מיימוני איננו יכולים למנוע כתיבה כזו כי זה נגד העיקרון של דיון חופשי- העיקרון הזה הוא אחד מעשרת הדיברות, שאתה לא מוכן לוותר עליו, אף במחיר של נזק רוחני ונפשי לבחורי ישראל? האם לדעתך יש תועלת בכל הלגלוגים של החוזרים בשאלה וחבירהם, מה תעשו אם יבא נוצרי או מוסלמי ויעלה בצורה ענינית את כל.. הם גם אז תסכים משום העקרון של הדיון החופשי, האם יש וראוי לתת במה לכל הכופרים שינסו להשמיע את טענותיהם ולהשפיע על שתו"מ?
מיימוני - כמה מזה ניתן לבקש מאיתנו לשנות, וכמה מזה באחריותנו? מה פרוש? אדם חופר "בור" ועומד ושואל האם באחריותי לשמור שלא יפלו שם אנשים? נכון שכאן אדם פותח בור בתוך שלו, וזהו זכותו כנגד חבירו, מ"מ אין זה תירוץ כלפי שמיא, ודמי למניח ספרי מינות בתוך חצירו ומאפשר לכל הרוצה לבוא וליטלם? [ול"ש כאן "צדיקים וכו' ופושעים יכשלו" דזה מדבר רק בפושעים ולא "בתמימים" שיכשלו]
נשלח ב-10/7/2011 14:09
א' חלק גדול מהעצכ"ח מלא ביקורות על.. [חלק ניכר על הציבור החרדי והרבנים] סוף סוף מישהו משמיע בקורת הפוכה, יש כאן מבחן גדול על כל יושרה של האתר- האם העצכ"ח פתוח לבקורת לשינויים, או רק ינסה לחפש תשובות ותירוצים, והכל ישאר על מקומו [בדיוק כמו הבקורת של העצכ"ח על החרדים שלא מוכנים לשינויים]
ב' סוף סוף הגע הזמן לנתח את העצכ"ח בצורה מחקרית - מי פתח את האתר, מה מטרתו, מה ענינו, האם הציפיות נתגשמו והמטרות מולאו כולם או חלקם, האם יש חסרונות ונזקים,- בהנחה שיש גם רווחים וגם הפסדים צריך לבדוק מה לעדיף,
ג' חוסו תיאר בצורה חייה וקיצונית את הצימצום החרדי לפרטי פרטים - הכל בשביל להסביר מה נורא הוא העצכ"ח- לדעתי ואולי זה דורש אשכול נפרד- יש לדון בצימצום עצמו מה מעלותיו מה חסרונתיו וכו'. [ר' מיכי דן בזה במה מכתביו]
ד' חוסו כתב .- פתאום הם שומעים דעות ורעיונות שעל בבואה דבבואה דבבואה שלהם סיפרו להם שאבותינו ורבותינו קרעו קריעה וישבו שבעה וירדו ביגון חיים שאולה ונידו והחרימו והכריתו מזה ומבא- יש לברר האם באמת נכון הוא שכן היה דעת אבותינו ורבותינו? אם כן – יש כאן ויכוח של העצכ"ח כנגד כל רבותינו- יש לברר ולבדוק, מי הוא המתוכח, ומה הם צדדי הויכוח.
ר' מיכי לאור מה שכתבת באנוסי.. ובעוד מקומות אתה מוזמן!
נשלח ב-10/7/2011 14:10
גילויהאמת כתב:
[ול"ש כאן "צדיקים וכו' ופושעים יכשלו" דזה מדבר רק בפושעים ולא "בתמימים" שיכשלו]
אין שום התר לגלוש לכאן מבחינת התמימים כלומר כל הרבנים אסרו זאת אז במילא תמימים הם כבר לא,
נשלח ב-10/7/2011 17:57
חוסו על נפשותינו זוהי התשובה לחוסו. לא די שאם אני ירמוז איזה בדל של דעה בציבור שלי אני יאבד את פרנסתי ילדי יעופו מהמוסדות ועוד כל מיני חרמות ברגע שאני ימשיך אבי ישב עלי שבעה ואמי תתלוש את שערות ראשה. ועוד ועוד. אנחנו מרחמים עליכם בכל רגע ורגע ועל אף שאנו חיים ביניכם אנחנו לא רומזים לכם אפי' על כל הנכתב כאן ועכשיו אתם רוצים לקחת גם את כבשת הרש?
נשלח ב-10/7/2011 19:17
לכאורה דינו של אשכול זה למחיקה שכן חוקתינו הק' עד אין קץ קובעת כי אין לפתוח אשכולות העוסקים בענינים שאינם כלולים בנשואי הדיון דכאן, ובכלל זה כלול כל דיון בהצדקת קיום הפורום והמלצות בעניין ניהולו. אלא שרחמיי הרבים נכמרו על פותח אשכול זה, אשר מאורך הודעתו ניתן להסיק כי הוא עמל עליה רבות. כמו כן, בניסוח שונה מעט היה ניתן לפתח כאן דיון מרתק ומעמיק בכמה נקודות חשובות שהועלו כאן - ולא מנקודת המבט של מדיניות ניהול הפורום הראויה אלא כדיון במדיניות חינוך באופן כללי.
אופן ניסוחה של ההודעה הפותחת של אשכול זה, משייכת אותה לז'אנר ה''דבורים היוסאים מין הלייב'' , ועל כן יש בה אלמנטים של מתיקות חמודה המזכים את כותבה בצביטה קלה על הלחי. אלא שכותבה חוטא בהנחות השגויות הבאות לפיהן:
1) לחכמי עצכ''ח יש איזושהי מחוייבות לאורתודוקסיה בוורסיה זו או אחרת. 2) הדיונים ומסגרתם אמורים להיות מעוצבים לאור המחוייבות האמורה. 3) אופי השיח שהתפתח בפלטפורמה זו יכול לגרום לשבר בתפיסת עולמם של פרטים אשר התחנכו לאור גירסות מסויימות של האורתודוקסיה. 4) לאור האמור על חכמי עצכ''ח לפנות את הבמה לר' דן סגל ור' שלמה ברוודה.
למרות שיש לי הרבה השגות על הנחות 3 ו4, חשוב להדגיש חזור והדגש כי טעותו של פותח אשכול נעוצה בהנחות 1 ו2.
יש מחכמי וחכמות עצכ''ח שאינם שייכים ומחוייבים בכלל לאורתודוקסיה, יש שאינם שייכים על פי שום קריטריון לאורתודוקוסיה למעט הקריטריון התרבותי והחברתי, ויש כאלה המחוייבים לגירסות שונות של האורתודוקסיה. יש מהם שהינם מסיונרים ויש שבאו רק ללמוד ולעיתים ללמד. הצד השווה שבהם שכולם מחוייבים לרוח הפורום, או לפחות מצהירים לה אמונים מן השפה ולחוץ, החותרת ליצירתה וקיומה של פלטפורמת שיח תרבותית וענינית פתוחה לחלוטין בכל אחד מנושאי הפורום. להנהלת הפורום אין שום אינטרס גלוי סמוי בתוצאות השיח ומצידה הוא יכול להתבטא ולהביא לידי שריפת ספרים חיצונים המונית בחצר בית המדרש לדרמן וקבלת עול מלכות שמיים לקול תקיעת שופרות והוצאת דיבוק המונית על ידי הרב בצרי. והדברים נכונים גם לגבי תוצאה הפוכה ירחם ה'.
המודל של הנהלת הפורום הינו מכון וייצמן. ואין לנו שום אינטרס בתוצאות אלא בעצם קיומו של המחקר הטהור.
אנו רואים את קיומו של פלטפורמת השיח הזה כמטרה קדושה ועליונה בפני עצמה, וכבר הבטיחני מקובל ידוע כי אזכה בשל כך לחלוק עמו את חדר הויי אי פי בגן עדן, ביציע של ר' מיכל יודא זצקולל''ה, רק בשל זכות הרבים הנובעת מהקמת וניהול מקום קדוש זה (ועוד כמה זכויות קטנות שאין כאן המקום לפורטן).
כמובן שחלק גדול ממתדייני פורום זה בא לכאן מתוך אג'נדת הטפה להשקפת עולמם הגלויה והסמויה, אבל כל זה אינו מפריע לנו כל זמן שהיא סמויה ושהיא לא מפריעה לקיומו של דיון עניני שיש בו בכדי ללמוד וללמד. ואם תמצי לומר שראית הטפות רבות בעד ונגד האורתודוקסיה ללא מחאה נמרצת מצד ההנהלה הרי שאנו מוסרים מודעה כי שורש העדר המחאה הוא בעצלנותם ועיסוקיהם הרבים של מנהלי הפורום. ולמרות האמור הרי שיש להודות ולציין לשבח כי מדי פעם אנחנו נזכרים בחובתינו הק' ומכוחה מוחקים ללא רחמים הודעות ואשכולות שלמים כולל הודעות צדיקים גמורים שטרחו להתדיין עם מטיפים שונים, או סתם גסי רוח חסרי רוח, מדין אוי לרשע ואוי לשכנו.
ולמי שאינו מחוייב לרוח הפורום, לפחות מן השפה ולחוץ, אני מבקש בכל לשון של בקשה אנא חפשו לכם מקומות אחרים לבלות בהם את שעות הפנאי.
על כן הסכנה הלכאורית שפורום זה מהווה לרשת הביטחון שנרקמה מסביב לפרטים אלו ואחרים אינו מהווה שיקול כלל וכלל בשיקולי ההנהלה מול העקרון הקדוש העומד בבסיס קיומו. כמו כן, אנחנו אוטמים את אוזנינו מול שוועת כמה הורים אשר יוצאי חלציהם חזרו בתשובה גמורה וחתמו קבע בפונביז' בעקבות עיון באשכולות פורום זה.
נשלח ב-10/7/2011 20:13
לא מבין
אני לא כ"כ מבין איך זה אפשרי, בא בחור בן 18+ בערך ובגלל שהוא קורא באיזה פורום, (נא לא להעלב כל כותבי הפורום היקר עכצח) אז הוא מתבלבל, מה הוא תינוק, אז מישהו אמר משהו, בעילום שם, so what?
אולי הם היו כבר מובלבלים קודם ?!
ואז אדרבה הפורום יכול להיות מקום להבנה ?
עכ"פ באמת אני לא מבין את הרקע האבסורדי של בלבול ע"י פורום, חשוב ככל שיהיה
מישהו מוכן להחכים אותי על איזה תשתית נפשית הבחורים האלו יושבים ?
נשלח ב-10/7/2011 21:59
בחור\בת\אברך\אשת חבר\תייר\מטייל גולשים לכאן כך (למי שלא יודע)
"בחדרי חרדים הפורטל החרדי הגדול בעולם = אתר הבית לשמורי המצוות ברשת"
כלומר זה מקום שמיועד לחרדים מתחילה ופונה לחרדים לבוא לגלוש לכאן בלי פחד או מה, הרי זה "אתר הבית (החם) של שומרי המצוות ברשת" כך נכתב בפתח האתר,
אז אנא אני לא הבנתי כלום את דברי המנהל לעיל, יש הרבה אתרים ברשת שאף חרדי לא יגלוש לשם מסיבות מובנות
כאן זה פורום שהחרדי בא לשמוע וללמוד וללמד מתלמידי חכמים, הוא במפורש לא בא לשמוע אנשים אחרים שממש לא מעניין אותו כלל וכלל אותם יכול למצוא באתרים שלהם, ובאים לכאן אנשים שרוצים לשמוע את החרדים ולדון עם חרדים ולשמוע ולהתווכח וכדומה, הכל טוב ויפה אבל לומר שאין הפורום שייך לציבור מסויים ומיועד אליהם ??? הרי כך נכנס המבקר לפורום שלנו ??
אני מבין שפעם זה היית חלק של הייד פארק אבל כבר הרבה זמן היא לא חלק מהייד פארק היא חלק של "בחדרי חרדים הפורטל החרדי הגדול בעולם = אתר הבית לשמורי המצוות ברשת"
תוקן על ידי maxmen ב- 10/07/2011 22:56:17
נשלח ב-13/7/2011 04:30
אצרף את תמיכתי לפותח האשכול. אסייג שקשה לי להאמין שיש הרבה בחורים "מבולבלים" ושבורים בגלל הפורום כאן. וכמובן, שאין לי קצהו של מושג כמה ומאיפה גולשים לכאן, ולנע"ד גם לפותח האשכול אין מקורות בספקיות הנט אניח זאת בצ"ע.
אך דבריו נכונים הן מבחינת אחראיות חברתית, והן פילוסופית.
שוו בנפשים שמשטרה של צפון קוריאה ה"הזויה" קורס והגבולות נפתחים לעולם הרחב, אינני יודע כיצד ואיך לדמיין את ההלם, התדהמה, הבלבול והמבוכה, שישרור בקרב כל נער צפון קוריאני מצוי, השקרים שהעליטו אותו כל השנים מתנפצים כבועות עשויות שמפו רך, והקרקע היציבה והוורדה עליה גדל נשמטת לו לטובת תהום אין סופית לא ברורה מאיימת ומלגלגת כאחד. אין בליבי ספק שהרבה מהם יראו בכך תעתועי דמיון וחלק מהם אף יהפכו לתשושים בנפשם.
לענייניו, דווקא חטאים כאלה ואחרים הקיימים ברשת, קלים יותר לעיכול במוחו של נער שגילה את העולם, מאשר שאלות, תהיות, כפירה עניינית, ובית מטבחיים לכל הפרות הקדושות.
אין הוא קורא לביטול המקום, בגלל נזק פסיכולוגי.. או ערעור אמונה. אלא להבנה אנושית מה הפוטנציאל ההרסני שיש במקום הזה כפורום פתוח לכל.. וקריאה להבנה ולעידון הדיונים עכ"פ בקרב החברים האחראיים.
גם הוא מבין את עוצמת האמת באמירה "פורם פתוח" ללא כפיה דיכוי ודיקטטורה, אף הוא יודע שכל דרך אחרת היא שקרית נבזית בהמתנית חצופה וחסרת כל הצדקה שהיא.
אך כשם שבטבורה של הודו לא תזבחו פרות טרם יתחסנו תושביה נפשית בפני מחזות הזוועה, גם כאן על תזבחו פרות קדושות בטבורו של אתר חרדי טרם יתחסנו סקרני הפורום למינהם... אחרי הכל יש לכם אחראיות גם על הצד הסוציולוגי.
והדבר נכון גם פילוסופית להרבה חרדים חסר כלים להתמודד עם הרציונליות הציניות (הפשטות ? ) בפורום, הם רגילים לחינוך עם אתוס וריבוע, ומעבר לחסכים פסיכולוגיים, ישנם נכויות במרחב התפישה. ששבירת הכלים לא רק שאינו יעיל גם אינו נתפש..
הנקודה היא שעצכ"ח מעולם לא התיימר להיות פורום חרדי.
נשלח ב-13/7/2011 09:46
אמשלום כתב:
[מקסמן,
הטיעון שלך לא רק מוזר, אלא גם קצת חצוף, שהרי לא עצכח בא בתחומו של "הפורטל החרדי", אלא "הפורטל החרדי" בא בתחומו של עצכח...
למי שלא זוכר, מומלץ לעיין כאן - http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2881447&forum_id=1364
ואפילו כאן - http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=1581522&forum_id=1364]
אמשלום היקרה:
נווווו אז מה ? המציאות היא שהיא עכשיו כמו שהיא והגולש החרדי התמים נכנס לכאן בבטחה שהוא בבית בין חברים, וגם חושב כמה יפה שאחרים מאחינו בני ישראל מרגישים גם בבית לגלוש לכאן לתת מתבונתם ולהתווכח ולדון יחד,
תראי שפותח האשכול זועק "חוסו על הנפש" הוא מבין שהוא מדבר עם אחים שלו במגזר, אז אם זה באמת פורום חרדי אז יש טעם לדון איתו, ואם זה לא חרדי ועובדים כאן על כולם בעיניים ?! אז פותח האשכול צודק בכפליים ! כלומר היא לא חרדית והיא תחת שם חרדי באתר חרדי ודן בנושאים דת ואמונה של היהדות (כך נראה לי, אולי דת ואמונה מוסלומים ?) לא נותנים כאן לתת ביקורת על החברה והמדינה, מותר רק לדון בביקורת על חרדים, כלומר השם "עצור כאן חושבים" זה לא עצור כאן חושבים מהי מדינה ? מהי חברה ? וכל עניין ועניין רק עצור לחשוב על האמונה שלך ! ושל מי ? של הציבור הכללי ?? נוווו קצת ברצינות !
אני אישית לא הייתי מנסה לבקר את הציבור שלי בפורום זר בפורום של מגזרים שלא שייכים לביקורת ולנושאים שאני רוצה לדון בהם, 1, בשביל מה זה מעניין אותם 2, ברצוני לבקר בכדי לתקן אז אני פונה במפורש למגזר שלי 3, הרי זו סתם רכילות לדבר בפורום זר על השקפת הציבור שלי, 4, הציבור הכללי לא שייך לחשיבה החדשה שאני רוצה לתת מתוך המקורות שלנו לציבור שלנו, כל עמלי לתת את הרציונאל שביהדות לא מעניינת את הציבור הכללי כלל וכלל,
לדעתי זה באחריות המנהלים לתקן את זה מה שיותר מהר, אסור לפורום להיות במסגרת הזו בשום פנים ואופן, לא מדובר כאן בריב בין המנהלים להייד פארק או אני לא יודע מי, מדובר בהונאת הציבור החרדי באונס או בשוגג זה ממש לא משנה אנו לא בגן ילדים שניתן לטעון שאנו אנוסים,
אגב: בואי אולי נראה מה חושבים הציבור הכללי על הפורום ומה הם מפרסמים על הפורום, והנה
ראי מה כתוב בויקיפדיה
עצור כאן חושבים
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
עצור כאן חושבים הוא פורום אינטרנט באתר הייד פארק המתמקד בדיונים בנושאי יהדות.
הפורום נוסד בשנת 2002 על ידי קבוצת חרדים שהתנגדה לגישה לא שכלתנית לדת שמאפיינת לדעתה את החברה החרדית העכשווית. המוטיבציה הראשונה לפתיחת הפורום באה מתלמידי הרב אהרן מילר (למשפחת מולר), תלמיד חכם חרדי שהשקפתו הדתית השכלתנית המיוחדת הפכה אותו קורבן לרדיפת הקנאות החרדית[1]. מייסדי הפורום גם הרגישו זיקה להשקפתו של הרב גדליה נדל, שעל אף שהיה מקובל בחברה החרדית כולה, היה בעל דרך מיוחדת במינה במחשבה ההלכתית.
דמות בולטת ממייסדי הפורום היא זו של "מיימוני", תלמיד חכם חרדי שהשקפתו עוצבה על ידי הגישה הרציונלית של הרמב"ם. מיימוני דוחה בין השאר את אמיתות ספר הזוהר. הואיל והוא מעוניין להישאר בחברה החרדית, והואיל והוא יודע שהשקפותיו עלולות להפוך אותו למנודה, הוא אינו מביע אותן בפומבי. באותה צורה נוהגים משתתפים רבים נוספים בפורום מאותן סיבות.
זמן מה אחר פתיחת הפורום תפס בו משתמש נוסף בשם "רב סיינפלד" מקום חשוב. "רב סיינפלד", חרדי אמריקני, הוא בעל דעה נחרצת בגנות הסגירות שהשתלטה על החברה החרדית בישראל. את השקפתו על מקומו של הפורום הוא ביטא כך:
הנה עיתון הארץ כותב:
עצור, כאן חושבים
אפליקציית הארץ ל iPhone - עכשיו באפ-סטור >
בניגוד לחסינות שממנה נהנה הרב גדליה נדל, כמה מתלמידיו המובהקים, שפעלו בעיקר בבני ברק, נרדפו על ידי גורמים מרכזיים בחברה החרדית. הם ירדו למחתרת, ואינם מעיזים להיפגש בקבוצות גדולות. התלמידים, שמכנים את עצמם "המקוריים" ומתאפיינים בפתיחות לא רגילה, מחשבה רציונליסטית ונועזת מנקודת מבט חרדית לפחות - הם מושפעים משפינוזה, והסופרת איין ראנד היא גיבורתם - העתיקו את פעילותם לאינטרנט וייסדו לפני כשנתיים את הפורום החרדי "עצור, כאן חושבים". לאחר מותו נפתח בפורום אשכול ארוך לפרידה מ"מורנו ורבינו זצ"ל, הרב גדליה נדל".
בתחילת דרכו התנהל הפורום ככולל וירטואלי ממש. כעשרה כותבים קבועים ניהלו ביניהם פלפולים מורכבים בסוגיות מהגמרא, פילוסופיה והגות יהודית, מורכבים מאוד לגולש האקראי. באחרונה החלו להצטרף לשיח המרתק עוד ועוד גולשים שעוסקים במחשבת ישראל ובהגות יהודית, בהם אף כמה נשים רפורמיות ובראשן רבה אחת.
עד לאחרונה נוהל הפורום בידי אדם שכינויו הוא "רב-סיינפלד". בשיחה הציג את עצמו כבעל ייחוס ליטאי מובהק, נכד לרב חשוב. הוא בוגר ישיבות ואוניברסיטה, גר בחו"ל, בעל כיפה סרוגה ומגדיר את עצמו סוציולוג חובב של החברה החרדית, אך סירב להזדהות מעל גבי העיתון. לדבריו, לגרעין המייסד של ה"נדליסטים" הצטרפו הרבה בעלי כיפות סרוגות, כמה פרופסורים למחשבת ישראל, חסידים, דתיים לשעבר ועוד.
אחד הגולשים הספיד את הרב נדל בשיר "האיש ההוא". השיר מרמז על המקורות האקלקטיים שמהם שואבים תלמידיו, חברי הפורום, שאינם נרתעים מלדבר כמעט על שום דבר, חוץ מרכילות או פוליטיקה. אחת השאלות שהתעוררה בפורום, באשכול שנפתח לאחר פטירתו של הרב, עסקה באמיתות הסיפורים בתורה. עוד דנו בפורום על המוסריות של החזרה בתשובה, העיוות שבהחמרה, שיטות הלימוד בישיבות ועוד. אבל בין הנושאים ההגותיים, הם מספיקים לדבר גם על הארי פוטר, על שירה עברית ועל נעמי שמר.
גם הפורום השני בחשיבותו נמצא באתר היידפארק. זהו הפורום "עצור כאן חושבים", המוכר יותר בכינוי עצכ"ח. הפורום הוקם לפני חמש שנים בידי קבוצת תלמידי חכמים ביקורתיים באשר למערכת האמונות החרדית. המקימים מזוהים עם ר' גדליה נדל (2004-1923), אחת הדמויות החרדיות המסתוריות והשנויות במחלוקת בדור האחרון. ר' גדליה היה מתלמידיו המקורבים של החזון איש, אך בשל חריגותו לא הגיע לעמדת הנהגה. בניגוד להשקפה החרדית, המבוססת על אמונה תמימה, טען ר' גדליה כי מאחורי החוקים ההלכתיים עומד מבנה מוסרי המתאים לשכל האדם ושאותו חובה על האדם לפענח. כמו כן הוא התנגד לנוהג החרדי של פרנסה מלימוד תורה והתפרנס מייצור יין. דעותיו הקימו עליו לא פעם מתנגדים עזים, ולולא זכותו של רבו הגדול הוא היה מוחרם.
אך זכות הנעורים של הקירבה לחזון איש לא עמדה לכמה מתלמידיו, שנרדפו בידי הממסד החרדי ונאלצו לרדת מהארץ. בתקופת הרדיפות פתחו כמה מהם את הפורום במטרה להפיץ את דעותיהם ולעורר דיון ביקורתי. הפורום משך אליו את כל האאוטסיידרים החרדים - למן כופרים גמורים, החיים כאנוסים במסגרת החרדית מחמת היותם נשואים ובעלי משפחות, ועד חרדים אדוקים בעלי ביקורת על הפוליטיקה החרדית. בשנים הראשונות לקיומו שימש הפורום בעיקר לדיון בנושאים תיאולוגיים וסוציולוגיים. בחסות הדיונים, ובאמצעות מפגשים סודיים למחצה בין חברי הפורום, נוצרה קהילה של אינדיבידואליסטים מרדנים המעודדים איש את רעהו לעמוד אל מול הדיכוי של הממסד החרדי.
בניגוד לפורום-האב, שהיה לאתר חובה לכל המתעניין ברכילות ובחדשות העולם החרדי, נודע עצכ"ח בעיקר כפורום לדיונים מעמיקים, למן מקורו ההיסטורי של ספר הזוהר ועד שאלת האמונה במעמד הר סיני. השילוב בין הביקורתיות לבין האינטלקטואליות הפך את עצכ"ח למושא להתקפות מצד הגולשים החרדים. משתתפי הפורומים החרדים מצאו בכופרי-עצכ"ח את האחר הווירטואלי שמאפשר להם לשמר את זהותם. כך נוהגים לדוגמה משתתפי "בחדרי חרדים" להזכיר את עצכ"ח בכינוי "הפורום שאסור להזכיר את שמו".
כיום, לאחר חמש שנות קיום, אפשר לקבוע כי הציפיות שתלו בו המייסדים החרדים נחלו כישלון חרוץ. הפורום לא הצליח להתרחב אל מעבר לקבוצת מקימיו. הביקורתיות החריפה כלפי עיקרי האמונה מרתיעה את הגולשים החרדים ברשת מלהשתתף בו. בשנים האחרונות אף הצטרפו לעצכ"ח כותבים שאינם משתייכים כלל לחברה החרדית, והם שינו לחלוטין את האופי החרדי של הפורום. הפורום שומר על רמתו הגבוהה בזכות משתתפים הבאים מכל קצווי הקשת, למן חסידים ועד רבּוֹת רפורמיות, אך מאבד את ההילה החרדית שלו.
נשלח ב-13/7/2011 10:32
איילים וכל מי שתוהה על עצם הבקשה של "חוסו", דומני שהעקרון שעומד בתשתית הבקשה שאמור גם להתאים לרצון של כל אדם מתוקן, הוא שע"י דברים לא זהירים שנכתבים בפורום מגיע נזק לאנשים (לפחות לפי טענת הכותב) ולא רק נזק בתחום האמונה ו/או העדרה (שיש שיאמרו ולעתים בצדק שאינו נזק אלא דוקא תועלת) אלא גם ואולי בעיקר בתחום הנפשי, בערעור אישי ומשפחתי וכיו"ב. כמובן אפשר לטעון ובצדק מה שהסיבה העיקרית לכך אינה הפורום, ובכל זאת דומני שלאדם בעל מוסר קשה לומר "ידינו לא שפכה" אם אינו זהיר וכותב את דבריו באופן מסויג שמאפשר לקורא לשקול אותם היטב ולעקל אותם, בבחינת עושה "מעקה לגגו". אבל אם נזהר האדם בכל מה שצריך להיזהר ובכל זאת נפל הנופל, הרי ודאי שהאחריות נופלת ( :-) ) על הנופל (שכנראה לא נפל אלא קפץ ...) /או ומחנכיו. והישר יעשה חשבון עם עצמו במה יכל להיזהר ולא נזהר ויכול להיות שבא מכך נזק לאחרים. (גם אם באותה שעה אולי זה היה הדבר הנכון לעשות, ייתכן שעכשיו נכון להיזהר יותר וכן על זה הדרך)
נשלח ב-13/7/2011 10:43
מקסמן צודק שכל קשר בין הפורום הזה לאכסניה שלו מקרי בהחלט.
נשלח ב-13/7/2011 12:41
[מקסמן,
יש הרבה מה להגיב על מה שהבאת, אבל אתחיל בשאלה - כיוונת דבריך על "הגולש החרדי התמים", ואני תוהה מי הוא ובמה מתבטאת תמימותו. האם בכך שהוא גולש כי חשב שרבניו מתירים לו שימוש באינטרנט? אולי בכך שחיפש אתרים פורנוגרפיים כשרים, והגיע על לא עוול בכפו לדיוני כפירה על האבולוציה רח"ל?
דייר,
ושוב יש להזכיר, כי האכסניה בחרה בפורום (ליתר דיוק - כפתה עצמה עליו) ולא להיפך.]
נשלח ב-13/7/2011 12:52
כנראה שהפורום הזה הוא עסק כדאיי. אם בעל האכסניה רוצה באכסונו