בית פורומים אלי גרסטנר Eli Gerstner

Check In - מכאן זה התחיל!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/6/2011 02:21 לינק ישיר 
Check In - מכאן זה התחיל!

באשכול הזה כולנו מוזמנים לספר על נקודת המפגש עם YBC או כל מה שקשור לאלי גרסטנר,
לספר  איך הגעתם לפורום וגם לענות על השאלות הבאות:

ממתי אתם זוכרים את עצמכם כחובבי  שירי אלי גרסטנר?

מתי נחשפתם לראשונה לשירים ומה יצר את ההערצה- האם השירים בעצמם או הצפיה בהופעות?
*--**

המנהלים מוזמנים להתחיל וגם לתעד כאן קצת מהסטוריה של הפורום,
מה גרם לכם לפתוח לנו את הפורום הנחמד הזה? פרטו נמקו והדגימו

תוקן על ידי Illuminate ב- 24/06/2011 02:23:43

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2011 21:39 לינק ישיר 

ראשית,אילומינייט - שכוייח על היוזמה !
אז ככה: לפורום הגעתי די מזמן,אגבל רק לאחרונה החלטתי לפתוח משתמש.. זה הגיע מתוך זה שנהייתי חובב מושבע של YBC..
פעם ראשונה ששמעתי שיר של YBC  היה בתסי"ם ( מן ריקוד דגלים שמקובל בתנועת בני עקיבא אחרי שמגיעים לשנה האחרונה.. ) ,אבל מאז עבר הרבה.. זה התחיל בשיר "ואהבת" והמשיך עוד ועוד ....
הסיבות העיקריות הן בגלל שמאז ומתמיד אהבתי ילדי פלא ,מקהלות וכו' במיוחד בגלל הקולות שניים וההרמוניות,אבל את פרחי בני הישיבות דווקא ובעיקר בזכות הלחנים הבאמת מטורפים של אלי גרסנר..
סיבה נוספת היא שנטשתי לחלוטין את כל המוזיקה הישראלית,לועזית וכו' והייתי חייב למצוא תחליף הוגן, והשירים של YBC היוו  הרבה יותר מרק תחליף ..
הופעה ממש ראיתי רק לא מזמן,אז השירים בהחלט..(אהבתי את ההופעות,במיוחד את הסולואים,אבל חוץ מהתנועות שקצת מוזנחות,ולא הכי מושקעות.. מה אתם אומרים??)
עוד סיבה לכך שהצטרפתי לפורום,הוא שסגרי את הפייסבוק (בשעה טובה ומוצלחת ב"ה!) בעיקר בגלל כל הרדידות שנמצאת שם, וכשנכנסתי לפורום, גיליתי פורום איכותי ברמות (!!) עם אנשים נורא איכותיים, ועוד פורום על YBC .. איך אני לא אצטרף ?? :P

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2011 17:43 לינק ישיר 

איך גיליתי את אלי?

זה היה בישיבה קטנה (גיל 15 בערך) שיצא החבר'ה 2, שמעו אותו בישיבה, ואני התלהבתי סוף הדרך........

ביקשתי מחבר שישיג לי עוד דיסקים של אלי, ושמעתי את כולם.....
(אני זוכר שהוא הביא לי קלטת של הדיסק 'ישיש' של אלי, ושמעתי אותו בווקמן...........)

כשיצא ישיבה בויס 2 כבר הייתי אוהד גדול של ישיבה בויס.

אני אוהב את השירים בעיקר, כלומר את הלחנים והעיבודים וגם את איכות הסאונד המטורפת.

איך הגעתי לפורום?

פשוט פתחנו אותו..........

אני ישאיר לפסנתר לספר למה ואיך פתחנו, (אם הוא זוכר, אני לא כל כך..........)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/6/2011 03:16 לינק ישיר 

יונתן_א כתב:
הופעה ממש ראיתי רק לא מזמן,אז השירים בהחלט..(אהבתי את ההופעות,במיוחד את הסולואים,אבל חוץ מהתנועות שקצת מוזנחות,ולא הכי מושקעות.. מה אתם אומרים??) :P

להגיד שהתנועות לא מושקעות זה לא כ"כ מדויק. אני בטוח שהם משקיעים המון בנושא.
אבל מה - זה לא מקצועי! עם כל הכבוד ליוסי ניומן, הוא לא כוריאוגרף.
אין להם גם יותר מדי מקום לזוז עם כמות הילדים שיש במקהלה, וזה בהחלט משפיע.

דובר רבות על הנושא, בין היתר באשכול המרתק הזה

YBC
אין כמו Yeshiva Boys Choir

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2011 00:07 לינק ישיר 

כן,זו הייתה כוונתי ..
שמע,הפורום הזה מרתק אותי כל פעם רק יותר ויותר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 11:33 לינק ישיר 

ככה.
אי פעם לפני הרבה שנים, יצא להיט בשם "יהא יהא", וכולם שרו אותו והשמיעו אותו בכל מקום. גם אני חשבתי שהוא נחמד, אבל חברה שלי לא רק חשבה שהוא נחמד - אלא הלכה וקנתה את כל הקלטת (קלטת!), והכריחה אותי להקשיב הלוך ושוב למרות שאמרתי לה שהלחנים נשמעים כולם אותו דבר. היא מצידה טענה שזה רק נשמע ככה עד שמתרגלים לסגנון.
מסתבר שהיא צדקה, איכשהו.

היה גם איזה שיר נחמד שהסתובב, בשם "כל המתפלל". החברה ההיא כמובן קנתה את הקלטת - או שאולי זה היה דיסק, לא זוכרת - וזה כבר היה הרבה יותר מעניין מהחבר'ה, ויסלחו לי החבר'ה של החבר'ה...
טוב, YBC זה באמת ליגה אחרת מאשר החבר'ה. לדעתי, בכל אופן.
אז הדיסק ההוא מבחינתי רווי נוסטלגיות בריח של טוסטים ושוקו.

באיזשהו שלב ראיתי פרסומת של YBC Live (הראשון כמובן) ורציתי לקנות - שכנעו אותי שלא כדאי.
אחר כך הסתבר, שהם פשוט כבר קנו לי את זה כמתנת יום הולדת!

אז מיותר להמשיך... נכון...?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 16:09 לינק ישיר 

אידי, את מעניינת, אבל עדיין לא הצלחתי לרדת לעומק כוונתך: מז'תומרת שהדיסק היה רווי בריח של טוסטים ושוקו?

בכל אופן, אני גם רציתי לכתוב, ועכשיו כשראיתי שחברי הפורום התפנו קצת כנראה מכל העיסוקים וחזרו סוף סוף לבקר פה, זה נותן לי חשק גם לשתף:
אז אני שמעתי לראשונה את שבחי=ybc3 אחרי שהוא יצא. הוא הסתובב אצלינו בין החברות וכולם התלהבו ממנו בצורה לא רגילה. אני זוכרת שישבנו יום אחד ליד המערכת ושרנו כמה בנות ביחד עם הדיסק את השירים הסוערים בהתלהבות גדולה ובצעקות, והבנות שלא הכירו עד אז כמובן התלהבו ורצו גם. משם הדרך היתה קצרה לדיסקים הקודמים של ישיבה בויס, התלהבתי כמעט מכל השירים ובעיקר מהביצועים הסוחפים שלהם שלא שמעתי קודם בשום מקהלה, מהר מאד ידעתי בעל פה את כל השירים כולל כל המנגינות בקטעי מעבר + קולות שניים + סלסולים .. וכו'
(בסוגרים - כשכבר נמאס לי קצת חזרתי לפעמים למיאמי במיוחד כשהם הוציאו אלבום חדש וגם עדין העדפתי אותם בגלל ההופעות בדיוידי)
רק שנה שעברה גיליתי את ההופעה הראשונה של ישיבה בויס, שהיא לדעתי גם הכי יפה, וכמובן שמאד התלהבתי בעיקר מימ"ג הקטן! אפילו בעלי שלא התעניין אף פעם במקהלות כמוני (הוא רק נאלץ לראות איתי לפעמים הופעות של מיאמי ולשמוע את השמות שלהם ולבסוף גם לקלוט חלק בלי כוונה) מההופעה של ישיבה בויס ויעקב מרדכי הוא ממש התלהב וגם מהדיסק הרביעי שיצא אז - ועכשיו הוא מעריץ גדול מאד של ישיבה בויס! (למרות שמקהלות ילדים לא מעניינות אותו בד"כ)

הדיסקים של החברה פחות מעניינים אותי, כי הם כן קצת אותו דבר, יש לי את יהא יהא שזה שיר מקסים שאני זוכרת מאז שהייתי ילדה, רק בשנים האחרונות ידעתי למי הוא שייך. ויש לי את החברה2 אבל אני לא מכירה את השירים כל כך טוב כמו את של ybc. אותו דבר מנוחה, יש לי דיסק אחד עם השיר ובא לציון, כי הוא נשמע לי מאד יפה בהופעה, אבל אני לא מכירה שם את כל השירים, בינתיים אין לי סבלנות..

איזה מצחיקה אני, ראיתי שכתבתי פה מדי הרבה פעמים את המילה התלהבות.. אבל לא מצאתי משהו אחר מתאים, מה לעשות..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2011 21:41 לינק ישיר 

CHEDVA כתב:
אידי, את מעניינת, אבל עדיין לא הצלחתי לרדת לעומק כוונתך: מז'תומרת שהדיסק היה רווי בריח של טוסטים ושוקו?

התכוונתי שהדיסק ההוא מזכיר לי את התקופה ההיא עם הזכרונות היפים והטוסטים והשוקו.

איזה מצחיקה אני, ראיתי שכתבתי פה מדי הרבה פעמים את המילה התלהבות.. אבל לא מצאתי משהו אחר מתאים, מה לעשות..

אנחנו כולנו סולחים לך בזאת באופן רשמי על ריבוי השימוש במילה "התלהבות"!
(איי, וברכ-תו, מכל הי-מים, איי וקידש-תו, מכל הזמ-נים! הקטע הכי מלהיב של YBC , מבחינתי.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 00:22 לינק ישיר 

מצטער על היעדרותי הרבה, משום בכל התקופה הזו בקושי היה לי זמן (וגם כשכן גלשתי וזה דווקא כן קרה אבל כבר לא יצא לי להתחבר וכו' עקב כך שגם המחשב טיפה איטי) ואני מאמין שעד בין הזמנים לפחות זה גם יהיה כך (ביחוד שהבחינות אוטוטו ליש"ג) אבל עכשיו כן יצא להכינס.

אז כן היכרותי עם הישיבה בויס (יכול להיות שכתבתי את זה פעם) זה מהאסק 18. אח שלי הביא את זה מחבר שלו ומשם הכרתי את הישיבה בויס ושמה התלהבתי עליהם (הכי אהבתי אותם בכל המופע), ובעצם החיבור הגדול שלי למוזיקה התחיל דרך זה. (גם לפני כן אהבתי מאד מוזיקה וגם התעסקתי בה בלימוד אורגנית אבל לא עד כדי כך).

לפורום הגעתי דרך חיפוש באינטרנט על אלי גרסטנר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 17:38 לינק ישיר 

את יהא יהא גם הכרתי בהיותי עוד צעיר ידעתי שזה של ה'חברה' אבל ממש לא ידעתי מיזה אלי גרסטנר ומה הקשר בינהם, אני גם זוכר שלפני כמה שנים טובות כשעוד היה לנו ערוץ 7 על התדר, כל שבת הגדול היו עושים 'מוצ"ש הגדול' ונראה לי שבשנה האחרונה ה'חברה' היו צריכים להגיע אבל בסוף קובי סלע הודיע על הבמה (אני שמעתי בשידור חי) שאחד מהם התארס אז הם ביטלו)
את ישיבה בויס ואלי גרסטנר בעצם הכרתי מהפורום הישן של פרחי מיאמי. את ישיבה בויס יצא לי לשמוע פה ושם בקול חי רק לא ידעתי מזה אומר חוץ מזה שזאת מקהלה אמריקאית. רק שאני שממש גדלתי על פרחי מיאמי לא ממש התחברתי וכאמור הכרתי אותם יותר מהפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 16:11 לינק ישיר 

האמת שגם אני, כמה שנים לפני שהיה לי הופעות של ישיבה בויס, כשרק התחלתי להכיר אותם, ראיתי אותם לראשונה בסרט של האסק 18, וזה היה מה שהכי אהבתי שם (וגם הקליפ של ליפא).
אם אני לא טועה זה הפעם הראשונה שרואים את ימ"ג, הוא עומד מאחורה - ממש קטן - ובא בשני השירים לקדימה לשיר סולו. יפה גם לראות שם את אלי גרסטנר מצטרף ב"כל המתפלל"...  ויש לי גם חלק של ההכנות למופע שרואים איך הם מתאמנים עם בגדים רגילים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2011 19:20 לינק ישיר 

אני רק זוכרת ששמעתי את "שבחי" ברדיו ופשוט נדלקתי על הממי מממי מיי... אז הקשבתי באזנים דרוכות לשמוע את יוסי אומר שזה הישיבה בויס... מכאן הדרך היתה מהירה וקלה. אני זוכרת שאמא שלי טסה וחזרה עם dvd ybc live2 הרבה לפני שזה הגיע לארץ ופשוט ישבנו מרותקים עשרות פעמים... אין מה להגיד לישיבה בויס יש קסם מיוחד!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/8/2011 21:57 לינק ישיר 

יא... איזה סיפורים מעניינים... אני לא זוכרת איך שמעתי אותם בפעם הראשונה, זה היה כ״כ מזמן!!! לפני... 6 שנים בערך. מה שגרם לי ממש להעריץ את ישיבה בויס היה יעקב מרדכי בדיוידי הראשון. הדהים אותי הכישרון שלו, הביצועים על הבמה, איך הוא לא מתבלבל מהקול שני של אלי... והוא כזה קטנטן!! האמת, שכמו שהוא התחיל את זה ככה הוא גם סיים- אחרי שפגשתי אותו אני כבר לא מעריצה כמו לפני כן... ואל תתנפלו עלי, ברור שאת המוזיקה אני תמיד יאהב!! :)

Gerstner
fan forever

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/8/2011 22:15 לינק ישיר 

אוווווווווווווווו................

תראו מי הגיעה לבקר............

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

דרך אגב, פסנתר כנף, לא ראיתי שענית על השאלות בתחילת האשכול............

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/8/2011 13:35 לינק ישיר 

דחיתי את זה עד עכשיו כי זה ממש מסובך ומצריך חיפוש במעמקי המוח.
אני לא זוכר את השתלשלות הדברים במדויק, אבל זה פחות או יותר:

נחשפתי לשירי גרסטנר לראשונה באלבום 'הנה'.
הייתי אז ילד ולא הייתי עמוק בתוך המוזיקה, אבל אהבתי לשמוע את השירים.
לא ממש עניין אותי מי שר אותם.

בשלב מאוחר יותר אחותי קנתה את האלבום הראשון של ישיבה בויס, אהבתי מאוד את 'תהילת ה'' ו'כל המתפלל' אבל לא התלהבתי מישיבה בויס יותר מדי.

ואז יצא לי לשמוע איך שהוא את הלהיט 'יהא שלמא' שאהבתי בצורה יוצאת דופן, שמעתי את השיר נון סטופ, והוא ממש ריגש אותי! בפרט קטע המעבר. (כן כן רבותי, אפשר להתרגש גם משיר קצבי)
לאחר מכן קניתי את הקלטת שלהם... וכשהחבר'ה 2 יצא כבר ממש רצתי לגלפז לקנות (שוב, את הקלטת... קניית דיסק היתה נראית לי באותו זמן בזבוז חסר תכלית)

משם כבר ממש הערצתי את החבר'ה, אבל עדיין לא את ישיבה בויס וגרסטנר.

אני לא זוכר מה הכרתי קודם - 'ואהבת' או YBC LIVE
אבל ללא ספק הנקודה שבה הגעתי להכרה שאני ממש 'מעריץ' גם את ישיבה בויס וגרסטנר היתה כשראיתי את YBC LIVE
זה היה עוצמתי, ענק, כביר ואדיר מכל כיוון שרק הסתכלתי על זה.

בהמשך אני אספר על איך זה התפתח עד להקמת הפורום.

YBC
אין כמו Yeshiva Boys Choir

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/8/2011 13:47 לינק ישיר 

שמעת לראשונה את הנה???

אתה ממש ותיק בעניין...........

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > אלי גרסטנר Eli Gerstner > Check In - מכאן זה התחיל!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext