בית פורומים עצור כאן חושבים

האם תופעת עצכ"ח יחודית רק לנו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/6/2011 22:21 לינק ישיר 

קריסטוס כתב:
בשנים האחרונות הזדמנו לי כמה פגישות עם נוצרים אדוקים, ומוסלמים אדוקים. 
הדמיון בין הנושאים המעסיקים אנשים דתיים מכל הדתות הוא מדהים. אפילו הטרימינולוגיה וסולם הערכים כמעט זהה, וסוגי הטיעונים זהים ממש, עד כדי חשד להעתקה.
דרך אגב, תופעת עצכ"ח אינה אופיינית כלל ליהדות... להיפך, היא די מנוגדת ליהדות, ולכל דת שהיא. תופעת עצכ"ח אופיינית לעולם התקשורת החדש שקם מתוך התפתחות האינטרנט.
תופעה זו, היא סכנה הרסנית לדת, [לפחות זו הסוציולוגית, שבינינו, זוהי הדת...] כיון שהיא חותרת תחת חומות הבורות שהדת מקימה סביב למאמיניה. 

מכיון שגם אני זכיתי להיות נוכח בפסגה הנ"ל עם המוסלמים האדוקים וכו' אצרף מתוך הפרוספקט שקיבלנו מהאדוקים הנ"ל המפרט את רשימת הניקים והקבוצות של עצכ"ח הנוצרי - קריסטיאני:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2011 22:27 לינק ישיר 

אתה באמת חושב ש'תופעת עצכח' נולדה מתוך התקשורת, ומה לדעתך עשו בימי הביניים כל המתפלספים בספרד? או כל משכילי המאה ה19? וזכורים לטוב הראשונים בתקופה ההלניסטית כמו פילון וכו'. בדיוק את אותה עבודה שעושה 'תופעת עצכח'.
ואם אתה מתכוין לתופעה שכל אחד בוחר לו שם בדוי יושב על כוס קפה ומשרבט שלשה משפטים כדי לפתור במחי קולמוס את כל הבעיות הפילוסופיות או ההיסטוריות של האנושות, אז בהחלט זו תופעה מדור האינטרנט, שאינה מסכנת את הדת דוקא, אלא את השפיות כולה. מענין אם גם ברפואה יש פורום של סטודנטים לרפואה שלמדו שנתיים וחצי ומיד הם בוחרים ניק אנונימי וסותרים במחי שלש שורות תיאוריות שונות. חוסר רצינות בנושאים מקיפים ורציניים, אינה תעודת כבוד לאף אחד, אפילו אם הקרבן היא הדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2011 22:48 לינק ישיר 

אם הסדודנטים לרפואה היו מגלים כי הפרופסורים המרצים מלעיטים אותם בשקרים ובדברים לא בדוקים ומצוצים מן האצבע.
אוהו  אז היו מקימים פורומים הופכים שולחנות ומכים מכות נמרצות את הבדאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2011 23:20 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
בפורום כמו שלנו לא מפריחים דעות וידיעות על דתות אחרות- כמו שאתמול  הפריחו על הנצרות ועל האיסלם ואחרות, מפגינים ידע, כשהכותב לא פתח מעולם ספר של הדתות האחרות, לא למד או שוחח עם איש דת נוצרי כל שהו או מוסלמי. 
אבל יודעים להשוות -קובעים דעות- וכתוצאה מכך גם מגיעים למסקנות אולטימטיביות, של סוף פסוק נקודה

זה מה שכתבת בעמ' 1

כדי לקבוע מה שקר ומה לא שקר צריך קצת יותר מכמה שורות בפורום
וגם סטודנטים לרפואה לא מחליטים שהלעיטו אותם בשקרים מבלי לבדוק בצורה רצינית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2011 23:35 לינק ישיר 

נכון מאד- הם נפגשים מצליבים ידיעות, בודקים וחוקרים. וזו היא המטרה הסופית -ברור האמת, ברור-  האם המרצים משקרים או אומרים אמת. ואת זאת אי אפשר לגלות בלי ביקורת בלי חקירה ובלי לבדוק כל דבר מיסודו. וזה בדיוק מה שעושים כאן חברים שבאים להרחיב אופקים ולבדוק את המוסכמות, האם הם באמת נכונות,

אלדד ומידד מתנבאים במחנה- מה הם התנבאו? לצורך הענין זה לא משנה, בטוח התנבאו דברים שלילים- הנער רוצה לכלאם= כלומר לסתום להם את הפה- שהעם ישראל לא ישמע את הדברים-
משה יודע כי רוח אי אפשר לכלוא, הוא יודע כי זה טוב שאנשים מתנבאים ואפילו על דברים לא כל כך סימפטיים- החשוב הוא שהם מתנבאים. הם עוסקים בעניני רוח. ולא בשטיחים עשויים משלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 19:39 לינק ישיר 

דינו, 
מנצ'מע?
אני שמח לראות שסוף סוף הגעת לתובנה העמוקה שסטודנט הלומד שנתיים וחצי, לא יכול לשבת ובמחי מקלדת להביע דעות בנחרצות כנגד כל העולם.
כל שכן, סטודנט שלא למד אפילו שנתיים וחצי,  די מגוחך שיביע דעות בנחרצות על כל נושא מדעי שהוא. אפילו אם הוא מרצה בהידברות. דבר זה הוא בפירוש איום ברור על השפיות.

לגופו של עניין.
א. "תופעת עצכ"ח", היא התפתחות של התופעה בה הדעת הפכה להיות נחלת הכלל, ולא רק תורת כמרים, שסופה אמונה תפלה כידוע.
ב. נכון, יש לזה גם תופעות לוואי שליליות, כמו ערוצי הטפה, המפיצים שטויות, [בעניין הזה, אני בהחלט כולל גם הפצת חומר חצי מדעי, כ"עובדה מדעית"]. אך עדיין התועלת גדולה מהנזק.

דייר.
הדאגה שלך לשלומי, מראה עד כמה אתה שבוי בסטראוטיפים. כאן במדינת ישראל חיים גם ערבים מוסלמים אדוקים, שאינם מחפשים רק לרצוח תינוקות יהודים ולטבל בדמם את מצותיהם. אני מציע לך לנסות לדבר פעם עם מוסלמי ולהתייחס אליו כאדם, ותופתע לגלות שגם לו יש רגשות אנושיים בדיוק כמוך.
[לא צריך בשביל זה להיות שמאלן טיפש, גם אם אתה מאמין באמונה שלמה שיש לך זכות בלעדית על הארץ הזאת, עדיין מותר לך להבין שגם הערבים יכולים לחשוב אותו הדבר, ולהשאר בני אדם].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 21:12 לינק ישיר 

מה לעשות שהחמס הטאליבן אל קאעידה האחים המוסלמים חיזבאללה איראן ראאד סאלאח
לא עושים שירות כל כך טוב למוסלמים האדוקים אוהבי האדם באשר הוא אדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 21:54 לינק ישיר 

דייר כתב:
יוסיאיתן תהרוג אותי אבל אני לא מצליח להבין מה יש לבעלי תשובה לנסות בכוח
להתברג בחברה החרדית.
יש דת"ל יש חרד"ל למה להתעקש דווקא על החברה החרדית הקלאסית?
אין לכם להלין אלא על עצמכם בלבד
כמו שלפני שקונים אוטו עושים סקר שוק מה מתאים ומה לא כדי לא לקנות חתול בשק
כך בדיוק צריך להיות בתחום הזה.

מסכים איתך לחלוטין. אם החרדים לא מקבלים אותנו כשווים עלינו ליצור תשתית על קרקע בריאה שבה בע'ת יוכלו  להקים קהילות ולחיות בצוותא. אין לנו ברירה, אחרי יותר מ 30 שנות קיפוח ואפליה, אסור לנו יותר להיות סמוכים על שולחנות אחרים, שלא ממש מקבלים אותנו. חבל להתדפק על דלתות נעולות כדיירי משנה, אם אפשר לבנות וילות עצמאיות לתפארת. במקום להרגיש דחויים ונחותים, עלינו להתאחד ולעשות מעשה. כי לא נוכל להאשים את הבצורת בכך שאין חיטה במקום שבכלל לא חרשנו ולא זרענו. ואם אנו לא נקום ונעשה, אף אחד לא יעשה זאת בשבילנו. 

החברה החרדית מפנה משאבים אדירים להרבה פעילויות ברוכות להחזרה בתשובה, כן ירבו, אבל מתעלמת לחלוטין ממצוקתם של אלו שכבר חזרו בתשובה. וכל תחינותינו וקול זעקתנו, לסיוע של פחות מפרומיל האחוז מהתקציבים לקרוב רחוקים, נופלים שוב ושוב על אוזניים ערלות.  

הם מצד אחד לא רוצים אותנו בתוכם, ומצד שני לא נותנים לנו את התקציבים שהם מקבלים עבורנו, בכדי שנוכל אנו להקים קהילות עצמאיות. ואנו האבודים, עומדים כעניים בפתח, ואיננו יודעים אנה אנו באים.

יש הרבה גופים שמייצגים את החברה החרדית והדתית בקואליציה, בכנסת, במועצות העירוניות והדתיות. לכולם יש ייצוג. לספרדים,לליטאים לחסידיות השונות לכיפות הסרוגות, כולם מיוצגים בכל מקום שהם יכולים להשפיע, ורק לבע'ת אין אף אחד שמייצג אותם ומסייע באמת למצוקותיהם. האם זה במקרה? האם בכוונת מכוון? איך זה שבע"ת נמצאים בתחתית של התחתית בהרבה מישורים ואין עד היום אף גוף שמייצג אותם? איך זה שבע"ת למרות מספרם וכוחם העצום תמיד צריכים להיות סמוכים על שולחן אחרים, שלא באמת מקבלים אותם כשווים, ובסופו של יום עושים טובה לבע"ת וזורקים להם רק את הפרורים שנופלים מתחת לשולחן. האם זה נכון? האם זה נורמלי? ומה קרה לנו עד היום, אחרי יותר מ 30 שנות תשובה, 30 שנות קיפוח ואפליה, שלא קמנו לעשות מעשה ולהילחם על זכויותינו כשווים בין שווים?

העיתון יאבק כדי שהב'ת יקבלו את התקציבים המגיעים להם בזכות. עלינו לקבל את התקציבים הגדולים מעל השולחן ולא שאחרים יזרקו לנו פרורים מתחת לשולחן. ואת זאת נוכל להשיג אך ורק אם נתרגם את הכוח האלקטוראלי הגדול של ב'ת הלכה למעשה, ע"י נציגים שייצגו את הבתח"ש, במועצות עירוניות ובכנסת. ולפני הכל שאנו השבים נהיה שווים. שווים בתקציבים, שווים בזכויות, שווים בייצוג הפוליטי, שווים בתקשורת, שווים במעמד, שווים בהחזקת היד על הברזים. בהתאם לשוויונו האמיתי על פי כוחנו האלקטוראלי.

בצוק העיתים, כשמגוון המצוקות הולכות ומתרבות ומחמירות, אחרי שבאו מים עד נפש, הבנו שאין מנוס, ואם אין אני לי מי לי, ובמקום שאין איש, אנו חייבים לעשות מעשה. אם אנו לא נעשה זאת למעננו, אף אחד אחר לא יעשה זאת עבורנו.  וכך, מבלי שאף גוף מסייע לנו, אנו מתארגנים לבד ויוצאים לדרך. אמנם מאוחר, יותר מדי מאוחר, אבל עדיין, עדיף מאוחר מאשר מעולם לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 21:57 לינק ישיר 

דייר התשובה שלי לא תהיה שלמה אם לא אספר בקצרה על התהליך שמביא את ב'ת דווקא לציבור החרדי.

המפגש הקיצוני והחד פעמי בהיסטוריה של העם היהודי, בין חברה אולטרה שמרנית באופן הכי קיצוני, לבין בע'ת, שהיו מעצם טבעם וטיבם, פתוחים בקיצוניות הקיצונית ביותר, הינו מפגש מרתק מאין כמוהו מחד, אבל גם כואב להחריד מאידך. יש כל כך הרבה נושאים לדבר ולברר על המפגש החד פעמי הזה, של האנשים הכי פתוחים עם האנשים הכי שמרניים. ומה קרה לאנשים הפתוחים והיקרים האלה, כשהם התכופפו והתכופפו, עד שהם התקופפו. עד שהפכו לקופים, חקיינים, מאולפים ועלובים של האולטרא שמרנים.

כשאדם קולט פתאום באמצע החיים, שכל חייו הוא הסתובב בשבילי התוהו של החיים, ולפתע עומד מול מושגים כמו אמת מוחלטת, תכלית, משמעות, עוה"ב, הוא כ"כ מתפעם ומתלהב שהוא נכנס להלם. יש לו רצון כה גדול להיות טהור, שהוא כלל לא שם ליבו לדברים פעוטים כמו אישיות, חוש ביקורת, ביטחון עצמי, יצירתיות. מול האין סוף של התורה הוא מרגיש יותר מדי קטן, כ"כ קטן שהוא כבר לא סומך על חוש הביקורת שלו. כל מי שהוא מוכן לסמוך עליו זה רק הרבנים שמייצגים לגביו את האינסוף הזה. והיות והוא סומך עליהם בצורה עיוורת קשה לו לראות את הסתירות בין איך שמתכנתים אותו לבין מה שהוא צריך להיות.

והרבנים הם אנשים טובים וכוונתם רצויה אבל הם מלמדים אותו בדיוק  את מה שלימדו אותם. וזאת בדיוק הבעיה. כמו שהקיפוד במצב סכנה מסתתר בתוך הקונכייה שלו, כך הם היו במצב של סכנה קיומית  בשיאה של מלחמת הישרדות ארוכת שנים, ובלית ברירה היו חייבים להסתגר בגטו.

בתקופתם זה היה צעד הכרחי ומחויב המציאות. כי הכיוון של הגשר היה חד צדדי. כל מי שחצה את הגשר הלך תמיד בכוון חד צדדי, מהצד החרדי של הגשר לקצה החילוני. כמעט כל מי שהוציא את אפו מהגטו, הוציא בהמשך גם את גופו וגם את נשמתו. אבל הבעיה הגדולה היא שהחרדים משלמים מחיר כבד מאוד על ההסתגרות הזו. חברה אטומה כמו חדר אטום מעלים אבק וטחב, עובש ורפש ושאר מיני בישין.

היום, אחרי שרבים מהצריחים והמגדלים של חלומותינו, קרסו בתוך גלי החיים. אחרי שראינו את המוסכמות שכ"כ רצינו להאמין בהם, מתנפצות בכאב אדיר מול קרקע המציאות, היום יותר ב'ת מבינים, שביחד עם המים המזוהמים מעברנו זרקנו גם את התינוק. גם את הדברים הטובים שכן היו בנו. כעת עלינו להתעשת ולהתחיל להפעיל את חוש הביקורת החלוד מחדש. הרי היה לנו חוש ביקורת נוקב ומופלא שבזכותו הגענו עד הלום. הוא שהביא אותנו למצוא את התשובות הגדולות לשאלות הגדולות של החיים, והוא זה שחייב להמשיך לשאול את השאלות הקטנות של החיים. אותן השאלות הקטנות למאות ולאלפים על פרטי הפרטים של אורח החיים, שביחד מהווים את הפסיפס האמיתי והשלם של החיים. לא שאלות על ארבעת חלקי השולחן ערוך של ההלכה. אלא על השולחן ערוך החמישי. איך להוריד את ארבעת חלקי השולחן ערוך למציאות. ההלכה שלא כתובה בד' אמות של ההלכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 22:02 לינק ישיר 

יוסי איתן
 אחרי שתקום חברת הבעלי תשובה שלך תודיע לי בבקשה, כי אני [חרדי מלידה] רוצה להצטרף. גם לי מגיע לחזור בתשובה. ולהיות יצירתי, עצמאי, ועם חוש ביקורת.

אתנדב גם לכתוב בעיתון שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2011 00:57 לינק ישיר 

יוסי ויהי אור, ואני מצטרף לדייר,
גם אני ב'ת אך כאשר למדתי יהדות (בד"כ עצמאית) הבנתי שהציבור החרדי טעה בניווט. זה ברור לכל בר דעת שלומד את ספרי הראשונים וחז"ל וחושב ש
איכשהו התורה צריכה להיות רלוונטית לעולמנו.
אני דתי-לאומי (ודוק לא חרד"ל, למרות שהמושג הזה לא ממש מוצא חן בעיני, אך אלו ההגדרות שקשה לברוח מהן), ואמנם לא כל אחד ב"ציבור" הזה יסבול את הדעות שנשמעות בפורום הזה, הרי שאין איזו כפייה רעיונית ותמצא בקלות יחסית אנשים שמסוגלים להקשיב. מה גם, שבחורי הישיבות פה נחשפים לתורת הרב קוק - אמנם באופן קצת דוגמתי  - שמעודד התערות בעולם והיפתחות. מדוע אם כן, אם אין לכם אילוצים סוציולוגיים, לא לעבור לציוניים? אם אתם לא מאמינים לתעמולה החרדית גם אל תאמינו למה שמכפישים את הד"ל. פה לפחות לא עושים עניין מבעלי תשובה ומכניסים אותם למוסדות כמו לבעלי מוגבלות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2011 09:36 לינק ישיר 
ליהי אור ואנסזי

זו בדיוק אחת מהמטרות שהעיתון שם לעצמו. לקרב בין הקהילות של ב"ת, חרדים שפויים, ודתיים לאומים. המכנה המשותף בנינו רב מהשונה והמפלג. וע"י העיתון אנו נחדד עד כמה המכנה המשותף גדול מהמפריד.

הנה קטע קצר מהעיתון:

" כשכל העיתונים החרדים עסוקים בלהסתיר את השאלות האמיתיות, עיתון הזה מוקם כדי להיות מליץ יושר בעד השאלות ונושא דגלה של השפיות. אנו פונים לכל מי שעדיין מהבהב בקרבו ניצוץ של מחשבה עצמית. כל גַּחֶלֶת דּוֹעֶכֶת אִם אֵין מְלַבִּים אוֹתָהּ. גם גחלת השפיות זקוקה בימים אלו למי שילבה אותה. השפיות כמו האור אינם צריכים להילחם, די להם להתגבר, החשיכה תנוס ממליא. חושך לא מגרשים במקלות ולא במלחמות. " מעט מהאור דוחה הרבה מהחושך", אבל בתנאי שהאור לא רק יאיר אלא גם ייראה. אם נמשיך להחריש לעת הזאת. ולשמור את השפיות בתוך הבטן – " זה יהיה כמו לשמור את האור בתוך הכד." איחוד האנשים השפויים הם התקווה של כל השפויים שבסוף השפיות תנצח את השיטה המשבטת את השפוטים לשיבוטים."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2011 10:02 לינק ישיר 

יוסי
אני קשור סוציולוגית יותר לצבור הד"לי מאשר לחרדי. אני מכיר בעלי תשובה שהגיעו לצבור הזה ואינם זקוקים למסגרות מיוחדות כי הם התערו בו בצורה מלאה (אם נהיה ציניים נאמר שהמיזרוחיניקעס הפושרים אינם חוששים לבן הנידה). ניתן לראות דמויות ציבוריות - בלי להכנס לדיון עליהם - כמו הרב רונסקי ואפי איטתם, וגם אנשים שאינם דמויות ציבוריות שאני מכירם באופן אישי (אם תרצה שמות, תפנה אלי באישי) ושנישאו לדתיים מלידה ובוודאי שהדור השני שלהם אינו מקופח לא במוסדות לימודים ולא בשידוכים.
הצבור החרדי מרגיש את עצמו כצבור במצור ולכן תחושת החשדנות כלפי מי שאינו בדיוק משלנו. הצבור הד"לי אינו מרגיש כך למרות החבטות שהוא ספג. ויש עוד להאריך בנקודה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2011 10:46 לינק ישיר 

בעב

הרגשת המצור אינה הסיבה העיקרית. הסיבה היא שהתחרות המותרת והאפשרית מוגבלת (אמצעים להשגת כסף מועטים, יש הגבלות הלכתיות וקודים התנגותיים המגבילים בטוי אישי) והשגת "יחוס" הינה אחת מהדרכים הלגיטימיות להתבלטות וחשיבות.ויש להרחיב עוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2011 14:57 לינק ישיר 

בתור בעל תשובה ותיק מאד המעורה היטב בציבור החרדי, בין החסידי ובין הליטאי, הריני כופר בטענות המועלות כאן ומוצגות כטענות עקרוניות. יש בהחלט מקרים פרטיים לכאן ולכאן, אבל ממש לא נראה לי שיש מכשולים מכוונים כנגד בעלי התשובה בדווקא. יש חשדנות ודקדקנות באופן כללי בציבור, צודק או לא צודק, אבל זו איננה בעיה של בעלי התשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם תופעת עצכ"ח יחודית רק לנו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.