בית פורומים עצור כאן חושבים

סוציולוגיה (= חברה) חשיבה מחדש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/7/2011 02:18 לינק ישיר 

כחרדי אני אכתוב כחרדי ולא עם מילים של מלומדים (שאני במילא לא שולט בהם)

ובכן יש שלוש גישות\תיאוריות הקיימות אצל המלומדים באנושות בשאלה\בהגדרה מהי חברה, 1, תיאורית ה"פונקציונליסטית" 2, תיאורית ה"קונפליקט" 3, תיאורית "אינטראקציה סימבולית"

והם התיאוריות האלה לא מתרוממות הם פשוט תקועים איפה שהוא, והסיבה לדעתי היא שאין להם ולאנושות תורת חיים אחידה לכלל האנושות, ואז שאנו באים לחקור מהי חברה ואיך היא מתנהגת ?! אז אנו לא מוציאים את הידיים והרגלים, כי פשוט באמת אין מה לחקור וכל חברה ותרבות מתנהג על הדרך של "שיטת הסמוך" או סמוך על האלוקים או סמוך על המקרה, או בדרך ה"כדאי" שזה ממש האסון לאנושות, כמו תיאורית הקונפליקט שאומרת שהאדם כפרט וככלל נלחם\נלחמים אחד בשני על צרכים משבאים וכו' וכו' בתוך המשפחה ובתוך החברה ובין החברות ועמים עד אין סוף,

אולי כדאי מצידי להסביר את התיאוריות בקצרה להתרשמות,

1, "פונקציונליסטית" בעצם טוען שהחברה היא ממש "מקרה" מציאותית ונסתכל ונחקור ונבין אותו כמו את הביולוגיה, כמו בביולוגיה כל עבר ועבר היא צורך וכולם תלויים בכל העברים אחד בשני ואין קיום אם אחד חסר ואין עבר אחד מיותר, כך החברה היא צורך וכל עבר ועבר נצרך אחד לשני והכל תלויים בא ואין חוק או מנהג מיותר, כמו בביולוגיה הכל שואף לשוויון ולסדר כך גם החברה שואף לשוויון וסדר וכו' וכו' ויש הרבה להרחיב בעניין,

2, "קונפליקט" בעצם טוען שאדם לאדם זאב, בקיצור כדאיות ואנוכיות,

3, "אינטראקציה סימבולית" ניתוח היסודות של המשמעויות של הפרט והכלל, זה כבר תיאוריה רצינית יותר הם באים לרדת לפרטים ליסודות של האדם האבני הבניין של האדם והחברה,

אינטראקציה סימבולית פירושו חיבור לסמל, כמו "דגל" "מדינה" "תורה" "דת" כלומר יש הסכמה חברתית על משמעות מסוימת ואז עושים סמל\סימן שכולם מבינים מהי אומרת לנו, כמו דגל של מדינה וכן כל סמל,

לסיכום התיאוריות: שני הראשונים מדברים על המציאות החברתית, (לא יורדות ליסודות) הראשון ראה את זה כמקרה והשני רואה את זה כמלחמה כללית, השלישי יורד כבר ליסודות והכל מתחיל מהמשמעויות שיש לפרט, (היית עוד תיאוריה בשם תיאורית "החליפין" שהיא בערך כמו בכלכלה הכל אינטרסנטי)

עד כאן בקיצור נמרץ על התיאוריות הקיימות היום בסוציולוגיה וכל זה התרשמות שלי ופרשנות שלי כמובן,

ובאתי להציעה משהו יותר עמוק לדעתי

והיות שהאנושות כהיום מבינה שיש קל אחד או מפץ אחד ויש תבונה אחת לכל בני אנוש, אז אפשר להמציא משמעויות שמוסכמות על כולם, ברגע שיש משמעות אז אפשר לבנות סמלים, כלומר אנו לא באים לחקור את הקיים כמו התיאוריות הקיימות שבאמת לא מתרוממות משום כך, אנו נבנה את המשמעיות, ואז נוכל לנבא את התנהגות החברתית ולחוקק חוקי חברה נכונים, עד היום גם עשינו כך כל אדם כפרט שמספיק חכם המציא משמעויות לקרובים לו (אם זה במשפחה או בקהילה או בחברה כולה והמדינה וכו' ) אבל הוא כאדם יחיד שלא ידע ולא יכול היה להכיר את הכל ולחשוב בגדול, ולכן יצא לו משמעיות לאו דווקא נכונות או שהם נכונות ביסוד אבל החוקים המשמרים אותם הם בלתי אפשריים לכולם אולי רק לסביבה הקרובה אליו, ואז יש לנו הרבה משמעיות בכל האנושות שהם לא מוסכמות על כולם, ולכן אין תיאוריה שיכול לחזות\לנבא את ההתנהגות החברתית, כי גם יש משמעיות הרבה ויש גם כאלה שהם אנוכיים וכדאיים ורוצים לבטל את המשמעויות משום כך שזה מפריע להם,

יוצא לנו שהאדם ביסודו רוצה משמעיות לחיים וזה היסוד הקיום של החברה מצד אחד, ומצד שני רוצה את הכדאי ואת העכשיו שהם מבטלים את המשמעויות, ובכדי שהחברה תתקיים כן עשו חוקי יסוד לשמור שהכדאיים לא יעשו על חשבון הזולת ומצד שני החוקי יסוד יכולים להפריע למשמעויות שהם היסודות של קיום החברה בכלל, ואז תתפרק החברה כולה, כלומר אם לא נדע את היסודות של החברה והמשמעויות ונחוקק חוקי יסוד בשביל החופש של הכדאי\האנוכי על חשבון המשמעויות ?! אז יכול להיות שתתפרק החברה כי חברה בלי משמעויות לא מתקיימת כלל וכלל,

ולכן אני מציע והיות שבכל החברות והתרבויות המציאו החכמים המקומיים לטובת החברה שלה עצמה משמעויות וסמלים וזה מה שמקיימת את חברתם וכל זה בלי לחשוב בגדול ולקחת בחשבון את הכל בכל מכל, אני בא להציע לחשוב היום בגדול כלומר והיות שיש היום את האינטרנט ואפשר לדעת וללמוד ולהבין את כל בני האנוש ואיך הם פועלים, ואפשר לתת תובנות כלפי משמעויות שתתקבל על כולם וזה יהיה אבני הבניין והמשמעויות היסודיות של כל בני אנוש וזה יהיה הסמלים של בני אנוש, ולאורם נלך,

היסוד הראשון יהיה כך: והיות שהיום מבינים את האחריות האדם להתפתחות התבונה באבולוציה, כלומר והיות שמקובל על כולם שהתפתחות התבונה מתפתח באופן אבולוציונית, וזה באחריות האדם לטוב ולרע, וגם אנו לאט לאט מתחילים להבין שגם בהתפתחות הפיזי האדם גורם למשל מחלות גנטיות ותורשתיות, והיות שאנו מבינים היום שההתפתחות האבולוציה האישית בכללותו היא בשליטת האדם לטוב ולרע לכל פרט ופרט, למשל האדם יכול להחליט שהוא לא משחק את המשחק האבולוציוני ומתאבד, או הוא כן רוצה להמשיך את האבולוציה ואז הוא מתחתן ומוליד ילדים,

ובכן המשמעות היסודית הראשונה היא המשך האבולוציה הפרטית שלו, שהיא להתחתן עם אישה ולבנות מסגרת משפחתית, ולכן המסגרת המשפחתית היא היסוד העיקרית של החברה, כלומר אני רוצה להיות מלך ובן חורין ביקום ובאבולוציה הנצחית לעולמים אני רוצה מלכות פרטית בא, ואיך אני יכול לעשות זאת ? רק אם אני ממשיך (או מתחיל בעצם כי אמרנו שהוא יכול להפסיק זאת בהתאבדות ונגמר המשחק שלו הפרטית באבולוציה) את האבולוציה הנצחית, ואיך אני עושה זאת ? אני צריך עוד אחד\אחת שרוצה כמוני להמשיך את האבולוציה, והיא האישה כמובן והמשמעות הזאת מחבר ביניהם לאחד ומכאן המסגרת המשפחתית וחוקיה, ובשביל המסגרת המשפחתית אני צריך "בית" ומכאן למשמעות מספר 2, שהיא הבית,

המשמעות היסודית השניה היא "בית" לכל זוג חינם בכדור הארץ, בלי זה אין סיכוי לסדר חברתי עולמי, אני לא מדבר כבר על הפירוק המשפחות בגלל שאין בית, אני מדבר על הקושי להיות בן חורין ולהתחתן בכלל, כלומר לא מתאפשר לו לקיים את המשמעות היסודית הראשונית (שעל זה קיים בכלל החברה) כי לא יכול להשיג לעצמו בית,

היסוד השלישי היא הועד בית (כמו ועד בית בבניין בשכונה) = מדינה, כלומר והיות שיש הרבה זוגות ויש להם בתים ולכל בית יש את הצרכים לבית ולמשפחה האישית והפרטית של האדם והאישה יחד, וגם לשמור עליהם מרע ופגעים רעים טבעיים או אנושיים בחירים וכו' וכו' וכמובן בתי ספר וחינוך חובה לכל ילד\וילדה, כמובן תרומת כל האדם למחקר ולמדע ולרפואה מעשית או כספית, להקל ולהבין טוב יותר את האבולוציה וההתפתחות האבולוציה והיקום,

לסיכום:

יסוד הראשוני זו נצחיות האדם הפרטי באבולוציה הנצחית, ורק שניהם ביחד יכולים (עם המשמעות הזאת הרצונית הבחירית) לקיים את הנצחיות הזאת, מכאן החיבור הראשון והצורך הראשוני והתלות הראשוני באחר, שהיא האישה לאדם ואדם לאישה, ומכאן חוקי יסוד המשפחה התבוניים, ומכאן מתחיל הצורך בחברה כלומר חברה קטנה איש ואישה אבל יש כבר צורך בחברה וצורך בחוקים יסודיים בחברה הזאת, שהיא ביטחון הבעל שהוא מגדל את ילדיו ולא ילדים של אחר שאשתו זינתה מאחריו ח"ו, וביטחון האישה שבעלה יתמוך בה לגדל את ילדיה ולא יאהב אחרת ויתמוך באחרת במקומה, רצוני לומר שחוקי המשפחה הם ביטחון ולא יסוד, היסוד היא עצם החיבור והמשמעות שהיא נצחיותו האישית הפרטית באבולוציה לעולמים,

יסוד השני זה כאמור "בית" נחלה, שבלי זה אין קיום למסגרת המשפחתית, ולכן זכות ראשונית של כל ארץ שהיא שייך לזוג הזה שממשיך את האבולוציה, ולכן זה שייך להם בזכות ולא בחסד כלומר אם נשאל למי שייך היקום בכללותו אז נקבע שזה שייך להם בוודאי, ולכן בכל חברה קיימת חייב להיות עיקרון יסודי לקיום החברה שלה והיא "בית" חינם לזוג נשוי, אחרת לא תהיה קיום החברה, ואל תשאלו איך יש קיום החברה בלי העיקרון הזה, כי פשוט היא כן דוגלת בעיקרון הזה רק היא לא נותנת הזדמנות לכולם רק לעצמם לקהילה השלטת, כלומר השולטים בחברה או כלכלית או בכל דרך אחרת בוודאי שומרים את העיקרון הזה, ולכן יש קיום לחברה בכללותו אבל אז יש "עבדים" שאין להם הזדמנות לקיים את היסוד הנצחי הזה שהיא להקים משפחה ובית, החברה השולטת לא מבינה שיבוא יום שהעבדים ימלכו וישמידו אותם וזרעם, ואז הם ישלטו עד שיבואו העבדים שלהם שיישמדו אותם וחוזר חלילה וחלילה כמו שראינו בכל ההיסטוריה, יוצא בעצם שאף אחד מהאנושות ההיסטורית לא זכה לנצחיותו הפרטית ממש, רק יחידי סגולה ובאופן מקרי לגמרי, לא כך יהיה אם וכאשר נדאג לכל פרט לבית חינם, אז בוודאי נזכה כולנו לנצחיות אישית ופרטית,

יסוד השלישי היא הועד בית = המדינה, לא צריך להרחיב בעניין לדעתי, המדינה תפקידה בכך לשמור לקיים את היסודות הראשוניים, שהם מסגרת המשפחה ובית לגור בא חינם, ולחינוך חובה חינם לצאצאים הנולדים לזוגות, וכל הטוב והצרכים להם, וכמובן לשמור מפגעים טבעיים ואנושיים בחירים, ומחובת החברה והמדינה לדאוג לכך שכל אדם כפרט יתרום למחקר ולמדע מעשית או כספית הכל לטובת הפרט להמשיך את האבולוציה התבונית והפיזית לנצח נצחים,

ברצוני לומר שכהיום גם היסודות האלה קיימים ביסוד בעומק, והם העיקר שמחזיק את החברות על קיומם, בלי זה לא היית כלל חברה, רק מה ? עשו זאת החכמים בתבונה מאחורי השליטים בחברה, כלומר התבונה האישית של האדם העניו היית שכדאי לו להיות עבד לחברה השלטת ולמסור את נפשו ממש העיקר לשמור את נצחיותו לעולמים, ודווקא מאנשים האלה התפתח התובנות הגדולות באנושות בכל הדורות, האנשים הצנועים האלה שחשבו רק טוב ולטובת הזולת, על דרך אלמלא המשתגעים אין קיום לאנושות, השאלה היא האם לעולמים נתן לאנוכיים\האינטרסנטים לשלוט או שהגיע הזמן שהשליטה יהיה דווקא אצלם או בכלל לא נצטרך שליטה כלל, כלומר כל אדם הוא בן חורין וכל אדם יכול להחליט אם רוצה הוא נצחיות אבולוציונית האישית לעולמים, ולא רק השליטים החברתיים יוכלו לקיים זאת (שבמילא לא יזכו לכך כאמור לעיל,)

ולכן שאדם משתחווה לסמל שלו (= מדינה דת או כל סמל שהיא) צריך לבדוק מה בדיוק האינטרס האישי שלו ומה הוא רוצה למנוע ממך, כלומר כל זמן שיש סמל שלא מוסכם על כולם היא לא סמל היא ע"ז ממש לתמים ושליטת השליט עליך, כלומר הכל שקר ועבודה בעיניים ולקיחת הזכויות האישי שלך, כי אמרנו שסמל חייב להיות משמעות מסוג שמקובל על כולם, וכל סמל שהיא לא כזו ?! היא שקר !

לעוסקים בסוציולוגיה ברצוני לומר להם כך: אל תחפשו תיאוריות משונות תחפשו את ה"עבדים" השקטים של החברה את המשתגעים לעסוק לטובת המחקר והרפואה והמדע את הענווים שבאנושות. אצלהם הכל מתחיל כל החוקים מתחיל שם, כל היסודות התבוניים הפשוטים לעיל היית בכל הדורות נר לרגלם, הכדאיים ואנוכיים לא שרדו אף אחד מהם, הם באו לאכול את הטוב של עמלם של קדמוניהם באנושות ולא שרדו יותר מכמה דורות, וכך נראה לי קורה גם היום וחבל חבל מאוד,                  

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 10:38 לינק ישיר 

הכשל של תיאוריות חברתיות וכלכליות

רציתי להסביר שוב את הכשל בתיאוריות חברתיות ולמה הם לא מתרוממות באמת, אז קודם נסביר מהי תיאוריה בכלל, ואחריו נסביר מה הכשל בתיאוריות חברתיות,

מהי תיאוריה ? תיאוריה בא להגדיר מצב בכדי שנוכל לנבא את העתיד ובוודאי לדעת לעשות בהווה,

קודם בשביל מה צריך בכלל תיאוריה ? ובכן תיאוריה (בניגוד למציאות ידוע) בא לנבא דברים בלי שנדע את המציאות ממש, כלומר והיות שכל תוצאה יש סיבה אז אם יודעים את הסיבה אז זה כבר המציאות עצמו ולכן לא צריך לגביו תיאוריה ויודעים את העתיד שלו, כלומר שיודעים שסיבה ההזדווגות מביא את התוצאה של להוליד תולדות אז יודעים שזה המציאות ובעתיד יהיה תולדות אחרי ההזדווגות, מה שאין כן במצב שלא יודעים את הסיבות רק את התוצאות אז ממציאים\הוגים איזה שהוא תיאוריה שיסביר מה שיותר פרטים לתוצאה, ואז נדע לנבא את התוצאה מראש, ועד מתי זה בגדר של תיאוריה ומתי זה נהפך למציאות עצמו ? ובכן שאנו יודעים את הסיבה האמיתית אז נדע לעולם את התוצאה, אבל כל זמן שלא יודעים את הסיבה רק את התוצאה אז זה נקרא תיאוריה, כלומר, ביום שנדע את הסיבה אז אין יותר תיאוריה, זו פשוט מציאות וידיעת המציאות. שהיא ידיעת הסיבה ומזה לנבא את התוצאה, ושמנביאים תוצאה אז מתאפשר לעשות למנוע או דווקא לדרבן להגיע לתוצאה המיוחלת, וכאן בדיוק מגיע התיאוריה במקום שלא יודעים את הסיבה ואין אפשרות לנבא תוצאות אז התיאוריה בא במקום הידיעה והסיבה ונותן לנו תיאוריה כאילו זה הסיבה בכדי שנוכל לנבא ולעשות (בעקבות התיאוריה) לכיוון התוצאה הרצוי לנו,

עכשיו יש לנו בעיה שהיא מה נעשה במקרה של כאוס או גורל כלומר במקום שאין סיבה ישירה יש גורל ואין סיבה למה המטבע נפל על עץ או פלי, כלומר יש לנו מקרה שאין סיבה לתוצאה, וברגע שקיים במציאות תוצאה בלי סיבה (יש סיבה כללית (ולא פרטית) במקרה של גורל בפרשת דרכים כביכול, כלומר הסיבה היא בעצם זה שאני עומד בפרשת הדרכים הזאת אבל ליפול על עץ או פלי זה כבר גורל שלא תלויה בשום סיבה) אז לעולם לא נוכל לנבא משהוא במקרים כאלה,

ובכל זאת אומרים המלומדים שיש קביעות גם בגורל כלומר אם נזרוק מיליוני פעם מטבע אז סך הכל התוצאות יהיו 50\50 עץ או פלי, במילא כנראה יש כן סיבה ותוצאה. אחרת איך זה יוצא ב50\50 ??

לסיכום בעניין הזה היא שכל דבר חייב להיות סיבה, ולכן אם יודעים את הסיבה יכולים לנבא את התוצאה שלו, ואם לא יודעים את הסיבה אז יש תיאוריה שאמור לנבא את התוצאה בהרבה אחוזים,

מה שקורה בתיאוריות החברתיות (וגם תיאוריות כלכליות) שלא מצליחות לנבא את העתיד, היא מסיבה אחרת לגמרי, כלומר לא בגלל שאין תיאוריה נכונה, רק בגלל שלא יהיה לעולם תיאוריה ואין מצב שיהיה תיאוריה, ואני אסביר למה,

אמרנו שתיאוריה בא במקום סיבה, ואם יש תוצאה אז יש סיבה, לא כן היא באדם האדם הוא האלוקים בעניין זה. הוא מיצר יש מאין, כלומר כמו שאלוקים הוא הסיבה הראשונית שלפניו אין סיבה לתוצאה שהוא האלוקים בעצמו במילא הסיבה הראשוני זה האלוקים, כך בחירת האדם בכל מצב. הוא בוחר בלי סיבה (יכול להיות סיבה אבל הוא מחליט האם לבחור בגלל סיבה X או סיבה  Yכלומר ממש יש מאין, ) כלומר למה לבחור להציל טובע בים או לא להציל היא לא תלויה בסיבה, (יש סיבה למה בכלל לחשוב להציל או לא להציל אבל אין סיבה לתוצאה כי היא בחירית באדם,) האדם מחליט יש מאין בדבר, במילא לעולם לא נוכל לנבא את הבחירה של האדם, כי כידוע במקום שיש בחירה אין ידיעת העתיד ובמקום שיש ידיעה העתיד אז אין בחירה, במקום שיש מוכרח אז יש ידיעה במקום שאין מוכרח אין ידיעה,

והיות שהאדם הוא הנושא שרוצה תיאוריה לדעת את העתיד באחוזים גבוהים בכדי לבחור בבחירה מה לעשות, אז איך אנו רוצים לעשות תיאוריה כלפיו ?? (= כלפי האדם) הרי זה כשל ביסוד העניין, כלומר למה האדם רוצה לדעת מהי המציאות ?! בכדי שידע לבחור לעשות טוב או רע או בכלל לעשות משהו, אז אייך אנו יכולים לחפש כלפיו סיבה ? אין סיבה למה בחר כך או כך,

אם האדם היה בוחר רק לפי ההיגיון האנושי ?! אז נאמר שאם לכולם יהיה היגיון אחידה אז נוכל לנבא את בחירת האדם, אבל אז לא יהיה בכלל בחירה, אז יהיה באמת סיבה ( =היגיון) ותוצאה (= בחירת האדם לפי ההיגיון בהכרח יביא את התוצאה) ולכן באמת במצב של בחירה אין מוכרח להאדם לבחור על פי היגיון או על פי משהו בכלל כי אחרת אין כאן בחירה כלל, והיות שבכל בחירה אי אפשר לנבא מה יהיה התוצאה במילא אין תיאוריה ולא מתאפשר בכלל תיאוריה לא חברתית ולא כלכלית,

לסיכום עניין זה,

האדם הוא זה שצריך ורוצה לדעת ולנבא את העתיד בכדי לבחור ולדעת מה לעשות, אז איך אפשר לדעת כלפיו איך יבחר ? כלומר כל תוצאה לא צריך לדעת את הסיבה של התוצאה רק התוצאה שיש לו בחירה (ותבונה כמובן) רוצה לדעת את הסיבה, בכדי למנוע את הסיבה בעתיד, במילא שאנו השחקנים שרוצים לדעת סיבה ותוצאה כי יש לנו בחירה, אז כלפינו נופל היסוד של לכל תוצאה יש סיבה, ובגלל זה אי אפשר לנבא ולעשות תיאוריה שמנבא את התנהגות האדם הבחירי,

ועוד יסוד עיקרי (שכתבתי בפתח האשכול) והיות שאדם בוחר בבחירה אז כמובן כל סוגי החברות והתרבויות בא מבחירה, כל קבוצת אנשים (= חברה) זה בחירה ולא סיבה כנ"ל (שוב יש סיבה שהיא הגורם לאדם לבחור בין לבין, אבל התוצאה של אחד משניהם היא כבר בחירה בלי סיבה, אני מקווה שברור ההבדל) במילא אפשר להשכיל לבחור לדברים יותר טובים, כלומר במקום להסתכל על החברה כקבוצה דוממה ובלתי בחירי ולנסות להגדיר כלפיו תיאוריה, אנחנו כתבוניים וביכולת בחירי יכולים לבנות את החברה ולבנות כמובן את הסיבות עם חינוך טוב, ואז ברור היא שנצליח לנבא את התנהגותם, בוודאי לא כניבוי כלפי בלתי בחירי, אבל בכל זאת יותר מי מה שיש לנו היום,

נכון שהאדם בטבעו לא בוחר דווקא ברציונאל ובהיגיון, במילא לעולם לא נוכל באמת לעשות תיאוריה כלפי התנהגותו, אפי' אם נחנך נכון את כל האנושות לטוב אז תישאר הבחירה (אחרת אין בחירה) אבל כאן אנו דנים בחברה שבטבעה היא שוללת את הבחירה החופשית מהפרט וגם מחנך בכפיה, כלומר האדם רוצה חברה לטובתו כל זמן שזה לטובתו ומשום כך הוא רוצה לכפות על כלל החברה ושיש הסכמה בין הקבוצה לאיזה חוק לטובתם אז הם בעצם שוללים את הבחירה בעניין, וכאן אפשר לנבא את ההתנהגות האנושית, במקום שאין בחירה אפשר לנבא כנ"ל,

אז מה אני מציע בעצם שאין כהיום ?? היום יש גם שלילת הבחירה ? התשובה היא שיש היום את הדמוקרטיה שכן נותן בחירה ואז החברה לא יציב בחוקיה, אז שוב לא נוכל לנבא כנ"ל, אז אני בא להציע כאן משהו נפלא לדעתי, ובכן בכל חברה נאורה יש חוקי יסוד, היסוד בחוקי יסוד היא שהם כפייתיים לגמרי מתוך הסכמה חברתית כמובן, וכלפיהם בוודאי אין בחירה ואותם אפשר לנבא, איך באים החוקי יסוד בהסכמה ? פשוט מחינוך !! אז בואו לחנך על חוקי יסוד יסודיים וקיומיים וששורדים באבולוציה לנצח, כלומר נלמד מהטבע מהי טוב ומהי רע אבסולוטית, נכון היא שבאבולוציה המקרה היא הגורם לבחירה כלומר אין לטבע בחירה, אבל אפשר לעקוב אחרי בחירת המקרה לטוב שהצליח יותר מבחירת המקרה לרע שלא שרד באבולוציה, למשל הנחש שמסתדר בלי התפתחות כי הוא לא רוצה את מה שהמתפתח רצה, כלומר נכון שזה במקרה ולא מבחירה תבונית אבל רואים אנו שהנחש מסתדר כך כי הוא לא מגדל את צאצאיו ואין לו מסגרת משפחתית, נכון שאפשר לומר להפך שבגלל שהוא לא מתפתח לכן אין לו אפשרות לקיים מסגרת משפחתית, נכון מאוד אבל אנו לא באים כרגע לדון האם הנחש טוב או רע מבחינתו, אנו באים לדון לעצמינו וללמוד מהם מה הם הנכון ומהם הלא נכון, ואנחנו רואים שכל מי שהתפתח בעצם התפתח בגלל הצורך לטוב יותר, רואים אנו שכל בעל חיי שדרש התפתחות כביכול הוא דרש זאת מסיבות דרישת הטוב שהיא לגדל את צאצאיו ולדאוג למרחב מחיה ועוד ועוד, ובכן גם ההבדל בין הטורפות לבין הלא טורפות (השיניים) ברור היא שזה מגיע מצורך להיות טוב יותר ושוב הכל במקרה אבל אנו לומדים לפי מה שהמקרה בחר, ואלה שבחרו לא לטרוף שורדים באבולוציה, הם חיים ביחד עם האדם ובחברתו, ובכן גם לגבי האדם אנו רואים שבמאות האחרונות שהאנושות מתחנך לטוב יותר אז הוא מתפתח יותר טוב במדע במדעי הרפואה ובאריכות ימים, כלומר לו היינו לומדים וחוק חינוך חובה היית כבר לפני חמש אלף שנה באנושות ?! בוודאי שהיינו כבר עכשיו במצב התפתחותית הרבה יותר רחוק וטוב,

לאור כל זה נתתי לעיל את היסודות העיקרים שלדעתי חייבים לחנך ושהם יהיו החוקי יסוד של האנושות, ואז נוכל לנבא את ההתנהגות האנושית,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2011 03:00 לינק ישיר 
מכתב אישי לראש ממשלת ישראל וממשלתו

שלום לכם היושבים על כס הממשלה המושלת על העם היהודי היושב בציון,

אתה ראש הממשלה ושר האוצר שלך (ובעצם כל המומחים הכלכלנים.) לא מצליחים להבין איפה כאן הטעות, הרי הוכחת שדרכיכם היא הנכונה מול דרכי ותיאוריות כלכליות אחרות, הצלחתנו הכלכלית מול אי הצלחתם של מדינות נאורות אחרות. היא היא כביכול ההוכחה על צדקת דרכיכם, אז איפה ריבונו של עולם טעינו ?

התחלתם לחשוד אולי מדובר ביריבים פוליטיים, אולי סתם מדובר במפונקים וכפויי טובה, כמו שמשה רבנו המנהיג הראשון מוכיח את האומה (בפרשת השבוע שעבר פרשת דברים) טרחכם (= להבין להסביר לאנשים פתאים את התוכנית הכלכלית הגאונית) ומשאכם (= שביקשו לחם ומים ובשר חינם) וריבכם (= זה עם זה = פולוטיקה)

מה היו ישראל עושים לו (= למשה)  ? (שמשה כל כך מתבכיין כביכול)  אלא אם הקדים משה לצאת בבקר מאהלו אמרו: ראו בן עמרם שהקדים לצאת ללקוט מן המן את הגס (= המשובח), ואם איחר לצאת אמרו: ראו בן עמרם שאכל ושתה וישן לו, הלך באמצע - אמרו: ראו בן עמרם מהלך באמצע (שנצטרך לעמוד בפניו) הלך לצדדין - אמרו: ראו בן עמרם מהלך לצדדין, כדי שלא נעמוד מפניו, מצוה קלה שבידינו והוא מבקש לעקר ממנו, ואיזו ? זו עמידת זקן, אמר (משה) להם מה שעשיתי ?! לא קיבלתם !  (מדרש תנאים)

אבל לא ולא. עובר עוד שבוע ועוד שבוע ורואים אנו שמדובר בכאב אמיתי שאין כאן שום סיבה אחרת כנ"ל, לא חוסר הבנה בתוכנית הכלכלית ולא שמבקשים לחם חינם ולא שמדובר בריב פוליטי,

אז שוב איפה טעינו ? שאולים בוודאי המומחים בכלכלה, בראשם אתה ראש הממשלה, מנין צץ לנו כזה תסכול מההמון העם והחכם דווקא,

מחאה חברתית חזקה ועקשנית שלא נגמרת ולא רואים את הסוף, ובוודאי לא (או שכן) לקחתם בחשבון שחסר את הקול של הצאן כבשת הרש של הציבור הדתי ובמיוחד החרדי, הם כנאמנים עיוורים למנהיגיו ?! לא יישמע  קולם ברבים ובחוץ, כך לימד אותנו הניסיון הארוך של הגלות. כמו שהלכו לתאי הגזים בלי להתנגד. וכמו שגירשו אותם מבתיהם בעזה בלי להתנגד. כך לא תשמע את קולם כאן במחאה החברתית של האומה היושב בציון,

אז כבוד ראש הממשלה: בזמן שמיעתך את הקולות ברחוב ?! תדע שיש עשרות אלפי משפחות באותם מצב ונזעקים בלי קול, וכראש הממשלה חייב אתה לשמוע את קולם גם בלי קול מצידם,

אז שוב. איפה טעינו ? איך זה באמת אין לצעירים דיור ? איך זה באמת ב-2010 התנהלו ברשות האכיפה והגבייה יותר מ-4 מיליון תיקים של חייבים. תוסיפו לזה את נתוני העיריות על הליכי הגבייה שהן מפעילות ותקבלו מספרים עצומים עוד יותר. מי הם אותם חייבים מסתוריים ?

אז יש כאן שלוש שאלות קריטיות איך אין דיור ? ואיך יש כל כך הרבה חייבים ? והשאלה הקריטית ביותר איך יש הצלחות כלכליות למעמד הגבוה ?? וכמובן למדינה ויש ב"ה עבודה לכולם כמעט,

איך כל זה עבד עד היום ? ואיך פתאום האומה התחיל להשמיע את קולו ??

ובכן יש לי כמה שאלות על התוכנית הכלכלית שלך ושל המומחים שלך ולדעתי בתוך השאלות יש את התשובה,

במילים פשוטות התוכנית בנויה על התחרות, וכאן השאלה האם ההתחרות הוגנת ? כלומר מי שמספיק מוכשר לשחק במשחק ההתחרותית קיבל גם לצידו את החוק, ואז מכוח החוק עושה הוא יותר כסף מי במשחק עצמו, ולכן זה לא משחק הוגן, לדוגמא: יש חברות פלפונים סולולריות ואחד מהם הצליח איך שהוא בתחרות להשיג אותי כלקוח, ואחרי מעידה קטנה שלי הוא עושה עלי יותר כסף במאות האחוזים, כך זה במשכנתא וכך זה בדוחות מדינה וכך זה העיריות וכך זה בכביש חוצה ישראל,

בקיצור כולם (החברות) מעוניינים בחייבים דווקא, אני חושב שלא יהיה לך קשה לבדוק זאת, שכל החברות והבנקים ומשרדי המדינה מעוניינים בחייבים, כי שם יש הרבה כסף וכמובן יש לכם את החוק שמול זה האזרח הפשוט לא יכול לחשוב אייך להתמודד מולו, ונוסיף לזה את הבושה העצמית לזעוק על כך, כלומר בנורמה הגאוותני של הישראלי המשכיל ?! היא משום מה בושה להיות חייב !!

ובכן ראש הממשלה היקר, מיליוני חייבים יש במדינה שלך, ומדובר באנשים נורמטיביים לגמרי, אנשים שיש להם חלום להקים בית משפחה, ולכן לא יכול להיות שהאמצעים שהם צורכים לכך יוריד אותם שאולה,

בחור ובחורה רוצים את נצחיותם האישי באבולוציה, ולכן צריכים הם בית, ולכן צריכים הם "מדינה" שישמור על הבית וכל הצרכים מסביב,

אבל אם בשביל הדבר הטבעי הזה חייבים הם להיות עבד למדינה ולחברה ?! אז מי צריך בכלל מדינה ? מי צריך בכלל חברה ? את מי מעניין ההתחרויות הכלכליות ? אולי באמת לאנשי המעמד הגבוה להם אין עומק בחיים, להם יש רק את העכשוו והיום ולא יזכו לנצחיותם האישית,

אבל ההמון העם החכם והיהודי צריך דבר אחד ותו לא, הוא צריך משפחה, ובשביל להקים משפחה צריך הוא ארץ, וארץ צריך סדר חברתי נכון = מדינה, כל זה הם אמצעים לחלום של כל צעיר\ה בארץ הזאת, החלום של המשך העץ האישי באבולוציה הנצחית, (כלומר המין האנושי בכללי בכל מקרה יזכה לנצחיות, אבל כיהודים אנו כל אחד לחוד רוצה בנצחיותו האישית ולכן הרי עושים מצוות ברית מילה, ולכן רצינו כל השנים בארץ ישראל = בית בשביל הנצחיות הזאת, כי בגלות לא נזכה לכך כידוע שבכל דור ודור האומה התבולל בגויים ולא נשאר מהם זכר,)

ואם את הדבר הפשוט שהיא "בית" הוא לא מצליח לקבל ?! ובעוד בארץ שלו ושל אבותיו ?! אז כאן כשלתם אתם וקודמך בתפקיד,

החשיבה הזאת שהחיים זו רולטה של משחקים ואפשר לשחק במשחק ההתחרותית וכדומה ?! זו הכשל של ההנהגה שלכם, ומשני פנים

1, השחקנים משחקים וההמון חייב להיות עבד להם לעולמים כי יש להם את החוק לצד השחקנים, ובעוד שכדאי לשחקנים שההמון תכשל, ואז יעשו הרבה כסף, = רביות אכזריות וקנסות וכדומה, ועוד על העורכי דין של החברה והוצאות בתי משפט משלם החייב דווקא בכוח החוק, אז למה לא יהיו מעוניינים בחייבים ולא יבואו לקרתם לעולם, כך זה בבנקים במשכנתאות ובכל חברה וחברה שהצליחה לצוד את האזרח התמים,    

2, ה"בית" !! בלי בית אין בשביל מה לשחק כלל וכלל,

התיאוריה מדברת על תורת המשחקים, ושוכחת שמדובר על אנשים שחלומם לפעמים לא מודעת וגלויה מבחוץ, בחוץ האדם באמת רוצה כל מה שנוצץ ולכן יש מקום של משחקים התחרותיים, אבל שנוגעים בנשמת האדם שהוא ביתו ממש ומשפחתו וצאצאיו ?! אז הוא יקום כמו אריה וילחם בעד ביתו (שאין לו) ובעד משפחתו (שיפסיד בסוף בגלל החובות שהחברה כופה עליו בכוח החוק)

ובכן אדוני ראש הממשלה, ההמון העם היהודי והחכם יכול לשחק משחקים גם כן, אבל לא זה נשמת האומה שלנו, נשמת האומה שלנו זה להקים משפחה, ובשביל משפחה חייבים בית\ארץ, ולכן שחקתם מספיק בניצול העניין הזה עכשיו הגיע הזמן להחזיר את הבית למי ששייך לו, לא יכול להיות שצעיר וצעירה שסוף סוף הגיעו להחלטה שהם רוצים את נצחיותם המשותפת באבולוציה הנצחית, ומשום כך מתחתנים ומקימים משפחה, ויצטרכו בשביל זה בית ולא יהיה בהישג ידם להשיג זאת, ולכן משום המשחק שלכם ניצלתם את צרכיהם ושבעדתם אותם לבנקים, ולבנקים יש תשוקה שיכשלו וייעשו כסף רב על חשבונם כנ"ל ואז שבעדתם אותם לעולמים או ואז המשפחה חרבה לגמרי,

ולכן טעיתם בדבר הפשוט הזה אדוני ראש הממשלה, יסודות המושג "חברה" ויסודות המושג "מדינה" מתחיל רק עם זה, הרצון הפשוט להקים משפחה ולזה צריך בית,

שיחקתם עם היסודות ?! לא תהיה חברה ולא מדינה !!!

מילא לשחק בדברים אחרים ונוצצים ?! מובן !! כלומר התיאוריה הכלכלית שלך ושל המומחים באמת עובדת והוכחתם שזה עובד, אבל לשחק ביסודות שעליהם בנויה בכלל הצורך בחברה ובמדינה ?! בוודאי שלא תצליחו !! או שהממשלה תיפול והאומה תינצל, או שהממשלה תתקן מהר את הבעיה ותפסיק לשחק על יסודות נשמת האדם וחלומו שעליהם בנויה בכלל הצורך בחברה ומדינה,

ולכן אני מציע להשאיר את המשחקים לדברים הנוצצים כמו פלפונים ומכוניות וכדומה, ולהשאיר את היסודות נשמתינו וחלומותינו מחוץ למשחק, את זה (דיור) יקבל כל אזרח בזכות ולא בחסד,

ועוד משהו חשוב ביותר, הריבית החייבים חייבת להיפסק, בלתי אפשרי לקחת את חירותו של האדם בגלל ריבית, ועוד גם לגרום לחרבן משפחתו בגלל הריבית, ועוד לגרום לחברות להרוויח מזה יותר מי מה שמרוויחים ברגיל ???? הרי זה אבסורד בלי שזה מזיק, וקל וחומר שזה מזיק לחירותו של האדם ומשעבדת אותו לעולמים לבנק ולמדינה ???? או מחריבה את משפחתו ??? (אני כבר לא מדבר שזה לא חכם הרי המדינה בסוף תשלם ביוקר לגדל את ילדיו ועל הפשע  שיצא ממשפחה חריבה)

לא ייתכן שבשנה אחת (2010) יהיה יותר מ-4 מיליון תיקים של חייבים, זה רק בא בגלל שהחברות מעוניינות בהם, אחרת אין לזה שום הסבר רציונאלי,

אז אדוני ראש הממשלה,

תזכור 1, יסוד החברה והמדינה זו להקים משפחה ולזה צריך בית, 2, ריבית אכזריות וקנסות לוקחות את חירותו של האדם, ומחריבה את משפחתו,

ועכשיו תרד לרחוב ותדבר עם אנשים נורמטיביים ביותר (אם כי לא חכם לזלזל באף אדם) ותראה שכל זעקתם זה על שני הדברים היסודיים האלה, יכול להיות שלא ידעו בדיוק להסביר מה כואב להם, או התביישו לספר לך שהם מהחייבים, אבל בעין של חכם ונבון תראה שכל זה מה שבראש מעינם 1, המשפחה ובית 2, העבדות לריבית ולעולמים,

אתה חונן לאדם דעת, אנא אנא אלוקים תן למנהיגינו דעת,      

כותב לך יהודי פשוט

בהצלחה בהמשך הדרך בהנהגת האומה היהודית בארצו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2011 10:04 לינק ישיר 

מקס
איזו מדינה אתה מכיר בעולם שהאזרחים מקבלים דיור חינם?
איזו מדינה אתה מכיר בעולם  שהלוה לווה ואינו משלם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2011 22:56 לינק ישיר 

החברה החרדית (חשיבה מחדש)

באשכול זה אני חושב שהסברתי מי מה מורכב חברה כלשהי באנושות. ושהמדע לא מוצא את ידיו ורגליו בעניין, אז מה לגבי החברה החרדית ? מה יסודותיה ומה מאחד את כל הקהילות החרדיות לקהילה אחת שנקראת "החברה החרדית" ??

כמובן כל חושב שטחי יטען שהתורה האלוקים הם המאחדים את החברה לחברה אחת, ואין לי כרגע עניין להוכיח את שטחיותו בעניין, אבל בזאת אני הסתפק ולומר לו שהיהדות היא תורה אישית, ואין לה תקדים בתרבויות אחריות, כלומר תורת ישראל בנויה באופן שהאדם הפרטי מקיים אותה באופן אישי הוא לא צריך לכך שילטון מדיני וחברתי, במילא לא זה מה שמאחד את החרדיות לחברה, כי יש את הדתיים והרפורמים ועוד ועוד, כלומר מבחינת התורה והיהדות יש הרבה קהילות שהם לא שייכים לחברה החרדית בתור חלק של החברה ובכל זאת מקיימים את התורה ומאמינים באלוקי היהדות,

האם ארץ ישראל מאחדת אותם ? גם לא ! הרי ארץ ישראל מאחד את כל היהודים מכל הסוגים אפי' את המתבוללים,

ולכן חייבים להגיע להחלטה שאין מרכיב היהדות עצמה והארץ מאחד אותם לאחד,

ובכן אמרנו שחברה ביסודה מורכבת ממשמעות מחלום שהאדם האישי חולם עליה, יש בעומק לכל אדם משמעות בחיים, וזה מכוון את כל החברות והתרבויות באנושות,

ובכן אמרנו שליהדות יש תורה אישית ולכן התורה נותנת את המשמעות לאדם לחייו, כלומר היהודי חיי על פי המשמעות התורני, כלומר כל יהודי אישית הולך ובונה חברה על פי המשמעות התורני, ומי הם אלה שמיצגים את המשמעות האמיתי של התורה ?? כל קהילה טוענת על עצמה שהיא היא האמת היהודית, ומי בכל קהילה מייצג את התורה שלה ? כמובן הרבנים\אדמורים\ראשי הישיבות וכדומה,

אז יוצא שמילת הקסם היא "הרבנים" כלומר מה מאחד את החברה החרדית לחברה חברתית אחידה ?! זה הרבנים !! הם הם מאחדים את החברה לאחת,

והיות שההמון הפשוט לא יודע את התורה ולכן מי הוא המנחה את דרכיו ?! רבו של קהילתו !

הדגל החברתית של החרדים היא "תלמידי חכמים"

להבדיל בתרבויות אחרות הדגל היא המדינה או המשפט החוק וכדומה, הפוך היא אצל החרדים שאצלהם הרבנים בשר ודם הם הם מעל התורה ומעל חוק חברתי כלשהי.

סיכום ביניים:

נעצור כל חרדי ברחוב ונשאל אותו מה ואיך ומתי ?! תשובתו היא "רבו" רבו אמר רבו פסק ורבו הוא בעצם האלוקים,

ולמה זה כך ? כי אמרנו שההמון כמו כל ההמון בתרביות אחרות חייבים איזה דגל (= משמעות בחיים) שהם מכוונים אותם בדרכם, אצל החרדים זה "התלמיד חכם" התלמיד חכם הוא המכוון הוא הדגל של החרדים,

במילא כל ניסיון של מהפכנים בחברה בכל ההיסטריה ?! כשלה כישלון טוטלי, הם פשוט לא ירדו לעומק העניין הפשוט הזה, אם זה בתקופת ההשכלה ואם זה בקום המדינה ואם זה ממש בתוך החברה כהיום, מפלגת טוב. מאיר פרוש בירושלים. ועיתון יהי אור החדש וכדומה, ההמון יכול לתמוך בהם ולחשוב כמוהם בדעות בחשיבה וכדומה, הוא יכול לקנות עיתון המשפחה אפי', אבל בסוף באישיותו האישית הוא ילך אחרי התלמיד חכם בעיוורון מוחלט, הוא מתפלל שצאצאיו יהיו כאלה. אשתו מתפללת על כך. שידוכים לבנותיו ולילדיו הוא יחפש את התלמיד חכם, בקיצור אין מה לעשות בעניין זה החלום העמוק של כל חרדי כלשהו, כלומר אפי' הבעל בית הפשוט העובד לפרנסתו אצל החרדים חולם שילדיו לפחות ילמדו תורה ושיצא מהם תלמידי חכמים, ולכן כל התמיכה שיש לההמון למהפכנים בחברה ?! זו אחיזת עיניים !! ההמון יתמוך במפלגת טוב ויתמוך במאיר פרוש בביתר והצליח ויקראו את עיתון המשפחה ויצליחו ויתמכו באתר יהי אור, אבל ה"אבל הגדול" היא שבסוף בעומק זה אחיזת עיניים,

אני אתן דוגמא חזקה לעניין, והיא "הרב קוק זצ"ל" הרב קוק היה מאוד פופולארי אצל ההמון העם החרדי הפשוט לפני קום המדינה, אז למה בסוף הוציאו אותו מהקהל החרדי (אותו ואת ספריו) ?? הרי הוא כבר כן היה תלמיד חכם פופולארי אז מה קרה בעצם ?

ובכן בכדי שההמון לא ילך אחריו (הרי הוא תלמיד חכם) חייבים היו הליצניים להוציא אותו מגדר תלמיד חכם ולאסור את ספריו לההמון,

כלומר ראו אייך החברה החרדית פועלת, מי שהוא תלמיד חכם ?! הציבור ילך אחריו בעיוורון מוחלט, אז כדי למנוע זאת, צריכים פשוט לפסול אותו ואת ספריו, כך לגבי שריפת הרמב"ם באשכנז לפני 800 שנה, כדי שההמון לא ילך אחרי המורה והשקפתו ?! אז שרפו גם את היד החזקה = הרמב"ם,

מכאן אפשר להבין אייך פועלת החברה החרדית, אפי' גדולי ישראל כמה שהם גדוילים באמת אבל ביום שהשלטנים והעסקנים רואים בהם איום כלשהי אז הדרך לעשות זאת להפוך אותם כפסולים תורנית, ק"ו בן בנו של ק"ו ש"דעת בעלי בתים" לא תתקבל בההמון אף פעם, רק באופן זמני כנ"ל, אני אומר זאת בכדי להזהיר כל מהפכן בחברה החרדית שאין לו סיכוי אמיתי אם לא יאמץ לעצמו תלמידי חכמים, וכמה שיותר שלא תתאפשר לפסול אותם חברתית,

מהר מאוד למדו כל העסקנים בטבעיות שכך אפשר לשלוט על החברה כולה, (אפי' הרב שך הבין זאת וניסה בכל כוחו לגייס את הרב אלישיב ואת ר' שלמה זלמן זצ"ל במלחמתו נגד חב"ד ולנסיון להוציא אותם מקהל החברה החרדית, ואריה דרעי כשל בעניין.  חשב הוא שמספיק לו גודל אחד והוא הרב עובדיה שליט"א, לא לא מספיק, חייבים תלמידי חכמים מכמה סוגים לפחות לכל הפיכה כלשהי בחברה,) ולכן הם השולטים בחברה החרדית, העסקנים המפגרים האלה למדו את הטריק הזה בטבעיות והם עם העיתונות כביכול הרבנית הם הם השולטים בחברה בכל עניין ועניין, אם זה המפלגות במדינה ואם זה בהלכות, ואם זה באיזה ביטוח חיים לבטח את עצמינו, (אפי' באיזה אסלה בשירותים לקנות יהיה עוד מעט פרסומות בהמלצת הרבנים, הפרסומת יהיה שר' חיים יישב על האסלה המיוחדת של חברה מסחרית מסויימת)

אני אתן דוגמא הפוכה איך תלמיד חכם\אדמור יכול לעשות מהפכה בתוך הקהילה שלו בלי מורא מכלל החברה החרדית, לדוגמא, אדמור מגור בעניין לימוד תלמוד\גמ' רק בבקיעות ולא לומדע'ס כלומר ביטל את היסוד העיקרי שעליהם בנויה המושג ישיבה,

ברצוני לומר שכוחו של המנהיג היא מוחלט לכל הכיוונים,

אז אייך אפשר למהפכן לנסות לתקן את החברה החרדית,

ובכן היסוד הראשון שהוא חייב לקחת בחשבון במלחמתו בשביל החברה כולה ?! היא לאמץ לעצמו כמה שיותר תלמידי חכמים, לעשות זאת גם באופן כיבוש תלמידי חכמים קיימים כבר בציבור, למשל לכבוש את הרב אלישיב ואת הרב עובדיה, כלומר בכל קהילה צריכים לגייס את התומכים במהפיכה החברתית, ושהם בעצמם בתוך הקהילה יכבשו את הרבנים שלהם מידי העסקנים המנוולים ששולטים בהם עכשיו,

היסוד השני היא קריטית ביותר, להתחיל עם נושא כאוב שהיא משותף לכל החברה החרדית, ויש שנים שהם דחופים ביותר בחברה החרדית,

1, פרנסה = לפרנס את המשפחה, 2, יחסי מדינה והחברה החרדית = זכותינו במדינה,

1, פרנסה = לפרנס את המשפחה,

1, והיא כמובן הפרנסה ולימוד את בנו אומנות, חוק ההלכה וחוק חז"ל בעניין ברורה ביותר וגם החיזוי שנתנו לכך, ציטוט אחת יספיק לדעתי (ויש הרבה בכל מקום בהלכה,)
ערוך השולחן אורח חיים הלכות משא ומתן סימן קנו

"אח"כ ילך לעסקיו דכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון כי העניות מעבירין את האדם על דעתו ועל דעת קונו ומי שיש לו אומנות דבר טוב הוא וכך אמרו חז"ל בקידושין [כט.] שחייב אדם ללמד את בנו אומנות וכל שאינו מלמדו אומנות כאלו מלמדו לסטות וכמה טועים בזה לאמר שהאומנות הוא דבר של בזיון שהרי כמה תנאים ואמוראים שהיו בעלי מלאכות ואיתא במדרש רבה בראשית [פ' ע"ד] חביבה היא המלאכה מזכות אבות שזכות אבות הצילה ממון ומלאכה הצילה נפשות שנאמר [בראשית לא, מב] לולי אלקי אבי אברהם וגו' כי עתה ריקם שלחתני את עניי ואת יגיע כפי ראה אלקים ויוכח אמש כלומר שלא הרגו לבן ליעקב בפגעו בו ומעלה גדולה היא למי שמתפרנס ממעשה ידיו שנאמר [תהלים קכח, ב] יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך אשריך בעוה"ז וטוב לך לעוה"ב שכולו טוב:"

תוכנית "ליבה חרדית" היא היא המשותף לכל החברה החרדית, כל החברה חייבת מיד להפוך עולמות שילדינו יקבלו חינוך שיפרנס אותם בהמשך חייהם, זו תורה וזו דאורייתא ממש, הת"תים חייבים להפוך שינוי דרסטי ביותר בעניין, וכמובן על פי התורה וההלכה, כלומר תוכנית ליבה חרדית לגמרי, גם הישיבות חייבים לעבור מהפך בלימודים לא עוד פילפולי סרק וכדומה, לילמוד ממש לדעת לקיים אותה, ללמוד הלכות שבת איסור והיתר בשר וחלב וכדומה, ובד ובד לרכוש השכלה בישיבה באופן שיוכל להתפרנס מהם מיד אחרי החתונה, החינוך מהת"ת עד אחרי החתונה חייבת להיות באופן שהבן והבת יצאו לרחוב בגאווה עצמית, תרבותית וחברתית, לא עוד הפחד להתקלקל ברחוב, החינוך חייבת להיות חינוך תבוני ולא חינוך מיסטי מטופש, ואז כל אברך ואישה יתגאו ברחוב ולא להפך, התורה היא תורה נצחית ויש בא את כל מה שצריך בכדי להתנהג בעולם בלי פחד ומורא רוחני,

המהפכה בעניין חייב להתחיל מההמון בכל קהילה וקהילה בעצמה וכך ישתלטו על הרבנים בתוך הקהילה, ואז נרוויח את היסוד העיקרי  שדרכינו היא דעת תלמידי חכמים, שהיא היסוד הראשוני של החברה החרדית כנ"ל,

2, יחסי מדינה והחברה החרדית = זכותינו במדינה,

זה אחד הכשלים הגדולים שכל אחד אישית סובל מהם בחברה שלנו, החשיבה הגלותית והמלחמתית נגד המדינה ?! הורידו אותנו שאולה בכל עניין ועניין, תנו לי עניין חברתי אחת שהיא נכון אצלינו מול השלטנים במדינה, אין לי דוגמא אחת לתת לכם, הכל בכל מכל כל מתנהל הפוך ולא נכון ולא צודק,

אני לא רוצה להיכנס לסיבות ההיסטוריות אייך נגרם שאנו האויבים של עצמינו ושל המדינה, אבל חייבים מהפיכה מחשבתית בעניין. ודחוף מאוד ומיד,

נכניס טוב לראשינו שהמושג מדינה פירושו "ועד בית" היא גולם חברתי ותו לא, ולא צריך להסביר מהי ועד בית בבנין ובשכונה, ובכן אם נראה את המדינה כועד בית אז איזה פלא. אין יותר אויב ואין על מה להילחם נגדה כי היא לא קיימת באמת היא גולם חברתית ותו לא, להפך מי שנלחם נגד ?! בעצם נלחם נגד עצמו ויורה ישר לרגליו או מתאבד עצמו חברתית,

הציבור החרדי מרגיש ונלחם נגד אוייב דימיוני ובעצם מתאבד לגמרי, מפסיד את זכויותיו הפשוטות של כל אזרח, צריך להתחנן לפריץ שלא קיים וכדומה, ואז ירדנו לשאול, אז כל זמן שסמכנו על עשירי העולם לעזור לנו חברתית כלכלית ?! אז איך שהוא הצלחנו לשרוד אבל היום המצב קשה בלגייס תרומות, וגם לא צריך לוותר על זכויותינו בועד בית שלנו, = המדינה, כלומר גם שהצלחנו אז מעשירי העולם גם לא היינו צריכים לוותר על ההזכויות הפשוטות שלנו בועד בית,

1, דבר ראשון גיוס לצבא, יש צורך ב"ועד בית" בביטחון ?! אז פשוט נתגייס, מי יכול לקלקל אותנו רוחנית ?? זו הצבא שלנו !! תבינו לאן אני חותר, אין מצב שהצבא יכול לקלקל אותנו אם נחשוב ונבין שהיא שלנו, אין מצב היום שההנהגה החילונית יכול לעשות מהצבא "כור היתוך" חברתית, נגמר הזמנים הישנים, זה שלנו ואנו נקים בתוך הצבא צבא חרדית לגמרי, מי יכול למנוע זאת בועד בית ?! חייבים להתגייס לצבא או שירותים חברתיים אחרים לא משנה מה, כל בחור ובחורה חרדית תתרום לועד בית ונפסיק להרגיש זרים בבית שלנו,

2, נפסיק את כל המלחמות הדתיות, כמו שבת קברים וכדומה, הרי מי נלחם נגד עצמו ריבונו של עולם, נפסיק זאת מיד, כל מה שלדעתינו צריך להשיג בועד בית ?! על זה יש את הדמוקרטיה בועד בית, אם נהיה רוב אז נזכה בחוק ואם לא אז לא, אין כאן מלחמות ואין כאן אויבים,

ומה נרוויח מכל זה, נרוויח חינוך חובה חינם, אין יותר לשלם לת"ת מאה דולר כל חודש כפול חמש ילדים בממוצע חמש מאות דולר, אני יכול לתת לכם עשרות רווחים בעניין, אין לנו אפי' מושג מה אנו מפסידים חברתית וכלכלית מכל זה,

אנו לא מבינים שהאדם החרדי הפרטי הוא הוא הסובל מכל הגלותיות הזאת, הרבנים והעסקנים מסודרים ב"ה, רק האדם הפשוט סובל מכך,

3, מערכת המשפט:

גם כאן בחורינו המוכשרים במשפט יכבשו את המערכת, היא שלנו כמו שלהם, מה קשה להבין כאן ? בכל מערכת של הועד בית ?! אנו נהיה שם כמו כל אזרח ! כמה זמן ייקח לנו לשלוט בועד בית ?? חמישים שנה מאה שנה ?! זה הכל !!

4, חלוקת כספי הקופה של הועד בית,

לא עוד אין לנו מילה איפה כספי הועד בית הולך, למאיץ החלקיקים בג'נבה או במקומות אחרים, בכל עניין ועניין אנו נתערב מה חשוב יותר (יכול להיות שנגיע למסקנה שהמאיץ החלקיקים בג'נבה חשוב לנו) בכל אופן הקופה שייכת לנו כמו להם, לא עוד התחננות לפריץ לא עוד לגנוב תפוחים בכל היזדמנות, הרי אנו גונבים מעצמינו, כל גניבה בקופת ועד הבית ?! היא ירייה עצמית בפרצוף,

5, חלוקת הארץ לדיור חינם לכל נולד בועד בית, אני לא מדבר על הכסף שהועד בית צריך להוציא לתשתית וכדומה, אני מדבר על אדמה עצמה ששייכת לחברה כולה, והיא חינם לכל נולד בארץ, (ראיתי את שר החוץ ליברמן החצוף צוחק על ההפגנות החברתיות בארץ, בוודאי הוא צוחק הרי מצביעיו קיבלו דיור חינם, שיחכה עוד דור, דור שני של העולים לארץ ישראל שיתקשו כמונו בדיור, ואז נראה אותו צוחק, כזה חצוף כבר מזמן לא היית לנו בארץ ישראל)

לסיכום הנושא:

1, יסוד השינויים חייבת לבוא במקביל וביחד עם תלמידי החכמים,

2, השתלטות ההמון בכל קהילה וקהילה על הרבנים, במקום השתלטות העסקנים הישנים על הרבנים, כלומר חייבים לגייס את המהפכנים ביחד מכל הקהילות, (והם קיימים שם רק צריך לגייס אותם,)

3, חייבים להתחיל עם נושאים שהם מאוחדים לכלל החברה,
א' הפרנסה = לימוד את עוללינו אומנות,
ב, יחסינו לועד בית = המדינה,

ואז בעזרת האלוקים נצליח ובגדול, אמן ואמן,,,,,,,

תוקן על ידי maxmen ב- 24/08/2011 23:24:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 05:00 לינק ישיר 

מקס היקר!

אני קורא ולא מאמין, האם מדובר בבן אדם שפוי?, דתי? דמוגוג?, או פשוט לא יודע מה, אולי בריה חדשה, פשוט לקרוא ולא להאמין.

מקס, אני מצטט מדבריך הקדושים:

כל חושב שטחי יטען שהתורה האלוקים הם המאחדים את החברה לחברה אחת

היהדות היא תורה אישית

ובכן, כאילו לא גדלת באמת בחברה החרדית, זה לא באמת מה שמאחד אותם לחברה אחת, וכי זה לא מה שבאמת מעניין והמשמעות האמיתית של כל אם עברייה המכניסה לכל ילד וילדה עברייה עם יניקתו משדיה?!

זה שאתה בגלל המחשבות ולו הכי נכונות מבחינתך שהתורה היא תורה אישית, היא לא נהפכת להיות כזאת בעיני ההמון בגלל שאתה חושב כך. ושוב, אני לא בא לדון מבחינת האמת מה היא התורה.

אתה ממשיך ואומר:

במילא לא זה מה שמאחד את החרדיות לחברה, כי יש את הדתיים והרפורמים ועוד ועוד, כלומר מבחינת התורה והיהדות יש הרבה קהילות שהם לא שייכים לחברה החרדית בתור חלק של החברה ובכל זאת מקיימים את התורה ומאמינים באלוקי היהדות,

לא להאמין, נניח שאתה חושב שהרפורמים מקיימים את התורה ומאמינים באלוקי היהדות, למה אתה חושב שכך גם החברה החרדית חושבת, אתה הרי יודע שכל אחד ואחד "מההמון הבלתי חושב" לא רואה את הדברים כך, ואם כן איך יש מזה הוכחה שלא התורה והאלוקים הם מה שמאחד את החברה. ואם זה לא דמוגגיה, אם כן איני יודע דמגוגיה מה היא.

נמשיך בציטוט דבריך:

האם ארץ ישראל מאחדת אותם ? גם לא ! הרי ארץ ישראל מאחד את כל היהודים מכל הסוגים אפי' את המתבוללים,

ולכן חייבים להגיע להחלטה שאין מרכיב היהדות עצמה והארץ מאחד אותם לאחד,

טוב, שוב אתה מחליט שגם המתבוללים בעיני החרדים הם חלק מהעם באותו צורה, ואם כן יש כאן הוכחה ניצחת שזה לא מה שמאחד את החברה החרדית, אוקי, אני רק מקווה שבסוגיות אתה לא מסיק ומוכיח בצורה כזאת.

נמשיך עוד בציטוט הדברים:

אז יוצא שמילת הקסם היא "הרבנים"

הדגל החברתית של החרדים היא "תלמידי חכמים"

הפוך היא אצל החרדים שאצלהם הרבנים בשר ודם הם הם מעל התורה ומעל חוק חברתי כלשהי.

נעצור כל חרדי ברחוב ונשאל אותו מה ואיך ומתי ?! תשובתו היא "רבו" רבו אמר רבו פסק ורבו הוא בעצם האלוקים,

אצל החרדים זה "התלמיד חכם" התלמיד חכם הוא המכוון הוא הדגל של החרדים,

אבל בסוף באישיותו האישית הוא ילך אחרי התלמיד חכם בעיוורון מוחלט, הוא מתפלל שצאצאיו יהיו כאלה. אשתו מתפללת על כך. שידוכים לבנותיו ולילדיו הוא יחפש את התלמיד חכם, בקיצור אין מה לעשות בעניין זה החלום העמוק של כל חרדי כלשהו, כלומר אפי' הבעל בית הפשוט העובד לפרנסתו אצל החרדים חולם שילדיו לפחות ילמדו תורה ושיצא מהם תלמידי חכמים

טוב, אם ללצים הוא יליץ, במקום לראות את הדברים בצורה חיובית פשוטה אמיתית, הוא ממשיך עם הפלפולים ולא יודע איך לקרוא לזה.

כיוון שהשלימות הכי גדולה בעיני הציבור החרדי, היא שלימות של תלמיד חכם, לכן זה החלום.

כיוון שרבו הוא המייצג בעיניו את דבר ה', הרי שעשיית דבר רבו, הוא עשיית דבר ה', ולמה להפוך ולהפריד. ושוב אני מדגיש מבלי לדון מה דעתי, והאם זה נכון כך לנהוג וכך לחשוב, אבל מה הניתוח הפלפולי והמרושע הזה?!

נמשיך הלאה:

אני אתן דוגמא חזקה לעניין, והיא "הרב קוק זצ"ל" הרב קוק היה מאוד פופולארי אצל ההמון העם החרדי הפשוט לפני קום המדינה, אז למה בסוף הוציאו אותו מהקהל החרדי (אותו ואת ספריו) ?? הרי הוא כבר כן היה תלמיד חכם פופולארי אז מה קרה בעצם ?

ובכן בכדי שההמון לא ילך אחריו (הרי הוא תלמיד חכם) חייבים היו הליצניים להוציא אותו מגדר תלמיד חכם ולאסור את ספריו לההמון,

כלומר ראו אייך החברה החרדית פועלת, מי שהוא תלמיד חכם ?! הציבור ילך אחריו בעיוורון מוחלט, אז כדי למנוע זאת, צריכים פשוט לפסול אותו ואת ספריו, כך לגבי שריפת הרמב"ם באשכנז לפני 800 שנה, כדי שההמון לא ילך אחרי המורה והשקפתו ?! אז שרפו גם את היד החזקה = הרמב"ם,

אה, כנראה רבינו יונה היה ליצן ששרף את ספרי הרמב"ם, הבנתי. יש כנראה רק מישהו אחד שהוא לא ליצן.

טוב, בואו נמשיך:

היסוד השני היא קריטית ביותר, להתחיל עם נושא כאוב שהיא משותף לכל החברה החרדית, ויש שנים שהם דחופים ביותר בחברה החרדית,

1, פרנסה = לפרנס את המשפחה, 2, יחסי מדינה והחברה החרדית = זכותינו במדינה,

1, פרנסה = לפרנס את המשפחה,

1, והיא כמובן הפרנסה ולימוד את בנו אומנות, חוק ההלכה וחוק חז"ל בעניין ברורה ביותר וגם החיזוי שנתנו לכך, ציטוט אחת יספיק לדעתי (ויש הרבה בכל מקום בהלכה,) ערוך השולחן אורח חיים הלכות משא ומתן סימן קנו

אני לא מתווכח עם גופם של דברים, אבל אם ידידנו מקס יודע ומעיד שחוק ההלכה וחוק חז"ל בעניין ברורה ביותר, מדוע נצרך להביא את רבינו בעל הערוך השולחן, שאם כל גדלותו הוא ממש אבל ממש לא זה שהיה והינו הפוסק של היהדות החרדית.

נמשיך הלאה, פשוט יש פה מסע מעניין ומרתק:

החינוך חייבת להיות חינוך תבוני ולא חינוך מיסטי מטופש,

ובכן, אפשר להסכים שהחינוך החרדי הוא לא חינוך תבוני, אבל על איזה חינוך מיסטי הוא מדבר, בפונוביז', בחברון, בגור בבלז,איפה בדיוק?!

בוא נשמע מה יש למקס הלאה לומר:

המהפכה בעניין חייב להתחיל מההמון בכל קהילה וקהילה בעצמה וכך ישתלטו על הרבנים בתוך הקהילה, ואז נרוויח את היסוד העיקרי שדרכינו היא דעת תלמידי חכמים, שהיא היסוד הראשוני של החברה החרדית כנ"ל,

תשמעו, המהפכה בעניין, חייב להתחיל מההמון שבכל קהילה וקהילה בעצמה, וכך ישתלטו על הרבנים בתוך הקהילה, מה אני אומר, זה דעת חז"ל זה דעת מי, אוי, אפילו אם רשעות אין כאן תבונה ודאי שאין כאן.

מקס בא לפתור את בעיית יחסי החברה החרדית והמדינה, וכך הוא כותב:

יחסי מדינה והחברה החרדית = זכותינו במדינה,

זה אחד הכשלים הגדולים שכל אחד אישית סובל מהם בחברה שלנו, החשיבה הגלותית והמלחמתית נגד המדינה ?! הורידו אותנו שאולה בכל עניין ועניין, תנו לי עניין חברתי אחת שהיא נכון אצלינו מול השלטנים במדינה, אין לי דוגמא אחת לתת לכם, הכל בכל מכל כל מתנהל הפוך ולא נכון ולא צודק,

אני לא רוצה להיכנס לסיבות ההיסטוריות אייך נגרם שאנו האויבים של עצמינו ושל המדינה, אבל חייבים מהפיכה מחשבתית בעניין. ודחוף מאוד ומיד,

נכניס טוב לראשינו שהמושג מדינה פירושו "ועד בית" היא גולם חברתי ותו לא.

מה פירוש נכניס לראשינו, כי מקס ככה חושב, וכי המדינה היא באמת רק ועד בית בגלל שזה נוח לך ככה לחשוב, הלוא באמת עומד מאחורי המדינה ערכים ואידיאולוגיות שלימות, לאן כל זה יעלם? בגלל שהיגיע מאן דהו שחפץ לפתור את כל הבעיות בקלות, האם באמת הם נפתרו?

ועכשיו יש לו פיתרון גם לצבא:

, דבר ראשון גיוס לצבא, יש צורך ב"ועד בית" בביטחון ?! אז פשוט נתגייס, מי יכול לקלקל אותנו רוחנית ?? זו הצבא שלנו !! תבינו לאן אני חותר, אין מצב שהצבא יכול לקלקל אותנו אם נחשוב ונבין שהיא שלנו, אין מצב היום שההנהגה החילונית יכול לעשות מהצבא "כור היתוך" חברתית, נגמר הזמנים הישנים, זה שלנו ואנו נקים בתוך הצבא צבא חרדית לגמרי, מי יכול למנוע זאת בועד בית ?!

אתם מבינים אנחנו נחליט, וממילא הם לא יכולים לקלקל אותנו, הבנתי, אני מקווה שגם אחרים הבינו, בואו נחליט שהערבים הם לא אויבים וממילא הם לא יהיו אויבים, ובא לציון גואל.

וכעת לפיתרון של דת ומדינה:

2, נפסיק את כל המלחמות הדתיות, כמו שבת קברים וכדומה, הרי מי נלחם נגד עצמו ריבונו של עולם, נפסיק זאת מיד, כל מה שלדעתינו צריך להשיג בועד בית ?! על זה יש את הדמוקרטיה בועד בית, אם נהיה רוב אז נזכה בחוק ואם לא אז לא, אין כאן מלחמות ואין כאן אויבים,

תבינו יש דמוקרטיה, אם נזכה בחוק אז נזכה, ואם לא אז לא, פתרון גאוני וצודק לא?! בן אדם שלא מסכים לשום מוסכמה, אבל קדושת ודת הדמוקרטיה זה פשוט חייבים ללכת אחריה באש ובמים, מה זאת אומרת אם לא אז לא, כיהודי מאמין המחויב לבורא עולם, הדמוקרטיה קובעת? כאדם תבוני המאמין באל התבונה, הדמוקרטיה חייבת לקבוע?

משכנע מקס:

אנו לא מבינים שהאדם החרדי הפרטי הוא הוא הסובל מכל הגלותיות הזאת, הרבנים והעסקנים מסודרים ב"ה, רק האדם הפשוט סובל מכך,

זהו כתב שטנה ממש מנוסח זקני ציון.

מסכם מקס:

לסיכום הנושא:

1, יסוד השינויים חייבת לבוא במקביל וביחד עם תלמידי החכמים,

2, השתלטות ההמון בכל קהילה וקהילה על הרבנים 

טוב, הבנו השתלטות ההמון על הרבנים, באמת חבל שהרבנים לא ניחנו בתבונת ההמון, סליחה באלוהים של ההמון-תבונה, באמת חבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 08:28 לינק ישיר 

תשמע ידידי המאמר הזה מיועד להבנת החברה החרדית ביבש, הוא לא לדיון מהי חברה חרדית וכמה היא טובה וכמה היא עובדת את האלוקים, ואין כך מקום לוויכוח,
זה ניתוח איך ומה צריך כל מהפכן בחברה לדעת מה לעשות ולהבין את החברה החרדית לעומק, במקום להקים קהילות חדשות ושוב מחלוקת וחרמות וגידופים, פשוט צריך לתקן מבפנים, זה מאמר אחראי ביותר לדעתי, וכנראה לא הבנת כלום,

ואמרתי שהיסוד היא תלמידי חכמים, וזה מעלה ולא חיסרון, זה שאמרתי בעיוורון מוחלט אמרתי לצורך שיבינו כמה זה חמור לנסות לשנות זאת כלומר החרדי יילך באש ובמים בשביל כך, שוב לקחת את הדברים כפי שאתה רוצה לראות זאת, ואמרתי כבר את האבן עזרא הידוע שאין אדם יודע את מחשבות הזולת במילא חבל לך לגלות זאת לכולם, אתה חושב שאתה מגלה כביכול את מחשבתי אבל לא היא אתה מגלה את מחשבתך,

לגבי ערוך השלחן צטטי אותו כי הוא מזכיר גם את חיוב האב לבנו, וזה לא הוא זה חז"ל, הייתי צריך לצטט שני מקורות ונזכרתי שהוא מזכיר את שניהם באותו סימן באורח חיים,
בשלחן ערוך אורח חיים גם נפסק כך ואין חולק על כך, המשנה ברורה מעקם גמ' מפורש (ומקורו הוא הרשב"א נדמה לי לא זוכר כרגע) להצדיק יחידים שנוהגים כך,

אתה אולי רוצה לגונן אבל על מי בדיוק ?? על מרדכי בלוי או על אריה על מי בדיוק ?? מה כואב לך בדיוק ??
תן לי מילה אחת שלא נכון מה שכתבתי,

אגב: לא הבנת כלום ממה שכתבתי נקודה, אתה משתולל כמו פיל בחנות חרסינה אני לא מבין למה אני בכלל עונה לך,מצטער לומר לך זאת, אתה ועוד כמוך גררו אותנו לתאי הגזים בשואה, גררו אתנו בגלות אלפיים שנה שאף פעם לא יצאנו בכלל לגלות באמת אחרי החרבן בית המקדש השני, ולא רק זה גם בארץ ישראל הצליחו לעשות מאיתנו גלותיים ונרדפים לעולמים, ואני מקווה שתחייה הרבה שנים לראות את התוצאות, בדיוק כמו לפני מאתיים שנה שהפסדנו 90% מהאומה לטובת ההשכלה ולטובת ההתבוללות,

חז"ל הזהירו אותנו על כך, "אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת, תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ הנטיעות"

חז"ל דיברו על גדרי חז"ל ממש כמו הלכות שבת אפי' שהם לצורך גדר, ק"ו על גדרי הגלות הארוך שצריך דחוף להיפטר מהם כי פשוט מתקיימת כל יום ויום שבנינו ובנותינו מקצצים בנטיעות,

זה מאוד יפה לגונן על רבינו יונה, וואלה תקבל כיסא נוח בגן עדן אולי תקבל גם את ההבטחות של השייך הערבי בכפר כבונוס,
אלוקים ממש מתרגש ממך, אני ממש רואה זאת על פניו של האלוקים, הנה יש לו עוד בעולם יחידים שמגוננים עליו,
איך אמר אהרן קצינגלבוגן מנתורי קרתא ?! אלוקים לא צריך את כל עם ישראל הוא צריך רק כף יד אחת של עם ישראל, והתכוון אליו ומשפחתו כמובן, זה בערך דעתך, הרפורמים הם לא יהודים והחילונים הם השונאים שלנו וכדומה,
אתה לא מבין שעסקנים רוצים שתחשוב כך בכדי לקיים את עצם קיומם העסקני, וכך הייתה בכל אלפיים שנות בגלות עד שאלוקים זרק אותנו יחד (חילונים רפורמים חסידים ליטאים) לתאי הגזים, נוווו הבנו את הרמז ??? לא ולא ממשיכים כאילו אין מחר, כאילו יש רק עולם הבא וגן עדן וזהו, אין אומה ואין חברה ענקית היום ב"ה וכל אחד חושב אך ורק את טובתו הוא,
מצידו שכל החברה החרדית ילך לאבדון, כל עמלינו שהם הבנים והבנות יברחו מאיתנו כמו לפני מאתיים שנה בתקופת ההשכלה, לא איכפת לך ? מה כן איכפת לך ביקורת על המפלגה שלך ??

אני טורח להסביר אייך נצליח לשנות נכון את החברה שלנו שאולך לאבדון כל יום ויום, (אולי אתה לא מודע למה שקורה כלל,
אולי זה יעזור לך, בנות דוברי אידיש מקהילות טובות מאוד http://www.youtube.com/watch?v=yZMjU55gUp8 
אולי זה יעזור לך להבין,
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=26798   (הסירטון שם לא עובד אבל יש לי את זה אם תרצה אני ישלח לך,))

ואתה מתלונן ומשתולל כמו חסיד שוטה ???? על מי אתה מגונן כאן ??

אגב: אני לא צריך את המוסר שלך בכדי לאהוב את קהילתי וחברתי ומשפחתי, ההבדל בני לבינך היא הבדל אחד אני רואה את החברה החרדית כאחת, ואתה לא, אני רואה את היהודים מכל הסוגים כאומה אחת ואתה לא,
אתה מוכן לוותר על רפורמי ואני לא,
אתה מוכן לוותר על חבדניק (אם אתה ליטאי) או מוכן לוותר על ליטאי (אם אתה חסיד) או מוכן לוותר על האשכנזים (אם אתה ספרדי) או מוכן לוותר על הספרדים (אם אתה אשכנזי)
אבל אני לא,,,,,,,,

זה ההבדל ביני לבינך, אני גם לא מוותר על הבנות האלה בקלפ שנתתי לך, כי יש להם אבא ואימא שבוכים עליהם כל יום ויום,
יש להם אחים ואחיות דודים ודודות סבות וסבתות, יש להם אלפי שנים של מסירות נפש של ההורים שלהם ושלהם ושלהם עד יעקב אבינו, כולם במשך 4000 שנים מסרו את נפשם ממש על הבנות האלה, אני שומע את קול הבכי שלהם זה בכי של אלפי שנים שהלכו לריק,

כך זה בכל יהודי חילוני רפורמי או מתבולל, מי שהגיע לדור הזה ?! אז אין סיכוי שהאבא או הסבא בדור הקודם היה מתבולל, כלומר מאז יעקב אבינו עד הדור הזה היו חרדים, כל השנים האלה כל עמלם של מאות הדורות הלכו לריק, למה ??? למה ??? כי רצינו להיות צודקים ?? הרי ברגע שנשנה משהו אז כביכול קדמונינו לא היו צודקים, זה הבעיה שלך ???
מה בדיוק הבעיה שלך ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 09:02 לינק ישיר 

מקס ידידי!

כיוון שבאמת לא ענית כלום על מה שכתבתי, רק סיפרת לכולם כמה ברוך ה' לא אלמן ישראל, וקם לעם ישראל פטרון וגואל, ובפרט לציבור החרדי שעד עכשיו לא היה אף אחד מי שדאג לו, ועכשיו ברוך ה' יש להם גואל ופודה, אני לא אתייחס לדבריך, כי כנראה אין עם מי לדבר.

אני כן אבחר פנינים מדבריך ואעיר קצת עליהם, בכל אופן צריך להתחיל את היום עם חיוך.

המשנה ברורה מעקם גמ' מפורש (ומקורו הוא הרשב"א נדמה לי לא זוכר כרגע) להצדיק יחידים שנוהגים כך,

ברוך ה' המשנה ברורה בחברה טובה יחד עם הרשב"א מעקם גמרא, נו.

תן לי מילה אחת שלא נכון מה שכתבתי,

טוב, זה הרי ברור אתה התחברת לאלוהי התבונה, אתה הרי גילית את האלוהים באמת.

אתה ועוד כמוך גררו אותנו לתאי הגזים בשואה, גררו אתנו בגלות אלפיים שנה שאף פעם לא יצאנו בכלל לגלות באמת אחרי החרבן בית המקדש השני,

טוב, כבר הבנו שברוך ה' הותיר לנו ה' שריד ופליט והעמיד גואל לישראל, אבל עכשיו אנחנו מבינים שהאחרים הם פשוט אלו שהגלו את ישראל ושלחו אותם לתאי הגזים, לא פחות.

זה מאוד יפה לגונן על רבינו יונה, וואלה תקבל כיסא נוח בגן עדן אולי תקבל גם את ההבטחות של השייך הערבי בכפר כבונוס,

אלוקים ממש מתרגש ממך, אני ממש רואה זאת על פניו של האלוקים, הנה יש לו עוד בעולם יחידים שמגוננים עליו,

טוב, לפחות אני עכשיו נרגע קצת לפחות קטע אחד מדבריך הבנתי לעומק, באמת רבינו יונה היה ליצן, טוב זה באמת תובנה מאוד מעניינת, חבל שהרמב"ן לא עמד עליה.

אין לי אלא לאחל לעם ישראל, הלואי וישארו עוד אלפיים שנה בגלות, ולא יום אחד בגאולה שלך.

עכשיו הצלחתי להבין את אלוהים, למה אם יש לו כזה מוצלח בעולמו, הוא לא שלח אותו באמת לגאול את ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 09:12 לינק ישיר 

אין עם מי לדבר כאן וחבל שהתיחסתי אילך כלל, שתזכה בעזרת השם לראות את צאצאיך כמו שראו הדור של ההשכלה,
לעולם לא ראיתי יהודי יראה שמים שיזלזל בדברים שאמרתי כאן,

תוקן על ידי maxmen ב- 25/08/2011 09:24:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 09:15 לינק ישיר 

אגב: מתי למדדת בפעם אחרונה ברבינו יונה ??? אני לומד אתו כל לילה לפני השינה כבר מאז הבר מצוה שלי,

איפה אמרתי שרבינו יונה היה לץ ?? וממתי רבינו יונה אשם בליצני זמנו, הוא נלחם מלחמת מצווה לשיטתו, והליצים עשו מה שעשו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 09:26 לינק ישיר 

tzvi11 כתב:
  אין לי אלא לאחל לעם ישראל, הלואי וישארו עוד אלפיים שנה בגלות, ולא יום אחד בגאולה שלך.

צדקתי לגמרי, אתה באמת מאלה שמצדך ימותו כולם רק אני והמפלגה שלי נשאר צודקים בויכוח,

אתה אפי' לא מרגיש איזה שנאה יש לך בעינים, אתה מוכן לקלל את כל עם ישראל לעבור שוב את כל הסבל של אלפיים שנות גלות העיקר שאתה תהיה צודק בויכוח באיזה פורום ????

תוקן על ידי maxmen ב- 25/08/2011 09:55:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2011 13:09 לינק ישיר 
סוציולוגיה\חברה בעיני היהדות בכל הדורות,

קצת מוזר לדעתי לעסוק בסוציולגיה בלי שנדע קודם מה דעת היהדות\חכמינו במשך כל הדורות מאז היותינו לעם,

ובכן שאנו רוצים לבדוק את התורה מאז יצאנו ממצרים אנו בעצם מיד מרגישים את הקושי של משה רבינו בעניין,
היינו משפחה אחת רק שירדה למצריים ושיעבדו אותנו כעבדים וגדלנו והתרבנו להיות כבר עם שלם, ורצינו להיות בני חורין, אבל אייך ?? התורה מספר לנו את הקושי של משה רבינו. ויתרו מציע לו עזרה פשוטה, שהיא לחלק את התפקיד לכולם, כלומר תמצא אנשים נבונים וחכמים וצדיקים והם ינהלו את העם ביחד איתך,

אבל כאן צריך לשאול מה חשב משה לעצמו ?? כלומר מה חשב מתחילה שאולי זה יצליח בלי איזה היררכיה שילטונית\שיפוטית ??

ואם כן אז מה יתרו מתערב כאן בכלל ?? ולמה משה רבינו מקבל את דבריו ??

וכאן יש עומק עמוק ביותר מהי ההבדל בין נביא לחכם, נביא מיסודו חושב שכולם נביאים, על דרך "וַיּאמֶר לוֹ משֶׁה הַמְקַנֵּא אַתָּה לִי ?! וּמִי יִתֵּן כָּל עַם יְקוָק נְבִיאִים כִּי יִתֵּן יְקוָק אֶת רוּחוֹ עֲלֵיהֶם"

השפה של משה רבינו איך שאומר ליהושע "המקנא אתה לי" צריך הבנה, המילים האלה זועקים דרשיני, איך מגיע כאן התרועת ניצחון של משה רבינו כלפי תלמידו יהושע ?? זה נשמע כאילו היית להם ויכוח עקרוני בהנהגה לפני כן, ואז יש מקום לההתרסה כביכול של משה נגד תלמידו, הא הא אתה מקנא לי ???!!!! 

ובכן היית כאן ויכוח בין משה לחכמים (אם זה יתרו ואם זה יהושע,)
משה הנביא: טען שלא צריך שילטון ולא מערכת שיפוטית, כל האומה יהיו בעזרת השם נביאים = תבוניים,
יתרו החכם: טוען תראה ידידי משה חתני היקר, יש רצוי ויש מצוי, כלומר רצוי באמת שיהיה כפי שאתה חושב שצריך להיות, אבל יש מצוי = המציאות, בינתיים אנו במצוי ולא ברצוי,

וכאן כביכול היית איזה ניצחון של משה רבינו הנה יש נביאים באומה, ובסוף כולם יהיו נביאים "מי יתן כל עם השם נביאים" וזה היית חלומו של משה רבינו,

ואם נעקוב אחרי הנביאים אחרי משה ?! נראה באמת שכולם בלי יוצא מהכלל היו נגד מלכות ונגד כמובן ע"ז שהיא גם כן בעצם מן שילטון, נזכיר את התורה עצמה שאומרת אם תרצו מלך אז כך וכך ינהג המלך, אבל עדיף שלא תרצו כלל מלך,
בכל זאת משה רבינו הקים בסוף מן שילטון שהיא הכהנים והלויים ועבדת המשכן, אבל זה כבר אחרי טענת החכמים שיש מצוי, כלומר אחרי מעשה העגל היית צורך בכך, אבל משה רביני הבין תבונית שבסוף הם ינצלו את מעמדם וישלטו וישחיתו,
וכך היית באמת בני אלי הכהן ואחריו דרישת העם בזמן שמואל הנביא שהם רוצים מלך,

כלומר לעם נמאס מהשחיתות על דרך "בימים ההם אין מלך בישראל איש הישר בעיניו יעשה" ורוצים שילטון ומלך וסדר חברתי נורמלי,
דוד המלך באמת היה מלך על דרך הנביאים, כלומר רצה לבנות את בית המקדש, ולתת לכהנים את תפקידם הרצוי שהיא לחנך וללמד את האומה להיות בני חורין באמת, כלומר ללמוד את התורה ולהיות נביאים בעצמינו ואז לא נצטרך שוטרים ושופטים וכל מושגי סדר חברתי ושילטון,

בסוף שלמה המלך הקשה על העם ונקרע המלכות לשנים, מלכות ישראל מצד אחד ומלכות יהודה מצד שני,
בבית שני התחילו קודם כדרך הרצוי כמו דעת משה רבינו אבל מהר מאוד הכהנים למדו לקחת את השילטון ממש = החשמניים, כלומר החשמוניים ניצלו את מעמדם הכהני לא רק להיות כהן, רק אני הכהן גם יתפוס את המלכות ונזכה לשני הכתרים,
והשאר ההיסטוריה,

איך חז"ל חשבו על ענין החברה ?? איך הם חשבו מה הרצוי ? ואיך הם חשבו לגבי המצוי ??
ובכן ראיתי שמישהו (לא זוכר כרגע) מצטט את החז"ל הזה, משנה בתלמוד בבלי (מסכת סנהדרין דף יח עמוד א)
משנה: "המלך לא דן ולא דנין אותו, לא מעיד ולא מעידין אותו" 
גמ': מלך לא דן כו'. אמר רב יוסף: לא שנו אלא מלכי ישראל, אבל מלכי בית דוד - דן ודנין אותן, דכתיב +ירמיהו כ"א+ בית דוד כה אמר ה' דינו לבקר משפט. ואי לא דיינינן ליה - אינהו היכי דייני? והכתיב +צפניה ב'+ התקוששו וקושו, ואמר ריש לקיש: קשט עצמך ואחר כך קשט אחרים. אלא מלכי ישראל מאי טעמא לא? - משום מעשה שהיה. דעבדיה דינאי מלכא קטל נפשא, אמר להו שמעון בן שטח לחכמים: תנו עיניכם בו, ונדוננו. שלחו ליה: עבדך קטל נפשא. שדריה להו. שלחו ליה: תא אנת נמי להכא, +שמות כ"א+ והועד בבעליו, אמרה תורה: יבא בעל השור ויעמוד על שורו. אתא ויתיב. אמר ליה שמעון בן שטח: ינאי המלך! עמוד על רגליך ויעידו בך. ולא לפנינו אתה עומד, אלא לפני מי שאמר והיה העולם אתה עומד, שנאמר +דברים י"ט+ ועמדו שני האנשים אשר להם הריב וגו'. אמר לו: לא כשתאמר אתה, אלא כמה שיאמרו חבריך. נפנה לימינו - כבשו פניהם בקרקע, נפנה לשמאלו - וכבשו פניהם בקרקע. אמר להן שמעון בן שטח: בעלי מחשבות אתם, יבא בעל מחשבות ויפרע מכם. מיד בא גבריאל וחבטן בקרקע, ומתו, באותה שעה אמרו: מלך לא דן ולא דנין אותו לא מעיד ולא מעידין אותו.

עד כאן הגמ',

מה קורה כאן ?? המשנה אומרת שהמלך מעל מערכת המשפט, ר' יוסף טוען שיש הבדל בין מלכות דוד לבין מלכות ישראל,
והגמ' מספרת סיפור למה רק מלכות ישראל, 
נווו ?! אז היה סיפור אז מה ??

כפי שהסברתי לעיל שהרצוי היא בלי מלך בכלל, המצוי היא שצריך מלך אבל מסוג מלך כמו דוד המלך שיכוון את האומה להיות נביאים בעצמם ולא נצטרך מערכת שילטונית ומשפטית,
ולכן מלך של מלכות בית דוד דן ודנים, כי המלך רוצה בכך, הרי המלכות היא רק אמצעי זמני עד שנהיה נביאים בעצמינו,
במילא למה שהמלך ינצל את מעמדו ולא ידונו אותו, הרי הוא לא לוקח את תפקידו כמלך לצורך שילטון על הזולת וכדומה,
הוא מלך לצורך לשמה כלומר לצורך המצוי כרגע באומה ותו לא, אין לו אינטרס אישי ח"ו,

מה שאין כן מלכות ישראל כן היית מלכות ככל העמים, ושם המלך מעל כולם גם מעל מערכת הצדק והמשפט,
ולמה באמת במלכות העמים המלך היה מעל כולם ?!
התשובה ארוכה מאוד להסביר זאת, אבל אני בכל זאת בקצרה יתן כיוון,
באומות (אגב: זה עד היום כך גם בנאורות) החשיבה היא "עולם גולם" תן לההמון לעשות חיים משוגעים ואני המלך יהגן עליהם והם ישלמו לי מיסים וכבוד וכמובן שליטה על ההמון ועל הממלכה,
בימי קדם עשו זאת עם עבודה זרה ואלילים, היום עושים זאת במטריאליסטיות, כלומר תעשו חיים משוגעים ושלמו מיסים לשילטון ולמערכת השיפוטית והם יגנו עליכם,

הבעיה התבונית נבואית בשילטון שכזה היא שהיא לעולם גורמת לשחיתות, אם זה האלילים בימי קדם ואם זה היום בדמוקרטיה, כלומר תן לאדם שילטון בלי מוסר אישי תבוני ?! בסוף הוא ינצל את השליטה לטובתו הוא. ומכאן לשחיתות קצרה הדרך, (ההתעוררות החברתית בארץ היא גם מרד מסויים במערכת השלטונית והמשפטית שהיא משרתת את השילטון ולא את ההמון כי השילטון משלמת לה ובעצם מעמידה אותו בתפקידה השיפוטית הרי אין בחירות חופשיות לשופטים בארץ, ולכן לא פלא שיש 4,000,000 חייבים בארץ, כלומר שני שליש האומה חייבים,) 

ובכן הנביא לא רוצה שילטון ולא רוצה בסוף גם כהונה ומשכן על דרך " ישעיהו פרק א
(י) שִׁמְעוּ דְבַר יְקֹוָק קְצִינֵי סְדם הַאֲזִינוּ תּוֹרַת אֱלהֵינוּ עַם עֲמרָה:
(יא) לָמָּה לִּי רב זִבְחֵיכֶם יאמַר יְקֹוָק שָׂבַעְתִּי עֹלוֹת אֵילִים וְחֵלֶב מְרִיאִים וְדַם פָּרִים וּכְבָשִׂים וְעַתּוּדִים לֹא חָפָצְתִּי:
(יב) כִּי תָבֹאוּ לֵרָאוֹת פָּנָי מִי בִקֵּשׁ זֹאת מִיֶּדְכֶם רְמֹס חֲצֵרָי:
(יג) לֹא תוֹסִיפוּ הָבִיא מִנְחַת שָׁוְא קְטֹרֶת תּוֹעֵבָה הִיא לִי חֹדֶשׁ וְשַׁבָּת קְרֹא מִקְרָא לֹא אוּכַל אָוֶן וַעֲצָרָה:
(יד) חָדְשֵׁיכֶם וּמוֹעֲדֵיכֶם שָׂנְאָה נַפְשִׁי הָיוּ עָלַי לָטֹרַח נִלְאֵיתִי נְשֹׂא:
(טו) וּבְפָרִשְׂכֶם כַּפֵּיכֶם אַעְלִים עֵינַי מִכֶּם גַּם כִּי תַרְבּוּ תְפִלָּה אֵינֶנִּי שֹׁמֵעַ יְדֵיכֶם דָּמִים מָלֵאוּ:
(טז) רַחֲצוּ הִזַּכּוּ הָסִירוּ רֹעַ מַעַלְלֵיכֶם מִנֶּגֶד עֵינָי חִדְלוּ הָרֵעַ:
(יז) לִמְדוּ הֵיטֵב דִּרְשׁוּ מִשְׁפָּט אַשְּׁרוּ חָמוֹץ שִׁפְטוּ יָתוֹם רִיבוּ אַלְמָנָה: ס
(יח) לְכוּ נָא וְנִוָּכְחָה יֹאמַר יְקֹוָק אִם יִהְיוּ חֲטָאֵיכֶם כַּשָּׁנִים כַּשֶּׁלֶג יַלְבִּינוּ אִם יַאְדִּימוּ כַתּוֹלָע כַּצֶּמֶר יִהְיוּ:
(יט) אִם תּאבוּ וּשְׁמַעְתֶּם טוּב הָאָרֶץ תּאכֵלוּ:
(כ) וְאִם תְּמָאֲנוּ וּמְרִיתֶם חֶרֶב תְּאֻכְּלוּ כִּי פִּי יְקֹוָק דִּבֵּר: ס

כלומר הנביא אומר לא מלכות ולא משכן ולא כהנה לא חגים ולא שבת, הכל רק אמצעים ולצורך המצוי,
הרצוי היא להיות אנשים טובים בעצמינו אנו, ואם תאבו ושמעתם ?! אז טוב הארץ תאכלו !!
ואם תמאנו ומריתם ?! חרב תאכלו ! כי פי השם דבר = נצחי, לא יעזור לנו כלום כל זמן שהפרט לא יהיה בסדר אז השלטון או המשכן או החגים וכדומה לא יעזורו,

האלוקים והנביא אומרים לנו לא תהיו עבדים לחברה לשילטון ולמדינה, כי אז בסוף חרב תאכלו, זה מוכרח תבונית\אלוקית,
רק אם האדם הפרטי יהיה ברמה של טוב עצמי ונביא ?! אז טוב הארץ תאכלו,

חז"ל אבל חשבו אחרת, הם אמרו לנו חכם עדיף מנביא, יבנה וחכמיה עדיף על הכהנה ובית המקדש,
ממזר תלמיד חכם עדיף על כהן גדול, וכן על זו הדרך,

כלומר חז"ל חשבו שהנביא צודק שלא צריך שילטון ומשכן וכהנה, אבל גם לא צריך תפקיד הנביא, החכמה היא מעל הכל,
כלומר תן לאומה כולה ללמוד תורה וכולם יהיו חכמים ובעלי מוסר וערכים עצמאיים, ואז לא צריך שילטון ולא כהונה ולא נביא להטיף מוסר,
בקיצור תן חינוך חובה תבוני לילדים ולבחורים ואז הכל יהיה בסדר, לא נצטרך משטרה ולא שופטים, כלומר זה בעצם דעת משה רבינו, "וּמִי יִתֵּן כָּל עַם יְקוָק נְבִיאִים כִּי יִתֵּן יְקוָק אֶת רוּחוֹ עֲלֵיהֶם" אבל חז"ל חשבו שגם לא נביא כי נביא כשליט יחיד גם יכול להשחית נביא שקר יוכיחו, כלומר כל עם נביאים בסדר, אבל נביא יחיד או יחידים לא !

כלומר משה רבינו וחז"ל רואים בעין אחת את העניין של המלכות וכל השאר רק כאמצעי זמני עד שנצליח שכל האומה יהיו נביאים בעצמם, במילא מלכות בית דוד גם חשב כך במילא לא חשבו לרגע שלא ידונו אותם,

אבל לא היא מלכות ישראל ושאר מלכויות העמים, שהם רואים את השילטון כדגל כאיזה מן אליל מוכרח לצורך ההמון לעולמים,
ההמון לא רוצה להיות בן חורין הוא רוצה להיות ראש קטן וישלם מיסים לשילטון שיגן עליו,
במילא כזה מלך חייב להיות אליל ומעל המשפט בשביל ההמון, ההמון צריך זאת הוא צריך את כוחו של המלך, ואם המערכת השיפוטית תדון אותו ?! אז עשיתה את המלך ככל בשר ודם ואז ההמון יפסיד את אלילותו, וגם המלך ירגיש מושפל ואז בשביל מה לו להיות בכלל מלך ??
כלומר צריך לדאוג לשני דברים 1, ההמון צריך מלך שיגן עליהם כמו שתינוק צריך את אימו, 2, המלך צריך עניין להיות מלך, והיא כמובן השליטה, ואם אין לו שליטה רק השפלה ?! אז מה צריך הוא להיות מלך ??

וזה מה שמספרת לנו הגמ' הנ"ל (בסנהדרין) מה היה הסיפור שם ?
ר' שמעון בן שטח היה ראש הסנהדרין = מערכת המשפט, והם שמעו שהמלך כנראה שלח את עבדו לחסל חיסול ממוקד,
ואז המלך כביכול פטור, הרי לא הוא הרג רק עבדו הרג,
ר' שמעון הבין את הטריק של המלך ואמר לו לבוא לדין,
המלך בא ור' שמעון מנסה להסביר לו שצדק זה משהו אלוקי ולא אנושי אישי שלי והמערכת המשפטית, ולכן ר' שמעון אומר למלך: היי היי תקום אתה עומד לפני האלוקים = הצדק,
המלך: מסתכל על שאר השופטים ובעצם מרמז להם חכו חכו ותראו מי הבעל בית כאן, ר' שמעון או אני המלך,
והם השופטים באמת פיחדו ממנו, ואז כנראה המלך יצא כגיבור וכל ההמון עשו צחוק אחד גדול על המערכת המשפטית,
כלומר נתבטל הסנהדרין וסמכותו,

וכאן אומרים חז"ל מערכת המשפט היא רק אמצעי וכאמצעי היא לא אבסולוטית, כלומר אל תדרוש צדק מהמלך מתוקף תפקידך המשפטית כי אז מה תרוויח ?! שהמלך יבטל ויבזה אותכם אצל ההמון ואז תתבטלו מחוסר אימון בכוחכם ??

ולכן בגלל הסיפור הזה הבינו את האבסורד של ההמון הטיפש, ההמון לא הבין שר' שמעון בעצם רוצה את טובתם שהמלך לא יחשוב שהוא בתפקידו בזכות רק בחובה כלומר לשרת אותכם ההמון העם לכן אתם משלמים לו מיסים, ולא כביכול לעצמו ולצרכו ולשליטתו בכם הציבור,

נחזור עכשיו לימינו אנו,
את דעת התורה והנביאים וחז"ל אנו כבר מבינים לעומק אני חושב,
מה קורה בארץ ישראל החילונית ? ומה קורה לנו החרדים ?

מה קורה בארץ ישראל החילונית ?

ובכן מערכת המשפט של המדינה שייך לשילטון 1, מצד המשלם להם את משכורתם 2, היא לא נבחרת הציבור כלומר הציבור לא בוחר בהם כלל, במילא כמה שהשופטים ירצו להיות צדיקים ולפסוק לשמה ולשם הצדק האבסולוטית והאלוקית ?! לא יעזור לנו כולם הם ישרתו את השילטונות, וארבעת המיליון החייבים במדינת ישראל תוכיח זאת, הסיבה היא כי ההמון רוצה להיות ראש קטן, נשלם מיסים למדינה והמדינה תהגן עלינו מגנבים ורוצחים וכדומה, אבל ההמון לא לוקח בחשבון שהשילטון ינצל זאת, היא תתן לכלכלנים חופש מוחלט בעידוד ובתמיכת מערכת המשפטית כמובן, ואז הכלכלנים למיניהם ישלטו בכם ההמון הפשוט, יסחטו אותכם ברביות במשכנתאות וכדומה ובכל כשל ומעידה כלכלית שלכם ?! תשארו בשבילם עבדים לעולם !!
אתם רוב חייכם תשלמו מיסים וריביות רק למקום לישון\דיור, ואם הצלחתם בזה אז תתנחמו לפחות שזה יש לכם = מקום לישון,
אבל אם חלילה תכשל בתשלומים ?! אז כאן אתה נכנסת לרולטה רוסית של השליטים, הם ינצלו אותך עד תום ולעולמים, לא רק זה ? גם יחריבו את משפחתך ועמלך שעמלת כל חייך,

בכל מקרה גם במצב הטוב וק"ו אם כשלת ?! אתה תשאר עבד לשליטים ולכלכלניים ולמערכת המשפט,
זו התוצאה של כביכול הנאורות ושיטת ממשל שלהם,

ועכשיו כולם פתאום לא מבינים מה קרה לההמון העם למה הם לא מרוצים למה עושים מרד חברתית,
מה פירוש למה ?? אתם עוורים ?? אתם לא רואים מה קורה לההמון העם הפשוט ?? לא דיור לא גומרים את החודש ובכל זאת המדינה עשירה, אייך זה ??? איך בדיוק המדינה עשירה ??
התשובה היא פשוטה, כי במשחק התחרותית משתתפים הכלכלניים ועשירים והשילטון ובתמיכת מערכת המשפטית שהיא שפוטה להם כמובן, וכל זה על גביהם של ההמון העובדים הפשוטים פלוס כמובן הרביות של החייבים שהם שני שליש האומה, וזה קורה אך ורק בגלל שהמערכת המשפטית שייכת לשילטון,

כל זה אני מדבר כלפי ההנהגה השילטונית והמערכת המשפט,

עכשיו אני רוצה לדבר לההמון, ולומר להם, תבינו יש לנו ניסיון של אלפי שנים ותדעו שאין דרך אחרת אך ורק שאנו ההמון נתחיל להיות בני חורין ונביאים תבוניים, כלומר כל זמן שנרצה להיות ראש קטן ונרצה שיהיה לנו אימא שתגן עלינו, אז תקחו בחשבון שהאימא = המדינה תנצל אותכם כי לא לחינם המדינה רוצה להיות מדינה, כלומר לא לחינם השליט רוצה להיות שליט, הגיע הזמן שאנו נהיה בני חורין עצמאים תבונית, ואז המדינה תהיה רק "ועד בית" לא נצטרך מערכת משפט ולא מערכת אכיפה, כי נהיה טובים בעצמינו, ואפי' אם נצטרך לפעמים ונקיים כזו מערכת, אבל לא ניתן להם לנצל זאת ולקחת מאיתנו את חירותינו העצמית, לא ברביות ולא בשאר האי צדק החברתית שיש היום, אסור לתת למדינה לקום על יוצריה,
מדינה = גולם ותו לא, היא "ועד בית" לשרת אותנו ולא שאנו נשרת אותם, וכן מערכת השפוטית, היא צריכה להיות לצורכינו ולא לצרכי השילטון ולשליטים הכלכלניים, אסור לתת למערכת המשפטית את הכוח לקחת את חרותינו האישית, הכוח הבלתי נסבל הזה שנתנו להם גרם למיליוני החייבים בארץ הזאת,

לדוגמא ששמעתי מחייב:
הוא קנה מכונית וכשל בתשלומים, ואז כמובן לקחו ממנו את המכונית, הם המערכת מכרו את המכונית ברבע מחיר (למה לא, מה איכפת להם) והוא צריך להמשיך לשלם את המכונית שלקחו ממנו, כלמור אין לו מכונית ומשלם בכפליים בכפיה מצד המערכת,

זה דוגמא קלסית, איך פועלת המערכת, אחרי בדיקה אחד ושנים ראיתי שזה פשוט מקובל בכל עניין ועניין,
הכושל משלם לא רק את מה שחייב שזה היה מובן וצודק, הוא משלם ריבית הוא משלם את המשפט הוא משלם את העורך דין של החברה שתובע אותו, והם לוקחים ממנו את המכונית ומוכרים ברבע מחיר (למה לא הרי הוא במילא ישלם את השאר)
כך זה במשכנתאות ובארנונה ובכל עניין ועניין פשוט בדקתי זאת מכל הכיוונים,

והדבר שהכי הטריף אותי ?! זה הזילזול כלפי החייבים ! גם מצד השופטים וגם מצד כל המערכת האכיפה,
פשוט החייבים הם מפגרים וכדומה ראו את הכתבה הזו להתרשמות http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4023268,00.html וזה גם טוב להתרשם  http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3308152,00.html

נחזור לעניינינו: רוצים מדינה כביביסיטר ?! נצטרך לוותר על חירותינו ורוב חיינו נהיה משועבדים למדינה אם זה לדיור ואם זה למיסים ולמערכת האכיפה ולבנקים וכדומה,

אז אני אומר ומציע במקום מדינה ודימיון הדמוקרטיה ?! פשוט להבין ולכונן "ועד בית" פשוט. בלי משחקי רולטה על חשבונינו,
כל שילטון אחרת היא אחיזת עיניים, אני צופה מרד חברתי בכל המדינות הנאורות, אני בטוח בכך ורואה את זה בכל מקום,
התורת המשחקים האלה תביא את המרד, זה שהמשחק יותר תרבותי ובלי חרבות ממש לא ממש עוזרות לאדם הפשוט,
הוא (בכל סוגי המשחק אם זה הדיקטטורי של פעם ואם זה הדמוקרטיה של היום) בכל מצב נשאר עבד, עבד למלך או עבד לחברה = המדינה השלטת ולמערכת השפוטית שלה,  

ומה קורה לנו החרדים ?

אנחנו החרדים מבולבלים לגמרי, מצד אחד הפכנו ממש לישראלים, כלומר רוצים אנו להיות חלק במשחק,
מצד שני אנו לא משתתפים כשותפים אמיתיים, לא צבא לא מיסים = הרי לא עובדים רק לומדים,

אז כך, הרבנים והראשי ישיבות והגדוילים והעסקנים סביבם מסודרים בכל מקרה, או מהמדינה, או מעשירי חול = תרומות מעשירים שמוצאים מהם במרמה ממש, כי הרי הם הנציגים של .האלוקים והעשיר משתכנע מהם שזה כך ולכן הם תורמים אחרת מנין להם הכסף ???  כלומר חוק אלוקי היא שאין נופל כסף משמים רק משעת עבודה, אז אייך הגיע הסף שאף אחד מהם לא עבד עליה ?? התשובה היחידה היא גזל בשם האלוקים, כלומר מנצלים את שם האלוקים לשכנע את האנשים לתרום, 

אז מי הנופל בין הכיסאות ?? ההמון העם החרדי !!!! (שהם כהיום כבר אומה בפני עצמה ממש,)
לא שותפות במשחק החברתית החילונית, במילא לא מקבלים אפי' זכויות מינימליות שמגיע להם, כמו חינוך חובה וכדומה,
חייבים לגור בקהילה נפרדת אז הדיור זונק לשמים, אסור לעבוד רק ללמוד, וחייבים לשלם לחינוך וגם לישיבות ועוד לצאת מהישיבות בלי מקצוע,
בקיצור אכלנו אותה, לא שותפות חברתית שווי זכויות בועד בית = המדינה, ולא תורה, כלומר מי שכבר רץ לעבוד וללמוד מקצוע, מאבד את חשיבותו החברתית, כלומר נהפך לבעל בית ולכן הוא לא אברך. ולא רוצים לקבל את ילדיו לת"ת של האברכים כי הוא לא אברך, וכן בשידוכים שלו עמצו אם הוא בחור עובד או לומד מקצוע, ולא בשידוכים של ילדיו כי הוא לא אברך,

אז אייך בדיוק נפתור את הבעיות של ההמון החרדים ?? איך יהיה להם לפרנס את משפחתם וגם לשלם חינוך וגם לקנות דירות לילדים, ראו אשכול זה מכתב אישי לרועי ישראל-גדוילים\רבנים\מנהלים\עסקנים

לסיכום אני אשאל חידה:

איזה סוג חברה היא החברה החרדית ??
1, נבואי ?
2, כוהני ?
3, מלך ?

הרי אמרנו שהיית דעת משה רבינו שזה דעת הנביאים, והיה דעת יתרו והחכמים שצריך מערכת שיפוטית ומשכן וכהנים,
והיה דעת ההמון שהם רוצים מלך כי המערכת הכהנית והמשכן מושחתת,

אז שאלתי היא איזה מהם אצלינו החרדים כהיום ???
מי מכם חברי הפורום והגולשים יודע את התשובה ??

(אזהרה ליושבים בגלות מאחינו החרדים ולכלל היהודים, לעלות מיד לארץ ישראל כי זה מתחיל שוב המהפיכות החברתיות בעולם, ורק אנו נסבול מזה כמו בכל הזמנים, אנו זרים שם במיוחד בזמנים שקשה להם כלכלית, אז הם רואים אותנו כזרים וכגונבי כספם, תזכרו מה שחז"ל אומרים כל שבעים שנה יש דבר\מגיפה בעולם, = כלומר מחזוריות של רווחה ואחרי זה מהפיכות חברתיות משום עוני, ושוב רווחה חברתית עד ששוכחים וממשיכים לעביד את ההמון עד שהוא נחנק ומתקומם, וחוזר חלילה וחלילה, לפי דעתם זה חייב לקרות כל שבעים שנה כלומר עד שהילד שנולד על כפית של כסף מתחיל להשתולל ונהיה אנוכי ואכזרי, ומי הסובלים ?! ההמון הפשוט ואז ההמון מתקוממם על השילטון ועל העשירים, זה לוקח בערך שבעים שנה, האבא היה צעיר במלחמה והצליח בנכסיו, את ילדיו הוא כבר שוכח ללמד מה קרה בדורו, והם חושבים שזה טבעי העושר והם משעבדים את ההמון אליהם משום עושרם ואז מתוך החנק ההמון מתקוממם בסוף, על דרך "פֶּן תּאכַל וְשָׂבָעְתָּ וּבָתִּים טבִים תִּבְנֶה וְיָשָׁבְתָּ: וּבְקָרְךָ וְצֹאנְךָ יִרְבְּיֻן וְכֶסֶף וְזָהָב יִרְבֶּה לָּךְ וְכֹל אֲשֶׁר לְךָ יִרְבֶּה: וְרָם לְבָבֶךָ וְשָׁכַחְתָּ אֶת יְקוָק אֱלֹהֶיךָ הַמּוֹצִיאֲךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם מִבֵּית עֲבָדִים: כך זה עובד במחזוריות של שבעים שנה, חז"ל ידעו זאת, והנוכלים ידעו זאת בכל הדורות וידעו לנצל זאת לטובתם, אנא אנא מהר לארץ ישראל, שם מקומינו הטבעי,) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2011 00:11 לינק ישיר 

כתגובה לטוען (באתר אחר) כלפי השינויים בחברה החרדית, כתבי לו כך,

שלום לך מירב היקר:

אני אתחיל מסוף דבריך לגבי קהלה חדשה:

1, לצערינו יש לנו ניסיון של אלפי שנים בעניין, הקהילה המרכזית שורדת והשאר לא שורדים, ראה בזמן בית ראשון מלכות ישראל ומלכות יהודה, ראה בית שני הצדוקים והפרושים ועוד עשרות כתות, ראה חכמי אשכנז וחכמי ספרד לפני אלף שנה, זה שאנו כהיום דיי מצליחים בקהילות הנפרדות היא אך ורק כי החילונים והגרמנים כפו עלינו מדינה, כלומר הגרמנים גירשו אותנו מאירופה לארץ ישראל והחילונים הקימו מדינה, וזה בעצם מאחד את הקהילות לקהילה אחת שנקראת "החרדים" כל בר דעת יודע שרק החרדים ישרדו את ההמשך, השאלה רק היא איך, האם בסוף נצא שוב לגלות מחוסר אחידות בקהילה ושוב נתבולל בעמים, או אפשר להקים חברה חרדית תבונית שתשרוד לנצח בארצינו בארץ האבות,

2, הניסיון אומרת לנו שכל קהילה כמה שהיא נבנתה מתוך צורך אמיתי ואידיאולוגי, בסוף השתלטו עליה אינטרסנטים והקהילה נהפכת לעוד קהילה מושחתת כמו כל הקהילות, עיין ערך ישיבות לבינוניים שהקימו אנשים טובים ואחרי כמה שנים היא כבר ישיבה שמקבל רק מוכשרים, כלומר בתחילה הקימו את הישיבה לשמה ולתועלת הזולת, אבל מהר מאוד משתלטים עליה אינטרסנטים והיא נהפכת לישיבה מושחתת שמחפשת לשחק במשחק הגדל בין הישיבות הפופולאריות,

אז צדיק הקהילה החדשה גם בסוף תהיה מושחתת כמו כולם,

3, הליצניים אומרים (ויש אמת בדבר) תחת כל אידיאולוגיה לך אחרי הראש וחפש מה הוא מרוויח מזה, כלומר מה הוא רוצה כסף ? מעמד ? כבוד ? ולכן כהמשך לסעיף שתים ברור היא שבסוף ישתלטו עליה באמת הליצניים האלה בכדי להרוויח את הנ"ל,

4, אני לא מתווכח איתך על המצוי אני מתווכח איתך על הרצוי, הרצוי היא בוודאי "לא תתגודדו" ששמענו בקריאת התורה השבת, הסיבה היחידה שלא חזרנו לארץ ישראל אלפיים שנה (למי שיודע. יודע שאף פעם לא יצאנו בכלל לגלות אחרי חורבן בית שני, יצאנו לבד אף אחד לא גירש אותנו משם, אחרי החורבן עשינו את המשנה ואת התלמוד עד ימי הרס"ג (לפני אלף שנה בערך) עוד הפסיקה בהלכה וקביעת החגים\הלוח היית בידי חכמי ישראל שגרו בישראל,) היא אך ורק הקהילות הנפרדות שהיו באומה, אם לא נבין את היסוד הזה ?! פשוט נצא בעצמינו שוב לגלות לעוד אלפיים שנה עד שיבוא איזה אומה שתשמיד אותנו ושוב נברח לארץ האבות כמובן אם יהיו שוב חילונים פריירים שיבנו לנו מדינה,

לכן אני טוען לא עוד, אייך אמרת צלם אלוקים, אז נווו בבקשה בואו נהיה צלם אלוקים אנשים תבוניים, אחרת נהיה מה שהרשב"ם אומר  כדמותנו - בעניין חכמתנו, שהרי כשמתקלקל האדם כתיב "נמשל כבהמות נדמה:" בודאי שאפשר שכל אחד יהיה כצלם, אבל אפשר גם להיות כבהמות מצד החכמה והתבונה, נבנה עוד קהילה ובסוף הסובלים האמיתיים זה ההמון בקהילה, כמו בכל הקהילות, הראשים המנהגים יושבים טוב בדרך כלל, וכמובן על גביהם של ההמון,

הטעות הטרגית של המחזירי בתשובה (המחב"תים בל"ז) היא בזאת שגררו את הבעלי תשובה לקהילה החרדית בלי לתת להם תשובה חברתית נכונה, במקום לתת את אור התורה לההמון בלי שיצטרכו לבגוד חברתית בחברתם הם ובמשפחתם, אז גרמו לבגידה ולגלות חברתית לחברה זרה להם, ראה כאן דיון בעניין, http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2899651&forum_id=1364 המושג של לגנוב נפשות מקהילות אחרות היא חורבן לאומה בכלל ולחרדים בפרט, זה גורם ומביא לשנאה בין הקהילות ויגרום לחורבן בית שלישי בלי שום ספק, כל קהילה שתקום היא חייבת לגנוב נפשות מההורים שהתחנכו אחרת ובחברה אחרת, משום כך מיד יש לנו אויבים עוד לפני שהקהילה קמה, נכון שזמנית מקימי הקהילה מרווחים מזה כי הנה יש להם קהילה, אבל הפרט בעצמו בגלות משפחתית וחברתית וכמובן בגידה בחברתו הוא,

למה במדינות הערביות ההמון העם לא מצליח להתגבר על הבורות של עצמם, הסיבה הפשוטה היא שמי שהוא מצליח להיות משכיל אז עוזב את החברה\המדינה שלו ובורח למדינה אחרת יותר משכילה, כלומר בוגד בחברתו ומשפחתו הוא בורח לו לגלות חברתית, (למה גלות, כי בסוף החברה שהוא ברח אליה תגרש אותו במצב קשה חברתית כלכלית כמו שגירשו את היהודים מאירופה לפני שבעים שנה) במקום לגרום לכל משפחתו וחברתו\מדינתו להשכיל כמוהו ?! אז הוא בורח לו לגלות, בסוף הוא או צאצאיו יישמדו בגלות ההיא בימים קשים, כלומר התבונה אומרת לנו שאין כאן חוכמות, או שאתה משכיל אות ךואת סביבתך הטבעית ואז תצליח בשניהם, או שתברח לך לגלות ותבגוד במשפחתך ואז לא אתה ולא מדינתך המקורית יצליחו,

אותו עניין זה לגבי החזרה בתשובה, ובעניין קהילות חדשות, היסוד היא לתקן את הסביבה הטבעית שלך ואז כולם מרוויחים והיא נצחית לדורות,

לגבי תלמידי חכמים:

אני חושב שיש כאן טעות נורא, שכביכול התלמידי החכמים הם אלה שמפריעים לנו לחיות חיים טובים ומשוגעים, ולא היא, התורה וחז"ל הם הכי חרותי בכל המובנים, כל תלמיד חכם אמיתי יודע שהתורה והיהדות נותנת לאדם להיות בן חורין אמיתי, מצד התורה אין שום סיבה לחילוני להיות חרדי, זה פשוט שקר ומרמה, מצד התורה החילוני חברתית יכול להישאר חילוני חברתית בלי שום בעיה, להפך זה יותר נכון מצד התורה, וכן כל חרדי יכול ליהנות מכל מה שהנאורות מציעה היום מצד התורה וההלכה, כל המלחמות המיותרות שלנו החרדים נגד המדינה והחילוניות היא מלחמה מיותרת בעליל,

אני רק אומר שההמון העם החרדי צריך אותם משום שלא כל אחד למד לעומק את היהדות, זה לא עניין של חוסר צלם ח"ו זה עניין של לא כל אחד יכול ללמוד הכל, כמו שאני סומך על הרופא ועל הטייס ועל הנהג מונית, ההמון לא יילך אחרי בעלי בית אין סיכוי, יש סיכוי למחלוקת ובלגנוב נפשות מהוריהם ובגידות כנ"ל, התשובה לדעתי היא אך ורק בדרך שהצעתי בתגובתי הנ"ל לעיל, כלומר חייבים ללכת עם תלמידי חכמים, (הזקנים במילא ימותו בקרוב בעזרת השם, אני אומר את זה בכאב רב, אבל הפכו אותם לע"ז ממש, לו ידעו שהפכו אותם לע"ז ?! בוודאי היו מתאבדים !!) צריך שכל הורה שיראה את בנו הולך עם מהפיכה החברתי החדשה ויבין שיש שם תלמידי חכמים איתם, אז להפך הם גם יתגייסו למהפיכה החברתית, ואז נרוויח בכפליים, גם המבוגרים בחברה יהיו איתנו גם תלמידי החכמים יהיו איתנו ויש סיכוי שנצליח בכל החברה החרדית, ואז יבוא הגאולה האמיתית עלינו ועל כל בית ישראל אמן ואמן,,,,,,,,      

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2011 15:30 לינק ישיר 

נזכרתי בדעת הרמב"ם בעניין הסוציולגיה\חברה,

מורה חלק ב' פרק מ'

כבר נתבאר היטב כי האדם מדיני בטבע, ושטבעו שיהא בתוך חבורה, ואינו כשאר בעלי החיים אשר אין לו הכרח להיות בחבורה.

ומחמת ריבוי ההרכב במין הזה לפי שהוא מורכב אחרון כפי שידעת, רב ההבדל בין יחידיו, עד שאפשר שלא תמצא שני אחדים תואמים במין ממיני המידות כלל, אלא כמו שתמצא צורתם החיצונית תואמת . וטעם הדבר שינוי המזג, ואז ישתנו החומרים וישתנו גם המקרים הניספחים לצורה, כי לכל צורה טבעית   מקרים מסוימים מיוחדים נספחים לה, מלבד המקרים הנספחים לחומר.

ואין כמו השוני הזה האישי העצום מצוי באף אחד ממיני בעלי החיים, אלא השוני בין אישי כל מין קרוב זה לזה, פרט לאדם שאתה תמצא שני אחדים ממנו כאילו הם משני מינים בכל מידה ומידה, עד שתמצא אכזריות אחד מגעת עד כדי לשחוט צעיר בניו מרוב הכעס, ואחר יחמול על הריגת פשפש או אחד הרמשים ותרך נפשו לכך, וכך ברוב המקרים.

[השוני בין בני אדם מחייב מנהיג שיכוון את פעולותיהם]
וכיון שהיה טבעו מחייב שיהא באישיו השוני הזה והחברה הכרחית לטבעו, לא יתכן בשום אופן [רנד] שתצלח חברתו כי אם על ידי מנהיג בהחלט, יאזן את פעולותיהם, וישלים את החסר, ויחסר את המרובה, וינהיג  מעשים ומידות שיעשו אותם כולם כפי נוהג אחיד תמיד, עד שיעלם השוני הטבעי בריבוי התיאום המוסכם, ותהיה החברה תקינה.
(האמין כנראה באובולוציה תבונית\טבעי בחברה, max ) 

[הנביא - מנהיג]
ולפיכך אני אומר כי התורה ואף על פי שאינה טבעית, יש לה מבוא בעניין הטבעי , והייתה מחכמת הבורא בקיום המין הזה כיון שרצה מציאותו, שנתן בטבעו שיהא לאישיו כוח הנהגה. ולכן, מהם מי שהוא עצמו אשר הודע באותה ההנהגה והוא הנביא או מחוקק החוקים, ומהם מי שיש בידו הכוח לחייב בעשיית מה שקבעו ההם  והנהייה אחריו והוצאתו אל הפעל, והם המלך המחזיק באותם החוקים, וטוען הנבואה המחזיק בתורת הנביא אם כולה ואם מקצתה, ויהיה החזיקו במקצת ועזיבתו המקצת, או מפני שזה יותר קל לו, או כדי לעשות רושם שהדברים האלה נאמרו לו בנבואה ואינו נוהה בהם אחר זולתו  מתוך קנאה.

כי יש מבני אדם מי שאוהב  שלמות מסוימת ונהנה בה וחושקה, ורוצה שיחשבוהו בני אדם שיש בו אותה השלמות על אף שהוא יודע שאין בו שלמות, כפי שאתה רואה רבים טוענים לעצמם שיר של זולתם ומייחסים אותו לעצמם. וכך נעשה במקצת חיבורי אנשי המדע ובחלקי מדע רבים, שמגיע לידי אדם מקנא חסר יכולת דבר שחידשו זולתו, וטוען שהוא חידשו.

[נביאי שקר]
כך אירע גם בשלמות הזו הנבואית, לפי שאנו מוצאים בני אדם טענו את הנבואה ואמרו מה שלא נאמר בנבואה מאת ה' כלל כגון צדקיה בן כנענה, ומצאנו אנשים שטענו את הנבואה ואמרו דברים שאמרם ה' בלי ספק, כלומר: שהם נאמרו בנבואה אבל לזולתם, כגון חנניה בן עזור, ויחסום לעצמם ונתהדרו בהם.

[הבחנה בין תורה אלוהית ואנושית]
וידיעת כל זה והבחנתו פשוט מאד, ואני אבאר לך כל זה עד שלא יישאר לך ספק בדבר, ויהיה בידך קנה מידה תבחין בו בין טכסיסי   החוקים הנחקקים, ובין טכסיסי התורה האלוהית, ובין טכסיסי מי שלקח דבר מדברי הנביאים וטוען שנאמר לו ומייחסו לעצמו.

והנה החוקים אשר ביארו מחוקקיהם שהם חוקים שחקקום מבינתם, אינך צריך על כך ראיה, כי עם הודאת היריב אין צורך לראיה.
אלא רצוני להודיעך את הטכסיסים אשר טוענים בהם שהם נבואיים, ויש מהם נבואיים באמת כלומר: אלוהיים, ומהם שהם חוקקום, ומהם ייחסום לעצמם.
כל זמן שתמצא תורה מסוימת אשר כל תכליתה וכל מטרת בעליה אשר תכנן פעולותיה אינו אלא תקינות המדינה ומצביה ומניעת העושק והאלימות ממנה, ולא יהיה בה כלל נטיות אל הדברים העיוניים, ולא פנייה לשלמות הכוח ההגיוני, ואין בה שימת לב להשקפות אם נכונות או רעועות, אלא כל המטרה תקינות מצבי בני אדם זה עם זה [רנה] באיזה אופן שיהיה, ושישיגו אושר מסוים משוער כפי השקפת אותו המחוקק, תדע שאותה התורה נחקקה בידי אדם, ומחוקקה כפי שאמרנו מאנשי הסוג השלישי, כלומר: השלמים בכוח המדמה בלבד.

וכאשר תמצא תורה שכל טכסיסיה להביט במצעה על תקינות המצבים הגופניים וגם בתקינות הדעות, ונותנת הדגשתה למתן השקפות נכונות בה' יתעלה תחילה, ובמלאכים, ורצונה להחכים את האדם ולהבינו ולהעירו עד שידע את כל המציאות כפי הצורה האמיתית, תדע שאותו הטכסיס מאתו יתעלה ושאותה התורה אלוהית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 05:05 לינק ישיר 

בעקבות המפגן החברתית הענק (מדברים על מיליון וחבל שלא יותר) שיהיה בעזרת השם במוצ"ש,

נזכרתי בנביא ישעיה אייך שהוא ראה את המושג חברה\סוציולוגיה,

ובכן הוא לא מדבר על בית\דיור כי לכולם היית נחלה,(בכל זאת בסוף גם מזכיר מחסה ודיור) ולכן הוא מתחיל בפרנסה קודם, וראו איזה יופי,

ישעיהו פרק ג

(א) כִּי הִנֵּה הָאָדוֹן יְקֹוָק צְבָאוֹת מֵסִיר מִירוּשָׁלַם וּמִיהוּדָה מַשְׁעֵן וּמַשְׁעֵנָה כּל מִשְׁעַן לֶחֶם וְכל מִשְׁעַן מָיִם:
כלומר דבר "ראשון" לדעתו שמעמיד את האדם והחברה זה פרנסה = לחם ומים,
(ב) גִּבּוֹר וְאִישׁ מִלְחָמָה שׁוֹפֵט וְנָבִיא וְקֹסֵם וְזָקֵן:
דבר "שני" הם הצבא שמגן על החברה והמדינה, "שלישי" השופט ומערכת המשפט = עשית צדק, רק ה"רביעי" הוא הנביא המטיף מוסר כמובן, ואחריו ה"חמישי" הקוסם = אסטרולוגים = מדע סטטיסטיקה של פעם, דבר "שישי" זקן = חכמת חיים\ניסיון חיים,
(ג) שַׂר חֲמִשִּׁים וּנְשׂוּא פָנִים וְיוֹעֵץ וַחֲכַם חֲרָשִׁים וּנְבוֹן לָחַשׁ:
"שביעי" שרים ועשירים ומומחים וחכמים ונבונים,
(ד) וְנָתַתִּי נְעָרִים שָׂרֵיהֶם וְתַעֲלוּלִים יִמְשְׁלוּ בָם:
פשוט כך נערים ישלטו בנו בתעלולים פוליטים,
(ה) וְנִגַּשׂ הָעָם אִישׁ בְּאִישׁ וְאִישׁ בְּרֵעֵהוּ יִרְהֲבוּ הַנַּעַר בַּזָּקֵן וְהַנִּקְלֶה בַּנִּכְבָּד:
לא צריך לפרש לדעתי,
(ו) כִּי יִתְפּשׂ אִישׁ בְּאָחִיו בֵּית אָבִיו שִׂמְלָה לְכָה קָצִין תִּהְיֶה לָּנוּ וְהַמַּכְשֵׁלָה הַזֹּאת תַּחַת יָדֶךָ:
(ז) יִשָּׂא בַיּוֹם הַהוּא לֵאמֹר לֹא אֶהְיֶה חֹבֵשׁ וּבְבֵיתִי אֵין לֶחֶם וְאֵין שִׂמְלָה לֹא תְשִׂימֻנִי קְצִין עָם:
(ח) כִּי כָשְׁלָה יְרוּשָׁלִַם וִיהוּדָה נָפָל כִּי לְשׁוֹנָם וּמַעַלְלֵיהֶם אֶל יְקֹוָק לַמְרוֹת עֵנֵי כְבוֹדוֹ:
(ט) הַכָּרַת פְּנֵיהֶם עָנְתָה בָּם וְחַטָּאתָם כִּסְדֹם הִגִּידוּ לֹא כִחֵדוּ אוֹי לְנַפְשָׁם כִּי גָמְלוּ לָהֶם רָעָה:
(י) אִמְרוּ צַדִּיק כִּי טוֹב כִּי פְרִי מַעַלְלֵיהֶם יֹאכֵלוּ:
(יא) אוֹי לְרָשָׁע רָע כִּי גְמוּל יָדָיו יֵעָשֶׂה לּוֹ:
(יב) עַמִּי נגְשָׂיו מְעוֹלֵל וְנָשִׁים
(= נושים ראו תרגום כלומר שולטים על החברה הנושים ) מָשְׁלוּ בוֹ עַמִּי מְאַשְּׁרֶיךָ מַתְעִים וְדֶרֶךְ אֹרְחֹתֶיךָ בִּלֵּעוּ:

עכשיו זה בא המפגן האלוקי, תשמעו טוב טוב מה הנביא אומר,

(יג) נִצָּב לָרִיב יְקֹוָק וְעֹמֵד לָדִין עַמִּים:
(יד) יְקֹוָק בְּמִשְׁפָּט יָבוֹא עִם זִקְנֵי עַמּוֹ וְשָׂרָיו וְאַתֶּם בִּעַרְתֶּם הַכֶּרֶם גְּזֵלַת הֶעָנִי בְּבָתֵּיכֶם:

כן כן אלוקים דרך המפגן יבוא במשפט אתכם, אתם מדינה עשירה כי גזל עניים בבתיכם, ארבע מיליון חייבים יש למדינה,
(טו) מלכם מַה לָּכֶם תְּדַכְּאוּ עַמִּי וּפְנֵי עֲנִיִּים תִּטְחָנוּ נְאֻם אֲדֹנָי יְקֹוִק צְבָאוֹת:
(טז) וַיֹּאמֶר יְקֹוָק יַעַן כִּי גָבְהוּ בְּנוֹת צִיּוֹן וַתֵּלַכְנָה נטוות נְטוּיוֹת גָּרוֹן וּמְשַׂקְּרוֹת עֵינָיִם הָלוֹךְ וְטָפֹף תֵּלַכְנָה וּבְרַגְלֵיהֶם תְּעַכַּסְנָה:
נפרש את המשל "בנות" על החברות המסחריות והבנקים = בנות,
ונפרש זאת כך, הם החברות מפרסמים לנו פרסומות משכנעות, בואו לקחת משכתאות ולקנות דירות ומכוניות וכדומה,
תחשבו על זה אייך הפירסומות ואנשי מכירות עובדים עלינו ?! בדיוק כך ! ותלכנה נטויות גרון ומשקרות עניים הלוך וטפף תלכנה, ואז שלא עמדו בתשלומים ?! אז הנושים שולטים בנו ! ולכן יש ארבע מיליון חייבים במדינה, 
(יז) וְשִׂפַּח אֲדֹנָי קָדְקֹד בְּנוֹת צִיּוֹן וַיקֹוָק פָּתְהֵן יְעָרֶה: ס
(יח) בַּיּוֹם הַהוּא יָסִיר אֲדֹנָי אֵת תִּפְאֶרֶת הָעֲכָסִים וְהַשְּׁבִיסִים וְהַשַּׂהֲרֹנִים:
(יט) הַנְּטִיפוֹת וְהַשֵּׁירוֹת וְהָרְעָלוֹת:
(כ) הַפְּאֵרִים וְהַצְּעָדוֹת וְהַקִּשֻּׁרִים וּבָתֵּי הַנֶּפֶשׁ וְהַלְּחָשִׁים:
(כא) הַטַּבָּעוֹת וְנִזְמֵי הָאָף:
(כב) הַמַּחֲלָצוֹת וְהַמַּעֲטָפוֹת וְהַמִּטְפָּחוֹת וְהָחֲרִיטִים:
(כג) וְהַגִּלְיֹנִים וְהַסְּדִינִים וְהַצְּנִיפוֹת וְהָרְדִידִים:
(כד) וְהָיָה תַחַת בֹּשֶׂם מַק יִהְיֶה וְתַחַת חֲגוֹרָה נִקְפָּה וְתַחַת מַעֲשֶׂה מִקְשֶׁה קָרְחָה וְתַחַת פְּתִיגִיל מַחֲגֹרֶת שָׂק כִּי תַחַת יֹפִי:
(כה) מְתַיִךְ בַּחֶרֶב יִפֹּלוּ וּגְבוּרָתֵךְ בַּמִּלְחָמָה:
(כו) וְאָנוּ וְאָבְלוּ פְּתָחֶיהָ וְנִקָּתָה לָאָרֶץ תֵּשֵׁב:

כלומר כל הפירסומות וכל השקרים שלהם לא יועיל להם, כי ההמון כבר נמאס מהם כי הם משועבדים לבנק ולחברות ולמערכת האכיפה,

(א) וְהֶחֱזִיקוּ שֶׁבַע נָשִׁים בְּאִישׁ אֶחָד בַּיּוֹם הַהוּא לֵאמֹר לַחְמֵנוּ נאכֵל וְשִׂמְלָתֵנוּ נִלְבָּשׁ רַק יִקָּרֵא שִׁמְךָ עָלֵינוּ אֱסֹף חֶרְפָּתֵנוּ:

הנביא אומר אל לההמון העם לדאוג,כי הנושים\החברות יבואו בשביעיות לכל אחד מכם להתחנן שנקנה מהם משהו

(ב) בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח יְקֹוָק לִצְבִי וּלְכָבוֹד וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל:
(ג) וְהָיָה הַנִּשְׁאָר בְּצִיּוֹן וְהַנּוֹתָר בִּירוּשָׁלִַם קָדוֹשׁ יֵאָמֶר לוֹ כָּל הַכָּתוּב לַחַיִּים בִּירוּשָׁלִָם:
(ד) אִם רָחַץ אֲדֹנָי אֵת צֹאַת בְּנוֹת צִיּוֹן וְאֶת דְּמֵי יְרוּשָׁלִַם יָדִיחַ מִקִּרְבָּהּ בְּרוּחַ מִשְׁפָּט וּבְרוּחַ בָּעֵר:
(ה) וּבָרָא יְקֹוָק עַל כָּל מְכוֹן הַר צִיּוֹן וְעַל מִקְרָאֶהָ עָנָן יוֹמָם וְעָשָׁן וְנֹגַהּ אֵשׁ לֶהָבָה לָיְלָה כִּי עַל כָּל כָּבוֹד חֻפָּה:
(ו) וְסֻכָּה תִּהְיֶה לְצֵל יוֹמָם מֵחֹרֶב וּלְמַחְסֶה וּלְמִסְתּוֹר מִזֶּרֶם וּמִמָּטָר
:

כלומר בסוף נקבל דירות ומחסה לגור ולבנות את משפחתינו בארץ אבותינו,

תוקן על ידי maxmen ב- 01/09/2011 05:51:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2011 02:08 לינק ישיר 

הייתי החרדי היחידי בהפגנה החברתית הענק היום, ולמה ?? זעק לי חבר בטלפון,

היו היה לפני הרבה שנים יהודי עשיר בגולה שרצה אחת ולתמיד לעזור לעניי ישראל, שלא יצטרכו לקבץ נדבות בגלות וכל הבושות הכרוכות בכך, נפל לו רעיון אדיר והיות שיהודי הגלות צריכים אתרוגים כשרים וטובים, אז פשוט יקנה שדות בארץ ישראל ויהודי ארץ ישראל יגדלו אתרוגים לכל הגולה,

זה היה נשמע טוב אבל לא, מיד יצאו פשקווילים בכל הגולה שאתרוגי ארץ ישראל הם מורכבים ופסולים, ומי הפיץ את הפשקווילים האלה בגולה ?! יהודי ארץ ישראל דווקא !!! ולמה ? כי אז יהודי הגולה לא יתרמו יותר כספים לעניי ארץ ישראל,

כלומר: יש יהודים שיושבים טוב על הקופות והתרומות שמגיע מהגולה, ומהיום יצטרכו לעבוד ח"ו בשדה לגדל אתרוגים,

לדעתי זה המצב כהיום אצלנו בחברה החרדית, הפוליטיקה החרדית בעצם מעוניינת במצב הקיים, העסקנים והמוסדות מסתדרים עם הממשלה, ומסודרים טוב טוב בכיסם כמובן, מי הסובל מכל זה ?! היהודי הפשוט !! לא רק שהמוסדות לא מורידים ממנו את עול החינוך ומקילה על עול הפרנסה, להפך כל משפחה חרדית משלמת לחינוך פי עשר, כי רוב הקהילות החינוך היא פרטית ולכן משלמים לכל ילד 100 דולר אם לא יותר, כפול עשר ילדים אז בערך ארבע אלף שקל לחודש, אם החשבון שעולה בארץ ישראל לחיות לכל נפש לחודש כאלף שקל, אז משפחה בת 12 נפשות צורכת בערך 12000 ₪

נוסיף לזה את הדיור המשכנתא וכדומה, עשרות אלפי זוגות אין להם דיור, וגם את זה מנצלים העסקני הקהילה בכל קהילה, האם ידוע לכם שבכל פרויקט קהילתי העסקנים עושים עליך 50 אלף שקל על דירה ?? כן כן לא משנה באיזה קהילה אתה שייך, ליטאי חסידי כולם למדו את השיטה, חמישים אלף שקל על כל דירה,

אבל נעזוב עכשיו את הצרות של הפרט, למה באמת לא השתתפנו בהפגנה ?? אני לא נכנס כרגע לעניין שהיא הפגנה חילונית וכדומה, למה החרדי הפרטי לא מרגיש שייך לוועד בית הזה (ועד בית = מדינה) ??? למה שאנחנו כחרדים לא יכולים לדבר ישירות עם פקידי הועד בית ?? זוהי הארץ שלנו והועד בית שלנו, אז מה הבעיה ?? אין לנו דירות נכון ? אז נדרוש דירות !! לא גומרים את החודש נכון ? אז נזעק על כך !! המוסדות מרוקנים את הכיסים שלנו נכון ?? אז נזעק על כך !! הבנקים סוחטים את כספינו נכון ? אז נזעק על כך !! אכיפת החוק גובות מאיתנו ריביות אכזריות נכון ? אז נזעק על כך !! אין מה להתבייש מכך שאנו כושלים בתשלומים, אייך לא ניכשל ?? כי יש גמ"חים ?! זו התשובה הנכונה לבעיותינו ?? הגמ"חים ???? (מי שקצת מכיר יודע שהגמ"חים נגמרים כי אין בגלות כהיום הרבה תורמים בגלל המצב הכלכלי הלא טוב בעולם)

מישהו מעוניין שאנו לעולם לא נרגיש שייכים לוועד בית = מדינה, מישהו מעוניין שלעולם נרגיש זרים, מישהו מעוניין שלעולם נרגיש נרדפים, אם לא היית מפלגות ששנאות אותנו החרדים (כמו שינוי והשמאל ) ?? הם (העסקנים) בעצמם היו מקימים מפלגות כאלה להצדיק את קיומם העסקני, כלומר נראה לנו שהעסקונה שלנו פשוט מעוניינת שלעולמים נישאר נרדפים בחברה ובוועד הבית שלנו,

אותו סיפור כמו הסיפור לעיל עם האתרוגים, אין תשובה אחרת העסקנים האלה מורידים את החברה החרדית שאולה,

עוד סיפר:

לפני קום המדינה היית שני קהילות חרדיות משגשגות מאוד בטבריה ובצפת, מה קרה שהם נמחקו לגמרי ?? כלומר הם היו אמורים לגדול ולהכפיל את עצמם מאוד, לפחות כמו ירושלים ובני ברק, אז מה קרה ? התשובה לשאלה פשוטה מאוד, היו שם עסקנים זקנים שלא נתנו לצעירים להשתתף בניהול הקהילות, הזקנים רבו ביניהם כמו ילדים (מוכר לכולנו בכל קהילה)  וגם לא נתנו לצעירים להיכנס למשחק ואז הצעירים אמרו לזקנים פה תהיה קבורתכם, ועזבו לטובת ירושלים ובני ברק, וכך נמחקה הקהילות בטבריה ובצפת, (כהיום זה שוב פורח ב"ה אבל הכל מחדש אין קיום לקהילות הישנות, כמו קרלין סלונים בויאן ועוד)

נכון שהזקנים יספרו לך סיפורים אחרים, כמו שזה היית ערים חילוניות וכדומה, אבל זו שקר מוחלט, קודם כל גם ירושלים היית חילונית וכבשו אותה באותם הזמנין, גאולה היית חילונית בזכרון משה אמרו הלל ביום העצמאות, אז כמו שכבשו את השכונות החילוניות בירושלים כך בטבריה ובצפת היו יכולים לכבוש, יותר מזה החילונים לא היו מגיעים אם היינו נשארים שם, לפחות לא היו כובשים את העיר לטובתם לגמרי,

לסיכום שני הסיפורים:

לפי שני הסיפורים יוצא לנו שיש לחברה החרדית שני בעיות עיקריות, 1, יש לעסקנים אינטרס להשאיר את השנאה והמלחמה בחברה מול הוועד בית = מדינה, 2, העסקנים זקנים מידי ולא נותנים לצעירים יותר להשתתף במשחק, (רק כמובן צעירים שהולכים באותו ראש של הזקנים ועיתון יתד, כלומר הם בעצם זקנים בדעתם וברוחם,)

אנחנו חייבים לומר להם דייייייייייייי מספיק, אין לנו שום עניין להילחם נגד הוועד בית = המדינה שלנו, ותנו לנו לנהל את עצמינו לבד, המצב הרוחני שלנו מספיק טוב ולא צריך את כת ההשקפה שיגן עלינו, ולא את העיתון יתד שיגן עלינו ועל רוחינו היהודית, אנחנו לא סאטמר ולא נטורי קרתא, הם במילא לא גרים בארץ ישראל, אנו גרים כאן והוועד בית היא שלנו כמו של כל יהודי בארץ הזאת, אנחנו לא רוצים להיות שנואים ונרדפים לעולמים, דיייי נמס כבר מכל המלחמות של שמידל (עם הקברים שלו) ובני רבינוביץ ועוד כמה זקנים מהיתד ומאגודת ישראל וגם משס שלמדה משום מה מהם אייך לנהל את הקהילות הספרדיות, כלומר לדבר בשם הרבנים כל הזמן, ולהשמין את המוסדות למצב שלא יקבלו את כולם כי הם לא מתאימות כביכול למוסד,

בקיצור הגיע הזמן שצעירים משלנו יכנסו במקומכם, ושיפסיקו לדבר בשם הגדולים בענייני פוליטיקה וענייני החברה והקהילה, הצעירים ידעו שאם הם רוצים את הקול של האזרח החרדי ?! שיתנו לנו פתרונות איך יוצאים מהפלוטר הזה, אייך מבטלים אחת ולתמיד את המלחמה המיותרת שלנו עם הוועד בית שלנו = המדינה, שלא ינסו להתחבא\להסתתר תחת שמלת הרב עובדיה או תחת פסיקת הרב אלישיב וכדומה, ובוודאי לא תחת כת ההשקפה, אין לנו שום עניין בהם כבר, אין היום ציונים אין היום במי להילחם, יש דור חדש בארץ והם רוצים לחיות בשלום עם כולם, הדור החדש לא מעוניין לקלקל אותנו רוחנית ואנו לא מעוניינים להחזיר אותם בתשובה, שיעשו מה שהם רוצים זה ממש לא עניינינו, אנו לא רוצים לכפות עליהם יהדות והם לא רוצים לכפות עלינו חילוניות,

זו הדרך היחידה להציל את החברה שלנו, אחרת בסוף תהיו כמו טבריה וצפת אחרי קום המדינה, פשוט תישארו בשטיבל לבד ולחפש כל תפילה איזה חילוני ברחוב להשלים מנין למנחה מעריב ושחרית,

כמו הטירפוד של פיתרון העשיר הנ"ל (סיפור של האתרוגים לעיל) גרם אחר כך שכל החברה החרדים לא עובדים כמעט, (כי אילולי הטירפוד ?!  העשיר הנ"ל היה מצליח, ואז עניי ארץ ישראל היו עובדים לפרנסתם, כן כן, זה לא בצחוק כלל וכלל, למי שמכיר את ההיסטוריה יודע שהמלחמה נגד האתרוגים היית מלחמה כביכול השקפתית, כלומר עניי ארץ ישראל צריכים ללמוד בכולל ועשירי הגולה יתמכו בהם, ואחרי חורבן אירופה כל הגדוילים שהגיעו לארץ ישראל בעצם אימצו את ההשקפה הזאת, החזו"א והבריסקר רב. בעצם כולם למדו מהם, בגולה זה לא היית כלל, ללמוד בכולל כל היום ?! מי חשב על טירוף כזה בכלל ?? רק ביחד אם העובדה שעניי ישראל לומדים בכוללים בחיי עולם ועץ חיים ועוד, וביחד שמנהיגי החילונים הפכו את הצבא ככור היתוך להפוך את כל הקהילות לציונים ?! אז הפיתרון ללמוד כל יום בכולל היית פיתרון טוב לגדוילים אז, השקפתית כמובן,)
כך הטירפוד של העסקנים לעשות סדר חברתית חדש יגרום בסוף שהקהילה החרדית תרד ח"ו שאולה, כמו בתקופת ההשכלה, שאז משום העניות וחוסר ההשכלה במחשבת ישראל ?! גרם להפסד של 90% מהאומה לטובת ההשכלה,

זה מה שעומד על הפרק עכשיו, 1, העניות 2, חוסר התחשבות המוסדות בצאצאינו, = מחפשים רק מוכשרים, ובתשלום מלא שאין לנו לשלם, 3, דיור 4, חוסר השכלה לעבוד 5, המלחמות המיותרות מול הוועד בית = המדינה, 6, לתת לצעירים להיכנס לפוליטיקה ברוח חדשה,

ואם זה לא יקרה ?! תראו בעוד כמה שנים שנפסיד את האומה החרדית לטובת החילוניות או אפי' להתבוללות ח"ו,

נכון שלא לקחנו אחריות למכה אז בתקופת ההשכלה שהפסדנו 90% מהאומה לטובה ההשכלה וההתבוללות, אבל במכה הזאת רק אתם תהיו אחראים רק אותכם נאשים בכל החורבן,

אתה חונן לאדם דעת, מי יתן שאלוקים יתן לנו דעת ומהר אמן ואמן,,,,,,     

תוקן על ידי maxmen ב- 04/09/2011 02:27:17

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סוציולוגיה (= חברה) חשיבה מחדש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext