|
|
| נשלח ב-3/7/2011 00:27 |
|
| |
מיימוני,אז אנא ממך על תקרא לחוזר בשאלה תינוק שנשבה אם הוא לא אנוס,שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו,ואגב כולנו כאן תינוקות שנשבו בקסמו של מיימוני.את זה אני אומר כדי לשלול אי הבנות כשאני נשמע קשוח,איך אמשלום אמרה,חסר לי אינטילגנציה סביבתית,אתה מוזמן לתת לי כמה שיעורים בנושא,
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 01:34 |
|
| |
בפעם השניה:
עניין ה'כבוד שמיים' היא תפיסה אלילית שמתנגדי הקבלה כאן אמורים לצאת נגדה בשצף קצף.
אלוהים אינו אמור להעלב. מי שנעלב הם בני אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 02:11 |
|
| |
כבוד שמים היינו החובה שלנו לכבד את השם - ללא קשר לשאלה האם אלו-הים יכול להעלב או לא (זה לכל היותר הסבר למה אנו מצווים בכבוד שמים) אנו לא מצווים לדאוג להשם אלא לעשות את חובותינו. לגופו של אשכול, היות וחילול שבת נתפס אצל אנשים דתיים כדבר אסור ולא תקין אפשר להבין למה לחלק מהם זה גורם צער לראות את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 03:15 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | כבוד שמים היינו החובה שלנו לכבד את השם - ללא קשר לשאלה האם אלו-הים יכול להעלב או לא (זה לכל היותר הסבר למה אנו מצווים בכבוד שמים) |
|
אופס!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 06:41 |
|
| |
| אברך1980 כתב: |  | מזמן למדתי שיש אנשים שעוברים ליד האסון של השני ללא רגש מינימלי (מה אכפת להם?)
אותו ראיון קיים כלפי כל רגש ונושא..
|
|
[אכן.
האסון שלי (ושל רבים אחרים, למיטב ידיעתי) הוא שאנשים אינם מכירים בקיומי השונה בסביבתם. במקרה הטוב, הם מתייחסים לזהות שלי כאל סוג של "אסון", ובמקרה הרע - פשוט אינם רואים אותה, ומנסים לנכס אותי אל ה"כלל" שלהם, באמצעות מיני "אנחנו" ו"כווולם" בדבריהם.
משום מה, יש לך רגישות מפותחת מאוד לכבד את רגשותיך שלך ושל הדומים לך, אבל היא מעט חסרה בכל הנוגע לאלה ששונים ממך.
ביליצר,
לא הייתה לי כוונה לפגוע בך, אלא רק להבהיר לך שרגשותיך שלך הם פרטיים (גם אם הם מופיעים, לדעתך, אצל קבוצה פרטית מסויימת, הם עדיין פרטיים). זו אינה פרובוקציה יותר מזו של מי שמדליק את האור בחדר חשוך.
ירוחם,
התיאור שלך את "אמשלום" הצליח להבהיל אפילו אותי ]
תוקן על ידי אמשלום ב- 03/07/2011 06:42:15
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 07:46 |
|
| |
ואיזו צביטה אנו אמורים להרגיש כשרואים יהודי מדליק סיגריה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 08:08 |
|
| |
כתב מימוני -"מי שיודע שאצל החרדים והדתיים יש שבת (יש שבת מהתורה) עדיין זה לא אומר שהוא יודע שיש שבת וזה ציווי מה' וזה חשוב לעשות זאת. פעמים רבות הוא יפטור את עצמו בהסבר הפשוט "פעם היה אסור להדליק אש כי זה קשה לשפשף גזרי עצים זה בזה" כלומר השבת באה מטעמים סוציאליים ולשם המנוחה. והיום זה לא קשה לבצע מלאכות באמצעות טכנולוגיה אז זה אחרת. ומי שאינו מבין זאת, כלומר אנו הדתיים והחרדיים, פשוט פרימיטיבים". יש להעיר מהרמב"ן ""והנה זה כפי משמעו הוא קרבן מומר לכל התורה בשוגג, כגון ההולך ונדבק לאחת מן האומות לעשות כהם ולא ירצה להיות בכלל ישראל כלל. ויהיה כל זה בשוגג, כגון שיהיה ביחיד - תינוק שנשבה לבין האומות, ובקהל - כגון שיחשבו שכבר עבר זמן התורה ולא היתה לדורות עולם. או שיאמרו... מפני מה אמר המקום, לא שנעשה ונִטול שכר? אנו לא עושים ולא נוטלין שכר!". (רמב"ן במדבר ט"ו, כב(
ועוד כתב - "אדם כזה, המאמין בלב שלם בדרכו, הוא אנוס בדעתו לגבי השבת. שהרי כיצד ידע שיש בשבת יותר מזה? נניח שיש מי שנפגע כל פעם שיהודי שומר שבת או מניח תפילין. האם עלי להתחשב בו?" צ'רצ'יל בספרו על מלחמה"ע השניה מסםר כי נפגש עם אבן סעוד (מלך סעודיה) המוסלמי. צ'רצ'יל היה ידוע כחובב את הטיפה המרה ולכן רמזו לו הסעודים לפני הפגישה כי אין זה יאה לשתות משקה חריף בנוכחות המלך. צ'רצ'יל הביא לפגישה משקה חריף (מן הסתם משיקול פוליטי, להראות מי ה"בוס") ונימק זאת בנימוק מעניין "דת חיי מצווה עלי לשתות משקה חריף". יש הגיון בטיעונו.
בעב
אותה צביטה שמרגישים כשיהודי עוול בבין אדם לחבירו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 10:06 |
|
| |
בעל למה שארגיש צביטה כשהוא מדליק סיגריה?. זו הרי הבעיה האישת שלו אם הוא רצה לחלות. מה אכפת לי ממנו
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 10:35 |
|
| |
ירוחם ומה עם לא תעמוד?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 10:48 |
|
| |
בעלטש
אתחיל מהסוף. באמת עברתי מהנושא של "מה יש להרגיש כאשר יהודי מחלל שבת" לנושא של "איך להגיב". זאת בגלל שסברתי שהשאלות קשורות וכן שיש צורת התנהגות מסויימת, אופיינית לתקופות האחרונות בהן גדל והולך מספר החילונים והמדינה בידיהם וצורה זו פסולה בעיני ואולי אוכל להסביר ולתקן. וזה מתחיל ברמת היחס, אפילו הרגשי, וזה תלוי ביחס ההלכה, לאנשים כאלו.
אם לא דייקתי במקורות, אשמח על הבהרה. בוודאי שראוי לבחון כל דבר ממקורו ובסברותיו.
אך לגבי יהודים מחללי שבת שאינם בעלי רקע חרדי. טענתי כי הם תינוקות שנשבו, ויש רמות שונות של שבי. אך גם אלו שעליהם ניתן לומר שהם יודעים שיש שבת, ויש יהודים אורותודכסים שמבינים באופן מסויים את האיסורים שבה, זה עדיין אינו הופך אותם לבעלי ידיעה. מהסיבה שבארתי לעיל: בעיניהם אנו פרימיטיבים. הם סבורים שאנו טועים להבין בצורה קפואה ומאובנת איסורים שנאמרו לשעתם. אין אנו שונים בעיניהם מאותם בני שבט באפריקה שיש להם טכסים חסרי ערך. כך שהידיעה שיש שבת אצל יהודים אורתודוכסים אינה הופכת את בעליה למחלל שבת מתוך ידיעה. זו דעתי. ואשמח לדון בה עוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 10:50 |
|
| |
סליחה, כתבתי רק לבעלטש כי בהתחלה רק תגובתו בעמוד הקודם הוצגה בדפדפן שלי. אשתדל להתייחס לשאר מאוחר יותר בל"נ.
תלמיד טועה
בהנחה (על סמך קריאה חפוזה) שאתה מסכים ומביא לי ראיה, איקון ירוק משלי. תודה!
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 10:54 |
|
| |
בעל לא הבנתי- איפה לא אעמוד?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 11:04 |
|
| |
[ירוחם,
"על דם רעך"...]
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 11:13 |
|
| |
מיימוני,
התייחסות ההלכה לכופרים מכל זן שהוא אפשר למצוא למשל במקורות המובאים במאמר הזה של פרופ' שנרב:
http://upload.kipa.co.il/media-upload/tzohar/tzohar2951.PDF
בעיקר יש לדון בשו"ע בדין המפורסם של מעלין ואין מורידין שמסקנו לענ"ד ברורה למעין.
כמה הערות לדבריך:
א. מספר החילונים במדינת ישראל אינו "גדל והולך" כפי שציינת אלא להפך - בעקבות ילודה מועטת אצל החילונים וכן מגמות של חזרה בתשובה וכו' (עד כמה ששנוא עליכם כאן הדבר) יש עליה במספר היהודים הדתיים במדינת ישראל. עיין במחקריו של פרופ' ארנון סופר למשל הפזורים ברשת בכל חור.
ב. הטענה שלך שיהודים "חסרי רקע חרדי" הם תינוקות שנשבו היא מתנשאת ומיותרת, אני לא חייב להיות גזען ופרזיט, חבר בדת ההשקפה הבני ברקית, על מנת להיות בקיא בהלכות שבת, נכון?
עד כאן הערות קטנוניות
לעניינינו, אכן אני מסכים שיש להתייחס לטועים אלה בהבנה מסוימת וכמובן לא בבוז ובאלימות, אך איני קושר את זה עם ההרגשה האישית שלי לגבי מעשיהם המוטעים בעיניי. נכון שבתפיסת עולמם אנחנו דומים לשבט אפריקאי פגאני שמקיים טקסים מעולם קדמון שאבד עליהם הקלח - אך עובדה זו אינה מוסיפה להערכה שלי אל הציבור החילוני, אלא אדרבה מוכיחה כמה אטימות ובורות הם סיגלו לעצמם בשם הנאורות והמודרנה שלהם. אני סתם ככה מציע לך לבחון קצת את התגובות בynet למאמרו של הרב מיכאל אברהם על ספרו האחרון, יש שם כמה תגובות ששווה לבחון על מנת להבין את הזלזול החילוני באדם היהודי הדתי, משכיל ככל אשר יהיה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 11:22 |
|
| |
טוב! אם לא בעל, ולא את, הבנתם את הסארקזם, יש לי לבדוק את עצמי.
|
|
|
|
|