בית פורומים ספרים וסופרים

החזון איש מאת בנימין בראון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/1/2012 23:15 לינק ישיר 

התגובות של לוין מטופשות ומלאות התנשאות של כלום. באמת איני מבין כיצד הוא לא מתבייש לפרסם אותן ברבים בשמו המלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2012 09:07 לינק ישיר 

ממש נהדר
לנתח את מטרותיו של בני בראון,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2012 09:32 לינק ישיר 

מה הוא מתפאר ומאיים בחלק ההלכה שלא פורסם, הוציאם אלינו ונדעה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2012 15:28 לינק ישיר 

הפוסק, המאמין, ומנהיג המהפכה

א. זו אמנם טיוטה, אבל דוקא לפיכך אני מפרסמה כאן, כדי לשמוע הערותיהם של יושבי בית המדרש.

ב. מאותה סיבה לא פניתי לקבל תגובה מבראון באופן אישי, אבל אם וכאשר ארצה לפרסם את הדברים או חלקם, אני מניח שאפנה אליו לבקש תגובה, אם ירצה להגיב כמובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2012 19:18 לינק ישיר 

אולי תעלה את זה לכאן בצורה שגם הרמוניים שבינינו יוכלו לראות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 10:36 לינק ישיר 

קראתי בינתים רק את העמוד הראשון (בכל זאת קרוב לשלושים עמודים צפופים), ואני רוצה לשאול את כב' הכותב, האם להשקפתו את אלברט אינשטיין ומשנתו המדעית (כדוגמה אקראית) עולם המחקר כן יכול לנתח? (כוונתי להיסטוריונים ובעיקר לפילוסופים של המדע) האם תשובה שלילית על כך אינה מגוחכת? אם כן מה ההבדל? האם יש תשובה מלבד סיסמאות על שנעלה חכמת התורה מכל חכמות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 13:43 לינק ישיר 

שלום

מכיון שאת העמוד הראשון (מתוך 26) כן קראת, היה לך להבין שלא טענתי שא"א לנתח את החזו"א.  שמנקודת מבט חרדית הניתוח כלל אינו מתמודד עם מה שמקובל על החזו"א, ואף מכחישו. מי שמניח שהחזו"א היה מגדולי הדור, דהיינו שהיחודיות שלו היתה לשקלל את מכלול הנימוקים והשיקולים ולקבוע מה נכון לעשות במצב הנוכחי. כולל בהנחה זו, שאנחנו לו היינו במקומו, לא היינו יכולים להבין מה נכון להחליט. והוא הדין להכרעותיו ההלכתיות.

כתבתי שכמובן שזכות ואף חובה לנסות להבינו, אבל כשפועלים באופן טכני שיטתי לשפיטת הכרעותיו ופסקי הלכותיו, על ידי מי שלא התמקצע בנושאים אלו. מגיעים לתוצאות מגוחכות. לאמור לא הכלל קובע אלא המחקר בשטח, כיצד הוא נראה. אין 'איסור' לחקור את החזו"א, יש רק לגשת ברצינות, ולשם כך אין לזלזל בקטע המקצועי של החזו"א, שליטתו בהלכה ובהגדרותיה, לפעמים יכולה להיות יותר מן המחבר או החוקר, ולכן אני מראה שהוא נכשל בטעויות רבות של הבנת הנקרא או הבנת ההגדרות ההלכתיות, מה שמשפיע על תוצאות מחקרו.

וכמובן הוא הדין לאיינשטיין, אם פסיכולוג יקח על עצמו לנתח את איינשטיין ותורתו, והוא ישאל מדוע אינשטיין התווכח עם ניוטון וסתר את דבריו, ואילו את דברי פלאנק קיבל, ויתן הסבר על בסיס פסיכולוגי, מבלי להתחשב בקטע המקצועי המתמטי. זה יהיה מגוחך. אי אפשר להבין באמת את תורת איינשטיין או לשפוט אותה מבלי להתמקצע בפיזיקה ובמתמטיקה עצמן, ואפילו אם האדם פסיכולוג והיסטוריון מדופלם, הוא לא יכול לדבר מתוך הנקודה הפסיכולוגית בלבד, אלא בעיקר מתוך הנימוקים האובייקטיביים, הפיזיים והמתמטיים.

ובכן, לשאלתך: גם אם לא היתה התורה נעלית על שאר חכמות, אי אפשר לפסכלג ענין מקצועי, בלא גישה מספיקה להיבט המקצועי. וכשמנסים לעשות זאת, ישנן תוצאות מגוחכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 14:27 לינק ישיר 

דינזאורוס כתב:
מנקודת מבט חרדית הניתוח כלל אינו מתמודד עם מה שמקובל על החזו"א, ואף מכחישו. מי שמניח שהחזו"א היה מגדולי הדור, דהיינו שהיחודיות שלו היתה לשקלל את מכלול הנימוקים והשיקולים ולקבוע מה נכון לעשות במצב הנוכחי. כולל בהנחה זו, שאנחנו לו היינו במקומו, לא היינו יכולים להבין מה נכון להחליט. והוא הדין להכרעותיו ההלכתיות.
ואני אומר שאפילו משה רבינו שהגמ' אמרה שמשה במקום שבעים ואחד קאי, אפילו הכי צירף אחרים ולא סמך רק על דעתו, ובודאי שאחרי משה אין לאדם יכולת לאמוד בעצמו מה האחר אומר ולחהליט לפי זה על אחרים. ולכן אם כך אתה חושב על מרן החזו"א, הרי שמידה כנגד מידה שכך ינהגו בו ויאמרו כיצד הוא חשב
תן לאדם לחשוב לבד, אל תחשוב במקומו - והוא לא יחשוב במקומך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 14:47 לינק ישיר 

בינתיים קראתי כשליש מהמאמר. עצה טובה אני יכול לומר בינתיים, שאם תעדן את הדברים בחצי (כראוי לדברי חכמים), תתמקד בהערות היותר חזקות והפחות קטנוניות, יהיה כאן מאמר ביקורת מוצלח. אם לא כן, הרי זה עלול להיות בבחינת שידור חוזר של מאמר הרב י. לוין.

יותר מזה, אחרת עלולים לעשות לך מה שאתה מבקש לעשות לבראון. סתם לדוגמא אטפל לעמוד השביעי במאמרך שבו נעצרתי בינתיים. למעלה אתה רומז בלגלוג על דברי בראון שהסיק שהחזון איש בחר בבני ברק בגלל שיקולים בריאותיים. אני אישית לא יודע למה בחר, לא קראתי ולא מכיר. אבל מה יש כל כך לזלזל במסקנה כזו? מה בדיוק לא מסתבר בה כשלעצמה? וכי איננו יודעים שהחזון איש שהיה זקוק להרבה עיסוק בענייני בריאות גופו, מדוע זה לא יכול להיות השיקול העיקרי (וזה עוד לפני שאנו מזכירים את דבריו שהעיסוק בבריאות הוא גם חלק מעבודת השי"ת...). אחר כך אתה מאריך הרבה לגבי הסיבה שהחזון איש עלה לארץ, וכאן לדעתי אתה הוא זה שלוקה בחוסר הבנה: בראון מתאר איך הרש"כ כתב "מתוך ודאות גמורה" שסיבה מרכזית להחלטת העלייה היתה הערה של החפץ חיים - ובכן לשון זו שצוטטה היא של בראון עצמו, שמתכוון בכך שהרש"כ כתב זאת כעובדה, ולא בדרך של אפשר. אבל נראה שאתה סברת בטעות שרש"כ בעצמו מדגיש שהדברים נאמרים מתוך ודאות גמורה. אתה גם קורא להם "עדות" למרות שלא עושה רושם שפתחת את מקור דבריו כדי לראות האם הוא טוען שמדובר בידיעה אישית ישירה שלו (ולא בדבר ששמע מאחרים וכיוצ"ב).

אני לא רוצה להאריך יותר וגם אין טעם, העיקרון מובן. תתמקד בטיעונים החזקים יותר ותעזוב את החלשים, גם ככה הדברים שכתבת ארוכים די והותר בתור מאמר תגובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 15:04 לינק ישיר 

שלום פוכאוויץ, תודה על דבריך

1) הערתך הראשונה נכונה, ראוי לעדן את הדברים.

2) מה שבאתי לומר בענין בני ברק, הוא לא שאני יודע משהו על שיקולי החזו"א בנושא, אלא רק שישנה מגמה להדגיש שיקולים 'ארציים', גם כאשר הם מבוססים פחות מהשיקולים שהדגישו אנשים אחרים שהיו קרובים למאורעות, דהיינו מקום שיוכל להשפיע עליו וכו'. (לכשעצמי אני לא הרגשתי מעולם בבני ברק אויר טוב. אבל זה סובייקטיבי כנראה, ואולי גם משתנה לפי תנאי השטח).

3) גם אם ההגדרה 'מתוך ודאות' אינה של רש"כ עצמו, הרי היא נכונה. הוא כתב מתוך וודאות, וההשערה החילופית נראית כסתם מגמה למצוא סיבות ארציות.

4) גם העצה האחרונה נכונה, לבחור כמה טיעונים מרכזיים ולכתוב מאמר קריא וקצר. אבל בדיוק לשם כך העליתי לכאן את כל מה שהעליתי בחכתי, כדי לשמוע דעות של חכמים ומלומדים דפה, ובכדי להגיע למסקנות יותר נכונות ומתואמות לדעת הבריות.

דינו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 19:45 לינק ישיר 

תודה על המסה.

אם יהיה לי מה להגיב, אכתוב בל"נ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 19:45 לינק ישיר 

דינו
כדאי להתמקד בהערות על החלק ההלכתי בו לא קשה להראות שהמקורות מהם בנה בראון את המתודה שלו על הגישה הלכתית נובעים מטעויות. כמו שהראית אתה לגבי השיעורים וכו שהראיתי אני בפורום עצכח באשכול על הקושי לחדור לעומקה של סוגיה לגבי בונה בחשמלן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 22:17 לינק ישיר 

ר' דינו, התחלתי לקרוא את הקובץ, וחייב אני להעיר הערה אנטי-חרדית קצת. מנהיג אינו בהכרח בעל הידע הגדול מכולם. האחרון שטען שכן הוא אפלטון במסתו 'המדינה' והיה נסיון אחד בהיסטוריה לפעול כשיטתו כמדומני באיזה אי אינני זוכר כעת, ונסיון זה נכשל ובגדול. גם הרמב"ם כשכתב במורה נבוכים על השכל והדמיון כתב שהמושל משתמש בדמיון ולא בכח השכל, וכן מוכח בסוף הלכות מלכים בהגדרת המלך המשיח שאינו הכי חכם שבדור. הלכך כבר במשפט הראשון דבריך יהיו טרף קל גם לחיות שאינן טורפות.
ועוד הערה כללית, כדי לבקר אדם בצורה נאותה (ואמיתית) כתב החזו"א (לא זוכר איפה כמדומני שבאחד המכתבים או באמונה ובטחון) שצריך לנסות לחשוב כמו הצד השני. לענ"ד אהבתך לעולם החרדי ולחזו"א (לפחות כמו שהוא מוצג ברחוב הקרוי על שמו) קלקלה את השורה, עליך לנסות להבין את החוקר מנקודת מבט עמוקה יותר.
לשם השעשוע אני חושב שתנסה להעלות כתב הגנה לבראון על ספרו, או קונטרס נגד הקונטרס שלך עצמך, או אז תיווכח לדעת אם צודק אתה בטענותיך אם לאו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2012 11:15 לינק ישיר 

בעמוד 9 בקונטרס כותב דינוזאורס:

"מזמינים אנו את טיקוצ'ינסקי לבקר בישיבות, אם רק ירצה. ואין ספק כי בעתיד, ייעשו ממנו הדוקטורים משכתבי ההיסטוריה מטעמים: מלומד כשר לעדות שחי בזמן המאורעות "בוגר ישיבות" קלאסי, שמצודתו פרוסה על ירושלים, הקובע חגיגית שאמונה ובטחון או קובץ אגרות הם נחלת מעטים, בניגוד לספרי ההגיוגרפיה החרדים שחשודים לשקר ולהגזים וכו'. גם בשנת תשעב' החזו"א לא תפס שום מקום בעולם הישיבות וכו', מה שמצטרף לעדותו של הד"ר צבי יהודה וכו'. דוקטור לדוקטור יביע אומר, ולילה ללילה יחוה דעת".

ובעצכ"ח כותב דינוזאורוס:

"('פאר הדור' למשל לא קראתי מעולם, קל וחומר 'מעשה איש' וכיוצא בזה, אגרות חזו"א פתחתי פעם האחרונה כשהייתי בישיבה קטנה. כשלומדים את החזו"א האמיתי הדברים האלו כמעט לא מעלים ולא מורידים. כשם שאין ללמוד על תורת היחסות מתוך פתגמי איינשטין על הקוביות ועל מלחמת העולם השלישית וכדו')".

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=4&topic_id=2915815&forum_id=1364

אז למי עלי להאמין?

תוקן על ידי ioסרטי ב- 10/05/2012 11:20:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2012 12:04 לינק ישיר 

אתמהה על ידידי ואחי התאום! האם העובדה שאדון דינוזארס לא פתח קובץ אגרות מימיו או מימות הישיבל"צ, קובעת שכך נוהגים כל שאר בחורי הישיבות???? והלא מודעת היא מלפנים שקובץ אגרות הוא ספר נלמד ומוכר בסדרי המוסר וכו' משא"כ החזונאישניקים אין דרכם בלימוד המוסר כנודע, וקל להבין.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > החזון איש מאת בנימין בראון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.