בית פורומים חרדים מתוקים

ראיה מטושטשת שאלה ארוכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/7/2011 15:50 לינק ישיר 
ראיה מטושטשת שאלה ארוכה

יש לי שאלה!

אתמול בחום של ניו יורק. יצאתי לכמה דקות התחלתי להרגיש רעד קל בידים.
ראיה קצת מטושטשת.
ובא לי להקיא, למרות שלא היה לי מה להקיא.

מכשיר לבדיקת סוכר לא היה לי
אבל הבנתי שזה סביר שהסוכר יורד לי חזק.
שלחתי משהו מיד שיקנה לי משקה עם סוכר.
לאט לאט הכל חזר.

היגעתי הביתה לאחר כשעה וחצי בדקתי סוכר והיה 95
לא יודע אם זה סביר אחרי בסקבוק של שתיה מאוד מתוקה.
כמה דקות אחרי זה הירגשתי שוב מזור
בדקתי והיה 77.
לא לקחתי שום תרופה, אכלתי רגיל לחם רגיל, שבדרך כלל אני אוכל לחם מיוחד.
בלילה לפני השינה כשעתיים אחרי זה היה לי 184 לקחתי רק תרופה אחת
והבוקר היה לי 105

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2011 16:12 לינק ישיר 

היית במצב של היפוגליגקמיה, ללא ספק. וזה שבלילה היה לך 184 זה כנראה מהטראומה שהגוף עבר. 
בבוקר זה כנראה נורמלי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2011 19:27 לינק ישיר 

בכדי שלא תגיע שוב למצבים כאלו תמיד! אבל תמיד תיקח איתך את הגלוקומטר.
כשיש לך היפו יש לשתות כוס שתיה ממותקת או לחילופין כף סוכר, ולאחר מכן יש לאכול משהו פחמימה מורכבת כלחם מלא, אטריות, קרקרים וכו' בכדי לשמור על רמת סוכר נאותה עד הארוחה הבאה.
אם אתה לוקח כדורים יש להקפיד לקחת לאחר כשעה את הכדורים בכדי שהסוכר לא יקפוץ כמה שעות אח"כ

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2011 22:51 לינק ישיר 

לקראת ימי הקיץ מזהירים במרכז לסוכרת נעורים במרכז רפואי זיו: מנות האינסולין עלולות להינזק בטמפרטורות גבוהות ולסכן את חיי הסוכרתיים

כבר במהלך ימי חג השבועות שהיו חמים במיוחד השנה, פנו חולי סוכרת רבים למרכז בריינין לסוכרת נעורים, שבמרכז הרפואי זיו בצפת, לקבלת מנות אינסולין חלופיות במקום המנות שהתקלקלו עקב החום הכבד. במרכז קוראים לסוכרתיים ובני משפחותיהם לנהוג משנה זהירות לקראת חופשת הקיץ הקרבה ואיתה הבילוי בטיולים, בים וחשיפה לשמש על מנת לא לחשוף את מנות האינסולין לחום כבד ובכך לסכן את חייהם.

ד"ר אורנה דלי-גוטפריד, מנהלת מרכז בריינין לסוכרת נעורים, במרכז הרפואי זיו מסבירה, כי כאשר האינסולין, העשוי חלבון נחשף לטמפרטורות גבוהות, הוא משנה את מבנהו והתרופה הופכת לבלתי יעילה.
ד"ר דלי גוטפריד אומרת, כי עבור חולי סוכרת נעורים מדובר בסכנת חיים. כאשר ישנו מחסור של אינסולין הגוף מתחיל לפרק שומנים וחלבונים. כתוצאה מפירוק השומנים נוצרים קטונים שהצטברותם בדם גורמת לחמצת מטבולית סוכרתית. מצב זה בצורתו הקיצונית, מהווה סכנת חיים.

"בקיץ הישראלי הטמפרטורות גבוהות מאוד, שהייה של אפילו שלושת רבעי שעה בחוץ עלולה להרוס את האינסולין שברשות החולה ולסכן את חייו. במקרה כזה חשוב להיות ערים לסימנים כגון רמת סוכר גבוהה, כאבי ראש, סחרחורות ובחילות ולא לתת למצב להתדרדר. במצב זה יש לפנות בדחיפות לסיוע רפואי" אומרת ד"ר דלי גוטפריד.

ד"ר דלי גוטפריד ממליצה לחולי סוכרת לא לצאת לשטח במזג אוויר חם במיוחד, אלא להישאר במקומות ממוזגים ומוצלים. אם אין ברירה והם חייבים לצאת אל מזג האוויר החם יש להצטייד בערכת אינסולין חלופית, שאותה חובה לשמור בקירור, בצידנית מלאה קרח.

המרכז לסוכרת נעורים ואנדוקרינולוגיה לילדים, בראשות ד"ר אורנה דלי-גוטפריד, מטפל בעשרות מטופלים מכל רחבי הארץ, המגיעים אליו בזכות הטיפול המתקדם המוצע. הצוות הרב-מקצועי במרפאה, הכולל רופאה מומחית ברפואת ילדים, רופא ילדים, אחות מחנכת סוכרת, דיאטנית מומחית לסוכרת, עובדת סוציאלית ופסיכולוג, פועל בגישה מערכתית מתוך הכרה בחשיבות של התגייסות המשפחה להתמודדות מוצלחת עם הקושי. הצוות הרפואי מלווה את המשפחות מרגע אבחון המחלה. בנוסף להדרכות הקבועות, צוות המרכז מקיים סדנאות למטופלים העוסקות בפן החברתי-רגשי של המחלה, בגיל ההתבגרות ובסוגיות נוספות

http://www.sukeret.co.il/newsite/news2.asp?info_id=73174

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רפואה ובריאות > חרדים מתוקים > ראיה מטושטשת שאלה ארוכה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext