בית פורומים אגודה אחת

עיתון חדש לחרדי החושב והנבון.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/9/2011 04:44 לינק ישיר 

תופר המנעלים גם מביא גישה מענינת המאמינה בקיומה של הנהגה חרדית מושכלת הפועלת במישור הציבורי באופן גורף המתאים לשיח הציבורי בעוד שבמישור הפרטני היא מגלה גמישות, וע''כ כל המתח הנוצר ב''הנהגת הציבור'' יכול לבוא על פתרונו ב''הנהגת היחיד''.

התשובות לכך הם כדלהלן: 

1. אנו מוחלים טובות. אף אחד לא ביקש מהרב שטיינמן שימצא פתרונות לכלל ישראל. לא צריך את ההיתרים שלו ליחידים לעבוד, וכל הדיון בנידון מהווה אבסורד שאין כדוגמתו.  
2. הרב שטיינמן  או כל מי שהוכתר כגדול יכול לאסור ולהתיר כאוות נפשו את מה שהוא רוצה לציבור וליחידים, ומי שרוצה לשמוע בקולו ותולה את החלטתו באם לעזוב באר מיים חיים לחצוב בורות נשברים שיערב לו ויבושם לו. 
3. התביעה כאן  היא על הלגיטימיות של תת קבוצות בציבור החרדי להתקיים כתת קבוצות  בגבולות ההיסטורים של הציבור החרדי ללא הכתבה של אידיאולוגיית על ציבורית  וללא הזדקקות לטובות של גדול ליברלי זה ואחר להיתרי עבודה פרטניים. 
4. הרב שטיינמן הוא חלק מהבעיה ואינו מהווה את פתרונה. להבדיל מבעל האגרות משה ועוד מנהיגותו של הרב שטיינמן אינה מהווה ביטוי של הצבעה ברגליים של פוסקים הפונים ל'סופר פוייסק'' אלא היא מהווה מנהיגות פוליטית לפי הדגם של הרב שך. עד להנהגתו של הרב שך תפקידם של הגדולים התבטא בהנהגה הלכתית תורנית ורוחנית וגם בהנהגה מוסרית ופוליטית למי שרצה וביקש לשמוע בקולם בשאלות השעה. שאלת העבודה ושאר שאלות דומות אינם שאלות השעה, ופתרונם מסור מדור לדור מימות אדם הראשון. מי שרוצה להנהיג הנהגות וגדרות יכול לעשות לעשות זאת בתוככי גבולות קהילתו הוולנטורית. אבל הרב שך הפך את היוצרות בכך שכפה באלימות את השקפת עולמו כחוקה המחייבת את כלל הציבור החרדי, ועכשיו אנחנו מחפשים גדולים אמיצים שישחררו אותנו ברוב גדולתם מהפלונטר ויתירו לנו את המותר.  אף אחד לא מחכה לברייטע פלייצעס של הגדולים להתיר לנו לעבוד. פשוט אל תפריעו!!!  לא ברור מי - אבל הרב דסלר והחזו''א גבשו איזושהיא תיאוריה על תפקיד הישיבות לאחר המלחמה והאמת היא שהיא לא מענינת אותי וע''כ איני שובר את הראש בשאלה האקוטית באם מדובר בהוראה לדורות ולמה בדיוק הם התכוונו.  מדובר בהוספות וולונטריות על גבי הרובד ההלכתי, וע''כ החלתם ברמה כלל ציבורית אינה במקומה. 
5. כל נסיון להתייחס לציבור החרדי כיחידה אחת וע''כ כאובייקט לכפיית \ החלת רעיון כהנהגה כלל חרדית יהיה טיבו אשר יהיה אינה במקומה.

תוקן על ידי הוועדה ב- 19/09/2011 05:08:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2011 21:45 לינק ישיר 

כנראה שלא הסברתי את עצמי כהוגן.
1. כוונתי בראש ובראשונה הייתה לברר למי מיועד העיתון הלז ומי המה קהל הקוראים הטבעי שלו. בוא ונעשה חושבים יחד: הציבור הספרדי והחסידי - אינם נכללים ברשימה מתוך הבנה שרוב הבעיות שמנה יוסי אינן קיימות אצלהן, וגם משום שהם מוכתבים בדר"כ ע"י ישות עליונה דוגמת 'הרבי' שעל פיו יישק כל דבר. הציבור הליטאי מחולק לדעתי לשלושה פלחים [בצורה גסה, וביחס לנושא המדובר, כמובן]. ציבור אחד הוא אותו ציבור שהוא הבית הטבעי של עיתוני ההשקפה הצרופה וכו', והם אלו החשופים ביותר לשלל הבעיות שהציב יוסי, אך אצלם אין אפשרות, ולו הקלושה ביותר, להכניס עיתון אחר, מה גם שהוא הפוך לגמרי מכל מה שגדלו וגידלו עליו במשך עשרות השנים האחרונות. ולכך אני מבין שאליהם העיון אינו פונה מלכתחילה. הציבור השני הוא הקונטרה לציבור זה, היינו אנשים שאין להם דבר וחצי דבר עם העיתונות מהסוג הזה, כל הדעת תורה ושאר ירקות מענינים אותם כשלג דאשתקד, וממילא שוב אין מקומו של העיתון אצלם.  
הציבור השלישי שלמיטב הבנתי אמור להיות קהל היעד של העיתון, הוא הציבור שהתחיל מאותה נקודת מוצא הליטאית הקלאסית, אך השכיל בשכלו להבין את הבלוף הגדול שעומד מאחוריו, ועליו התכוונתי בדברי שישנם אנשים שעוסקים בחובתם בעולמם בלי להתבלבל יותר מדי, אך בתוך ציבור זה ישנם גם אנשים שזועמים על כל שטות של חברי העסקונה ומאמרי הפובליציסטיקה [אם אפשר לקרוא לזה כך] של העיתון, ועל הולכת גדולי תורה שולל אחרי אנשים שיעודם העיקרי עלי אדמות הוא קנאה תאוה וכבוד [והרבה כסף...]. ולציבור קטן זה בלבד מיועד העיתון. ולפיכך חושבני שזה די מיותר להוציא כל כך הרבה אנרגיה עבור ציבור קטן כל כך, שגם הוא מתעייף לאיטו ומצטרף לציבורו הטבעי שהפסיק כבר לספור את העיתון וכו' מזמן. [בקהל קטן זה ישנה גם בעיה של אמינות, היינו עיתון חדש שיצא לאור יקח לו זמן רב בכדי לרכוש את אמונם של אותם אנשים, ולעת עתה לא נראה שישנה דרך לעשות את זה].

2. הציבור הדתי לאומי מורכב מכל כך הרבה גוונים וסוגים, ויתכן מאוד שאין אנו מדברים כל על אותו סוג אנשים. כוונתי הייתה לתהליך התפתחותו של הציבור הנ"ל, שהתחיל בימי הרב קוק כקבוצה מעניינת עם חזון ורוח חדשה, ומלבד זה לא היו חריגות גדולות משאר הציבור החרדי, ובהמשך, בהשראת בנו ותלמידי בנו סטה הציבור הנ"ל מהמסלול הקלאסי לכיוונים לא צפויים בכלל, כל זה נעשה תוך שימוש באימרות ומאמרים של הראי"ה אודות גמישות מסויימת באוופנים מסויימים כהוראה כלל ציבורית. ובעוד שעל הראי"ה עצמו אין חולק [כמעט] על גדלותו התורנית ויכולת הפסיקה שלו, הרי שהבאים אחריו לא עמדו בהכרח בקריטוריון הזה, ומכח זה נוספו שיבושים קשים [והשמים הם הגבול, כמו שאנו נוכחים בימים אלו ממש ביחס לשירת נשים בצה"ל, ואכמ"ל].
כל זה בלי קשר לשאר הקבוצות שנספחו במקביל ובהמשך, שהוסיפו גם את רבגווניותם על הציבור הנ"ל.

3. באשר לרב שטיינמן, לא התכוונתי בכלל לפתוח כאן תיבת פנדורה כזאת, ביקשתי רק להביא צד חיובי הקיים בהנהגת הציבור באופן הזה, ולקבל תשובה באשר למילוי החור הזה בהעדר גבולות מהסוג הנ"ל.
אגב, כמדומני שהרב שטיינמן עצמו מעולם לא כפה את דעתו על קהלים אחרים שאינם משתייכים אליו ישירות, כל הדברים שאתה מדבר עליהם אודות הניסיון לכפות הנהגה אחת על הציבור כולו, כמדומני שכהיום הם נחלת בודדים בלבד, שזכרונות נעימים מימי הרב ש"ך העליזים ממאנים להיפרד מהם.     

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2011 11:30 לינק ישיר 

לגבי 2
לא הצבור הד"לי התרחק, הצבור החרדי הוא שהתרחק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2011 23:17 לינק ישיר 

אחרי זמן שהאתר פועל מה אתם אומרים עליו?

אני אישית מאוד לא מרוצה ממנו.

וחלק מהענין,שחסר שם דיון בצורה שכלית ושיטתית של הנושאים שיש לדון בהם.

משהו כמו הגנון של בן ציון כהנא שלוקח נושא ומנתח אותו בשום שכל.

הסגנון של הכתיבה שמה הוא סגנון רגשי ומתלהם,ולפחות לי קשה להתחבר לזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2011 07:52 לינק ישיר 

קסת, לצערי אני שותף לחוסר שביעות הרצון שלך.
למעשה הייתי שותף להקמתו, אך כעת פרשתי ממנו, לא לפני שהתווכחתי עם היוזם על הדרך והעיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2011 16:29 לינק ישיר 

לפחות הייתי מצפה לשילוב בין שתי סגנונות כתיבה,אבל רובו ככולו נכתב באותו סגנון שהזכרנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 17:03 לינק ישיר 

חלפה לה כבר חצי שנה מהקמת אתר "ויהי אור", למרבה הצער נראה שהתקוות הרבות שתלה בו יוסי איתן התבדו.

המחשבות אודות המוני אנשים חרדים שימצאו באתר את שליבם חפץ, מקום שיעסוק בדיווחים ובדיונים רציניים על הנעשה בחברה החרדית, נראים כעת תלושים מן המציאות. למרות הפניות שונות למאמרים וכתבות באתר, על ידי הודעות בפורומים שונים, נראה שהציבור לא מצא באתר את הבשורה הגדולה.

הכתבות המאמרים שהיו אמורים להימצא באתר ולהיות בשורה מרעננת, מורכבים למעשה רובם ככולם מליקוט יומיומי של דברים שפורסמו באתרים שונים אודות החברה החרדית. החומר המקורי שבאתר כולל ראיונות עם דמויות שונות בקהילה החרדית, אולם נראה שאין די בהם בשביל להוות אתר מקורי וייחודי.

הציפיה לקהל כותבים מוכשרים ומיוחדים, מתמצה כיום במעט מאוד דברים של חברי מערכת האתר, שאינני סבור שהם עומדים בתיאורים הנלהבים של יוסי איתן, הכותב העיקרי של מאמרים היה ועודנו יוסי עצמו. כותבים נוספים הם כמובן המגיבים לכתבות, שמספרם איננו גדול, רוב הדברים הם בסגנון מוכר מפורומים אינטרנטיים נוספים.

בנוגע ליעד להוציא לאור עיתון, על ידי רישום של מנויים שיתחייבו למנוי שנתי בסך 130 ש"ח, נראה שהיעד הזה לא נמצא כעת על הפרק בכלל.

למרות כל הנ"ל, זכה אתר "ויהי אור" לחשיפה גדולה יותר משזכה פורום "אגודה אחת" בכל שנות קיומו. האתר ששם לו למטרה ראשונה במעלה להיאבק ב"הקצנה", זכה ללחשיפה גדולה בעיקר בגל האחרון של העליהום התקשורתי על "הדרת נשים" ועל קיצוני בית שמש, הוא הוזכר במספר אתרי אינטרנט ברשתות רדיו ובטלויזיה. להערכתי, עם חלוף הגל הנוכחי תרד גם ההתענינות באתר עד לגל הבא.

בעיני, אתר "ויהי אור" הוא כישלון חרוץ. האם אכן לא היה לו סיכוי מראש, או שנעשו בו טעויות גדולות מדי? אשמח לקבל את חוות הדעת של החברים כאן, למרות שגם לי יש כמובן השערות שונות בנידון.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/1/2012 17:23 לינק ישיר 

כוונתו רצויה, נושכנותו מוגזמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 21:05 לינק ישיר 

ההתרשמות שלי מאתר 'ויהי אור' היא שהוא לא פועל למען תיקון החרדיות, אלא למען ביטול החרדיות.
ונראה לי שהוא לא מבין את הגבולות בין זה לזה.
מבחינתו, כל מה שלא מוצא חן בעיניו זה לא בסדר. הוא לא מבין לא את המניעים ולא את התהליכים ההיסטוריים שגרמו ועדיין גורמים לחרדיות להתקיים.
לאחרונה נראה לי שהוא הגיע לסוג של מסקנה שהוא לא מגדיר את עצמו כחרדי. אשמח אם הוא יחליט כך, ובעקבות החלטה זו - כמי שלא קשור למגזר ולא אמור לנסות לתקן אותו - יסגור את אתרו.

חוץ מזה, נראה שהוא לא מבין גבולות בכלל (לצערי).
האתר הזה רצוף בסדרת כתבות שמלבד לכלוך על המגזר החרדי, אין בהם ולא כלום. ואני, כמי שמשתייך לפחות סוציולוגית למגזר הזה, רואה את אתר 'ויהי אור' כאתר שמחפש להשמיץ וללכלך עלי ועל המגזר שלי.
לדוגמא, מה הקשר להביא פרק מספרו של אמנון לוי - על הסיפור של הבת של ר' מיכל פיינשטיין (קוטלר)? מה יש בזה חוץ מלכלוך?
מה הקטע לשוש על כל בדל ידיעה של חשד כלשהו כנגד חרדי כלשהו?
לא רואה בזה שום תיקון המגזר, אלא לכלוך המגזר, ופשוט וברור שלא אסייע לאתר הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 22:53 לינק ישיר 

ליוסי היקר, האם חשבת שלא כל מה שאנחנו קוראים גם ילדינו צריכים לקרוא? ואולי לכן אי אפשר לדון על הכל באופן פתוח? קח לתשומת לבך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/2/2012 21:35 לינק ישיר 

דיון באתר ויהי אור ותגובה ארוכה שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2012 13:29 לינק ישיר 

לא אחת הואשמתי כאן בתגובות של 'אד הומינם', שאני קובע את עמדתי לפי הדובר, ולא לפי הדברים. ואכן, גם בלי לגלגל עינים בצדקנות מעושה ומאוסה, ניתן להודות בכך שיש צורך לשפוט את הדברים במנותק מהדוברים. השאלה היא רק אם יש גבול לכלל הזה, או שהוא תמיד נכון.
כשנזפו בי, כאמור, לא פעם. טרחו להדגיש לי גם שאני מחלל את הניק. וכי מה זה 'לומד מכל אדם' אם לא אמירה ברורה שאני מוכן לשמוע מכל אחד, בלא פסילה מראש?! התשובה שנהגתי לשלוף היא, יש כאלו שאני לומד מהם מה לא לעשות.... זו כמובן רק בדיחה. השאלה האמיתית היא, מה עם 'קבל האמת ממי שאמרה', זה ערך יהודי, לא?
התכוננתי לבצע חיפוש באיזה מאגר, יש לי אינטואיציה חזקה שכבר אמצא אסמכתא לפרש את המשפט הזה שלא כפשוטו. אבל בינינו, וכי אנחנו עוסקים כאן באסמכתאות? ניתן לפרש כל דבר איך שרוצים ועל מה שרוצים.... אני למשל חושב שהכוונה האמיתית של הכלל 'קבל את האמת ממי שאמרה' הוא: תקבל את האמת אבל תזכור מי אמר... וגם זה רק לאחר בדיקה, רק את האמת.
נאמנים פצעי אוהב, נעתרות נשיקות שונא. מה זה משנה בעצם? נשיקה היא נשיקה היא נשיקה, כמו השטר של הרב שך... ופצע הוא פצע הוא פצע. האם הנושא הוא רק מה כוונת הנותן? אולי כשאנו יודעים מי הנותן אנו יודעים גם לאן זה יוביל? אולי כשאנו בודקים אם הוא אוהב או שונא, אנחנו יכולים לקבוע איזה מודל, מה הולך לקרות בהמשך? 

ואם מישהו מבקר אותנו עם קצף על השפתים, מתוך שנאה וטינה, אבל הוא אומר דברים נכונים, לפחות במידת מה, צריך להיות אכפת לנו מי האומר? או שאנחנו צריכים להתעלם ולדון את הדברים לגופם, ואם יש בהם שמץ של אמת, ולו חלקיק, אנחנו צריכים לאמץ אותם אל ליבינו באהבה ובחדוה, ולנשק את רגלי האומר? אה, זו דמגוגיה? מה קובע מה היא דמגוגיה? טוב, לזה בודאי יש תשובה. פשוט צריך ללמוד את כללי הלוגיקה הטהורים.

ואם מישהו מחמיא לנו, באמת, 'אתה לא כמו כל האלו, אתה מבין ענין'. והמחמאה הזו נופת צופים, מסריחה מאינטרסים עד לב השמים. גם אז אנחנו צריכים להתעלם מזהותו של האומר, וליהנות מ'נשיקות שונא'? היכן עובר הגבול?

מותר לתהות, בלי לשנוא, בלי לאהוב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 23:03 לינק ישיר 

לומד היקר
אי ... כמה צריך ללמוד מכל אדם כדי לחתור לעומק כוונתו.
לא יכולתי לומר את זה יותר טוב ממך.
גם אני עוקב אחרי הסיפור הזה כמה זמן . ואפעס זה לא מריח טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2012 14:07 לינק ישיר 

הערות מספר על אתר ''יהי אור''

1) אין שם ניסיון מינימלי להתחקות אחרי שורשי התופעות המבוקרות שמהבנתם תגזר פתרונם. רק קריאה מופרכת ל''מנגנוני בקרה''. קריאה בסיסית בסוציולוגיה תלמד כי אין כזאת חיה כזאת והבנה מינימלית במנגוני הפעולה המזינים את מגמות החברה תלמד עד כמה הקריאה הנ''ל היא לא רלוונטית.
2) יותר מדי ריר - ''מאמר חובה''!!!! ''חייבים לקרוא''. יאללה. תן לציבור לקרוא ולשפוט. ירצו יקנו, לא ירצו לא יקנו. 
3) יותר מדי מאמרים שאין בינם לבין ביקורת החברה החרדית מאומה. מה הקשר בין פרקטיקת המיניות של גור לבין התופעות החברתיות שאותם אנו רוצים לשנות?  אפשר להיות עובדי אדמה היפיים בהרי חברון ועדיין לנהוג במנהגי גור (הקיימים רק ברמת ההזיות - שכן 97% מחסידי גור לא גורסים את התקונעס למעט הקינקיים שביניהם). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2012 21:56 לינק ישיר 

חלפו להם שלושה חודשים נוספים, בהם פחתה גם התענינותי שלי באתר "ויהי אור", אולם מפעם לפעם אני נכנס לראות מה התפרסם שם.

במהלך חג הפסח, ראיתי ב"ויהי אור" הפניות לאתרו של חיים שאולזון, מי שבמשך שנים רבות הוציא את העיתון "פנים חדשות", שנועד להשחיר בעיקר את פני המנהיגות הליטאית אבל לא נמנע לעשות זאת גם עם המנהיגות החסידית לגווניה מלבד הרבי מליובאוויטש. נראה לי שכעת כבר ניתן לומר "לא לחינם הלך הזרזיר אצל העורב אלא מפני שהוא מינו", אבל משכך נראה שהמקור עדיף על החיקוי ואם את מלאכת ההשחרה ממשיך חיים שאולזון לעשות עד היום נראה שאתר "ויהי אור" הוא מיותר.

http://bshch.blogspot.com/
http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=33036
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=110451&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > עיתון חדש לחרדי החושב והנבון.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.