|
|
| נשלח ב-20/6/2011 20:58 |
|
| |
אין לי שום ספקות בכך שכאשר ירחמיאל הציג את הילדים הוא אמר קול אשר היה נשמע כמו ש או צ'!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 21:06 |
|
| |
c ו h באנגלית ביחד נקראות צ' לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 22:44 |
|
| |
כן, משיח משיח. ch באנגלית זה צ׳.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 08:51 |
|
| |
| משיחמשיח כתב: |  | | c ו h באנגלית ביחד נקראות צ' לא? |
|
כמו שתמי ציינה, CH אכן מבוטאות בדרך כלל כ- צ' , לדוגמא - chance (צ'אנס).
בהגייה יהודית, CH יכולות גם להיות מבוטאות כ- ח , לדוגמא - Chanukah (חנוכה), כשבאנגלית תקנית (=לא בהגייה יהודית) ע"פ רוב ישמיטו את ה C ואז יתקבל "הנוכה".
וכמו שתמר אמרה, לפעמים CH מבוטאות כ- ק , לדוגמא - character (אופי).
יש גם מקרים נדירים ש CH מבוטא כ- ש, לדוגמא - chef (שף), אבל זה באמת נדיר.
---
ולענייננו:
גריני צודקת באשר להגיית שמו של דייויד צ'רנדוף. גם אני חשבתי בהתחלה שירחמיאל אומר "שרנדוף", אבל אם תגידו "דייויד שרנדוף" תראו שה-ש מתחלפת ב צ' , ככה שייתכן שפשוט לא הפרדנו נכון את המילים - מסתבר שהיינו צריכות להפריד את זה לדייויד צ'רנדוף, כנראה, ולא שרנדוף.
עד כאן נאום הבלשנית. (בלשנות = חקר השפה)
:)
תוקן על ידי אידי ב- 21/06/2011 08:54:45
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 09:26 |
|
| |
| CHEDVA כתב: |  | | נתחיל כמובן מארבעת הסולנים הבולטים, שנשמעים כמעט בכל שיר: דוד פרלמן – הכוכב הגדול הבא! הוא ממש בולט ברוב השירים, ומוסיף המון לאלבום.
אמנם התברר שהקול שלו קצת שונה מהדוד שלו, אבל נראה שהוא הולך להיות כוכב לפחות כמוהו - (זיבל פרלמן ז"ל השתתף בשלושה אלבומים לפחות וכיכב בכולם!). בתקווה שהמקהלה תמשיך בעז"ה באותה מתכונת בשנים הקרובות, ואז כל הסיכויים שהוא ימשיך להיות הסולן הראשי, ומסתבר שעם הגיל צפויים גם עוד כמה שינויים לטובה... (ע"ע יושי וכד').
נ.ב: מישהו במשפחה שלי שראה אותו בהסרטות של המופע, טען שיש לו פרצוף מצויר.. אז בכל מקרה, עכשיו כששומעים באלבום את הקול שלו בצורה ברורה – יותר ממה שהתאפשר לשמוע בהופעה, אפשר להגדיר גם ולומר שהקול שלו נשמע משהו די מצויר, עם כל הגוונים שיכול להיות...
הקול שלו מזכיר לי קצת את איצי ספינר במיאמי 3... נראה לי שהוא יהיה האיצי ספינר הבא - גם בקול וגם בהיררכיית הסולנים של האלבום.
בנימין רבינא – כמובן, איך אפשר בלי. הוא נמצא ממש במקום, (אם הוא היה שר כל כך המון במופע זה כבר היה נמאס עם כל התנועות החוזרות שלו, אבל באלבום זה ממש לא יותר מדי) וגם בלי יותר מדי אנפופים מיותרים (חוץ מהשיר מלך ששם פחות אהבתי את הסולו).
בלי הקול העשיר שלו האלבום לא היה מה שהוא... רק בשביל ה for Moshiach to arrive שלו היה שווה כל האלבום.
דוד צ'רנדוף – הכוכב שבלט כבר מהתחלה, מהפעם הראשונה שראיתי אותו על הבמה. הוא הופיע בצורה רצינית ומושלמת - בלי הרחפנות שהיתה לכל הילדים הקטנים והחדשים האחרים. הוא שר מעולה ויש לו קול מתוק, וגם הוא עוד יספיק וידע לגדול ולהתפתח בעז"ה. כבר לאורך האלבום הוא משתפר ומשתנה קצת– למשל בסוף השיר תורה תבלין - הוא נשמע כבר יותר בוגר (מאשר בסוף השיר 'הטוב' למשל), ושר מדהים את הסולו, עד כדי כך שנראה לי הגיוני לומר שאולי עוד כמה שנים יצא ממנו שאול אלזן2 או משהו בסגנון...
איתך לגמרי. יושי 2! (ולפי התאוריה שלי - http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=3&topic_id=2847697&forum_id=21217 - יושי הוא היורש של שאול, ככה שלא הלכנו רחוק...)
שרולי רובין – כמו שגריני הגדירה: ממש הפתעת האלבום. גם הפעם האחרונה ששמענו אותו, בהופעה בסוכות, לא הכינה אותנו להפתעה שכזאת. מסתבר שהקול שלו הספיק מאז להתבגר ולהשתפר, והוא עוד הספיק גם כן להיות כוכב גדול באלבום, רגע לפני שהוא עזב את המקהלה. אפשר להגדיר את הקול הבוגר שלו כשילוב של זלמן פולק, דורון לוין, ויאיר של אחרי יבא.. לדעתי הוא הוסיף המון גיוון ורענון לאלבום, במיוחד שהוא הקול היחיד הפעם בסגנון הזה (חוץ מיאיר שלצערנו הספיק לשיר פה רק בשיר אחד). אני הייתי מגדירה את הקול הנוכחי שלו כסוג של עקיבא ג'ייקובס. ממש לעניין!
ג'רמי הרשקוביץ – גם הוא ממש לא סבל הפעם מקיפוח, ובלט בשירים באנגלית ובשירים הסוערים. אהבתי את כל הסולואים שלו - ובמיוחד ב'וטהר לבנו'.
קול מתוק במיוחד. ממש נהייתה לו עוצמה הרשקוביצית בקול... אולי אפשר להגדיר אותו כ"אפרוח עוצמתי" - מה אתם אומרים? (ג'רמי, אל תיעלב, זה רק כי אתה כזה מתוק...)
סול אייל – לדעתי הסולן הכי טוב באלבום! הוא שר הכי מושלם שיכול להיות. קודם כל בשירים השקטים יותר – 'הטוב', ובעיקר 'ישיש' – שם הוא ממש הזכיר לי את יוסי שיק, עם הקול, המבטא, הדיוק, והמקצועיות. (רק שיוסי עולה עליו בהופעת הבמה שלו ואילו הקול של סול יותר עמוק ומשובח).
בשירים הקצביים יותר – 'מי לה' אלי', וגם 'וטהר לבנו' הוא הוכיח את עצמו לא פחות, ואולי אפילו יותר!
נהיה לו קול ממש עשיר ומלודי. הקטע הכי מעניין הוא איכות הקול (התכוונתי לצורה שהוא מפיק את הקול) - זה כאילו מתחלף באמצע משפט... למשל בשיר "וטהר לבנו" - שימו לב שאיכות הקול משתנה בין "שבענו" ל"מטובך"...
חיים יהודה גורי – סולן חדש וכבר קיבל סולו בארבעה שירים באלבום, ובצדק – הוא גם סולן מעולה! מזכיר קצת אולי את ה'ילדים הגדולים' מהישיבה בויס (סליחה על ההשוואה!). הכי אהבתי את הסולו שלו בשיר המדהים: 'עד מתי'.
וואלה, גם אני השוויתי אותו לYBC!
יהודה גורקין – אתם בטוחים לגמרי שהוא רק שלש פעמים??? אין מצב שזה טעות בחוברת, כי אם היה לו סולו בעוד שיר היינו מיד מזהים..! זה כבר באמת נושא של קיפוח! הייתי אפילו מוותרת על התמונה הגדולה שלו בעמוד המרכזי - שישימו 'דוגמן' אחר - הוא צריך לשיר! ומי יודע אם תהיה עוד פעם הבאה - הוא כבר לא ילד קטן, למרות שהקול שלו עדיין מתוק מדבש!!!
אני מעדיפה אותו על הבמה, למרות שגם באלבום הוא מעולה. החינניות וטוב הלב שרואים עליו מוסיפות כל כך הרבה לכל מה שהוא רק ישיר...
עוד מפיספוסי האלבום: עקיבא ג'יקובס – רק סולו אחד?! חייא אברמוביץ – אם לא בשבילו, לפחות משהו בשביל השם של המשפחה?
טוב, לו תהיה לפחות הזדמנות בפעם הבאה, כי לאברמוביץ (או יותר נכון לקולות שלהם) יש תוחלת חיים ארוכה במקהלה... מרדכי ויסמן – משום מה הייתי בטוחה שיהיה לו איזה שהוא סולו... גם קצת אכזבה. ו... מקס הרשקוביץ – עוד לא קיבלנו אפילו לטעום! (חוץ מתמונה) גם לכם התחשק קצת?
קצת הרבה...
אחרי כל הסולנים, או בעצם לפני הכל – המקהלה עצמה מדהימה!!! האחידות וההרמוניות, משהו שאין בשום מקום אחר! זה הדבר העיקרי שעושה את כל האלבום!!!
ההרמוניות הפעם באמת התעלו על עצמן. מתי לאחרונה ירחמיאל פרגן לנו שלושה קולות כמו ב"ישיש"? מסתבר שרבינא נותן לו השראה - - -
ישר כח לכל המשתתפים ולכל הקוראים...
ולך בעצמך, חדווה, על הסיקור היפהפה, הממצה והמושקע!!!

|
|
תוקן על ידי אידי ב- 21/06/2011 09:30:19
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 11:40 |
|
| |
| אידי כתב: |  | | נתחיל כמובן מארבעת הסולנים הבולטים, שנשמעים כמעט בכל שיר: דוד פרלמן – הכוכב הגדול הבא! הוא ממש בולט ברוב השירים, ומוסיף המון לאלבום.
אמנם התברר שהקול שלו קצת שונה מהדוד שלו, אבל נראה שהוא הולך להיות כוכב לפחות כמוהו - (זיבל פרלמן ז"ל השתתף בשלושה אלבומים לפחות וכיכב בכולם!). בתקווה שהמקהלה תמשיך בעז"ה באותה מתכונת בשנים הקרובות, ואז כל הסיכויים שהוא ימשיך להיות הסולן הראשי, ומסתבר שעם הגיל צפויים גם עוד כמה שינויים לטובה... (ע"ע יושי וכד').
נ.ב: מישהו במשפחה שלי שראה אותו בהסרטות של המופע, טען שיש לו פרצוף מצויר.. אז בכל מקרה, עכשיו כששומעים באלבום את הקול שלו בצורה ברורה – יותר ממה שהתאפשר לשמוע בהופעה, אפשר להגדיר גם ולומר שהקול שלו נשמע משהו די מצויר, עם כל הגוונים שיכול להיות...
הקול שלו מזכיר לי קצת את איצי ספינר במיאמי 3... נראה לי שהוא יהיה האיצי ספינר הבא - גם בקול וגם בהיררכיית הסולנים של האלבום.
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=2&topic_id=2893479&forum_id=21217
כתבתי בלינק המובא לעיל, שדוד פרלמן מזכיר לי גם את ייצי וגם את יושי, את יושי בגלל העוצמה שבקול.
בנימין רבינא – כמובן, איך אפשר בלי. הוא נמצא ממש במקום, (אם הוא היה שר כל כך המון במופע זה כבר היה נמאס עם כל התנועות החוזרות שלו, אבל באלבום זה ממש לא יותר מדי) וגם בלי יותר מדי אנפופים מיותרים (חוץ מהשיר מלך ששם פחות אהבתי את הסולו).
בלי הקול העשיר שלו האלבום לא היה מה שהוא... רק בשביל ה for Moshiach to arrive שלו היה שווה כל האלבום.
לפי דעתי, הוא לא קיבל מספיק סולואים - קול כזה מגיע פעם ב... ולפי דעתי ירחמיאל לא ניצל אותו מספיק! בנוסף, אני הייתי נותנת לו בית שלם או אפילו חצי שיר לשיר, במקום שורה פה ושורה שם בשירים OH HASHEM ו- 'מי לה' אליי'.
דוד צ'רנדוף – הכוכב שבלט כבר מהתחלה, מהפעם הראשונה שראיתי אותו על הבמה. הוא הופיע בצורה רצינית ומושלמת - בלי הרחפנות שהיתה לכל הילדים הקטנים והחדשים האחרים. הוא שר מעולה ויש לו קול מתוק, וגם הוא עוד יספיק וידע לגדול ולהתפתח בעז"ה. כבר לאורך האלבום הוא משתפר ומשתנה קצת– למשל בסוף השיר תורה תבלין - הוא נשמע כבר יותר בוגר (מאשר בסוף השיר 'הטוב' למשל), ושר מדהים את הסולו, עד כדי כך שנראה לי הגיוני לומר שאולי עוד כמה שנים יצא ממנו שאול אלזן2 או משהו בסגנון...
איתך לגמרי. יושי 2! (ולפי התאוריה שלי - http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=3&topic_id=2847697&forum_id=21217 - יושי הוא היורש של שאול, ככה שלא הלכנו רחוק...)
קול מקסים וברור, אך עדיין, לא רואה כאן שום דמיון ליושי!
שרולי רובין – כמו שגריני הגדירה: ממש הפתעת האלבום. גם הפעם האחרונה ששמענו אותו, בהופעה בסוכות, לא הכינה אותנו להפתעה שכזאת. מסתבר שהקול שלו הספיק מאז להתבגר ולהשתפר, והוא עוד הספיק גם כן להיות כוכב גדול באלבום, רגע לפני שהוא עזב את המקהלה. אפשר להגדיר את הקול הבוגר שלו כשילוב של זלמן פולק, דורון לוין, ויאיר של אחרי יבא.. לדעתי הוא הוסיף המון גיוון ורענון לאלבום, במיוחד שהוא הקול היחיד הפעם בסגנון הזה (חוץ מיאיר שלצערנו הספיק לשיר פה רק בשיר אחד). אני הייתי מגדירה את הקול הנוכחי שלו כסוג של עקיבא ג'ייקובס. ממש לעניין!
ג'רמי הרשקוביץ – גם הוא ממש לא סבל הפעם מקיפוח, ובלט בשירים באנגלית ובשירים הסוערים. אהבתי את כל הסולואים שלו - ובמיוחד ב'וטהר לבנו'.
קול מתוק במיוחד. ממש נהייתה לו עוצמה הרשקוביצית בקול... אולי אפשר להגדיר אותו כ"אפרוח עוצמתי" - מה אתם אומרים? (ג'רמי, אל תיעלב, זה רק כי אתה כזה מתוק...)
מאד הופתעתי לטובה מהקול של ג'רמי באלבום זה. אני עדיין בדעה שצריך להמעיט לו סולואים בהופעות חיות!
סול אייל – לדעתי הסולן הכי טוב באלבום! הוא שר הכי מושלם שיכול להיות. קודם כל בשירים השקטים יותר – 'הטוב', ובעיקר 'ישיש' – שם הוא ממש הזכיר לי את יוסי שיק, עם הקול, המבטא, הדיוק, והמקצועיות. (רק שיוסי עולה עליו בהופעת הבמה שלו ואילו הקול של סול יותר עמוק ומשובח).
בשירים הקצביים יותר – 'מי לה' אלי', וגם 'וטהר לבנו' הוא הוכיח את עצמו לא פחות, ואולי אפילו יותר!
נהיה לו קול ממש עשיר ומלודי. הקטע הכי מעניין הוא איכות הקול (התכוונתי לצורה שהוא מפיק את הקול) - זה כאילו מתחלף באמצע משפט... למשל בשיר "וטהר לבנו" - שימו לב שאיכות הקול משתנה בין "שבענו" ל"מטובך"...
השברים בקול, נובעים לפי דעתי, מהקלטות שונות אשר חוברו יחדיו. הקול שלו מקסים, וכמו שאמרתי מזמן, הוא מהסולנים הטובים. לא הייתי מעניקה לו את התואר של פספוס האלבום כי הוא הרי קיבל מס' סולואים מכובד, אך עדיין, לפי דעתי לא ניצלו את קולו מספיק - והוא בטוח לא יככב באלבום הבא.
חיים יהודה גורי – סולן חדש וכבר קיבל סולו בארבעה שירים באלבום, ובצדק – הוא גם סולן מעולה! מזכיר קצת אולי את ה'ילדים הגדולים' מהישיבה בויס (סליחה על ההשוואה!). הכי אהבתי את הסולו שלו בשיר המדהים: 'עד מתי'.
וואלה, גם אני השוויתי אותו לYBC!
מאד אוהבת את הקול שלו!
יהודה גורקין – אתם בטוחים לגמרי שהוא רק שלש פעמים??? אין מצב שזה טעות בחוברת, כי אם היה לו סולו בעוד שיר היינו מיד מזהים..! זה כבר באמת נושא של קיפוח! הייתי אפילו מוותרת על התמונה הגדולה שלו בעמוד המרכזי - שישימו 'דוגמן' אחר - הוא צריך לשיר! ומי יודע אם תהיה עוד פעם הבאה - הוא כבר לא ילד קטן, למרות שהקול שלו עדיין מתוק מדבש!!!
אני מעדיפה אותו על הבמה, למרות שגם באלבום הוא מעולה. החינניות וטוב הלב שרואים עליו מוסיפות כל כך הרבה לכל מה שהוא רק ישיר...
הטוהר והתמימות המשולב עם המתיקות - תענוג לשמוע, חבל חבל חבל שקיבל רק 3 סולואים!
עוד מפיספוסי האלבום: עקיבא ג'יקובס – רק סולו אחד?!
חייא אברמוביץ – אם לא בשבילו, לפחות משהו בשביל השם של המשפחה?
טוב, לו תהיה לפחות הזדמנות בפעם הבאה, כי לאברמוביץ (או יותר נכון לקולות שלהם) יש תוחלת חיים ארוכה במקהלה...
גם אני התאכזבתי. מרדכי ויסמן – משום מה הייתי בטוחה שיהיה לו איזה שהוא סולו... גם קצת אכזבה. ו... מקס הרשקוביץ – עוד לא קיבלנו אפילו לטעום! (חוץ מתמונה) גם לכם התחשק קצת?
קצת הרבה...
יש תור ארוך לפניו
אחרי כל הסולנים, או בעצם לפני הכל – המקהלה עצמה מדהימה!!! האחידות וההרמוניות, משהו שאין בשום מקום אחר! זה הדבר העיקרי שעושה את כל האלבום!!!
ההרמוניות הפעם באמת התעלו על עצמן. מתי לאחרונה ירחמיאל פרגן לנו שלושה קולות כמו ב"ישיש"? מסתבר שרבינא נותן לו השראה - - -
ישר כח לכל המשתתפים ולכל הקוראים...
ולך בעצמך, חדווה, על הסיקור היפהפה, הממצה והמושקע!!!

תוקן על ידי אידי ב- 21/06/2011 09:30:19 |
|
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=7&topic_id=2896675&forum_id=21217
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 12:41 |
|
| |
בסיקור של ״מרכז הענינים״ הם כתבו משו כמו: האלבום החדש הוא האלבום הטוב ביותר של ירמיאל עם 11 להיטים חדשים וכו׳. חה חה חה מי הם שיחליטו מה האלבום הטוב ביותר?? :)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 12:43 |
|
| |
נו, אחרי ניתוחים כאלה מה נותר לנו לומר?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 19:35 |
|
| |
| אידי כתב: |  | דוד צ'רנדוף – הכוכב שבלט כבר מהתחלה, מהפעם הראשונה שראיתי אותו על הבמה. הוא הופיע בצורה רצינית ומושלמת - בלי הרחפנות שהיתה לכל הילדים הקטנים והחדשים האחרים. הוא שר מעולה ויש לו קול מתוק, וגם הוא עוד יספיק וידע לגדול ולהתפתח בעז"ה. כבר לאורך האלבום הוא משתפר ומשתנה קצת– למשל בסוף השיר תורה תבלין - הוא נשמע כבר יותר בוגר (מאשר בסוף השיר 'הטוב' למשל), ושר מדהים את הסולו, עד כדי כך שנראה לי הגיוני לומר שאולי עוד כמה שנים יצא ממנו שאול אלזן2 או משהו בסגנון...
|
|
כן, יש גם דמיון ליושי ואני גם מסכימה איתך שיושי 'ירש' את היופי מהקול של שאול, גם אני הבחנתי בדמיון הזה בדיסק משיח, אבל בכל זאת ליושי היה עוד משהו יחודי חזק ועוצמתי שאין כמוהו אצל אף אחד, בינתיים גם לא אצל דוד צ'רנדוף ובוודאי שלא היה אותו לשאול.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 20:50 |
|
| |
| תמר99 כתב: |  | | בסיקור של ״מרכז הענינים״ הם כתבו משו כמו: האלבום החדש הוא האלבום הטוב ביותר של ירמיאל עם 11 להיטים חדשים וכו׳. חה חה חה מי הם שיחליטו מה האלבום הטוב ביותר?? :) |
|
זה לא ענין של החלטה, זה פשוט ענין של לשון. ככה כותבים על כל אלבום חדש. לעינינו התבטאות כזאת אכן יכולה להיות נכונה, היות ומדובר בירחמיאל ומיאמי בויס...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 21:27 |
|
| |
מיהו הסולן השלישי בשיר מי לה' אלי-באנגלית?????
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 17:50 |
|
| |
איזה חמוד!! תודה ino! נראה שהוא הולך להיות יותר בסגנון של דיויד, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 17:57 |
|
| |
חדוה,הספקת להגיב לפני... זה מיזוג של ג'רמי ודיויד גם יחד,כך לעניות דעתי.שמתם/ן לב לתנועה עם האצבע?-בדיוק כמו של ג'רמי! העדינות כלומר,המתינות מזכירה יותר את דיויד [לעומת ג'רמי שמקפץ בחוסר מנוחה ומתלהב יותר מדי]
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 18:01 |
|
| |
חמוד...
הוא נראה קצת ביישן... בהמלאך הגואל (שעובר אוטומטית מיד אחרי לגבי) הוא מנסה לעלות ולא הולך לו :)
תוקן על ידי עידודודו ב- 28/06/2011 18:22:50
|
|
|
|
|