|
|
| נשלח ב-20/6/2011 12:33 |
|
| |
| דייר כתב: |  | הבנתי לא מוזכר משמע לא קיים יפה תאוריה מענינת.
אז מה פתאום בבית שני עלו על הפטנט והמציאו סיפור תסביר לי אתה מאיפה זה צץ
נחמיה החליט להמציא סיפור נחמד שיהיה לנו על מה לדסקס בפורום?
|
|
דייר,
אני מעריץ את התמדתך להישאר קול אחד שפוי בפורום הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 12:42 |
|
| |
תודה. אתה גם מוזמן להצטרף לחגיגה כמדומני שכתבת שאתה בעל תשובה אולי תתרום קצת מחלקך כמי שלא גדל בחברה דתית איך הגעת ליהדות מה שכנע אותך.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 12:54 |
|
| |
| דייר כתב: |  | תודה.
אתה גם מוזמן להצטרף לחגיגה כמדומני שכתבת שאתה בעל תשובה
אולי תתרום קצת מחלקך כמי שלא גדל בחברה דתית איך הגעת ליהדות
מה שכנע אותך. |
|
דברים שלא מדברים אל "מחשבים אנושיים" או אל "בני אדם ממוחשבים".
והם:
א. עומק העיון האינסופי של סוגיות הש"ס.
ב. ההיקף הרוחבי העצום של פרטי התורה והמצוות.
ג. העובדה שיש בני אדם שהצליחו להקיף את שניהם (בהשוואה לכוחותינו הדלים).
ד. המבנה הנפלא של הקהילה היהודית, בבחינת "אין ציבור מת" ואין ציבור מעשיר/מעני".
ה. ההיסטוריה ההשרדותית המדהימה של עם ישראל, ונבואתה מראש.
ו. הענווה העצומה של גדולי ישראל לעומת השחצנות (הטבעית) של חכמי החילוניות.
ובעיקר חזרת הנשמה אל שורשה, בבחינת ניכרים דברי אמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 12:55 |
|
| |
שותף ולא נותר לי אלא להודות על המחמאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 13:03 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | שותף
ולא נותר לי אלא להודות על המחמאה. |
|
לא התכוונתי אליך, אבל אם אתה מעוניין להזדהות עם זה- בבקשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 13:33 |
|
| |
דייר המכנה המשותף שלנו הוא שאני מאמין כי אלוקים נתן את התורה לעם ישראל. הויכוח ביננו התחיל מהסיפורים על המסורת הבלתי ניתנת לערעור על מעמד הר סיני שנמסר מאב לבן- בעייני זה לא מתחיל להיות נכון המסורת הזו. אתה מביא ראיות לדבריך מחז"ל שהיה להם אינטרס מובהק להאדיר את המעמד הזה, נחמיה ועזרא היו ראשוני אכ"הג, בשום מקום לא כתוב שעזרא אסף את המגילות - בשום מקום לא כתוב שמשה רבנו כתב את כל התורה- הכל דעות. על מה יוכיחו את העם? הם באמת הוכיחו אותם בדברים שהם נגד חוקי התורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 13:48 |
|
| |
דברים לא9, : "ויכתוב משה את התורה הזאת , וייתנה אל הכוהנים בני לוי, הנושאים את ארון ברית ה'; ואל כל זקני ישראל. ויצו משה אותם לאמור: מקץ שבע שנים, במועד שנת השמיטה - בחג הסוכות; בבוא כל ישראל לראות את פני ה' אלהיך במקום אשר יבחר: תקרא את התורה הזאת נגד כל ישראל - באוזניהם. הקהל את העם, האנשים והנשים והטף, וגרך אשר בשעריך - למען ישמעו ולמען ילמדו, ויראו את ה' אלהיכם, ושמרו לעשות את כל דברי התורה הזאת . ובניהם, אשר לא ידעו, ישמעו ולמדו - ליראה את ה' אלהיכם: כל הימים אשר אתם חיים על האדמה, אשר אתם עוברים את הירדן שמה לרשתה. "
דברים לא19, לאחר שה' אומר למשה שבני ישראל הולכים לזנות אחרי אלהי נכר הארץ: ועתה כתבו לכם את השירה הזאת , ולמדה את בני ישראל, שימה בפיהם; למען תהיה לי השירה הזאת לעד בבני ישראל. כי אביאנו אל האדמה אשר נשבעתי לאבותיו, זבת חלב ודבש, ואכל ושבע ודשן; ופנה אל אלוהים אחרים, ועבדום, וניאצוני, והפר את בריתי. והיה כי תמצאנה אותו רעות רבות וצרות, וענתה השירה הזאת לפניו לעד, כי לא תישכח מפי זרעו: כי ידעתי את יצרו, אשר הוא עושה היום, בטרם אביאנו אל הארץ אשר נשבעתי. ויכתוב משה את השירה הזאת ביום ההוא, וילמדה את בני ישראל ...
דברים לא24: ויהי ככלות משה לכתוב את דברי התורה הזאת - על ספר: עד תומם . ויצו משה את הלויים, נושאי ארון ברית ה', לאמור: לקוח את ספר התורה הזה , ושמתם אותו מצד ארון ברית ה' אלהיכם; והיה שם בך לעד. כי אנכי ידעתי את מרייך ואת ערפך הקשה; הן בעודני חי עמכם היום ממרים הייתם עם ה', ואף כי אחרי מותי.
איזה אינטרס היה להם? קיבלו וולוו או וילה? אז מה שכתוב בתורה לא נכון והושתל? איך העם השתכנע שבאמת מדובר בדבר ה' ולא בהמצאות ודמיונות? למה לא לקבל את הדברים כפשוטם כל הסבר אחר סתם מעקם את הכתובים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 14:02 |
|
| |
דייר, יש מהראשונים המפרשים את המקורות הללו כמוסבים על ספר דברים או אפילו פרשיות מסויימות ממנו בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 14:09 |
|
| |
דייר הם שמעו לפני זה צ"ח קללות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 15:11 |
|
| |
דייר האם הנביא ירמיהוהכיר את התורה שאתה מכיר?
ירמיהו פרק ז
כב) כִּי לֹא דִבַּרְתִּי אֶת אֲבוֹתֵיכֶם וְלֹא צִוִּיתִים בְּיוֹם הוציא הוֹצִיאִי אוֹתָם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם עַל דִּבְרֵי עוֹלָה וָזָבַח:
האם הוא לא למד את ספר ויקרא? האם למדת את הגמרא בב"ב. על הדעות אלופסוקים לא כתב משה מהתורה? שאלתי אותך שאלה על שאלת החכם -והתשובה-בהגדה- אין תשובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 15:15 |
|
| |
ייתכן
תודה לך על התייחסותך , שוב אתנצל על הורדת הרמה אבל אקווה שתבין שאני בתחילת דרכי בעצכ''ח כך ששאלותיי עלולות להיות קצת פשטניות ,
אכן אני מסכים שיש מצב שלא היה מאורע כזה כלל וכלל , כאחד שינק את התורה המחבת''ית (כשעלו לי שאלות בראש מצאתי מרגוע בהם)עדיין מציק לי נושא השואה ,
למרות שישנם מוזיאונים וניצולים כבר אתה יכול לראות מכחישי שואה שיעשו הכל בכדי להכחיש , מנין לך שהנכד שלך לא יכחיש את השואה ? למרות כל ההוכחות,הוא יכפור בזה למה לא ?
טענה נוספת : הרי המוזיאון הפעיל של מעמד הר סיני זה אנחנו , הנחת תפילין ומזוזות אז נכון שלא היו אז תיעודים מצולמים כמו בשואה , וגם לא נותרו אנשים מאותו דור , האם אתה מסתמך רק על אחד משני הוכחות אלה ? (תיעודים מצולמים / ניצולים )?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 15:27 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | פראק, אם תואיל לקרוא את מה שכתבתי תבחין שכלל לא התבלבלתי. אם הידע על אנטרקטיקה היה נשען על אנשים הטוענים כי אסור לפקפק בקיום היבשת ואין לחקור בזה כלל וכלל, כיוון שלפני כך וכך שנים אנשים ראו את היבשת, השוואתך הייתה נכונה.
|
|
1. כל עוד לא חקרת ראית בעצמך את יבשת אנטרטיקה ואת צורת העולם ייתכן ורימו אותך, ולכן כל עוד אתה מסתמך על עדות רבים מפי אחרים, אתה משתמש באותה הוכחה של המסורת. 2. לחקור פירושו שכשישנה הוכחה כמו הוכחת המסורת אז לא להתעלם ממנה. 3. טיעון הזמן אינו רלוונטי א. גם אם מחר בעקבות פיצוץ גרעיני חזק תעלם יבשת אנטרטיקה עדיין ההוכחה שבשפתינו נקראת הוכחת המסורת עדיין קיימת ואאמין שהיתה קיימת. ב. ההוכחה שבשפתינו נקראת הוכחת המסורת, היא ההוכחה למאורעות היסטוריים אחרים שיש לה עדות רבים מפי רבים כמו קיומו של נאפוליון וחורבן הבית, העובדה שישנו מקור מעם אחר מהעם הצרפתי שהעתיק מהידע של העם הצרפתי את עובדת קיומו של נאפוליון, אינו מהווה הוכחה נוספת. 4. המסורת מיידעת את העובדה שגם לפני דור הייתה המסורת הכוללת את העובדות שגם דור לפניה הייתה המסורת על כך שגם דור לפניה ... עד תורה מסיני וכל זה כלול במסורת. 5. חוסר ההבחנה שלך בין נוהג משפחתי סתמי כמו סגנון בישול לבין מסורת של ידע "העברת ידע על עובדות מהעבר" מהווה אכן בלבול מושגים בין נוהג למסורת, זה קצת מזכיר את ההבדל בין חזקה שיש עמה טענה לחזקה שאין עמה טענה.
תוקן על ידי פראק_מהלך ב- 20/06/2011 15:50:48
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 15:30 |
|
| |
אברך, לטעמי אתה מדבר לעניין ולא מוריד את הרמה. יש להפריד בין השאלה איך מוכיחים דברים, לבין הקושי שסף הוכחות גבוה מציב בפני שימור אירועים. טכנית, אינני סבור שתהיה בעיה להוכיח את קיומה של שואת יהדות אירופה. הן על ידי תיעוד היסטורי הן על ידי ראיות ארכיאולוגיות על קיום ישוב יהודי תקופה ממושכת, שלאחריה הוא נעקר. עקרונית אינני יכול להתחייב כי זכר השואה יישאר לעולם ולכן? האם המסקנה היא שיש לאמץ אוטומטית כל סיפור שמא הוא נכון ורק אין הוכחות? המוזיאון הפעיל של תפילין ומזוזה מוכיח את קיומה של האמונה היהודית. אינני חולק על כך כי יש והייתה אמונה כזאת. השאלה היא, האם היא מעשה אדם או מן השמים. האם בראשית ברא אלוהים או בראשית ברא האדם את אלוהים. אם הנדון היה היסטורי גרידא ייתכן שניתן היה להסתפק בהוכחות ברמה נמוכה. אנחנו דנים על שאלות יסוד. האם הייתה התגלות אלוהית. האם הדת היא מחייבת. ישנם גם לא מעט כשלים פילוסופים, הגיוניים ומוסריים בדת. כדי לדלג עליהם צריך הוכחות משמעותיות ביותר. כל מה שידוע לנו עד עכשיו אין בכוחו אפילו לאמץ כדור אקמול כאמצעי להרגעת כאב, על אחת כמה וכמה לאמץ דת על כל המשתמע. הדיון אתך מעורר בי אי נוחות מסוימת. אינני מחז"ש. אני כאן כדי לדון עם מי שלטענתם לפחות שמעו וראו הכול.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 15:53 |
|
| |
פראק, אתחיל עם הימצאותה או אי הימצאותה של היבשת הכה חביבה עליך, אנטרקטיקה. ובלשונך, 1. כל עוד לא חקרת ראית בעצמך את יבשת אנטרקטיקה ואת צורת העולם ייתכן ורימו אותך, ולכן כל עוד אתה מסתמך על עדות רבים מפי אחרים, אתה משתמש באותה הוכחה של המסורת. במחי לחיצת כפתור על גוגל תוכל להשביע את עיניך בכל "ההוכחות" להימצאות היבשת. אין כאן שום הישענות על מסורת. אנו יודעים איך העולם המודרני עובד ועד כמה קשה להסתיר מידע. על אחת כמה וכמה להמציא מידע ועוד על מקום בסדר גודל של אנטרקטיקה. אני מתבייש שאני צריך לומר זאת. 2. לחקור פירושו שכשישנה הוכחה כמו הוכחת המסורת אז לא להתעלם ממנה. אכן. אבל "הוכחת המסורת" אינה עומדת במבחן הדרוש. 3. טיעון הזמן אינו רלוונטי א. גם אם מחר בעקבות פיצוץ גרעיני חזק תעלם יבשת אנטרקטיקה עדיין ההוכחה שבשפתינו נקראת הוכחת המסורת עדיין קיימת ואאמין שהייתה קיימת. אם נצטרך "להאמין" המצב יהיה לא טוב. אנחנו נוכל "לדעת" על סמך עדויות שונות וצולבות. אם הכול יושמד, אכן לא נדע. מה זה אומר? שצריך לאמץ אוטומטית כל סיפור, כיוון שאולי כל הראיות הושמדו? ב. ההוכחה שבשפתינו נקראת הוכחת המסורת, היא ההוכחה למאורעות היסטוריים אחרים שיש לה עדות רבים מפי רבים כמו קיומו של נפוליאון וחורבן הבית, העובדה שישנו מקור מעם אחר מהעם הצרפתי שהעתיק מהידע של העם הצרפתי את עובדת קיומו של נפוליאון, אינו מהווה הוכחה נוספת. מה לעשות שלמרבה השמחה (או בעיניך, הצער) קיומו של נפוליון אינו מבוסס רק על הידע של העם הצרפתי. גם אם אכן היה כך, אם זה היה "ידע" הניתן להוכחה היינו מקבלים זאת, גם אם הצרפתים ידעו על כך ראשונים. צא ולמד והבן כמה מקורות צולבים יש לקיומו של נפוליון ומעלליו. חורבן הבית, אף הוא נתמך בראיות סבירות, כולל ממצאים ארכיאולוגיים. והעולה על כולנה. כל אלו הם סיפורים סבירים עוד טרם הוכחו. סיפור ההתגלות הינו חריג לגמרי. לא ראינו כמותו. הראיות צריכות להיות משכנעות יותר. 4. חוסר ההבחנה שלך בין נוהג משפחתי סתמי כמו סגנון בישול לבין מסורת של ידע "העברת ידע על עובדות מהעבר" מהווה אכן בלבול מושגים בין נוהג למסורת, זה קצת מזכיר את ההבדל בין חזקה שיש עמה טענה לחזקה שאין עמה טענה. כלל לא זכור לי שבלבלתי בין נוהג למסורת. אולי תסביר מהי "העברת ידע על עובדות מהעבר". האם כאשר הסיפור מכיל לדברי המספר "ידע" זה הופך להיות נכון יותר, ללא צורך בהוכחות סבירות מעבר לסיפור עצמו. אינני מבין כלל את הקשר האסוציאטיבי לחזקה שיש עמה טענה. וכי העובדה שהסיפור כולל מרכיב שאתה מכנה אותו "ידע" מחזקת את מהימנותו בדרך כלשהי? אתה גם מתעלם מטענתי המרכזית באשכול זה. אתה בעצמך ההוכחה הניצחת שאין לסמוך על אותה העברת ידע, כיוון שהנך סבור שדי בעצם ההעברה ואין צורך לבדוק זאת בכל הכלים העומדים לרשותנו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 15:55 |
|
| |
פראק ע"ע אטלנטיס
|
|
|