בית פורומים ספרים וסופרים

הרב אי"ש גריינמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/7/2011 09:24 לינק ישיר 

זה מעניין,יוצא שמה שהיה נראה בתחילה כדבר שבדיעבד,שנשלח לזכרון,בעצם היתה זה טובה גדולה בשבילו לעליתו הרוחנית.

דרך אגב,אתה יודע היכן גר הגר"ח בירושלים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2011 09:29 לינק ישיר 

בית וגן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2011 21:10 לינק ישיר 

שמעתי פעם שהוא היה גר בשכונת בית הכרם משהו כזה ,לא ככה?.

הבנתי גם שהוא היה גר בסמיכות להרב שך זצ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2011 01:09 לינק ישיר 

סליחה הבנתי ששאלתך נסובה על היכן היה שוהה בירושלם בשנים האחרונות וע"כ כתבתי בית וגן

לשאלתך היכן היה גר בצעירותו בירושלם אינני יודע ואברר בל"נ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2011 18:53 לינק ישיר 

מצעדי אולי אתה יודע באיזה ישיבו למדו בניו של הגר"ח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 01:15 לינק ישיר 

הייתי כעת בכותל המערבי וראיתי איש המתפלל בדבקות ובשקט חיצוני ופנימי מקסים שאלתי כמה אנשים לזהות האיש וידעו לומר רק שהוא דומה לבני הגר"ח גרינימן עד שהגיע ה"מיבין" שלי (מין ידען כלבויניק מעניין) ואמר לי מה אתה לא יודע זה הממשיך וקורים אותו הרב אי"ש, נגשתי אליו והואיל לברכני והרגשתי היא שהוא בעל לב רחום וממבט חיצוני נראה שהנהגתו כענוותן ושפל ברך ולא כפי התיאורים על המשפחה

אני והסובבים הוקסמנו ממנו 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 13:07 לינק ישיר 

ממש תודה רבה לכותבים באשכול על המידע הרב והמאיר עיניים.

האם מישהו יודע מה מידת העצמאות של הראי"ש כנגד אביו ומוסכמות החברה החייניקית ?
זכור לי שפעם אמר לי שחולק על אביו בעניין קריאה לאור פלורוסנט בשבת.
לעומת זאת, זכור לי שפעם אמר לי לגבי משהו שאין לנו אלא מה שכתב החו"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 14:59 לינק ישיר 

אין סתירה בין שני העובדות

עצמאות יש שם לכל אחד וזה מעיקרי השיטה שכל אחד לומד לפי עומק השגתו עד להכרעת ההלכה ועד בכלל אלא שבכל זאת כהוראה לרבים כמו שכמעט בכל הדברים מורים כהחזו"א אף שבחו"ב יעלה קצת אחרת הכא נמי בהנהגת הרב אי"ש בהוראה כנגד דבר המפורש בחו"ב יזכיר את הכתוב בחו"ב כעיקר להלכה

זאת ועוד כבר נתבאר שהוא מקפיד מאד בכבוד אביו ראה ערך שהוא לא מוציא את כתביו בספר מסודר והגם שצפוי לזה ביקוש רב

לגבי מוסכמות החברה אין ספק שהוא מפר אותם ברגל גסה ומלבשתו ענווה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2011 19:52 לינק ישיר 

נכתב מחו"ל - 
מצעדי : כה לחי על אשכול מעניין בנושא שקשה לברר, והרצית דבריך דבר דבור על אפניו, מסודר ועם הסברים קולעות ומובנות.
מכיוון שאני לומד בחברותא עם בן המשפחה ששייך לחוג שלהם, חשוב לא מאוד לשמוע עוד נתונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2011 14:39 לינק ישיר 

אדרבה תשאל

איזה נתונים חשוב לך

אגב מאד מענין אותי מי זה הבן משפחה ששיך לחוג וחסר לו נתונים (אפשר לענות בפרטי אם צריך)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2011 20:59 לינק ישיר 

הוא בן משפחה, ואינני יודע אם הוא רשמי שייך לחוג. יודעני שהוא מחזיק את הגר"ח כרבו המובהק ורוב חכמתו הימנו. לא חסרים לו נתונים, הוא לא בדיוק מוכן לתת לי שיעור כללי בנושא... אני אוסף שברירי מידע שהוא מזכיר מתוך הלימוד ובונה פאזל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2011 14:49 לינק ישיר 

כידוע אף שכל אחד יושב ללמוד בגפו אבל משתדלים ללמוד בקבוצות את אותו הענין ומידי פעם נפגשים להחליף סברות

מה כעת הרב אי"ש שליט"א (שבדר"כ לומד בתיאום עם האבא) לומד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2012 00:08 לינק ישיר 

הזדמנתי לביהמ"ד הגדול בשמחת תורה, והיה נראה לי שר' משה בויאר יותר סוחף את האברכים, אולי הבחורים יותר משוגעים על "דסקה", אבל האברכים יותר קשורים לרבי משה בויאר.
אגב רבי משה, הוא גם נעים הליכות ענוותן ושפל ברך, ת"ח מופלג, אך ירא הוראה מאד. וקשה לי לראות אותו בעמדת הנהגה ביום שאחרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2012 00:24 לינק ישיר 

למה החלטת להזכיר את הרב אי"ש בכינוי שלו מזמן צעירותו, נראה לי לא מכובד כ"כ להשתמש בכינוי זה.

באמת מעניין למה ניתן לו כינוי זה, אומרים שאביו לא רצה לקרוא לו בשמו, כיון שזה שם רבו המובהק מרן החזו"א זצ"ל, אבל בכל זאת מה הקשר בין כינוי זה לשמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2012 06:04 לינק ישיר 

קסת, והשם 'קוקוס' אתה כן מבין? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > הרב אי"ש גריינמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.