|
|
| נשלח ב-5/7/2011 11:42 |
|
| |
דינו, אני רק הצבעתי על רעיון חדש שעלה במחשבתי. טוענים כי אי אפשר לכתוב ביום בהיר, כי ששים ריבוא נכחו באירוע. אני לא משוכנע. יש לא מעט מקרים בהיסטוריה ובהווה שאנשים מאמינים גם לדברים המוכחשים במציאות. צא ובדוק כמה אנשים שפויים מאמינים כי נהר הסמבטיון שובת בשבת. הרבה מאד. הוספתי כי יש רמה מסוימת של שובר בצד שטר הששים ריבוא. מותם המוקדם והלא טבעי של רובם הגדול. אין לנו גם מספרים של הנשארים כדי לדעת כמה היו. אם ניכנס לחישובים סבירים, כל המספר ששים ריבוא לא עומד במבחן החשבון הסביר של התפתחות וגידול טבעי (שכחתי "כתוב מפורש" ששה בכרס אחד. סליחה, טעיתי.). סיום דבריך ממש מפתיע. ועוד כתוב בתורה מפורש, ששומעי נאומו של משה בערבות מואב בסוף ארבעים שנה היו יוצאי מצרים עצמם: "ויקרא משה אל כל ישראל ויאמר אלהם אתם ראיתם את כל אשר עשה ה' לעיניכם בארץ מצרים לפרעה ולכל עבדיו ולכל ארצו". מה בכך? וכי לא כתוב בתורה מפורש כי מעמד הר סיני היה לנגד עיניהם? מה בדיוק מצאת בפסוק זה? חשוב יותר, וכי גם אתה אינך מבחין בין מה שכתוב לבין מה שיש ראיה שהתרחש?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 12:03 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 13:42 |
|
| |
ייתכן
אתה מפתיע אותי, מה שציינתי שכתוב בתורה מפורש, הוא בניגוד למה שטענתם כאן שהרעיון שמתו רק בני עשרים - ששים הוא המצאה שמישהו הוסיף לאחר מכן, הדבר נמצא בתורה בהגדרה 'אנשי המלחמה' וכן בדברים ששומעי נאום משה ראו בעיניהם, ולכן הטענה שהתורה לא מתיימרת להיות ניתנת ליוצאי מצרים עצמה – מוטעית.
מלבד זאת רמזתי שישנם כמה מקומות שמשמע שגם לא כל הגברים מתו. ואוסיף שכך גם בתחילת ספר יהושע.
ולגבי הרעיון שאנשים מאמינים דברים שמוכחשים, מה זה שייך לכאן? 'מסורת' אינו משהו שאנשים מאמינים בו, אלא משהו שאנשים ראו, כשמדברים על היסטוריה – משהו שלא נתון לפרשנות ('הרבה עשה מויפת'), אף אחד לא יכול להאמין שראה מה שלא ראה, כשמדובר על משהו שלא נתון לפרשנות.
לגבי השאלה מה בדיוק נתון לפרשנות בסיפור של התורה, וכל המסתעף מזה הארכתי פעמים רבות בפורום זה ובמקומות אחרים ולא אכנס, אני רק מתייחס למלותיך הספורות שהופנו אלי.
ובעל בעמיו, במחילה, כבר לינקקת את הסיפור הזה מליון פעמים, וכבר השבתי לך על כל דבריך שם מליארד פעמים. מה זמן מחצית החיים של ההקפצה הזו?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 14:14 |
|
| |
דינו אחרי בקשת המחילה, אצלי הדיונים כאן הם רק עבודה משנית ואני לא זוכר מה הקפצתי מתי (וגם אין לי תיוק).
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 18:02 |
|
| |
דינו, צדקת ממני. לא קראתי את דבריך כראוי. אגב, לא אני טענתי כי הרעיון שמתו רק בני עשרים - ששים הוא המצאה שמישהו הוסיף לאחר מכן. בקשר למסורת התכוונתי לומר כי אין הכרח שאנשים אכן ראו. אולי ספרו להם על אחרים שראו והם האמינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 18:43 |
|
| |
ברור, זה כל טיעון המסורת, היה דור שראה והוא העביר הלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 18:53 |
|
| |
מטפחת, ראוי להבחין בין היה דור שראה והוא העביר הלאה לבין ספרו להם על אחרים שראו והם האמינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 19:00 |
|
| |
טיעון המסורת הוא שלא יתכן לספר לדור שלא יודע שאבותיו ראו את מעמד הר סיני עליו שהרי ישאלו איך לא סיפרו לנו. אני לא חושב שהטיעון הזה משכנע כל כך אבל מאי נפק"מ אם האנשים שראו את מעמד הר סיני היו בכניסה לארץ או לא בכל מקרה ילדיהם - לפי הטיעון הזה - לא היו מאמינים אילולי הוריהם היו מספרים להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 19:03 |
|
| |
אני בסך הכל אומר כי אם גם לדברי המספר, בשעת הסיפור כבר לא היה כל פשוט לברר את נכונתו, נשמטת לבינה חשובה מאד בטיעון.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 19:04 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | מטפחת, ראוי להבחין בין היה דור שראה והוא העביר הלאה לבין ספרו להם על אחרים שראו והם האמינו. |
|
אולי תסביר פעם אחת ולתמיד למה שיאמינו לסיפורים על אבותיהם בוא תעשה ניסוי נסה לשכנע 100 איש שאבותיהם ראו חללית ירוקה שיצאו ממנה חייזרים והם צוו לאכול מסטיק בזוקה כל יום. והצווי שלהם מחייב גם אותם.
תוקן על ידי דייר ב- 05/07/2011 19:05:41
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 19:06 |
|
| |
אתה ההוכחה. אתה מאמין בכל שטות שהוריך ספרו לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 19:09 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | אני בסך הכל אומר כי אם גם לדברי המספר, בשעת הסיפור כבר לא היה כל פשוט לברר את נכונתו, נשמטת לבינה חשובה מאד בטיעון. |
|
איפה כתוב בתורה שבערבות מואב היה קושי לשכנע?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 19:11 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | אתה ההוכחה. אתה מאמין בכל שטות שהוריך ספרו לך. |
|
נכון אני טיפש אבל בתוך ה100 איש יש גם כמה חכמים כמוך אז איך אותם תשכנע?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 19:13 |
|
| |
הם באמת לא השתכנעו.
וכך היה בכל דור ודור.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2011 19:26 |
|
| |
זאת אומרת שהעם ברובו המכריע היה טיפש ופתי ורק מיעוט היה חכם ולא קנה את זה כי אחרת איך הסיפור התפשט בתפוצה רחבה. יפה תאוריה מענינת טוב לדעת מה אתה חושב על העם היהודי.
|
|
|
|
|