|
|
| נשלח ב-3/7/2011 15:51 |
|
| |
ימחל לי כב' דינו דבר ראשון נראה לי שאתה תוכל לזכור מי היה כהן בזמן בית שני הרי אתה קיים פה מששת ימי בראשית ואולי אפי' קודם. לא הבנתי מה הפי' מה בוער לך אם זה מצווה אז זה בוער לי לקיים אותה ואולי אני יוכל לכפר גם על העוונות שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 21:34 |
|
| |
מה הקשר בין פרה אדומה והקרבת קרבנות? מותר (ומצווה!) להקריב בטומאה קרבנות שזמנן קבוע, למשל תמידין ומוספין וקרבן פסח. יש סיבות (לכאורה) אחרות שלא מקריבים היום קרבנות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 22:34 |
|
| |
| רצץ כתב: |  | האם יש למי מחברי הפורום הסבר מדוע לא מחפשים פרה אדומה שוחטים שורפים ומזים את אפרה על כל הרוצה להטהר,
ובזה יגמרו כל תירוצי הרבנים מדוע לא להקריב קרבנות.
שאלתי שאלה זו חרדים רבים חלקם טוענים שאין כזאת פרה, ואיך היה פעם? נס גדול היה שם.
האם יש למישהו ידיעה בענין
סליחה למיימוני אבל אנא יהי בעיניך כאילו ביקשתי רשות (עי' התרת נדרים בער"ה "כאילו הייתי פרטם") |
|
מי אמר שלא מחפשים?
מתוך ויקיפדיה:
הכנת אפר פרה אדומה לאחר חורבן בית המקדשבקהילת ביתא ישראל המשיכו להשתמש באפר פרה אדומה ליצירת מי חטאת. ככל הנראה הכשירו גם פרות בגוון חום-בהיר.[4] מנהג זה נפסק בשנות ה-70 של המאה ה-20 בגלל מלחמת האזרחים האתיופית שלא איפשרה שהייה מחוץ לכפר, וכן חוסר באפר פרה אדומה. הפּרה האדומה האחרונה נשחטה בשנת 1952.[5] כיום, ישנן קבוצות יהודיות ששואפות למצוא פרה אדומה (ביניהן מכון המקדש), אולם עד כה מאמציהן לא צלחו. לפני כעשר שנים נולדה פרה אדומה בכפר חסידים, אך בהמשך צמחו בה כמה שערות שחורות, והיא נפסלה. עם זאת, בכמה מקומות בעולם מצויים עדרים גדולים של פרות אדומות. האפשרות לשרוף כיום את הפרה האדומה תלויה בכמה שאלות הלכתיות, והיא שנויה במחלוקת. איזה קרבנות פותרת הפרה האדומה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2012 23:15 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | האם יש למי מחברי הפורום הסבר מדוע לא מחפשים פרה אדומה שוחטים שורפים ומזים את אפרה על כל הרוצה להטהר,
ובזה יגמרו כל תירוצי הרבנים מדוע לא להקריב קרבנות.
שאלתי שאלה זו חרדים רבים חלקם טוענים שאין כזאת פרה, ואיך היה פעם? נס גדול היה שם.
האם יש למישהו ידיעה בענין
סליחה למיימוני אבל אנא יהי בעיניך כאילו ביקשתי רשות (עי' התרת נדרים בער"ה "כאילו הייתי פרטם")
מי אמר שלא מחפשים?
מתוך ויקיפדיה:
הכנת אפר פרה אדומה לאחר חורבן בית המקדשבקהילת ביתא ישראל המשיכו להשתמש באפר פרה אדומה ליצירת מי חטאת. ככל הנראה הכשירו גם פרות בגוון חום-בהיר.[4] מנהג זה נפסק בשנות ה-70 של המאה ה-20 בגלל מלחמת האזרחים האתיופית שלא איפשרה שהייה מחוץ לכפר, וכן חוסר באפר פרה אדומה. הפּרה האדומה האחרונה נשחטה בשנת 1952.[5] כיום, ישנן קבוצות יהודיות ששואפות למצוא פרה אדומה (ביניהן מכון המקדש), אולם עד כה מאמציהן לא צלחו. לפני כעשר שנים נולדה פרה אדומה בכפר חסידים, אך בהמשך צמחו בה כמה שערות שחורות, והיא נפסלה. עם זאת, בכמה מקומות בעולם מצויים עדרים גדולים של פרות אדומות. האפשרות לשרוף כיום את הפרה האדומה תלויה בכמה שאלות הלכתיות, והיא שנויה במחלוקת. איזה קרבנות פותרת הפרה האדומה?
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2012 08:37 |
|
| |
רצץ - השאלה שלך היא התשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2018 07:48 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2018 09:51 |
|
| |
ב'מקור ראשון' הרחיבו השבת על גילוי הפרה האדומה (ראו לינק של ספרן לעיל), ואף צירפו את דברי ארנון סגל לפיהם הפקת אפר פרה "תשנה בהכרח את היהדות המוכרת לנו מקצה לקצה" – אשר על כן ניערתי חוצני ודנתי בשאלת הפרה האדומה, הפרה הקדושה והפרה המשוגעת. נ"ב עפ"י המסורת, את הפרה העשירית יעשה מלך המשיח – אז אמנם יראתי בפצותי שיח להשחיל, אבל הריני קורא בחיל, לישראל נתנאל רובין בעהמ"ח 'מה שאלוהים לא יכיל' – קום ועשה מעשה והמציאנו כופר ומחיל! אמנם אתה בהמבורג, אבל גם המשיח יושב בשערי רומי, כנודע, ואין רומי אלא האימפריה הרומית הקדושה דבית הבסבורג, היא המבורג תובב"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2018 08:47 |
|
| |
אברם_העברי
| I_N_RUBIN כתב: |  | ...הרי רק כאן בפורום הכרתי אתמול את ר' דב פלדמן הכותב כאן בניק 'נמדשיר', ומבשר בקול גדול באתרו כי המשיח הוא ניר בן ארצי. לא ידעתי, מעניין! ועל זה המליצו "אדם ובהמה - תושיע ה'", היינו אדם שהוא בהמה - רק ה' יכול להושיעו, ואפילו לא המשיח, אם כי עלינו לעשות השתדלות מצידנו ולהתפלל לרפואתו הנפשית של אותו נמדשיר יחד עם נב"א (שלא ידע מה נב"א... ) ... ועתה לענייננו, לא טוב בעיניי מה שנתלוצצת באתרך שם מן המצוה הקדושה של פרה אדומה והעלית הציור שקורין קאריקאטו"ר וכו'. הקאריקטו"ר נועדה לארנון סגל ודכוותיה, שבמקום לעסוק בדברים החשובים באמת (המוצגים שם כזבובים טורדניים), רודף אחר מצוות מופרכות כמו פרה אדומה ובניין הבית, כאילו מהן תצמח הישועה. ... תמה אני על היהודים הטפשים: למה פרה כן, וחזיר לא?! שמא תוכל ליתן איזה טעם?! למזלי כבר קדמתני אחת מחסידות אומות העולם, ופרופ' מרים דגלת שמה (Mary Douglas), שמצאה טעם נפלא ולפיו למין האנושי יש נטייה עזה לחלק את תופעות המציאות לקטגוריות מובחנות - מה שנכלל בקטגוריה הוא טוב \ כשר \ טהור, ומה שחורג ממנה הוא רע \ מסוכן \ טמא. גם משה רבנו (או "המחוקק המקראי" בלשונה הערלה) ניסה לחלק את בעלי החיים לקטגוריות מובחנות - והקריטריון שנבחר לבהמות היה הפרסה, השסע והעלאת הגרה (שמאפיינים בהמות בית) - וכל מי שחורג מהם, כמו החזיר, נחשב טמא. ואם תאמר - אז למה אין סלידה כזו מגמל וכו'? אז לזה יש הסבר משלים, אבל פרובוקטיבי הרבה יותר, אותו הציע פרופ' אבשלום אליצור במאמר מבריק בשם "זכר עמלק וטעם החזיר" - אני יודע שאתה סולד מפרובוקטיביות, אבל בכל זאת אולי תתגבר על אנינותך ותעיין שם בסעיפים כה-כו.
ואם יורשה לי לאחד את שני ההסברים, אז הבעיה בחזיר דווקא (לעומת הגמל וכו') היא שהחזיר הוא החיה החריגה ביותר, דווקא בגלל שהוא כמעט כשר: יש לו פרסה + שסע, אבל הוא לא מעלה גרה. וכידוע מהציבור החרדי, השנאה הכי גדולה היא לא כלפי השונה לגמרי, אלא כלפי זה שכמעט דומה לך, והם-הם הדברים.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2018 15:07 |
|
| |
אברהם העברי: בהמשך להספד על הגר"ל מינצברג, הבנתי שיש אנשים כ"כ גדולים שמצליחים לפתור חלקית את הבעיות העצומות שהיהדות החרדית מציבה: א) התעללות נפשית בילדים. ב) לימוד דרש במקום פשט. ג) בזיונות וחרפות כנגד הדומה-אך-שונה. אחחח, לו רק נולד גוי ולא היה נאלץ להתמודד עם העליבות הזאת, לאיזה רמה רוחנית היה יכול להגיע!... בהמשך לדיוניו המלומדים של אברהם העברי על התרבות המקראית, הדורך בעקביהם של הפרופסורים א"א וב"א הבנתי שיש אנשים כ"כ גדולים שמצליחים לפתור לחלוטין את הבעיות העצומות שהמקרא מציב. אחחח, לו רק היה נולד גוי ולא היה נאלץ להתמודד עם הדמיון המודרך הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2018 15:13 |
|
| |
ת"ט - א) לא זכיתי להבין אפס קציהם של דבריך (זו בדיחה? חידה? הצהרה?) ב) כל הקורא לאברם אברהם עובר בעשה! ראה בר' יד, יד.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2018 21:22 |
|
| |
אברם_העברי
תוקן על ידי אברם_העברי ב- 27/10/2018 21:22:41
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2018 21:23 |
|
| |
אברם_העברי
| I_N_RUBIN כתב: |  | אברם ידידי, לא ענית לי. בין ה"דברים החשובים באמת" שמייצגים הזבובונים בקריקטורה ראיתי "תורה ומדע", "מדינת הלכה". הרי את כל בעיות תורה ומדע ומדינה והלכה ניתן לפתור בקלות באמצעות הכרזה על ביטול כל ההלכות הטרחניות החשובות כל כך למשמשי לשעבר 'יש3'. אולם, אתה רואה בהן "בעיות חשובות", ולעומת זאת את מצוות פרה אדומה ובנין הבית אתה מכנה "מצוות מופרכות", ונהנה ללגלג על ארנון סגל הפרימיטיבי. אך מדוע? אני מציע להיפך: תבוטלנה המצוות המופרכות המגבילות אוכל ומין, ואני מתחייב לקיים בדקדוק את כל המצוות הפולחניות החביבות ובראשן הקרבנות, על אפו וחמתו של 'מיימוני'.
|
|
שאלה גדולי שאלת, משיח צדקנו! שכן לא ברור בכלל לפי התורה מהן מצוות "פולחניות" ומהן מצוות "חשובות", והנראה מספרי החוקים שאין שום הבדל ביניהן, ודין מצוות פיגול כמצוות כיבוד אב ואם וכו' (ריש קדושים) - נמצא תלמודו של כל אחד בידו להחליט מה חשוב יותר ומה פחות. אנו הד"לים מתלמידי הרב קוק (בדגש על מניטו והרב שרקי), בחרנו בעקבות ספר בראשית שהתורה פתחה בו משום-מה, באוניברסליות לאומית - זה לא תרתי דסתרי! - כעיקרון-על . אלא שנחלקו הדעות, האם המימוש של "ונברכו בך כל משפחות האדמה", "כי ידעתי למען אשר יצווה את בניו... לעשות צדקה ומשפט", "והיית לאור גויים" וכו' הוא על ידי מדינה מתוקנת, או שמא יש להתחשב גם בפסוק מספר שמות "ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש" - ומכאן שהמקדש הוא העיקר - זה בקצרצרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2018 21:35 |
|
| |
אברם_העברי
| I_N_RUBIN כתב: |  | | ובעניין החזיר שאסרוהו היהודים הטיפשים, לא ראיתי מה תירצת בדברי מרים דגלת. נניח שצריך קריטריון להבחנה וכו' - אני מציע קריטריון הגיוני בהרבה: מה שטעים - כשר, ומה שאיכס - טרף ומטמטם ליבו של אדם! יטען חוזר בתשובה או מסורתי צדקן ש'ג'וקים שחיים במין' זה איכס אצלו? שלא יאכל הטיפש הזה. כל העולם אוכל בהנאה שרימפסים ולובסטרים וכו', וכמה טיפשים אי שם בקדמת אסיה החליטו שזה איכס? אז אמא לא תרדוף אחריהם עם הבננהל'ה והשרימפסל'ה. ולמה חגבים אינם מגעילים? יהודים טיפשים כבר אמרנו? ם |
|
עוד שאלה גדולה שאלת, אלא שכאן התשובה קיימת זה מכבר, באדיבותו של הרה"ג קלוד (קלמן) הלוי לבית שטראוס, שחידש כי שאלת האוכל היא לא שאלה של טעם (טעים או איכס) אלא שאלה של תרבות. והאריך בזה בספריו כמו "הנא והמבושל" ועוד, והחרו-החזיקו אחריו צרפתים פלספנים אחרים (ראה סיכום ממצה כאן).* העולה מכאן הוא כי ויתור על דיני הכשרות היהודיים = ויתור על התרבות היהודית, והפיכת עם ישראל לעוד עם משעמם בעולם - מה שיוביל, אגב, להורדת הביקוש למשיחים... בנוסף זכורני כי בזמנו העלית על נס את אכילת הטשולענט והקיגעל בשמחת תורה(?) כשיא ההוויה היהודית - ניסית פעם לאכול טשולענט עם צבתות של לובסטר ומחושי שרימפס מציצים מתוכו?!?!
* נ"ב מעט-מזעיר מסודותיו בנושא גיליתי בעומק הפשט של פרשת תולדות ושאלת נזיד העדשים של יעקב לעומת ציד הבשר של עשו:
|
|
|
|
|