בית פורומים ספרים וסופרים

הרב אי"ש גריינמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/3/2015 13:09 לינק ישיר 

ככל הידוע לי השיעור האחרון שמסר הגר"ח היה בליל תענית אסתר ביארצייט של אביו בביתו רח' רב אסי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2015 20:35 לינק ישיר 

נראה פשוט שהסיבה שבניו של הגר"ח לא מוציאים ספרים משלהם היא מחמת שממ"נ אם הם מגיעים לאותם מסקנות של אביהם הרי לא צריכים לכתוב בעצמם ואם יש להם מסקנות אחרות הם שואלים את אביהם והוא מלבן אתם וכותב בספרו על שמם - כדרכו.
ולכאו' כאשר יגמור הגר"ח (שיחי' לאוי"ט) להוציא את ספריו יוציאו הבנים ספרים משלהם.

-
היכן אפשר לראות הספר שהוציא הגראי"ש (שהוזכר לעיל)? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2015 15:48 לינק ישיר 

מי יתן לנו אשכול רב פארים כזה, פשוט תענוג צרוף, אגב בסופו יש נגיעות בקהילת הגרח"ג דרמה בבריסק: הגרא"י סולוביציק קם ועזב את השיעור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2015 23:35 לינק ישיר 

הגראי"ש ששהה במהלך החג בביתו שבזכרון יעקב התבשר במוצאי החג על הסתלקותו של אביו מרן הגר"ח, ואישר את החלטת אחיו הרבנים לערוך את ההלויה ביום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2015 00:03 לינק ישיר 

כוכב נולד

מי יתן ומזלו הציבורי יהיה טוב משל אביו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2015 19:10 לינק ישיר 

האם הגראי"ש הוא המבוגר אחר הגרי"ד?
שמעתי שכתביו בכת"י מסתובבים בחוג. האם אפשר להעלות דוגמא לכאן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2015 21:17 לינק ישיר 

כבר נתבאר לעיל, שהוא השביעי בילדי הגר"ח.

תוקן על ידי תם_יושב ב- 13/04/2015 21:28:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2015 21:36 לינק ישיר 

כתביו אכן מועברים, אבל, עתה התחיל להוציא ספרים.

ראיתי ספר שלו על שביעית, ושמעתי שיצא גם על שבת.

אני חשבתי שאולי בהלוויה יוכרז משהו בהקשר אליו, אבל לא הוכרז, ואני מאוד מבין את זה, כי איננו חסידות, ולא יהיה כאן טקס הכתרה, אם באופן טבעי הציבור ילך אחריו, אז באופן טבעי הוא יהיה הממשיך, ואני מאמין שאכן כך יהיה.

יש את החלק של הנהגת המוסדות שזה לא ענין אישי של כל אחד אלא של מנהלי המוסדות, אני מניח שהם ישאלו בעצתו, ולאט לאט יוצר מצב שהוא המנהיג.

כי בסך הכול הגר"ח זצ"ל בנה יצירה מסוימת, יצירה של קהילה שיש לה מאפיינים יחודים שחשוב לשמרם, קהילה שהולכת בכל כדרכי החזו"א, גם בדרך הלימוד, ובעוד דברים, ובלי הנהגה זה יכול להתפורר, וחבל, אז אני מאמין שבעזרת השם יהיה מנהיג שימשיך.

ואני גם חושב שהמתאים הוא הבן הרב אי"ש שליט"א שזכיתי גם כן להכירו, והוא איש המעלה, איש חמודות, אדם גדול בכל התחומים, ונקווה שיאריך ימים על ממלכתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2015 22:49 לינק ישיר 

מה שם ספריו והיכן ניתן להשיגם? אני מסוקרן בכל מאודי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2015 23:23 לינק ישיר 

מצעדיגבר כתב:
אם מעונינים בהרחבה לנושא הרב אי"ש גריינמן אפשר למלאות אשכול שלם לא פחות מפעלולי בדק בית בנושא הרא"י סאלאוויציק

נא לעדכן רמת ההתענינות

מצעדיגבר!
רמת ההתעניינות גבוהה מאוד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2015 19:58 לינק ישיר 

ספרו על שביעית בשם במסכת שביעית, ערוך בצורה יפה, ראיתי בכולל של יוצאי זכרון, שמעתי שגם יצא על שבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2015 20:40 לינק ישיר 

כאן הועלה חלק מספר שבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2015 23:40 לינק ישיר 

[quote]הידוע למישהו אם ר' יצחק דוד מובא בספרי אביו? כי אני פגשתי שמות עשרה מבניו בספריו (כולל אחד י"א אשר אני לא יודע לפענח אותו) אבל "יד" אף פעם לא מצאתי.[/quote]
כעת מצאתי את " בני י"ד נ"י " בבבא קמא סי'  ז' ס"ק ד'.
אז מבין הבנים רק את הרב שלמה טרם מצאתי. האם הוא המשב"ק שנראה בכל התמונות עם האב ז"ל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2015 18:31 לינק ישיר 

שלמה הוא המשב"ק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2015 21:09 לינק ישיר 

גם חתניו מוזכרים שם.

רק בשונה מבניו שמוזכרים רק בשמם כמו בני יעקב נ"י, אז חתניו מוזכרים בתוספת ר' כמו הרי"ח.

אבל אני לא זוכר היכן הם מופיעים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > הרב אי"ש גריינמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.