|
|
| נשלח ב-23/6/2011 13:13 |
|
| |
ושם האחר
כנראה שהם לא למדו תורה לשמה כי כבר שנינו במשנה[אבות פ"ו מ"א] "כל הלומד תורה לשמה זוכה לדברים הרבה..ונהנין ממנו עצה ותושיה בינה וגבורה" ,מה שמראה על חכמה ,וכן ידועים דברי המשנה האחרונה במסכת קינין על ההבדל בין זקני ת"ח לזקני ע"ה,אפשרות שניה שדרך למודם אינה ישרה,כשאדם לומד בצורה ישרה,בצורה שכלית,הרי באופן טבעי שימוש בשכלו כל כך הרבה שנים,נותנת לו חכמה.
תמיד יתכן שיש תחומים שחסר לת"ח ידע,זה לא קשור כלל לחסרון חכמה,מי שלא יודע אנגלית,הוא לא חכם פחות ממי שיודע ,ומי שלא מכיר את מנהיגי הפוליטיקה בארץ הוא לא חכם פחות ממי שמכיר וכדומה.
השאלה כמה השכל ישר,כמה הוא מבין,אם תציג לפני בעיה שהנתונים הטכנים ידועים לו,הוא יוכל לפתור את זה בצורה טובה ,בצורה חכמה,בזכות שכלו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2011 13:28 |
|
| |
גם ילד בן חמש יכול לפתור בעיה כשהנתונים הטכניים מוכרים וידועים לו. לחכם צריך להיות נתונים של חכם כפי שהאנושות קבע, ולהם יש חוכמה כפי שאתה ושכמותך קבעו. בישיבה בטוח שהם נחשבים חכמים, במבחני אינטלגנציה מוכרים זה כבר שונה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2011 13:32 |
|
| |
שלום
קראתי מה שהביא דייר מתוך חיי מוהר'ן, ואלו דברים נפלאים המלמדים אותנו על הפסיכולוגיה של מאמינים מסוימים, ואין להם דבר עם האמונה.
לאחר שסיימתי להתפעל מן ההבנה הפסיכולוגית העמוקה של צרכי המאמין, התמלאתי סלידה עמוקה מן האדם המבקש לשלוט במאמיניו במקום לעשותם בני חורין, וסלידה עמוקה מן האנשים המתאמצים מאמץ אדיר לשעבד את עצמם עבדים לעבודת האדם, שדבר אין לה עם עבודת האלהים, אלא היא עבודת אלילים חיים, וסלידה מתאוותם הקנאית למחוק צלם אלהים שבהם - שנתן להם משכלו, והוציאם ממצרים לעשותם בני חורין, - ולשוב אל סיר הבשר של העבדים. הרי הם כבשר במראה אדם בלבד.
נימוק. כל מעמדו של אדם בפני האלוהים, שנתן לו כושר שיפוט להבחין בין טוב ורע, וחירות לבחור ביניהם. זו משמעות היותו של אדם בן חורין, שהוא מחוייב לשפוט בעצמו ומחוייב לבחור בעצמו מתוך חירות.
עבד פטור מכך. עליו רק לציית, עבד אינו אדם.
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2011 13:43 |
|
| |
נסחפת קצת. כל הכוונה שלו שאנחנו צריכים ללכת אחרי מי ששכלו גדול והוא הוחזק בידינו לאדם נאמן וכשר וצדיק. כמו שתלך אחרי עצתו של הפרופסור המפורסם בתחומו בנושאי רפואה ותשליך את כל מה שלמדת וקראת ובררת בעצמך בנושאי רפואה כי היקף הידיעות שלו ושלך לא דומים בלשון המעטה. אין הכוונה שאדם לא ילמד ולא יחכים. מה שכן מפריע לי מה קורה כשהצדיק מתחיל "לזייף" איך תעלה עליו אם אתה מורגל ללכת אחריו בעיניים עצומות.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2011 13:48 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | אתה סומך על שכלך ומכריע כי קבלה ומסורת עדיפה על שכל והגיון. |
|
גם לקבלה ולמסורת יש הגיון רב משלהם, ולכן חבל לי לאבד אינפורמציה יקרה ולנטוש אותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2011 14:39 |
|
| |
שותפי, עלתה פה טענה כי עלינו לסמוך על חכמתם של אחרים. טענתי כי היות שיש לשמחתי (אולי לצערך) יותר מחכם אחד, אזי ההחלטה אחרי איזה חכם ללכת תלויה בשיקול דעת' היינו בשכל. חזרנו בעצם לכך, כי האדם צריך להחליט בעצמו ואינו יכול רק להסתמך על חכמים. זה מזכיר מאד את פתרון האלוהים לשאלת מי ברא את העולם. מרחיקים קצת את הבעיה, כי עדיין איננו יודעים מי ברא את אלוהים, והולכים לנוח. אם אתה מסכים לכך, אין ויכוח בינינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2011 15:48 |
|
| |
שלום,
דייר, דבריך מעידים כי בסופו של דבר, אתה מסכים אתי.
חשוב על הרבים שהלכו אחר מאות רבני ישראל והאמינו בשבתי צבי, ועל אחרים כמותם.
אני שולל לחלוטין קבלה ללא עוררין של טענות רק בגלל גדולה, אמתית או מדומה, של הטוען אותה.
לומר אמן מתוך ציות עיוור אחר הקורא ליום לילה, פסול בעיניי.
גדלותו של הטוען טענה ביכולתו להסביר ולנמק אותה ובכך בלבד לשכנע את המקשיב.
אני רוחש כבוד למורה למתמטיקה בגלל שלימד אותי לא להאמין לו אלא להוכיח בעצמי את משפטי הגאומטריה.
לדבר זה קוראים יושר אינטלקטואלי. ומן הרמאים, שאינם הולכים בדרך הישר, אני סולד.
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2011 15:54 |
|
| |
ברור שאין הכוונה ללכת אחרי כל זב ומצורע שמחזיק מעצמו. מצד שני אין ברירה אלא להסתמך על מי שגדול מאיתנו והוחזק לנו שהוא אדם גדול כך כל העולם מתנהג בכל תחומי החיים. תמיד שאלתי את עצמי איך אנשים עולים שאננים על מטוס שתלוי בין שמים וארץ בגובה עצום אין הסתמכות ואמונה גדולה מזה על בעלי המקצוע שידאגו להם. יכול אדם לפני העלייה למטוס להתחיל לחקור את הקברניט ולתחקר אותו ולבחון הרי מדובר בפיקוח נפש למהדרין ובכל זאת....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2011 16:00 |
|
| |
דייר גם אלו שהאמינו בשבתאי צבי לא חשבו שהוא זב ומצורע. כל אלו שהאמניו ומאמינים בכל הרבנים לא חשבו וחושבים שהם מצורעים. גם אתה מאמין בכל מיני אנשים תלושים ולא חושב שהם מצורעים,
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2011 16:04 |
|
| |
הם כנראה לא בדקו מספיק טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2011 16:07 |
|
| |
ואתה בטוח שאתה בודק טוב- כשיתברר לך האמת אולי זה כבר יהיה מאד מאוחר וחבל
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2011 16:08 |
|
| |
ואתה בדקת טוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2011 16:10 |
|
| |
דייר, על סמך מה אתה קובע כי ר' נחמן היה אדם גדול יותר משפינוזה? לא לפי השכל שלך?
תוקן על ידי ייתכן ב- 23/06/2011 16:11:39
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2011 16:17 |
|
| |
אני בדקתי היטב היטב וגיליתי שכל אלו שאתה חושב שהם גדולים, הם ההפך הגמור. הם האסון הגדול שיש בדורנו לעם ישראל כשם שר' נחמן הוא אסון למרות שהוא נקבר,יש לאנשים מופרעים כח למשוך אחריהם המוני אנשים, כך זה לאורך הדורות, האם קראת את הביאוגרפיה של ר' נחמן
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2011 16:25 |
|
| |
זה לא רק השכל זה דברים שמדברים אליך שמתיישבים לך על הלב תקשיב יש לך בעיה חמורה אתה פשוט לא אנושי הכל אצלך זה טיעונים לוגיים אתה לא מראה שום אנושיות הכל זה ספקנות קרה ומנוכרת. מישהו העיר לך שאתה כמו מחשב ואתה יודע מה הוא צודק להתווכח איתך זה מתיש כמו להתווכח עם מכונה.
|
|
|
|
|