|
|
| נשלח ב-28/6/2011 19:54 |
|
| |
עד כמה שידוע לך...
זה עושה לך יותר טוב להניח שעוד כמה שרוטים עמוק כל כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 22:17 |
|
| |
גונדולה, אני מכירה הרבה אנשים מורכבים שהיו מסכימים עם המשפט שרשמתי מעלה לא!! אבל, אני נוטה לחשוב שהרבה אנשים מתהלכים ביננו ואין לנו שמץ של ידיה עד כמה הם מלאים עם תיקי החיים.. ואגב, אני שרוטה כי שרטו אותי!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2011 03:27 |
|
| |
| shiler כתב: |  | גם אם תאמר שאהבת גבר לאישה היא סוג אחר מאהבת אב לבנו או מאהבת אחים, עדיין אנחנו חוזרים לשאלה, שנוגעת לכל רגשות הקשר החיובי והאמפטיה לזולת: האם זה שאנחנו מרגישים את זה נובע ממניעים אינטרסנטים אגואיסטיים בלבד או שיש מושג כזה של הרגשת אמפטיה לזולת "סתם" ללא רווח אישי?
לדעתי, התשובה לשאלה זו היא חיובית, ודווקא בגלל הדוגמא של אהבת אב לבנו: אוי לבנים שאבותיהם אוהבים אותם ממניעים אינטרסנטים (למרות, וכאן אני מסייג את דברי: יש בהחלט הורים שהמבט שלהם על ילדיהם הוא רכושני קמעא, ואז הם מכניסים אותם לאינטרס שלהם, כאילו הם חלק מהם..)..
ואם נאמר שאהבה זו אינה אינטרסנטית, אנחנו בעצם אומרים שייתכן רגש חיובי לזולת שאינו אינטרסנטי ואז מה המניעה לומר שקשר זה יכול להתקיים בין כל שני בני אדם (אני לא אומר שזה קל או שזה לא נדיר מאד, אבל ייתכן.) |
|
קשה להביא ראיה מאהבת הורים משום שיתכן מאד שאלוקים טבע את הרגש הזה כדי שיהיה מי שידאג ליילוד חסר האונים ובאמת זו אהבה שלא תלויה בדבר.. ואני חושב שעצם זה שבלי יוצא מן הכלל (כמעט) כל הורה מיד אוהב את ילדו מורה על כך
לעומת זאת אהבת אשה היא אהבה נרכשת שהרי לא כל גבר ואשה שנפגשים ישר פורחת לה אהבה ואם כך יתכן מאד שזה מילוי צורך אישי כלשהוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2011 03:40 |
|
| |
| ציפורעפה כתב: |  | האם אהבת אדם את עצמו היא אנטרסנטית?! התשובה היא לא! ובכן, השאיפה האולטימטיבית שאדם יאהב את אלוקיו ואת אשתו כאהבתו את עצמו!! וזו אהבה הנבנית על ידי נתינה סיזיפית!!! בל ניתן להוגי הדעות האחרונים לשבש את טוהר מושג האהבה! |
|
א. ממש לא הבנתי! ודאי שאהבת אדם עצמו היא אינטרסנטית, זה האינטרס בעצמו לדאוג לעצמו ולהשלים צרכיו. זה המניע הבסיסי של האדם .
וכבר כתב הרמב״ן ״ואהבת לרעך כמוך״ כמוך- הפלגה. זאת אומרת שאי אפשר לצוות על האדם לאהוב את הזולת כמו שאוהב את עצמו.
ב. כדאי מאד ל״הגות״ על אהבה כדי לא לשבש את טוהר האהבה...
ג. אני מעדיף לא לערב את מושג אהבת ה׳ עם שאר האהבות
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2011 07:39 |
|
| |
גרוסמן, כל הכבוד על ההבחנות, ותרשה לי לנסות לפתח את זה קצת.
אם מסתכלים על נושא האינטרסנטיות של האהבה כן/לא, אפשר לחלק את זה ככה:
א. אהבת אדם את עצמו - 100% אינטרסנטית. אין ספק.
ב. אהבת אדם את ילדיו - כנראה שלא אינטרסנטית. כמו שאמרת, מן הסתם זה טבוע בכל אדם, כחסד אלוקים.
ג. אהבת אדם את הוריו?????? אני מאמין שיש אנשים שיאמרו לך שהם בכלל לא אוהבים את הוריהם, אבל רובנו כן אוהבים אותם, ואפילו מאד.. האם לדעתך זה טבוע בנו מלידה או שזו אהבה אינטרסנטית לפחות בחלקה (אני מניח שאין הרבה אנשים סביבנו שנותנים לנו כמו הורינו...)
ד. אהבת אדם את אחיו??טבוע מלידה? כנראה לפחות בחלקו...
ה. אהבת אדם את אשתו: טבועה בנו היא בטח לא. וכאן השאלה הגדולה:האם היא 100% אינטרסנטית, או שאפשר להשאיר את הרומנטיקה בחיים ולומר שהיא יכולה להיות גם לא אינטרסנטית (זה שהיא יכולה להיות אינטרסנטית לפעמים, זה בטוח.....)
ו. אהבת אדם את חברו - אני כמעט בטוח שזו אהבה אינטרסנטית.
ז. אהבת אדם את אלוקיו: כפי שאמרת יפה, אני חושב שיש טעם לפגם בניסיון להשוותה לאהבה לבושר ודם.
ולסיכום:
א. כנראה קיימת סקאלה של אינטרסנטיות שמתחילה באהבת אדם את עצמו, שהיא 100% אינטרסנטית, ומסתיימת באהבת אדם את ילדיו, שהיא אולי האהבה הטהורה ביותר שקיימת וכמעט חפה מאינטרסנטיות. באמצע, לפי סדר שכנראה משתנה בין אדם לאדם עומדים: אהבת הורים, אחים, אישה וחברים.
ב. האם נראה גם לך (ואני אומר זאת בזהירות הראויה) כי כל הנ"ל מהווה הוכחה לכך שסוגי האהבות השונות הם אכן רגשות שונים שיש להם איזשהו מכנה משותף ולא רגש אחד?
סליחה עלחוסר הסדר.. אני מנסה להעלות מחשבות..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2011 09:24 |
|
| |
לא הבנתם את דברי אהבת אדם את עמצו אינה איטנרסנטית!!- כוונתי- שאדם יאהב את עצמו בכל מצב וכם כל מכלול פגמיו, ואין לו אינטרס כלשהו באהבתו את עצמו, אמנם האדם יספק צרכי עצמו לבלי סוף- אך לא זו הכוונה בביטוי- אהבה אינטרסנטית. ולכן יש לשאוף לכזו אהבה גם עם הזולת. אהבה ללא מניעים חיצוניים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2011 10:03 |
|
| |
אהבת אדם את עצמו היא צורך קיומי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2011 10:29 |
|
| |
בלי זה אתה לא מסתדר?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2011 10:32 |
|
| |
דו שיח של....
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 11:26 |
|
| |
| ציפורעפה כתב: |  | לא הבנתם את דברי
אהבת אדם את עמצו אינה איטנרסנטית!!- כוונתי- שאדם יאהב את עצמו בכל מצב וכם כל מכלול פגמיו, ואין לו אינטרס כלשהו באהבתו את עצמו, אמנם האדם יספק צרכי עצמו לבלי סוף- אך לא זו הכוונה בביטוי- אהבה אינטרסנטית. ולכן יש לשאוף לכזו אהבה גם עם הזולת. אהבה ללא מניעים חיצוניים. |
|
איזה מניעים חיצוניים אחרים יכולים להיות לאהבה חוץ מ"סיפוק צרכי עצמו"???????????
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 11:41 |
|
| |
אני חושבת שיש לנסח את זה כך- בן אדם אוהב את עצמו כל כך ולכן מספק צרכי עצמו ולא להיפך!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 11:53 |
|
| |
| ציפורעפה כתב: |  | | ולכן יש לשאוף לכזו אהבה גם עם הזולת. אהבה ללא מניעים חיצוניים. |
|
ואני שואל שוב: איזה מניעים חיצוניים יכולים להיות לאהבה מלבד סיפוק צרכי האדם?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 12:45 |
|
| |
אתה לא מסכים איתי שישנם דברים שהם מולדים, טבועים בתוכנו ורק הסביבה הורסת אותם? תינוק שנולד אוהב את עצמו עד שגדל ואומרים לו חדל! יכול להיות שהקדוש ברוך הוא טבע את זה בתוכנו כדי שנשאף לספק את צרכינו- פיזית ואף נפשית ורוחנית!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 22:20 |
|
| |
האם באמת אהבת ילדים היא תמיד אהבה שאינה תלויה בדבר? האם אינכם מכירים הורים שהפסיקו לאהוב את ילדם אחרי שהחליט לצעוד בדרך שהם לא מקבלים (אני מניחה שהם יגידו שהם עדיין אוהבים אותו, רק לא ממש ברור לי איך אהבה זו באה לידי ביטוי. גם אם הם מצטערים וסובלים מאוד, אם הם מעדיפים לנתק את הקשר סימן שה"דרך" יותר חשובה להם וממילא האהבה תלויה בדבר)? גם אנשים שלא אוהבים את עצמם בכלל, יספקו את צרכיהם (חוץ מבמקרים קיצוניים). אם ב"הגות מודרנית על אהבה" הכוונה לספרו של פרום שהזכרתי, כדאי שתדעו שהוא די מסכים איתכם (ציפור וגרוסמן). התכוונתי להמליץ על הספר הזה לכמה משתתפים כאן. הוא מנסה להתוות דרך חזרה ליכולת לאהוב, דרך שקצת איבדנו בעולמנו המודרני. ראו המלצה זו כאישית.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 12:03 |
|
| |
האמת שאני קורא את האשכול והתגובות, אף אחד בעצם לא ענה למסתודד על שאלתו....
לדעתי: מי שיש בקינו אהבת אמת (ותגדירו אותה איך שתגדירו..) פשוט י ו ד ע שיש לו קצת יותר מ"להסתדר ביחד"....
אבל, יחד עם זאת - להסתדר ביחד זה לא הדבר הכי גרוע בעולם... נכון שאולי יש משהו שאין לך אבל יש לך משהו שאין ללמעלה מ - 50% מהזוגות (לפי מחקרים שמתפרסמים מידי פעם)... זה גם משהו....
|
|
|
|
|