|
|
| נשלח ב-29/6/2011 22:16 |
|
| |
אוף...
מה ה מה-שאסרו-עליי-לומר-שמתחיל-בב' -ומסתיים-בט' הזה?
חיו כאן ערבים ויהודים במשותף תחת המנדט הבריטי, לא היה מוצלח, מסיבות אלו הוחלט שבמקום ששני העמים יחלקו במשותף את כל השטח עדיף לחלק את האיזור הזה למדינה יהודית ופלסטינית,
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A5:PartitionPlan1947.PNG
היהודים (חוץ מהמטורפים שבהם, חלקם מסיבות הקשורות בדת ו/או בתנ"ך) אמרו סבבה, מדינות ערב יצאו למלחמה (מעין גוד או איגוד), בה הפסידו וחלק משטחיהן נכבשו (חלקם במלחמה ההיא וחלקם במלחמות הבאות), עד שכבר לא נותרה אופציה למדינה פלסטינית ונוצרה רק ישות פלסטינית,
כעת יש שאלה מוסרית עצמאית האם יש להחזיר שטחים שנכבשו במלחמה או שכל היוצא למלחמה לוקח את ההימור הזה מראש (אין הצדקה ליציאה למלחמה אלא סך הכל הצדקה שהצד המתקיף עלול להפוך למפסיד ואז הוא מפסיד שטחים), וגם אם לא - מסיבות מוסריות או פרקטיות - מה צריך להיות מעמדם של תושבי השטחים הכבושים (בכל זאת, אנחנו לא בתקופת המערות או התנ"ך).
עכשיו מה הקשר בין זה ובין אמונה בהבטחה האלוהית?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 06:47 |
|
| |
מטפחת ספרים: "לאור המוסר הטבעי תסכים שכל אחד יכנס לארצנו כעת? יש מדינה שתסכים לכך?" מדינות בימינו לא נוהגות על-פי המוסר הטבעי, אלא ע"פ החוק הבינלאומי והגבולות שנקבעו ע"י האו"ם. במדינת ישראל יש מחלוקת - השמאל מאמין בחוק הבינלאומי, והימין מאמין בחוקי התורה ובזכות ההסטורית (ולכן השמאל הישראלי שונא את המתנחלים, שגורמים למדינת ישראל להיות עבריינית על-פי החוק הבינלאומי שהם מאמינים בו).
עודד: "כאשר קיימת מחלוקת בין מדינות יוון, הן פונות להומרוס כדי להוכיח בעלות מכוח היותם התושבים האוטוכתוניים של המקום שבמחלוקת" - זה מעניין מאד, כי זה נותן לנו אפשרות ללמוד על החוק הבינלאומי בעת העתיקה. האם ידוע לך איפה אפשר לקרוא את הפרוטוקולים המקוריים של הדיונים הללו?
לא ברור לי מיהם בדיוק "הילידים המקוריים" - הרי כל אדם הגיע מאיפשהו? אולי הכוונה לאנשים הראשונים שהגיעו למקום.
----
עכשיו מצאתי גירסה שונה מעט לדבריו של רבי יצחק - בראשית רבה א ב: "רבי יהושע דסכנין בשם רבי לוי פתח (תהלים קיא, ו): "כֹּחַ מַעֲשָׂיו הִגִּיד לְעַמּוֹ וְגוֹ'" - מה טעם גילה הקב"ה לישראל מה שנברא ביום הראשון ומה שנברא ביום השני? מפני עובדי כוכבים ומזלות, שלא יהיו מונין את ישראל ואומרין להם 'הלא אומה של בזויים אתם', וישראל משיבין אותן ואומרין להם 'ואתם הלא בזויה היא בידכם, הלא כפתורים היוצאים מכפתור השמידום וישבו תחתם! העולם ומלואו של הקדוש ברוך הוא כשרצה נתנה לכם וכשרצה נטלה מכם ונתנה לנו הה"ד "לָתֵת לָהֶם נַחֲלַת גּוֹיִם וְגוֹ'" הגיד להם את כל הדורות:"
לפי גירסה זו, הויכוח בכלל לא מתנהל עם הכנענים, אלא עם עמים אחרים שכבשו חלקים מארץ כנען, כגון הפלשתים שכבשו את ערי החוף, וכנראה גם העמונים המואבים והאדומים שכבשו את עבר הירדן המזרחי.
ייתכן שגם אז, כמו היום, היו עמים אחרים שהתערבו בסכסוך שבינינו לבין הכנענים, וטענו שאנחנו גזלנים, ועל כך אמרנו להם, באיזו זכות אתם מתערבים? גם אתם כבשתם את הארץ שאתם יושבים בה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2011 10:02 |
|
| |
צריך גם לברר האם היה הבדל בין ערכי הצדק של חקלאים לבין ערכי הצדק של רועי צאן (ונוודים אחרים). מסתבר שבחברות של נוודים יש הרבה פחות משמעות לבעלות על קרקע - העדר נמצא בכל עונה במקום אחר, ולכל היותר דורש שלא יגזלו את מקורות המים שהוא משתמש בהם כרגע.
ואולי זה היה שורש המחלוקת בין קין להבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 22:34 |
|
| |
שלום. לאראלסגל. עניין החוק הבינלאומי לקחתי ממאמרו של יוחנן לוי 'מריבה על קרקעה של א'י בעת העתיקה' שבספרו 'עולמות נפגשים' [הוצ. מוסד ביאליק]. המאמר מקצועי, מעניין מאד, כתוב יפה. ונוגע לנושא השיחה שלנו. המחבר תלמיד חכם ובקיא. אני ממליץ על הספר בחום רב. כשתקרא, תמצא בו המקורות ממנו לקח המחבר, וכך תוכל להמשיך ולמצוא מידע.
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2011 00:43 |
|
| |
עודד - נוצרת התחושה שאתה יחצ"נ של יוחנן לוי וספרו פותר-כל-הבעיות 'עולמות נפגשים'... :)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2011 00:52 |
|
| |
| אראלסגל כתב: |  | מטפחת ספרים: "לאור המוסר הטבעי תסכים שכל אחד יכנס לארצנו כעת? יש מדינה שתסכים לכך?" מדינות בימינו לא נוהגות על-פי המוסר הטבעי, אלא ע"פ החוק הבינלאומי והגבולות שנקבעו ע"י האו"ם. במדינת ישראל יש מחלוקת - השמאל מאמין בחוק הבינלאומי, והימין מאמין בחוקי התורה ובזכות ההסטורית (ולכן השמאל הישראלי שונא את המתנחלים, שגורמים למדינת ישראל להיות עבריינית על-פי החוק הבינלאומי שהם מאמינים בו).
. |
|
לאור העובדה שיש מחלוקת מה מוסרי אני לא יודע איך ניתן לקבוע מהו המוסר הטבעי (המשפט הבינלאומי גם מבוסס בסופו של דבר על עקרונות מוסריים לפחות לטענת יוצריו ומקבליו).
לדבריך לא השמאל ולא הימין מקבלים את מה שאתה קורה לו "המוסר הטבעי", השמאל מקבל את החוק הבינלאומי והימין מקבל את חוק התורה והזכות ההיסטורית (שמשום מה לא עמדה לעמי כנען ולפלסטינים).
לדעתי הדיבורים על מוסר טבעי בעניין זה הם כמו הדיבורים על גבולות טבעיים, כבר אמר מי שאמר שאין גבולות טבעיים למדינה שהרי מעולם לא שמענו שמדינה בקשה לסגת לגבולות טבעיים אלא להתפשט אליהם.
ה"מוסר" הטבעי (לפחות בהקשר לסכסוכים לאומיים) הוא מוסר הוטונטוני (יסלחו לי ההוטונטונים על הביטוי הלא הוגן כלפיהם) "שלי שלי שלך שלי".
תוקן על ידי מטפחתספרים ב- 04/07/2011 00:52:58
|
|
|
|
|