|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:07 |
|
| |
אנחנו קופים שאוהבים לרצוח זה את זה על טריטוריה... מה לעשות?
אאל"ט, בתכל'ס כבר חיו כאן יהודים וערבים ביחד, זה לא היה טוב לכל הצדדים, אז האו"ם החליט לחלק לשניים (כמו שותפות לא מוצלחת שצריך לעשות חלוקה).
מה הטענה של הערבים? שהם רוצים הכל? לא ריאלי.
שהם לא מעוניינים בחלוקה? אז יאללה מכות...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:10 |
|
| |
מקס, כתבת, מה קשה להבין כאן אברהם כבש את הארץ נכון שכתוב שחילק אבל האמת שלא חילק, לא הבנתי. יש לך מידע שונה ממה שכתוב? וכי למה שיחלק ? מה אתה שואל בדיוק? אני לא יודע למה. אולי אבימלך היה יותר חזק ממנו, אולי הוא חשב שזה לא צודק לקחת הכול. אבימלך עשה אתו ברית בשביל מה ? ואחריו עשה עם יצחק בשביל מה ? כנראה זה היה כדאי לשני הצדדים. מה דעתך על הרעיון המשונה הזה? עשיו מוותר ליעקב על הארץ בשביל מה ?? כנ"ל. בני ישראל יוצאים ממצרים לכיוון ארץ ישראל בשביל מה ? הרי אפשר לצאת לכיון מערב או דרום מצריים, למה באמת? לא רוצים בכלל להיכנס לארץ ורוצים לחזור למצריים אז למה לא חזרו ?? למה באמת? לגבי נח: נח אחרי המבול ידע שיהיה בלגן שלם בין בניו, ולכן עשה בהסכמה גורל בין בניו, וכל בן קיבל איזור אחר עיין בחומש בראשית, ושם קיבל את מזרח התיכון ומזרחה, כנען שייך לאיזור מצריים משהו כזה, הוא היחיד שפלש לאיזור לא שלהם לכן הוא ארור, ולכן לא התחתנו איתם האבות ובני האבות, לא הסברת מי נתן לו את הסמכות לחלק את כל העולם. את זה גם ר' יצחק לא העלה על דעתו. בינתיים אין במילא צאצאי כנען אז מה בדיוק אתה רוצה. הדגשתי שאינני שואל על היום. שאלתי היא אפי' אם נקבל את החוסר ידע שלך על איזה חוסר ידע אתה מדבר?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:13 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  |
שותפי, אתה הראית לדעת היום, כי גדולה מעלת ארץ ישראל ממעלת הבורא.כל זמן ששאלתי שאלות רק על אלוהים מילא, אבל ארץ ישראל? עד כאן. עכשיו יצא המרצע מן השק...
לא, חמודי, טעית בכתובת.
פשוט ידעתי שעכשיו תקפיץ את ירוחם, בעלבעמיו, נדב, מקסוול ושאר חברינו המזרחיסטים, ושוב לא ישאר דייר הגיבור לבד נגדך. |
|
ייתכן, המחשב האנושי,
הפעם מחולל השאלות שלך הסתבך קצת.
תקרא לטכנאי ומהר.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:13 |
|
| |
מה פירוש מי נתן לו רשות ?
אני נתתי לו !!
אתה רציני ??
הוא ובניו היו לבד בעולם הנראה להם וכך עשו,
חוסר ידע מגורל נח ובניו,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:16 |
|
| |
אותו א-ל שהשתיל בקרבנו כיום את כללי הצדק והמוסר הרווחים בתקופה שלנו, אותו א-ל עצמו לא השתיל כללים אלה בליבות הקדמונים, ועל כן כאשר ביקש להשמיד עם מסוים, לא עמד בפניו שום עיכוב להשתמש לשם כך בברואיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:18 |
|
| |
| זרזירמתנים כתב: |  | | אותו א-ל שהשתיל בקרבנו כיום את כללי הצדק והמוסר הרווחים בתקופה שלנו, אותו א-ל עצמו לא השתיל כללים אלה בליבות הקדמונים, ועל כן כאשר ביקש להשמיד עם מסוים, לא עמד בפניו שום עיכוב להשתמש לשם כך בברואיו. |
|
איזה מין אל מפגר אימצת לעצמך ???
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:19 |
|
| |
מקס, הלו, אתה באמת חושב שנח ובניו היו לבד בעולם?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:21 |
|
| |
מקס הוא לא תלמיד של רג"נ.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:23 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | מקס,הלו, אתה באמת חושב שנח ובניו היו לבד בעולם? |
|
באיזור שלהם הנראה להם ?! כן בוודאי !! אחרת מה עשו גורל ? ולמה בתורה כתוב בדיוק לאן כל אחד מבניו התישב ?
לגבי אברהם והכיבוש:
אתה היית מוותר על הארץ ?! גם אברהם לא ! ואם נאמר שכן ?! אז למה בכלל כבש אותה ??
בתכלס הוא לא ויתר כך משמע בתורה בין השורות, והמשכיל ידום,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:24 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | מקס הוא לא תלמיד של רג"נ. |
|
גם אני לא, רק שמעתי ממנו כאן
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:27 |
|
| |
maxmen כתב:
|  | איזה מין אל מפגר אימצת לעצמך ??? |
| קשה לי להתייחס כאשר לא ברור לי איזה רכיב או רכיבים מטיעוני בחרת לתקוף. האם את זה שהוא עצלן ולא רוצה לעבוד לבד, האם זה שהוא מתאמץ ללמד אורחות צדק ומוסר לישראל, ועל ידי ציוויים אלה הוא רק מזיק לתהליך ההזדככות, או בכלל משום שהוא רוצה להרוג אנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:27 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:30 |
|
| |
| זרזירמתנים כתב: |  | | בחרת לתקוף. |
|
אני לא תוקף ח"ו רק אמרתי שאימצת לעצמך אל מוזר ומפגר
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:30 |
|
| |
תוקף, מלשון מתקיף לה אביי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:36 |
|
| |
| זרזירמתנים כתב: |  | | תוקף, מלשון מתקיף לה אביי. |
|
תבין שהאלוקים שאנו בחרנו לעצמינו אמר לא תרצח באופן אבסולוטית, את זה שמענו ישר ממנו,
מה שאין כן התראה לעונש ובוודאי לקיים הלכה למעשה רצח, את זה שמענו כבר לא ממנו ישר, מכאן היכולת לבטל עונש מות, כי לא תרצח זה אבסולוטית, (חוץ אולי כהגנה במקרה שנירצח בוודאי)
ולכן אומרים חז"ל שאלוקים כביכול הסכים עם משה לבקש במלחמה שלום קודם,
|
|
|
|
|