|
|
| נשלח ב-13/7/2011 21:26 |
|
| |
אמממ, לטעמי פרויד לא התקרב לקרסוליו כלל. לגבי פולנסקי תמהתני אם הבנת למה התכוונתי. (נראה לי שלא...)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2011 21:47 |
|
| |
איש בא נעשה סדר- אתה כתבת בהודעה הראשונה, כי צריכים לבקש בתפילה מה' כמו שלמה-. הנושא היה והוא התפילה ולא החכמה. אגב אם תלמד טוב את הנושא תגלה. כי התפילה המפוסמת הזו- וכן תשובתו של אלוקים המפורסמת. לא התרחש במציאות, הכל היה חלומו של שלמה- והוא הוא שסיפר את חלומו לכותב או רושם הספר. ונחזור לעיקרי דברי על שאלתו ותשובתי לעל האשכול- כל השאיפות והרצונות לקשר עם אלוקים בתפילה של דו שיח של אני אתה. לדעתי- בלתי אפשרי- והוא חלומו ודמיונו של המתפלל. מודה- כי הדבר עושה טוב למתפלל, וכו וכו. אבל בסופו של דבר. עם התפילה ובלי התפילה. הכל תלוי באדם, ובהתנהגותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2011 22:33 |
|
| |
ירוחם, 1. לא כתבתי בשום מקום שצריך לבקש. ואני גם לא חושב כך, בעיני אשרי מי שמבקש בקשה כזו, אבל לא "צריך לבקש" מי שמבקש את זה כי "צריך" שלא יבקש. (ואית דגרסי שמכ"מ אחרי המעשים הולכים הלבבות וצ"ע.) 2. חלומו של שלמה הוא חלק מהמציאות ובמקרה הזה חלק מספיק חשוב לפחות לדעת הנביא שכתב ופרסם אותם. 3. התאוריה שלך על התפילה היא הבל מקלדת בעלמא , בפרט כל עוד לא הבאת לה ראיה בת משמעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2011 22:44 |
|
| |
הראיה צריך להביא מי שטוען כי לתפילה יש משמעות כל שהיא חוץ מלמתפלל בעצמו, סאטיסטית יותר בקשות ותפילות לא נענו מאשר נענו. היה כאן דיון באשכול על התפילות. הטוען שלתפילה יש ערך מעשי שיוכיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2011 23:03 |
|
| |
ייתכן:
זה לא פייר כי הספקן יכול כל הזמן לרקוד טנגו, אתה טוען לדייר למה הוא אומר דברים בלי כיסוי כביכול, בזמן שאת שאלתך אתה לא צריך כיסוי כי רק שאלת, כלומר כספקן תשאל כמה שתרצה ותחשוב שאתה לא צריך כיסוי לכך,
אבל אני ישאל גם כן כספקן: ובכן למדת קהלת משלי ושיר השירים ??? ואם כן האם בעיון רב ??
אני כן למדתי ולא היית מתפלא אם יבואו איזה חוקרים ויאמרו לי ששלמה המלך הביא לאנושות את תורת הנפש והפילוסופיה,
1, כי ספריו מפורסמים אלפי שנים ותרגמו אותו כבר לשפות זרות במאה השלישית לפני הספירה מה שאין כן ספרים מהמזרח שאנו נהנים מהם רק באלף האחרון ולא מפורסמים כמו ספריו, 2, כי יש הרבה חכמה בספריו באמת,
אז שדייר אומר כך הוא שמע מאחרים ולא ביקש כיסוי כי הוא סומך על דבריהם של אחרים שהם דיי אמינים אצלו,
ואתה מבקש ממנו כיסוי כספקן ?! נוווו האם אתה לא סומך על הפיזיקאי בלי כיסוי ?
לעצם העניין: איש ציפור לא אמר משהו רחוק מהדעת האנושות (המערבית לפחות, שמהם מושפעים היום כל האנושות) בוודאי השפעו מספריו של שלמה המלך,
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2011 23:35 |
|
| |
ירוחם, הטריק הזה של להפיל את חובת ההוכחה על הצד השני עתיק אך מטופש. אין לי בעיה שתגיד שלא בא לך להוכיח ושזו דעתך, אבל הקביעות האלו על מי צריך להוכיח ומי לא מיותרות לגמרי.
מקס, יפה כתבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2011 09:07 |
|
| |
ייתכן חושב בצורה פשטנית מאד האם מישהו יודע לצטט ממשלי או משיר השירים לא ייתכן זו לא הכוונה הכוונה שתובנות של שלמה המלך על תורת הנפש רוחניות ועוד שלל נושאים הועברו לעמים מסביב והפכו לנחלת האנושות גם אם המקור נשכח. תחשוב קצת יותר בגדול זה יעזור לך בחיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2011 09:32 |
|
| |
בקצב החשיבה בגדול של דייר (ועוד כמה)לא ירחק היום ונגיע שוב לאשכול הזכור לטוב (שהגיע כזכור ל60 עמודים כולל הדיון על האוטיסטים)שכותרתו היתה:" האם שלמה המלך ידע פיזיקה מודרנית"
(נא לא לשכוח שאז מדובר היה בילד בן תשע כמדומני)
"ובחפצנו להעריך כראוי את הספר המיוחד במינו הזה עלינו, ראשית כל לדעת באיזו תקופה נכתב. שלמה המלך אי-אפשר שיהיה מחברו. דבר זה נראה ברור לא רק מפאת המחשבה שאינה הולמת את תקופתו של שלמה המלך, אך גם מפאת הסגנון וצורת הלשון, שבימי ראשית בנין הבית הראשון היו לגמרי אחרים, ועוד לא הגיעו לשלמות ספרותית כזו. כל הקורא את כתבי-הקודש בעין פקוחה ובשיקול הגיוני וטוב טעם ימשש זאת כמו בידים. המסורה מיחסת את הספר לשלמה, כמו שנאמר בפסוק הראשון: "דברי קהלת בן דוד מלך בירושלים". אך הלא גם על איוב נאמר בפירוש: "איש היה בארץ עוץ איוב שמו" – ובכל זאת הרשה לו אחד מחכמי התלמוד להחליט, שאיוב לא היה ולא נברא אלא משל היה"
.
http://www.benyehuda.org/epstein/040.html
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2011 09:39 |
|
| |
עוד חכמה אחת. העמים באו לשמוע איך שלמה המלך משחק לגו בחצר וחזרו מלאי התפעלות לארצותיהם ומלכת שבא קנתה לו פאזל 1000 חלקים וממש התלהבה איך הוא מחבר אותו תוך שעה. תעשי לי טובה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2011 09:44 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | "ובחפצנו להעריך כראוי את הספר המיוחד במינו הזה עלינו, ראשית כל לדעת באיזו תקופה נכתב. שלמה המלך אי-אפשר שיהיה מחברו. דבר זה נראה ברור לא רק מפאת המחשבה שאינה הולמת את תקופתו של שלמה המלך, אך גם מפאת הסגנון וצורת הלשון, שבימי ראשית בנין הבית הראשון היו לגמרי אחרים, ועוד לא הגיעו לשלמות ספרותית כזו. כל הקורא את כתבי-הקודש בעין פקוחה ובשיקול הגיוני וטוב טעם ימשש זאת כמו בידים. המסורה מיחסת את הספר לשלמה, כמו שנאמר בפסוק הראשון: "דברי קהלת בן דוד מלך בירושלים". אך הלא גם על איוב נאמר בפירוש: "איש היה בארץ עוץ איוב שמו" – ובכל זאת הרשה לו אחד מחכמי התלמוד להחליט, שאיוב לא היה ולא נברא אלא משל היה"
|
|
איך עובדים על אנשים בעיניים.
"הדבר ברור", "המחשבה אינה הולמת", "הסגנון היה אחר", "עין פקוחה", "שיקול הגיוני וטוב טעם (?)".
מילים גבוהות וחסרות כל כיסוי והצדקה.
אחד זלמן אפשטיין מחרטט בעיתון הארץ וזה כבר נהייה קדש קדשים מול המסורת של כלל ישראל.
ועל זה אנשים מאבדים את עולמם בעולם הזה ובעולם הבא.
לא יאומן כי יסופר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2011 09:55 |
|
| |
בהמשך לדבר צענע -בענין הלשון של הספרים המיוחסים לשלמה. המילה פרדס אינה מילה עברית היא פרסית. והיא מופיע יחידאית- רק בקהלת ובשיר השירים. על המשפט מלך הייתי בירושליים אין צורך להרחיב. חוכמתו אכן היתה גדולה אם רק אלף נשים הצליחו לבלבל אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2011 10:14 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | בהמשך לדבר צענע -בענין הלשון של הספרים המיוחסים לשלמה. המילה פרדס אינה מילה עברית היא פרסית. והיא מופיע יחידאית- רק בקהלת ובשיר השירים.
על המשפט מלך הייתי בירושליים אין צורך להרחיב.
חוכמתו אכן היתה גדולה אם רק אלף נשים הצליחו לבלבל אותו. |
|
מה הראיה שזו מילה פרסית ?
וגם אם זו מילה פרסית מה הראיה שלא דברו בה בתקופת שלמה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2011 10:52 |
|
| |
הראיה היא שבכל הספרים האחרים שבתנ"ך היא לא מופיע. והיא החלה להופיע בשפה העברית רק לאחר שיבת ציון. מה המקור שהיא פרסית? הבלשנים
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2011 11:35 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | הראיה היא שבכל הספרים האחרים שבתנ"ך היא לא מופיע. והיא החלה להופיע בשפה העברית רק לאחר שיבת ציון.
מה המקור שהיא פרסית? הבלשנים |
|
לי יש ראיה שהיא הופיעה בשפה העברית עוד לפני שיבת ציון- עובדה ששלמה המלך כתב אותה בספריו.
ואיך אני יכול לסמוך על הבלשנים ? מאיפה הם יודעים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2011 13:24 |
|
| |
שותף אתה רואה כנגד ראיה כזאת - אני נכנע.
|
|
|
|
|