בית פורומים עצור כאן חושבים

לסטים אתם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/6/2011 18:45 לינק ישיר 

איפה כתוב במקרא שהוא כבש את כל הארץ לגבולתיה? היכן מוזכר בכלל שהוא ניהל ישות מדינית כלשהי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 18:54 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
איפה כתוב במקרא שהוא כבש את כל הארץ לגבולתיה? היכן מוזכר בכלל שהוא ניהל ישות מדינית כלשהי?

אם תרצה גם מפות אני אחפש בשבילך

בראשית פרק יד

(א) וַיְהִי בִּימֵי אַמְרָפֶל מֶלֶךְ שִׁנְעָר אַרְיוֹךְ מֶלֶךְ אֶלָּסָר כְּדָרְלָעֹמֶר מֶלֶךְ עֵילָם וְתִדְעָל מֶלֶךְ גּוֹיִם:
(ב) עָשׂוּ מִלְחָמָה אֶת בֶּרַע מֶלֶךְ סְדֹם וְאֶת בִּרְשַׁע מֶלֶךְ עֲמֹרָה שִׁנְאָב מֶלֶךְ אַדְמָה וְשֶׁמְאֵבֶר מֶלֶךְ צביים צְבוֹיִים וּמֶלֶךְ בֶּלַע הִיא צֹעַר:
(ג) כָּל אֵלֶּה חָבְרוּ אֶל עֵמֶק הַשִּׂדִּים הוּא יָם הַמֶּלַח:
(ד) שְׁתֵּים עֶשְׂרֵה שָׁנָה עָבְדוּ אֶת כְּדָרְלָעֹמֶר וּשְׁלֹשׁ עֶשְׂרֵה שָׁנָה מָרָדוּ:
(ה) וּבְאַרְבַּע עֶשְׂרֵה שָׁנָה בָּא כְדָרְלָעֹמֶר וְהַמְּלָכִים אֲשֶׁר אִתּוֹ וַיַּכּוּ אֶת רְפָאִים בְּעַשְׁתְּרֹת קַרְנַיִם וְאֶת הַזּוּזִים בְּהָם וְאֵת הָאֵימִים בְּשָׁוֵה קִרְיָתָיִם:
(ו) וְאֶת הַחֹרִי בְּהַרְרָם שֵׂעִיר עַד אֵיל פָּארָן אֲשֶׁר עַל הַמִּדְבָּר:
(ז) וַיָּשֻׁבוּ וַיָּבֹאוּ אֶל עֵין מִשְׁפָּט הִוא קָדֵשׁ וַיַּכּוּ אֶת כָּל שְׂדֵה הָעֲמָלֵקִי וְגַם אֶת הָאֱמֹרִי הַיֹּשֵׁב בְּחַצְצֹן תָּמָר:
(ח) וַיֵּצֵא מֶלֶךְ סְדֹם וּמֶלֶךְ עֲמֹרָה וּמֶלֶךְ אַדְמָה וּמֶלֶךְ צביים צְבוֹיִם וּמֶלֶךְ בֶּלַע הִוא צֹעַר וַיַּעַרְכוּ אִתָּם מִלְחָמָה בְּעֵמֶק הַשִּׂדִּים:
(ט) אֵת כְּדָרְלָעֹמֶר מֶלֶךְ עֵילָם וְתִדְעָל מֶלֶךְ גּוֹיִם וְאַמְרָפֶל מֶלֶךְ שִׁנְעָר וְאַרְיוֹךְ מֶלֶךְ אֶלָּסָר אַרְבָּעָה מְלָכִים אֶת הַחֲמִשָּׁה:
(י) וְעֵמֶק הַשִּׂדִּים בֶּאֱרֹת בֶּאֱרֹת חֵמָר וַיָּנֻסוּ מֶלֶךְ סְדֹם וַעֲמֹרָה וַיִּפְּלוּ שָׁמָּה וְהַנִּשְׁאָרִים הֶרָה נָּסוּ:
(יא) וַיִּקְחוּ אֶת כָּל רְכֻשׁ סְדֹם וַעֲמֹרָה וְאֶת כָּל אָכְלָם וַיֵּלֵכוּ:
(יב) וַיִּקְחוּ אֶת לוֹט וְאֶת רְכֻשׁוֹ בֶּן אֲחִי אַבְרָם וַיֵּלֵכוּ וְהוּא יֹשֵׁב בִּסְדֹם:
(יג) וַיָּבֹא הַפָּלִיט וַיַּגֵּד לְאַבְרָם הָעִבְרִי וְהוּא שֹׁכֵן בְּאֵלֹנֵי מַמְרֵא הָאֱמֹרִי אֲחִי אֶשְׁכֹּל וַאֲחִי עָנֵר וְהֵם בַּעֲלֵי בְרִית אַבְרָם:
(יד) וַיִּשְׁמַע אַבְרָם כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו וַיָּרֶק אֶת חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת וַיִּרְדֹּף עַד דָּן:
(טו) וַיֵּחָלֵק עֲלֵיהֶם לַיְלָה הוּא וַעֲבָדָיו וַיַּכֵּם וַיִּרְדְּפֵם עַד חוֹבָה אֲשֶׁר מִשְּׂמֹאל לְדַמָּשֶׂק:
(טז) וַיָּשֶׁב אֵת כָּל הָרְכֻשׁ וְגַם אֶת לוֹט אָחִיו וּרְכֻשׁוֹ הֵשִׁיב וְגַם אֶת הַנָּשִׁים וְאֶת הָעָם:
(יז) וַיֵּצֵא מֶלֶךְ סְדֹם לִקְרָאתוֹ אַחֲרֵי שׁוּבוֹ מֵהַכּוֹת אֶת כְּדָרְלָעֹמֶר וְאֶת הַמְּלָכִים אֲשֶׁר אִתּוֹ אֶל עֵמֶק שָׁוֵה הוּא עֵמֶק הַמֶּלֶךְ:
(יח) וּמַלְכִּי צֶדֶק מֶלֶךְ שָׁלֵם הוֹצִיא לֶחֶם וָיָיִן וְהוּא כֹהֵן לְאֵל עֶלְיוֹן:
(יט) וַיְבָרְכֵהוּ וַיֹּאמַר בָּרוּךְ אַבְרָם לְאֵל עֶלְיוֹן קֹנֵה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
(כ) וּבָרוּךְ אֵל עֶלְיוֹן אֲשֶׁר מִגֵּן צָרֶיךָ בְּיָדֶךָ וַיִּתֶּן לוֹ מַעֲשֵׂר מִכֹּל:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 18:55 לינק ישיר 

איש,

הבנתי נכון?

אתה בסך הכול דוגל בחברה על פי התורה ללא כפיה?

אתה מבטל את כל כללי הכפייה הכתובים בתורה?

ואם רוב העם ישמור שבת המיעוט יהיה חפשי לנסוע בשבת לים?

אתה מבטל את כל המצוות הבעייתיות? אתה מאשר ליבמה להינשא למרות שגיסה החולץ בן חודש?

בחברה דמוקרטית בעקרון לא כופים כלום. יש בחירות חופשיות. החוקים מינימליים ונועדו אך ורק לשמור על חיים תקינים, לא על ערכים. יחי ההבדל הלא קטן כלל. זה ממש לא או אני או אתה. כי אתה "יודע" מה טוב לכולם ואני בקושי יודע מה טוב לי. איש באמונתו יחיה. אקטיביזם שיפוטי במידה והוא קיים אינו מוסכם על רבים וטובים.

נראה לך שאינני יודע מה זה "וד"ל"? ביקשתי פירוט. עם וד"ל קצת קשה להידיין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 18:56 לינק ישיר 

מקס,

מה כתוב? שאברהם שחרר את לוט בכוח מהשבי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 18:58 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

מקס,

מה כתוב? שאברהם שחרר את לוט בכוח מהשבי?

ולכן כל מלכי הארץ באו לכבד את אברהם ??? נוווו דיר בלאק,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 19:02 לינק ישיר 

מקס,

אתה מעניק פרשנות מופלגת שאף לא מוזכרת על ידי אף פרשן שקדם לך.

היה קרב גדול אברהם ניצח. כל אלו שהיו בצד של המלכים לטובתם הוא נלחם באו לברכו.

איפה נרמז כאן שהוא מלך על כל הארץ. אדרבה, מוזכרים כמה וכמה מלכים אחרים והוא בכלל לא מוזכר כמלך.

חברי הפורום, מה דעתכם בשאלה נקודתית זו? מהמקרא ניתן להסיק כי אברהם מלך על ארץ ישראל או שלט על כולה באופן כלשהו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 19:06 לינק ישיר 

ברור שלא,
אלו רק גבולות הגזרה ביחס למצב הנוכחי.
בעיני המציאות נועדה למימוש ערכים, כך שברגע שעם חפץ בערכים נכונים יש זכות וחובה על השלטון לספק להם אותם. ובזה בהחלט יש מחלוקת עמוקה ביני ובין הגישה הליברלית המוצהרת, ובזה יובן גם הד"ל, כי הגישה הליברלית מצהירה על עצמה כלא שואפת להנחיל ערכים אך למעשה היא עושה את זה וכשמשהו מאוד לא נראה לה היא עושה את זה גם בלא מעט אכזריות. ואילו אני מצהיר מראש שתכלית השלטון היא מימוש של ערכים. (או בלשון אחרת קיום המצוות)

לגבי מצוות אין כזה דבר מצוות "בעייתיות" . מי שרוצה יקיים מי שלא לא, אלא שכדאי להיות מודעים למחיר של אי קיום, ולמעלה הגדולה של קיום.       (כמובן חלק הארי מהענין הזה הוא לימוד התורה והבנתה באור נכון אבל זה כבר חורג מגבולות האשכול הזה)           

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 19:08 לינק ישיר 

בוא נלמד ביחד
טז) וַיָּשֶׁב אֵת כָּל הָרְכֻשׁ וְגַם אֶת לוֹט אָחִיו וּרְכֻשׁוֹ הֵשִׁיב וְגַם אֶת הַנָּשִׁים וְאֶת הָעָם:

וזה מה שביקש מלך סדום רצה את הנפש כלומר הרי עכשיו הם שייכים כעבדים לאברהם, הרי הם היו לפני רגע עבדים של הכובשים,
ואברהם מוותר עליהם,
למה ?? למה מוותר על העבדים והכל ?
לדעתי כחוקר מקרא אכזרי את הפסוק הזה הוסיפו מאוחר יותר, לא נראה לי היגיוני שאברהם ויתר,
(רק אנו החרדים שיודעים כמה האבות היו צדיקים ?! יכולים להאמין בפסוקים האלה שוויתר והיה פרייר אבל מבקר מקרא לא יקבל זאת ויגיע למסקנה שאברהם שלט בארץ ישראל והנדיבות של בני חת ועוד פרשיות שם בחומש יוכיחו)

תוקן על ידי maxmen ב- 21/06/2011 19:25:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 19:08 לינק ישיר 

אישציפור,

לא יאומן, הצעת התורה היא שלטון אזרחי עם תפיסה תרבותית מסויימת וכללי משפט וכו' ?

מה היתה תפיסתו התרבותית המסויימת של דוד המלך בשלטון האזרחי שיסד כשחמד את בת שבע וגזל אותה מאוריה ? האם לא היו כללי משפט שלהם הוא היה כפוף עד שהתורה מצאה לשלוח אליו את נתן הנביא כדי להוכיחו ?

נ.ב. לך תשתה כוס מים לפני שאתה ממהר להשיב לי או בכלל..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 19:13 לינק ישיר 

התנ"ך מספר את הסיפור\הלשון הרע של דוד  בכדי לבקר אותו ועוד יש לך טענות ?
היינו יכולים להסתיר את הבושה של המלך אהוב עלינו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 19:15 לינק ישיר 

מה השאלה בענין הזה דוד נכשל. (אם כי כמובן אתה לא מדייק ומדבר לשון הרע עליו שלא כדין, אבל זה נושא אחר)
איך זה נוגע שלא לומר מערער על הטענה שלי ?
    נראה ששכחת לשתות כוס מים לפני שכתבת את הדברים...
        בכל אופן אתה מוזמן לאתגר אותנו עם שאלות קצת יותר רציניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 19:27 לינק ישיר 

מקסמן,

לא נראה לך הגיוני שאברהם ויתר על העבדים ? ויצחק שיוותר על ירושת בארות המים שאביו ועבדיו חפרו , ועוד יקבל עבור הויתור ברכה מה', כן נשמע לך הגיוני ? אם לא, פתח בראשית כו טו-כג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 19:30 לינק ישיר 

אני מדבר על דוד המלך לשון הרע בעוד שהוא בעצמו מתוודא בפני נתן חטאתי לה' - תמשיך לברבר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 19:31 לינק ישיר 

יוסקהלייב כתב:
מקסמן,לא נראה לך הגיוני שאברהם ויתר על העבדים ? ויצחק שיוותר על ירושת בארות המים שאביו ועבדיו חפרו , ועוד יקבל עבור הויתור ברכה מה', כן נשמע לך הגיוני ? אם לא, פתח בראשית כו טו-כג

אמרתי לי זה הגיוני,
למבקר מקרא זה לא צריך להיות הגיוני לפי הרוח העכשיווי באנושות שהכל אינטרסנטי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 20:01 לינק ישיר 

לדעתי כחוקר מקרא אכזרי את הפסוק הזה הוסיפו מאוחר יותר, לא נראה לי היגיוני שאברהם ויתר,
(רק אנו החרדים שיודעים כמה האבות היו צדיקים ?! יכולים להאמין בפסוקים האלה שוויתר והיה פרייר אבל מבקר מקרא לא יקבל זאת ויגיע למסקנה שאברהם שלט בארץ ישראל והנדיבות של בני חת ועוד פרשיות שם בחומש יוכיחו)

מקסמן,

אתה כותב שלא נראה לך הגיוני שאברהם ויתר, והויתור הוא הוספה מאוחרת - לדעתך הויתור מתפרש כחולשה - אך התורה רואה את מעשה הויתור של יצחק כ'מעשה הנכון' שעליו הוא ראוי לקבל ברכה מה' - 
 כמו שעושרו של יצחק לא היווה אינדיקציה לשליטתו בארץ ישראל, עובדה, שסתמו את כל בארות המים שאביו חפר, ונאלץ לסוג פעם אחר פעם- כך הטיעון שלך שאברהם היה עשיר ושהיו לו עבדים אינה הוכחה לכך ששלט בארץ ישראל.  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לסטים אתם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.