את זה בעיקר במגזר שלנו שזה עסק לכל החיים.
אבל הבעיה היא לאו בהכרח אצל הבנות הצעירות אלא אצל ההורים אשר משפיעים על בתם בשביל עצמם כדי שהאבא יוכל להגיד "היי מגיע לי מזל טוב אירסתי כבר בת" לא משנה מה הנזק שיכול לקרות מהדבר הזה ולכן בחורות נפגשות גם עם זבובים לפעמים מלחץ ההורים שאחר כך הם לא אוכלים את הנזק שהם יכולים לגרום לביתם ואני תולה אשמה זו בהורים כי בחורה צעירה לא מתחתנת על דעת עצמה אלא הוריה מחתנים אותה. רק הורה מוציא את ביתו הצעירה לפגישה היא לא יוצאת על דעת עצמה (זה קורה רק במהשך הדרך)

חכמה - ממרום גילך כל מילה שווה זהב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > צוציקיות!!! מי רודף אחריכן?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.