בית פורומים שידוכי חרדים

אבא שלי לא רוטשילד!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/6/2011 15:17 לינק ישיר 

ראשית ,אני מאוד מזדהה עם הקושי והכאב.  אך לדעתי,אע"פ שישנם שנפגעים מכך, הדבר הגיוני למדי.
כידוע,החוק העקרוני העומד בבסיס תורת הכלכלה,הינו ,שמחיר של כל דבר ,הוא פונקציה של שני משתנים:ההיצע-והביקוש.   בהתאם לכך,אם ישנו ביקוש גבוה לדירות,והיצע דל-המחיר יאמיר. כך גם לגבי קוטג',דלק וכו' כו'
בהתאם לכך,כאשר היצע ה"בחורים" האיכותיים,הוא דל,וחתן טוב,הוא דבר מבוקש מאוד,אנשים מוכנים לשלם יותר ויותר,וה"מחיר" מאמיר.
מצידם של הבחורים,ישנה הצדקה לדרוש זאת,משום שאין ספק שהדבר מיקל מאוד את חיי הזוג ומאפשר ללמוד ברוגע ובלי טרדות פרנסה עצומות.
מדובר בעניין אקונומי-עסקי ,גרידא,הנשקל ללא חישובי רגשות ושאר אמוציות,אלא תוך הגיון קר,פשוט ,ומובן[עם כל הצער].
בכל אופן,חשוב לזכור,שסוף דבר,כל אחד/אחת,נישא לחציו השני שיועד לו בהיווצרו,וכל השיקולים הנ" ודומיהם,הינם רק בגדר השתדלות.
בהצלחה לכולם,בקרוב....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 16:00 לינק ישיר 

ראשית, אני מזדהה עם כל מילה. שנית, אני לא חושב שזו הבעיה של בחורי הישיבות, זו הבעיה של ראשי הישיבות.
הסטיגמה היא שככל שהבחור דורש יותר הוא שווה יותר (יותר למדן) ואם הבחור שווה יותר אזי הישיבה שווה יותר. בישיבה בה למדתי עד לא מזמן היו בחורים שלא דרשו יותר מדאי, אולם הרמי"ם ישבו להם על הזנב שידרשו ( שיסחטו) סכומים גדולים מצד הבחורה.
היכרתי בחור שהיו לו  מספר הצעות טובות אולם הוא בחר ללכת על בחורה שאביה מצא את אחד המפתחות של האוצרות של קורח, הבחורה מיררה לו את החיים הוא הפך לפודל שלה ולבסוף נאלץ להתגרש ממנה. הבחור דפק לעצמו את החיים שכן הוא היה כהן.
מנגד היכרתי כאלה לא מהמגזר החרדי שההורים שלהם רצו לקנות להם דירה אולם הם בחרו לקחת משכנתא ולעמוד על הרגליים בכוחות עצמם.
הגמ' במסכת ברכות (דף ח') אומרת: גדול הנהנה מיגיעו יותר מירא שמים. וצע"ג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 16:08 לינק ישיר 

ואאוו, בהחלט נושא סבוך............
כי אם כל הבחורים יצאו לעבוד כדי שיהיה להם בית ואוכל, מי ילמד?
וגם זה שההורים משלמים סכומי עתק זה לא הגיוני.. ולא נכון..

GNHGNH- יש במה שהוא אומר.. יש לי אח ירא שמיים אמיתי מוכשר ולמדן.. אנשים פשוט מנסים 'לקנות' אותו..
היו שרצו לתת 100,000$ (!) ...
אבל מה ל'שות שהוא עדיין לא שומע שידוכים..? :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2011 16:16 לינק ישיר 

אחת מהיישוב העלת דבר ונוקדה נכונה.
דעתי היא כזאת אני לא דורש כסף. ולא כי אני מלאך או כי אני צדיק בסדום ממש לא.
אני לא דורש מכיוון שזה לא ראוי זה לא הוגן זה לא פייר זה לא אתי ולא מוסרי 
שחמיו של בחור יקרע את עצמו ויקרוס תחת הנטל של לחתן את הבחורה היקרה שלו.
חוץ מאותה ילדה יש לו עוד כמה ילדים פיות להאכיל ובנים ובנות לחתן.
לא הגיוני המצב המכוער והמביש הזה אשר בחור רואה רק את עצמו לנגד עיניו.
אמנם הבחורה היא כלילת המעלות באמת אבל מה לעשות שאבא שלה יש לו בעיה קטנה ואין לו קשר לברון רוטשילד או לביל גייטס. לצערן של בנות ישראל אין הרבה בחורי ישיבה אם בכלל שמבינים את זה.
כמו שהיום אני משתדל שלא לקחת כסף מההורים שלי כי יש להם עוד כמה ילדים לגדל ולהאכיל (בלי עין הרע).
אני אתאמץ מאוד להתמיד עם זה גם עם חמי בע"ה.
היום המצב כזה שהבחור צריך שיגידו עליו תודה שהוא הסכים בכלל לשידוך הזה בתנאים הללו.
זה ניראה למישהו הגיוני? מי שדורש עצתי היא פשוטה תבעטו בו בכל הכוח שרק אפשר וכששואלים אתכם אז תגידו את האמת כן הוא דורש כסף. ועל אותם הבחורים נאמר "עז פנים לגהינם"

לבחורים:
תגידו תודה על זה שבכלל מוכנים לשקול להיפגש איתכם או גם כבר לסגור איתכם תסתמו את הפה שלכם ותגידו רק תודה לכלה לאבא שלה ולאמא שלה ותפנימו את זה שאם כבר מי שיכול לעלות דרישות זה הצד של הכלה ולא של החתן כי מה לעשות בת יותר יקרה לליבות הוריה מאשר בנים תתרגלו למצב הזה תפנימו את זה..

בנות יקרות: רק אתן יכולות להביא לשינוי ולהוקיע את התופעה המכוערת הזאת שבחורים שדורשים יבינו שאותכן הוא לא יזכה לשאת כאשה ולא אף אחת אחרת.
ולמרות שאבא שלי לא רוטשילד אני כן שווה בזכות עצמי כמו שהיה בדורות עברו ומי שדורש פשוט לא יתחתן רק ככה אתן תביאו לשינוי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2011 16:17 לינק ישיר 

איך עשו פעם? בימי החפץ חיים כללל הצעירים אוטומטית הלכו לישיבה 10 שנים? ובימי הרמב"ם? ועזרא הסופר?

איך אומרים אחינו החילוניים: "הציבור מטומטם אז הציבור משלם"..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2011 18:24 לינק ישיר 

אחת,
שורה תחתונה מזווגים לאדם בן זוג כפי מעשיו....לא מבינה גדולה בנושא,אבל מאמינה גדולה כן
אם שאיפותיך באמת לת"ח בלי קונצים ופוזות למיניהם,אני בטוחה שאת תקבלי....ובסוף הוא יביא לך דירה 
יש אפשרות גם לרכב....
יש לי בת דודה (ספרדיה-מה שידוע)שהתחתנה עם אשכנזי,שכסף זה לא הצרות שלו(בלש' מועטה) 
ואגב הוא זה שרצה אותה!!!!!!! כתבתי לך את זה בשביל שתביני שמי שהמנהל הגדול בעולם הוא רק בורא עולם!!
תיסמכי רק עליו בלבד!!!!! הוא היחיד שיכול לעזור לך !!!! בנ"א זה רק אמצעים רטורים 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2011 23:42 לינק ישיר 

אחת_מהישוב כתב:
כן, העילתי את האשכול הזה גם כתוצאה מציטוטיך באשכול שלי על הצוציקיות!!
לצערי הבושה היא נחלת הבנות ה"עניות" ולא נחלת הבחורים.
משהו מוכן להסביר לי למה הצעה שהיתה לי לאחות של חברה ירדה רק מהמשפט הבא:
" אם הם נותנים רק מאה אלף דולר שירדו מזה על פחות מדירה בירושלים אין על מה לדבר!!!"
חוצפה ובושה!!
וכך בדיוק צומחות וגדלות רווקות במחוזותינו!!

פה מתחילה הבעיה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2011 23:46 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2011 23:48 לינק ישיר 

זה בדיוק מה שאמרה הישובניקית בתחילת האשכול, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2011 23:51 לינק ישיר 

חכם שומע פעמיים....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2011 02:01 לינק ישיר 

אני מפספס משהו...

אם את רוצה בחור שישב וילמד כל חייו איך תחיו? ממלגה של אברך א"א לחיות, וכ"ש לשכור דירה ולשלם שכירות וגם להשאיר כסף לאוכל ולהוצאות שונות.

אם את רוצה בחור שיצא לעבוד למה שידרוש כסף? הרי הוא יוצא לעבוד כמו כל אנוש על כדור הארץ...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2011 10:28 לינק ישיר 

אני פונה לכל הבנות הצדיקות והחסודות כאן שמאוד איכפת להם מהורים....

אני מאמינה שרוב רובם של הגולשות פה הם בנות שעובודת- אז מדוע שאת לא תתחילי לחסוך ותחוסי על הוריך???

אני יכולה לעיד על עצמי שבתוך שנתיים שאני מחוץ לסמינר חסכתי סכום גבוה (בדולרים) מאוד מאוד!!!!!!!!!

(האומנם השכר שאני מקבלת הוא גבוה מאוד אך כל אחת במשכורת שלה יכולה לחסכוך ולחסוך הרבה מאוד)

ואת העזרה שאבי חשב לעזור לי אמרתי לו שישאיר זאת לבאים אחריי.....

יש לי חברות בנות גילי שאין להם כמעט כלום, היכן הלך כל הכסף?

לאן ריבונו של עולם???????

למסעדות? לביגוד יקר מידי? חופשות וקישקושים?????

גילוי: הכותבת לא צולניקית!!!!!! יש לי הוצאה חודשית של 1000 ש"ח פחות או יותר- על ביגוד, חשבון טלפון, מידי פעם גם חופשות וטיולים! אך לא באופן מוגזם!!!!!!!!!!!

תתחילו לחסוך ותעזרו להורים!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני לא אומרת שתוותרו לקבל מהורים עזרה, אלא שתעזרו כל אחת לפי יכולתה!

כל עזרה ולו הקטנה ביותר- תעזור!!!!!!!!!!

ואני מבטיחה לכן, שהחתן יבוא ב"ה בלי שום קשר לסכום שתבואו.

בחור שלא רצה בגלל הכסף- הוא פשוט לא שלכן!

הקב"ה עוזר לך לסנן ולהגיע למיועד ב"ה!

ב"ה שכל אחת תמצא בזמן הקרוב את זיווגה.

מחכה לשמוע בשורות טובות

תוקן על ידי וולפית ב- 17/06/2011 10:52:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2011 11:04 לינק ישיר 

אולי כדאי להתחיל לחשוב להתחתן עם בחורים חסידיים,
הם לא דורשים כסף בדר"כ
ותתפלאו, גם שם יש בחורים שיושבים ולומדים,
ואם הם יתחתנו עם בחורה שרוצה את זה מאוד הם יצליחו להתמיד שנים ארוכות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2011 15:13 לינק ישיר 

שיר852 כתב:

הניסיון דיי קשה, נותן הרגשה לא כ"כ טובה, אבל צריך לזכור שזה עוד מסנן בדרך לבחור שלך.
כמו שאת מורידה בחור על מראה חיצוני, על עדה וכו'- את משתמשת בקריטריונים מסוימים בתור מסנן,
כי את לא יכולה להפגש עם כל הבחורים בעולם, אז גם כסף הוא מסנן.

)

זה מסנן ממש חזק...
אם הבחור דורש דירה זה מראה ה-מ-ו-ן על המידות שלו.
ואם כמו שנועם אומר זה מגיע מראשי הישבות, זה מראה על הבגרות שלו והיכולת לעמוד מול הזרם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2011 15:46 לינק ישיר 

לא נראה לי שר' עקיבא איגר או החפץ חיים היו צריכים דירה בהתחלה כדי לגדול למה שהיו.
הנסיון מראה דווקא אחרת, מי שראשו במותרות העולם הזה לא יהיה גדול הדור אז חבל על האשליות
שהמורות מוכרות לכן...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אבא שלי לא רוטשילד!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext