|
|
| נשלח ב-12/7/2011 21:07 |
|
| |
הענין שהם אלו המתיחסים אליו כאל איזה בעל קורא ותו לא ועי' מש"כ בסו"ד בענינו
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 11:33 |
|
| |
מצעדי גבר
ככל שבן אדם נמצא בחברה של ת"ח חשובים,אז יותר קשה להתבלט, צריך גם לקחת בחשבון שיש יחס שבאופן טבעי נשאר כפי שהיה צעיר יותר,אבל אני חושב שלאט לאט במשך השנים כשהגדיים נעשו תישים,המעמד שלהם נהיה חשוב יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 14:17 |
|
| |
קסת יקירי
מעמדו איתן כשהיה והוא מתקדם בצעדים מדודים להיות מזכירו של הרב אי"ש ולטפי מכך אין לו ציפיות
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 14:48 |
|
| |
דרך אגב,בסדר הבנים והבנות של הגר"ח שליט"א דלגת על הרבנית בן דוב,שהיא בודאי קודמת לכמה שציינת ברשימה מבחינת הגיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 02:44 |
|
| |
אכן קסת נשמט מזכרוני גב' שרה בן דוב אשת רי"ח הר"מ בזכרון יעקב היא ממוקמת בין הגדול יצחק דוד ליהושע אהרן הנזכרים
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 08:19 |
|
| |
לא ר"מ ישיבת זכרון יעקב,אלא ראש ישיבת זכרון יעקב.
דרך אגב,היה באתר כאן פעם סקירה על כוללים,שסקרו כולל של חזונשניקים,שהייתה שם תמונה של הרב בן דוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 09:30 |
|
| |
בשפת הזקנים הר"מ פירושו ראש הישיבה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 10:48 |
|
| |
אתה שייך לזקנים?.
הבטחת שאפשר לעשות כאן אשכול רב פארות,ובנתיים אתה משחרר רק כמה גרגרים ועוללות.
מה קרה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 11:31 |
|
| |
קסת
א. אני שייך לזקנים וזה מום שאינו עובר
ב. לא הבטחתי רק מדדתי את רמת ההתענינות ולא גיליתי היענות מרובה ואין מטבעי לסובב גלגל על ריק
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 01:22 |
|
| |
ובכן לבקשת רבים בפרטי אני ממשיך בסדר הילדים
אחרי הרב אי"ש שהוא כאמור השביעי
הבת רחל הירשפלד נשואה לתיכוניסט שרוף
הבן ר' שמואל המכונה קוקס גר ברחובות ונרחיב בענינו בל"נ להלן
נחום
משה
מאיר
יעקב
שלמה
אליהו
לאה נשואה לחברוני
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 01:27 |
|
| |
הבן ר' שמואל גר בעבר ברחובות,היום הוא גר בבני ברק ברחוב רב אמי.
חברוני חתנו של הגר"ח שליט"א,הוא אברך ת"ח הוציא כמה ספרים.
הוא בנו של הגאון ר' מרדכי חברוני זצ"ל,שהיה ר"מ בחברון ונפטר בצעירותו,בנו של הגאון ר' משה חברוני זצ"ל.
תוקן על ידי קסת ב- 27/07/2011 01:29:11
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 01:36 |
|
| |
המשפחולוגיה שלהם למי כל אחד נשוי אם זה מעניין מישהו שיפנה בפרטי רציתי להתמקד דוקא בבן הרב שמואל
ר' שמואל זה מכונה קוקס הינו חתנו של הגר"מ מן ז"ל וגר כל השנים ברחובות הוא בעצם הפרה הקדושה של המשפחה המוכשר והחריף שביניהם גם משופשף ביח"צ וגם בעל התקשורת המשובחת ביותר עם האב הגאון שליט"א עד היום הזה ועקב כך הוא צמוד בתקופה זו לאבא גלל חולשתו בעיקר בעניני הלימוד וכך היה כל השנים כמסומן מצד כולם לנסיך הכתר
עד הקאמבאק הגדול של הרב אי"ש
הרב אי"ש הגה לו בתורתו בעמל שאין שני לו בדורנו ולאט לאט קיבל גוון של דודו החזו"א העמל עד כלות מה גם שבניגוד לכולם הינו פרוש מעוה"ז ומרבה בתעניות ושאר סיגופים שפל ברך ונעדר נפיחות כחלק ממשפחתו ואט אט כתביו החלו לתפוס תאוצה בהתענינות שיא בין הצעירים וכל הרואה אומר ברקאי יש לציין כי האח ר' שמואל שלכאורה נלקחה ממנו הבכורה מתבטל ביטול גמור לאחיו הרב אי"ש וכגון בימים שהרב אי"ש שוהה בבני ברק אינו עונה לשאלות ציבוריות
על כל פנים הרב אי"ש זה תופעה והפתעה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 01:47 |
|
| |
עוד עדכון משמעותי
בקהילה עצמה יש עוד שני צעירים התופסים מקום חשוב בדור העתיד
הרב ציקי פרידמן בן ר' יעקב מתפרח וחתנו של הרב חצקל ברטלר
הרב משה בויאר בן ר' יודל בויאר
שניהם מעמדם איתן וכתביהם נחשבים מאד אך כמדומה שבמרוץ מוביל הרב אי"ש
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 01:50 |
|
| |
המעניין הוא ששני הבנים האלו שנחשבים לבנים הכי מוצלחים של הגר"ח שליט"א, שניהם לא גרו בבני ברק,שלא כמו כל שאר המשפחה שגרים בבני ברק,[חוץ מהבן משה שגר ג"כ בכרון יעקב.]
מעניין אם יש קשר בין הדברים,לא שאני חושב שבגלל זה הם יצאו הכי מוצלחים,אלא שיתכן שבגלל שאביהם ראה שהם מוצלחים שלח אותם,כי לפעמים נכון שלהיות ליד אביהם,זה יכול לתרום להם,אבל מצד שני לפעמים יש בזה מפריע לעצמאות מסוימת ולפריחה,וגם לפעמים יש עיסוקים שלא קשורים ללימוד,כשנמצאים ליד אדם שמגיעים אנשים לשאול שאלות וכו'.
מעניין,שגם הגר"ח שליט"א שידוע שהיה מאוד מקורב להחזו"א,אחרי חתונתו הלך לגור בירושלים,ולפי הידוע לי,עד פטירתו של החזו"א היה גר בירושלים,אז נכון שחותנו גר בירושלים,אבל לא נראה לי שרק זה הסיבה לכך.
יתכן בהחלט שגם הגר"ח שליט"א שכמובן היה מעריץ גדול לדודו החזו"א ,סבר שאם יהיה ליד החזו"א הוא יכול להמשך לענינים שמחוץ ללימוד וכדומה,ולכן העדיף לגור בירושלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2011 02:13 |
|
| |
אז קצת סדר
ר' שמואל נשלח לרחובות על אף שחמיו מב"ב ודירתו מאז היתה בב"ב ומחמת היותו פרה קדושה כאמור ההימצאות הקרובה לצלחת הזיקה לו הרב אי"ש כשיצא לזכרון לא נחשב לבן המוצלח אחרי ר' שמואל וסיבת לכתו נטו כלכלית כשהתברר שחמיו מוכר את דירתו בשביל שלחתנו ובתו יהיה דירה וכששמע זאת הגר"ח החליט על אתר שהרב אי"ש ילך לגור בזכרון עם עוד קבוצה מהקהילה שהניחה שם את התשתית לקהילת חזו"א
הגר"ח עצמו עיקר חוק לימודיו החל בשנים שהיה גר בירושלם ואין כאן רצון להרחיב בענין רק שזוהי סיבת מגוריו הרחק משאון הבית של הדוד
|
|
|
|
|