אנסאזי,
כפי שכתבתי זה כלל לא רלוונטי.
הטיעון כי היות ואין אב משקר לבנו, המסורת האמונית בהכרח נכונה לוקה בכשל לוגי בסיסי.
אילו הנדון היה האם אב "משקר", יש מקום לדון בהיתכנותו של מצב בו אב משקר לבנו.
הדיון הוא האם מה שהאב מסר לבנו הוא בהכרח מה שנכון
אין צורך לטעון כי אב משקר לבנו.
נניח שאב מעביר לבנו רק את מה שהוא חושב לאמת מוחלטת. האם זה אומר כי כל מה שאב מסר לבן הוא אמת. וכי "אב" איננו יכול לטעות?
יעקב,
לא הבנתי האם אתה מאשר את פרדוקס טיעון המסורת, או שאתה מסכים כי בכל דור ודור יש לבחון את הדברים מחדש.
אברך,
כמי שנושא את התואר אברך עליך לחשוב באופן למדני.
אין לערבב מין בשאינו מינו ויש לבחון כל טיעון לגופו לעומק.
כתבת, אבל אני מוכרח לשאול :כשאתה אומר לי מי אמר שהיו שם 600,000 איך אתה יכול להכחיש מאורע היסטורי ?
מה הכוונה מאורע היסטורי? מאורע שיש הטוענים לקיומו? מאורע שהתרחש בפועל? יש עדויות או ראיות להתרחשותו? תוכל לפרט מה הן?
תנסה לביים משחק כזה
מישהו "ביים" משחק כזה? אתה מודע למשמעות המילה "ביים"? אנחנו יודעים שמישהו "סיפר" סיפור כזה. להבדיל מ"ביים".
ולגרום לעולם לחשוב ש 600,000 איש היו שם !
זו כבר שאלה יותר רצינית. כיצד הצליחו לשכנע הרבה אנשים (להבדיל מ"לגרום לעולם לחשוב. אני ועוד רבים כלל לא "חושבים" כך) בנכונות הסיפור.
ראשית, עלינו לברר האם זו ראיה מספקת כדי שנשתכנע בסיפור שלפי הידוע לנו הוא בלתי אפשרי. אנחנו הרי לא זכינו לשום התגלות מתועדת.
שנית, עלינו ללמוד באיזה תקופה ועל איזה רקע הדברים התרחשו. מה בדיוק היה שם. האם אכן הייתה התגלות ברורה וחד משמעית, או כפי שציין הרב ספרן, גם בזמן אמת היה מקום לבעל דין לחלוק. קורח ועדתו.
אנו מבינים את הגורמים המביאים את האדם לאמונה דתית. אנו גם רואים מהמציאות עד כמה ניתן בקלות "לגרום לעולם לחשוב". הידעת כי רוב האמריקאים מאמינים בסיפור הבריאה כפשוטו? אני כבר לא מדבר על רוב היהודים הדתיים. אז הנה לך איך "גורמים לאנשים לחשוב".
אגב, המאמינים החושבים יותר, יודעים היטב כי סיפור הבריאה אינו כפשוטו, עיין נא באשכול הסמוך "משמעות השבת לפי האבולוציה" בדברי דינוזאורוס שהיטיב לצטט דעת גדולי ישראל בסוגיה. למרות זאת רוב המאמינים כלל לא יודעים על כך ומשוכנעים כי סיפור הבריאה היה כפשוטו.
נותר לנו רק לברר את המנגנון הטכני והפסיכולוגי להיטמעות "הסיפור". ההסברים ידועים ופשוטים.
ראה נא גם את שאלתו של ירוחם.
אגב את השואה אתה גם יכול להפריך אם בא לך , הרי זהו גם מאורע היסטורי
"מאורע היסטורי" בשונה מ"סיפור היסטורי" לא תמיד ניתן להפריך. מה לעשות ואני אישית הכרתי לא מעט ניצולי שואה. חיים עמנו היום עוד אלפים כאלה. יש תיעודים מצולמים. חלק מהמחנות שרדו ומשמשים כמוזיאונים. איך אתה בכלל מעלה על דעתך להשוות בין הדברים. הנעדר הנך לחלוטין חוש ביקורת?
כידוע זוהי הוכחה מחבתי''ת לחלוטין.
הדבר רק מוכיח את רמתם השטחית ואת הזלזול באינטליגנציה הבסיסית.
אבל לא יכולתי להתעלם ממנה.
אברך, על זה נאמר, פעמים שאתה מתעלם.