|
|
| נשלח ב-20/6/2011 19:28 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 20/06/2011 19:47:06
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 00:29 |
|
| |
בעל ויתכן במילים ברורות יותר מה שהתכוונתי לומר הוא שאמנם רבי יהודה הלוי חידש [שלא לומר המציא] את עניין ביסוס מסורת התורה והעדיפות שלה על הנצרות והאיסלם בזה שהיא ניתנה במעמד עם רב ובמסורת רציפה מאז ובכל זאת גם הוא עצמו את המושג של עבודת ה' הוא ביסס על קול פנימי שבא למלך כוזר ושקודם לזה לא היה לו כלום עם הדת וחוץ מזה אמנם רבי יהודה הלוי איש חכם וצדיק היה ובכל זאת הדברים שלו הם חידוש שאין שום הכרח לבסס דווקא עליו את התורה מה עוד שבתורה בחז"ל ובכל יתר חכמי ישראל ה"הוכחה" הזאת אינה קיימת כלל אם כן על מה בכל זאת מבוססת התורה בישראל עד כדי מסירות הנפש ? תשובה לדבר הוא ההכרה העצמית שלהם באמת של ה' ובהכרה בשקר שבכל דבר אחר שחוץ מהבורא עצמו ואת ההבחנה הזאת הדקה שבין תכלת לקלא אילן בין המקורי למזויף התורה עצמה מסרה לחכמי ישראל על מנת שיוקיעו מתוכם זקנים ממרים ונביאי בעל ואשרה וסמכות החכמים היא זאת שקובעת היום והיא זאת שקבעה תמיד "ויאמינו בה' "וביחס מקביל ומשלים גם "במשה עבדו" וכך כתב הרמב"ם "משה רבינו לא האמינו בו מפני האותות והמופתים שעשה שהמאמין על פי האותות יש בליבו דופי ובמה האמינו בו במעמד הר סיני שעינינו ראו ולא זר" אלא שגם מעמד הר סיני עם כל הקולות והלפידים יכול להיכלל גם הוא בכלל "האות והמופת" ודבר נוסף קשה שאמנם הדבר טוב לדור המדבר ומה בדורות הבאים ? מה שיוצא הוא שעיקר הדגש הוא על "עינינו ראו ולא זר" שהוא ההכרה העצמית שכל אחד יכול להרגיש בו ובשביל זה אין צורך בהוכחות וכך התורה קיימת בישראל מעולם בהכרה העצמית הזאת והאמונה הזאת מועצמת בישראל על ידי ההרגשה שמי שמכיל בעצמו הכרה כזאת בניגוד לסביבה שלו שמאמינה בהבלים אם כן ודאי שהוא הנבחר והרצוי בעיני ה' ושהמעמד הזה מחייב - כך נראית התפיסה של התורה מתוך עצמה -- "כי הגויים האל אל מעוננים ואל קוסמים ישמעו ואתה לא כן וכו' " וכך היא תפיסת חכמינו בעיני עצמם "כל העוסק בתורה לשמה זוכה לדברים הרבה ולא עוד אל שכל העולם כולו כדאי הוא לו" ובהתמקדות בשאלות - האם אני אומר שצריך לבחון את התורה בכל דור מחדש ? התשובה היא בוודאי אלא שהדבר הזה מסור לחכמים מיוחדים ולא לכל אחרון שבעם האם אני מאשר את הפרדוקס ? בוודאי שלא כיון שגם אם יש דילוג של דור שבו התורה השתכחה מרוב העם בכל זאת היא תמיד תתחדש על ידי המועטים והעם כולו יכיר בהם לבסוף כיון שאמת אי אפשר לאבד ולמחות והתורה כבר הבטיחה וה' קיים את הדבר "כי לא תישכח מפי זרעו" האם התורה בעיני ההמון מבוססת על חוקים נפרדים או על אמת אחת ? אם יש חובה תמידית לומר ה' אחד וזה לעומת שאר החוקים שמחויבים רק על פי הצורך אם כן ודאי שהכל עומד על מעשה התמיד ולא על המקרי שמזדמן שהוא רק ענף שלו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 09:40 |
|
| |
יעקב בקצרה ע"י הוכחה חיצונית ניתן לשכנע אחרים, ע"י הרגשה פנימית שלך, לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 10:58 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | יעקב
בקצרה
ע"י הוכחה חיצונית ניתן לשכנע אחרים, ע"י הרגשה פנימית שלך, לא. |
|
תמיד זה יהיה רק ע"י הרגשה פנימית שתתעורר בלבו של השומע ותאשר את הדברים.
אין דרך בעולם להוכיח אפילו את כח המשיכה או סיבוב כדור הארץ או כל מוסכמה אחרת.
אפשר רק להביא נתונים ותצפיות ולעורר את הנקודה הפנימית הנ"ל, אם ישנה ואם שייכת.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 11:34 |
|
| |
במעשה מחכם ותם החכם גם כשהוא רואה את המלך הוא טוען ומי אמר שזה המלך האם אתה מכיר את אבותיו אולי זה מתחזה לומר שלא יעזור כלום כך בנוי העולם וזאת הבחירה החופשית תמיד אפשר להתעקש. הרי ברור שאם כמה מחברי הפורום היו רואים בעיניים ניסים או מעמד הר סיני הם היו מחפשים מתחת לאדמה איפה עובדים עליהם ולא מקבלים שום דבר. הכל זאת נכונות נפשית ושכלית לקבל את הדברים או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 11:57 |
|
| |
ירוחם שאלת.
ואיזו תשובה נותנים לבן החכם? הוא באמת צריך להיות חכם גדול להבין מה התשובה שהוא מקבל לשאלה שלו.
אגב דייר -אתה מספיק חכם לענות- מה הקשר שאין מפטירין אחר הפסח אפיקומן -לשאלה שלו?
ייר ואיזו תשובה נותנים לבן החכם? הוא באמת צריך להיות חכם גדול להבין מה התשובה שהוא מקבל לשאלה שלו.
אגב דייר -אתה מספיק חכם לענות- מה הקשר שאין מפטירין אחר הפסח אפיקומן -לשאלה שלו?
ירוחם מה התשובה שלך לשאלתך או שסתם שאלת
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 12:13 |
|
| |
ודאי שיש לי תשובה. אבל היות והדייר הכניס את שאלת הרשע- רציתי לדעת האם הוא מבין את שאלת ותשובת החכם? נמתין- אולי יענה הוא בחכמתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 12:52 |
|
| |
לא יודע למה אתה מתכוון אני מכיר את התשובה שאת החכם מלמדים הלכות הפסח והדין הזה הוא אחד הדינים האחרונים במסכת פסחים. אבל כמו שאני מכיר אותך מדובר באיז שטיק או משהו בסגנון.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2011 09:08 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | יעקב בקצרה ע"י הוכחה חיצונית ניתן לשכנע אחרים, ע"י הרגשה פנימית שלך, לא. |
|
האמת היא לא הרגשה פנימית שלי היא מציאות ככל מציאות אמת אחרת שאמנם יכול לקחת זמן בשביל לתפוס אותה בשלמות ולהבין שהיא מחייבת כיון שבשביל זה צריך בגרות נפשית שבה האדם עומד על דעת עצמו ולוקח אחריות על החיים ובכל זאת התורה היא לא מסיונרית ולכן רק בעתיד יש יעוד של לכו ונלכה אל הר בית ה'
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2011 10:28 |
|
| |
יעקב מהם הנתונים הנצרכים לעמוד על האמת?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2011 12:05 |
|
| |
מנוי על יתד ועולם קטו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2011 00:30 |
|
| |
כעיקרון אני חושב שצודק תלמידטועה שכל תשובה שאני אענה תהיה מתוך הריבוע שאני חי ממנו אלא שדבר ראשון עדיין לא מצאתי ריבוע טוב יותר ודבר שני זה מה יש.. אני לא יכול להחליף את עצמי וכיון שתמיד טוב לחזור על אמיתות יסוד אעשה את זה ישנם שני רמות של אמת המציאות שמתוכה האדם פועל ובה הדברים הבסיסיים הם פשוטים לגמרי והרמה השניה היא מה שהאדם שהפך לדעתן שואל את עצמו מה יצא לי מזה והתשובה לזה היא הרבה פחות פשוטה ביחס לרמה הראשונה נראה לי שמה שצריך זה בעיקר עצמאות מחשבתית שחותרת לדעת תמיד מה ה' שואל ממך העצמאות נדרשת בשביל לראות את העולם בראייה עצמית נבדלת שרואה את עצמה ורואה את בוראה בלי שיתערב בדבר השפעה של הסביבה שהמכנה שמשותף שלה הוא נמוך הרבה יותר מהרצוי, מה שה' שואל הוא את היראה שהוא ההרגשה הראשונית אל החיים כדבר שמכירים בו ולא רק מרגישים אותו [דיסטנס בלע"ז] ביחס לרמה השנייה בשביל זה צריך בגרות של הנפש שהיא מכירה את עצמה ויודעת שהאדם לא פועל רק לפי מה שיצא לו מהפעולה וככל שהוא יפנים את המציאות הזאת שבה ההכרה הבסיסית על העולם היא גם הבסיס להרגשות שהוא מרגיש ממנה הוא מתקרב בכך הרבה יותר לאחדות ההוויה של עצמו ובכך הוא יקיץ מהחלומות הדמיוניים של ויתחיל לחיות במציאות השאלה היא בעיקר על זה שכיון שלא זאת ההרגשה שלי אז אמנם שאני לא בוגר אלא שזה מה יש ואם כן בשביל מה לי להתאמץ להיות מה שאני לא תשובה לדבר הוא בעיקר את מה אני רואה בכללי האם המראה הוא עבר של האדם הקדמון ועתיד של מדע בדיוני או החזון הוא של הנביאים - במילים אחרות - ההכרעה היא האם אתה חי בעולם של הזיות או שאתה חי במציאות וכיון שהבחירה ההגיונית [לפי דעתי לפחות..] היא באחרון ההרגשה היא ששווה גם להתאמץ קצת בשביל זה [ככה לפחות אני מרגיש..]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 09:09 |
|
| |
"האורתודוקסיה, כפי שהיה מכנה זאת אריק הובסבאום, היא "מסורת מומצאת". מסורת, בניגוד למנהג, רוטינה, נורמה או קונבנציה, היא סדרה מודעת של טקסים, כלומר פעולות שיש לעשות מתוך כוונה ברורה ורפלקסיבית. בספרו על העניין (The Invention of Tradition) מסביר הובסבאום שהמצאת מסורות היא "תהליך של פורמליזציה וריטואליזציה, המתאפיין בהצבעה על העבר, ולו רק על ידי כפיית חזרת פעולות על עצמן" (עמ' 4). מסורת מומצאת מדגישה את עברה על ידי שיעתוקה המתמשך בהווה"
http://tomerpersico.com/2011/06/30/liors_invented_tradition/
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 17:08 |
|
| |
השבוע שמתי לב כי המקרא דאג לספר כי כל אותו הדור שראה בעיניו את מעמד הר סיני מת. אולי כדי שלא ישאל השואל מי ראה במו עיניו, או שמע במו אזניו ממי שראה.
זאת אומרת, בכל מקרה מדובר בעדות מכלי שני.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 17:39 |
|
| |
נו ברור אז מה רצית שיחיו לנצח.
|
|
|
|