|
|
| נשלח ב-6/7/2011 21:14 |
|
| |
דינו רק חסידים? רבניות רק אצל החסידים? הרבנית שנותנת ברכות ומוכרת יין סגולה. בעיר הקודש והתורה. תזכיר לי את החסידות שהיא מיצגת?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 21:20 |
|
| |
ירוחםשמ
אצלה הפקטור הוא תורשתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 21:43 |
|
| |
לדינוזאורוס
היית צודק בטיעונך אילו אותה נערה שטיפחו אותה מגיל צעיר ביותר להיות אשת אדמו"ר
היתה זוכה בתואר גם אם בורא העולם היה מחליט שנערה אחרת תנשא לאותו בן אדמו"ר.(והרי אנחנו יודעים שלפעמים א מאנטש טראכט און דער אויבערשטער לאכט)
ברור שכל העמל שהשקיעו בה לא יקנה לה את התואר.
כך גם נסיכה שחונכה מגיל צעיר להיות אשת מלך אבל קונסטלציה מדינית או אישית מסוימת גרמה לשינוי בתכנית ובן המלך בחר באשה פשוטה מן העם (כמו שקרה לאחרונה באנגליה )האם אותה נסיכה תקבל את התואר מלכה רק בגלל שקיבלה חינוך מיוחד מגיל 0?
התשובה ברורה.
תוקן על ידי צענערענע ב- 06/07/2011 21:43:40
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 10:47 |
|
| |
הרבניות של דור ה-2000 כבר מזמן אינן רק "אשת הרב"
לא יודעת מה באשר לנשות האדמורים, אשר ממילא השפעתן היא על קהל מעריצות מצומצם, קרי , נשות החסידות. אני מדברת על כאלו שמשפיעות על הציבור הרחב בכללותו.
אז היום בשביל להיות רבנית צריך הרבה כישורים אישיים..
קחו לדוג' את הרבנית ימימה מזרחי. ה-טרנד של ימינו. יש לה אלפי מעריצות (גם אני ממש אוהבת אותה) מכל החוגים והעדות. ואם אני לא טועה בעלה הוא עורך דין בכלל אפילו הרבנית לאה קוק מפורסמת הרבה יותר בזכות עצמה מאשר בזכות בעלה....
ועל הרבנית מעיר הקודש והתורה, עליה בדיוק כיוונתי את הודעתי מהעמוד לעיל ("אל תקראו את הסיפור מהסוף"..) ואין ספק שיש לה חלק חשוב מאד במקום אליו הגיע בעלה.
ככה זה. היום ממש לא מספיק שאת מתחתנת עם רב חשוב כדי להיקרא "רבנית" . גם "יורה יורה" כמו שאולי יש ל"רבה-יות" לא נותן את האפקט. . נשים שמקבלות קהל ושיש להן השפעה מהותית על הציבור ברוב רובם של המקרים זכאיות לכך בזכות עצמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 11:00 |
|
| |
הגב' ימימה מזרחי - אישה דגולה מפני עצמה, יותר מהרבה רבנים דגולים מקהל שוטים. אבל השאלה היא- התאר רבנית? מאיפה זה בא לה?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 11:21 |
|
| |
זה בא מ"למטה"...........
ראה תוצאות חיפוש בגוגל אחר הערך: "ימימה מזרחי".
כל התוצאות הפנו אותי למילים: הרבנית ימימה מזרחי
הוא אשר אמרתי:
ההגדרה "רבנית" אינה בהכרח מורה על ידע תורני מסוים, אותו נדרש לשאת ה"רב" , וגם ה"רבה"
אבל יש לה ישות חזקה בפני עצמה. ממש לא רק עמידה תחת החופשה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 11:45 |
|
| |
הרי זה עיקר טענתי- התאר רבנית אין לה כל תוקף ומשמעות וערך כי משתמשים בה גם לגב' הרבנית ימימה מזרחי וגם לאשתו הפתיה והטפשה או החכמה של רב זה ואחר. מה שאין כן בשאומרים רבה . אין ספקות כי מדובר באשה משכילה שעמדה במבחנים לקבלת התאר. אין בדברי אלו להסכים עם פסיקותיה או רעיונותיה של הרבה. רק להעמיד דברים ותארים על מקומם הראוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 12:03 |
|
| |
דינו
<אדם שיודע את החומר או אשה שיודעת את החומר, מחזיק קריטריון בסיסי שבלעדיו אינו יכול להיות רב>
אני מכיר רבנים רבים שהקריטריון הבסיסי שהם מחזיקים הוא שהם נולדו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 12:12 |
|
| |
| גורגיאס כתב: |  | | "בעלה של רבה"?! הלה קרוי "א נעבעך". וזאת במידה ואכן יש לה בעל, כי ל'רבות' רבות יש דווקא... אישה, או שמא 'בעלית'. |
|
[העובדה שמישהי לא נענתה לחיזוריך, אינה מעידה בהכרח על כך שהיא לסבית...]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 12:18 |
|
| |
בעלה של הרבה נקרא רבבה, להבדיל מהגברים אשה לא מתחתנת עם גבר כי יש לו רגליים יפות או גוף חטוב, ואאכו"כ רבה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 12:26 |
|
| |
ירוחם,
אני לא רואה שאנחנו סותרים זה את זה, ולכן שנינו פותחים את הודעותינו ב"הוא אשר אמרתי"
אז - הא"א...ודאי שיש הבדל בין התארים.
התואר רבנית הוא תואר עממי של הערכה והערצה שמחולק בימינו די במשורה. לא כל מורה בסמינר זוכה לו.
רוב העונדות אותו זכאיות לו מכוח עצמן, ומיעוטן - רק מכוח הבעל.
התואר הזה לא בא לשקף את רמת הידע ההלכתי אלא את האישיות הרוחנית של נושאו
לעומת זאת התואר רבה מחולק בנדיבות לכל מי שטרחה ללמוד ולהיבחן במקצועות הרלוונטים, והוא שווה ערך לתואר בסוציולוגיה או כלכלה. אפשר למסגר ולתלות אותו על הקיר אם רוצים. מי מהתארים יותר מכבד את נושאו - זה כבר תחליט בעצמך
נישטשאיך,
גם אני מכירה רבנים רבים כאלו: לכבוד הרב רוזנברג ורעיתו
אמאשלום גורגאיס אמר דברים נכונים. להעליב אותו זה לא מבטל אותם למרבה הצער
תוקן על ידי ברדקית ב- 07/07/2011 12:29:08
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 12:43 |
|
| |
ברדקית
<האם הרבנים הרבים שאתה מכיר הם אלו מההזמנות: לכבוד הרב רוזנברג ורעיתו>
לא.
בחברה בה גדלתי קיימת מודעות להקמת "בתים", ועם התפתחות הבית לקהילה, הופך מקימה לרבה,
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 13:09 |
|
| |
ברדקית המושג רבנית בדרך כלל משקף את היותה של נושאה אשתו בהווה או בעבר של רב. כל רב כגדול כקטון. אין לזה כל כל קשר עם אישיות רוחנית. ואם יש זה מקרי בלבד. ולא קשור לתאר- דוגמאת הרבנית ימימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 13:13 |
|
| |
אתה מדבר על רבניות מהדור שלך. ואני מדברת על רבניות מהדור שלי. דברים השתנו
נישט ובחברה בה אני גדלתי מקבל כל אברכציק את התואר הזה על גבי העיתון וגם מהצד האחורי של מעטפות ההזמנות לחתונות. ומה בכך..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 14:49 |
|
| |
ברדקית אני ב"ה מכיר את הרבניות של הדור הקודם שלי. וגם את הרבניות מהדור הזה שלי ושלך, כאמור אני חי בדור הזה. ולכן הרבניות הן של הדור שלי. ואומר לך -כיונתי בעיקר לרבניות של הדור הזה, הן הן העושות הון פוליטי וחברתי מכך שבעליהם רב. הרבה יותר . ובבוטות יתירה מהרבניות הזקנות.
אשה הקוראת לעצמה רבנית והיא רק נשואה לרב, או היתה. משתמשת בדבר לא לה.
|
|
|
|
|