בית פורומים שידוכי חרדים

ראש פתוח דורש ניתוח!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/8/2012 16:43 לינק ישיר 

לא יודע אם למגזר החרדי יש "ספר כללים", לא הרי הכללים של חבר בוועדה הרוחנית של יתד כהרי הכללים של החרדי שמוכר בסופר..

חוצמזה שלהסתתר עם סגירות מאחורי התירוץ "כללים" זה לא נחשב...  P=
(כי אח"כ אפשר לומר "לא מקובל אצל חרדים ללכת לבאולינג עם האשה" ולא להיחשב "סגור")

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2012 16:43 לינק ישיר 

מדוע את נראית לי מתרחקת
הופכת למין דמיון מטושטש
ועינייך שדקרו במבטן את דמיוני
הפכו לחפץ מסתכל

גם בחלומות את מביטה עלי
ברחמים
כמו על מישהו שכשלון לא זר לו
ורק נותר לנוד אל מולו

האם כל זה הוא חלק
ממסע ההתפכחות
מסוף עולם הדמיונות
לקרקע מציאות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2012 16:54 לינק ישיר 

כללים כללים
אין סוף לכללים הללו שכל כך מבלבלים. זה גורם לאנשים לחשוב ש"פתיחות" זה אם אתה לפי הכללים או לא..
אני בסך הכל ניסיתי להגדיר את המושג פתיחות.
אז כן, פתיחות היא לא להתייחס לכל הכללים חסרי המשמעות שאנשים המציאו. (וכל מה שכתבתי בנ"ל)
ישנם דברים שאנו עושים כדי להשתייך לזרם כל שהוא שכולל בתוכו מוסדות וחברה.. ללבוש שחור לבן זה חלק מזה. לא רוצה? לא צריך.
אבל ללכת לבאולינג עם האשה זה עוד המצאה של כלל. 

תוקן על ידי סים21 ב- 03/08/2012 16:54:48

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2012 17:03 לינק ישיר 

ומי קובע מה כלל ומה המצאה? את או העורכים של יתד?

המגזר החרדי זה פיקציה..  =)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2012 17:17 לינק ישיר 

1.בּדָיה, בְּדוּתָה, שׁקר, כּזב, המצאה, דבר שאין לו ביסוּס במציאות.

2. זיוּף, מעשׂה בּדיה, הצגת דבר למראית עין; מַעשֶׂה הסוואה שנעשה על מנת להשיג משהו או בכדי להתחמק ממצב כלשהו בדרכים או באמצעים שאינם לגמרי הגונים. (על פי האקדמיה העברית: מִבְדֶּה).

fiction, fabrication, lie ; ploy

לא הייתי משתמשת בהגדרה זו, כן הייתי אומרת שזה רעיון שבא עם הדורות, הציבור החרדי זה רק שם למי שרוצה להשמר מכל דבר שיכול לסחוף אותו לעולם שבחוץ. נדוש, אבל כללים נועדו להגן, כי לבד קשה. (כמו שלמוסד יש כללים באם אתה רוצה להשתייך אליו.)
אם אתה מצליח להתמודד ללא כללים, מעולה, אתה ממש לא חייב! 
זה שלא תפעל לפי ה"כללים" זה בכל אופן לא מעיד על פתיחות. פתיחות זה משהו אחר
אף אחד לא קובע מהו כלל או המצאה, אלו דברים שאנשים קיבלו על עצמם. 
אני אישית לא פועלת לפי כל כלל שאנשים המציאו. יש לי את מה שההלכה אומרת. 

תוקן על ידי סים21 ב- 03/08/2012 17:17:23

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2012 17:40 לינק ישיר 

את מגדירה פתיחות רק באופן ההתנהגות כלפי הזולת, למרות שזה לא בהכרח רק זה. פתיחות זה לא רק קבלת עצם העובדה שיש מישהו שונה ממך בלי לבקר אותו אלא לפעמים אולי אפילו לאמץ את מה שהוא חושב בעניין מסויים... (עד הגבולות שלך, כמובן)

נ.ב.
נניח ואני חרדי פתוח, איך אני אמור להגיב אם הבן שלי אומר לי שהוא הולך לישיבת הסדר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2012 17:52 לינק ישיר 

ההתנהגות כלפי הזולת היא רק חלק מההגדרה, זה מתבטא בזה בעיקר.

לגבי הנ.ב
קודם כל אתה צריך להבין שהילדים שלך הם לא אתה. 
ואם הבן שלך יבחר בזה, זה יהיה לך מוזר. כי שוב, אתה אמנם "פתוח", אך כמו שאתה הגדרת- לא ב100%
ובגלל שאני משערת שגדלת בתוך הציבור עם הכי הרבה כללים וסטיגמות, זה יהיה לך מאד קשה. אני כנה.
זו באמת שאלה מעניינת.

למה שפתאום הבן שלך ירצה להיות דתי לאומי?
זה קצת פרוע. מילא אם זה נובע ממשובת נעורים..
באמת איך אתה אמור להגיב?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2012 18:20 לינק ישיר 

למה דתי לאומי? מי אמר הוא מחליף את כל הדברים? אולי בעניין הספציפי הזה הוא חושב שנכון לנהוג יותר כך..
דתי לאומי זה גם לא אוסף של כללים ושלא כמו הציבור החרדי יש בהם שונות יותר גדולה בין הפרטים (שזה דבר טוב)

לא חייבים לקטלג אדם לפי מעשה יחידי. קחי לדוגמא מחשב (אני מקווה שאת מבינה במחשבים  =)  ) 
יש מחשבים סופר חזקים עם מסכים גדולים, כרטיס מסך הכי פצצה בשוק והמון זיכרון וירטואלי.
לעומתם יש מחשבים בינוניים עם מסכים בינוניים, כרטיסים רגילים וזיכרון ממוצע. (ויש גם את הזולים באיכות "גרועה")
עכשיו מה מונע ממישהו לקחת מחשב עם מסך גדול, כרטיס גרוע וזיכרון בינוני? לא חייבים ללכת לפי "שטאנץ" מסויים, אפשר לבחור בנושא אחד כמו ראובן, שני כמו שמעון ושלישי כמו לוי. (וזה לדעתי מגדיר יפה מאוד "פתיחות")

נ.ג.
כמדומני שהתרחקנו מאוד מכוונת פותחת האשכול..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2012 22:39 לינק ישיר 

מרתק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2012 22:58 לינק ישיר 

קודם כל יפה הדוגמא של המחשבים.. 
חוץ מזה שחשבתי על זה בשבת, והגעתי למסקנה שאם בני בא אלי ומודיע לי שהוא מעוניין ללמוד בישיבת הסדר, ממש לא תהיה לי בעיה עם זה ( כך אני חושבת כעת, לפני שיש לי בעל בכלל..:) )
וחוץ מזה שלדתי לאומי אמנם יש שונות בין הפרטים אבל בהחלט יש להם סגנון ודרך כללית.
אני בעד פתיחות כהגדרתך. יפה!
נ.ד
אחת מהשאלות של פותחת האשכול היתה "איך אתם מגדירים פתיחות?" אז לא נראה לי שממש התרחקנו..
זה הכל קשור.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2012 23:00 לינק ישיר 

היא התכוונה יותר במושג של שידוכים ובמסגרת של חרדים.

זאת פתיחות הרבה יותר "מצומצמת" יחסית לאן שהגענו...  =)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2012 23:09 לינק ישיר 

?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2012 23:12 לינק ישיר 

לא משנה...  =)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2012 23:24 לינק ישיר 

כן משנה =(

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2012 23:45 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
את מגדירה פתיחות רק באופן ההתנהגות כלפי הזולת, למרות שזה לא בהכרח רק זה. פתיחות זה לא רק קבלת עצם העובדה שיש מישהו שונה ממך בלי לבקר אותו אלא לפעמים אולי אפילו לאמץ את מה שהוא חושב בעניין מסויים... (עד הגבולות שלך, כמובן)

נ.ב.
נניח ואני חרדי פתוח, איך אני אמור להגיב אם הבן שלי אומר לי שהוא הולך לישיבת הסדר?
אבל למה אצה מתייחס לישיבת הסדר כאסון? ואם הוא היה אומר לך שהוא הולך ללמוד באיזו ישיבה קיצונית במא"ש? ואתה עוד מגדיר את עצמך פתוח

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ראש פתוח דורש ניתוח!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.