בית פורומים עצור כאן חושבים

קירוב רחוקים ביהדות, (ביקורת)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/6/2011 11:50 לינק ישיר 

גם שייך לאשכול זה

צריך קודם לדעת את תורת ישראל בכדי לאשים מישהו אחר אם בכלל,

במפורש חז"ל לא הכירו את העולם ולא את הכדור הם בהחלט חשבו שהיא שטוחה, וכל מי שמנסה לחנך ולשקר פשוט יפסיד את עולמו ועולם זרעו, אין כאן משחקים זה מה שקורה לנו במאות האחרונות אנו מפסידים את האימון של ההמון ברבנים ובתורת משה ובאלוקים,

חוק האלוקים שהחכמה והתבונה מתפתח במשך הדורות אין מה ללכת נגד האלוקים והבריאה,
מה ריבונו של עולם לא ברור כאן ??
אנו צריכים להודות לאלוקים שזה כך, ב"ה נזכה לגלות את כל חוקי הטבע ונדע להיזהר מפגעים רעים ונרפא כל מחלה ופגם,
נבין יותר מה מוסרי יותר ומה נכון יותר,
הרבה דמים נשפכו בכל הדורות להגיע לתובנות של היום, וב"ה האלוקים נתן לנו את האפשרות הזאת, לחקור ולחקור בלי סוף ונתקדם להבטחת הנביאים ל"ותמלא הארץ דעה את השם"

התורה בפורש מצווה מצוות אך ורק לפי הזמן והדור, התורה לא אמרה ללבוש בגדים כי כולם לבשו בגדים במילא,
התפקיד של שבט לוי לדבר ולהטיף מוסר ולא להטיף שקרים ואמונות טפילות של הקהילה,
ויש הרבה למה להטיף, יש לזעוק נגד רבית הבנקים נגד רבית הקנסות, נגד אלימות הנוער שיש בשוליים,
נגד התבוללות עם עמי האיזור, לא חסר לרבנים עבודה, במקום לעסוק בשטויות חייבים לעסוק בעיקר שהם המצוות והדינים הפשוטים שמובנים לכל ילד,

במקום למכור את הקהילה לציבור הכללי ובשביל כך צריך כביכול להתגונן מהם האם אנו גזענים או לא ?!
פשוט לעשות ההפך, כלומר בשום פנים לא להחזיר בתשובה ולא לגייס בנים של הציבור הכללי לקהילה שלך ושלי,
פשוט הרבנים צריכים להיות האלה שמטיפים מוסר שמובן לכל ילד,
למשל: בשכונה שהיית אלימות נוער ורצחו נערים, מיד לעשות כנס באיזור לדבר ללב הנערים בעניין אלימות ורצח,
זו תפקידם של שבט לוי וזה כל ההתר לחיות מכספם של הציבור,
בדור שלא נבנה הבית המקדש כאילו נחרב בדור ההוא,
בדור שהרבנים לא הצליחו להביא מינימום מוסר וערכים בדור ההוא ?! גם הרבנים יסבלו מזה בזרעם בדורות הבאים,
אין כאן משחקים, כך היה כל הדורות וכך יהיה כל הזמן, זו נקרא שכר ועונש,

כמה פשוט רבונו של עולם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2011 12:15 לינק ישיר 

ראוי לעיון.

דב הלברטל | כן, להפריד

כאדם דתי חרדי אני עומד לכתוב דברים חריפים, אבל איני יכול שלא לכותבם, מתוך תחושה שהגיע הזמן לשינוי רדיקלי. לצערי, איאלץ להתמקד בחסרונות ובכישלונות ולא לעסוק ביתרונות ובהישגים. כשם שהכיבוש משחית - כפי שמודים גם אלו הרואים צורך בכיבוש - כך הפוליטיקה משחיתה את הדת. החיבור בין הפוליטיקה לדת הוא מעגל חוזר של פגיעה מוסרית ושנאת אחים. הממסד הדתי משחית את מרקם המדינה והמדינה משחיתה את רקמת הדת, וחוזר חלילה. הפתרון היחיד הבא בחשבון, לטובת הדת ולטובת המדינה, הוא לאמץ את הסעיף הראשון בחוקה האמריקאית, הקובע הפרדת דת ומדינה.

איני סבור שיש אדם שחייב לממן את אמונתי. אין זה מוסרי שהציבור החילוני יממן את האברכים, או את הילודה הברוכה בקרב החרדים. אין דבר מקומם יותר מתופעה של קבלת סכום נדיב מידה של החברה החילונית, ויריקה בפניה. הציבור החרדי מתקומם נגד ערכי הציבור החילוני - הציונות, היצירה, הגיוס לצבא, השוויון בין המינים ועוד. עם זאת, אין לו היסוסים כלשהם בבואו לדרוש ולקבל מימון - שיעודד התגרות נוספת. הבה נהיה כנים. אין שום הצדקה שציבור חילוני יממן את הבזים לערכיו.

הפתרון שאני מציע הוא לטובת הדת יותר מאשר לטובת המדינה. איני רוצה להשתייך לחברה כופה. איני רוצה להשתייך לחברה שיש בה המסיתים לגזענות, ואיני רוצה להשתייך לחברה דתית כפוית טובה. כיווני מחשבה מעוותים אינם חלק מההלכה היהודית ומקורם בפרשנות מעוותת, הנובעת בעיקרה מהחיבור המאוס שבין הפוליטיקה, הממסד והדת. הקהילה היהודית בארצות הברית לא תעז לחסום רחובות ולפגוע בשוטרים בגלל פתיחת קניון בשבת. שם בוודאי לא ייצאו בעצומת רבנים הקוראת שלא למכור ולא להשכיר בתים לנוכרים.

הגיע הזמן לומר די: די למפלגות הדתיות; די לתופעה המבישה של התעסקות בתקציבים לצרכים עצמיים ובהתעלמות מהמדינה ומהעולם; די להשחתה המוסרית והאסתטית של הדת, די לכפיית חוקים על ציבור שאינו מאמין בהם.

בפרפראזה על נאומו של מרטין לותר קינג, אומר שיש לי חלום: יש לי חלום לניתוק הפוליטיקה מהדת; יש לי חלום שילד חילוני ילמד את מקורות היהדות מתוך אהבה, ולא מחשש מוצדק לתוצאות המשתקפות בחלון הראווה של הממסד הדתי; יש לי חלום להשתייך לחברה דתית חרדית מתונה ורחבת אופקים, שסיסמתה "חיה ותן לחיות".

לעתים נדמה, שתודעתה של החברה הדתית החרדית מתעצבת מתוך תחושה של נרדפות. נראה כי תחושה זאת מעניקה לה את הגדרתה ואת זכות קיומה, כאילו בראש סדר היום של הנשיא ברק אובמה או של בית המשפט העליון עומדת השאלה כיצד למגר את היהדות הדתית. מה הפלא שעם תודעה חברתית כזאת פורחות אנטישמיות ושנאת יהודים? מה היינו אנחנו חושבים על כת דתית מתנשאת, מרוכזת בעצמה, שרואה בעצמה אור לאחרים אך זורעת מחלוקת ובידול?

יש לאפשר לכל אחד, יהודי או גוי, לחיות לפי אמונתו מתוך שוויון אזרחי ומתוך הכרה אמיתית בזכויות האנושיות הנתונות לכל בני האדם שנבראו בצלם אלוקים. דבר אחד ברור, אין אופציה גרועה יותר מהחיבור בין דת לפוליטיקה.

הכותב הוא מרצה למשפט עברי והיה בעבר ראש לשכת הרב הראשי לישראל

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 30/06/2011 06:24:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2011 12:28 לינק ישיר 

ירוחם: (תקטין את הגודל הגופן)

לעצם העניין: זו עניין פולטי גרידה, וחוץ מזה היום החרדים לא מקבלים כלום, לא קיצבה ולא חינוך ממש כלום,
כל אבא חרדי בארץ ישראל משלם את הסכום המלא לחינוך חובה, אין דבר כזה בכל העולם, פשוט בושה וחרפה,

בעניין הפרדת דת ומדינה,
אני לא יודע מה הכוונה, איזה הפרדה ? הפרדת היהודים מהמדינה ? אז מי צריך בכלל את המדינה ??
למה שיהודי הלחם בשביל המדינה שהיא לא שלו רק של כל הגויים, עדיף לו כבר לגור בחול, במקום לגור בארץ שנלחמים עם השכנים כל הזמן,

אין הפרדה בין ארץ ישראל לבין היותינו יהודים נקודה, המושג מדינה היא  רק ועד בית ותו לא,
כל הכסף הנכנס לקופה שייך לכולם, וצריך לחלק לכולם, אם זה למחקר ואם זה ללימוד המסורת,
ובוודאי שתשלום חינוך חובה חל על הקופה של הציבור למה החרדים צריכים לשלם על עשר ילדים בשביל חינוך חובה ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2011 12:47 לינק ישיר 

מקס
 במחילה-אין לך מושג על מה שאתה מדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2011 12:49 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס במחילה-אין לך מושג על מה שאתה מדבר.

שמה ? שהחרדים משלמים מכיסם חינוך חובה ???

או אולי לא מצא חן בעיניך שמדינה היא רק ועד בית ? מה בדיוק לא נכון בדברי,

תוקן על ידי maxmen ב- 29/06/2011 13:06:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2011 13:07 לינק ישיר 

מקס
הם לא משלמים אגורה לחינוך חובה- כי פשוט הם לא שולחים את יליהם לחינוך חובה, הילדים גדלים בלי לימודי הליבה ,
ואף על פי כן המדינה מסבסדת את כל הילדים האלה ואת הוריהם- בלמעלה ממיליארד שקלים,
 בהמשך שיגדלו ולא יוכלו לפרנס את עצמם כמו אבותיהם. התמיכה בהם תיגדל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2011 13:36 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

מקס  הם לא משלמים אגורה לחינוך חובה- כי פשוט הם לא שולחים את יליהם לחינוך חובה, הילדים גדלים בלי לימודי הליבה , ואף על פי כן המדינה מסבסדת את כל הילדים האלה ואת הוריהם- בלמעלה ממיליארד שקלים, בהמשך שיגדלו ולא יוכלו לפרנס את עצמם כמו אבותיהם. התמיכה בהם תיגדל.

מי שמכם להחליט איך לחנך ? זו כסף של הציבור והם חייבים לקבל חינך חובה כל הבלבולי שכל של ליבה טוב רק לדמגוגיה,
אף חרדי לא צריך לשלם בכלל מיסים בכדי שהנוער ילמד לשנות את המסורת וללמוד איסלם ונצרות,

סלח לי ירוחם: תכניס טוב בראש שאנו לא עכשיו בקום המדינה ושכל ההנהגה של פעם ילכו לעזאזל ומיד,
טיפת שכל לא היה להם,
הקימו צבא והפכו אותה לכור איתוך, ובוכים למה החרדים לא הולכים לצבא,
הקימו בתי ספר מהכסף של הציבור ומלמדים הכל בכל לשנות יהודים ושהתנ"ך נכתב לפני אלפיים שנה, (בזמן שהתנ"ך נכתב לפני חודש רק. אצל הסופר סתם בירושלים,)
יושבים חוקרי מקרא שלא יודעים צורת אות בתנ"ך ובמסורת
ומלמדים אותנו שאנו שבט שנולד במאה השביעי עשירי לפני הספירה, ולא היינו במצריים ולא היית משה רבינו בכלל ולא היו האבות והאימאות,

מה בדיוק צריך ללמד את החרדים ? את כל השטויות האלה ??
זה אצלך נקרא ליבה ?

נכון שצריך ללמוד וללמד בחרדים ליבה אבל ליבה חרדית, אין לזה שום קשר לחינוך של המדינה, זה גם לא עניינם בכלל מה לומדים, צריך לעשות ליבה חרדית שהילדים\הבחורים ילמדו מקצועות ויהיה להם פרנסה,

אבל הכסף של הציבור שייך לציבור, וכזה חייבים לחלק לכל הורה את הכסף הזה,
וחייבים לאסור את הבתי ספר לקחת כסף מההורים בשביל החינוך,
המציאות היום בארץ ישראל היא שכל הורה משלם על כל ילד מאה דולר בשביל הבתי ספר ויותר מזה בשביל הישיבה קטנה,

כל ילדי ישראל החרדיים לומדים בקרוונים,
ירוחם אני מזמין אותך לסיור בארץ,
כל התירוץ כאילו לא לומדים ליבה זו תירץ של לייצניים וגנבים,
אף אחד לא יכפה על הילדים ללמוד שנאה ושקרים נגד עצמינו אנו,

הלו הלו מישהו שומע אותי שם ??
האם אין שם יהודים (חילונים וחרדים ודתיים) שיכולים לשבת ליום יומיים ופשוט לעשות סדר,
פשוט נקבור את כל ההנהגה הקודם שהביאו את המריבות מהשטעטאלע\בהגלות, לארץ ישראל,
וישבו לסדר את כל העניינים, פשוט כל ילד בישראל יקבל ישירות את הכסף בשביל ללכת לבית ספר,
וגם לחוקק חוק שאסור לבתי ספר לבקש כסף מההורים, וכך גם הישיבות אסור להם לבקש כסף מההורים
אתה טוען שהקופה של הועד בית (= המדינה) משלם מיליארד שקלים ?
אז אייך זה שההורים עוד חייבים לשלם מאה דולר לכל ילד ? ומאה דולר כפול 7 בממוצע במשפחה אז יוצא שההורים משלמים 700 דולר שהם 2500 שקל כל חודש, זה מה שמשלם כל אבא אצל החרדים בארץ אז אייך בדיוק זה קורה ??
האם כולם שם חכמי חלם ????

(אגב: גם הלץ הזה שציטט לעיל סובל משנאת אחים מטורפת והוא כנראה גם שייך לדור הישן,)  

תוקן על ידי maxmen ב- 29/06/2011 13:50:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2011 14:45 לינק ישיר 

מקס
אני מסייר בארץ והרבה- שום מדינה לא תממן חינוך שאינו עולה בקנה אחד עם ערכי המדינה, וודאי שלא צריכה לממן חינוך שתוצאותיה הן הרסניות למדינה.
ולמרות כל זאת המדינה כן ממנת ומעבירה תקציבים שמנים למוסדות של החינוך החרדי, שמפלה בין הספרדיים לאשכנזים , והמגדלת דור שימשיכו להיות למעמסה לאזרחי המדינה.

פעם אמרו ששיא החוצפה - לעשות את הצרכים לפני דלת הכניסה לבית- ולאחר מכן לדפוק בדלת ולבקש נייר טואלט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2011 14:55 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס אני מסייר בארץ והרבה- שום מדינה לא תממן חינוך שאינו עולה בקנה אחד עם ערכי המדינה, וודאי שלא צריכה לממן חינוך שתוצאותיה הן הרסניות למדינה.ולמרות כל זאת המדינה כן ממנת ומעבירה תקציבים שמנים למוסדות של החינוך החרדי, שמפלה בין הספרדיים לאשכנזים , והמגדלת דור שימשיכו להיות למעמסה לאזרחי המדינה.פעם אמרו ששיא החוצפה - לעשות את הצרכים לפני דלת הכניסה לבית- ולאחר מכן לדפוק בדלת ולבקש נייר טואלט.

אתה לא שומע מה אני אומר לך ?? מדינה זו ועד בית ותו לא
ואף אחד לא יגיד לאף אחד איך ומה לחנך נקודה,
אתה מדבר על מאפיה שהשטלת על ארץ לא שלהם, והחליטו לחנך חינוך של שנאה למסורת וזיוף המסורת,
הכסף לא שייך למדינה אין אדם ששמו מדינה, הכסף שייך לאזרחים, וכל האזרחים חייבים לקבל חינוך חובה חינם
כך זה בכל חברה נורמלית,

לגבי הליבה אמרתי כבר ואין לזה שום קשר לכסף,

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 30/06/2011 06:28:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2011 15:21 לינק ישיר 

מקס
הכסף של אזרחי המדינה, אזרחי המדינה בחר לעצמם גוף מנהל ששמו ממשלה. הגוף המנהל הזה קובע את מה היא ממנת ולמי היא נותנת תקציבים,
היא אינה צריכה לתת תקציבים לאנשים החותרים תחת אושיותיה של המדינה- יש מדינה - למרות שאתה טוען כי אין דבר כזה,
רוב תושבי המדינה אינם צריכה לתקצב גופים שלא מכירים בערכי המדינה, ולא מקבלים את חוקיה ואת אורחותיה בחינוך ובחיי היום יום,
אבל קברניטי המדינה הם אנשי חסד, ולכן הם מתקצבים את האנשים הללו שהפכו לריחיים על צוורי אזרחיה. וזאת למורת רוחם של כל הנושאים בעול, ומשלמים מיסים שממנה המדינה מתוקצבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2011 15:30 לינק ישיר 

צר לי שאני מתפרץ לדיון לא לי, אבל מוטב יעשו האדונים הנכבדים אילו יפתחו אשכול חדש שיעסוק בנימוקים בעד ונגד כפיה דתית (ואילו מקומו של מאמרו של ד. הלברטל באשכול הקישורים או אולי כמצע לדיון נפרד). 

כל ההודעות העוסקות במאמרו של הלברטל ומטה ימחקו בתוך 24 שעות. 

תוקן על ידי עצכח ב- 29/06/2011 15:33:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2011 16:27 לינק ישיר 

היי הייי צדיק תעביר את הכל לאשכול החדש אנא אל תמחוק זה נושא חשוב מאוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2011 16:42 לינק ישיר 

אתה תעביר ואילו אני אמחוק.   גם אל תשכח לעגן כל רשימה במתווה דיון. שכן סתם להביע דעה או עמדה ניתן לעשות בפורום הקיטורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2011 16:50 לינק ישיר 

עצכח כתב:
קיטורים.

איפה יש בדברי קיטורים ??

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 30/06/2011 06:29:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2011 17:48 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס הכסף של אזרחי המדינה, אזרחי המדינה בחר לעצמם גוף מנהל ששמו ממשלה. הגוף המנהל הזה קובע את מה היא ממנ ת ולמי היא נותנת תקציבים,היא אינה צריכה לתת תקציבים לאנשים החותרים תחת אושיותיה של המדינה- יש מדינה - למרות שאתה טוען כי אין דבר כזה,רוב תושבי המדינה אינם צריכה לתקצב גופים שלא מכירים בערכי המדינה, ולא מקבלים את חוקיה ואת אורחותיה בחינוך ובחיי היום יום, אבל קברניטי המדינה הם אנשי חסד, ולכן הם מתקצבים את האנשים הללו שהפכו לריחיים על צוורי אזרחיה. וזאת למורת רוחם של כל הנושאים בעול, ומשלמים מיסים שממנה המדינה מתוקצבת.

נכון כך חשבו פעם שמדינה זו איזה ע"ז ועובדים בשבילה, היום זה לא כך מה לעשות הממשלה לא יכולה להתערב בחינוך ואין לה זכות להתערב בחינוך, הממשלה היא בסך הכל שליח של הציבור וחלק מהציבר רוצה לחנך אייך שנראה לו,
הכסף לחינוך מיועד לילד ולא לשום דבר אחר, אני מסכים שחייב להיות ליבה חרדית גם כן שלא יהיה מצב שלא יכלו לעבוד ולפרנס את עצמם,

אף פעם לא היית אושיותיה של מדינה היו דיקטטורים מלכים והיו מלכים שבוחרים בהם כל ארבע שנים כאילו זו דימוקרטיה,
על מי בדיוק אתה עובד ? מה זה אושיותיה של המדינה מי זה האיש הזה ? 

תשמע ידיד היקר אתה יודע מה ? תשאיר את המדינה כמו שאתה רוצה ויש לי סבלנות, בעוד חמישים שנה יהיה פה רק חרדים וערבים, וכידוע החרדים לא ירצו לנהל מדינה אז הם פשוט יתנו לערבים לנהל אותה,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קירוב רחוקים ביהדות, (ביקורת)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.