בית פורומים עצור כאן חושבים

שיחה על אבולוציה ודת לרגל השקת ספרו של ד"ר מיכאל אברהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/1/2012 01:33 לינק ישיר 

הרעיון הלוגי אפילו קדום לדארווין (לפי ויקיפדיה מיוחס לדיוויד יוּם) - כהפרכה לטיעון הטלאולוגי  (דברים מורכבים דורשים מרכיב) לטובת קיומו של אלוקים - הוא הופך את השאלה על פיה, דברים מורכבים הם פשוט מה ששרד מתוך הבלגן, אחרת הם לא היו כאן.
על הטענה הזו מואשמים האתאיסטים על ידי ד"ר אברהם בחוסר הבנה בפילוסופיה. well, הם בחברה טובה, בכל אופן :-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2012 07:42 לינק ישיר 

למקסמן
אינו דומה, כי כשאני אומר חוק פיזיי, אני מסביר פעולה אייך היא פועלת, וכמו שנאמר שכל צורה כמו ריבוע או עגול, הם חוקיים, פירוש יש עניין הצורה הזאת ואין לנו הבנה יותר ממה שאנו מציירים הצורה הזאת בשכלינו, כמו כן אין לנו הבנה בחוקים הפיזיקס יותר מלצייר אייך החוקים האלו מצטיירים בהבנתינו, ובמקום שיהיה החוק ציור כעיגול הוא ציור פעולה, אבל לעולם החוק קבוע בציור פעולתו. אבל בחוק השימור הגן, יש כאן כעיין שאיפה של הגן לפעול בשאיפת מטרה, וכשמתגלה איזה מניע או מפריע הוא ממציא כביכול מעצמו גאוניות להתגברות על המניע, זה עניין רעיוני ממש, זה אינו חוק ציור קבוע.
אלא שבאמת היא גופא תמוה אייך נולד בהחומר אפשרויות הרגישים ומחשבות ככול מה שאנחנו חושבים ומרגישם כהיום, וזה כתבתי שהיא באמת תימה, אלא שאני עוד מסוגל לקלוט איזה דיבורים כעין שבמורכביות המוח כמו שהוא כהיום יש האפשרות הזאת אפילו שלא נידע מניין נולדה, ובאמת בבעלי חיים הקדומיים שעוד לא היה בהם מוח מפותח כשלנו, היו חסרי בינה (ומסתמא הרגש חזק כן היה להם, כי לולי זה כיצד  אכלו ונתרבו, מה היה דוחפם לכך, אבל עדיין יש לחלק בין דעת להרגש, אפילו שאינני מבין מה הוא ההבדל) אבל לומר שבתחילת היווצרות החיים, כשעוד כל החיים היו רק משהו מן המשהו בלא שום אפשרות בינה ודעת (כפי שעכשיו המוח האנושיי) וכבר היה חוק שענינו דעה, לא מבעי החיפוש אחר הדרכים להתגבר על מכשולים העיקר שהוא ימשיך לחיות ולהתרבות, זהו תימה גדולה מאוד. אפילו עצם הרעיון שיש עניין להמשיך ולהיות נפוצים על פני כל הארץ הוא רעיוניי, כי אינו ציור פעולה, וציור ענערגיי הפועלת בדרך כזאת או אחרת, אלא הוא ציור של 'תבוניות מטרה'. אינך מסכים?
ובעניין מה ששאלת מה זה פעולת חשבון (כצירוף וחיסור) שהם גם חוקים הנמצאים במציאות אף שאין בהם ממש, הם גם ציור של משהו, ודומים לציור כל הצורות שבהעולם (ככדור וריבוע) אלא שהם ציורים המורכבים, וכמו שגם הריבוע מורכב מד' חתיכות, אבל כשיש שאיפה למשהו, או כשיש חשבון כיצד להתגבר על משטינים, הוא כבר תבוניות ממש.

ואם אתה חכם בדברים אלו (לא ראיתי עדיין מה כתבת על תורת לייבניץ. ומענין לענין אחר, חשבתי שלייבניץ היא רק שם של חסידות) אייך אתה מסביר את עניני המושכל ראשון הלוגיים שבאדם או החוקים מתמתיקס שבעולם, מנין הם בשכלו של אדם. ואם תוכל תכתוב לי איזה שתיים או שלוש מושכל'ס ראשון, כי יש לי בזה איזה רעיון מניין נוצרו (הרהרתי זאת עפ"י דברים שקראתי בספרי מחקריי המוח בהם מבואר אייך שהמוח לומד כל דבר שרואה או שחש והופך אותם לעניני דעת, כי וודאי יש למוח מעצמו כישוריי חשבון וכישוריי למידה וכישוריי תכנון לעתיד, אבל במה הוא מחשב במה שלמד מהחושיים) אולי א"כ האדם למד את הכללי לוגיים ואת הכללי מתמטיקס, בזה שראה בעולם, ןלדוגמה כשרואים ריבוע רואים החילוק של ד' חלקים שנוצר לאחד, וכשרואים שדבר לא יכול לעמוד במקום שכבר מונח שם דבר אחר, רואים שלכל דבר ההגדר שלו ואין שתי דברים יכולים להיות אחד על חשבון חבירו, ואיני מסביר מניין הכישורי מוח להבין בכלל מה לפניו, ולמה קיר שרואה אינו מבין (הוא גם לא רואה) ואדם מבין, אני מנסה להביא הסבר שההבנה צריכה לחול על דברים שכבר נלמדו ענינם ע"י האדם(וכן מהמחקרים רואים שגם שאר בעלי חיים יודעים ולומדים דברים, וכגון עורביים שעושים כמה טצדקי לחפש בתוך כלים סגורים את מזונם, ומביאים כלים במקוריהם כדי להוציא האוכל), ולכך אני רוצה דוגמאות ללוגישע כללים לידע האם יש כאלו שאפשר לומר שלא נלמדו ממה שכבר למד האדם.

לpresent

ראיתי מכמה תגובותיך שאתה מבין גדול באבולוציה,האם יש לך תשובה לקושייתי שנמצאת ביתר ביאור בתגובה הנוכחיית (למקסמן).

ולעניין מה שטענת על מחויבות בורא להעולם, אני מסכים עם דבריך שמעצם זה שיש בריאה, אין ראיה שיש בורא כי אולי היא בצורתה מעולם ועד כמו שטען אריסטוליוס, ואף שכהיום הסברא העיקריית במדע היא שהיה נקודה מצומצמת מאוד בה כלול כל מה שנוצר ממנו שמים וארץ וכל צבאם, מ"מ גם עליה אפשר לומר שנתפתחה מכמה צורות שהיו לפניה בחוקיים כמו שלנו או בחוקיים אחרים, ומנא לן להמציא בורא, בזה אני מסכים (אם כי איני יודע מה אמר בזה הרב מיכאל, אמרו לי כאן (נראה לי -לומדת)שהוא בעל דעות ורעיונות מאוד לוגיים). אבל מה שאני טוען להוכיח הבורא, ממה שכל חוק או מציאות או רעיון או כל מה שיכול השכל לידע, הוא מוגדר בחוקו ובהגבלו ובהגדרו, ולמשל המקום (אפילו נדמיינו באינסופיות, מה שאין בכוח השכל לתפוס בפועל כי אם ברעיון) הוא משהו אחר מהזמן, וכל חוק פיזיי או לוגיי או מתימטיי או מה שלא יהיה, הוא מוגבל בגדר מה שהוא, והוא נבדל מכל אפשריות אחרת שאינסופיות למה יכול להיות אחרת. וא"כ יש תימה גדולה מדוע ולמה הוא מה שהוא ולא דבר אחר, ולמה הוא וכל המציאויות לא נעדרים, וא"א לומר ע"ז התשובה כי ככה הם מעולם בלא הסבר והם 'מחויבי המציאות', כי מה שהוא מחויב המציאות ראוי שיהיה מצוי בבלי תכליית ובלי גבול והגדר, וא"כ קשה לומר עליהם שהם מחויבי המציאות מעולם ועד, ועל כרחך שאתה מחייב להם ממציא ובורא שהוא כן 'מצוי מחויב' בתכליית בלא שום הבנה ותפיסה בו.

לצענעראנע
לא הבנתי כוונתיך, במה שנתפתחו אפשרויות החיים ע"י חוקי הפיסיקס, אין כאן עניין של החיים דווקא, גם הלבנה והחמה, נתפתחו ע"י אותם החוקיים, כיון שיש החוקיים הפיזיים _נאמר מעולם ועד) בהמציאות החומריית שהיתה סתמיית, נתפתחו לאט לאט במשך בליוניי שנה כל צבא השמים והארץ. הגם שהוא נגד כל סיכויי בינת אדם, אבל נאמר בדיעבד מה שיש הוא מה שיצא, ואולי הוא בלי סיכוי אבל אינו בלי אפשריות. וא"כ מה הפלא שלך על מכוניות הלב או הריאות וכדומה. ואם את שואלת על הדעה ובינה שבאדם או על מה שהוא מרגיש המורגשיות, זה באמת פלא, רק אולי דרוין יאמר ע"ז כך הוא טבע החומר שבצורה כזאת או כזאת יש דעה והשכל או יש מורגשיות, אבל אני שואל על עניין רעיוני שפתאום צמח מן האין מעצמו ונתחבר דווקא אל המשהו מן המשהו של צורת החיים הכי קדומה שיש, והיא מנהלת עצמה בכוח ותבונה נגד כל המשטינים לכלותה, זה דבר שאינו מכלל ההתפתחות כי אינו חוק סתמיי שיש בהמציאות שבמקרה פועל על החומר, הוא עניין חוק פרטיי המכוון לחיים, שבמקרה גם נתחבר בדיוק לאותו החומר שממנו נתפתחו החיים, והתימה כפולה, מה עניין החוק הזה שהוא חוק שכליי ולא חוק ציורי וכמו שכתבתי למקסמן, ועוד שבדיוק חל החוק הזה על החומר שבמקרה מחוקיי הפיזיקס התחיל החיים ממנו דווקא, זהו נשגב ממני.

לפוגמשו
השאלה הזו כבר רמזתי כאן במקום אחר, ואיה כל הפילים קצרי האף וכדומה, אם הפילים דהיום נתפתחו מהתארכות האף של הפיל הקדמון שלהם, אלא שמישהו ענה לי שיש ע"ז תשובה למבינים, אולי מישהו כאן יודע. ואני בשיטה שעד שלא שומע אדם כל המומחים בנושא מסוים אסור לו לחרוץ הדין, כי הרי נעדר ממנו איזה מיידע, לכן בכל השאלות הללו צריכים אנחנו למומחיי האבולוציה, וקודם שנשמע אותם אין לנו להחליט מעצמינו, כבר די דברים חשבתי שירדתי לעומק עניינם וכשנדברתי עם המומחים בהם למדתי שיש עדיין לימוד רב כדי לפסוק בהם(כך אני טוען על כל האמונה).

למרכאטפחא
לא, אינם דומים, הסליליים התורשתיים הנוסחא שלהם היא המתאימה להתפתחות הצורות של כל איבר ופרטיו, וזוהי חכמה מדהימה ממש, אבל היא עדיין בגדרי החוק הציוריי, ואיני יודע אם ההתנהגות הכימיקס והביולוגיי (שהם החלק הגשמיי שבחיים)ראויה להיגדר בגדרי חוק משלהם, או שהם רק הצטיירות החומר ופעולותיו בחוקי הפיסיקס. אין חולק שהוא פלא אבל יש בו איזה הסבר(ועל חלק הנפשיי שבחיים כבר כתבתי למעלה שאם כי הוא לא מוסבר אבל יש בו איזה אמירה). אבל הרעיון של הגן האנוכיי הוא כמו שהסברתי לעיל למקסמן, הוא עניין רעיוניי ממש, כעין איזה מוח שכלי ומתכנן שייאבק בכל מה שעלול שיגרום פסיקת התפתחות החיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2012 08:05 לינק ישיר 

תורה_ודעת כתב:

לפוגמישו
השאלה הזו כבר רמזתי כאן במקום אחר, ואיה כל הפילים קצרי האף וכדומה, אם הפילים דהיום נתפתחו מהתארכות האף של הפיל הקדמון שלהם, אלא שמישהו ענה לי שיש ע"ז תשובה למבינים, אולי מישהו כאן יודע. ואני בשיטה שעד שלא שומע אדם כל המומחים בנושא מסוים אסור לו לחרוץ הדין, כי הרי נעדר ממנו איזה מיידע, לכן בכל השאלות הללו צריכים אנחנו למומחיי האבולוציה, וקודם שנשמע אותם אין לנו להחליט מעצמינו, כבר די דברים חשבתי שירדתי לעומק עניינם וכשנדברתי עם המומחים בהם למדתי שיש עדיין לימוד רב כדי לפסוק בהם(כך אני טוען על כל האמונה).

בנוגע לחוסר מאובני הביניים, אנשי המדע והמחקר אומרים:

• פרופסור לזואולוגיה וגיאולוגיה סטיבן גולד (Gould) מאוניברסיטת הארוורד כותב:[1] "העובדה שצורות הביניים לא נמצאו בין ממצאי המאובנים נשמרת כסוד מקצועי בקרב חוקרי המאובנים... אין כל ראיה במאובנים לציורי העצים האבולוציוניים המעטרים את כל ספרי הלימוד שלנו... הם לא נצפו מעולם בשכבות הסלע".
  • פרופ' גולד ממשיך וכותב:[2] "ההיסטוריה של המינים השונים כפי שהיא מתבטאת במאובנים, מורה על שתי עובדות העומדות בסתירה מוחלטת לרעיון ההתפתחות ההדרגתית: 1. העדר שינוי – מראה היצורים בזמן הופעתם הראשונה זהה לחלוטין לצורתם זמן רב אחרי זה. 2. הימצאות פתאומית – מין חדש אינו מתפתח בהדרגה; הוא מופיע לפתע בממצאי המאובנים כשהוא כבר בעל מבנה שלם ומוגמר".
  • פרופ' סטיבן סטנלי (Stanly) מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס שבמדינת מרילנד ארה"ב, כותב שכיום מקובל בעולם המחקר כי "ממצאי המאובנים שנתגלו אינם כוללים את צורות הביניים במעבר מקבוצת בעלי חיים עיקרית אחת לאחרת"[3] 
  • פרופ' ניילס אלדריג' Eldredge)), אוצר מוזיאון הטבע האמריקני, קובע "שאין כל אפשרות להגיע בהדרגה למין חדש של ממש"[4].
  • פרופ' ארנסט צ'יין (Chain), זוכה פרס נובל לביולוגיה מאוניברסיטת אוקספורד, אומר בצורה נחרצת כי "רעיון 'הישרדותו של המתאים ביותר' הוא היפותזה שאינה מתבססת על ראיות כלשהן, ואינה עולה בקנה אחד עם העובדות"[5].
  • פרופ' קנת' הסו (Hsu), מן המכון הטכנולוגי של שוייץ, חקר את המבנה של סלעי משקע מגנטיים בקרקעית האוקיינוס, ועל סמך תוצאות אלו הוא קובע כי "המחקרים בסטרטיגרפיה שנעשו בשנים האחרונות אכן הנחיתו מכת מוות על תורתו של דרווין"[6].
  • פרופסור ג'ראלד שרודר (Schroeder), כותב:[7] "בכל תיעוד המאובנים המכיל מיליוני פריטים לא נמצא עד כה מאובן מעבר, מאובן של אמצע הדרך, ברמה הבסיסית של אמצע הדרך או של מחלקה, שום עקבות של יצור חי שחציו היה קודמו וחציו יורשו".
  • ד"ר גיל גרשון טבעון כותב:[8] "ב-1980, בכנס מדעי בשיקגו, יצא לאור סוד זה, שאין ממצאי המאובנים מאשרים את התיאוריה, כי אם להיפך – ונתקבל על דעת משתתפי הכנס".
  • פרופ' משה טרופ כותב:[9] "מעקב אחר הופעתם והעלמותם של מינים שונים מראה תופעה מוזרה: החלפת מין מסויים במין אחר במרבצי השכבות אינה הדרגתית בכלל... לא מוצאים מינים בתווך עם שינויים הדרגתיים בין מין למחליפו".

בנוגע לכך שלא מוצאים מינים חדשים, מלבד דברי דרווין שהבאתי לעיל, להלן ציטוטים נוספים:

• תומאס האקסלי (Thomas Huxley), שהיה מגדולי חסידיו של דרווין כתב:[10] "אולם אין עדות חיובית עד כה, שעל-ידי וריאציה וגידול מבוקר יצאה מתוך איזושהי קבוצה של חיות, קבוצה אחרת שהייתה בלתי פורייה עם הראשונה אפילו במידה המזערית ביותר". ובתקופה מאוחרת יותר הוא אולץ להודות:[11] "אני עומד על דעתי... שעד שיוכח בוודאות שגידול סלקטיבי יביא למינים שאינם עוד פוריים אחד עם השני, לא יהיה הבסיס ההגיוני של תורת הברירה-הטבעית שלם. אנו עדיין מגששים באפלה באשר לגורמי הווריאציות".
  • פרופ' קלוג מאוניברסיטת סטנפורד, אמר כך בשנת 1907:[12] "האמת היא שבעולם הביולוגיה מאוד מעורער האמון בתיאורית הברירה של דרווין באשר ליכולת הנטענת להן כהסבר מכני בלתי תלוי ומספיק של התורשה... מוטציות הן מעטות מידי ומתרחשות לעיתים רחוקות מידי; עבור אורתוגנזיס [ההשקפה לפיה השינויים מתחוללים לפי כיוון מסוים ולא באורח מקרי] אין אנו יכולים למצוא מנגנון משביע רצון; ואותו דבר נכון עבור התיאוריות של לאמארק לגבי שינויים תוך הצטברות, בדרך התורשה, של תכונות נרכשות".
  • ויליאם ביטסון, אבולוציוניסט נלהב, נאם בפני החברה האמריקנית לקידום המדע בשנת 1921, וכך אמר:[13] "כאשר סטודנטים למדעים אחרים שואלים אותנו מה מקובל כיום באשר למוצא המינים אין אנו יכולים להשיב תשובה ברורה. כפירה תפסה את מקום האמון... לשינויים מסגים רבים, לעיתים גדולים, אנו עדים יום יום, אך לא להיווצרות מינים... הצגתי בפניכם בכנות רבה את השיקולים שהפכו אותנו לכופרים באשר לאופן ולתהליכים הממשיים של האבולוציה".
  • ד"ר עמנואל וליקובסקי כתב:[14] "מאז התצפיות המדעיות הראשונות, לא נצפתה היווצרות של מין חדש".
  • פרופ' משה טרופ, במאמר ביקורתי על תיאורית האבולוציה כתב:[15] "עד כה לא הופיע בכל הניסויים, שנעשו במעבדות רבות, סוג יצור חדש שלא היה קיים קודם לכן ובודאי לא מין חדש. גם טפולים פיזיקאליים וכימיים, כמו הקרנות וחומרים מוטגניים, המזרזים מוטציות (הופעת תכונות חדשות) לא הביאו לתוצאות כאלה. הרבה תצפיות נעשו בימינו על אוכלוסיות עצומות של יצורים רב־תאיים וחד־תאיים. והנה אין חוקר אחד, בר־סמכא, שיכול להצביע על התגלות מין או סוג חדש ממין או סוג אחר, כלשהו, בתצפיות אלה".
  • מן המפורסמות היא קביעתו של פרופ' אהרן קציר המנוח:[16] "אין תורת דארווין תורה מוכחת באופן ניסיוני ואי אפשר לאשרה במעבדה".
  • ד"ר מרדכי הלפרין, רופא בכיר, בעל ידע מקיף בביולוגיה, היה ממונה על האתיקה הרפואית במשרד הבריאות, ופרסם למעלה מ-200 מאמרים מקצועיים בתחום הרפואה, אחד מהם בשם "חוקי אבולוציה ויהדות", וכך הוא מסכם את המאמר:[17] "אין סיבה שאדם חילוני יתייחס לתיאורית מוצא המינים כאל עובדה מדעית מוכחת, בשעה שהיא איננה כזו. הרוצה להאמין בתיאוריה עקב יופייה בעיניו או עקב היותה תחליף אמונתי ורגשי - רשאי לעשות זאת על אחריותו בלבד, תוך הכרה בכך שמדובר באמונה אישית ולא במדע אובייקטיבי".

והנה הכל מודים בפה מלא – אין דבר כזה התפתחות או היווצרות של מינים חדשים - לא בטבע, ולא תחת תנאי גידול מבוקר!

תיאורית האבולוציה מצויה רק בדמיונם של אותם "החוקרים" שמאמינים בה. תהליך ההתפתחות, למעשה מעולם לא נצפהבמציאות היומיומית בטבע. להסביר דברים בצורה יפה, יכולים אנשים רבים הבקיאים בתורת הנאום (רטוריקה). השאלה היא אם הם יכולים לספק הוכחות לשאלות הבאות, שעליהם למעשה בנויה תיאורית האבולוציה:

1. האם אי פעם נצפה תהליך של תוספת חיובית במידע הגנטי?
  2. האם אי פעם מצאנו מבחינה עובדתית אמפירית שכלב לא הוליד כלב, או קוף לא הוליד קוף וכן הלאה?

ולהלכה ולמעשה, עד היום לחוקרים אין תשובות, או הוכחות מספקות, שיכולות לתת מענה לשאלות אלו שהוצגו (וכמובן שאנו עוסקים כאן בדיון אמפירי של מאקרו-התפתחות, שגם בו הם נכשלים).

[1] The Panda's Thumb, Stephen jay Gould, 1980, Viking Pengwin, New York p. 150-151

[2] שם.

[3] The New Evolutionary Timetable, 1981, p. 77. הוצאת ספרי יסוד ניו יורק.

[4] נ. אלדריג', Time Frames, 1985, הוצאת סימון ושוסטר, ניו יורק, עמ' 146.

[5] ק.ג. הסו, 1986, The Great Dying, הרקורט ברייס יובנוביץ', ניו יורק, עמ' 281.

[6] ק.ג. הסו, 1986, The Great Dying, הרקורט ברייס יובנוביץ', ניו יורק, עמ' 88.

[7] פרופסור ג'ראלד שרודר, המדע והאל, עמ' 140. תירגמה מאנגלית: נילי לנדסברגר. הוצאת כתר, 2001.  

[8] ד"ר גיל גרשון טבעון, מבט אחר על האבולוציה, עמ' יד.

[9] פרופ' משה טרופ, חידת היקום, מאמר "העדר רציפות ופערים בתיעוד המאובנים".

[10] Huxley, "דארוויניאנה, אסף מסות", II, 74. מצוטט בספרו של ד"ר ע. וליקובסקי, "ארץ רעשה", עמ' 193. הוצאת רמ, תשס"ב.

[11] Huxley, "דארוויניאנה, אסף מסות", II, הקדמה. מצוטט בספרו של ד"ר ע. וליקובסקי, "ארץ רעשה", עמ' 193. הוצאת רמ, תשס"ב.

[12] Kellog, "דארווניזם היום" (1907), עמ' 5. מצוטט בספרו של ד"ר ע. וליקובסקי, "ארץ רעשה", עמ' 198. הוצאת רמ, תשס"ב.

[13] Bateson, "אמונה באבולוציה וספקות מודרניים", ScienceLV, 55. מצוטט בספרו של ד"ר ע. וליקובסקי, "ארץ רעשה", עמ' 199. הוצאת רמ, תשס"ב.

[14] ד"ר עמנואל וליקובסקי, "ארץ רעשה", עמ' 193. הוצאת רמ, תשס"ב.

[15]  לאו"ם (לאום ומסורת), כסלו-טבת תשל"ד. עמ' 9.

[16] פרופ' אהרן קציר, בכור המהפכה המדעית, עמ' 118, הוצאת עם עובד, 1971. [הערת המחבר: יש לציין שאע"פ שהפרופ' קציר בעצמו האמין בתיאורית האבולוציה, הוא היה מספיק כנה להודות שאין לה על מה להישען מבחינה מדעית-אמפירית].

[17] אסיא ס"ז-ס"ח (כרך י"ז, ג-ד) שבט תשס"א.

תוקן על ידי פוגמישו ב- 22/01/2012 08:07:42

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/1/2012 09:16 לינק ישיר 

תורה_ודעת כתב:

לpresent
ראיתי מכמה תגובותיך שאתה מבין גדול באבולוציה, לא ממש, וגם לא נראה לי ששאלתך קשורה באופן כלשהו לתיאוריית האבולוציה האם יש לך תשובה לקושייתי שנמצאת ביתר ביאור בתגובה הנוכחיית (למקסמן).

ולעניין מה שטענת על מחויבות בורא להעולם, אני מסכים עם דבריך שמעצם זה שיש בריאה, אין ראיה שיש בורא כי אולי היא בצורתה מעולם ועד כמו שטען אריסטוליוס, ואף שכהיום הסברא העיקריית במדע היא שהיה נקודה מצומצמת מאוד בה כלול כל מה שנוצר ממנו שמים וארץ וכל צבאם, מ"מ גם עליה אפשר לומר שנתפתחה מכמה צורות שהיו לפניה בחוקיים כמו שלנו או בחוקיים אחרים, ומנא לן להמציא בורא, בזה אני מסכים (אם כי איני יודע מה אמר בזה הרב מיכאל, אמרו לי כאן (נראה לי -לומדת)שהוא בעל דעות ורעיונות מאוד לוגיים).

אבל מה שאני טוען להוכיח הבורא, ממה שכל חוק או מציאות או רעיון או כל מה שיכול השכל לידע, הוא מוגדר בחוקו ובהגבלו ובהגדרו, ולמשל המקום (אפילו נדמיינו באינסופיות, מה שאין בכוח השכל לתפוס בפועל כי אם ברעיון) הוא משהו אחר מהזמן, - וכל חוק פיזיי או לוגיי או מתימטיי או מה שלא יהיה, הוא מוגבל בגדר מה שהוא, והוא נבדל מכל אפשריות אחרת שאינסופיות למה יכול להיות אחרת. וא"כ יש תימה גדולה 1. מדוע ולמה הוא מה שהוא ולא דבר אחר, 2. ולמה הוא וכל המציאויות לא נעדרים, וא"א לומר ע"ז התשובה כי ככה הם מעולם בלא הסבר והם 'מחויבי המציאות', כי מה שהוא מחויב המציאות ראוי שיהיה מצוי בבלי תכליית ובלי גבול והגדר, וא"כ קשה לומר עליהם שהם מחויבי המציאות מעולם ועד, ועל כרחך שאתה מחייב להם ממציא ובורא שהוא כן 'מצוי מחויב' בתכליית בלא שום הבנה ותפיסה בו.

הטענה שלך נראית כך:
הנחה א למה דברים הם כאלה ולא אחרים ודברים אחרים להפך. למה יש שונות
ב. למה יש בכלל דברים (הטיעון הקוסמולוגי)
כעת
1. או שאין ליקום בורא, והוא (היקום) מחויב המציאות
2. או שיש ליקום בורא והבורא מחויב המציאות ואילו היקום לא

את הנחה 1 אתה פוסל כי דבר שמחויב המציאות יהיה בלי תכלית וגדר והבדל
ולכן הנחה 2 נכונה

אשאל אותך:

מי אמר לך שהיקום מחויב המציאות (מה זה בכלל?)

מי אמר לך שדבר שמחויב המציאות לא יכול להיות עם תכלית וגדר? הוא היה כך מאז ומעולם

נניח שיש אלוקים והוא מחויב המציאות. איך הוא בורא משהו? לא הבנתי. איך הוא עושה זאת? אתה יכול להסביר זאת? אם אתה כאן נסוג אל 'מעבר להבנתנו', אמור זאת כבר על היקום, וחסל.

איך ישות מורכבת כאלוקים היא מחויבת המציאות? מי ברא אותה? פשוט קיימת?

האם אלוקים יכול להיות בכלל ללא תכלית וגדר והבדל? הרי בהנחה זו הוא היה פשוט כוח סטטי, משהו עוד יותר אמורפי מכוח המשיכה. איך יש לו מודעות, ורצונות, והוא בורא דברים, ורוצה דברים מבני אדם, ושומע תפילות, וכו'? האם כל אלה אינם מעידים על דינמיות, השתנות, ומוגדרות (כשהוא בורא עם מטרה, אז הוא מחשב מטרה ודרכים לביצועה. זה דורש דינמיות. יש לו מערכת עצבים? וגם אם לא, האם המודעות הרוחנית שלו לא משתנית, כלומר מוגדרת כך ואחרת? וברגע שהוא רוצה את עם ישראל אז משהו בו מופנה באופן מוגדר לעם ישראל ולא לגויים.)? ואם הוא לא דינמי ומשתנה ומודע, מה הופך אותו מ'הכוח הבסיסי שמאחורי היקום' ל'אלוקים'? אם כוח המשיכה היה מחויב המציאות הוא היה אלוקים או כוח משיכה? היית עובד את כוח המשיכה?

מי שרוצה להרחיב -

יש על זה דיונים יפים כאן

הבעיה הגדולה של המטא-פיזיקה: למה דברים קיימים? ד"ר מריוס כהן מאונ' בן גוריון

דיון בטיעון הקוסמולוגי:
חלק א'
חלק ב'
חלק ג'
הטיעון מכיוונון עדין (fine tuned universe)
l

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2012 10:04 לינק ישיר 

לתורה ודעת
הגן האנוכי לא טען שיש איזו אידאה של מין שחייב להתקיים והכל שואף אליו.
אלא שהמנגנון האבולוציני חל על האינפורמציה היינו שהאינפורמציה השורדת ועוברת מדור לדור היא האינפורמציה שסיגלה כלי הישרדות יותר טובים [שכמובן שני המשפטים הם היינו הך ולכן אין כאן חק טבע שנשאל מנין הוא בא אלא זיהוי מנגנון ]
למשל ברגע שנבראה אינפורמצית הפלאפון שהיא הישרדותית כי יש בא צורך האינפורמציה הזו תעבור מדור לדור ותכפה את קיומה על האנשים ועל החומר עד שיווצרו פלאפונים 
כמו כן האינפורמציה שהצליחה ליצור בעלי חיים שהם יותר שרידותיים והם יעבירו הלאה את אותה אינפורמצי היא אשר תשאר ותשתכלל
ומכיון שככל שהאינפורמציה יותר משוכללת לעמוד ולנצח בפגעי החיים היא השורדת הרי שיש כאן מנגנון שגורם לה להשתכלל ללא הרף ולנוע בכיון אחד להיות יותר מתוחכם ומשוכלל מאחרים בעניין השרידות
ולפי דעה זו כל שאר התכונות הנגלות בעולם של חכמה וגבורה ויופי וחמלה הכל כלי מלחמה ביד מלחמת ההישרדות
האינפורמציה שנצברת היא דבר עיור לחלוטין כמו האיפורמציה שבמחשב או בצמח ואינה מודעת לקיומה אבל למרות זאת היא קיימת ובני האדם בעלי הדעה קוראים לו בשם שיש בו מגמה או שאיפה אבל הוא מצידו לא שואף לכלום ורק טמון בו מנגנון יותר עמיד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2012 12:33 לינק ישיר 

תורה ודעת,

אני רואה שרוחדשה היקר הסביר לך טוב מאוד,
אני רק הלכתי יותר רחוק לשאול אותך למה את הפיזיקס אתה כן מבין ומכאן הבנתי שלא למדדת את יום וחבל מאוד,
וגם אמרתי אם אתה מחפש את הרוחני יותר את העומק יותר אז תלמד את לייבניץ (זה מה שקורה שרואים את החצר לפני שלומדים את לייבניץ )

לגבי הרעיון\תיאוריה שלך בעניין המוח וכו' עוד לא שמענו ממך בינתיים,
אבל גם אני נתתי רעיון\תיאוריה וקיבלתי הידוד ממלומדים ממש לדרך שלי
ראה כאן באשכול הזה התודעה, (מצאתי לדעתי פתרון לבעיית גוף והנפש)
יש שם הרבה מאמרים שלי בעניין ראה שם לעומק,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2012 23:56 לינק ישיר 

לפוגמישו
אתה מביא הרבה חוקרים שתמהו כן והסיקו שהוא תמוה, אני בקשתי אם  מישהו כאן יודע מה עונים הצד שכנגד, שהרי זו לכאורא היא טענה חזקה מאוד, אלא שגם לדברי אלו הטוענים כמו שהבאת, אייך הם מסבירים ההעברה מסוג אחד של חיות לסוג אחר של חיות? שהרי רואים שבשכבה האחת יש מין כזה ובשכבה שאח"כ יש מין אחר. וגם אולי אפשר ליישב שבאמת הצורה הנוכחיית למשל של הפילים היא צורה מתאמת לחיים של מליוניי שנים וכן צורה קודמת שלהם הייתה מתאמת גם היא, ולכך מצורות אלו מוצאים הרבה פרטיים מאובניים, אבל בצורות המעבר, היה צורה שאינה מחזקת מעמד ובקושי הספיקה הצורה הזאת להישרד כדי להתפתח ממנה הצורה הנוכחיית, ולכך לא נמצא כדוגמתם, כי בקושי היו צורות כאילו,(אמנם זה דוחק מאוד, כי אייך לא נמצא מעולם אפילו צורה אחת של מעבר בשום חיה שנמצאת היום). ועוד שאני קראתי שכן נמצאו הרבה צורות של מעבר כגון סוסים קדמוניים, או אנשים קדמוניים וכדומה, אולי לא ביחס התואם לש. 

ל
לpresent

הטענה שלך נראית כך:
הנחה א למה דברים הם כאלה ולא אחרים ודברים אחרים להפך. למה יש שונות
ב. למה יש בכלל דברים (הטיעון הקוסמולוגי)
כעת
1. או שאין ליקום בורא, והוא (היקום) מחויב המציאות
2. או שיש ליקום בורא והבורא מחויב המציאות ואילו היקום לא

את הנחה 1 אתה פוסל כי דבר שמחויב המציאות יהיה בלי תכלית וגדר והבדל
ולכן הנחה 2 נכונה

אשאל אותך:

מחויב המציאות (מה זה בכלל?)
מחויב המציאות זה מציאות מוחלטת שאינה תלויה באחר זולת עצמה. היא הויה נצחיית

מי אמר לך שדבר שמחויב המציאות לא יכול להיות עם תכלית וגדר? הוא היה כך מאז ומעולם
כי ההגבל וההגדר של כל דבר הוא היפך מושג המציאות, 'מצוי' בהחלט, זה קיום מוחלט שאין משהו מנגד למציאותו, וא"כ כל מצוי שיש הגבל למציאותו סימן הוא שאין מציאותו מציאות מוחלטת אלא תלויה בדבר אחר הממציאה והוא נתן לה גבול המציאות שלה.

נניח שיש אלוקים והוא מחויב המציאות. איך הוא בורא משהו? לא הבנתי. איך הוא עושה זאת? אתה יכול להסביר זאת?
לא אני לא יכול להסביר, כי אני לא יכול להסביר אפילו מה זה מציאות, אני לא יכול ליתן הסבר לשום דבר, כל מה שאני יכול הוא לומר אייך הדבר מצויר (בין המציאות הממשיית, בין המציאות הרעיוניית), אבל להסביר מה הוא העצמות והממשות של איזה דבר, אין מי שיכול להסביר, אז אייך אסביר על אייך נבראו הדברים, וכ"ש אייך אסביר בבורא עצמו משהו, אם כל ההסבר שאני יכול לומר בעולם הוא רק הציור של הדברים אייך תאמר משהו בבורא שמכיון שהוא מצוי מוחלט הוא בבלי כל תפיסה ותיאור, וממילא אין לומר בו כלום, זולת שהוא מצוי (ואפילו זה הוא רק בערכינו, כי מבחינתו גם מצוי הוא כבר איזה הגבל).

אם אתה כאן נסוג אל 'מעבר להבנתנו', אמור זאת כבר על היקום, וחסל.
הייתי שמח לומר זה על היקום אבל מה אעשה, שהיקום בכל חלקיו הממשיים והרעיוניים הוא מוגבל, וכבר כתבתי שהמוגבל הוא היפך ה'מצוי המוחלט' וא"כ חייבים להניח שיש איזה ממציא. ורק שבבממציא הזה אין ל'הבנתינו' כלום, כי אפילו 'הבנתינו' בעולם הנמצא הוא רק בציורי העולם (ממשיי ורעיוניי), ובמה שאינו בציורינו אין שום הבנה.

איך ישות מורכבת כאלוקים היא מחויבת המציאות? מי ברא אותה? פשוט קיימת?
אדרבא, הוא לא מורכב, כי 'מורכב' הוא כבר מוגבל, שהרי כל חלק ממורכבותו הוא לא החלק האחר, ונמצא שהוא מוגבל ואינו מחויב המציאות. הוא אפילו לא פשוט, הוא בלא שום אפשרות תפיסה בו, כי כל תפיסתינו היא במוגבלים (ואפילו אי הזמן והמקום אינם מוגבלים, זה רק באפשריות, ולא באמת שהרי כל חלקיק זמן או כל חלקיק מקום הוא אינו החלקיק חבירו ונמצא, שגם הם מוגבלים בחלקיהם.

האם אלוקים יכול להיות בכלל ללא תכלית וגדר והבדל? הרי בהנחה זו הוא היה פשוט כוח סטטי, משהו עוד יותר אמורפי מכוח המשיכה.
אתה מנסה לומר בו הגדרות או השגות או תיאוריים, וכולם הם היפוך המושג 'מחויב המציאות' שהיא מציאות מוחלטת בלא שום הגדר והתפס. הוא לא מצוי בתפיסתינו כלל, זולת זה שהוא מצוי, וגם זה רק במושגינו ולא מחמת עצמו, שמחמת עצמו זה כבר גם הגבל.

איך יש לו מודעות, ורצונות, והוא בורא דברים, ורוצה דברים מבני אדם, ושומע תפילות, וכו'? האם כל אלה אינם מעידים על דינמיות, השתנות, ומוגדרות

אלו כבר שאלות קשות מאוד, אבל רק לכאורא. כי הם מנסים להשים אצלו המושגיים שלנו, אייך שאנחנו מדמים בו לפי מושגי העולם. אבל בו אינם נמצאים באמת, כי הם הרי רצונות וחילוקי נפשיות, אלא בו באמת נסתמת דיבורינו, ורק אנחנו מתארים הדברים שמנית בהבנתינו ביחס אליו כביכול, אבל באמת אין בו גם דיבורים אלה, וכי תימא אז מהו כן ולמה המציא העולם, תירוצך שאין לזה תשובה בהבנתינו, ורק שמוכרח שכך הוא האמת, מזה שיש מציאות בהגבליותה המעידה על ממציא, והוא דומה לכל 'יחסיות' שבעולם.

(כשהוא בורא עם מטרה, אז הוא מחשב מטרה ודרכים לביצועה. זה דורש דינמיות. יש לו מערכת עצבים? וגם אם לא, האם המודעות הרוחנית שלו לא משתנית, כלומר מוגדרת כך ואחרת? וברגע שהוא רוצה את עם ישראל אז משהו בו מופנה באופן מוגדר לעם ישראל ולא לגויים.)? ואם הוא לא דינמי ומשתנה ומודע, מה הופך אותו מ'הכוח הבסיסי שמאחורי היקום' ל'אלוקים'?

שוב, אין לומר בו כוח וכל הזבר וציור שהוא, רק לומר שמציאותינו סמוכה למציאותו המוחלטת, בלא כל הסבר, וכבר אמרתי שגם בכל עניני העולם אין לנו שום הסבר ואפילו כיוון הסבר ואפילו אפשרויות הסבר, כי כל הסברינו מוגבל ביותר לציור הדברים אייך שהם אצלינו, ולא למהותם ולעצמותם
האמיתיי, שאפילו לומר בם מהות ועצמות, הוא יציאה מההגבל הציורי שלנו.

אם כוח המשיכה היה מחויב המציאות הוא היה אלוקים או כוח משיכה? היית עובד את כוח המשיכה?
כוח המשיכה הוא גם משהו המוגבל למה שהוא, ואפילו כוח המשיכה אין לנו שום ידיעה והשגה בממשותו, אלא הוא ציור שיש משהו המושך ונקרא 'כוח המשיכה'. ואם הוא מוגבל ראיה שאין לו מציאות מוחלטת, וממילא הוא צריך ממציא, וכנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 00:06 לינק ישיר 

לרוחדשה

לתורה ודעת
הגן האנוכי לא טען שיש איזו אידאה של מין שחייב להתקיים והכל שואף אליו.
אלא שהמנגנון האבולוציני חל על האינפורמציה היינו שהאינפורמציה השורדת ועוברת מדור לדור היא האינפורמציה שסיגלה כלי הישרדות יותר טובים [שכמובן שני המשפטים הם היינו הך ולכן אין כאן חק טבע שנשאל מנין הוא בא אלא זיהוי מנגנון ]

אני לא הבנתי כך, זה מה שאת טוענת הוא מה שהסליל הגנטיי עושה. אבל הגדאנק של הגן האנכיי, הוא שיש לו כשרון לגבור על כל המסטינים עליו להכחידו, והוא עושה כל פעולות המועילות להישרדויות שלו. אין הספר תחת ידי כרגע, אבל אני יחפש באיזה אתר שהוא יביאו,ואעתיק משם

הנה מצאתי בקיצור נמרץ

... בני אדם, הם מכונות שרידה מתוחכמות לאין שיעור ואיננו יודעים עדיין בדיוק כיצד הן פועלות, אך אנו יודעים שהגנים הם אלו שנתנו את הוראות ההכנה (של המכונה) והכתיבו מטרה אחת למכונה זו – להגדיל את הסיכוי שלהם (הגנים) לשרוד. הגן האנוכיי בעצם, חייב להיות אנוכיי על מנת לשרוד, וגם ההשלכה של רעיון זה על החברה ועל התנהלותינו החברתית, באה לידי ביטוי בספר. ריצ'רד דוקינס סוטר חוקרים רבים ותאוריות רבות בטענתו שבני אדם אינם קבוצה הדואגת לשרידותה של הקבוצה, אלא שכל אדם יחיד הוא מכונת שרידה הדואגת לשרידותה שלה בלבד. לצורך העניין, אם חתולה מגינה על גוריה, זו אינה פעולה הנובעת מאהבתה לגורים הקטנים אלא פעולה המגדילה את סיכוייו של גן החתולה לשרוד.

ועיין גם כאן, שמדבר על כל מיני שיטות של הגניים ושל בעלי החיים שהם נטולי דעה, שלכולם יש מטרה אחת 'כיצד לשרוד ולהרבות מינם'

http://books.google.co.il/books?id=AfyP8EShKlEC&pg=PA24&lpg=PA24&dq=%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D+%D7%94%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D+%D7%A2%D7%9C%D7%99+%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%95%D7%AA+%D7%94%D7%99%D7%95+%D7%90%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D&source=bl&ots=b7zUMEuwh6&sig=-0FqoSVI1pWYUot25r8JMiby36o&hl=iw&sa=X&ei=YQgcT_7YLNP18QPe4OCmCw&ved=0CCAQ6AEwAA#v=onepage&q=%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%94%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A2%D7%9C%D7%99%20%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%95%D7%AA%20%D7%94%D7%99%D7%95%20%D7%90%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D&f=false

למשל ברגע שנבראה אינפורמצית הפלאפון שהיא הישרדותית כי יש בא צורך האינפורמציה הזו תעבור מדור לדור ותכפה את קיומה על האנשים ועל החומר עד שיווצרו פלאפונים

למה? מה גורם לכפייה הזאת. שהאינפורמציה תשאר בגדר אינפורמציה עד שתיבטל מחוסר עניין. מי צריך להשרדות אם אין עניין ההשרדות מונח בכל דבר מלכתחילה.
כמו כן האינפורמציה שהצליחה ליצור בעלי חיים שהם יותר שרידותיים והם יעבירו הלאה את אותה אינפורמצי היא אשר תשאר ותשתכלל

אתה מדבר על היווצרות שבדיעבד, ולדבריך מה שהם יעבירו הלאה את כשרון הישרדותם, הוא לא בתכנון מעיקרא, כי בשלמא באדם עוד תאמר איזה דעת ורצון אנוכיי (וגם זה אינו נכון כי מנין לו הרצון האנוכיי) אבל בחיידקים ושאר בעלי חיים, למה יעבירו הלאה הישרדותם? אבל דוקינז מדבר בפירוש על כך, שהחיידקים מפתחים פטנטים כדי שישרדו, ומתוך זה (הרצון להישרדות בדרגת הגניים) נולד הרצון להטבה אצל הבעלי חיים והאדם כי זה הגורם להשרדותם.וא"כ הוא עניין של לכתחילה ולא שבדיעבד.

ומכיון שככל שהאינפורמציה יותר משוכללת לעמוד ולנצח בפגעי החיים היא השורדת הרי שיש כאן מנגנון שגורם לה להשתכלל ללא הרף ולנוע בכיון אחד להיות יותר מתוחכם ומשוכלל מאחרים בעניין השרידות

זה פשוט, שככל שעובר התחזקות וגבר על המפריעים הרי שהוא חסין יותר מכאן והילך, שהרי כבר נתגבר על חלק מהנסיונות, ומהם כבר יש לו הינצלות. אבל השאלה היא אייך זה גורם לו להתגבר על נסיונות הבאים. האם מי ששרד שודדים זה מקנה לו הישרדות מרעידת אדמה? האם מי ששרד מטביעה זה מקנה לו הישרדות מאש? ודוקינז אומר שיש מנגנון בבסיס הגניים שמנחה אותם למקסימום הישרדות.

ולפי דעה זו כל שאר התכונות הנגלות בעולם של חכמה וגבורה ויופי וחמלה הכל כלי מלחמה ביד מלחמת ההישרדות
האינפורמציה שנצברת היא דבר עיור לחלוטין כמו האיפורמציה שבמחשב או בצמח ואינה מודעת לקיומה אבל למרות זאת היא קיימת ובני האדם בעלי הדעה קוראים לו בשם שיש בו מגמה או שאיפה אבל הוא מצידו לא שואף לכלום ורק טמון בו מנגנון יותר עמיד

לא הבנתי דבריך, אייך מעצמו יש בדבר עניין להשרד, למה שהסלולאר ייתפתח לעמידות והישרדות מבלי שתבונה תנחהו לזה.?

דדווח על תוכן פוגעני

למקסמן
תורה ודעת,

אני רואה שרוחדשה היקר הסביר לך טוב מאוד,
אני רק הלכתי יותר רחוק לשאול אותך למה את הפיזיקס אתה כן מבין ומכאן הבנתי שלא למדדת את יום וחבל מאוד,

מה יום אומר? אם תוכל לסכם לי בקצרה, כי נדמה לי שכבר שמעתי דברים מחכמתו, ואני משתית רעיוני הרבה עליו. (כגון שאין להבין המהות של הדברים בעצמותם רק הציוריות שלהם בהשגתינו, וכגון שאין ללמוד מה שמאחורי הדברים אלא הדברים כמות שהם, כי מנלן להוסיף סברות מדילן על מה שלא למדנו מעולם, רק צ"ע א"כ מנין המושכל ראשון של האדם נולד, והאם אין לאדם מושכליות ראשונים בדברים על העולם)
וגם אמרתי אם אתה מחפש את הרוחני יותר את העומק יותר אז תלמד את לייבניץ

איני מחפש הרוחניי, אני מחפש הסבר פשוט לכל הידוע, לפי כללי ההגיון, אדרבא הרוחניי איני משיג כ"כ כי מנין לי עליו מהו ומה גדריו אם איני משיגו באמת, ושוב אני נבוך בעניני המושכל ראשון, מנין הגיעו לאדם, ואף שיש לי כיוון מסוים, אני צריך השלמה מה הם המושכלות ראשונים בכלל, ומה הם הכללים הלוגיים, ועד שלא יהיה לי המפה שלימה בהם, לא אוכל לבדוק הצעתי, לכן בקשתי ממך לכתוב מה ידוע לך המושכל ראשון והכללים לוגיים.

(זה מה שקורה שרואים את החצר לפני שלומדים את לייבניץ )
(האמת, שהוא היה אדמו"ר נכבד מאוד, ומתגבר על מידותיו, והנהיג בחכמה, אבל אין זה מעניין האשכול כאן, ודי בהערה זו.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 03:00 לינק ישיר 

תורה_ודעת כתב:
לפוגמישו
אתה מביא הרבה חוקרים שתמהו כן והסיקו שהוא תמוה, אני בקשתי אם  מישהו כאן יודע מה עונים הצד שכנגד, שהרי זו לכאורא היא טענה חזקה מאוד, אלא שגם לדברי אלו הטוענים כמו שהבאת, אייך הם מסבירים ההעברה מסוג אחד של חיות לסוג אחר של חיות? שהרי רואים שבשכבה האחת יש מין כזה ובשכבה שאח"כ יש מין אחר. וגם אולי אפשר ליישב שבאמת הצורה הנוכחיית למשל של הפילים היא צורה מתאמת לחיים של מליוניי שנים וכן צורה קודמת שלהם הייתה מתאמת גם היא, ולכך מצורות אלו מוצאים הרבה פרטיים מאובניים, אבל בצורות המעבר, היה צורה שאינה מחזקת מעמד ובקושי הספיקה הצורה הזאת להישרד כדי להתפתח ממנה הצורה הנוכחיית, ולכך לא נמצא כדוגמתם, כי בקושי היו צורות כאילו,(אמנם זה דוחק מאוד, כי אייך לא נמצא מעולם אפילו צורה אחת של מעבר בשום חיה שנמצאת היום). ועוד שאני קראתי שכן נמצאו הרבה צורות של מעבר כגון סוסים קדמוניים, או אנשים קדמוניים וכדומה, אולי לא ביחס התואם לש. 

אינני יודע על שום תיאוריה רצינית שמתיימרת להסביר את העובדה שלא מוצאים חוליות ביניים. היחידה שהועלה על השולחן, היא תיאורית "שווי משקל מקטע", הגורסת שהשינויים התרחשו בצורה מהירה מאוד מכדי שיבוא לידי ביטוי במאובנים. כמובן שמדובר בתיאוריה דמיונית, שאין לה שום ביסוס, וגם סותרת את הידוע לנו מתחום הביולוגיה (האמפירית כמובן).

הממצאים הפליאונטולוגיים-גיאולוגיים סותרים לחלוטין את עמדת האבולוציה, ומתאימים בצורה מושלמת למודל הבריאתנות. לפני שנבאר מדוע, חשוב להעלות שלוש הערות קודם לכן: 

1. שום מאובן לא מגיע עם תווית תיארוך, ואף אחד מאיתנו לא חי לפני מיליוני שנים כך שהוא יכול להעיד שאותו מאובן שבו אנו עוסקים אכן חי לפני מיליוני שנים, אלא יש לפנינו רק סט עצמות, שאת התיארוך שלהם אנו מסיקים מסיבות כאלו ואחרות, אבל אלו ודאי תיאוריות/פרשנויות ולא עובדות.
  1. לפי הטיעון שכל שכבה לקח לה מיליוני שנים להיווצר, קשה, שכן מדובר בתהליך הצטברות איטי מידי בכדי שישתקף במאובנים (שכידוע צריכים להיקבר בצורה זריזה על מנת להתאבן).
  1. וההערה החשובה ביותר: אין ממצאי המאובנים תומכים בשום אופן בתפיסת העולם האבולוציונית.  וכמו שכתב הפרופסור לזואולוגיה וגיאולוגיה סטיבן גולד (Gould) מאוניברסיטת הארוורד:[1] "העובדה שצורות הביניים לא נמצאו בין ממצאי המאובנים נשמרת כסוד מקצועי בקרב חוקרי המאובנים... אין כל ראיה במאובנים לציורי העצים האבולוציוניים המעטרים את כל ספרי הלימוד שלנו... הם לא נצפו מעולם בשכבות הסלע".

פרופ' הנרי מוריס, הסביר שלא היינו מצפים מעיקרא למצוא (לדוגמה) עצמות אדם באותו ריבוד קרקע עם עצמות דינוזאור, כי אזורי המחייה שלהם שונים, בדיוק כמו שאם היה היום מבול גלובאלי, לא היינו מצפים למצוא עצמות אבוריג'נים (ילדי אוסטרליה), באותו ריבוד קרקע עם ילידי בריטניה.

הסדר הבסיסי שאדם היה מצפה למצוא בעת מבול קטקליזמי, הינו לפי חלוקה לאזורים אקולוגיים, כלומר:

• החיים הימיים הפשוטים אשר חיים במעמקי האוקיינוסים, נוטים להיקבר בתחתית הקרקעית.
  • החיים הימיים הפחות ניידים יקברו באזורים יחסית נמוכים. 
  • החיים הימיים ששוחים באופן יחסי בצורה די חופשית, כמו דגים וכיו"ב, יקברו באזורים הגבוהים יותר, שהרי הם חיים באזורים גבוהים יותר, וגם הם בעלי כושר ניידות שמאפשר להם לברוח מקבורה זמן רב יותר.
  • בעלי-החיים המתקיימים בשלב הביניים שבין הים והיבשה, ובתוכם חלק ניכר מהזוחלים.
  • ואז מגוון צורות החיים המתקיימות באזורים הגבוהים יותר, כמו היונקים, ובני-האדם.

זאת אומרת שבזמן הנחתה הזריזה של שכבת קרקע בעת התרחשות קטסטרופית, כל בעל-חיים יקבר בצורה זריזה באיזור המחייה שלו, לפי החלוקה הקלאסית לאזורים אקולוגיים שמנינו.

הערה חשובה נוספת: המלומד המוסלמי הרון יחיא, פרסם ספר בשם "מאובנים ממוטטים את תיאורית האבולוציה: מיליוני הוכחות שמפריכות את הדארוויניזם", הספר תורגם לעברית והועלה לאינטרנט בחינם, ראה בקישור המצו"ב: http://www.harunyahya.com/il/books/fossil/fossil01.php

[1] The Panda's Thumb, Stephen jay Gould, 1980, Viking Pengwin, New York p. 150-151 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/1/2012 09:10 לינק ישיר 

לתורה ודעת 
הרבה פעמים האבולוציוניסטים משתמשים בלשון של מטרה והם מדברים כמאמינים בני מאמינים כאילו יש אידאה אבל תמיד כוונתם למנגנון שפועל ומצליח בלי סוף מעשה במחשבה תחילה
הפטנט הוא שברגע שיש מנגנונים שמצליחים להעתיק את עצמם בשינויים קלים ונלחמים על אותו שטח מחיה הם אמורים ללכת בקו רציף של השתכללות ותחכום הולך וגובר
כלמה שהוסיף דוקינס שהמאבק אינו בין הגופות אלא בין האינפורמציות [קנין רוחני] שמשתמשות בגופות ככלי משחק
אתה יכול לשאל מה היה רע באינפורמציה הגלומה באבן שנשארת כך מאז ועד עולם ואכן יש שאמרו כמדומני ניצ'ע שאכן הכח הבסיסי הוא הרצון לעוצמה ולהתפשטות ולא רצון ההישרדות אבל נראה לי שזה יותר פילוסופיה ממדע
כי ניטשה התעניין בעיקר באדם ממציא התאוריה למה המציאה ולא באמת המדעית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 09:19 לינק ישיר 

לפוגמישו, יישר כוח על הדברים, אני יותר מחפש התירוצים מהשאלות,אני רוצה שיהיה אצלי האיזון לדון בשיקול. אם יש כאן מישהו המכיר מה התשובות לשאלות של פוגמישו, אודה אותו מאוד.

לרוחדשה, אני שומע מה אתה אומר, זה היה ידוע לי ש'הבריה הטבעיית' היא מעשה של בדיעבד, אני הבנתי שהרעיון של דוקינז בהן האנוכיי, שהגניים משפיעים על החבורה שלהם, בכאילו חוק הטבוע בהם, וזה היה נראה לי כחוק הגיוניי הנמצא בדבר בלא דעת, אני אבדוק פעם נוספת בספרו, כשיגיע תחת ידי, ואם יהיה לי בדבר הזה חידוש אוסיף,
לגבי הקנין רטחני, זה עניין הממים, והוא עניין אחר ממה שנתכוונתי,
ולגבי ניצ'ע הוא כבר דיבר על רצונו של אדם בלא קשר לאבלוציה, אלא שבאמת יש לדון מניין הרצוניות יוצאה, ומה מהותם, ומה שונה אדם מאדם ברצנותיו, ובכלל יש לדון בכל דבר מה עומד מאחרי הדבר הזה שלפנינו, ואני יודע שהוא דבר שאין לו סוף, כי מה אחר המה שאחר, אבל אם באמת לא יודעים מה אחר מה שלפנינו א"כ יש לנו אגרויסע פרובליים, בהבנת כל הדברים, אם יש לך פתרון בדבר הזה, אשמח, תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 12:46 לינק ישיר 

." מאז פרסומו, זכתה התיאוריה של דארווין לביסוס והרחבה הנמשכים גם בימינו. התגליות החשובות שנוספו, כוללות בין היתר - את חוקי התורשה של מנדל, גילוי תהליך חלוקת התא ותפקיד הכרומוזומים בתורשה, ניסוח התיאוריה המתמטית של הגנטיקה של אוכלוסיות וגילוי הדנ'א והצופן הגנטי; וכן גילויים חשובים בחקר המאובנים, כולל מאובנים המהווים את אותן 'חוליות הביניים החסרות' בין הקוף והאדם. חשוב גם לציין שעד היום לא הוצעה כל תיאוריה חליפית של ממש לדארוויניזם. "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 13:16 לינק ישיר 

תורה ודעת:

אתה נכנסת לכל כך הרבה שאלות יסוד שאי אפשר לדון כך לדעתי,
התחלתה משאלה קטנה האם השימור יודע מעצמו לשמור על עצמו,
ובכן לייבניץ טוען שכן, ולדעתי לא מוכרח, כי יש מקריות ביקום, במילא בסוף החזק\הטוב מצליח,

לדוגמה פשוטה: אני מוכיח כל הזמן שהטוב מחוייב המציאות של היקום אל כורחינו,
למשל: קח יבשת כמו אוסטרליה שאין לאדם גישה לשם (רק לדוגמא) ויש שם חיות טורפות ולא טורפות (ההבדל הרי בשיניים הלא טורפות יש שיניים ישרות כמו אדם, והטורפות יש להם שיניים טורפות)
מי ישלוט בסוף ביבשת ? ברור הרי הטורפות !!
אחרי שלא יהיה להם את מי לטרוף, יצטרכו לעבור לעשב, מכאן יפתחו שיניים ישרות,

והנה לנו הטוב אל כורחינו:

עכשיו העשב גם ייגמר מתי שהוא אז ימותו מרעב ? לא ולא המין שיצליח לפתח הבנה בחקלאות (כמו האדם) בעצם ישרוד,

אז הנה לנו התפתחות תבונית מוכרחת,

אחרי שיש כבר חקלאים אז בני אדם רבים על השטח,
נווו אז ימותו כולם בסוף ? אז לא כדאי, רק בשלום לחיות,
והנה לנו שוב הטוב המחוייב במציאות,
מכאן התפתח החוקי חברה,
כל הטוב הזה לא צריך להיות מודע לעצמו,

רק אנו בני אדם שפתחו את התבונה יכולים מראש להבין שהיקום דורש את הטוב והמוסר ובלי זה אין קיום לעולם,

תוקן על ידי maxmen ב- 23/01/2012 13:18:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 18:55 לינק ישיר 

הבריאתנות (Creationism) מהווה תפיסת העולם חילופית מצויינת לתיאורה הדרוויניסטית. אני ממליץ לקרוא את הספרים דלהלן של  פרופ' הנרי מוריס:

• הספר Scientific Creationism (בריאתנות מדעית), המבאר את כל תפיסותיה המדעיות-פילוסופיות של גישת העולם הבריאתנית.
  • הספר The Genesis Flood (המבול של ספר בראשית), המבאר את העמדה הבריאתנית בנוגע לתחום הגיאולוגיה (והשלכותיה השונות על הדיון בין בריאתנות לאבולוציה), ומוכיח שממצאי המאובנים והגיאולוגיה מתיישבים יפה מאוד עם תפיסת העולם הבריאתנית. מדובר בספר עב כרס, עם הרבה חומר איכותי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/1/2012 23:08 לינק ישיר 

למקסמן

תורה ודעת:

אתה נכנסת לכל כך הרבה שאלות יסוד שאי אפשר לדון כך לדעתי,
התחלתה משאלה קטנה האם השימור יודע מעצמו לשמור על עצמו,
ובכן לייבניץ טוען שכן, ולדעתי לא מוכרח, כי יש מקריות ביקום, במילא בסוף החזק"הטוב מצליח,

עד שלא אקרא אותו לא אוכל להגיב לעניין, אבל מדבריך שאתה מייחס(בשמו) בינה ללא נפש אינו מסתבר לי כלל, אולי אתה אומר שיש תכנון תבוניי, אז זה כבר טענה אחרת, שיש מישהו מחוץ לדברים שמטם למטרה, או שתכננם מראש בצורה שיגיעו לתכלית.

לדוגמה פשוטה: אני מוכיח כל הזמן שהטוב מחוייב המציאות של היקום אל כורחינו,

למה אתה קורה 'טוב' למה שיש בלבות האנשים עניין ההטבה, או למה שמישהו מכווין לטובה שתגיע לאדם

למשל: קח יבשת כמו אוסטרליה שאין לאדם גישה לשם (רק לדוגמא) ויש שם חיות טורפות ולא טורפות (ההבדל הרי בשיניים הלא טורפות יש שיניים ישרות כמו אדם, והטורפות יש להם שיניים טורפות)
מי ישלוט בסוף ביבשת ? ברור הרי הטורפות !!
אחרי שלא יהיה להם את מי לטרוף, יצטרכו לעבור לעשב, מכאן יפתחו שיניים ישרות,

והנה לנו הטוב אל כורחינו:

עכשיו העשב גם ייגמר מתי שהוא אז ימותו מרעב ? לא ולא המין שיצליח לפתח הבנה בחקלאות (כמו האדם) בעצם ישרוד,

אז הנה לנו התפתחות תבונית מוכרחת,
תאמר לי קראת קצת דרוין או דוקינז?, הרי זה טענתו שכל התורה היפה שלך היא אמת רק במהופך. וכי כמה בעלי חיים הוכחדו רק כי לא ידעו לפתח חקלאות, ומי אמר לך שמה שיש אדם בהעולם הוא הטבה, ומה טוב לו? לא ייברא ולא יחסר לאף אחד טובתו, וכי האנשים שטרם נוצרו, יש להם חסרון טוב?

אחרי שיש כבר חקלאים אז בני אדם רבים על השטח,
נווו אז ימותו כולם בסוף ? אז לא כדאי, רק בשלום לחיות,
והנה לנו שוב הטוב המחוייב במציאות,
מכאן התפתח החוקי חברה,
כל הטוב הזה לא צריך להיות מודע לעצמו,
'טוב מודע לעצמו'? וואס פאר א שפראך איז דאס?

רק אנו בני אדם שפתחו את התבונה יכולים מראש להבין שהיקום דורש את הטוב והמוסר ובלי זה אין קיום לעולם,
שמע נא, איני יודע אם לייבניץ הפילוסוף שונה בהרבה מהאדמו"ר מלייבניץ, כנראה שניהם חיו טוב ונהנו בדעותיהם.נדמה לי ששורש נשמתי בעניינים אלו הוא באלט לייבניץ.

פוגמישו, תודה רבה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שיחה על אבולוציה ודת לרגל השקת ספרו של ד"ר מיכאל אברהם
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 25 26 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.