בית פורומים בחדרי חרדים

מדריך לבאים לנפוש בעיה"ק צפת ת"ו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2017 19:48 לינק ישיר 

צאן_ברזל כתב:

באופן כללי, נופש של רוגע. לטייל ולהנות מאוירה - תרתי משמע - של צפת

מבחינת מסוימת עכשיו זה זמן מדהים לטייל, לא עמוס כמו קיץ, וגם נעים באמצע היום [אם זה לא יהיה יום גשום]. והראות והנוף והשקיעה הרבה יותר יפה בזמנים האלה.
רק היום קצר יחסית ובלילה אין הרבה מה לעשות.

יש אחד ישראל רוטנברג הוא מדריך נפלא ויכול לקחת את המשפחה למקומות מדהימים.

בהצלחה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2018 22:52 לינק ישיר 

מה התחדש השנה בצפת?  כדאי לבוא לנופש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2018 18:04 לינק ישיר 

צבוני כתב:

מה התחדש השנה בצפת?  כדאי לבוא לנופש?

אין הרבה חידושים.
יש חידוש מעניין לאלו שאוהבים מסלול-חדר בריחה.
ולכל אלו שמגיעים עם ילדים יהיה מעון מיוחד לתיקונות ולילדים בגיל הרך. שיתנו הרבה אוכל ותעסוקה לילדים. כדאי שתוכלו ליהנות ברוגע...

עצה טובה לכל אלו שמזמינים צימרים בידקו היטב לפני שמזמינים. או ביקשו המלצות תמונות. יש הרבה מאוד שמגיעים ומתאכזבים מרמת השירות או ניקיון.
החודש הזה מצאתי לבד כמה זוגות שהזמינו ואחר שהגיעו מאוד התאכזבו מאוד. ונאלצו לחפש באמצע הלילה מקומות אחרים לישון.
יש הרבה צימרים ברמה גבוהה ובמחירים נוחים יחסית. רק לברר טוב כשמזמינים....

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2018 19:40 לינק ישיר 

מתי הכליזמרים ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2018 21:11 לינק ישיר 

*יום ראשון יז' אב ועד כח' אב* 'המבצר' קומזיצים, ישיבשער

*עם הזמרים והאמנים* שמואל גריינמן. פייבל פראנק. נפתלי קמפה. יהונתן צארום. *מהשעה 9:00 בלילה ועד השעה 2:00 בלילה.* במתחם גן המצודה רח' חטיבת יפתח צפת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2018 21:21 לינק ישיר 

שוקולד_תות כתבה:

מתי הכליזמרים ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2018 18:58 לינק ישיר 

פלוני500 כתב:

*יום ראשון יז' אב ועד כח' אב* 'המבצר' קומזיצים, ישיבשער

*עם הזמרים והאמנים* שמואל גריינמן. פייבל פראנק. נפתלי קמפה. יהונתן צארום. *מהשעה 9:00 בלילה ועד השעה 2:00 בלילה.* במתחם גן המצודה רח' חטיבת יפתח צפת.

כליזמרים אלטרנטיביים!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2019 17:36 לינק ישיר 

כמה שאלות לצפתיים:
א. מהו זמן ההליכה מהר כנען לעיר העתיקה.
ב. האם העירוב המהודר של צפת כולל בתוכו גם את הר כנען.
ג. האם יש בהר כנען קהילה חרדית ובימ"ד שלה, מלבד חב"ד.
תודה לכל העונים.

תוקן על ידי תם_יושב ב- 08/05/2019 16:12:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2019 19:28 לינק ישיר 

תם_יושב כתב:

כמה שאלות לצפתיים:
א. מהו זמן ההליכה מהר כנען לעיר העתיקה.
ב. האם העירוב המהודר של צפת כולל בתוכו גם את הר כנען.
ג. האם יש בהר כנען קהילה חרדית ובימ"ד שלה, מלבד חב"ד.
תודה לכל העונים.

תוקן על ידי תם_יושב ב- 08/05/2019 16:12:48

א. זה מתחיל מ5 דקות ועד חצי שעה.
יש לשים לב כמה שיותר רחוק יותר קשה ההליכה מעתיקה לכנען בגלל שיפוע של ההר.
ב. העירוב המהודר כולל כל חלקי העיר.
ג. יש גם הרבה קהילות ספרדיות ולמעלה יותר יש בית מדרש חסידי של הרב ליברמן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2019 00:25 לינק ישיר 

לכבוד האורחים הרבים בצפת קבלתי באישי הרבה פניות לפרט מה יש לעשות בצפת.
אתחיל לכתוב בקיצור מה שרוב אנשים נהנים.
ראשית יש להדגיש שיש דברים שזה מעניין רק למבוגרים ויש לצעירים ויש גם לילדים.
א. האוירה בפרט בשבתות בעיר העתיקה, יש בזה משהו שנמשך להרבה אנשים, בצפת מתפללים מאות איש כולל מהציבור החסידיים הכי אוטנטי בבתי מדרשים של קרליבך, כמו בית המדרש מקראוב, וברדיטשוב, ויש גם מירב שזה זה יותר מזרחסטי. אם כי בשבתות האלה שיש עומס גדול קשה להנות בגלל הדוחק הגדול.
ב. לחובבי טבע ונופים יש 'עמק התכלת' הנמצא ליד תחנה מרכזית, יש שם מעין מים ומפל ומסלול הליכה יפה מאוד, נופים מרתקים, מוצל בחלק גדול מהמסלול, רק יש לציין עם ילדים קטנים קשה ללכת בחלק גדול מהמסלול. פתוח כל יום כולל בשבת עד השעה 4 בערך.
ג. בתי כנסת הישנים. נתחיל מבית כנסת הכי עתיק בית מדרש של האלשיך הקדוש שזה יותר מ500 שנה, ולא ניזק בכלל במשך כל השנים, מרגישים הקדושה באויר, שם ישב האר"י הק' לשמוע דרשותיו, הבית מדרש בנוי על חלל ששם היו המי גשמים, אפשר לראות הבור איפה שלקחו המים לנטילת ידים, ויש שם ספרי תורה עתיקים מאוד, יש שם כתר תורה עתיק יומין שחרוט עליו שנעשה בשנת צד"ק דהיינו קרוב ל600 שנה, הבית מדרש פתוח רק בשעות התפילות בשבתות.
וכמו"כ ליד זה יש מערת המגיד ששם נתגלה המגיד לבית יוסף, ויש בית כנסת של הב"י שנהרס ברובו ברעש ובנוי את מחדש, וליד זה יש ביהכ"ס של מהר"י אבוהב, זה גם נהרס ברובו רק כותל המזרח והארון קודש לא נפגעו, יש שם ס"ת עתיק מאוד שקוראים בו רק כמה פעמים בשנה.
ליד הבית החיים יש בית כנסת האר"י הספרדי, ולמעלה יש בית כנסת האר"י האשכנזי שנהרס חלקי ברעידת אדמה ושם יש ארון קודש מיוחד לפני  יותר מ200 שנה ומובא כבר בפוסקים של אז שהגיע עם אריה ונשר בולט, וגרדו את זה, ואפשר לראות את זה לחדי עין, ויש כסא של אליהו שנדבה הבת של הדברי חיים ושמה חרוט על הכסא, ואומרים שזה מסוגל לבנים ועוד. יש שם ספר מיוחד עם כל ההיסטוריה של הבית כנסת והדברים המעניניים. פתוח למבקרים במשך חלק מהיום. מה שמעניין שאין מזוזה בבית הכנסת כי בנוי את בקדושת 'בית הכנסת' הפטור ממזוזה, וכמובן שאסור לאכול ולישון במקום, וליד זה יש בית המדרש האר"י האשכנזי שזה נחרב לגמרי ברעידת האדמה ונבנה מחדש לפני 100 שנה.
וחוץ מזה בתי מדרשים העתיקים של החסידים של הבת עין, טאלנא [יש שם מקווה מעניין עתיק יומין מאוד שלפי החוקרים בנוי את זה בזמן הבית], טשנורביל [יש שם הס"ת ששלח הק' ר"א מטשנורביל], טשארטקוב [יש שם הס"ת ששלח הק' רד"מ מטשארטקוב זיע"א]. קאסוב, מקארוב, צאנז [במקווה בפנים יש הבור שבנה השינווער ז"ל].
ויזניץ תוניס, כל בית מדרש והאופי המיוחד שבו.
ד. לחובבי ההיסטוריה יש גבעת המצודה, מקום מלפני 2000 שנה מלא היסטוריה.
ה. סיור בעיר העתיקה למטה יותר יש החלק העתיק ביותר שגרו שם בזמן האריז"ל והב"י, ולמעלה יותר נבנה בזמן עליית החסידים והפרושים. סמטת המשיח, וכמו"כ יש מנהרות בעיר עתיקה סיורים מתחת לאדמה, ובשבת פתוח בחינם שעה לפנה"צ ואחה"צ.
ו. יש מוזיאון המאירי וכמו"כ אפשר לבקר ביקבי יין ובתעשיית גבינות ועוד.....
ז. לילדים קטנים יש פינת החי פתוח כל יום כולל שבת ברוב שעות היום.
כשיהיה לי זמן יותר ארחיב עוד אם יהיה ביקוש.
בברכת שכל התפילות יתקבלו ברצון.
ובברכת וקויי ה' יחליפו כח.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2019 00:50 לינק ישיר 

ויש גם את אוצר הסתם בהר כנען, חוויה מהממת לכל המשפחה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2019 21:55 לינק ישיר 

כל שנה אותו שאלה לאלה שיודעים ולא לאלה שמנחשים. אנא תעזרו לי. איפא להתאכסן? באיזה מלון? דירה? עם חניה! איפא אפשר לאכול? האם במלון רות אפשר לאכול? במלון רן? על איזה הכשר אפשר לסמוך? בשרי? חלבי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2019 01:36 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2019 10:28 לינק ישיר 

xbobov כתב:

כל שנה אותו שאלה לאלה שיודעים ולא לאלה שמנחשים.אנא תעזרו לי.איפא להתאכסן? באיזה מלון? דירה? עם חניה!איפא אפשר לאכול?האם במלון רות אפשר לאכול? במלון רן? על איזה הכשר אפשר לסמוך?בשרי? חלבי?

השאלה מה אתה מחפש.
מלון המצודה - רון - תל אביב. הם מהדרין.
כנען ספא יש זמנים שזה מהדרין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2019 12:55 לינק ישיר 

יש לי יצר הרע השנה למלון רות. מישהו יודע? מישהו מכיר?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מדריך לבאים לנפוש בעיה"ק צפת ת"ו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.