בית פורומים עצור כאן חושבים

שיחה על אבולוציה ודת לרגל השקת ספרו של ד"ר מיכאל אברהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/1/2012 01:17 לינק ישיר 

גם המדע המקצועי יכול לטעות – תיאוריות שהחזיקו בעבר, כבר לא נחשבות כיום: חשבו שישנם כוכבים בסדר גודל של מספר אלפים (מי היום חושב כך?); הפיזיקה האריסטוטלית (מי היום מאמין בה?); תיאורית קדמות העולם (מי היום מאמין בה?); תיאוריה שגרסה שהעולם שטוח (מי היום מאמין בזה?); המכניקה הניוטונית היתה המקובלת ביותר (היום של איינשטיין); ולחילופין - המדע עד שנות ה-60-70, התייחס בזלזול לתיאורית "נדידת היבשות" של אלפרד וגנר (מי היום מזלזל בה?); המדע זלזל בתיאורית ה"מפץ הגדול" של ג'ורג' גמוב (מי היום מזלזל בה?).

וכך הם טבעם של תיאוריות מדעיות, וכמו שהמדענים כותבים:

• אברהם קושלבסקי (ז"ל), ששימש כפרופסור ומרצה במחלקה להנדסה גרעינית באוניברסיטת בן-גוריון, כתב: "במאה העשרים שוב אין המדע בטוח כי התיאוריות שלו מבטאות אמת אבסולוטית. אין למדע כל ביטחון שבעוד דור הוא לא יעבור טרנספורמציות נוספות". ("מפגשים בין יהדות מדע וטכנולוגיה, על יסוד י"ג העיקרים של הרמב"ם", עמ' 153).
  • המדען פרופ' סטיבן הוקינג (Hawking) כותב: "כדי לדון בטיבו של היקום ולעסוק בשאלות כמו האם יש לו התחלה או סוף יש להבהיר תחלה את מהותה של תיאוריה מדעית... התיאוריה היא דגם של היקום... הדגם קיים אך ורק בשכלנו ואין לו שום ממשות אחרת... כל תיאוריה פיסיקלית היא ארעית תמיד, במובן זה שהיא רק בגדר השערה: לעולם אי אפשר להוכיח אותה. אין זה משנה כמה פעמים יעלו תוצאות הניסויים בקנה אחד עם איזו תיאוריה, לעולם איננו יכולים להיות בטוחים שתוצאות הניסוי הבא לא יפריכו את התיאוריה". (סטיבן הוקינג, קיצור תולדות הזמן, עמ' 19).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/1/2012 08:14 לינק ישיר 

maxmen כתב:
מקסמן מה זה קשור?
אז יכול להיות שהם טועים ובגדול.
הגודל כידוע לא קובע.

זה קשור האם המדע חושב אובולוציה או שזה שקר שהמדע חושב אובולוציה,
ובכדי לדעת מי צודק הדרך הפשוטה היא לבדוק מה מלמדים בכל האוניברסיטות בעולם בכיתה,

מה זה המדע?
מדובר בבני אדם שמקבלים את ההסבר הזה בלי לחשוב יותר מדי כי אין
הסבר טבעי ומקרי אחר מניח את הדעת אז זאת ברירת המחדל
וככה מכח האינרציה מעבירים את זה הלאה.
מקסמן אני מציע לך לעשות הפרדה בין הרעיון של האבולוציה שהוא:
התקדמות,הטוב מצליח ומתפתח והרע לא שורד שהם רעיונות יהודים לחלוטין
לבין האבולוציה הביולוגית כמו שהיא מוכרת שלדעתי היא קשקוש מוחלט.

תוקן על ידי דייר ב- 26/01/2012 08:16:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 08:15 לינק ישיר 

למקסמן
אני עונה בנוסח שלך(לא שאין צדק בדבריך, אבל זה רק אחד מהפנים של הדברים)

אני סבור וכך התורה מחשבתית סבורה במעשה בראשית, שתכליתו של האדם היא לחיות לנצח, והיות ובסוף התברר לו שאין הוא יזכה לנצח, ורק נשאר לו להעביר את החיים שלו לצאצאיו, (הרי החיים אפשרי רק להעביר משכפול לעובר)
ולכן מיד והאדם ידע את חוה אשתו:(אבן עזרא בראשית פרק ד פסוק א) והאדם ידע: כאשר ראה שלא יחיה בגופו בעצמו לעולם הוצרך הוא להחיות המין, על כן אמרה קניתי איש את ד'.
ולדעתי באמת אפשרי שנתגבר על המוות, הרי אין הסבר למוות כלומר אין סיבה למות מצד המדע,
אז שוב: נסגור את הנושא המחשבתי הזה, האדם הראשון התבוני הבין שנצחיותו של חייו יכול להימשך דרך צאצאיו,
אין דרך אחרת ליצור חיים שלו לנצח, הוא הבין גם מחשבתית שדרך התבונה נתגבר בסוף על עץ החיים,
האבן עזרא למשל האמין שחנוך ואליהו הצליחו בחכמתם לגבור על עץ החיים, לדעתי לא חשב באמת שכך אבל הבין שזה יבוא, כמו חשיבת התורה בעניין, במילא למה לא לתת לדורות הבאים את החשק להמשיך לחפש את עץ החיים ?
אני ממש לא מבין אותך.אם אלוקים היתפשל במטרה שלו, אז שיסיק המסקנות ויתפטר מלהעסיק כאן דורות אינסוף שכל אחד המטרטיות שלו היא לחשוב שבעים שנה אייך להעביר הלאה את החכמות שלו, ולהתענג מזה.

לגבי רצונו של האלוקים, נווו אם היה לו רצונות בוודאי היה אומר לי אותם, ולכן לא נראה לי שיש לו רצונות,
הוא נתן לאדם את היקום ואמר לו שחק אותה, בסוף אולי גם תהיה אלוקים בעצמך, משהו כזה,
בסדר אם אתה מסתדר עם הסברא הזאת. לי נראה שעדיף להישאר בתחמה על העולם ולא להמציא תכלית בלתי עולה על הדעת. ואם לדעתך כתוב בתורה התכלית הזאת, אז לדעתי היא בטילה. כי תורה שכתוב בה דברים בטלים היא מבטלת עצמה.

מה מציעים הרוחניים שבחברתינו ? שנבוא לעולם הבא לגן עדן, נווו האם שם כן נהיה בני חורין ? או נקבל מה שנרצה שזה למעשה דמיון גרידה, מבטיחים לנו שנהנה מזיו שכינותו, נווו מה התכלית נלמד עמו מה ? תורה ? מדע ?
אתה צודק שאין לנו שום תפיסה בזה, אבל לא כל מה שחסר לנו תפיסה בזה איננו.טובה ניצחיית היא דבר הנתפס בהגיון, טובה חולפת היא דבר בטל.

תבין ידידי היקר שאנו מפסידים את החיים בזה בשביל עולם דמיוני, שאפי' היא קיימת היא אשליה, האדם אוהב מה שאוהב אז נתן לו בגן עדן מה שאוהב ? הרי זה יהיה אשליה !! ואם נחליט בשבילו מה לאהוב שם אז שוב זה אשליה,
בין כך מפסידים את החיים, אין הבדל בין אדם שבילה חייו מחצית בשאלה ומחצית בתשובה, או כולה בתשובה או כולה בשאלה, שלושתם העסיקו עצמם וחלפו הלכו להם.

מה שאין כן כל יצירה והולדה מקדמת את כל האנושות צד צד לחיים הנצחיים, יש טעם לכל מצוות התורה ליעוד הזה דווקא,
תבין שמשה וכל הצדיקים חיים לעולמים מעצם שאנו נהנים מהם ודבריהם ודרך חשיבתם, וגם אנו צאצאיהם פיזית,
לו לא היינו הופכים אותם לאלילים, אז היינו באמת העם החכם והנבון, תורת אריסטו לא היית מתקבל בכלל באנושות,
אנחנו היינו יכולים להיות המדע המודרנית בכל הזמנים, מבחינת מדע ומבחינת פילוסופית חברתית ומחשבתית ומוסרית,
מה פירוש הם חיים לעולם, אם אין הם מרגישים זאת. מה יצא להם אז כשמחר ידונו בדבריהם. מה שהרעיון שלך הוא טענה פסיכולוגיית שהאדם יכול להרגיש הנצח בהווה, אבל בתכליית אם הוא מתבטל אחרי זה האדם, קשה לא יווצר ולא יצטרך להנאה הרגעיית הזאת

תראה מי יכול לדבר בשמו ? דיבור בשמו יכולים לדבר אך ורק חכמים בדרכיו, באותו נשימה שאמר אונכי השם אלוקיך אמר גם לא תשא את שמי לשווא,
הוא בוודאי רוצה שכל אחד מאתנו יזכה לנצח, אין לו שום עניין שנהפוך את התורה כעיקר, בוודאי לא את עצמו לעיקר,
הוא במילא עיקר לעצמו, הוא לא צריך עזרה מאף אדם,
ולכן אין שום בעיה למי שלא רוצה לזכות לנצח, רק רוצה לחיות טוב ולמות, בבקשה זה הבחירה שלו, הרי סוף כל סוף לא שאלו אותו לפני שנולד האם הוא מסכים להיוולד, במילא זה זכות ראשוני לתת לו לבחור בחיים או במתים,
יכול לחיות לנצח דרך צאצאיו או דרך לחדש תובנות לדור העתיד ולדורו = תלמידיו, או למות בסוף בלי כלום,
אבל בכל אופן תן לו את הבחירה, מילא בנושאים חברתיים הוא חייב לשתף פעולה הוא חיים לשלם ארנונה כי אז יפרוץ מגיפות וכדומה אם לא ניקח כל יום את הזבל שלו והביוף שלו, כלומר במחוייבויות החברתיות הוא חייב בכל מקרה כל זמן שהוא ממשיך לחיות, אבל לחייב אותו לחשוב עתיד ועל החיים הנצחיים או לתרום לדורו ולדורות העתיד, כל זה צריך לבוא מבחירתו האישית,

האמת היא שאין כאן כל תכליית מובן בעולם. כל אלו הטוענים שהתכלית היא קיום התורה והמצוות, הם לא מבינים אפילו מה הם אומרים, מה תכלית יש בזה, ומי צריך זה בכלל. 

אין לי שום בעיה שנדמיין דברים, אבל אין לספר חלומות לאחרים ק"ו לחייב אותם במשהו כי בסוף אחרי שתמות תקבל שכר או מה, זהו נוכלות ממדרגה הראשונה, להוציא עמל של אנשים כמו כסף לכוללים וכדומה, בהבטחה שהאלוקים ישלם או בזה או בבא, זה נוכלות ממש, הרי בדיני ממון אני לא יכול לתבוע את הבעל בית את כספו כי הוא לומד בכולל,
ולכן זה המודד של התורה, מה שאתה יכול לדרוש בבית דין זה אתה יכול לדרוש בשם האלוקים, מה שאתה לא יכול לדרוש בבית דין, אז סימן שאתה (לא אתה אתה, רק לשם הדוגמא) משקר לו,
מצד עצמו אין כל שקר אם אני מבטיח למישהו עוה"ב תמורת כספו, כי הוא קיבל הדמיון העכשוי תמורת כספו, זה שווה לא פחות מכל תענוג אחר בעוה"ז. הבעיה בלעבוד על השני זה אם יש סיכוי שהוא יגלה זאת בסוף והוא יתאכזיב, אם הוא לא יגלה זאת לעולם, אין בזה שום חסרון.

אני מסכים איתך שחכמינו לא היו ח"ו נוכלים, והגיעו לחשיבה שיש מן הסתם עולמות מקבילות וכדומה כי לא ראו צדק ומשפט בעולם"בבריאה, יש אשכול שפתחתי בעניין או מאמר כאן בפורום, האם יש שקרים קדושים או זה תיאוריות מחשבתיות שהתקדש בההמון העם, לדעתי זה תיאוריות מחשבתיות שהתקדשו בההמון העם, הנה מצאתי כאן בתגובה השניה של המנהל המשנה הכניס את המאמר לכאן,
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=6&topic_id=2900802&forum_id=1364

אבל אני דורש מהחכמים בהמשך דיי ודיי כבר, הרי אנו יודעים היום שזה לא מתחיל כלל, וזה רק גרם לעצירת התבונה והמדע באנושות לאלפי שנים, ואנו רואים ויודעים שזה כך וממשיכים להתעקש בעניין,
אתה יודע מה בוא נסכים גם שהיא קיימת, אבל למה לעביר את כל התכלית לשם ? ואז יכול ערבי להתאבד על עשרים כופרים באמונתו ויזכה ל70 בתולות, תאמין לי שזה לא מצחיק, לדעתי 70 בתולות דמיוניות הם כמו זיו השכינה הדמיונית, הרי שניהם אשליה מוזמנת מראש, ואם נקבל זאת שם אז מה ? אתה יכול עכשיו לקחת סמים ותרגיש את אותו אשליה,
בתכלית אתה צודק,אני הכי אוהב לפגוש אנשים שבתמימות מדברים על מה זה התכלית האמיתיית, אצל אחד זה עמל התורה אצל אחד זה דקדוק המצוות אצל אחד זה פרישות וחסידות, אצל אחד זה להתנהג במוסריות, אצל אחד זה לשמר הסביבה, אצל אחד זה לדרוש בפילוסופייא, אצל אחד זה לגלות אייך העולם עובד, וכן הלאה, כל אחד מספק עצמו במה שאינטרסאנט לו, והוא מדמיין שזה התכלית, עד שיום אחד הוא נעלם מהמה ואין מי שיגלה לו שהוא והתכלית שלו נאבדו יחדיו.כולם מכניסים את הסיפוק העצמיי של עצמם מהשיטות שלהם לתוך התכלית שלהם כרגע, והם אפילו לא מבינים אתזה, ואני מודיע לך שגם אתה בכל הדרשה שלך כאן עושה אותו דבר, אתה מדמיין שהשיטה שלך היא איזה שיטה ותכלית, צריך לקלוט כבר שאין כאן שום תכלית החלטיית

מה שאין כן התובנות שהגענו היום עם תורת האבולוציה, אנו מבינים שהאדם הוא האלוקים בעצמו הוא היוצר לנצח היא הנותן חיים לנצח, ומי יודע אולי באמת נזכה פעם לחיות לנצח, ונברא באמת עולמות משלנו,
האלוקים כל כך טוב שרוצה שנהיה גם כמוהו ממש, בני חורין בדעת וביצירה ובריאה,
בתכלס הרי קדמוניינו יצרו בנו מה שיש לנו, משם לא נחזור אחורה רק נתקדם,

אני רוצה לשאול אותך שאילה קטנה, באם יהיה לך האפשריות להעילם מן העולם בבת אחת(בלי מכאוב או ייסור) האם היית עושה זאת, ולמה?

זה כמו שתשאל מה אכפת לאלוקים, באמת לא אכפת לו, מי שרוצה זוכה ומי שלא רוצה מת, אני לא דורש ממך לזכות בכך, אני דורש ממך לפחות בחוקי החברה תהיה שותף, חוץ מיזה אין לי דרישה מאף אחד, כך גם התורה, רוב העונשים כביכול היא כרת, וכרת פירושו עזיבת החברה, ובחוץ באמת שם חיים שבעים שנה ומתים,
10

תבין אפי' אחרי שהאנושות מסכימה שיש קל אחד (ומיזה שאולי אין בכלל ח"ו) מה אנו מרוויחים שנחשוב שהוא רוצה את עבודתינו אליו ?? אוקיי עבדנו אותו ומחר נקבל מה ?? תבין שמה שנקבל ממנו הוא אשליה מוחלטת, הוא יוצר בנו את הרצון ונותן לנו מה שאנו רוצים ?! נווו באמת מה הטעם בכל זה ??
אז מה תשיב לי שנהיה בני חורין שם. אוקיי אנו גם עכשיו בני חורין, רק מה. מחר נמות,
ואז תשיב לי היי שם נהיה בני חורין ולא נמות,
אז אני אומר לך, נווו זה שלא נמות שם כי האלוקים עושה שנחיה לעולמים שם, אז זה לא אנחנו עשינו זאת,
אז הלחיות זה לא אנו יצרנו, אז במה כן נהיה בני חורין ?
לכאורה ביצירה !!! 
אז בתכלס בני חורין זה יצירה ובריאה עצמית,
אז לדעתי אנו כבר אחרי, יצרנו ואכלנו עץ הדעת, וגרמנו למות, עכשיו היצירה לחזור לעץ החיים,
בכל אופן מה שנקבל שם יש כבר כאן, המות זה אנחנו אנחנו בוחרים למות או לחיות,
אתה צודק בכול מה שכתבת בשאלות שלך על התכלית המקובלת כיום בעולם המאמינים (מכל הדתות), רק הפתרון שלך יכול להצטרף לכול מה שאמרת על הדעות של אחרים, מה שאתה כותב כאן לקח לי פעם להסביר כמה שעות לאיזה ראש ישבה ידוע, והוא בקושי הצליח בסוף להגיד 'נו נו'(אני בטוח שהוא לא הבין רק את רושם הדברים). ואחרי זה הוא עוד חותם מה לקרוא ומה לחשוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 08:59 לינק ישיר 

[quote]

ל
hobbes
רק הערה קטנה:
גן לא באמת "רוצה" לשרוד. או שהוא שורד, או שלא.
...
אבל הוא אשר שאלתי, שחוץ מהסוס הקטן עם האצבעות,(שגם עליו שמעתי לערער שאולי סוג סוס הוא שהיה ותכחד, ומנלן שהוא אביו של הסוס הנוכחיי), לא נמצאו חיות הדומים לשל היום אלא שיש בהם התדרגות, כגון פילים שהם בעלי חוטמים קצרים יותר, ויותר עד פיל שיהיה בחוטם רגיל. או ג'ירפים שיהיו נמוכים ונמוכים,ורק מה שמצאו (ואיני יודע בוודאי) הוא מינים אחרים לגמרי כדינוזאורוס וכדומה, ועדיין לא מצאו הביניים בין הדינוזאורוס למינהם הרבים לבין שאר חיות המצויים כיום, בהג'ונגעלס.

יש עוד לא מעט דוגמאות לדרגות התפתחותיות בבעלי חיים כגון: דגים, תחש נהרות, לוייתנים, קופים, ציפורים וכד'.

....
ועוד שאלה יש כאן, הרי לא רק במינים יש התפתחות, אלא גם באיברים ולמשל העיניים או האזניים או שאר איברים, הם נתפתחו בהדרגה ובתחילה היו רק איברים ניצניים. האם נמצא איזה בעל חי, שעיניו או אזניו או אחד מאיבריו, נמצא באמצע התפתחות,כלומר שאינו שלם באייכותו אלא רואים שהוא עדיין כלי גולם.

חיפוש מהיר בגוגל גם ימצא לך כמה חוליות ביניים בהתפתחות האוזן, העין, והגפיים. (אם תרצה: סנפיר של קרפיון זה איבר ניצני של יד עם חמש אצבעות)

....
אבל לא נמצא אפילו אחד. ואין זה מהסברא שעד שעת כל התחלפות התקופות של מליוניי שנים, בכל תקופה שהיא, היו כל המינים של אותה תקופה בלי שינויים ממשיים, ורק אח"כ נתחלפו לגמריי למינים אחרים.

אני לא פלאואנתולוג, אבל דומני שכדאי לשים סימן שאלה בסוף המשפט הנ"ל.

... שלא נמצאו כלל המצב ביניים ולמשל מדינאוזורס לקוף האדם. או כמו שציינתי מחיה המתחילה חיה הדומה לחיה הנמצאת היום, או כמו שאמרתי שאיברים שהיום שלמים יהיו בתחילתם כגון חלקיות עיניים או חלקיות לב או חלקיות מוח(איני מכוין למוח שלם אלא לא מפותח, אל למוח שהוא דבר שאין לו כמעט שימוש).

הסיבה שלא מצאו חולית ביניים בין האדם לדינוזאור היא מכיוון שאין כזו. מדובר בשני ענפים שונים של התפתחות, בעלי אב קדום משותף, אך הם אינם על אותו רצף התפתחותי.
החוליה המקשרת בין הדינוזאור ליונק קודמת כמה מאות מליוני שנים לדינוזאור או היונק הראשונים, והייתה דומה מן הסתם יותר למעין דג-לטאה מאשר לכל דבר אחר.

יש גם מוחות "לא מפותחים" בטבע:
בספוג (בעל עצבים, אך בלי מערכת עצבית מתואמת), במדוזה (יש לה רשת יותר מתוחכמת, יכולה לסנכרן תנועה) , בתולעים (מעין "חוט שדרה", חלוקה לגנגליונים וכד').

אני ממליץ על הספר "הדג שבתכונו" ככזה שמביא כמה דוגמאות להתפתחות גפיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 09:26 לינק ישיר 

hobbes כתב:
[quote]

(אם תרצה: סנפיר של קרפיון זה איבר ניצני של יד עם חמש אצבעות)

מציע לך לשלוח את זה לאשכול הזה
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2920668&forum_id=771
אין גבול פשוט אין גבול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 11:15 לינק ישיר 

פוגמישו כתב:
מקס,

ראה פה דבריו של ד"ר גבי אביטל:

אני גם לא הייתי חותם על מסמך שאומרת שתורת האובולוציה היא השלטת "היחידה" במדע,
הייתי אומר השלטת ודי,

אני בכלל לא מבין מה רצה, רצה שהבאבא סאלי הוא השולט במדע ??
מה הבעיה שלו שבנו מקופים (זה סתם לא נכון יש לכל המינים אב אחד קדמון, האב האמיתי הוא האלוקים,) מטיפה סרוחה כן מתאים לו לבוא ??

בכלל הנושא שהוא למד היא נושא שאין לה קשר לאובולוציה בכלל בשום תחום, "אווירונאוטיקה" דווקא תחום שאני מכיר טוב לפני ולפנים,

הוא אומר שהוא מבין את תורת האובולוציה אבל יש שם פגמים מדעיים מוכיחים שלא מלמדים אותם,
נווו מה הוא רוצה שנלמד ילדים כמה אנו מבולבלים ?? למה שלא נלמד ילדים כמה סיכויים יש להם לחטוף לוקמיה\סרטן ??
ושאר מרין בישין ??? נווו באמת,,,, חינוך זה חינוך וכזה צריך תורה מושלמת, ושאין ממצאים אותה, כך נהגו כל חכמי ישראל בכל הדורות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 11:43 לינק ישיר 

דייר כתב:

מה זה המדע?
מדובר בבני אדם שמקבלים את ההסבר הזה בלי לחשוב יותר מדי כי אין
הסבר טבעי ומקרי אחר מניח את הדעת אז זאת ברירת המחדל
וככה מכח האינרציה מעבירים את זה הלאה.
מקסמן אני מציע לך לעשות הפרדה בין הרעיון של האבולוציה שהוא:
התקדמות,הטוב מצליח ומתפתח והרע לא שורד שהם רעיונות יהודים לחלוטין
לבין האבולוציה הביולוגית כמו שהיא מוכרת שלדעתי היא קשקוש מוחלט.

דייר הצדיק: תגובתי היית האם המדע מקבל את האובולוציה או שזה שקר בוטה כפי טענת פוגמישו,
ולדעתי תשובתי נכונה, לבדוק האם זה נכון או שקר אז נלך לאוניברסיטאות,

עכשיו קצת חשיבה ברשותך:

אני רואה שאתה מבין את ההבדל בין דרך חשיבה, לבין ההיסטוריה במציאות,
כלומר האובולוציה כתיאוריה בהווה ולעתיד זה תורה טובה ומוכח ברוב תחומי המדע,
אתה יודע שאפשר לעשות היום היפוך ממש, אפשר להשתיל די אן איי בעובר במקום די אן איי של ההורים ואז תיוולד לנו אדם קדמון ?! זה פשוט אפשרי מעשית,
אז מה הוויכוח כאן ??

הוויכוח יכול להיות האם באמת אנו יודעים את ההיסטוריה,
אוקיי לעולם לא נדע את האמת רק בספיקולציות,
המדע מניח הרבה הנחות ראה כאן http://stwww.weizmann.ac.il/g-bio/bioinfo/evolution_bg3.html
(סתם כדאי שתעבור על כל הדפים שם, זה מעניין מאוד, ותודה לקייבמאן היקר על כך,)
אז מילא אפשר להתווכח מה היה בהיסטוריה, של מיליארדי שנים,
אבל אי אפשר להתווכח בהווה ולגבי העתיד, הרפואה בנויה על זה ועוד הרבה תחומים תלויים על זה,

פילוסופית ?! זה פשוט חבל"ז !!! מסכנים האתאיסטים, ואת המחב"תים אני בכלל לא מבין תהרגו אותי אני לא מבין מה הם רוצים בכלל, ועוד מצאו להם את הנוצרים לחברים טובים ??? נווו באמת השתגעתם לגמרי ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 14:54 לינק ישיר 

תורה_ודעת כתב:
למקסמן
 אני ממש לא מבין אותך.אם אלוקים היתפשל במטרה שלו, אז שיסיק המסקנות ויתפטר מלהעסיק כאן דורות אינסוף שכל אחד המטרטיות שלו היא לחשוב שבעים שנה אייך להעביר הלאה את החכמות שלו, ולהתענג מזה.

מי התפשל כאן ? האלוקים לא קשור לעניין, האדם התפשל (לפי התורה) או שלא התפשל זה פשוט התפתחות אבוליציונית (לפי תורת האבולוציה)

וככזה, אתה יכול לחיות שבעים שנה ולמות, אתה יכול לחיות שבעים שנה ולהוליד (תבין אין חיים מאין, החיים הם חיים תמידים מאב לבן, מתא לתא,) ואז נשאל בשביל מה, נכון הטבע פתרה את הבעיה הזאת ונתן את המוכרח הדטרמינסטי שנקרא משיכה מינית, תרצה או לא תרצה תוליד בסוף, רק האדם מבין את זה ויכול לעשות זאת מדעתו, ולכן משיכה המינית אצל האדם לא מוכרח לנקבה דווקא, האדם הראשון דפק את כל החיות אומרים חז"ל,
ולכן רק עם התבונה וחוקי חברה ומשפחה מתאפשר המשך מין האנושי, 
ואז תמשיך לשאול בשביל מה ? לדעתי זה שאלת שטות !! היקום מכריח אותך או באופן דטרמיניסטית כמו אצל החיות או באופן תבוני כמו האדם, זה המציאות (אם תרצה או לא תרצה) וכאן עוצר האדם הטוב וחושב אני במילא עמל אז למה לעמל לריק, בוא נמציא חוקים תבוניים וחוקי חברה וחוקי מוסר ורק נרוויח מהם,
מי חשב ראשון על כך ? חנוך שהמציא את השפה באנושות והלוח, (לפחות לפי המסורת שלנו) 
שיש שפה ולוח (נצרך לכל עניין ועניין, אנשים לא שמים לב, בלי לוח אין צדק ואין מוסר)

האדם מוכרח לטוב, מוכרח ליצירה, אחרת הוא מת, (לא נורא לרשע למות. טוב לו וטוב לאנושות, אומרים חז"ל, מכאן ראיה שאין לדעתם חיים אחרי המוות) כל יצירה מקדמת את צאצאיו לטוב יותר,

תבין שאין לנו ברירה, על כורחך אתה חי וכו' יש רק שני דרכים למות או לחיות, המת שעמל לריק מעצם זה מפסיד לכולם הרי יכול היה לייצר טוב וחבל שמת לריק, כלומר המוות לרשע טוב לרשע אבל האנושות מפסידה, ההורים הולידו וגדלו אותו לריק, וגם הפסדנו כי לא תרם,

במילא אין כאן שאלה של שכר ועונש, אין כאן גן ילדים. אני עושה ומקבל מהגננת\האלוקים שכר מתי שהוא,
אין כאן תכלית כן או לא, 
אתה מחפש תכלית, פשוט אין דבר כזה תכלית, כל תכלית זה דמיון, לא לחינם אמרו העולם היא עולם השקר,
יש כאן מציאות, ובמציאות יש את דרכו של הנחש שחיי דטרמינסטי ומוליד ולא יודע מה הוא עושה כלל, ולכן עוזב מיד את צאצאיו ואין לו חיי משפחה, (משיכה המינית שלו היא דטרמינסטית לגמרי) ולמעשה לא מתפתח נשאר עיוור ולא מרגיש טעם באוכל, לא פתח ידים ורגלים בקיצור עובר את אותו סבל של האדם לריק לגמרי,

אז נבחר בין דרכו של הנחש באובולוציה לבין דרכינו אנו, חוה אימנו חשבה שדרכו של הנחש היא טוב וגם כך תזכה להיות כאלוקים, אבל אחרי שאכלה מעץ הדעת (= הבינה והשכל והדעת) הבינה את הטעות הגדולה, הנחש לעולם לא מתפתח ונשאר עיוור ועמל לריק לעולמים,

בסדר אם אתה מסתדר עם הסברא הזאת. לי נראה שעדיף להישאר בתחמה על העולם ולא להמציא תכלית בלתי עולה על הדעת. ואם לדעתך כתוב בתורה התכלית הזאת, אז לדעתי היא בטילה. כי תורה שכתוב בה דברים בטלים היא מבטלת עצמה.

ראה לעיל שאין תכלית, יש מציאות מוכרחת,

אתה צודק שאין לנו שום תפיסה בזה, אבל לא כל מה שחסר לנו תפיסה בזה איננו.טובה ניצחיית היא דבר הנתפס בהגיון, טובה חולפת היא דבר בטל.

אין שום טעם בטובה נצחית למשל תאוות המשלג לנצח, או טעם האוכל לנצח, זה דמיון ותו לא,
יש טעם ביצירה, בבן חורין בלהיות כאלוקים בורא ויוצר, בלי זה אין כלום,
לא לחינם חשיבת התורה במליצת של הנחש וחוה הנחש משכנע את חוה שהיא תהיה כאלוקים,לא לחינם המלמד בחידר רוצה שליטה, לא לחינם הראש ישיבה רוצה שליטה, ולא סתם רוצה ראש הממשלה להיות ראש הממשלה, וכן על זו הדרך,
אף אחד לא רוצה להיות עבד, וק"ו מכונה דטרמיניסטית, ובעולם הבא מובטח לנו להיות מכונות דטרמינסטיות לנצח, זו שטות לגמרי,

ואז בתיאוריה\בחשיבה של עולם הבא, צריך לקחת בחשבון את הבן חורין את היוצר והבורא, אם אין את זה שם אז אין שם כלום, ולכן הרמב"ם בחלק במשניות סנהדרין אומר אין דעת ברורה בעניין, הוא עוסק יותר בעניין השכר (שזה אבסורדי לגמרי, הרי ברגע שעוסקים בשכר ועונש, בעצם מודים שאנו מתים ואין יותר כלום, רק שכר ועונש, ושכר ועונש הם דמיוניים לגמרי אם אין אנו חיים ובני חורין, הרי רק לאדם חי ובן חורין אפשר לתת שכר ועונש, ואם אנו ממשיכים לחיות שם אז בשביל מה לחיות שם הרי הכל דמיון, אוקיי נתן לנו עונש דמיוני ואחר כך שכר דמיוני נצחי, ונווו אז מה ??
ולכן יש במחשבת ישראל (הקדומה) תשובה לזה, שאנו נהפכים להיות מלאכים כמו חנוך שנהפך להיות למטטרון,
ואז שוב נשאל המלאכים יש להם בחירה ? כלומר הם בני חורין ? אם כן אז מה ההבדל בינינו כאן לשם ? ואם הם לא בני חורין אז הם בעצם מכונות דטרמינסטיות לגמרי, אז בשביל מה להם תודעה ? שרק יבינו כמה מוגבלים הם ??

אני מקווה שאתה רץ יחד איתי בחשיבה כאן,

הפיתרון שנותנים לנו בישיבות היא טוב אין לנו מושג מה קורה שם,
וזה תשובה טפשית לגמרי, הרי אנו יצרנו את התשובות\התיאוריות עד לשאלותי כאן, ושאין לנו תשובה אנו נעצרים ואומרים אין לנו מושג ???
לא ולא כל התיאוריה פשוט נופלת לגמרי, זה כל כך פשוט שאין לך יותר פשוט מזה,
אנו הגענו לעולמות מקבילים להבין מה קורה כאן, ואם זה לא נותן הסבר אז אין עולמות מקבילים, פשוט מאוד,

בין כך מפסידים את החיים, אין הבדל בין אדם שבילה חייו מחצית בשאלה ומחצית בתשובה, או כולה בתשובה או כולה בשאלה, שלושתם העסיקו עצמם וחלפו הלכו להם.

נכון שהרשע והצדיק מתים בסוף, אבל לא היצירה של הצדיק, בלי כל היצירות של הצדיקים מאז מיליוני שנים היית נחש ומוליד כמו נחש, כלומר החיי עכשיו סובל כמו הנחש כך האדם, ההבדל היא אני זכיתי להיות אדם והנחש נשאר נחש,
הכל בזכות אבותינו שהיו צדיקים ורצו את הטוב להם ולצאצאיהם,

מה פירוש הם חיים לעולם, אם אין הם מרגישים זאת. מה יצא להם אז כשמחר ידונו בדבריהם. מה שהרעיון שלך הוא טענה פסיכולוגיית שהאדם יכול להרגיש הנצח בהווה, אבל בתכליית אם הוא מתבטל אחרי זה האדם, קשה לא יווצר ולא יצטרך להנאה הרגעיית הזאת

חיים כבני אנוש או חיים כנחש או חידק וירוס, איזה מין שאלה זאת ? אני רוצה בטוב לנצח ואני תורם שכך יהיה, או אני נחש ולא מעניין אותי כלום, שנינו עמלים והם עמלים לריק ואני עמל ויוצר טוב לזולתי, והטוב לזולתי מושגת במציאות עובדה שכל עמלם של קדמונינו אנו נהנים מהם היום,והיא קיימת במציאות,

האמת היא שאין כאן כל תכליית מובן בעולם. כל אלו הטוענים שהתכלית היא קיום התורה והמצוות, הם לא מבינים אפילו מה הם אומרים, מה תכלית יש בזה, ומי צריך זה בכלל.

התורה היא תורה חברתית גרידה ותורה פרטית יהודית, וכזו היא התורה הכי טובה באנושות (בלי הזבל הנגרר אחריו כמו כת ההשקפה וכדומה) אין תורה חברתית עמוקה כמו שלנו, כל התורה משעבדת את האדם לחברה, התורה שלנו היא המשועבדת לנו, ויחי ההבדל הקטן, 

מצד עצמו אין כל שקר אם אני מבטיח למישהו עוה"ב תמורת כספו, כי הוא קיבל הדמיון העכשוי תמורת כספו, זה שווה לא פחות מכל תענוג אחר בעוה"ז. הבעיה בלעבוד על השני זה אם יש סיכוי שהוא יגלה זאת בסוף והוא יתאכזיב, אם הוא לא יגלה זאת לעולם, אין בזה שום חסרון.

קודם: אתה משקר לו וגונב ממנו, מצדך אתה נוכל, בלי קשר למה שהוא חושב, ועל זה מספיק לנו יסוד חשיבת הלל הזקן לגוי,
"מן דשנאי עליך לא תעביד לחבריך"
שנית: הרי לא לחינם קרה השואה, מה פתאום ההמון העם האירופאי שנא אותנו כל כך ?? למה כולם שתפו פעולה עם הנצאים שהיו גם שונאם המושבע ?! כלומר בשנא אלינו כל עמי אירופה היו שותפים, ולא בחינם,
התשובה שקיבלנו בחידר לא מספקת את הבר דעת,
התשובה שלקחנו ריזיקה שחשבתנו שיכולים לגנוב אם ההוא במילא מדמיין שיקבל גן עדן דמיוני,

בתכלית אתה צודק,אני הכי אוהב לפגוש אנשים שבתמימות מדברים על מה זה התכלית האמיתיית, אצל אחד זה עמל התורה אצל אחד זה דקדוק המצוות אצל אחד זה פרישות וחסידות, אצל אחד זה להתנהג במוסריות, אצל אחד זה לשמר הסביבה, אצל אחד זה לדרוש בפילוסופייא, אצל אחד זה לגלות אייך העולם עובד, וכן הלאה, כל אחד מספק עצמו במה שאינטרסאנט לו, והוא מדמיין שזה התכלית, עד שיום אחד הוא נעלם מהמה ואין מי שיגלה לו שהוא והתכלית שלו נאבדו יחדיו.כולם מכניסים את הסיפוק העצמיי של עצמם מהשיטות שלהם לתוך התכלית שלהם כרגע, והם אפילו לא מבינים אתזה, ואני מודיע לך שגם אתה בכל הדרשה שלך כאן עושה אותו דבר, אתה מדמיין שהשיטה שלך היא איזה שיטה ותכלית, צריך לקלוט כבר שאין כאן שום תכלית החלטיית,

הנה אתה לא יורד לסוף דעתי, אני טוען שאין תכלית כלל וכלל, (ואם יש לאלוקים אז לא גילה לנו מהי)
יש עובדות מציאותיות, ותבחר לך או עמל לריק ובסוף המוות או עמל לזולתך ולדורי דורות ובסוף המוות,
זה כל ההבדל ואין הבדל אחר,
רק יש כאן בעיה מוסרית, האדם הרשע שעמל לריק, בעצם ההורים שלו עמלו להוליד אותו כהמשך שרידותית נצחית להם,
והוא החמור מחליט שכל עמלם היו לריק, כלומר ההורים בוודאי הולידו אותו וגדלו אותו ועבדו קשה לפרנס אותו, ולא רק הם גם כל אבותיו עד התא הראשון לפני מיליארדי שנים עמלו הכל בשבילו, והוא בא לי להנות מהכל ולא תורם כלום ????
מנווול שכזה צריך לשרוף בכיכר השבת בפני כל הציבור, שילמדו מהי נבילות לשמה,
נהנה מכל רגע מעמלם של כל הקודמים לו, לפעמים זה הגיע אחרי הרבה דם ומלחמות והשמדות וכדומה,
והוא לא אכפת לו מצידו שכל העולם ימות הרגע יחד איתו,
בינתיים הוא גם עמל, הוא מחוייב לחברה, כלומר החברה כופה עליו את חוקיה כמו ארנונה ומיסים וצבא,
הוא כפו להתחתן חברתית, הוא מוליד ילדים כי לאשתו יש בינה יתירה, הוא דורש צדק והגנה, הוא דורש בריאות לו ולילדיו,
הוא בעצם דורש הכל, וכל זה קיים אך ורק מאלה שעמלו עליהם להמציא אותם בשבילו, כל מיליוני הדורות עמלו בשבילו, והוא גם דורש זאת בתוקף, למשל דורש צדק, מהי צדק ? על זה עמלו כל הדורות וחקקו לו חוקים דיי צודקים,
הוא דורש בריאות משרד הבריאות שישגיח שלא יגיע אליו ולילדיו אוכל מזיק,
נוווו מהי בריאות מהי אוכל בראי ולא בריא,
על כל זה עמלו הקדמונים בשבילו, והא דורש זאת בתוקף,
והוא המפגר אומר מצידי שיחרב העולם הרגע, ולא רוצה לתרום,

אני רוצה לשאול אותך שאילה קטנה, באם יהיה לך האפשריות להעילם מן העולם בבת אחת(בלי מכאוב או ייסור) האם היית עושה זאת, ולמה?

שאלתי את אותו שאלה לאלוקים ולא ענה לי תשובה, והבן,
הרי זה שאלת שטות, יש לי בחירה לעשות זאת במידית, ואני לא עושה זאת מכמה סיבות,
1, ההורים וכל קודמיהם לא עמלו לכך, הם עמלו בשבילי, ואני ממשיך לתרום מעצם שאני כותב כאן,
2, אני רוצה בטובת זולתי לנצח,
3, אני רוצה לזכות לנצח, נכון שזה סיכוי קטן אבל היא קיימת, מחשבתית בוודאי,
4, בינתיים אני במילא עמל בכל כמו הנחש וכמו הצדיק, ולכן שטות היא לא לעסוק ביצירה לטובת הדורות הבאים, כמו שעשו קודמי,

בתכלס על כורחך אתה נולד ועל כורחך אתה מת, השאלה מה עשית באמצע, האם כל חייך היו לריק או תרמת משהו לנצח, הרי המשהו ממשיך לחיות לנצח נצחים,
.

צדיק בקשה קטנה,
אני לא יכול לדון בצורה הזאת, (משפט על משפט וכו')
ניקח נושא נושא ונדון בהם תגובה תגובה,

תוקן על ידי maxmen ב- 26/01/2012 15:02:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 16:19 לינק ישיר 

לדייר הצדיק:

שכחתי את העיקר שרציתי לדון איתך, (נדמה לי שכבר שוחחנו על כך)

המדע מניח שיש אב קדמון לכולם התא החי הראשון, ולפי ההנחה הזאת מוכרח שכל תא ותא שהם דיי דומים אז הם קרובים בזמן, וכל תא ותא שהם לא כל כך דומים אז הם רחוקים בזמן, ומכאן יש עץ לאורך זמן,

אתה יכול למשל להניח שלא ולא, אתה יכול להניח, שכמו התא הראשון באותו זמן (רוחב ולא אורך) נוצר הרבה תאים יחד, ויש מהם קרובים ודומים ויש מהם לא דומים, אבל כולם  נוצרו יחד באותו זמן, ומשם יש אובולוציה אבל לא כל כך חזקה ולא לכל כך הרבה שנים בזמן לאורך,

אבל כאן יש בעיה, מי התא הפשוט עד התא המורכב יותר חייב להיות אורך זמן, ולכן המדע מניח שיש כן זמן לאורך בתאים ומוכרח להיות תא שהוא אב קדמון ראשון לכל התאים,

תראה שהתובנה הזאת של המדע היא אותו תבונה של התורה במעשה בראשית, אני אומר לך את זאת רק שתראה שהחשיבה היא ישינה וקדומה מאוד, (מצחיק אותי כל פעם מהגוותנים האלה שחושבים שאנו חכמים יותר מקדמוניינו)

ההבדל באמת היא בכך, שלפי התורה, לא נשמע מרגע הראשון שאחד מביא את השני,
אבל בעיון יותר עמוק (וכך חשב הספורנו, ראה במקום) מוכרח שהאדם הוא חיה ואחר כך אדם,
הספורנו לא עושה את זה לעופות והדגים, אבל מיצירת יום השישי הוא עושה חיבור ממש,
אני יכול לעשות חיבור לכל הימים, ויוצא לי המפץ והאובולוציה יחד,
ואני יסביר שהחלוקה לימים היית רק צורך חברתית בכדי שנשמור שבת, שלא נהיה עבדים לעצמינו ולזולתינו,

ובכן יום הראשון המפץ, ואחריהם האור והחושך ויסודי הטבע ומשם העצים והבעלי חיים,
מכאן חשיבת התורה למוסר וצדק וחוקים חברתיים, הולכים בד בבד עם המדע,
מה שהמדע לא רוצה להבין, זה שהם חושבים (או אומרים זאת לשמה בדווקא) שכל תובנות האנושות באו במקרה לגמרי,
השפה היא מקרה הלוח שנה היא מקרה וחוקי החברה הם מקרה,
טוב זה ממש שטות לגמרי,
חנוך לא המציא את השפה והלוח במקרה, ואברהם אבינו לא עשה ברית מילה במקרה, ומשה רבינו לא נתן תורה (בעיקר עשרת הדברות)  אבסולוטית במקרה, וכן שאר תובנות האנושות עד היום, כל הצדיקים בכל הדורות חשבו אך ורק את הטוב ולדורות,

לעצם הבריאה האלוקית:
אייך שתרצה לחקור את מעשה בראשית, בכל אופן תגיע לתורת האובולוציה והמפץ,
הרי ברור לנו שהאלוקים עשה מאין יש, וגם הרמב"ן מסביר זאת, שיום הראשון העיקר. שם עשה את היש שגרם למפץ,
ומכאן כל רצון לעסיק את האלוקים רק מקטין את האלוקים, כלומר הוא לא עסק ממש בבנית השמש, או בבנית הבעלי חיים,
אין גם טעם שיעסוק בכל כך הרבה סוגים זבובים וחרקים וכדומה, זה מתאים למישהו שאין לו מה לעשות מחייו,
החכמה האלוקית היא דווקא שיצר את המפץ ומשם הכל אפשרי, כל המיליארדי סוגי הבעלי חיים יצאו,
והאדם עם תבונתו והתודעה הם השיא ביותר וההצלחה הגדולה ביותר מה שיכול לצאת ממפץ פשוט שכזה,

תבין שחכמינו בשום אופן לא רצו לעסיק את האלוקים, בקושי נתנו לו שש ימים (וזה גם לצורך חברתית = השבת)
והרמב"ן ועוד הרגישו בבעיה לעסיק אותו אפי' שש ימים, ולכן הבינו שיום הראשון העיקר שם נוצר היש, ומשם מתחיל התפתחות מיש ליש,

ועכשיו נשאל, מה תפקידו (של האלוקים) מאז, הרי התורה מלאה איתו כל הזמן,
מצד שני למה החכמים לא רצו לעסיק אותו יותר משש (או יום אחד) ימים,
הרי צריך להבין מה קורה כאן מה דרך חשיבתם,

ובכן כאן נכנס כל התורות שלנו, מאז איוב משה שלמה חז"ל והקבלה והאריז"ל וכדומה,
כלומר במקום הזה אנו תקועים לדורות,
מה שאני (הקטן) רוצה לעשות זה בדיוק לפתור את הבעיה הזאת,
ולומר, חבריה אנחנו מבולבלים אנו עושים סלט אחד גדול,
האלוקים לא רוצה כלום, מצידי שישחק קוביה, בונה עולמות ומחריבן וכדומה,

אבל מה איתנו ?
זה מה שעניין את חנוך נח ושם ואברהם ומשה עד ימינו,
יש שעמל ומת לריק כמו הזבוב והנחש,
יש את אלה שהרימו את התא הראשון והגיעו ליצר את האדם התבוני והמוסרי, נכון כל תא בסוף מת, אבל הוליד את התא המורכב יותר, (לא במקרי כפי חשיבת המדע המופקר, רק בכוונה תחילה לטובת הזולת ולדורות הבאים)
והתא הזה נהפך לבעל חי, ומבעל חי לאדם המוסרי וכן בהמשך,
ובכל דור בהתפתחות היו אלה שבחרו לעמל לריק ולמות, ואלה שעמלו להתפתחות היותר טובה לו ולדורות,
גם היום אנו יכולים לבחור להנות מכל מה שעשו קדמוניינו, ולמות בלי לתרום, = רשע,
ויש כמובן הצדיקים שעמלים מתוך התבונה ובכוונה תחילה לכוון את ההתפתחות לטוב יותר לו ולזולתו ולדורות, = צדיק,

למעשה לא כל כך חשוב היית לקדמונים מהו האלוקים ומיהו,
חשבו רק טוב, ולכן הגענו עד כאן,
הרשעים בכל הדורות הפריעו להתפתחות, כי רצו תכלית לעצמם, ולכן נתנו להם תכליות מכל הסוגים,
כמו גן עדן וגהינם ושאר המרין בישין,
הצדיק לא צריך תכלית, הוא רוצה שיהיה לכולנו טוב, ועושה הכל שיהיה טוב,
והנה עובדה כל מה שיש לנו זה מהם דווקא,

אגב זה אפשר להבין את גדלותו של האלוקים, כלומר אם הטוב מנצח ושורד ואין גבול לטוב שהאובולוציה יכולה להתפתח,
אז כנראה שהאלוקים בעצמותו הוא הטוב המוחלט, הרי אנו רואים שמהמפץ רק הטוב מנצח,

תוקן על ידי maxmen ב- 26/01/2012 16:26:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 21:22 לינק ישיר 

דייר כתב:
[quote]

(אם תרצה: סנפיר של קרפיון זה איבר ניצני של יד עם חמש אצבעות)

מציע לך לשלוח את זה לאשכול הזה
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2920668&forum_id=771
אין גבול פשוט אין גבול.

אתה יכול לצחוק, או לחלופין לקרוא את הספר המוזכר.

(וכמובן, אתה תמיד גם יכול לקחת את התשובה הפשטנית הזו למקום שבה היא אמורה להיות. אין הדבר תלוי אלא בך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 21:23 לינק ישיר 
כפול

תוקן על ידי hobbes ב- 26/01/2012 21:23:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 22:00 לינק ישיר 

דייר כתב:

"(אם תרצה: סנפיר של קרפיון זה איבר ניצני של יד עם חמש אצבעות) "

מציע לך לשלוח את זה לאשכול הזה http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2920668&forum_id=771 אין גבול פשוט אין גבול.

דייר, היום כשיש גוגל, אתה מוזמן לחפש את ה'בדיחה' בעצמך.. (אבולוצית הטטרפודים) לא שמת לב, אבל למרבה הצער הבדיחה בכלל על חשבונך..כמה עצוב..אבל לא נורא, כל עוד הנר דולק אפשר לתקן וללמוד..

תוקן על ידי קייבמאן ב- 26/01/2012 22:06:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 22:45 לינק ישיר 

מקס, אהבתי את דבריך, ואת פרשנותך לרוחה של תורה, בדבר החיים ומשמעותם.

הדיבורים על ״הנאה זמנית״ לעומת ״הנאה נצחית״ מיועדים לילדים ולעמי ארצות. האדם הבוגר והמחונך מבין שערך המעשים איננו בהנאה שאתה מקבל בתור שכר, ולא בסבל שאתה מקבל בתור עונש, אלא בהנאה ובסבל שבמעשים עצמם, כלומר בעשיית הדברים הנכונים או באי עשייתם.

כך זה גם בתורת המוסר של אריסטו. אריסטו הבחין בין סגנון החיים הנמוכים המכוון לטובות חיצוניות (הנאה, כבוד), ובין סגנון החיים הגבוהים שתכליתו היא בעצמו, לעשות את המעשים הנכונים. והוא זיהה, כמוך, את החיים הגבוהים עם החיים על פי השכל. החיים התבוניים. האדם שחי על פי השכל, כתב אריסטו, חי חיים ״אלוקיים״. כוונתו הייתה שבכך האדם מידמה לאלוקים (במידת האפשר). אין לזה קשר לעונש או לשכר חיצוניים.

שכר מצווה, מצווה. ושכר עבירה, עבירה.

דעלך סני - לחברך לא תעביד. זו היא כל התורה כולה. ואידך פירושה הוא, זיל גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 23:01 לינק ישיר 

"האדם שחי על פי השכל"

לרם 28

אולי תדגים מה זה נקרא לחיות לפי השכל?

הרי למשל לפי השכל לא כדאי לתרום לזולת(ונעזוב את שלח לחמך על פני המים).אנשים תורמים על פי הרגש ולא השכל.

2. מה עם רוב בני האדם (ההמון)שלא נחנו בתבונה אבל הם סבורים בטעות שיש להם .-אתה משווה את אריסטו אליהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 23:14 לינק ישיר 

אשכול זה ינעל כיוון שהוא הפך מדיון בספרו של ר' מיכי לדיון כללי בנושאי מדע ואמונה.  וגם נמאס לנו לקרוא אשכולות ארוכים כגלות ללא דיון רציף. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שיחה על אבולוציה ודת לרגל השקת ספרו של ד"ר מיכאל אברהם
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 27 28 29 סך הכל 29 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.