|
|
| נשלח ב-21/7/2011 12:57 |
|
| |
אתה יכול לנסח קריטריון באיזה שלב יש לנטוש את השכל ולעבור לתחושות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 13:00 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | אתה יכול לנסח קריטריון באיזה שלב יש לנטוש את השכל ולעבור לתחושות? |
|
זה לא "שלב", מחשב שכמוך.
השכל והתחושות אצל בני האדם באים כאחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 13:02 |
|
| |
אני המחשב פונה לבן אדם ושואל אם שכל ותחושות באים ביחד, שוב היכן הגבול בין אמונה לידיעה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 13:06 |
|
| |
שותף, לשיטתך אין מצב לדון על אמונות. אין דרך להעבירן רק למי שמרגיש אותן ממילא. כל הדיון הוא שיח פנימי. אין גם דרך לנמק, למי שמאמין במה שגם אתה סבור שזה טעות, מדוע הוא טועה. הוא תמיד יטען כי מדובר בטיעוני מחשב. או שמא נגלה לך רז זה משמיא והכול כפי הרגשתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 15:10 |
|
| |
האם יש ולו אחד, המאמין בדת היהודית "הישנה" ומסוגל לענות פה על השאלות?
כל מי שקופץ ועונה פה, הוא מדתות אחרות, בין עם זו הדת שפיתח מקסמן (שמשתוקק להטיף לה, בלא קשר לנושא האשכול) או שותף סוד ואחרים שיש להם דתות רגשיות וממילא לא ניתנות לויכוח. יש פה רציונאלים יהודים מאמיני דת ההשקופע?
ולמה אני מחפש רק את דת ההשקופע? כי הלא זו דת השכונה שלי. כמר מזמן גמרו אומר כולם, כי בדתות אחרות אין כלום, בוודאי שכמעט אף אחד מאיתנו לא היה הופך להיות יהודי חרדי, לולי נולד כך. ומשכך, הויכוח הפנימי של כל אחד, הינו אך ורק בין דת הבית שלו, לאתאיזם או אגנוסטיקניות. בוודאי שלא לדתות אחרות.
היש מישהו? היחיד שקרוב במשהו, (וגם זה רחוק מאוד) לדת שאולי אוכל להאמין בה וקרובה לדת אבותיי, הוא מיימוני לפי הצהרותיו. דא עקא, הדת שלו, סודית, ואין הוא מוכן לחלקה לאחרים.
מישהו? מ י ש ה ו ??
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 16:08 |
|
| |
רציתי לעזור לך אבל אתה מוחק אותי אז אני מוותר,
בכל זאת לדברך אין כיסוי כי אני מגובה מהמקורות שלנו, רק צריך ללמוד, אגב: כת ההשקפה היא כת דיי חדשה ומקורו זה הירושלמים והקהילות הנפרדות, ואין לה קשר ליהדות כלל וכלל וגם לא לההלכה,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 16:13 |
|
| |
סוף דבר הכל נשמע את האלוקים ירא ואת מצוותיו שמור, כי זה כל האדם
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 16:17 |
|
| |
ייתכן ולא רק זה אלא שהידע הזה מסור רק למי שהוא מהשורש הנכון ולא מהפאה השמאלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 16:43 |
|
| |
אלי מה פרוש דת היהודית הישנה- כמה ישנה? נקוב תאריך שחזור.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 16:57 |
|
| |
מבחינתי, כמו שמבין אבא שלי... או הח"ח... ר"א וסרמן ואח"כ הרב שך.
אותה דת הגורסת כי אם אנחנו כ... ראשונים כ... כפשוטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 17:18 |
|
| |
ייתכן אני חושב שצריך לעשות כאן אשכולות בו יש רק שני מדברים. כבר קשה לי לזכור מי אני אמרתי ומה אתה אמרתי ועל מה אנחנו מדברים בדיוק מלבד זאת יש לי תחושה שבכל תגובה אתה, ועוד מגיבים, פותחים עוד טיעונים ולא גומרים אף פעם לדון על הנושא הראשון. אני לא יודע אם זה בשוגג או במזיד, בכל אופן זה מקשה עלי לדון כאן.
בקשר להודעתך האחרונה כאן. אני משוכנע שרוב המוחץ בעד בדיקה. עשיתי ספירה פשוטה של התומכים ב"חקירה" מול התומכים ב"אמונה פשוטה" [המוצגת בליקוט נרחב בחוה"ל ע"פ לב טוב לפני שער היחוד] והגעתי לזה שאני ברוב. אם אתה מעוניין לקרוא כבר כתבתי לך איך להשיג את המאמר. אם אין לך זמן, מותר לך להאמין לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 17:24 |
|
| |
אלי, המשותף לשלושת גדולי ישראל שמנית: אמונה פשוטה שאינה מבוססת על סוג ההוכחות שמבקש פותח האשכול. לדעתם גם אין צורך בהוכחות פילוסופיות, אלא במוח ולב נקי מתאוות. אז עולה האמונה מאליה. ראה רא"ו בראש קובץ מאמרים. כמובן שאפשר לא להסכים עם הגישה, או לומר שהיא מתעלמת משאלות של ממש, המנקרות ללא הרף במוחם של אנוסי תבונה. האחרונים אינם מוכנים לוותר מראש ולהכנס כסומא בארובה למצב אמונה פשוטה שלדעתם טובה עבור קוראות צאנה וראינה. כללו של דבר, נראה שהנך מבקש דבר והיפוכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 17:49 |
|
| |
יכול להיות שזה דבר והיפוכו., השאלה היא, האם יש תשובות לדת הספציפית הזו. לדעתך, לא.
עוד מישהו?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 18:01 |
|
| |
אלי, לא הבעתי את דעתי אלא מסרתי בנאמנות את דעתם של הגדולים עצמם, שמנית, ושאליהם עינך נשואות. לדעתי, מי שאכל כבר מעץ הדעת אין לו דרך חזרה לדרכם. עליו לחפש גדולים אחרים העונים למטרותיו. ולא שקל בימים אלה למצוא, אם בכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 18:13 |
|
| |
| חביון כתב: |  |
אלי, לא הבעתי את דעתי אלא מסרתי בנאמנות את דעתם של הגדולים עצמם, שמנית, ושאליהם עינך נשואות. לדעתי, מי שאכל כבר מעץ הדעת אין לו דרך חזרה לדרכם. עליו לחפש גדולים אחרים העונים למטרותיו. ולא שקל בימים אלה למצוא, אם בכלל. |
|
אז אני חולק על התזה שלך, וטוען שדיברו לההמון העם והם בעצמם לא היו כאלה טפשים כפי שנשמע מדבריך, אחרת הם עובדי ע"ז והמתאבד הערבי יקבל יותר גן עדן מהם כי גם להם יש אמונת חכמים עיוורת ועוד במסירות נפש ממש,
והוכחתי את כלפי הרבה חז"לים וראשונים ואחרונים שמקובל לחשוב שהם היו תממים בדעותיהם ובכתבם ובכל זאת בין השורות רואים את תבונתם והרציונליותם האמיתית וזה שכתבו בתמימות זה בשביל ההמון העם,
|
|
|
|
|