בית פורומים עצור כאן חושבים

מקומן של הנחות יסוד במחקר המקרא ובמחקר דת בכלל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/7/2011 22:07 לינק ישיר 

(אמר מי שמאמין שכהני פרעה הפכו מקלות עץ לתנינים/נחשים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2011 22:30 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
אליS הארץ חולק על פי הגורל.

נא קרא את דברי מוהר"ר מיימוני בתחילת האשכול.
הוא כתב כי יש הכרח לדברי חוקרי המקרא שהנבואות ניתנו לאחר הכניסה לארץ, מאחר והם אינם מקבלים כי קיימת נבואה, ומתן הנבואה קודם הכניסה לארץ, והתגשמות הנבואה לאחר מכן במתן החלקות לפי הברכות, יהווה להם בעיה.

אני תהיתי, מה יפריע להם לומר כי הנבואות ניתנו קודם הכניסה לארץ, והחלוקה הייתה על פי הברכות, וממילא לא צריכים להגיע לנבואה, ואידך, זיל גמור.

ולדברי המיימוני אצפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2011 22:35 לינק ישיר 

דייר  אתה מאשים את נוכח בסיפורי אלף לילה ולילה  אתה מתחרה בירוחם בסיפורים מבדחים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2011 22:40 לינק ישיר 

תגיד לי אדון נוכחי קח לעצמך תרגיל מחשבתי.
אתה יהודי שחי לפני 500 שנה בטולדו שבספרד
היית מאמין אי פעם שיהיה קיבוץ גלויות ויהודים יחזרו לארץ ישראל ויבנו אותה?
האם לא היית זורק כמה אמרות שפר שנונות ומצחיקות על הטמבלים שמאמינים לנבואות
אחרית הימים שיתגשמו.
האם לא היית אומר שהכל קשקושים חסרי ערך ואיזה סיכוי יש לעם המפוזר הזה שכבר מאות
שנים גלה מארצו.
אני אומר שהעולם הזה מפתיע אותנו כל פעם מחדש ואין לדעת מה היה ומה יהיה
ההסתכלות המטריאליסטית שלך כבר מזמן לא באופנה יש דברים מעבר לחומר ולכן אני לא אתפלא
על שום דבר כל העולם הזה הוא פלא אחד גדול וזה שיודעים טיפה להסביר
אותו בכלים מדעיים לא גורע מהנס כמלוא נימה.
ולכן כל הלגלוג שלך וכל התאוריות ההזויות שלך לא מדגדגות 
מילא אם היה איזה הסבר מניח את הדעת הייתי מוכן לשקול אבל כל הקשקושים חסרי ההגיון
שאתה מפריח ממש לא משכנעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2011 22:45 לינק ישיר 

תגיד גבר, אבולוציה ואביוגנזה לא ומקלוסנייקוגנזה כן?

דבר שני, האם לפני 1300 שנה היית מאמין שמוחמד ישתלט על מאות מיליונים? לפני (לא בא לי לבדוק את המספר המדויק) שבודהה ישתלט על מיליונים? שפייסבוק? שיהיה אינטרנט? שהתיאוריה האטומיסטית הספקולטיבית של הרקליטוס תימצא כנכונה להפליא? שהדמיונות של דה וינצ'י על ספינות פורחות באוויר יהפכו לדברים שבשגרה? שההבלים של אדם שלוקה בהפרעה דו קוטבית יהפכו לטירוף של עשרות אלפי אנשים שרוקדים על גגות של עגלות ללא סוסים שמוציאות קולות ללא שופרות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2011 22:59 לינק ישיר 

thepresent כתב:
(אמר מי שמאמין שכהני פרעה הפכו מקלות עץ לתנינים/נחשים)

אמר האיש שממרק קדמון בטעם בצל נוצר הנוכחי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2011 23:22 לינק ישיר 

טוב, זה יורד ברמה ואנחנו נסיים כאן.

לילה טוב דייר, תדור בשלום עם שכניך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2011 23:39 לינק ישיר 

לילה טוב גם לך אתה חמוד למרות הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2011 23:45 לינק ישיר 

אליSהבינותי,ויש ליישב בדוחק,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 05:11 לינק ישיר 

מעניין שלאחרונה החלו חוקרים רבים לבחון תרבויות ישנות על תאוריות החייזרים למניהם .. מתרבות האינדיאנים לשבט המאיה ודומים לה עד מצריים שבראשם בהנחת היסוד כי המיבנים הדומים לכל התרבויות הללו הדרך כלל צורות שונות ומשונות של פרמידות וציורי חייזרים שונים מהווה את עצם דתם של התרבות העתיקה בעולם ולא רק דתם עצם מקורם של בני האדם בעצם..

רוב המחקרים בנושא זה נובעים בדרך כלל מתוך הכפירה של בני האדם באלוקים וחיפוש סיבות שהביאו את בני האדם הבהמים של התרבות העתיקה בעצם לפיתוח אמונה באל והתפתחותם הטכנולוגית המהירה ביחס לשאר בני האדם באותה התקופה באיזורים לא מפותחים.

כמובן !!!! חוקרים מנסים אף לחבר את העם והדת שלנו להקשרים אלו ואף גם רוב המחקרים התחילו בדת היהודית ( רובם התחילו על פי זכרוני בחזון העצמות היבשות וגילוי המרכבה )

כך שלדעתי רמת הפסילה של תאוריות נעשית שוב על פי רמת ההסכמה של חוקרים בעלי שם לאותה תאוריה , ובנושאי הדת יש להם קשר בילתי ניתן להפרדה ברמת הכפירה של אותם חוקרים ..ובעצם אין צורך בכל השלבים בחקירה כמו דתינו שציינת

א.אין אלוקים
ב.אין נבואה
ג.חז"ל לא אמינים
ד.המסורת לא אמינה או אמינה בערבון מוגבל.
ה.אין תורה משמים.
עם הסט המכובד הזה הם באים לחקור ואני טוען שצריך לקחת אותם בערבון מוגבל ביותר אם בכלל
כי כמו שאתה טוען שהרבנים לא אוביקטיבים ומחברי המקרא היו פנטזיונרים ושרלטנים
כך גם בדיוק אותם חוקרים ופרופסורים מכובדים.

כמו כן בדתות אחרות רוב הפרמטרים אכן קיימים בשמות שונים... אלא מספיקה האפשרות אם אותם חוקרים חושבים אם יש או אין אלוקים ..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 06:35 לינק ישיר 

מקסמן כתב:

מחבר: "maxmen"
בתאריך: ממש עכשיו
באתר: פורום עצור כאן חושבים

הנחת היסוד השגוי של ביקורת המקרא

אחת הסיבות העיקרות בשגיאה שלהם היא שהם עושים ערבוב תחומים ועושים מהכל חבילה שלמה ואם חוליה אחת בחבילה השלמה חסרה ?! אז הם מגיעים למסקנה השגויה שאין בכלל חבילה, השגיאה היא בכל תחום ותחום באומה, אם זה התורה אם זה ארץ ישראל ואם זה היסטורית פיזית של המשפחה היהודית,

התורה:

נכון היא שהתורה גם מספרת סיפור, אבל היא לא מקור הסיפור כלומר לא משנה מתי ומי כתב את הסיפור זה לא מעלה ומוריד מהסיפור עצמו, כלומר אפשר לבדוק בדרכים אחרות האם הסיפור נכון או לא, לדוגמא היא מספרת על ברית מילה שאברהם הוריש לזרעו לעולם, ואני בודק אצלי ורואה שאני מהול וכך כל צאצאיו בסביבי אפי' אתיאיסטים ממש ממשיכים עם זה, כלומר אני מחלק בין העניין האמוני\דתי שזה לא מחייב אף אחד אישית לבין העניין המשפחתי שאפי' האתיאיסט לא יבגוד בהם, רצוני לומר שהנה לנו הוכחה שמסורת משפחתית יעבור מאב לבנו בכל מקרה אפי' הוא אתיאיסט מושבע, ולכן נצא בהנחה שמסורת המשפחתי של עם ישראל המשיכה אפי' אצל לא המאמינים כל זמן שהרגישו שייכים למשפחה,

אותו דבר בעניין השבטים כמו שבט לוי שבט יהודה וכהנים, התורה מספרת סיפור משפחתי ואני רואה היום שיש לויים וכהנים ושוב אפי' אתיאיסטים לא מתכחשים לכך, הם ממשיכים להיות שייך למשפחה שלהם, אז אני יוצא בהנחה שאין ולא היה שום שבירה במסורת באילן המשפחתי, כמובן שגם לא יעלה על הדת שבאיזה יום בהיר מישהו אמר למישהו אתה כהן והוא לוי וההוא יהודה, כמו שהיום זה לא יקרה כך אז זה לא קרה לעולם גם לא היית סיבה לעשות כן מה רע בדת בלי משפחה כמו שאר הדתות,

לשון הקודש (השפה העברית)

אתו עניין ממש, אי אפשר שבאיזה יום מהימים התחילו לדבר שפה עצמאית, וחיברו את כל השבטים הבני ארץ ישראלית לדבר שפה ולהמציא שפה בזמן ששלטו בארץ ישראל כובשים זרים כמו מצריים ואשור ועוד, ברצוני לומר שחייב להיות שכל אלה שדיברו שפת העבר (כן מעבר לנהר כלומר הביאו את השפה עוד מער לנהר) העברית בוודאי לא היו שבטים מקומיים שחוברו יחדיו, יותר נכון לקבל את הסיפור המשפחתית שכתוב בתנ"ך, שאברהם הביא את השפה מעבר לנהר, ושוב גם בעניין זה אין ולא היה חילוק בין המאמין במשפחה לבין האתיאיסט שניהם כשייכים למשפחה דיברו בשפתם העברית,

ארץ ישראל 

יש לנו סיפור תנ"כי ומקבילות בעוד ספרים במסורת כמו ספר חנוך והיובלות, כלומר לא רק התנ"ך רק עוד ספרים שבאו במקביל באותו משפחה, והנה אנו היום בארץ ישראל, ושוב המאמין והאתיאיסט המושבע, משמע שזכות בני ארץ לארצם לא ממש קשור במאמין או לא מאמין אף אחד לא יבגוד במשפחתו ובארצו, במילא שוב אין שבירה במסורת מאב לבנו בעניין זה,

יוצא לנו שיש כללי מסורת ועברת מסורת שהם נצחיים מעצם טבעם האנושית, כמו ברית מילה כמו שייכות משפחתית שבטים וכדומה וכמו השפה העברית וכמובן הארץ של המשפחה, וכל זה גם כתוב בסיפור התנ"כי,

כלומר אפי' אם לא היית לנו את התנ"ך היום ?! מספיק לנו כל אלה בכדי לעקוב אחרי המסורת מנין הגיעו ואיך זה התחיל, השפה מגיע מעבר לנהר, השפה מדוברת רק בארץ ישראל, כל דוברי השפה הם נימולים, כל דוברי השפה נימולים ושייכים לארץ מסויימת ושייכים לשבט מסויים במשפחה שהיגיעה מעבר לנהר, ואם היינו מוצאים בקומראן את התנ"ך לראשונה ?! אז כל חוקר היה מבין את סיבת המוזרות הלא מובנת למה אנו נימולים ולמה יש לנו שפה משפחתית ולמה אנו שייכים לארץ ישראל, כלומר יש מסורת שלא צריך לעבור עם התנ"ך או אמונה בתנ"ך, היא עוברת מסיבות אחרות כמו סיבות משפחתיות כנ"ל,

ולכן אין שום קשר בין דתות לבין משפחת היהודים, דתות באמת יכולים להמציא באיזה יום מהימים אבל משפחה אי אפשר להמציא כלל וכלל, להפך אפי' האתיאיסטים במשפחה מעבירים את המסורת המשפחתית בקנאות מטורפת כמו ברית מילה וארצם ושייכות השבט בתוך המשפחה, אני כבר לא מדבר על החגים במשפחה השמות התנ"כיים ועוד ועוד,

אז האם היינו במצריים ? למה לא ? אל נשכח שיש מקבילות לתנ"ך שהם סיפורי עם והצוואות של אבי השבטים לכל שבט, כמו למשל אל תתחברו עם שבט יוסף שהם גאוותנים במיוחד כי הם השליטים במצריים, (ואל תאמרו שהצוואות נכתבו בזמן בית שני, כי בוודאי שנכתבו אז כמו שנכתב היום במאה שערים בירושלים ספרי תורה חדשים, כלומר הסיפורים נכתבו מתי שהוא אבל מקורם היית במשפחה כמו כל סיפור משפחתי שנכתב מתי שהוא,)

אז היינו במדבר ארבעים שנה ? למה לא ? הרי מתי שהוא נבחרו הכהנים לכהן, אז למה פתאום נבחר שבט הלוי לכהן בארץ ישראל שהשלטון היה דווקא בידי שבט יהודה, כלומר שאנו רואים שבט מהמשפחה שהיא נבחרה לכהונה אז חייבים להבין שהיית איזה משפחה שהיית שם חלוקה של המשפחה לשבטים ומתי שהוא נבחרה אחת מהם לכהן, ושוב ניקח גם בחשבון את החגים שרובם הם זכר ליציאת מצריים אפי' שבת היא זכר ליציאת מצריים, ושוב ניקח בחשבון שאפי' האתיאיסט יחגוג בחגים המשפחתיים וימשיך לעביר במסורת,

כל אלה הם חקירת ההיסטוריה ששווה ערך הרבה יותר מאיזה חרס בארכיאולוגיה בוודאי יותר שווה ערך מאי חרס בכלל, (כלומר לא מצאנו בארכיאולוגיה וכדומה,) כלומר תחשבו על זה, יש מסורת חייה ונושמת מאב לבן במשפחה העקשנית הזאת ובלי קשר למאמינים או לא מאמינים, ומולם החוקרים באים עם טענה שלא מצאו חרס או אוהל במדבר סיני, האם נפלתם על הראש ?? כל חוקר וחוקר לוקח את בנו בן השמונה ימים ולוקח אותו למוהל הפנאט בעקשנות למול את בנו באכזריות, וכל זה ולמה כי הוא שייך למשפחה ורוצה לשמור על המשכיות הדורות במשפחתו הוא, זה לא מספיק טוב להוכיח שהאקט הזה חייב לבוא מאבי אבות המשפחה, כלומר זו לא דתיות ואמונה שהאדם יכול לוותר עליו ולא יעביר זאת לבניו, זו הדגל של משפחתו (כמו דגל של מדינה שכל בני המדינה נהרגים בשבילו) ולכן מעביר האתיאיסט בקנאות את הדגל לבניו, ודגל משפחתית מתחיל מאבי המשפחה שהוא חייב להיות אחד. אדם אחד, וכאן יש לנו סיפור התנ"ך שבאמת מסופר שם שאברהם אבינו התחיל את האקט הזה, כלומר ההיגיון המחשבתי אומר לנו שברית מילה במשפחה חייב לבוא מאב המשפחה, (מה שאין כן כל מצווה דתית שאפשר לכפות על ציבור בלי שייכות משפחתית) והנה לנו סיפור תנ"כי שזה כך היה באמת,

אסור לנו לשכוח את ההבדל הגדול בין הדתות לבין משפחת היהודים, באילן משפחתי יש כללי חקירה אחרים לגמרי, אפי' אחרים מחקירת האומות, רוב האומות כהיום לא מורכבות ממשפחה אחת, מה שאין כן האומה שלנו, ולכן כללי החקירה הם לא כמו שחוקרים עמים\אומות עתיקות שכבר לא קיימות כלל שאין מי שיתווכח עם תיאורית החוקרים או כן או שלא, ומולם מול התיאוריות של שלשלת מצריים (שאו כן או לא נכונים) אנו מנסים להכחיש מסורת משפחתית מטורפת שאין כמוה בכל האנושות ?! וברית מילה הוא דוגמא לטירוף הזה,

שוב זה לא עניין אמוני\דתי כלל, כי כל אלה עברו במסורת המשפחתית אפי' אצל הלא מאמינים והלא דתיים,

שלא תבינו אותי לא נכון, אני יודע מה הם כלי החקירה של חקר המקרא, ויודע מה הם חוקרים ומה הממצאים שמצאו או לא מצאו, ובכל זאת אני מתווכח איתם על מסקנותיהם המוזרות כי לדעתי לא לקחו בחשבון את כל מה שכתבתי לעיל,

לסיכום:

לפקפק אפשר אפי' האם אני בנו של אבי אולי החליפו אותי בבית חולים, וגם אני נזכר בחבר ירושלמי בישיבה שלא נקרה לגיוס ואחרי בירור התברר שהוא מצד המדינה בכלל לא קיים (הוא נולד בבית במאה שערים וההורים לא טרחו לדווח שנולד להם ילד, וחיסונים וכל השאר במילא משפחתו לא עשו בכל ילדי המשפחה אז, זה היית מקובל פעם דברים כאלה במאה שערים) ומאז הוא באמת לא קיים ביקום ?? כי לא מצאנו שנרשם במרשם האוכלוסין של המדינה ? אותו סיפור עם משפחתינו בסיני או במצריים, אנו לא רשומים בארכיאולוגיה במצריים (רשומים אבל לא מתאים לשנים שהחוקרים המציאו מחקירתם ועשו תיאוריה של שלשלת המצרית העתיקה שמקובלת על החוקרים משום כדאיות התיאוריה ולא משום שזה וודאי או מה. כמו בכל תיאוריה אחרת במדע,) אנו לא רשומים במדבר סיני, ולא רשומים בארץ ישראל לפני המאה X  לפני הספירה,

נוווווו ברצינות ?!

תוקן על ידי maxmen ב- 05/07/2011 23:41:54

"אני לא מטיף רק מביעה דעה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 01:16 לינק ישיר 

אלי ס

באתי להדגים את גישת מבקרי המקרא על פי הנחות היסוד שלהם. הפתרון שהצעת הוא אפשרי, ואולי אפילו מישהו מהם הציע אותו. איני בא "להציל" את דבריהם כי אני עצמי כן מאמין בנבואה (וכפי שציינתי, איני מבין מדוע שוללים נבואה ואין מציעים לה פירושים חליפיים אך עדיין מותירים אותה כיכולת מסוג מסויים לנחש עתידות). הידע שלי בביקורת המקרא אינו רחב כדי להקיף את כל מה שנכתב.

דייר

על תגובתך למאמין במרק הקדמון שממנו באים לכאורה משתתפי הפורום, טול נא איקון ירוק.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 02:49 לינק ישיר 

אֶפּאֶפּאֶפּ

אֶפּ
אֶפּ מיימוני

אני מבין שאתה לא מקבל את תיאוריית האביוגנזה? ומה לגבי המפץ הגדול? והאבולוציה?
חשבתי שאתה מהחושבים האלגוריסטים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 07:56 לינק ישיר 

הנוכח

1. לי קשה לערב נושאים שונים באותו אשכול. חלק מאמנות החשיבה והבירור עומד על סדר והפרדה. לכן שאלותיך הנאות מקומן באשכולות אחרים: על האביוגנזה (=הופעת חיים מחומר מעצמם), על המפץ הגדול, על האבולוציה.

2. אינני אלגוריסט עד כמה שאני מכיר את המונח ואת אלו שדגלו בו בהיסטוריה.

3. מה זה "אפאפ?" (אני מבין שהכוונה למשהו כמו "רגע, רגע" בקול של רוכל עגבניות?)

4. איך אתה מצליח לנקד בהייד פארק? ובאיזה דפדפן זה עובד? (יש אשכול נפרד לשאלות של שימוש בדפדפנים. רק איני זוכר היכן הוא). תודה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 10:49 לינק ישיר 

הניקוד עובד בכל הדפדפנים עם caps look לחוץ ו shift עם מספרים. מאוד לא נוח, אבל עובד.

מיימוני, מה דעתך על שאלתו של ייתכן באשכול אחר, בדבר העלמה "הפתאומי" של הנבואה, אולי כאליבי לאי קיומה? לכאורה, אם זה יכולת מסויימת לנבא עתידות, (חזרה בזמן? ידע א-לוהי מוקדם? אנא, תגדיר מהי נבואה לדעתך!!) מדוע היכולת נעלמה בדיוק כשיש לנו אפשרות מעשית לבדוק אותה? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מקומן של הנחות יסוד במחקר המקרא ובמחקר דת בכלל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.