|
|
| נשלח ב-11/9/2011 19:45 |
|
| |
מה קורה ישיבישעאר?
כעת, לאחר שנתנו דרור לכשרונותינו הגדולים בתחום הבדיחה והחידוד כמנהג המקום, אפשר לגשת לעניין:
גם דעה שנכתבה כטוקבק היא דעה. במיוחד שהיא לא עומדת באוויר (תוכל למצוא אותה גם בספרים מנייר אמיתי) ושהיא באה להגיב בסך הכל על מאמר פופוליסטי של פילוסוף-וואנאבי שמיועד בדיוק לרמת הקורא הממוצע וככזה הקורא הממוצע הוא זה שאמור לשפוט. בד"כ אתאיסטים (לא חילונים!) - תסכים איתם או שלא - הם אנשים שמכירים את החומר, מעט יותר טוב מבחורי ישיבות ותלמידות אולפנא מצויים שיודעים לנופף באקסיומותיהם (לכל נברא יש בורא לכל מורכב יש מרכיב) בלי לבחון מה יש לומר עליהן (במקרה הגרוע תמיד יש את אופציית "אני לא יודע איך לענות לך אבל תשאל את הרב שלי / הרב נויגרשל / הרב ד"ר מיכאל אברהם / תראה במורה נבוכים").
אם אברהם מחפש שיפוט אקדמי - הוא מוזמן למצוא את החידוש במאמרו ואז לשלוח אותו לאקדמיה (אין הכוונה לעלון פרשת השבוע של בר אילן), אחרת - בל ילינו הוא ומעריציו על כך שיש אנשים שחושבים שהוא טועה (אלא אם כן הוא בחר לתקוף את הטוקבקים הפרובוקטיביים שווינט שמים כדי לעורר באז ועניין). שיטת הרמב"ם "קבע קביעות שרירותיות וצרח בור כסיל בער וטיפש על מי שחושב אחרת" כבר פאסה מזמן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2011 19:47 |
|
| |
תוקן עקב כפילות.
תוקן על ידי thepresent ב- 11/09/2011 19:48:28
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2011 20:09 |
|
| |
| ישיבישעאר כתב: |  |
"אם אתה מאד רוצה לא אכפת לי להתייחס"
אויש, זה כ"כ נחמד מצדך! המון תודה! אבל בפעם הבאה תכתוב רק אם בא לך, כי לי לא כ"כ אכפת.
למרות שמספר טעויותיך ממש מאתגר, אפשר למצוא את השורש להן כאן. אתה כותב: "הנושא הוא לא מורכבות או פשטות, אלא סיבתיות, האם יש סיבה או לאו, כל אחד מהשפויים שמקבל את הסיבתיות כהנחת יסוד, מבין שהיא יוצרת רגרסיה אינסופית."
אז כל הכבוד לך שבין הקביעות על מי תמהוני ומי לא שפוי מצאת זמן לקבוע מה הוא הנושא, אבל מחבר המאמר כתב כך: "הראיה הפיסיקו-תיאולוגית מבוססת על ההנחה שדברים מורכבים או מתוכננים לא נוצרים מעצמם. בניסוח של הכומר פיילי בן המאה ה-19, שחביב כל כך על האתיאיסטים: כאשר אנחנו רואים שעון מוטל על הקרקע, אנחנו לא נניח שהשעון הזה נוצר מעצמו בתהליך טבעי כלשהו, אלא יהיה לנו מובן מאליו שישנו שען שתכנן ויצר אותו. כך גם העולם שלנו, שהוא מורכב הרבה יותר מהשעון, ולכן סביר שמישהו יצר אותו." והוא חוזר על כך בווריאציות שונות כ"כ הרבה פעמים, שאפילו אתה היית כבר אמור להבין זאת. כפי שציינו הטוקבקיסטים הרבים, כפי שציינה צענע, וכפי שציינתי אני, מדובר באקסטרפולציה של תופעה שרואים ביום יום (מורכבות נוצרת ע"י מורכבות גדולה יותר), שפתרונה המוצע אינו פחות שרירותי, והוא בודאי פחות מבוסס, מהסבר שבפרקי זמן ארוכים רואים שאין זה מתקיים. אבל אתה כ"כ עסוק בלקלל ולחפש לריב, שפספסת את העניין.
היות שהעלית טענה חדשה, נזרום אתך. אתה כותב כך: "האם יש סיבה או לאו, כל אחד מהשפויים שמקבל את הסיבתיות כהנחת יסוד, מבין שהיא יוצרת רגרסיה אינסופית." עכשיו אתה מוזמן להסביר בדיוק מה זו "סיבה", למה מי שחושב שאין כזו הוא לא שפוי, ואיך זה מוביל לאלהים. אני מתערב אתך שתנסח עוד אקסטרפולציה דומה לזו שכתב הכותב, ומבוססת לא יותר משלו. אם יתחשק לי, אני אפילו אגיב לך. מבטיח.
היות שלא הצלחת להבין את הרעיון הבסיסי במאמר, בדברי צענע, ובתשובותי, אינני מופתע שלא הבנת גם את הפרטים. אתה מעלה מיני קושיות על דברים שאינם נובעים כלל ממה שאמרתי, או דברים שכל אדם בעל השכלה תיכונית אמור להבין לבד. אבל שוב, כל עוד אתה לא מסוגל בכלל להבין את הרעיון הבסיסי - אין טעם לתקן אותך בפרטים. |
|
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 11/09/2011 20:15:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 09:24 |
|
| |
פרזנט
אם לא אכפת לך, אתה אלוף העולם ב"קבע קביעות שרירותיות וצרח בור כסיל בער וטיפש על מי שחושב אחרת", אבל אתה לא לבד, השיטה לא פסה אלא היא השיטה השלטת. זה מה שאנשים עושים כל הזמן, בכל צדדי המתרס. אם דיברנו על YNET שם המקום.
הבלבול מח של שיפוט אקדמי, הוא שפסה מזמן. לאנשים יש דעות, והם לא מוותרים עליהם בקלות, אין שום שיפוט אקדמי בכל מה שלא קשור למתמטיקה או פיזיקה, למה לדעתך שלא ישלח פרופ' שמאלנוביץ את דעותיו לשיפוט אקדמי? או פרופ' ימנוביץ? אתה באמת חושב ששיפוט אקדמי קדוש וטהור יכול להכריע בשאלות כאלו? כל אחד צורח בעוז את מה שהוא חושב ובזה נגמר הסיפור, בכל מקום יש אנשים שמאלנים וימניים מאמינים ולא מאמינים, לאקדמיה או למדע אין שום סמכות ויכולת להכריע בכאלו שאלות. הרי אפשר להתווכח ולקשקש כל היום, זה מה שעושים בדיוק גם בהיכלי השיפוט האקדמי.
החבר שלו
תודה על ספירת הטעויות, לפחות לספור אתה יודע. המאמר של אברהם דיבר גם בין שאר הנושאים גם על מורכבות, אבל הטוקבק עוסק ברגרסיה אינסופית, שעיקרה סיבתיות ולא מורכבות. היא קשורה גם לחומר הפשוט שאין בו שום מורכבות לצורך הענין.
הטוקבק הזה שבעליו נפנף בו כמוצא שלל רב, שמצא כמה "ועוד יש לומר" ליישב התמיהה, היה הנושא של הודעתי. ולחרשים יונעם. וכן קיבלתי מרבותי מוהר"ר הזמיר ומוהר"ר האמנון והדברים פשוטים לשומע ויהיה לתועלת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 10:17 |
|
| |
תגובה מתחת.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 12/09/2011 10:36:25
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 10:30 |
|
| |
| xibolaiyu כתב: |  | "תודה על ספירת הטעויות, לפחות לספור אתה יודע."
(הרעש הקבוע והמשמים)
"המאמר של אברהם דיבר גם בין שאר הנושאים גם על מורכבות, אבל הטוקבק עוסק ברגרסיה אינסופית, שעיקרה סיבתיות ולא מורכבות. היא קשורה גם לחומר הפשוט שאין בו שום מורכבות לצורך הענין. "
זה ברור. אבל כפי שכתבתי לך, לו היית מגדיר את ה"סיבתיות" הזו (שאמונה בה היא תנאי לשפיות, לא פחות!), היית מגיע לטענה זהה או דומה לזו של הכותב: אקסטרפולציה של תופעה שנראית בזמנים קצרים מתרחשת גם בזמנים ארוכים, ופתרון מוצע לבעיתיות נוצרת שהוא שרירותי לא פחות, ומבוסס בודאי פחות, מההסבר שהאקסטרפולציה שגויה. זה בדיוק מה שענו המוני הטוקבקיסטים (כולל זה המצוטט ע"י צענע), וזה בדיוק מה שכתבתי לך בתגובתי המקורית לך. מה ש"ענית" עד עתה הוא בליל של ירידות דביליות, האשמות פרועות על התחזות לניקים, וקביעות מתלהמות על תמהונות ואי שפיות. מעט התוכן שכתבת הוא אוסף של שגיאות (איך הסקת מדוגמתי לגבי הקוונטים את מה שאתה אומר? מה הקשר?).
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 12/09/2011 10:26:56
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 15:36 |
|
| |
טשיטשער
1. התוכל להפנות אותי בעדינות למקום בו השתמשתי בשיטת הרמב"ם-אברהם? כאלוף העולם בודאי השתמשתי בה אי פעם.
2. עכשיו מה אתה רוצה? נניח הנחה, היפותטית ומופרעת לחלוטין, שדבריו של אברהם אינם מדויקים במאת האחוזים. איך ניתן להגיב על זאת? הרי העלאת ביקורת פילוסופית בידי העוסקים בדבר על טענה פילוסופית זה פאסה (כפי שהוכח מעבר לכל ספק בדוגמת הימנוביץ' שמאלנוביץ'). ומצד שני למי שכותב בווינט תגובה למאמר נפסל קטגורית כטוקבקיסט. אם כן איך אפשר יהיה להגיב למאמר באופן שיענה על הסטנדרטים הצ'יצ'עריים לדברים הראויים למחשבה עליהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 21:27 |
|
| |
לגאון א'
מצטער שהתעללתי בגופתך, חשבתי שאתה סתם דג רקק מאלו המשייטים כאן דרך קבע, והתברר שאתה סתם מאלו המשייטים כאן דרך קבע דג רקק.
לו הייתי מגדיר את הסיבתיות, לא היתי מגיע לטענה זהה או דומה לזו של הכותב הגאון. הייתי אומר שזו הנחת יסוד שלנו, מבלי שיש לנו שום הוכחה, אבל זו הנחת היסוד של כל המדע וגם של כל החיים. איזה שופט היה מקבל את הטענה שאתה לא לחצת על ההדק אבל הוא נלחץ מעצמו, בלי סיבה, באקדח שבידך?? הרי אין שום הוכחה שלא קורות פעולות ללא סיבה. וכמובן שאין שום היסק מדעי ללא הסיבתיות כהנחת יסוד. זה לא עושה אותה לעובדה ולא למשהו מוכח, אבל מכיון שבעל כרחנו (כמעט) אנחנו מקבלים הנחה זו, אל לנו להתכחש להשלכה לגבי ראשית הפעילות ביקום.
החילוק שלך בין זמנים ארוכים וקצרים הוא מלאכותי ולא מחזיק מימן, הפעולה הראשונה בעולם היתה פעולה בזמן קצר מאד, זה שהיא היתה אולי לפני הרבה זמן לא רלבנטי לענינינו. ולו באמת אינך מניח שהיתה סיבתיות מאז ומעולם, אתה יכול לומר שמאובני חדתאיים מלפני 5 מליארד שנים לא התרחשו כתוצאה מהתאבנות של חדתאיים, אלא ללא סיבה, מעצמם. שהרי עבר המון זמן מאז.
הפתרון המוצע אינו מבוסס אלא על הבעיה, הוא הצעה של פתרון, הצעה יחידה. זה לא מחייב לקבל אותה, אבל יש להודות שזו הצעה יחידה, ולפי צורת החשיבה המקובלת כיום – מקבלים את ההצעה היחידה.
לגאון ב'
רשימת הודעותיך מתקבלת בלחיצה על הניק שלך, תוכל לשחות בים הדעת הודעה אחרי הודעה.. ותמצא נחת ואומרין שהוא מסוגל בחודש אלול דייקא.
במקרה שדבריו של אברהם אינם מדוייקים או שהם שטויות במיץ עגבניות, הברירה ביד כל אחד לעשות כרצונו, אפשר לכתוב את הביקורת על הקרח, אפשר לעמוד על חוף הים ולהשתין על החול בצורה של אותיות, אפשר גם לשלוח טוקבק, אני לא מתנגד לטוקבקים. פשוט גיחכתי על הטענה רבתא של ההיא סבתא פעיתא שאם כמעט כל הטוקבקים כתבו מן הסתם זה נכון. הכלבים נובחים והשיירה עוברת. לשלוח טוקבק זה נפלא וכיף, לקרוא אותו זה בדרך כלל פאתטי, אבל להסתמך עליו בנושא פילוסופי זה פאתטיות מובנית ארגונומית.
לא אמרתי שלכתוב תגובה זה פסה, אלא שלחשוב שיש ביקורת אובייקטיבית שמכריעה בשאלות שהן מחוץ להוכחות הסגורות של נוסחאות מתמטיות, זו תמימות. לחשוב ש'מקובל במדע' זה מבוסס על משהו שתקף בכל תחום, כולל שאלת מציאות האל, או תיפקודו של ביבי, או הצורך בהחזרת שטחים והוצאת חרדים לשוק העבודה, זו סופר נני של תמימות. הויכוחים האינסופיים הם האסמכתא לכך, אבל ההוכחה לכך היא הענין עצמו, צא ולמד בדוק וחקור ותראה שנושאים מורכבים כאלו אינם נתונים להכרעה אובייקטיבית מוחלטת. כמו בחכמת התשבורת והגיאומטר"י. אנחנו יכולים להתווכח כאן עד סוף החיים שלנו, ולעולם לא יוכל צד אחד להביא נוסחה שתסיים את הויכוח. לא משום שמישהו מנסה לרמות, אלא משום שיש כאן שני צדדים שתלויים בשיקול דעתו של האדם, ולא בנוסחאות. ובזאת יש להודות לראשונה. רק אחר מכן אפשר לדון בכבוד הדדי תוך שמירה על הערכים העליונים של זכות היחיד להתבטא חופש הפרט וכו' כמקובל כאן בפורום. ובעדינות כמובן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 22:23 |
|
| |
| ישיבישעאר כתב: |  |
"מצטער שהתעללתי בגופתך, חשבתי שאתה סתם דג רקק מאלו המשייטים כאן דרך קבע, והתברר שאתה סתם מאלו המשייטים כאן דרך קבע דג רקק." לא מעניין.
"לו הייתי מגדיר את הסיבתיות, לא היתי מגיע לטענה זהה או דומה לזו של הכותב הגאון. הייתי אומר שזו הנחת יסוד שלנו, מבלי שיש לנו שום הוכחה, אבל זו הנחת היסוד של כל המדע וגם של כל החיים. איזה שופט היה מקבל את הטענה שאתה לא לחצת על ההדק אבל הוא נלחץ מעצמו, בלי סיבה, באקדח שבידך?? הרי אין שום הוכחה שלא קורות פעולות ללא סיבה. וכמובן שאין שום היסק מדעי ללא הסיבתיות כהנחת יסוד. זה לא עושה אותה לעובדה ולא למשהו מוכח, אבל מכיון שבעל כרחנו (כמעט) אנחנו מקבלים הנחה זו, אל לנו להתכחש להשלכה לגבי ראשית הפעילות ביקום." בקיצור, כפי שטענתי שתעשה, אתה עושה אקסטרפולציה זהה בלי להבין זאת. לו הייתי טוען שבזמן הלחיצה על ההדק היה מימד היקום עדיין כה זעיר באופן שלא היה הבדל בין מצב "לחוץ" ל"לא לחוץ", וממילא אין משמעות האם האקדח ירה מעצמו או לא - הטענה היתה מגוחכת, מפני שבפרקי הזמן הקצרים שבהם אנו חיים, גודל היקום לא משתנה בצורה כזו דרסטית. אבל במשך זמן ארוך מספיק - כן, במידה שחוקי הפיזיקה משתנים לחלוטין. כרגיל, חוץ מלקלל ולהתעקש להפגין את חוסר הבנתך - לא עשית כלום. מה שאירוני הוא שבהמשך אתה מאזכר את המפץ הגדול, ובכך אתה ממש מתעקש להראות כיצד אתה מאזכר דברים בלי להבין אותם כלל. אתה רוצה לשחק במין "נדמה לי" דבילי, בו אתה עושה אקסטרפולציה בזמן של חוקי הפיזיקה עד לזמן שלפני המפץ הגדול. זו שטות. גם המשך דבריך רצוף שגיאות.
|
|
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 12/09/2011 22:32:29
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 23:01 |
|
| |
לפי רמת האינטלגנציה קשה שלא לזהות את החבר הטוב של הרב ד"ר אברהם הלא הוא הסופר אינטלגנט השותףףףףףףףףףףףףףףףףףףף שהפך לישיבישער כדי להגן על ידידו הטוב.
עם סנגורים כאלה מי צריך קטגורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 23:17 |
|
| |
טבעי שמי שטוב במתמטיקה יטה לחשוב שהדרך הטובה ביותר להתקדם בדיון הוא לבנות מודל מתמטי ו/או להשתמש בלוגיקה. מי שטוב בפילוסופיה יטה לחשוב ולהתנהג כאילו פילוסופיה היא הכלי האולטימטיבי. מי שמחזיק בידו פטיש נוטה לחשוב שכל בעיה היא מסמר. באותו אופן אין להתפלא כלל ועיקר על כך שמי שכל כשרונו מתמצה בלגלוג ודמגוגיה טוען שהדבר היחיד שעושים בויכוח הוא לצרוח או לזלזל.
להכריע בין הגישות השונות האלה קשה, שהרי לא מוסכם אפילו מה הקריטריון להכרעה. אבל גם בלי להכריע אפשר להסכים על כללי משחק. למשל כשמשחקים כדור רגל, מי שכשרונו הוא בהפעלת אלימות בוטה לא יבוא ויטען שמנצח מי שקולע השערה גם אם תוך כדי הפרה בוטה של כלל כללי המשחק. הוא ילך לחפש לו שותפים שמעוניינים במשחק שבו אין כללים.
מה שכן תמוה הוא שאנשים שנראה שהם כן מעוניינים במשחק לפי כללים ממשיכים לשחק לפי כללים עם מישהו שלא רק מפר את הכללים אלא אפילו מצהיר על כך שאינו מכיר בכללים.
בשולי הדברים, העמדת דברים על דיוקם לגבי העילה לפריצת המיני דיון האחרון , שכן הגאון הישיבתי הודה שלפחות במקרה שמדובר במתטיקה אפשר להכריע בויכוח באופן אובייקטיבי בלי שימוש בכינויי גנאי. צענערענע התייחסה למאמר שנכתב על ידי הרב ד"ר אברהם בשם "אלהים משחק בקוביה?" ובו הוא טען טענה במתמטיקה. הוא אמר שם שבמודל הרווח של ברירה טבעית באוכלוסיה שבה מתרחשות מוטציות באופן אקראי הרי שעל פי ההסתברות גרידא האוכלוסיה אמורה להיכחד תוך זמן קצר אם רוב המוטציות פוגעות בשרידות. זוהי טענה מתמטית לכל דבר שמדברת על הסתברויות במודל מופשט. בטוקבקים על המאמר הנ"ל היו כמה וכמה אנשים שהצביעו על הטעות שבטענה זו. צענערענע לא טענה שסמכותם של הטוקבקיסטים מכריעה, אלא ההגיון שבדבריהם. אבל לך תצפה מבריון ניהיליסט להתחשב ברעיון של קבלת האמת ממי שאמרה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2011 00:48 |
|
| |
גאון א' כשהיקום לא היה קיים בכלל, האם לא היה הבדל בין 'קיים' ל'לא קיים' עד כדי כך שהשאלה איך נהיה 'קיים' מגוחכת. המפץ הגדול התרחש אחרי שכבר היה משהו קיים.
גאונית ב' איפה מצאת בגוגל מי אני? אני ממש מתפלא איך ידעת
גאון ג' החבר שלך הלך לטיעון של המורכבות, ואתה הולך לטיעון מן המתמטיקה, הנושא שאני דיברתי עליו היה סיבתיות, נושא שלא קשור למתמטיקה. אין לי בעיה שאברהם יוכיח את אלהים מן המתמטיקה, אבל לא על זה דיברתי. הכשרון שלך הוא כנראה להמציא משלים כמו איזופוס, לא פלא שאתה מנסה לפתור את הבעיה בעזרת קרשים שנדמה לך שהם משלים. תיהנו מבערותכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2011 01:20 |
|
| |
הנה מאמר התגובה של צבי ינאי, לסדרת המאמרים של אברהם, אבל אני מאד מתפלא, שהרי הטוקבק מס' 203 מקשה עליו טובא, ומן הסתם הוא צודק ובעצם עוד המון המון טוקבקים מלמדים אותנו שישנה נגישות עצומה ליכולת הפרכה בענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2011 08:17 |
|
| |
המאמר של צבי ינאי הוא עלבון לאינטילגנציה טיעונים של ילד בן חמש היה טוקבק יפה שגנב לי את המילים מהפה
|
גילוי נאות: אני חילוני מושבע. לא מאמין באלוהים. לא ברבי מלובביץ' ולא ברבי מלייבוביץ'. לא השגחה עליונה ולא "כוח עליון". מי שלא הבין עד כאן, שלא יקרא הלאה. במשך שנים לא הבנתי מדוע אנשים משכילים, מדענים, אינטלקטואלים חילוניים - נכנסים לויכוח עם דתיים שמאמינים באלוהים, כולל אפילו עם חרדים. הרי הטיעונים הדתיים בעצם, אינם ראויים לתגובה ואינם מצדיקים קיומו של דיון. הרי מדובר באוסף של אמונות נאיביות, פרימיטיביות חסרות כל בסיס, בצירוף מנהגים מגוחכים. עם זאת, ולמרות זאת, הויכוח הזה מתקיים, כולל כאן. המסקנה שלי: נושא האבולוציה הפך לדמוי דת. דרווין זכה בתפקיד אללה. המתווכחים הקשים עם הבריאתנים בעצם מבצעים פעולה פסיכולוגית של השלכה. גם מי שכמוני מאמין בקיומו של תהליך אבולוציוני, נרתע מטיעונים מגוחכים בסגנון ישיבתי כגון: "מוטציות אלו באברי הראייה, שהתפרסו על פני עשרות מיליוני שנים, יצרו במקביל רבבות מבנים שונים של עיניים – על פי תנאי הסביבה ובהתאם ללחצי הברירה הטבעית – אשר שרתו ברמה כזאת או אחרת את בעליהן ועל כן שרדו. תהליך זה שונה לחלוטין מהמהלך האבולוציוני שמתאר מיכאל אברהם בספרו (ע' 170), המבוסס "על מסלול עקבי של צירופים, בזה אחר זה, שכל אחד מהם מוצלח מחברו, בלי שהתהליך הזה נקטע באמצע על ידי צירוף 'מת' לכל אורך הדרך, וזאת כאשר כל קפיצה כזו מתרחשת בסיכוי מזערי". יתר על כן, במקרים רבים נעזרת האבולוציה בקיצורי דרך. לדוגמה, מוטציות קטנות בעובר, באזור המיתוג של גנים, יכולות לחולל שינויי מבנה דרמטיים (כגון מעבר מחוטם של אליגטור למקור של ציפור), ובכך להוביל לתמורה אבולוציונית רבתי. " לדוגמה: אין סתירה בין הטענה הראשונה, של ינאי, לבין הטענה של אברהם. זה לא אומר שאברהם צודק, אך זה אומר שינאי מעד. הטיעון הזה לא מחזיק מים. הטענה השניה לגבי קיצורי דרך היא אכן טענה רבת משקל. קרוב לודאי שהקפיצות העצומות שארעו במהלך האבולוציה, לא נבעו מתוך תהליך איטי של מוטציה, הורשה וברירה טבעית, שוב ושוב ושוב לאורך מיליוני שנים. גם בהנחה שהאבולוציה אכן התרחשה ומתקיימת גם היום, קיימים בה חורים גדולים שיש להסכים איתם. גם אם הבריאתנים מכוונים להוכחה ילדותית לקיום אלוהים, אין זה אומר שכל הטיעונים שהם מציגים כדי לסתור טענות אבולוציוניות - אכן פסולים ומנותקים מן המדע. הטענות נגד התיאורים הקיימים של התפתחות העין למשל, בחלקן, אכן ראויות לדיון. אין זה אומר שעיניים לא עברו תהליך אבולוציוני - זה אומר שחלק מן הטענות של דוקינס ואחרים, פטפטניות, עלובות וקלושות בדיוק כמו טענות של חרדים. ערוב של אמונה עיוורת באבולוציה, רע לא פחות - ואולי יותר מאמונה עיוורת בלוחות הברית. |
|
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2011 10:00 |
|
| |
לדייר
זו היתה בדיוק טענתי.
שני הספרים האלה של דוקינס מצד אחד ושל הרב הדוקטור אברהם רוכבים בציניות על הרייטינג הגבוה שיש למילה אלוהים.
המילה אלוהים מוכרת ספרים וההמון הנבער קונה.
שניהם מפטפטים פטפוטי סרק כפי שתאר הטוקבקיסט (מילה גסה שששש)שכתב בגוגל (מילה עוד יותר גסה שששששש שש)הנ"ל.
(הטוקבקיסט הנ"ל לא יודע שרק ריח של ניר עושה את זה לחמורים נושאי ספרים?)
תוקן על ידי צענערענע ב- 13/09/2011 10:01:56
|
|
|
|
|