|
|
| נשלח ב-27/7/2011 20:39 |
|
| |
מקרה קלאסי לסיפור בגדי המלך החדשים.....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 21:00 |
|
| |
במערכון נאמר אליפסיסטי זה פשוט שיבוש לשון מצחיק במקום להגיד אליפטי.(צורת האליפסה)יש שם עוד שיבושי לשון חינניים כמו הדרכתי על הזקנה במקום דרכתי ועוד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 21:26 |
|
| |
ככה מוכרים תאוריות לעמך משתמשים במילים מפוצצות מערפלים מושגים כותבים משפטים לא מובנים אבל נראים חכמים ואפשר למכור קרח לאסקימוסים ועוד לשכנע אותם שהם זכו בלוטו בפרס הגדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 21:34 |
|
| |
אתה מתכוון לספר?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 21:42 |
|
| |
אני מתכוון לנוכחי הבחור מוכשר כותב משפטים ומושגים לא מובנים וזה באמת נראה מרשים עד שאפילו מישהו פה שואל אותו בשיא הרצינות על מקורות למושגים שהוא משתמש בהם ובסוף מתברר שזה בכלל לקוח ממערכון של אסי וגורי. ולי נראה שאף אחד לא הבין במה מדובר אבל כולם מתביישים להודות כי הדברים נכתבים בסגנון יענו מדעי וגבוה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 21:52 |
|
| |
צענערענע,
לא רוצה לפתוח כאן קורס לתיאטרון אבל לדעתי בהחלט הוא מבטא דבר כזה. גם הלולב על הראש וקרני הלייזר שתופסות אנשים (?) מגיעים בדיוק מאותו המקום: ניסיון לצייר את החייזרים אחרים מאיתנו (כדי להגביר את האמינות).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 22:00 |
|
| |
דיברתי על הלשון ולא על הכוונה.
יש שם במפורש רצף של שיבושי לשון (שאחד מהם הוא אליפסיסטי -שיבוש מכוון של אליפסי))שמטרתם להצחיק.(ואכן זה מערכון מצחיק )
ובאשר לכוונה זה הרי הרי ברור מאליו שהתאור יהיה רחוק מהעולם האמיתי אחרת מה הטעם? כך בהארי פוטר וכך בשר הטבעות ובשאר ספרי/סרטי מד"ב..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 22:03 |
|
| |
דייר, רק כדי שלא תתבלבל מהשטויות החוזרות ונשנות הללו, אחזור שוב על מה שכבר כתבתי. הנחת המבוקש במובן שאני מדבר עליו היא מצב שבו מסקנתו של הטיעון טמונה בהנחותיו (כלומר אין בה מידע חדש, מעבר למה שישנו בהנחות). כעת, כשאתה אומר שאסור להרוג בשבת רק בע"ח שנוצרים מהורים, אמרת בזה: אסור להרוג את א, ב, ג, ד... כאשר לפי ההנחה השנייה ברור שאף אחד מאלו הוא לא כינה. אם כן, המסקנה שאין איסור להרוג כינה בשבת אכן טמונה בהנחות. אין בה שום מידע חדש. כל השאר הם בלבולי מוח של אנשים שלא מוכנים להקשיב אלא ל'גדוילים' של כנסייתם הפנאטית ("ככל אשר יורוך"), ותו לא מידי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 22:13 |
|
| |
את האמת כל הויכוח הזה ממש לא מעניין אותי סתם מצחיקים אותי כל פעם מחדש הניסוחים המטורללים אבל נראים סופר מדעיים של הנוכחי ואיך אנשים לוקחים ברצינות כל דבר שמוצג באופן מדעי עם מילים לועזיות מפוצצות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 22:40 |
|
| |
"רק כדי שלא תתבלבל מהשטויות החוזרות ונשנות הללו '
השטויות תמיד אצל אחרים.
פתאטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2011 01:35 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | | דייר, רק כדי שלא תתבלבל מהשטויות החוזרות ונשנות הללו, אחזור שוב על מה שכבר כתבתי. הנחת המבוקש במובן שאני מדבר עליו היא מצב שבו מסקנתו של הטיעון טמונה בהנחותיו (כלומר אין בה מידע חדש, מעבר למה שישנו בהנחות). כעת, כשאתה אומר שאסור להרוג בשבת רק בע"ח שנוצרים מהורים, אמרת בזה: אסור להרוג את א, ב, ג, ד... כאשר לפי ההנחה השנייה ברור שאף אחד מאלו הוא לא כינה. אם כן, המסקנה שאין איסור להרוג כינה בשבת אכן טמונה בהנחות. אין בה שום מידע חדש. כל השאר הם בלבולי מוח של אנשים שלא מוכנים להקשיב אלא ל'גדוילים' של כנסייתם הפנאטית ("ככל אשר יורוך"), ותו לא מידי. |
| כמו ש'מהאכפת' הביא : ההנחות הם בצורה הבאה: 1. הנחה כללית: אסור להרוג בשבת רק בעל חיים שרבייתו הינה מזכר ונקבה. 2. הנחה פרטית: כינה נוצרת מעיפוש ללא התערבות של הורים. 3. מסקנה: בשבת מותר להרוג כינה. אתה כותב שבהנתן משפט 1 כלומר: ההלכה אוסרת להרוג בעל חיים שהוא תוצר של רביה זויגית. ואז אתה כותב שעל פי ההנחה השניה ברור שלא מדובר בכינה ולכן זה 'פטיציו פרינציפי' אבל זה ממש לא מדוייק.ההנחה השניה בסך הכל מתארת הגדרה של כינה שהיא הגדרה נפרדת. זה כמו להגיד 'אסור להרוג בשבת רק בהמות' ואז לומר 'ידוע שכלב הוא לא בהמה' ולכן מותר להרוג כלב בשבת.. אם אני אביא את המקורות ההלכתיים ל2 המשפטים הראשונים, אז המשפט השלישי הוא בטוח נכון.. ואין פה שום כשל.. הכשל הוא כאשר לדוגמה אמרתי ש'כל הרג מכוון הוא לא מוסרי ', לאחר מכן הגדרתי ש'עונש המוות הוא הרג מכוון' ואז היסקתי ש: 'לכן עונש מוות הוא לא מוסרי' הסיבה שזה כשל היא, שאם באמת המשפט הראשון הוא נכון, אז הוא מכיל את המשפט האחרון ממילא ולא הייתי צריך להזכיר אותו. הסיבה שהזכרתי אותו (את המשפט הראשון) היא שאינטואיטיבית הוא נשמע נכון כי הוא מדבר על הרג מכוון אבל בפועל הוא כולל את המשפט האחרון שאותו הוא בא להוכיח.. אם הייתי אומר לדוגמה ש'רוב ההרג המכוון הוא לא מוסרי' המשפט האחרון לא היה מוכח, ובעצם בעל המשפט הראשון שינה קצת את המשפט כך שגם ישמע נכון מלכתחילה וגם יכלול את התוצאה. הוא בעצם לכד את האינטואיציה שלנו על מנת ל'השחיל' את ה'מבוקש' פנימה ואז להוציא אותו כתוצאה.. לעומת זאת: ברגע שבדוגמה של הכינה: 1. ו2. זה 2 הגדרות שונות בתלמוד או בהלכה: אלו הגדרות עצמאיות שעל פיהן ניתן להסיק שההלכה מתירה הריגת כינה בשבת - זו לא הנחת המבוקש..
תוקן על ידי קייבמאן ב- 28/07/2011 01:38:55
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2011 16:47 |
|
| |
קייב. התבונן בטיעון הנדוש הבא: 1. כל בני האדם הם בני תמותה. 2. סוקרטס הוא בן אדם. מסקנה: סוקרטס הוא בן תמותה. גם כאן ההנחה השנייה היא הגדרה שעומדת לעצמה ולא טענה. האם זו לא הנחת המבוקש? כעת תאמר לי, שבכאן אין מעבר מחיב לשלילה כמו בטיעון הקודם. אך זוהי טעות. אופרטור השלילה שייך גם הוא ללוגיקה. לכן הטענה כל א הוא ב, שקולה לטענה מי שאינו ב אינו א. ואם כנים דברינו, כעת נחזור לטיעון שלך: 1. אסור הרוג בשבת רק בע"ח שבאים מרבייה זויגית. טענה שקולה לזה: 1. בע"ח שאינם מרבייה זויגית מותר (=אין איסור) להרוג. 2. כינה אינה מרביה זויגית. מסקנה: כינה מותר להרוג. האם זה מניח את המבוקש או לא? הטיעון שהעלית לא תופס להצגה הזו, כי כאן המסקנה מובלעת בהנחה כמו שהיא (בלי שלילה). מאידך, אם זה אכן מניח את המבוקש, איך ייתכן ששני טיעונים שהם שקולים לוגית זה לזה, האחד מניח את המבוקש והשני לא? זה ממש נס לוגי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2011 17:45 |
|
| |
זה בכלל לא קשור לשלילה או חיוב. העובדה שבהוכחה שסוקרטס בן תמותה. אנו יודעים כי אכן זה כך, זה רק מקרה פרטי, ולא קשור להיסק הלוגי. גם בהוכחה חיובית כדלקמן: הנחה 1: בשבת אסור להרוג בעלי חיים הנוצרים מהפריה ביולוגית. הנחה 2: כינה נוצרת מהפריה ביולוגית, מסקנה: בשבת אסור להרוג כינה. זוהי הוכחה תקפה. ההנחה הראשונה אינה מתבססת על המסקנה. גם ההנחה השניה אינה מתבססת על המסקנה. המסקנה נובעת משתי הנחות שאינן מתבססות על המסקנה. זה טיעון תקף. לעומת ההוכחה הבאה: המופיעה בספר כהוכחה תקפה באותה מידה. הנחה 1: אברהם הלך עם כיפה כי כל יהודי צריך ללכת בכיסוי ראש הנחה 2: כל יהודי צריך לנהוג במנהג אברהם אבינו. מסקנה: כל יהודי צריך ללכת בכיסוי ראש. כאן ההוכחה הינה מעגלית. שהרי ההנחה הראשונה בנויה על המסקנה שאותה אנו רוצים להוכיח. יש לי רושם שמיכי אינו כזה טיפש, הוא יודע היטב שהוא כתב שטויות. (זו לא היחידה בספר). וכפי הנראה הוא סתם מתעקש עם ראש בקיר. אני מצדיע לצענע על ההבחנה: עשרה קבין הבנה פילוסופית ירדו לעולם, עשרה נטל מיכי, ו-0 שאר העולם!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2011 17:50 |
|
| |
מאכפת, אנא קרא את מה שכתבתי, שהרי ה מה שעורר את הדיון כאן. תראה שם להדיא את ההבחנה שלך. אמנם זה נכתב רק כדי להסביר לך שמה שכתבת כבר מופיע אצלי (כלומר גם זזה חלק מהעשרה קבין שנטלתי). אבל לעצם העניין החלוקה הזו היא חסרת משמעות פילוסופית. בשני המקרים המידע שנמצא במסקנה קיים כבר בהנחות (באחת מהן או בשתיהן. מדוע זה חשוב?) זו רק שאלה של מורכבות ההיסק, ולא של משמעותו הלוגית והאינפורמטיבית (האם הוא מוסיף לנו מידע או לא).
אגב, לדעתי 11 אני נטלתי ושאר העולם 1-.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2011 18:04 |
|
| |
או קיי!
כדי שהטיעון יהיה תקף, צריך שההנחות לא מתבססות על המסקנה. הידיעה (אם בכלל) אינה מעלה ואינה מורידה.
בהוכחה של איסור/מותר להרוג כינה בשבת שתי ההנחות אינן מתבססות על מה שאני רוצה להוכיח.
ואילו בהוכחה שכל יהודי צריך ללכת עם כובע ההנחה הראשונה מתבססת על מה שאני רוצה להוכיח ולכן היא אינה תקפה.
אתה טועה. 12 נטל מיכי.
|
|
|
|
|