בית פורומים עצור כאן חושבים

מה בין שאלה לתפלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/7/2011 09:12 לינק ישיר 
מה בין שאלה לתפלה

[לאחרונה פתחתי אשכול על זה, והוא נמחק. אנסה את מזלי לכתוב על זה עוד פעם, בסגנון אחר]

הרבה שאלות גדולות טורדות את האנושות, כבר מאז הותחל האדם לדעת ולנסח את שאלותיו ועוד עתה.

האם יש אלקים. ? מה משמעות הקיום הזה לגבינו? האמנם הוא מנהל את העולם? האמנם הוא מנהל אותו בטובו, ביושר?

הבעיה הגדולה היא שאין לנו כתובת נכונה להפנות אליה את השאלות האלה. החשיבה האנושית כבר הוכיח קנט שאיננה יכולה לספק לנו מידע אמין על שום דבר שמעבר לה. המסורה הנאמנה איך תשוב על שאלה שאין לה בכלל והיא לא מתייחסת אליה כשאלה בכלל.

אז מה עושים? מתפללים...

אביא כאן תפלה שכתבתי לאחרונה, לפי התובנה הזאת.

רבונו של עולם. אני לא יודע מי אתה. אני לא יודע אפילו אם אתה נמצא. ולא יודע אם יש דרך שאני יכול לדעת זאת.

תן לי את הדעת להכיר מה אני יכול לדעת, ובאיזה דרך אתנהג בדעתי בכל תהלוכות חיי. מהו הדעת, ולשם מה משתמשים בו.

רבונו של עולם. וגם במצבים שאני לא יודע מי אני ומה אני. כל שכן לא מי אתה ומה אתה . למדנו למצוא את נקודת המגע שלי אליך. המגע שלי במציאות ומהות אמתי.

יש עוד הרבה לדבר בענין זה, אך אחכה לראות אם יש מי שיתפוס מה אני כותב

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 09:53 לינק ישיר 

תוקן על ידי maxmen ב- 13/07/2011 10:24:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 10:51 לינק ישיר 

בכל זאת אני חושב שיש להתפלל באתה חונן לאדם דעת,,,,, וחננו מאיתך חכמה בינה ודעת,

הרי ידוע שאין שינוי באלוקים יש שינוי במקבלים כך טוען האבן עזרא בכל הזדמנות

ראה אבן עזרא קהלת הקדמה

שמע אמרי שפר לאברהם סופר כתבם על ספר לרוח משכלת: בן - מאיר נקרא מכונה בן עזרא ומצורו עזרה כבודו שואלת: להגיה חשכו להצליח דרכו אשר נשאר עד כה כעלה נובלת: ומארצו נפרד אשר היא בספרד ואל רומי ירד בנפש נבהלת: ושם לבו כונן לפרש ולשנן ואל אל מתחנן ולו התוחלת להרבות לו עצמה והוא יתן חכמה ויסלח כל אשמה בפירוש קהלת בשם אשר לו הממשלת, אחל לפרש קהלת:
אורח חיים למעלה למשכיל למען סור משאול מטה כי כאשר יתאוה האורח שנשבה לשוב אל ארץ מולדתו להיות עם משפחתו כן תכסוף הרוח המשכלת להאחז במעלות הגבוהות עד עלותה אל מערכות אלהים חיים שאינמו שוכני בתי חומר כי הגויות נמשלות לבתים ובעפר יסודם וכעניין די מדרהון עם בשרא לא איתוהי וזה יהיה אם תתלבן הרוח ותתקדש מטומאות תאות הגויות המגואלות המטנפות הקודש להתערב בשאול מטה ותשיב אל לבה לדעת יסודה ולראות סודה בעיני החכמ' שלא תכהינה וכרחוק כקרוב לפני' והלילה כיום אז תהי נתכנ' לדעת קשט אמרי אמת ויהיו מחוקקין עליה שלא ימחו בהפרדה מעל גויתה כי המכתב מכתב אלהי' הוא כי למען הראות' הובאה הנה על כן נכלאה במסגר עד עת קץ וכל זה להועיל ולהטיב לה ואם סבלה עמל שנים במספר כן תנוח ותשמח עולמי עדי עד בלי קץ כי כל מעשה יפרד והיה לארבעה ראשים טוב כולו או טוב רובו ורע בקצהו או רע כולו או רע רובו וטוב בקצהו והחלק הראשון הוא מנת בני אלהי' והחלק השני הם החיים אשר על פני האדמה והשנים הנשארים נעדרים לא יתכן המצאם כי לא יעשה יי' אלהים דבר כי אם טוב כי הכל לעולם הוא טוב וכן כתוב וירא אלהים את כל אשר עשה והנה טוב מאד ואם היה שם רע היה בקצהו כי בעבור רע מעט אין בדרך החכמה העליונה למנוע טוב רב ושורש הרע מחסרון המקבל ואם אין לנו יכולת לדמות מעשה אלהים כי אם אל מעשיו בעבור היות הכל מעשיו הנה ראינו ילבינו הבגדים השטוחים לשמש ויחשכו פני הכובס והלא הפועל אחד יוצא מפועל אחד לכן ישתנו הפעלים בעבור השתנות תולדת "המקבלים" ומחשבות בני אדם משתנות כפי תולדות גוייה וגויים והשתנות התולדות בעבור השתנות המערכות העליונות ומקום השמש והמקבל כחה והמדינות והדתים והמאכלים ומי יוכל לספר אותם וכל דרך איש זך בעיניו, ויער יי' אלהי ישראל את רוח שלמה ידידו לבאר דברי חפץ ולהורות הדרך הישרה כי כל מעשה שיעשה נוצר לא יעמוד כי כל הנבראים ילאו לברוא עצם שהוא שורש או להכחידו עד שיהיה נעדר רק כל מעשיהם דמות ותמונה ומקרה להפריד מחובר ולחבר נפרד ולהניע נח ולהניח נע על כן מעשה בני אדם תהו וריק כי אם יראת השם ולא יוכל איש להשיג אל מעלת יראתו עד עלותו בסולם החכמה ויבנה ויכונן בתבונה:

תוקן על ידי maxmen ב- 13/07/2011 11:03:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 11:11 לינק ישיר 

תשובתו האפשרית של אלוקים לתפילתך- באדום.

אביא כאן תפלה שכתבתי לאחרונה, לפי התובנה הזאת.

רבונו של עולם. אני לא יודע מי אתה. אני לא יודע אפילו אם אתה נמצא. ולא יודע אם יש דרך שאני יכול לדעת זאת.
\אתה לא חושב שאתה קצת יומרני- לדעת מי אני? האם את יודע מי אתה? האם אתה מודע למה שאתה?. שאתה מעז לדעת ולהבין מי אני? אין כל דרך לדעת מי אני- כי פשוט אין לך את הכלים לכך, ולכן בני היקר הפסק לענות ולתסכל את עצמך במאמצי סרק, שרק יגבילו את אונך להבנת דברים שאתה יכול וצריך להבין

תן לי את הדעת להכיר מה אני יכול לדעת, ובאיזה דרך אתנהג בדעתי בכל תהלוכות חיי. מהו הדעת, ולשם מה משתמשים בו
. את מה שאתה יכול לדעת,תחפש בדברים שאתה מבין או יכול להבין בהם- תחום האנושי. אתה בן אדם- רק בן אדם זה הרבה מאד,אבל זה מה שאתה לא יותר תתנהג לפי התורה שנתתי- ותהי ער לצו הצלם האלוקי שבך, בביקורת על הבנתך או של אחרים את התורה, תן ליבך שלא תסלף ושלא יסלפו. 

רבונו של עולם. וגם במצבים שאני לא יודע מי אני ומה אני. כל שכן לא מי אתה ומה אתה . למדנו למצוא את נקודת המגע שלי אליך. המגע שלי במציאות ומהות אמתי.

די אתה חוזר על עצמך הסברתי לך כבר כי בקשתך אבסורדית, תסתדר לבד בחיים יצרתי אותך כך שתוכל להתמודד לבד בחיים, אל תהיה עצלן תיתמודד על תסמוך עלי- אני לא עובד אצלך בקבלנות, לך לרבנים הם ישמחו לבלבל אותך שבסוף תעבוד בשבילם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 11:30 לינק ישיר 

ליהי אור

"לאחרונה פתחתי אשכול על זה, והוא נמחק. אנסה את מזלי לכתוב על זה עוד פעם, בסגנון אחר]"

גם הסגנון באשכול זה הוא אחר וגם הנושא אחר לגמרי ולכן שם האשכול צריך להיות :
במקום שאלות-תפילות.

"רבונו של עולם. אני לא יודע מי אתה"

תשובת רבונו של עולם:

למה אתה שואל מי אני ? מתפילתך ברור שאתה יודע מי אני. הרי אתה אמרת בפרוש  שאני ריבונו של העולם.

תוקן על ידי צענערענע ב- 13/07/2011 11:30:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 11:57 לינק ישיר 

ירוחם,
ככה עונים את המועקות ? לא אצל הא-להים שאני מכיר.
אם כבר בעיני הוא היה עונה משהו כמו, כיון שאתה רוצה ומתפלל לקרבתי ולידיעתי ולא בכסף זהב ושאר הנאות העולם, שמעתי את קולך ואעניק לך את מה שביקשת. מסתבר שלפי הנביא זה בערך מה שענה הקב"ה לשלמה בשעתו על בקשה דומה. (והאמת שגם לי הק' הוא ענה משהו דומה כשביקשת בקשה מעין זו, אם כי לקח לי לא מעט זמן לסגל כלים כדי להבין את תשובתו באופן ראוי יחסית :-) )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 12:49 לינק ישיר 

איש ציפור
אנחנו ההוכחה שאדם לא מכיר ולא יכול להכיר אותו. אתה מכיר אותו ממעוף הציפור. אני מכיר אותו מהארץ, על קרקע בטוחה,
ה' לפי המסופר בתנ"ך הבטיח לשלמה חוכמה, האם שלמה באמת היה חכם מכל אדם? אם תבדוק את הרקורד שלו- כפי שמסופר בנ"ך, הוא לא גילה חוכמה יתירה בלשון המעטה. לפי התנהלותו כלפי האלוקים כלפי העם  מבחינה מדינית .
אני חושב שהבעיה של שלמה היתה, כי הוא סמך על הבטחתו של ה', הוא חשב שהחכמה וההצלחה  בכיס שלו, והוא כבר לא צריך להתאמץ ולהזהר. כנראה שהוא לא הכיר את ה', אם אדם בן 30 סומך על הבטחה שקיבל ילד בן 10 וממשיך בכח הבטחה זו. -העובדה -שהיתה לו בעיה רצינית מאד, אלמלא הפרוטקציה של אבא דוד- שלמה היה מוכרז  כאחד שאין לו חלק לעולם הבא, הרף ההבטחה- אל תסמוך על הבטחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 12:57 לינק ישיר 

עשיו בחור טוב שלמה טיפש מה יהיה הסוף
מי הבא בתור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 13:04 לינק ישיר 

ירוחם,
אתה מחייך אותי.
           כל האנושות לומדת מחכמתו של שלמה לאורך אלפי שנים, עד שבאת.
                       מגוחך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 13:17 לינק ישיר 

איש
ראה גמרא בסנהדרין ראה מדרש רבא במדבר אבל העיקר ראה מה שכתוב במלכים, וראה את התוצאות של התנהלותו של ממלכתו השסוע, כי כפי שבנו רחבם אומר- אבי יסר אותכם בשוטים-
אני לא יודע אילו חוכמות של שלמה לומדים היום ולפני אלפי שנים? הספרים המיוחסים לו? לדברי החוקרים לא הוא כתבם, ואפילו אם כן זו  החוכמה האבסולוטית??. יש ספרי משלים והגיגים טובים לא פחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 13:31 לינק ישיר 

איש,

כל האנושות?

נסחפת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 13:36 לינק ישיר 

"וַיָּבֹאוּ, מִכָּל-הָעַמִּים, לִשְׁמֹעַ, אֵת חָכְמַת שְׁלֹמֹה--מֵאֵת כָּל-מַלְכֵי הָאָרֶץ, אֲשֶׁר שָׁמְעוּ אֶת-חָכְמָתוֹ.  {ס}"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 13:48 לינק ישיר 

ייתכן,
על פניו כן, אולי חוץ מאי אלו איזורים במזרח הרחוק, ובאפריקה, שלא מכירים את התנ"ך.

ירוחם,
ביקורת על שלמה ודאי יש , ועדין לפי הידוע לנו חכמתו היתה מפורסמת ביותר.

בנוגע לרחבעם זה שהוא לא היה בר הכי לשלוט ביד רמה כאביו , וכשניסה לעשות את זה בכח גרם לפיצול הממלכה, לא אומר שהמדיניות של אביו בהקשר הזה היתה מוטעית. (אם כי זה נושא שמצריך חפירה קצת יותר לעומק כמובן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 14:01 לינק ישיר 

איש,

נניח כי חלק נכבד מהאנושות (למעט "אי אלו אזורים") שמע על שלמה ואולי גם מאמין לכל מה שכתב בתנ"ך.

האם ניתן לומר כי כל האנושות לומדת מחכמתו של שלמה לאורך אלפי שנים.

כמה אנשים יכולים לצטט דבר חכמה מפי שלמה?

כמה חרדים יודעים לעשות זאת?

וזה עוד לפני שאלת ייחוס הספרים.

למה זה חשוב?

בגלל הנטייה להפוך כל דבר למוסכם ומקובל על כל האנושות.

מי שמערער, הוא מגוחך...

אגב, האם בעיניך יש משקל לדעת חלק גדול מהאנושות על אלוהותו של ישו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 14:23 לינק ישיר 

יהי,

לעולם לא תזכה לתשובה לשאלתך.

כידוע לך, תשובה מעין זו עדיין לא תועדה, למרבה הצער.

אם אינך שייך לעדת הנבערים.

אם אינך שייך לכת ההוזים.

אם אין בכוחך להאמין במה ששכלך מפקפק.

אם אינך שייך לכת המשחקים בדעתם כחומר ביד היוצר. ברצותם מאמינים וברצותם מפקפקים.

אם אינך חפץ להתייסר בכף הקלע של הספק.

אם אין בכוחך לאחוז בדרך ישראל סבא, לכסות ולעצום את העיניים כל היום, לא רק בשעת אמירת ה' אחד. בחינת שוויתי לנגדי תמיד.

אין לך אלא להביט נכוחה אל מול המראה. להבין כי מישהו טעה וכתוצאה מכך גם הטעה.

לחיות את החיים באיזי, בלי נערווין. המינימום המתבקש כדי לא להתעמת עם הסביבה, ולחכות ליום בו תמלא הארץ דעה והייתה לה המלוכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 15:00 לינק ישיר 

אישי
הגמרא אומרת- אין אדם חוטא אלא אם נכנס בו רוח שטות. מה דעתך על חוכמתו הגדולה של שלמה, זו לא מעידה חד פעמית!

מלכים א פרק יא

א) וְהַמֶּלֶךְ שְׁלֹמֹה אָהַב נָשִׁים נָכְרִיּוֹת רַבּוֹת וְאֶת בַּת פַּרְעֹה מוֹאֲבִיּוֹת עַמֳּנִיּוֹת אֲדֹמִיֹּת צֵדְנִיֹּת חִתִּיֹּת:
(ב) מִן הַגּוֹיִם אֲשֶׁר אָמַר יְקֹוָק אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל לֹא תָבֹאוּ בָהֶם וְהֵם לֹא יָבֹאוּ בָכֶם אָכֵן יַטּוּ אֶת לְבַבְכֶם אַחֲרֵי אֱלֹהֵיהֶם בָּהֶם דָּבַק שְׁלֹמֹה לְאַהֲבָה:
(ג) וַיְהִי לוֹ נָשִׁים שָׂרוֹת שְׁבַע מֵאוֹת וּפִלַגְשִׁים שְׁלֹשׁ מֵאוֹת וַיַטּוּ נָשָׁיו אֶת לִבּוֹ:
(ד) וַיְהִי לְעֵת זִקְנַת שְׁלֹמֹה נָשָׁיו הִטּוּ אֶת לְבָבוֹ אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים וְלֹא הָיָה לְבָבוֹ שָׁלֵם עִם יְקֹוָק אֱלֹהָיו כִּלְבַב דָּוִיד אָבִיו:
(ה) וַיֵּלֶךְ שְׁלֹמֹה אַחֲרֵי עַשְׁתֹּרֶת אֱלֹהֵי צִדֹנִים וְאַחֲרֵי מִלְכֹּם שִׁקֻּץ עַמֹּנִים:
(ו) וַיַּעַשׂ שְׁלֹמֹה הָרַע בְּעֵינֵי יְקֹוָק וְלֹא מִלֵּא אַחֲרֵי יְקֹוָק כְּדָוִד אָבִיו: ס
(ז) אָז יִבְנֶה שְׁלֹמֹה בָּמָה לִכְמוֹשׁ שִׁקֻּץ מוֹאָב בָּהָר אֲשֶׁר עַל פְּנֵי יְרוּשָׁלִָם וּלְמֹלֶךְ שִׁקֻּץ בְּנֵי עַמּוֹן:
(ח) וְכֵן עָשָׂה לְכָל נָשָׁיו הַנָּכְרִיּוֹת מַקְטִירוֹת וּמְזַבְּחוֹת לֵאלֹהֵיהֶן:
(ט) וַיִּתְאַנַּף יְקֹוָק בִּשְׁלֹמֹה כִּי נָטָה לְבָבוֹ מֵעִם יְקֹוָק אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל הַנִּרְאָה אֵלָיו פַּעֲמָיִם:
(י) וְצִוָּה אֵלָיו עַל הַדָּבָר הַזֶּה לְבִלְתִּי לֶכֶת אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים וְלֹא שָׁמַר אֵת אֲשֶׁר צִוָּה יְקֹוָק: פ
(יא) וַיֹּאמֶר יְקֹוָק לִשְׁלֹמֹה יַעַן אֲשֶׁר הָיְתָה זֹּאת עִמָּךְ וְלֹא שָׁמַרְתָּ בְּרִיתִי וְחֻקֹּתַי אֲשֶׁר צִוִּיתִי עָלֶיךָ קָרֹעַ אֶקְרַע אֶת הַמַּמְלָכָה מֵעָלֶיךָ וּנְתַתִּיהָ לְעַבְדֶּךָ:
(יב) אַךְ בְּיָמֶיךָ לֹא אֶעֱשֶׂנָּה לְמַעַן דָּוִד אָבִיךָ מִיַּד בִּנְךָ אֶקְרָעֶנָּה:
(יג) רַק אֶת כָּל הַמַּמְלָכָה לֹא אֶקְרָע שֵׁבֶט אֶחָד אֶתֵּן לִ בְנֶךָ לְמַעַן דָּוִד עַבְדִּי וּלְמַעַן יְרוּשָׁלִַם אֲשֶׁר בָּחָרְתִּי:

הגמרא בשבת שואלת- איפה חוכמתך הגדולה שלמה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה בין שאלה לתפלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext