בערש"ק פרשת שלח יעמוד לפני התיבה החזן הצעיר אלעזר ברוק.
בהצלחה !
שבת-שלום
נשלח ב-16/6/2011 23:27
בהצלחה לחזן הצעיר ! כל הכבוד להנהלת בית הכנסת ולעמותה על היוזמה לקידום חזנים צעירים
תוקן על ידי פורוםחזנות ב- 17/06/2011 08:50:03
נשלח ב-17/6/2011 05:54
איזו הפתעה נעימה. ברכת הצלחה לאלעזר והמשך מבטיח בדרכך זו.
נשלח ב-17/6/2011 12:53
בהצלחה לאלעזר. אגב, מה עם המקהלה שמרבה לשיר שם....?
נשלח ב-17/6/2011 13:27
אם ישנה האפשרות להעלות איזשהו חומר מחזן זה שטרם שמעתי עליו ואותו, אשמח לשמוע. בסיפוק רב אני נוכח אני לראות שיש המשך וגילוי עניין בתחום על ידי צעירים, אשר משקיעים מזמנם ולומדים את העניין באופן מסודר, ובמקצועיות. רק כך אפשר לגדול ולהתמקצע.
תודה
נשלח ב-21/6/2011 11:38
החזן אלעזר ברוק -התעניינתי אצל קרוב משפחה המתפלל קבוע בבית הכנסת ודיווח לי כדלקמן :
תפילתו של החזן אלעזר ברוק היתה "עונג שבת" אמיתי , מאות מתפללי ביהכנ"ס נהנו מאוד מתפילתו . האם מישהוא יכול לתת /להרחיב פרטים בנדון ?
נשלח ב-21/6/2011 11:46
שלום וברכה
תמיד נעים לשמוע שיש צעירים שמשקיעים בחזנות, רק כאן יש אחריות רבה על המורים של הדור הצעיר שיכוונו אותם לדרך הישר.
אשמח לשמוע חומר מהחזן הצעיר.
נשלח ב-21/6/2011 12:32
נהניתי מאד מתפילתו של החזן הצעיר והמבטיח, אלעזר ברוק.
אלעזר ניחן בקול יפה ונעים לאוזן,
והוא שילב בחן רב נוסח מסורתי (גם של אלי יפה) עם ניגונים מוכרים (קרליבך ואחרים).
בטוחני שעוד נשמע עליו רבות, בתנאי כמובן שימשיך ללמוד ולהתקדם.
על הבנתו האמיתית בחזנות אין צורך להרחיב,
כולנו כאן מכירים את דיווחיו המפורטים והמאליפים, שלא לומר הקולניים...
תוקן על ידי rophir ב- 21/06/2011 12:35:28
נשלח ב-21/6/2011 13:09
אלעזר ניחן בקול יפה ונעים ואף שלי נראה שהוא טנור הוא מופיע לעיתים דוקא בתפקיד הבריטון במקהלה מאולתרת שמארגן לפעמים יוסי שוורץ. בניגוד ל"לאמהשחשבתם" לא הייתי מציע לו להעלות קטעים כאן אם הוא לא רוצה שלאמהשחשבתם וחבריו ישפדו אותו כפי שעושים לכל חזן מתחיל.
נשלח ב-21/6/2011 14:58
גם אני לא ממליץ לחברה צעירים לעלות הקלטות משום שזה מועד לפורענות על ידי מבינים.
נשלח ב-21/6/2011 16:49
אכן, זה מועד לפורענות. אך לא תמיד על ידי מבינים......
נשלח ב-21/6/2011 21:09
שמועה שמעתי ויגל ליבי...
בהצלחה רבה הלאה לידידי הטוב החזן המעולה אלעזר ברוק ני״ו
מוטי.
נשלח ב-22/6/2011 14:24
צופים נכבדים
בד"כ אינני כותב דיווחים משבתות, אך הפעם אני חייב לחרוג ממנהגי זה. בערש"ק היתה בביהכנ"ס אהל נחמה בירושלים תפילה מיוחדת באווירה שונה. למי שלא יודע אספר כי ביהכנ"ס זה מלא בכל ערש"ק במאות מתפללים ומתפללות וזאת גם בשל העובדה שהוא נמצא במרכזה של ה'ביצה' הירושלמית קטמון. עשרות (אם לא מאות) שידוכים יצאו מביכנ"ס זה. לפני התיבה התפלל בחור צעיר בשם אלעזר ברוק, בעל קול ורגש רב שחודר אל לבבות הקהל פנימה, חזן שמכיר את קהל שומעיו ומשתף אותם בניגונים בנוסח וביצירות שהשמיע תוך שימוש במסוה של נעימות חסידיות ושירים ישראלים, חזן צעיר ומבטיח בסגנון יחודי (חזני/ישיבתי/עממי) שמשקיע ונותן את כל כולו. הנה לפניכם חלק מהיצירות שביצע: משה ואהרן - קרליבך מזמור לדוד - קרליבך אנא בכח - חממה לכה דודי - 'על הדבש ועל העוקץ' לא תבושי - תלמוד צדיק כתמר - ר' שלמה קרליבך השם מלך - במנגינה של 'למען אחי'
היתה תפילה נהדרת ללא דופי, הקהל הרב השתתף בכל הניגונים בתפילה. ישר כח לחזן הצעיר והמבטיח אלעזר ברוק נ"י (מצאת שם שידוך?), להנהלת ביהכנ"ס, למארגנים ולכל העוסקים בענין.
נשלח ב-22/6/2011 14:39
אגרויסע חזנים הוא שר את ״על הדבש וקרליבך״ נו אם ככה מצב החזנות ממש מעולה, זה חזן צעיר? זה זמר צעיר!
נשלח ב-22/6/2011 15:11
גם לא זמרר וגם לא חזזן. תלמיד! אבל טוב לרכוש נסיון, ותבקש מצבא יחצניך שיניחו לך לגדול בשקט.
נשלח ב-22/6/2011 15:32
מי שמכיר את אלעזר יודע שהוא בחור צנוע ביותר שלא רוצה ולא מבקש מאף אחד ליחצן אותו.אלעזר משקיע עצמו המון בללמוד ואני פוגש אותו בתפילות הן בביהכנ"ס הגדול בירושלים והן בביהכנ"ס הגדול בר"ג ותמיד מפרגן לאחרים ולא מחזיק מעצמו. אף שכששמעתי אותו (רק במקהלה) נהניתי מיפי קולו. יפה שחבריו מפרגנים לו ואין בכך שום פסול, וכפי שכתבתי בהתחלה אם כבר יש כאלו שמבקרים מה היה אם היה מעלה קטע להאזנה? ובקשר לקרליבך, אני חושב שהוא עשה בחכמה שלקהל של אוהל נחמה הוא לא נתן חזנות כבדה, חזן חכם צריך להתאים את עצמו לקהל, ויש חזנים שיודעים לעשות זאת ומצליחים כמו שלמה גליק ששמעתיו בימים נוראים בדובב עוז כשהוא מתאים את עצמו לקהל.