בית פורומים עצור כאן חושבים

שיחה על אבולוציה ודת לרגל השקת ספרו של ד"ר מיכאל אברהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/7/2011 10:58 לינק ישיר 

נתמקד ב4 ו5 : תיארת מצב שבו יש 'שרשרת של חוקים והסברים של חוקים באמצעות חוקים אחרים עד אינסוף'  זה בדיוק! הנחת פשוט איזשהיא הנחה כללית ואז קבעת שכך זה בטבע ולא היא!   ה'חוקים' שאתה מדבר עליהם זה משהו שרירותי כללי מאוד, ברגע שאתה מתדיין עליו היפותטית, אתה מייצר כשל. היות ואתה חייב להבין על איזה תהליך אתה מדבר וכמו שכתבתי, ברגע שאתה כותב שעצם השאלה אם מאחורי החוקים צריך את אלוהים היא פילוסופית - זה הטעיה כי אלו הגדרות מנותקות שאתה המצאת, זו לא שאלה פילוסופית כפי שכתבתי מכיוון שמאחורי השאלה הזו עומדת השאלה המדעית האם ההסבר של החוקר עומד בזכות עצמו (בהנתן חוקי הפיזיקה) אתה לא יכול לשלול את מה שאני אומר עד שלא תסביר איזה חוקים שרירותיים קיימים באבולוציה לדוגמה , כאבולוציה , בלי לעשות רדוקציה שיורדת לתחומים אחרים,.נניח ושנינו מסכימים שאת תחום הפיזיקה וחוקיו אנו משאירים בצד ( מצידי אלוהים עומד מאחורי הפיזיקה לצורך הדיון)  - האם חייבים להניח שמישהו צריך להתערב על מנת שהתהליך הלא פיזיקלי יהיה מושלם ויתבצע בסופו של דבר , או  פשוט יש הגיון הנימי עצמאי שמאפשר לתהליך לקרות?אתה טוען באופן שרירותי שזו שאלה פילוסופית, ומסרב לקבל את מה שהסביר גם בבהירות 'מהאכפתלך' -

'אתה עדיין תקוע בפיזיקה, שהינו מדע הדומם, יש בו חוקים ואין בו אבולוציה. אולם הביולוגיה אינה פיזיקה, הביולוגיה עוסקת במדעי החיים, ומראה כי העולם אינו שעון ולא בית חרושת שצריך מנהל, העולם הוא מוצר שונה, הוא חי, וחיידק שמפתח מוטציה המשנה את מבנהו כך שלא ימות מאנטיביוטיקה, אינו צריך מפעיל חיצוני שיבצע את זה עבורו, אלא הוא המפעיל של עצמו, ולכן לא צריך בורא או מנהל.'
החוקר לא צריך לגלות 'אלוהיםים'  כי הוא רק טוען שהוא לא זקוק לו..זה פשוט מגוחך..

תוקן על ידי קייבמאן ב- 25/07/2011 11:19:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 11:04 לינק ישיר 

מהכפת, זהו כמובן חוסר הבנה גמור.
הטיעון אותו העלית אכן מניח את המבוקש. הטענה שאסור להרוג רק יצורים שנולדים מהורים, עם ההנחה שכינה אינה כזו, מכילה את המסקנה. בדיוק כמו כל טיעון לוגי אחר.
מה שבלבל אותך הוא הערעור של סטיוארט מיל על הדדוקציה. הוא טען שכל דדוקציה מבוססת על הנחה כוללת והנחה פרטית, והנחה כוללת היא עצמה תוצאה של אינדוקציה. לכן הוא טען שאין מעמד מועדף לדווקטציה. זוהי טענה שונה מזו שלי כמובן לכל בר דעת.
כנגד הערעור הזה נוהגים להביא טיעונים שההנחה שלהם אינה תוצאה של אינדוקציה אלא מתוך ידע מקור אחר (ראה ספרו של הוגו ברגמן, מבוא לתורת ההיגיון). וכאן נכנס טיעון מהסוג שהבאת.
אבל לא נורא, אם תמשיך לנסות בנחישות בסוף אני בטוח שתגיע.
מכיון שזה היה הטיעון המנומק היחיד בדבריך, ולכן עניתי עליו. לשאר קביעותיך הלא מנומקות והשגויות אינני מוצא טעם להתייחס כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 11:16 לינק ישיר 

קייב, כנראה דרושה כאן השלמת השכלה.
אין חולק על כך שהאבולוציה מניחה המון חוקי טבע ברקע שלה (גם אם אינך רדוקציוניסט): הגנטיקה. חוקי הפיסיקה והכימיה (משוואות שרדינגר, כל קבועי הפיסיקה וכדו'). בלעדיהם אין אבולוציה. נקודה.
מכאן שתי מסקנות:
1. הניתוק שאתה עושה בין ביולוגיה לפיסיקה מבוסס על חוסר הבנה. אם אלוקים עומד ביסוד הפיסיקה הוא גם עומד ביסוד האבולוציה. כשאריה תוקף צבי ומוריד עליו את כפתו האיומה, הצבי מת בגלל חוקי הפיסיקה. הכף של האריה זזה בגלל חוקי הכימיה והפיזיולוגיה (שגם הם בנויים על הפיסיקה). יש שם מים ואויר שאריות יכולים לחיות בגלל חוקי המטאורולוגיה (שגם הם בנויים על הפיסיקה) וכו' וכו'.
2. גם אם זה היה מנותק מהפיסיקה, עדיין זה לא שונה מהפיסיקה. כמו שביסוד חוקי הפיסיקה דרוש אלוקים, כך גם ביחס לחוקי האבולוציה (גנטיקה וכדו'). זו כמובן דעתי הפילוסופית. אבל על העובדה שמדובר כאן בשאלה פילוסופית ולא מדעית אי אפשר לחלוק.
על השאלה המדעית, כלומר האם האלוקים דרוש לצורך ההסבר המדעי, התשובה היא כמובן: לא. לא בגלל העובדה שאנחנו יודעים הכל, אלא רק בשל העובדה שגם הנחת קיומו לא מסייעת מאומה להבנה המדעית.

כאן תם הקורס חברים. אני נשברתי. אי אפשר להסביר עשרת אלפים פעם ש-2+2=4. למי שזה לא הספיק, דרושים כמה קורסים יותר אינטנסיביים ממה שאני יכול לתת כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 11:34 לינק ישיר 

ה'ניתוק שאני עושה הוא לא ניתוק אמיתי  כי הוא בסך הכל מתייחס לכל דיסציפלינה בנפרד על מנת לעשות סדר, כל דיסציפלינה מדברת על תחום נפרד עם הגיון פנימי משלו, אחרת הן לא היו דיסציפלינות נפרדות.   רוב האנשים לצורך הדוגמה שחושבים שהתהליך שמדע האבולוציה מדבר עליו הוא מסובך בפני עצמו מכדי להסביר אותו שלא על ידי אלוהים, טוענים זאת גם ללא קשר לחוקים פיזיקליים ולמדעים אחרים  וכנ"ל לגבי כל תחום שתעסוק בו בנפרד: ביולוגיה לדוגמא. ולכן התייחסות שמסבירה למה לאבולוציה בפני עצמה  יש הגיון עצמאי ללא כל קשר לפיזיקה וכו' - היא התייחסות טבעית לגמרי   

'כאן תם הקורס חברים. אני נשברתי. אי אפשר להסביר עשרת אלפים פעם ש-2+2=4. למי שזה לא הספיק, דרושים כמה קורסים יותר אינטנסיביים ממה שאני יכול לתת כאן.'

בפעם הבאה נזמין את ריצ'ארד דוקינס, הוקינג, ופרופ' עידן שגב  ועוד הרבה מאוד מאוד אחרים  על מנת שיבינו מהרב הד''ר למה '2+2=4'..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 11:49 לינק ישיר 

ההנחה שאסור להרוג בשבת רק בעלי חיים הנוצרים ברביה של זכר ונקבה. בצרוף ההנחה שכינה אינה נוצרת ברביה כזו, אכן מביא למקנה שמותר להרוג כינה בשבת, אולם לא ההנחה הראשונה ולא השניה מתבססות על המסקנה שמותר להרוג כינה בשבת.

לעומת זאת ההנחה שאברהם הלך עם כיסוי ראש בנויה על המסקנה שיהודי הולך עם כיסוי ראש שאותה אתה רוצה להוכיח.

גם אני לא יכול להסביר בפשטות יתר ש- 4 = 2 + 2 . ואין לנו אלא להסכים עם צענע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 04:57 לינק ישיר 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4099744,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 22:54 לינק ישיר 

בשעטו"מ קיבלתי מחבר את הספר הנ"ל.

למרות שזה נורא מפתה, לא אכנס פה לוויכוח על הכשלים הלוגיים ואחרים שיש בספר. כבר למדונו רבותינו שאין זה אלא חור בידיעתי, וזוהי ידיעה א-פריורית קאנטבכלרמוריוםשקרכלשהו שאינה צריכה כל הוכחה ואף אינה ניתנת להפרכה ומשמשת כתשובה האולטימטיבית לכל טענה שאני אעלה (ובמקביל היא מקבלת אישוש מדעי מהשימוש הנ"ל).

רק כמה הערות שקופצות לי שהרי פטור בלא כלום אי אפשר:

כתבת תודות לכל העולם ובעלה אבל שכחת את זה שבלעדיו לא היה נכתב הספר ולא היה העולם נחשף לארגומנטום אד סופיסטיקייטדום ולא היית מקבל את הרווחים המשניים שאתה גוזר מיצירת הספר (מתחילים באות כ'): פרופ' ריצ'ארד דוקינס.

חפרת נוראות בתחום הכשל הנטורליסטי. כתבת אולי 30 דפים על טיעון של 30 מילים. כבר על ההתחלה להלאות את הקורא בחזרתיות טרחנית על אותו הדבר בשבע מאות ניסוחים?

התהליך האבולוציוני ארך לפי ההשערות בין 10 ל 20 מילארד שנה? איזו אי הסכמה יש בין הפיזיקה לביולוגיה בעניין זה? (עמ' 25)

דואליזם ואפיפנומניאליזם אינם אותה טענה בניסוח שונה. שלא כמו בדואליזם טיפוסי - אין הנפש יכולה להשפיע על הגוף (טענה שכבר קרובה להפרכה מדעית, ראו למשל כאן. לא לדאוג! הספר הבא, שישלים את הקוורטט לפנטגון, יוכיח בצורה חד משמעית שצדקו חכמי תקופת הברונזה והברזל שיש נפש השולטת על הגוף [אולי אפילו דרך הלב, שנחשב למשכן המחשבות והרגשות] ושכל החושב אחרת אינו רציונלי) או להפך או להתקיים בלעדיו. לכן לטעון שאם יש פונקציה שנקראת בשם רוח מכאן שיש ישויות רוחניות שקול לטענה שאם האש מאירה ומחממת מכאן שיש אור שאינו נובע ממקור כלשהו. ובוודאי שאין בכל זה ראיה לקיומן של ישויות רוחניות אחרות, שכן הטענה לוקה בשני כשלים: 1. לא בהכרח שלא כל מה שנתון לתפיסה שלנו הוא אותו דבר. יתכן שבתוך הדברים הלא-פיזיים יש חלוקה לאליפסיסטי (שקיים) וגוטרבי (שלא קיים). 2. כמובן שגם אם מקבלים קיומה של ישות מסוימת במימד מסוים, אין זה אומר שכל ישות שניתן להעלות על הדעת באותו המימד קיימת אף היא (עמ' 65-66)

בהגדרה שלך לאבולוציה פספסת שגם יכולת ההתרבות היא גורם ברירה (ליתר דיוק, רק היא: יכולת ההישרדות היא בסך הכל מקרה פרטי של פקטור שמשפיע על יכולת ההתרבות, כמו פקטורים אחרים כמו גורמים ששפיעים על המשיכה המינית) וכך הצגת את גורם הברירה על ההשרדות ואת התורשה כפקטור נפרד, דבר שמוציא אותך בין הפחות-מבינים בתחום, כתת-קביעה (עמ' 135)

גוף ראשון יחיד הוא "אני" כתבתי בנושא" ולא "אנחנו" "כתבנו בנושא" (מדי פעם לאורך הספר). כמו כן, אתה מציג מידע לקורא ולכן יש לטעון את הטענות בלי לשתף אותו ממשית בתהליך החשיבה ("אנחנו רואים ש..."; לכל אורך הספר)

נעלם מעיניי הרפרנס למחקר המדעי המבסס את הטענה שבעבר היו עובדי האל יהווה מוסריים יותר מעובדי אלים אחרים (עמ' 331 הערה 185).

נ.ב. יפה שאתה מתדיין עם איש-קש פתטי כמו צבי ינאי :) וקצת לחייך, לא יזיק. המשוואה "פנים חתומות = חכמה אדירה" היא כזו ניינטיז...

תוקן על ידי thepresent ב- 26/07/2011 22:58:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2011 14:20 לינק ישיר 

אתה מבין את מה שאתה כותב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2011 15:25 לינק ישיר 

כן.

אם יש משהו ספציפי שלא הבנת, תבקש ממני להסביר לך ואולי אסכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2011 16:07 לינק ישיר 

תסביר לי בבקשה את המשפטים הבאים נשמע מאד חכם רק שלא הבנתי מילה.
"דואליזם ואפיפנומניאליזם אינם אותה טענה בניסוח שונה. שלא כמו בדואליזם טיפוסי - אין הנפש יכולה להשפיע על הגוף "
" וקצת לחייך, לא יזיק. המשוואה "פנים חתומות = חכמה אדירה" היא כזו ניינטיז... "
" ידיעה א-פריורית קאנטבכלרמוריוםשקרכלשהו"
הבנתי את השקר כלשהוא אבל חוץ מזה המילה דרושה הסבר
"יתכן שבתוך הדברים הלא-פיזיים יש חלוקה לאליפסיסטי (שקיים) וגוטרבי (שלא קיים). "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2011 16:26 לינק ישיר 

"דואליזם ואפיפנומניאליזם אינם אותה טענה בניסוח שונה. שלא כמו בדואליזם טיפוסי - אין הנפש יכולה להשפיע על הגוף "
בספר של אברהם עולה הטענה כי המטריאליזם כושל שכן בפועל יש לנו מודעות, שאחד הפתרונות שהוצעו לה בעבר הוא דואליזם: יש שתי ישויות: גוף שהוא פיזי ונפש שאינה-פיזית (או במילה אחת 'רוחנית'). פתרון זה מדבר במפורש על קיומן של ישויות לא פיזיות. פיתרון יותר מודרני הוא האפיפנומיאליזם, שלטענתו המודעות היא ביטוי שמתרחש בקונסלטציה חומרית כלשהי.

" וקצת לחייך, לא יזיק. המשוואה "פנים חתומות = חכמה אדירה" היא כזו ניינטיז... "
יש בווינט תחת הסעיף "אורות - טלוויזיה יהודית" דו שיח בין אברהם לינאי, תראה ותבין.

" ידיעה א-פריורית קאנטבכלרמוריוםשקרכלשהו"
הבנתי את השקר כלשהוא אבל חוץ מזה המילה דרושה הסבר
לא מסבירים בדיחות.

טענתי היא שהחלוקה הדיכוטומית של פיזי ולא-פיזי=רוחני אינה מבוססת. במקור המושג רוחני משמש להגדיר את כל מה שלא נתפס על ידינו בחושים. אך אין לנו מושג אם כל הדברים שלא נתפסים בחושים הם אותו סוג של דבר. כאנלוגיה, לא כל החוויות שחירש-עיוור לא חווה הן זהות. וזו אחת מן הביקורות שלי על הטענה כי אם יש נשמות > יש קיום 'רוחני' > יש אלוהים: גם אם נניח שיש דברים לא פיזיים שקיימים, יתכן ואלו דווקא דברים מטיפוס אלפסיסטי (זה בסדר, לאף אחד אין מושג גם כן מה זה רוחני) כמו נשמות ולא מטיפס שלישי, "גוטרבי", כמו אלוהים, שאינם קיימים. אם נחזור לאנלוגיה שלנו, החרש-עיוור הממשש אובייקט מסוים אינו יכול להסיק שהוא גם משמיע קול, או שיש עוד סוג של חוויה שאינה ראייה או שמיעה למרות שגם היא נכנסת תחת הקטגוריה "דברים שאין לי מושג בהם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2011 17:00 לינק ישיר 

ועוד יש להעיר: איני בטוח שאם חרבה קיסרי תיבנה ירושלים, היינו, קראתי כמה וכמה משל דוקינס, ואת יש אלוהים שלו אף בעיון יתר. הוא קשקשן, בלי קשר לתוכן הטענות. אבל ככל שאפשר לחלוק עליו ועל ספרו, זה לא אומר שאוטומטית רב מיכי צודק. יש, כידוע, דרך שלישית.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2011 17:49 לינק ישיר 

thepresent כתב:

יש לך איזה מקור שניתן לקרוא בוא קצת יותר על המושגים הללו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2011 18:09 לינק ישיר 

אני המצאתי את זה :)
"אליפסיסטי" זה מתוך מערכון על בנאדם שמנסה להמציא מפגש שלו עם חייזרים, ומאחר ואין לו מושג איך הם אמורים להראות ולהתנהג הוא טוען שהם הסתובבו "באופן אליפסיסטי". בעצם, הוא מנסה להנגיד ככל האפשר בין העולם המוכר לבין החייזרים. אם תחשוב על זה תראה שכל התיאורים שלהם בספרות המד"ב נראים ככה פלוס מינוס: ניסיון לפרוץ את הגבולות המוכרים לתושבי הפלנטה ארץ אבל תמיד נשארים בתוך הגבולות המוכרים לנו. אין אפשרות אחרת... 
זה בערך מה שקורה ברוחני. זהו בעצם שם קוד ל"אנחנו לא מבינים", אבל לאף אחד אין מושג מה זה, מה שלא מפריע לדבר עליו ולהגדיר אותו (במונחים שאנחנו מכירים עם ההסתייגות "זה רוחני") ואף לכתוב טענה "אם יש מהות שלא מבינים אחת בהכרח שיש מהויות-שלא-מבינים נוספות". מה הקשר? מי אמר ששתי המהויות-שלא-מבינים הם אותו הדבר בכלל? הרי אנחנו לא מבינים! זה כמו שחירש עיוור יסיק שאם הוא ממשש משהו מכאן שהוא גם משמיע קולות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2011 19:02 לינק ישיר 

טוב  :) סחטיין על היצירתיות..   לפחות מעכשיו אם אני מחפש את זה בגוגל, זה מופיע..- אז כנראה שזה קיים  ..  'אליפסיסטי' .. 'גוטרבי'   מגניב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שיחה על אבולוציה ודת לרגל השקת ספרו של ד"ר מיכאל אברהם
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.