בית פורומים עצור כאן חושבים

שיחה על אבולוציה ודת לרגל השקת ספרו של ד"ר מיכאל אברהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/7/2011 18:11 לינק ישיר 

מהכפת,
איך ייתכן שאני טועה אם נטלתי הכל? הרי נטלתי גם את העובדה הזו עצמה (כמה אני נטלתי).

טיעון תקף הוא טיעון שמסקנתו נגזרת בהכרח מההנחות שלו, ותו לא מידי. לכן טיעון שמניח את המבוקש (גם בהגדרה שלך) הוא טיעון תקף למהדרין לפי כל ההגדרות המקובלות, שכן המסקנה שלו נגזרת בהכרח מההנחות (אי אפשר לאמץ את ההנחות ולדחות את המסקנה).
ומכאן בין תבין, שבשני הטיעונים שלמעלה אם המסקנה אינה נכונה אז לפחות אחת משתי ההנחות אינה נכונה. ולכן: כלומר בשני הטיעונים ההנחות מתבססות על המסקנה (בלעדיה הם לא נכונות).
אגב, הטיעון שהבאתי כאן הוא תקף (ולכן גם מניח את המבוקש).
אם אתה חולק על זה, אנא הגדר לי מה פירוש 'מתבסס' לשיטתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2011 18:48 לינק ישיר 

שתי הוכחות להוכיח שמיכי אידיוט:

הנחה 1: מי שטוען טענות טיפשיות הוא אידיוט

הנחה 2: מיכי טוען טענות טיפשיות.

מסקנה: מיכי אידיוט.

הנחה 1: מיכי אידיוט כי זו המסקנה מהטיעון הזה.

הנחה 2:  כל מי שהוא אדיוט הוא אדיוט.

מסקנה: מיכי אידיוט.

אכן הטיעון השני תקף כמו הראשון. אולם הטיעון הוא מעגלי ולכן לא תקף. וההבדל שבטיעון התקף ההנחות אינם נובעות מהמסקנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2011 18:50 לינק ישיר 

חצוף ומגעיל.

מנהלי משנה- לטיפולך.

תוקן על ידי שותפיסוד ב- 28/07/2011 18:50:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2011 21:32 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
מהכפת,
איך ייתכן שאני טועה אם נטלתי הכל? הרי נטלתי גם את העובדה הזו עצמה (כמה אני נטלתי).

טיעון תקף הוא טיעון שמסקנתו נגזרת בהכרח מההנחות שלו, ותו לא מידי. לכן טיעון שמניח את המבוקש (גם בהגדרה שלך) הוא טיעון תקף למהדרין לפי כל ההגדרות המקובלות, שכן המסקנה שלו נגזרת בהכרח מההנחות (אי אפשר לאמץ את ההנחות ולדחות את המסקנה).
ומכאן בין תבין, שבשני הטיעונים שלמעלה אם המסקנה אינה נכונה אז לפחות אחת משתי ההנחות אינה נכונה. ולכן: כלומר בשני הטיעונים ההנחות מתבססות על המסקנה (בלעדיה הם לא נכונות).
אגב, הטיעון שהבאתי כאן הוא תקף (ולכן גם מניח את המבוקש).
אם אתה חולק על זה, אנא הגדר לי מה פירוש 'מתבסס' לשיטתך.

OMG!!!!...  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2011 23:47 לינק ישיר 

ר' מיכי,
לך אכול בשמחה לחמך כי כבר רצה הא-להים את מעשיך.

חבל להילחם עם נערים פותים על דברים פשוטים כאלו, זה רק נותן להם תחושה של חשיבות עצמית מזויפת, דוגמת הזבוב שעל גבו של הסוס שמתפאר על כך שהוא והסוס סוחבים את המשא הכבד.
         הטיעון המרכזי כבר נכתב כמה וכמה פעמים, וקל להבינו, פשוט הנערים לא רוצים לקבל את המסקנה שנובעת ממנו לכם הם מטרידים את כל מי שמזכיר אותה ללא הרף בכל מיני בדותות והבלים, מתוך מחשבת הבל שכך יוכלו להעלים או לפחות להתעלם מאמיתתה. (בדומה לטיטוס בשעתו שניסה להשתיק את היתוש, בין אם היה מעשה ובין אם רק משל היה)
                              נראה לי שחבל ללכלך על זה את הידים, ולבזבז זמן יקר.
                                        לעיונך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2011 23:51 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
ר' מיכי,לך אכול בשמחה לחמך כי כבר רצה הא-להים את מעשיך.   חבל להילחם עם נערים פותים על דברים פשוטים כאלו, זה רק נותן להם תחושה של חשיבות עצמית מזויפת, דוגמת הזבוב שעל גבו של הסוס שמתפאר על כך שהוא והסוס סוחבים את המשא הכבד.         הטיעון המרכזי כבר נכתב כמה וכמה פעמים, וקל להבינו, פשוט הנערים לא רוצים לקבל את המסקנה שנובעת ממנו לכם הם מטרידים את כל מי שמזכיר אותה ללא הרף בכל מיני בדותות והבלים, מתוך מחשבת הבל שכך יוכלו להעלים או לפחות להתעלם מאמיתתה. (בדומה לטיטוס בשעתו שניסה להשתיק את היתוש, בין אם היה מעשה ובין אם רק משל היה)                              נראה לי שחבל ללכלך על זה את הידים, ולבזבז זמן יקר.                                        לעיונך.                                                                                          

תמיד טוב לקרוא משפטים מנומקים, עינייניים, ומאירי עיניים.. מתובלים ממשלים מהמקורות.

תוקן על ידי קייבמאן ב- 28/07/2011 23:57:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2011 01:28 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
מהכפת,

"טיעון תקף הוא טיעון שמסקנתו נגזרת בהכרח מההנחות שלו, ותו לא מידי. לכן טיעון שמניח את המבוקש (גם בהגדרה שלך) הוא טיעון תקף למהדרין לפי כל ההגדרות המקובלות, שכן המסקנה שלו נגזרת בהכרח מההנחות (אי אפשר לאמץ את ההנחות ולדחות את המסקנה)."

לא כל טיעון תקף הוא נכון, יש טיעונים תקפים שהם 'כושלים' - כלומר טמונים בהם כשלים מסוגים שונים, יש טיעונים תקפים שהנחותיהם שקריות, אבל כמובן שבפורום הזה קל למגיב -הרב הד''ר לערבב מושגים ולהציג אותם כך שהם לא יהיו ברורים די צורכם..
- טיעון שמניח את המבוקש הוא - כושל - נקודה ('הנחת המבוקש' - פטיציו פרינציפי זה כשל)

"ומכאן בין תבין, שבשני הטיעונים שלמעלה אם המסקנה אינה נכונה אז לפחות אחת משתי ההנחות אינה נכונה. ולכן: כלומר בשני הטיעונים ההנחות מתבססות על המסקנה (בלעדיה הם לא נכונות)."

נו באמת..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2011 11:33 לינק ישיר 

על נימוק כמו "נו, באמת" אני מרים ידיים. זה ממש  מוחץ, משאיר אותי ללא מילים.
לעומת זאת, הקטע האדום הראשון שמתחזה להיות נימוק, פשוט טועה בסמנטיקה. אין טיעון תקף שהוא כושל. כשל פירושו להראות שטיעון שמתחזה להיות תקף אינו כזה.
לגבי טיעונים תקפים שהנחותיהם שקריות, מה שאתה יכול לומר עליהם הוא שהמסקנה שלהם גם היא שקרית, ולא שיש בהם כשל. והרי הגדרה מויקיפדיה:

כשל לוגי הוא שגיאה שמקורה במהלך טיעון לוגי, שאינה תלויה בנכונותן של ההנחות עליהן הוא מבוסס. כאשר ישנו כשל בטיעון הוא נחשב לא תקף. קיום כשל לוגי בטיעון אין משמעותו בהכרח שהנחות הטיעון או מסקנותיו שגויות; ייתכן ושתי ההנחות נכונות, אך הטיעון אינו תקף משום שהמסקנה שלו אינה נובעת מהנחות היסוד שלו בהתבסס על הכלי הלוגי בו משתמשים.
ושם בהמשך ראו התייחסות מושאלת לכשלים שאינם נוגעים לתקפות. אלא שזה לא עוסק בטיעונים לוגיים.
אבל כל זה סמנטיקה, שכן ניתן לקרוא כשל, או הנחת המבוקש, למה שרוצים. טענתי העקרונית בעינה עומדת: טיעון לוגי לעולם לא מוסיף מידע. אין במסקנה מידע שלא הה טמון בהנחות. וכל מי שיש לו מושג ירוק בלוגיקה יודע שהיא נכונה.
אבל באמת זהו. דומני שמיציתי כבר את הטמטום הזה עד זוב דם. כל השאר יש לפנות לספסל הלימודים וללמוד.

אישציפ ושותפי,
אם תרצו לראות תגובות של אתיאיסטים עצבניים, כלך לכם לסדרה שלי ב-ynet, מדע. משם בין תבינו היטב גם את התופעות שמתגלות כאן.
כשמסתיימות התשובות הענייניות, אחרי שחוזרים מאה אלף פעם במילים שונות על אותם טיעונים ממוחזרים שלא מחזיקים מים (ומאשימים בזה את היריב, כמובן), ואז מתלוננים שאין תגובה עניינית, נוצרת תחושת חוסר אונים, שכן כל סיסמאותיך מתנפצות אל הקיר. או אז מתחילים לחרף ולגדף. אין צורך להתרגש, זה רק מאשש את הטענה באשכול על למה לרצוח כשאין אלוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2011 12:18 לינק ישיר 

mdabraham כתב:

"כשמסתיימות התשובות הענייניות, אחרי שחוזרים מאה אלף פעם במילים שונות על אותם טיעונים ממוחזרים שלא מחזיקים מים (ומאשימים בזה את היריב, כמובן), ואז מתלוננים שאין תגובה עניינית, נוצרת תחושת חוסר אונים, שכן כל סיסמאותיך מתנפצות אל הקיר. או אז מתחילים לחרף ולגדף. אין צורך להתרגש, זה רק מאשש את הטענה באשכול על למה לרצוח כשאין אלוקים." 
"
אישציפ ושותפי,

אם תרצו לראות תגובות של אתיאיסטים עצבניים, כלך לכם לסדרה שלי ב-ynet, מדע. משם בין תבינו היטב גם את התופעות שמתגלות כאן

."

אד הומינם כנגד אד הומינם, פר אינאף..

"לעומת זאת, הקטע האדום הראשון שמתחזה להיות נימוק, פשוט טועה בסמנטיקה. אין טיעון תקף שהוא כושל. כשל פירושו להראות שטיעון שמתחזה להיות תקף אינו כזה.
לגבי טיעונים תקפים שהנחותיהם שקריות, מה שאתה יכול לומר עליהם הוא שהמסקנה שלהם גם היא שקרית, ולא שיש בהם כשל. והרי הגדרה מויקיפדיה:

כשל לוגי הוא שגיאה שמקורה במהלך טיעון לוגי, שאינה תלויה בנכונותן של ההנחות עליהן הוא מבוסס. כאשר ישנו כשל בטיעון הוא נחשב לא תקף. קיום כשל לוגי בטיעון אין משמעותו בהכרח שהנחות הטיעון או מסקנותיו שגויות; ייתכן ושתי ההנחות נכונות, אך הטיעון אינו תקף משום שהמסקנה שלו אינה נובעת מהנחות היסוד שלו בהתבסס על הכלי הלוגי בו משתמשים."

לאור מה שכתבת"
"טיעון תקף הוא טיעון שמסקנתו נגזרת בהכרח מההנחות שלו, ותו לא מידי. לכן טיעון שמניח את המבוקש (גם בהגדרה שלך) הוא טיעון תקף למהדרין לפי כל ההגדרות המקובלות, שכן המסקנה שלו נגזרת בהכרח מההנחות (אי אפשר לאמץ את ההנחות ולדחות את המסקנה)."

בהנחה שהנחת המבוקש הוא כשל לוגי, (בהגדרה 'פטיציו פרינציפי' -  כשל לוגי,  לא אני המצאתי) 

בהנחה שכשל לוגי לא יכול להיות תקף,

ובהנחה שב'הנחת המבוקש'  המסקנה נגזרת בהכרח מההנחות

אזי המשמעות היא שהאמירה ש"התנאי לטיעון תקף הוא אך ורק שהמסקנה נגזרת מההנחות " - לא נכונה. אלא אם כן מדובר בתקפות למראית עין זאת שלא מתייחסת לכשלים השונים

כלומר: אם כל דבריך נכונים אז 'הנחת המבוקש' זו איזו הזיה של מישהו.. אוקיי

אני אהיה הראשון שיאמר שטיעון כושל הוא לא תקף ביסודו של דבר, למרות שמבנהו יכול להיות נכון.

"אבל כל זה סמנטיקה, שכן ניתן לקרוא כשל, או הנחת המבוקש, למה שרוצים"

למה לזלזל בכשל, זה לא רציני..

על נימוק כמו "נו, באמת" אני מרים ידיים. זה ממש  מוחץ, משאיר אותי ללא מילים.

אם אני יודע שמסקנה של טיעון היא שיקרית, ואני מגלה שניתן לשנות את אחת הטענות כך שלא תכיל את המסקנה , עליתי על מבוקש שהיה טמון בטענה      יכולה להיות סתירה בין המסקנה לטענות בלי קשר ל'הנחת המבוקש'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2011 13:08 לינק ישיר 

ראשית. אני מודיע כי מעולם לא חשבתי שמיכי אידיוט. מי שחושב כך הוא ... . אני בטוח שמיכי לא מתרגש מצורת התבטאות כאשר היא מבוססת על טענות עינייניות. מיכי לא צריך המלצות מאף אחד. יודעים עם מי מתעסקים.

מיכי. לא שלא הבנתי אותך.

מה שמיכי טוען. שטיעון נחשב תקף, כאשר אין סתירה בין המסקנה להנחות. ולכן הטיעונים מהצורה שהוא מחשיב תקפים, הינם לדעתו "טיעונים תקפים".

הבעיה היא שהטיעונים הללו, אינם טיעונים לוגים תקפים.

מה נחשב טיעון לוגי תקף?.

טיעון לוגי תקף, הוא כאשר אנו מנסים להוכיח בהוכחה לוגית, "טענה מסויימת", שאין לנו מקור לדעת אם היא נכונה, על סמך הנחות שמבוססות על מקורות שניתן להראות אותם, ולהתווכח עליהם, ומי שיקבל את ההנחות, ממילא חייב לקבל את המסקנה.

לדוגמא.

הטענה היא, "אסור להרוג כינה בשבת". כאשר אין לי מקור מפורש להוכיח אותה, דהיינו לפני ההוכחה על סמך הטיעון הלוגי, אין לי ידיעה היכולה להוכיח אם הטענה נכונה או לא.

ההוכחה של הטענה על פי הלוגיקה. אומרת כך:

הנחה 1: אסור להרוג בעל חיים הנוצר בתהליך רביה טבעי. המקור להנחה זו. הלכות   

שבת להרמב"ם.

הנחה 2: כינה מתרבה ברביה טבעית, המקור להנחה זו, "ויקיפדיה".

מסקנה: אסור להרוג כינה בשבת.

הטענה: "כל יהודי חייב ללכת בכיסוי ראש". זוהי הטענה שברצוני להוכיח, וללא הוכחה אין לי ידע אם הטענה נכונה או לא.

הנחה 1: אברהם אבינו הלך בכיסוי ראש. המקור להנחה זו היא "שכל יהודי צריך ללכת   

בכיסוי ראש".

הנחה 2: כל יהודי צריך ללכת בדרכי האבות. המקור להנחה זו פסוק בתורה " כי  

ידעתיו למען אשר יצוה את בניו וכו'".

מסקנה : כל יהודי חייב ללכת בכיסוי ראש.

הרב מיכי סובר שהטיעון תקף, אלא שאמנם ההנחה אינה מבוססת, אולם מחלוקת על הנחה אינה כשל לוגי, אלא מחלוקת על הנחה.

אלא שאם הנחה 1 מבוססת על הטיעון שאנו איננו יודעים אם הוא נכון ואותו אנו מנסים להוכיח, אין זו מחלוקת על הנחה, אלא כשל בסיסי בטיעון הלוגי. כי הטיעון הלוגי מטרתו להוכיח לוגית, טענה, על סמך הנחות מוכחות או ידועות. ולא סתם לטעון .

כך לדעתו של מיכי הטיעון הבא המנסה להוכיח ש- 2= 1+1הוא טיעון לוגי תקף

הנחה:    1+1=2  

מסקנה: 1+1=2

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2011 22:15 לינק ישיר 

mdabraham כתב:

אישציפ ושותפי,
אם תרצו לראות תגובות של אתיאיסטים עצבניים, כלך לכם לסדרה שלי ב-ynet, מדע. משם בין תבינו היטב גם את התופעות שמתגלות כאן.

דווקא יש שם תגובות של מישהו בשם 'דן - תל אביב'.. לא ברור מי מנהל איתו את הדיון  אבל יש לו נימוקים לגמרי לא עצבניים ודוקא די משכנעים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2011 00:22 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
מהכפת,

נ.ב

הבהרה קצרה נוספת כדי לחדד:

טיעון תקף הוא טיעון ש'לא יתכן שהנחותיו נכונות ומסקנתו שקרית' , היות ואנו יודעים שטיעון מעגלי הוא כושל, ועדיין הנחותיו מובילות בהכרח למסקנה, שהרי ההנחות\ההנחה היא מתוך המסקנה, וההנחה נכונה כנ''ל המסקנה- זה עומד בקריטריון. אזי זה מוביל לזה שהתנאי לטיעון תקף הוא כללי  אך יש מקרים פרטיים של כשל שיש להתייחס עליהם שעדיין אם הנחותיהם נכונות, מסקנתם חייבת להיות נכונה ובכל זאת הם כושלים.  לכן הגדרתך 'ותו לא מידי' היא לא מדוייקת.
מיותר לציין שאני לא ממציא שום דבר ממה שכתוב פה..

תוקן על ידי קייבמאן ב- 30/07/2011 00:29:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2011 22:23 לינק ישיר 

שבוע טוב לרב מיכי,
עלתה בדעתי קושייה על טענת ה"חוסר סבירות".
מדוע המדע, כאשר הוא מתבונן בטבע על מורכבותו אומר שתהליך ההתפתחות הוא בלתי סביר? הרי המדע כשלעצמו צריך לתאר תופעות ולהכלילן לחוקי טבע (ולהניח כוחות בלתי נראים וכד') ולא לחוות דעה כמו "בלתי סביר". החיים הם עובדה, וטענה "בלתי סביר" היא שיפוט שכלל לא נוגע למדע. מדוע לא לומר שביקום שלנו הסיכוי הוא 100% להווצרות חיים, משום שהם קיימים. החוסר סבירות הוא פשוט חוסר ידע זמני.

בברכה, אליהו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/7/2011 11:30 לינק ישיר 

אנסזי,
אתה לגמרי צודק. המדע אינו יכול לקבוע על משהו שמתרחש בפועל שהוא בלתי סביר. הוא אמור לתאר את החוקים ששולטים על המציאות, ותו לא. הפילוסוף הוא ששואל האם מה שקורה כאן הוא סביר או לא. זו לא שאלה בתחום המדע אלא בתחום הפילוסופיה.
כאשר שואלים: האם סביר שמנקודת חומר פשוטה ייצאו באופן עיוור החיים, והעולם וכל אשר בו? במישור המדעי התשובה היא: כן. ואם עדיין לא יוכלים לענות כך, זה רק חוסר ידע מדעי. אבל במישור הפילוסופי התשובה היא קטגורית: לא! ההסבר באמצעות החוקים רק מעביר את השאלה למישרו החוקים. האם סביר שבעולם (או בעצם עוד לפני קיומו של העולם) ישלטו שלושה או ארבעה חוקים פשוטים, שיהפכו נקודת חומר פשוטה ויוציאו ממנה את העולם וכל אשר בו, התשובה היא: לא! אלא אם מישהו יוכל להראות שהחוקים הללו הם הכרחיים (סיבת עצמם).
זו טענתי על רגל אחת.

קייב  ומהכפת,
במחילה, לגבי הנחת המבוקש, באמת מיציתי. כפי שכתבתי, אני לא רואה טעם להמשיך את הדיון, ועם כל המתדיינים הסליחה.
זה לא שנעלבתי או משהו כזה, פשוט יש גבול לסבלנות ולחיטוט בחומר כה פשוט, ולחזרה על עצמי שוב ושוב.
אני בד"כ לא מפסיק דיון בגלל עלבונות, ואני גם לא לוקח שום דבר אישית (הרי אף אחד מאיתנו לא מכיר את השני, כך שברור שמדובר על העמדות ולא על האנשים. מבחינתי ניק=עמדה, ולא ניק=אדם). כך שאין כל מקום לדאגה או חשש מעלבונות וכדו'. באמת פשוט מיציתי וזהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2011 16:25 לינק ישיר 

mdabraham כתב:

קייב  ומהכפת,
במחילה, לגבי הנחת המבוקש, באמת מיציתי. כפי שכתבתי, אני לא רואה טעם להמשיך את הדיון, ועם כל המתדיינים הסליחה.
זה לא שנעלבתי או משהו כזה, פשוט יש גבול לסבלנות ולחיטוט בחומר כה פשוט, ולחזרה על עצמי שוב ושוב.
אני בד"כ לא מפסיק דיון בגלל עלבונות, ואני גם לא לוקח שום דבר אישית (הרי אף אחד מאיתנו לא מכיר את השני, כך שברור שמדובר על העמדות ולא על האנשים. מבחינתי ניק=עמדה, ולא ניק=אדם). כך שאין כל מקום לדאגה או חשש מעלבונות וכדו'. באמת פשוט מיציתי וזהו.

לי אישית אין בעיה אם העובדה שמיצית מכיוון שזמנך יקר וזה הופך לויכוח סרק.. א ך יש לי בעיה אם העובדה שהצגת הדברים היא כאילו אתה נדרש לחזור על דבריך ואף אחד לא מבין אותם.. - משל היו הדברים אמת מוחלטת שאין לאף אחד אפשרות לנמק אחרת.. לא כך הדבר. 
אך בסופו של דבר זה לא משנה היות והכל כתוב, כל אחד יכול לבוא ולשפוט. 'פר אינאף'

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שיחה על אבולוציה ודת לרגל השקת ספרו של ד"ר מיכאל אברהם
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 ... 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.