בית פורומים ספרים וסופרים

הרב אי"ש גריינמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2012 13:38 לינק ישיר 

גם לא מבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2012 07:59 לינק ישיר 

בנו ר' שמואל המכונה "קוקס"
זה שוב מהסיבה הכתובה לעייל, הגר"ח לא רצה להגיד שם אביו ולכן קרא לו בשם כינוי
 למה נבחרו שני המילים האלו "דאסקה" ו"קוקוס"  זה אינני יודע

גם מרן החזו"א זצ"ל היה קורה לאחיינו הגאון רבי שמריהו יוסף זצ"ל גדול האחים "דער קליינער"
הוא הוציא את ספרי החזו"א, אבל במשך עשרות שנים היה חולה פרקינסון, ונפטר בראש השנה תשנ"ב

חמיו של הגר"ח הוא הרב ישראל שלום לוריא זצ"ל [נפטר בליל הסר תשכ"ט]  היה בנו ולא חתנו של הגה"צ רבי יצחק דוד רוטמן זצ"ל,  שם משפחתו שונה בגלל בעיות הצבא וכדו' כמדומני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2012 12:54 לינק ישיר 

מי היה בנו של ר' יצחק דוד רוטמן?

הרב ישראל שלום לוריא ?

אתה בטוח?

דרך אגב, באתר שטיבל היה כתוב להתפלל על בנו של הגר"ח ששמו יצחק דוד בן חנה לוריא, לקחו את שם המשפחה שלה לפני החתונה ועשו מזה שם, השם הוא יצחק דוד בן חנה דבורה.

דרך אגב, הרב יצחק דוד שליט"א הוציא לפני הרבה שנים ספר על מסכת קידושין בשם השג יד, יד זה שמו בראשי תיבות.

והמושג הישג יד הוא מהמשנה בערכין השג יד בנודר וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2012 09:46 לינק ישיר 

רבי ישראל שלום הוא בן הגה"צ רבי יצחק דוד רוטמן

ללא כל ספק
הוא קבור בהר הזיתים ימינה קצת מראשי ישיבת חברון
ותראה מה כתוב על המצבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2012 11:05 לינק ישיר 

מאור_עינים כתב:
רבי ישראל שלום הוא בן הגה"צ רבי יצחק דוד רוטמן

ללא כל ספק
הוא קבור בהר הזיתים ימינה קצת מראשי ישיבת חברון
ותראה מה כתוב על המצבה

לפי המסופר נחנק הרי"ש לוריא מאכילת חריין בליל הסדר.

בא' הפורומים כתבו מעשה שהיה בין שני חתני הרי"ש לוריא, ה"ה הגאונים הגר"ח גריינימן והגרא"י זלזניק, שישבו אצל חמיהם בליל הסדר, הגר"ח אוכל ממצות יד שהביא עמו, והגרא"י מפטיר לעומתו 'תאכל כמה שפחות'...

תוקן על ידי יעקב135 ב- 03/10/2012 11:14:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2015 16:07 לינק ישיר 

ר' מצעדי גבר, הב לן עוד משופרא דידך.

פרשית הרב שך והנהגת הציבור הליטאי. שיטת הלימוד. ועוד קווים כללים. לך בכוחך זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2015 17:27 לינק ישיר 

יש לי הרגשה שקשה וכבד לאנשים שם להוציא ספרים.

בחברה סגורה יש בזה משום יומרנות, והרצון שלך הוא לא לחרוג מסגנון מסויים, ויחד עם זאת לחדש משהו.

שלא לדבר על כך שהמושג ביקורתיות משמשת לחרב פיפיות, מצד אחד אולי מעודדת זהירות וחשש מכל מיני דברים, מצד שני חונק את הרצון להתבטא ולחדש בניחות הנפש, והמבין מבין.

אבל כאמור, אולי זאת הרגשה סובייקטיבית בלבד ממה שהתרשמתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2015 19:46 לינק ישיר 

ייש"כ למצעדי וקסת וליתר הכותבים.
אני רחוק מאוד מחוגו של הגר"ח אבל כלומד בספריו אני מאוד מעוניין לדעת מהנעשה שם וכן אודות בני משפחתו והת"ח שבקהילתו ולכן בקשתי למצעדי שיכתוב נא עוד ועוד...

-

הידוע למישהו אם ר' יצחק דוד מובא בספרי אביו? כי אני פגשתי שמות עשרה מבניו בספריו (כולל אחד י"א אשר אני לא יודע לפענח אותו) אבל "יד" אף פעם לא מצאתי.

תוקן על ידי תימה_רבתי ב- 22/03/2015 19:51:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2015 22:03 לינק ישיר 

י"א זה בנו הגאון ר' יהושע אהרון שליט"א.

הנ"ל נחשב הבקי של המשפחה, הוא מתייחד בבקיאות גדולה, גם בספרי האחרונים,וגם בספרים הפחות רגילים להלמד שם.

אני זוכר אותו יושב בשיעורים של אביו שליט"א, ותמיד הוא המגלה כל מיני ידיעות מענינות וכדומה.

לגבי בנו הרב יצחק דוד שליט"א, גם אני לא נתקלתי בשמו, יתכן שחלק גדול מהאזכורים של שמות בניו זה בחידושים שנאמרו בשיעור שהיה נמסר בכמה תקופות בשנה, בשיעור היו משתתפים כמעט כל הבנים, אבל הוא לא זכור לי שהוא היה משתתף, אני מניח שחלק מהסיבה, כי הוא גר רחוק מהבית המדרש של הגר"ח שליט"א מקום אמירת השיעור, והוא אדם רחב ההולך לאיטו, וקשתה עליו ההליכה, דרך אגב לפני כשנה הוא עבר אירוע מוחי, אז יתכן שלכן לא מובאים דברים משמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2015 23:21 לינק ישיר 

מצטרף לבקשה כאמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2015 19:45 לינק ישיר 

תודה קסת.

הזכרת שלא רגילים ללמוד שם כל הספרים של האחרונים.
בחו"ב מצאתי אחרונים דלהלן (מלבד נו"כ השו"ע): מרן. זקינו רשי"ק (מכתב בהל' מזוזה). גר"א. שאג"א. רעק"א. רש"ש. בית הלוי. ר' אלעזר משה הלוי. ארה"ח ופי' מלבי"ם עה"ת. מ"ב. גר"ז. כמדומה של"ה. במקום אחד בב"ק הוא מביא גירסא ברמב"ם שראה בספר "קרית מלך". וכן מביא מחברים\תלמידים שלו כה"רי"מ" ו"ר"א" לרבות בניו חתניו ונכדיו.
האם יש עוד?

לגבי הוצאת ספרים ע"י בניו שהוזכר לעיל, בפורום אוצה"ח נכתב פעם שהגר"ח ממאן להכניס ספריו במאגרים מחשביים כי לא רוצה שיתפרש כהוראת היתר לשימוש במחשב.. אבל ספרי בניו יש באוצה"ח.

האם אפשר לקבל רשימה מספרים של בני קהילתו?
אמרי יושר מאחיו אני יודע. וכמו כן יש לבן אחיו הנ"ל ספר טוב.

ולקסת, נא להמשיך עם הקסת שלך..ואני מקווה שגם מצעדי יתעורר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2015 20:39 לינק ישיר 

מדובר בעוללות וגרגרים כפי שצויין. מחכים למצעדי גבר ולקסת [מי מתנדב לשלוח הודעה פרטית למצעדי גבר בנידון, שישפוך, פשוט ישפוך כל הידוע לו בנושא, אצלי פשוט יש תקלה שלא מאפשרת לשלוח הודעות פרטיות]. 

אוסיף גרגר מדילי, פעם נכחתי בשיעור שמסר הגר"ח והבן שהיה הכי דומיננטי בשיעור היה אכן הרב אי"ש שהרבה לשאול ולברר בדברי אביו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2015 23:01 לינק ישיר 

איזה מספרי בניו יש באוצר?.

בקשר לספרים שיצאו מחוג תלמידיו, ראשית, בנו הגראי"ש שליט"א התחיל להוציא ספרים, אבל כנראה במהדורה מצומצמת,יצא ספר על שביעית,וגם על שבת.

יש ספר בשם אמרי כהן, של כמה כרכים, שיצא לאור ע"י בן אחותו של הגר"ח שליט"א הגאון ר' מאיר וילמן זצ"ל, שנפטר בצעירותו בפתאומיות בשבת קודש.

כמו כן יש ספר בשם זכרון שמואל, או זכר שמואל, שיצא לאור ע"י בן אחיו הגאון ר' שמואל גריינימן זצ"ל, בנו של אחיו הגאון ר' מאיר שליט"א., גם כמה כרכים.

ב' הספרים הנ"ל לא יצאו לאור ע"י מחבריהם, אלא לאחר פטירתם הוציאו לאור את כתביהם.

כמו כן יש את ספרי דבר שאול להגאון ר' שאול קוסובסקי זצ"ל, אני חושב שספריו יחסית מפורסמים בהיות שחיבר כמה ספרים על מסכתות שאין עליהם הרבה ספרים, כתמורה, חלה, סוטה, ובסדרת הספרים הידועה על מסכת, שמוציאים בכרך אחד כמה ספרים על מסכת אחד, אז בכרך על מסכת סוטה יש את ספרו.

בשלושת הספרים הנ"ל יש בפתח הספר הקדמה קצרה מהגר"ח שליט"א, אשר בשלושתם הוא מביא בהתחלה את דברי הירושלמי המפורסמים על ר' בון שנפטר בצעירותו, ואמרו עליו שיגע זה בקצת שנים[כמדומני כ"ח שנים] מה שאחרים יגעים בהרבה שנים, ואח"כ מוסיף כמה מילים בתמציתיות כדרכו על מחבר הספר.

ויש עוד ספרים, אך בנתיים אצה לי הדרך, אז אסתפק בזה.

תוקן על ידי קסת ב- 24/03/2015 23:02:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2015 00:38 לינק ישיר 

הב לן עוד משופרא דידך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2015 05:54 לינק ישיר 

איזה סוג שיעור (היה?) הגר"ח מוסר? גפ"ת בפנים? 

ספרי בניו שבאוצר הם "השג יד" מהגרי"ד על קדושין (וכן יש "שקלא וטריא" על חלה מר' ישראל בן הגרי"ד) וקונטרס בעניני מקואות מר' יהושע.

ספרי אמרי יושר וכן ספרי בנו להבל"ח "זכר שמואל" הם ג"כ באוצר.

(הספר "אמרי כהן" ו"דבר שאול" חיפשתי ומצאתי עתה באוצר.)

קסת, מחכים אנחנו לך..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > הרב אי"ש גריינמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.