|
|
| נשלח ב-25/1/2012 02:35 |
|
| |
| קייבמאן כתב: |  | | תורת האבולוציה המודרנית' היא נכונה, נקודה.. |
|
אין שום ספק וכך גם חשיבת התורה,
אני אומר זאת לא כמדען (שאני לא כמובן) אני אומר זאת כי אני יודע מה מציע האלוהים אחרים, ואלוהים אחרים הם דעת עםארצים, והפך דעת עםארצים היא האובולוציה, ולכן כנראה שהיא נכונה נקודה,
וסתם אני אוהב אותה ומת עליה, היא נותנת לנו חיים ומשמעות חיים, היא מחזירה לנו את חשיבת התורה ומחזירה לנו את הנבואה, היא שוללת את העולם הקדמון הדטרמיניסטית ומחזירה את הבחירה, והאחריות האדם למעשיו,
היא מענישה למעשים רעים לדורי דורות ונותנת שכר לדורי דורות לאלפים דור ממש כמו הבטחת התורה,
בקיצור תודה לאולוקים שהאנושות סוף סוף הגיע לאמת, לו האלוהים אחרים כבר מזמן היינו שם, ומזמן היינו פותרים את רוב המחלות והצרות הטבעיות וכמובן גם הצרות החברתיות,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2012 02:40 |
|
| |
קייבמאן
אשמח אם תשתף אותי בליבת הראיות התומכות באבולוציה, קראתי הרבה מאוד בנושא, ואני עדיין חש מבולבל בנושא. כתבת שמכל שכבות המדע ישנם ראיות לזה, אשמח לפירוט. אולי תיתן לי בבקשה מבחר דוגמאות בקצרה המוכיחים את האבולוציה.
מיכי
אם כל הזנים היו מבולבלים מעלה ומטה בשכבות הגיאולוגית, והיו מוצאים ייצורים מורכבים ביותר יחד עם האורגניזימים הפרימטייבים ביותר, אין זה לכאורה הפרכה לכך, שניתן לדעת או להניח בסבירות גבוהה שהייתה כאן אבולוציה ?!
ברור שלא ניתן להפריך את הרעיון של השורד שורד, וגם אם לא יהיה שום ממצא בעולם לאבולוציה, אין זה אומר שלא הייתה כזאת. אבל עובדה היא שככל שהשכבה הגיאולוגית קדומה כך צורות החיים פרימטיביות, אכן, גם אם ימצאו תרנגולת בבטנו של דינוזאור יסבירו זאת הד-הוק, אבל אם ימצאו את כל סוגי הזנים בכל מקום, האבולוציה תופרך כבכסיס להבנת עולם החי שלנו לא כי זה לא נכון תיאורטית, אלא כי אין שום תימוכין לזה ואין מה לשוחח על משפט סתום הנכון פילוספית.
ניתן לומר שהאבולוציה הינה משפט נכון בהכרח, אך האם העולם נוצר כך בהכרח ? הבה נבדוק אם יש בידנו מידע המאשש, או לא מאשש. (אכן לא ניתן להפריך.....)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2012 17:14 |
|
| |
"אולי תיתן לי בבקשה מבחר דוגמאות בקצרה המוכיחים את האבולוציה.
"
קודם כל יש מספיק, רק צריך לחפש.. שנית צריך להבין מהו מדע, כדי לקבל פרופורציות כנגד תואמי אמנון יצחק למיניהם . בכל זאת: לא מדובר בחומר למערכון מופע סטנדאפ, למרות שיש כמה מחזירים בתשובה שחושבים ככה.. שלא לדבר על כך שאנשים רבים כאלה מאמינים שהעולם נברא לפני פחות מ6 אלפים שנה, (שזה כמו להאמין שכדור הארץ שטוח, ממש ככה..) לנסות להסביר את התנ''ך לאור הידע שהצטבר במדע, זה עוד בסדר. אבל לשקר ולהכחיש? נו באמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2012 17:19 |
|
| |
קייב אולי תסביר לי איך מוטציות הן הרסניות ולא צריך להיות מדען דגול כדי להבין את זה ובאבולוציה הן הופכות באורח פלא לפיות הטובות שמקדמות אמבה לקייבמן. נשגב מבינתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2012 17:31 |
|
| |
| דייר כתב: |  | קייב אולי תסביר לי איך מוטציות הן הרסניות ולא צריך להיות מדען דגול כדי להבין את זה ובאבולוציה הן הופכות באורח פלא לפיות הטובות שמקדמות אמבה לקייבמן. נשגב מבינתי.
|
|
כשתסביר לי בפרוטרוט, איך מזאב, (אותו זן כמו שאתה מכיר, כמו סתם כלב רחוב, שממליט פחות או יותר את אותו כלב רחוב) נוצרו באופן מלאכותי כל זני הכלבים שאתה מכיר על כל השינויים המורפולוגים שלהם בפרווה בגודל בצבע וכו'.. פשוט תסביר.. (הרי זה מה שאתה דורש ממני). הרי 'מוטציות' לדבריך, מביאות רק להרס.. (אני אגב מבין שאת ההצהרה הזו, אתה זורק בתור ביולוג מדופלם ?)
ועוד שאלה: אם 'לא צריך להיות מדען דגול..' וכו'.. טענתך היא מבורות, תלמד אז תבין מדוע המדע מקבל את האבולוציה, בכל זאת: אם תשב בשיעור באוניברסיטה, אני מניח שתתפדח לשאול את השאלה ששאלת מול פרופסור ומול כל הכיתה.. אבל בטוח שאם תשאל אותו אחר כך, אם הוא נחמד, הוא ירביץ בך תורה.. (אם זה באמת מעניין אותך)
סתם דוגמה קטנטנה לעד כמה האבולוציה היא חלק בלתי נפרד מהמדע, מלבד באתרים של מסיונרים דתיים, אין פה בכלל ויכוח דתי. או ויכוח בכלל.. לשאול אם הייתה אבולוציה, זה כמו לשאול אם הייתה נדידת יבשות, או האם העולם קיים יותר מ6000 שנה.. (כלומר אין שאלה)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2012 17:37 |
|
| |
בקיצור אין לך תשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2012 17:49 |
|
| |
| דייר כתב: |  | בקיצור אין לך תשובה. |
| ה
פרשנות שלך לגבי מה שכתבתי, היא על אחריותך בלבד.אבל עושה רושם אגב שזה ממילא לא מעניין אותך לאור התגובה המבריקה שכתבת.. (ולאור זאת שלא התייחסת עניינית כלל, למה שכתבתי..הן בהתייחס לתגובה הקודמת, והן לתגובות שלי שקדמו לה.)
תוקן על ידי קייבמאן ב- 25/01/2012 18:30:03
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2012 19:21 |
|
| |
שימו לב לאיזה התנהגות אתיאיסטית אופיינית מציג 'קייבמאן', 1. טוען שאין אנו מבינים איך המדע פועל (אבל הוא כמובן מבין...). 2. טוען ש'המדע' מקבל את האבולוציה (שקר בוטה, ואכמ"ל), ואיך אתם מעיזים בכלל לחלוק? 3. טוען שהמדענים הם בקונצנזוס עם תיאורית האבולוציה (כאילו שאני ציטטתי לעיל את הרבנים מסאטמר). 4. לא מביא אפילו ראיה אחת לדבריו, רק זורק מילים גבוהות לאוויר, שאין להם שום מימוש מלבד בדמיונו. 5. לא מכבודו להתייחס לטיעונים בריאתנים. [ראו בסרטון המצו"ב (כולה דקה אחת), את דבריו של דוקינס, רק איפה שהוא אומר אוונג'יליסטים תכניסו את המילה בריאתנים (זה היינו הך): http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BAbpfn9QgGA
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2012 21:11 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  |
2. טוען ש'המדע' מקבל את האבולוציה (שקר בוטה, ואכמ"ל), ואיך אתם מעיזים בכלל לחלוק?3. טוען שהמדענים הם בקונצנזוס עם תיאורית האבולוציה (כאילו שאני ציטטתי לעיל את הרבנים מסאטמר). |
|
בדיקת השאלה מה המדע חושב לא תלוי לפי איזה פרופ' פה ושם,
זה תלוי מה מלמדים בכיתות באונברסיטה, כלומר כל סטודנט בכל העולם שנכנס לכיתה ללמוד, מהי התורה שהוא שומע כמעט בכל תחום מדעי, ואם זה מה שהם לומדים, אז על מה הויכוח בכלל ??
תוקן על ידי maxmen ב- 25/01/2012 22:04:30
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2012 21:32 |
|
| |
מקס,
ראה פה דבריו של ד"ר גבי אביטל:
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2012 21:33 |
|
| |
מקסמן מה זה קשור? אז יכול להיות שהם טועים ובגדול. הגודל כידוע לא קובע.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2012 21:59 |
|
| |
| דייר כתב: |  | מקסמן מה זה קשור?
אז יכול להיות שהם טועים ובגדול.
הגודל כידוע לא קובע. |
|
זה קשור האם המדע חושב אובולוציה או שזה שקר שהמדע חושב אובולוציה,
ובכדי לדעת מי צודק הדרך הפשוטה היא לבדוק מה מלמדים בכל האוניברסיטות בעולם בכיתה,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2012 22:54 |
|
| |
למקסמן אשתדל מחר בל"נ לענות.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2012 23:14 |
|
| |
האמת בתחומים המדעיים נקבעת לפי המחקרים שנחשבים לחשובים או לנקראים הרבה בתחומי המחקר השונים. מה שמלמדים ברוב הקורסים באוניברסיטאות יותר קשור למתדולוגיות המחקר של כל תחום מאשר לאמת. תולדות המדעים הם שלומדים תיאוריות שנחשבות לנכונות במשך עשרות עד מאות שנים, עד שמגיע מדען ומגלה שמה שלמדו איננו נכון ומציע תיאוריה חדשה המתקבלת כאמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2012 23:28 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | האמת בתחומים המדעיים נקבעת לפי המחקרים שנחשבים לחשובים או לנקראים הרבה בתחומי המחקר השונים.מה שמלמדים ברוב הקורסים באוניברסיטאות יותר קשור למתדולוגיות המחקר של כל תחום מאשר לאמת. תולדות המדעים הם שלומדים תיאוריות שנחשבות לנכונות במשך עשרות עד מאות שנים, עד שמגיע מדען ומגלה שמה שלמדו איננו נכון ומציע תיאוריה חדשה המתקבלת כאמת. |
|
המדע מתקדם לאורך זמן על ידי כך שהוא מרחיב את המידע שקדם לו. בדיוק כמו שתורת היחסות של איינשטיין , לא אומרת שניוטון שיקר ותפוחים לא נופלים מהעצים.. האבולוציה היא תיאוריה שמתבטאת בכל כך הרבה תחומים במדע, כמו גנטיקה, ביולוגיה, פלאונטולוגיה, גיאולוגיה, אנטומיה אקולוגיה וכו' שזה מגוחך לטעון שהחי על פני כדור הארץ לא התפתח , בדיוק כמו שהמדע יודע על טקטוניקת הלוחות למרות שלא היינו שם לכל אורך הדרך שזה קרה..יש סיבה מדוע לומדים כל כך הרבה תחומים בראי האבולוציה (עם הגדרות מפורטות ונוסחאות , אתה מוזמן לחפש מחברות קורסים בגוגל..) בכל כך הרבה קורסים באוניברסיטה..
תוקן על ידי קייבמאן ב- 25/01/2012 23:48:36
|
|
|
|
|