בית פורומים שידוכי חרדים

ראש פתוח דורש ניתוח!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/6/2011 09:46 לינק ישיר 

יופי, סנטה חסך לי עבודה. 
פתיחות מחשבתית, יכולת לקבל את האחר כמו שהוא, לצאת ממוסכמות (כשצריך לעשות את זה),
כשזה נובע מראש פתוח ולא ממודרניזציה ועוד תופעות בסגנון.. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/6/2011 13:16 לינק ישיר 

סינטזה כתב:
פתיחות היא בדיוק ההפך ממקובעות.

היכולת לחשוב על כל דבר באופן עצמאי, בלי קשר לתוצאה היא פתיחות, הציבור החרדי ידוע בעדריות שלו, כולם חושבים אותו דבר מתנהגים אותו דבר ועושים אותו דבר, יכול מאוד להיות שבסוף תגיעי לאותה תוצאה, אבל זה מעצמך, מהיכולת הקוגנטיבית שלך, ולא בגלל המקום שבו למדת או גדלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 13:23 לינק ישיר 

רוב האנשים מתרגמים את התאור: "הוא\היא ראש פתוח.." ל:
"הוא לא בדיוק רוצה להמשיך ללמוד.. אוהב לטייל ולהנות"
"היא מתלבשת באופן גבולי מאד"
"היא\הוא אוהב\ת לצאת למסעדות כל היום"
"הוא צופה בסרטים"
"הוא עובד"

מה הקשר למען ה'??
פתיחות זו דרך מחשבה, התנהלות.
הלכה זו הלכה, התורה סוללת לנו את הדרך הנכונה שעלינו לצעוד בה, וכל מה שלא הולך לפיה, או עושה מה שבא לו זה כבר סיפור אחר..לא קשור לפתיחות. 
למה אי אפשר להיות מדקדק במצוות, מחובר לה' - ירא שמים ולהיות פתוח? להפך- זה בדיוק הולך ביחד!
אתה בטוח בדרכך, לכן מוכן לשמוע על דברים חדשים, דעות של אחרים ולא בהכרח לאמץ אותן.
בקיצור זה נושא מעניין שתמיד מתבטא בשידוכים כששואלים: "היא\הוא פתוח\ה?"
וכל אחד מגדיר ומפרש את זה כראות עיניו... 

פתיחות היא היכולת להכיל את השני, להיות דבק בדרכך ובערכיך ובוא בזמן לקבל את השני ואת דרכו בלי לבקר אותו.
להיות פתוח לשמוע דעות ורעיונות חדשים בלי להבהל או להרתע כי זה לא מה שאני רגיל. 
לאהוב אנשים בלי קשר לדרכם והלך מחשבתם. 
לא להיות מקובעים בדעה - לדעת שיש אמת אחת אך המון דרכים אליה..
לפעמים פתיחות היא להקשיב לסיפור שונה מהתבנית או הסטריאוטיפ שכבר מצוי בידנו.
זה לא קשור בכלל למראה או צורת לבוש. 

תוקן על ידי סים21 ב- 03/08/2012 13:50:26

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2012 14:23 לינק ישיר 

סים21 כתב:
רוב האנשים מתרגמים את התאור: "הוא\היא ראש פתוח.." ל:
"הוא לא בדיוק רוצה להמשיך ללמוד.. אוהב לטייל ולהנות"
"היא מתלבשת באופן גבולי מאד"
"היא\הוא אוהב\ת לצאת למסעדות כל היום"
"הוא צופה בסרטים"
"הוא עובד"

מה הקשר למען ה'??
פתיחות זו דרך מחשבה, התנהלות.
הלכה זו הלכה, התורה סוללת לנו את הדרך הנכונה שעלינו לצעוד בה, וכל מה שלא הולך לפיה, או עושה מה שבא לו זה כבר סיפור אחר..לא קשור לפתיחות. 
למה אי אפשר להיות מדקדק במצוות, מחובר לה' - ירא שמים ולהיות פתוח? להפך- זה בדיוק הולך ביחד!
אתה בטוח בדרכך, לכן מוכן לשמוע על דברים חדשים, דעות של אחרים ולא בהכרח לאמץ אותן.
בקיצור זה נושא מעניין שתמיד מתבטא בשידוכים כששואלים: "היא\הוא פתוח\ה?"
וכל אחד מגדיר ומפרש את זה כראות עיניו... 

פתיחות היא היכולת להכיל את השני, להיות דבק בדרכך ובערכיך ובוא בזמן לקבל את השני ואת דרכו בלי לבקר אותו.
להיות פתוח לשמוע דעות ורעיונות חדשים בלי להבהל או להרתע כי זה לא מה שאני רגיל. 
לאהוב אנשים בלי קשר לדרכם והלך מחשבתם. 
לא להיות מקובעים בדעה - לדעת שיש אמת אחת אך המון דרכים אליה..
לפעמים פתיחות היא להקשיב לסיפור שונה מהתבנית או הסטריאוטיפ שכבר מצוי בידנו.
זה לא קשור בכלל למראה או צורת לבוש. 

תוקן על ידי סים21 ב- 03/08/2012 13:50:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 14:36 לינק ישיר 

אני חושב שאין כזה דבר פתוח כן/לא.
זה כמו שאין בן אדם קרח כן/לא.
אפשר להיות 10% קרחים, 20% ואפילו אני בטח 2% קרח. השאלה מאיזה צד מסתכלים, אחד יכול לומר "הוא קרח" והוא צודק והשני יגיד שהוא שעיר והוא צודק.
כנ"ל בפתיחות, לכולנו יש קווים אדומים שגם אותם לא נעבור, וכל אחד וההגדרה שלו לפתיחות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2012 14:52 לינק ישיר 

אדם, אולי ה10% של ה"אי פתיחות" נובע מצמצום מחשבתי שאולי הגיע מאיך שהורגלנו לחשוב מילדותינו (אם זה מהשפעת ההורים או הסביבה.)
זה שאין אדם שהוא יכול לקבל את התואר 100% פתוח ומקבל זה כבר משהו אחר, כי לכולנו יש את תנאי החיים שלנו, דברים שהורגלנו אליהם. אבל בהחלט ניתן להסיר את הצמצום וחוסר היכולת לקבל ולהיות פתוחים שכובלים אותנו.

ונכון חלק מפתיחות מחשבתית זה להבין שכל אחד מגדיר פתיחות בצורה שונה...

מה זאת אומרת קווים אדומים בפתיחות? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2012 14:55 לינק ישיר 

באותה מידה שאת חושבת שקל לדרוש מבן אדם לשנות את ה"צמצום" שלו אני יכול להביא לך מישהו יותר פתוח ממך שירצה שאת תורידי מה"צמצום" שלך (יחסית אליו)

קווים אדומים: אפילו האדם הכי פתוח שאת מכירה יש דברים שהוא יגיד לדוגמא "זה - אין מצב"..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2012 15:02 לינק ישיר 

אם הוא יאמר ש"אין מצב" על משהו מסוים, זה אומר שזה גבולות אדומים שקשורים להלכה או דבר אסור, לא?
איך מתקשר לפה קווים אדומים? 

אבל אתה צודק בזה שלמשל אם אני מגדירה את עצמי כבעלת ראש פתוח, תמיד יהיה משהו שיהיה יותר פתוח ממני כי יש לי "צמצומים"  ומחשבות מקובעות משלי. אבל אני בסה"כ ניסיתי להגדיר פתיחות מה היא..  ולא בצורה הרדודה שאנשים נוטים לפרש אותה.. 

תוקן על ידי סים21 ב- 03/08/2012 15:36:17

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2012 15:48 לינק ישיר 

לא בהכרח איסור הלכתי.. (מה גם שטווח איסור הלכתי הוא יותר גמיש מבזוקה משומש, יש אנשים שמותחים אותו הרבה מאוד ויש פחות)
את תתחתני עם מישהו שישלח את הבן שלו לישיבת הסדר? כנראה שלא..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2012 16:02 לינק ישיר 

לשלוח את בני לישיבת זו או אחרת, לא מראה על רמת פתיחותי, זה כבר שייך לאיזה מגזר אני שייכת.
אני יכולה לשבת איתו ועם ילדיו שלומדים בישיבת הסדר על כוס קפה בידידות מוחלטת, אך לא אתחתן איתו. מה זה קשור לפתיחות?  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2012 16:04 לינק ישיר 

מה קשור מגזר? הרי זה בדיוק מה שדיברנו מהתחלה על פתיחות וסגירות, אם במגזר שלך לבוא לישיבה עם חולצה כחולה זה אסון (חולצת טריקו זה בכלל רח"ל) בשבילך זה אולי קווים אדומים, בשביל מישהו אחר זה צמצום מחשבתי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2012 16:12 לינק ישיר 

לא קראתי את כל התגובות אבל אני חושב שפתיחות זה קשור לרגשות ושמירה על פרטיות.
ואילו שאר הדברים כמו צניעות. השקפה וכו' זה נקרא מודרניות/צדיקות.

אבל לך תשנה את מה שאנשים התרגלו לחשוב....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2012 16:19 לינק ישיר 

מנסיון, כל בחור שלא מוצא סיפוק במראה הסטנדרטי של בן תורה הוא לא ממש בן תורה, עובדה מוכחת היא שלא פגשתי בכל ימי בישיבה בחור שאיך נאמר קצת מרד במוסכמות הישיבתיות והוא היה בחור רציני מאד בלימוד, זה אולי מאד נאור לומר שהוא לא עדרי וכו' וכו' וגם שהוא לא מרובע, אבל תאמינו לי העדר יש לו את יצר ההשרדות המגזרי שלו ולמרות שהוא עדר הוא הרבה הרבה יותר חכם מכל המלהגים שהמציאו את גלגל המחשבה הפתוחה.
כך שבת שמעוניית בבן תורה חייבת לשים דגש מוחלט על הצורה החיצונית של הבחור, אם היא רוצה מישהוא שלא ילמד וינהל איתה בית שחשוף לרחוב שתיקח את הגוצ'י שלה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 16:26 לינק ישיר 

זאב, שיר! בבקשה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 16:38 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
מה קשור מגזר? הרי זה בדיוק מה שדיברנו מהתחלה על פתיחות וסגירות, אם במגזר שלך לבוא לישיבה עם חולצה כחולה זה אסון (חולצת טריקו זה בכלל רח"ל) בשבילך זה אולי קווים אדומים, בשביל מישהו אחר זה צמצום מחשבתי...

לכל מגזר יש את הכללים שלו. הפתיחות שלי מתבטאת בצורת קבלה שלי את השני על מחשבותיו ודעותיו.
לבוא לישיבה עם חולצה כחולה זה לא אסון (אני דוקא אוהבת..) ומי שבשבילו זה אסון, זו סגירות.
אבל אלו הכללים בישיבה. נכון, אז בשביל מישהו אחר זה צמצום, אבל כל עוד אני לא מכריזה שמי שהולך עם חולצה כחולה הוא שווה פחות ממי שהולך עם חולצה לבנה, ומי שהולך עם טריקו (רח"ל..) הוא לא שווה כלום, אז זה לא צמצום
למשל בעלי כן ילך עם חולצה לבנה (לפעמים טריקו, בבין הזמנים.. שה' ישמור). זה שמשהו ילבש חולצה כחולה כאות פתיחות זו סתם טיפשות . אדם יכול ללבוש את כל ה"מדים" ולהיות פתוח בראש ולא לחשוב שחולצת טריקו זה אסון (החולצות זה רק דוגמא), ללבוש או לא זה כבר סיפור אחר. 

טוב חפרתי, מקווה שהובנתי
בכל אופן טוב לשמוע את דעתך בעניין

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ראש פתוח דורש ניתוח!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.