|
|
| נשלח ב-21/7/2011 18:26 |
|
| |
מקס, כתבת "והם בעצמם לא היו כאלה טפשים כפי שנשמע מדבריך" אם כך נשמע בטעות מדברי, הריני להבהיר: הם לא היו ח"ו טפשים. כלל וכלל לא. אלא נקטו במידת התמימות, לדעתי, גם בינם לבין עצמם. ויש בכך דווקא חכמה מעשית רבה. (עיין שוב ב"מעשה בחכם ובתם" לרנ"ב)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 18:36 |
|
| |
| חביון כתב: |  |
מקס, כתבת "והם בעצמם לא היו כאלה טפשים כפי שנשמע מדבריך" אם כך נשמע בטעות מדברי, הריני להבהיר: הם לא היו ח"ו טפשים. כלל וכלל לא. אלא נקטו במידת התמימות, לדעתי, גם בינם לבין עצמם. ויש בכך דווקא חכמה מעשית רבה. (עיין שוב ב"מעשה בחכם ובתם" לרנ"ב) |
|
לא חשבתי לומר שאתה אומר כך אבל זה מה שיוצא מדבריך כי מה תענה (מה אלוקים יענה) לערבי המתאבד לכבוד השם יתברך ובאמונת חכמים חזקה,
ראה אשכול זה שתי התגלויות מאלוקים קיבלנו בדור האחרון, (מליצה)
אגב: אין סיכוי שמי שלומד תורה וחז"ל בעיון שישאר תמים כפי ששיחקו בשביל ההמון העם, פשוט אין סיכוי כזה, ואם תמצא חכם כזה כנראה לא למד או לא הבין,
תוקן על ידי maxmen ב- 21/07/2011 18:45:30
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 19:38 |
|
| |
אלי האמירה המופרכת והלא נכונה מיסודה- של אם הראשונים כמלאכים וגו' הא בעייני האנטי תזה להגיון למציאות ולאמת. היא מעצור למאמין בה- לכל התפתחות לימודית ומחשבתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 19:55 |
|
| |
ירוחם, אני אישית מסכים עימך. אז מה? לא פתרנו כלום. הדת החדשה שאינה דוגלת בזאת, אינה דת השכונה שלי וממילא אין שום אינטרס שיכול לגרום לי לבדוק אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 20:35 |
|
| |
אלי לא הבנתי מה התכלית באמירתך. אתה תתפלא כי בשיחות פרטיות הרבה חושבים כמוני על הנושא הזה. מאו -אמר כי אפילו מסע של 1000 ק"מ מתחיל בצעד ראשון.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 20:57 |
|
| |
אמירתי - פשוטה. לולא הייתי נולד כיהודי חרדי, יש אך סיכוי אפסי שהייתי הופך כזה מבחינה רציונאלית. כלומר שהיו מוכיחים לי כי זו האמת. כפועל יוצא, הסיבה בגללה אני חרדית, הינה מיקרית. נולדתי כזה, חונכתי ככזה, וכעת אני כזה. כאדם הרוצה לבדוק לעומק את אמונותיו, אני מעוניין לבדוק את הדת בה גדלתי, אך אין לי שום עניין לבדוק דתות אחרות גם אם הן "בנות דוד" של הדת שלי. הדת עליה גדלתי אני הינה דת ההשקופע, ולא הדת החדשה שלך.
לו תאמר כי בידך הוכחות חד משמעיות לנכונות דתך, אבדוק בשמחה. כל זמן שאין הדבר כך, אני נשאר רק עם הויכוח בין דת הבית שלי (דת השכונה - כהגדרתו הנפלאה של רבי ייתכן) לבין אתאיזם או אגנוסטיקניות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 21:16 |
|
| |
כאמור אני לא מבין את אמירתך- בעיקר איני מבין מה זה דת של השקופה- המציא אותה אדם קטן מכל הבחינות.
איני מיסונר לדתי -ואין לי כל רצון או שאיפה שתאמין בה. אבל מי שיאמר לך שיש לו את הוכחות- לדתו או אמונתו
- הייתי מתיחס אליו בחשדנות גדולה, מכונית משומשת לא הייתי קונה ממנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 01:51 |
|
| |
כבר מניתי את דוגלי הדת הנ"ל מהזמן האחרון, כמו הח"ח ר' אלחנן וסרמן והרב שך. לא נראה לי שמכל הבחינות הם היו אנשים קטנים.
ייתכן שאכן אין הוכחות, אך וודאי שיש הטוענים שיש הוכחות. (לאו דוקא ראיות אמפיריות. גם הוכחות היסטוריות / פילוסופיות / הגיוניות וכו') אותם אני מחפש.
אינך צריך להיות מסיונר, אך לי אישית, אין שום צורך כלשהו לבדוק דת, שאפילו לדברי מאמיניה, אין להם הוכחות לה. החוויות הרגשיות שלך, כבודן במקומן מונח. אין לזאת שום קשר אליי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 07:26 |
|
| |
אלי, בעיני השלושה שמנית, נראה בהחלט מספיק סביר והגיוני לתת אמון בשרשרת מעתיקי השמועה שהיתה מורכבת מאישים ישרים וצדיקים מבקשי אמת הנכונים לוותר עבורה על מנעמי החיים. את חוליית המסירה שלפניהם הכירו אישית כעונים על דרישות אלה והללו העידו כך על רבותיהם. הם לא העלו בדעתם לרגע שיהדותם החלה ח"ו רק לאחר בית ראשון. ראה ע"כ למשל בספר דורות הראשונים תקופת המקרא של רי"א הלוי, איש משלהם (מידידי ר' חיים מבריסק) כל זה שימש בעיניהם הוכחה הסטורית מספיקה. צרף לכך את חווייתם התמידית הפשוטה ואינה מורכבת ומתחכמת שהעולם מופלא ולא יכול היה להווצר מעצמו ושאם כך, היוצר לא בראו בחינם ויש תפקיד לנבראים. כ"ז אינו השערה משלי אלא מפורש בכתביהם של השלושה. יתכן שתאמר בלבבך, אם כך מה בין טיעוניהם לרמת טיעוניהם של המחב"תים למיניהם. הרי שלענ"ד טיעוני האחרונים, אף אם מעלים לפעמים בעינינו חיוך של בוז, לא נופלים מרמת טיעוני השלושה אלה עולים עליהם. זה המצב בדיוק ואל נחפש פילוסופיות עמוקות במקום שאינן.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 12:01 |
|
| |
אתה חוזר לאותה נקודה.
מאחר שכמעט הכל מסכימים כי אי אפשר להוכיח דת באמצעים שיכליים, הלא שהסיבה היחידה לדבוק או לבדוק דת, היא רק היותה דת השכונה. ומשכל הדתות אותן אתם "מציעים" אינן דת השכונה, הי-למה לי לבדוק אותן.
ע"כ חוזר אני ושואל, היש מישהו בן "דת השכונה" הזו, שטוען שיש לו תשובות לשאלות ולסתירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 12:09 |
|
| |
כל העניין הוא בדיחה איך אפשר להעניש להגיד תוכחות ולהזהיר אם הכל זה דמיונות והזיות ורחשי לב אז יאמר מי שיאמר אני לא מרגיש האמונה לא מדברת אליי מה אתם רוצים ממני. מכאן מוכח שהדת היהודית בכלל לא מתבססת על "אמונה" כמו שאנחנו מבינים אותה אלא על התגלות על ראיית הדברים בעינים והתבססות על מסורת חזקה שנעשתה לעיני המונים אין שום דרך אחרת להבין את זה אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 12:29 |
|
| |
אלי, היה למשל כזה. ר' יצחק שלמה זילברמן שניסה והצליח לשכנע את אורי זוהר. רוב טיעוניו נמצאים בספרי האחרון. שאלות בנוסח ייתכן, לא ידע כנראה זוהר לשאול ומכאן שהתשובות בהתאם. אבל זוהר מייצג בהחלט את דת השכונה. הודעת שהנך מסתפק גם בסביר. אם תרצה ותבחר בכך, הוא נמצא שם. כך נוהגים חברי מועדון השכונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 12:30 |
|
| |
דייר לדעתי אמונתך המטופשת במסורת החזקה היא הבדיחה מסורת ואמונות מטופשות אפשר לשתול גם תוך דוד או שנים, ודאי שתוך אלפיים שנים אפשר להעליט כל דבר. אתה לא חושב שאתה מצחיק כשאתה כותב ראיית הדברים?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 13:32 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אלי האמירה המופרכת והלא נכונה מיסודה- של אם הראשונים כמלאכים וגו' הא בעייני האנטי תזה להגיון למציאות ולאמת. היא מעצור למאמין בה- לכל התפתחות לימודית ומחשבתית. |
|
אני חושב שאתה טועה כאן בטעות יסודית אין שום קשר בין לימוד ומחשבה ל"מלאכיות" אמנם הם אמרו גם כאצבע בקירא לסברה ובכל זאת הגמרא מכריעה שהלכה כבתראי ואומרת שבדורות האחרונים יש לנו תליסר מתיבתין לעומת דורות ראשונים שהיו רחוקים מזה האמונה בדורות הראשונים אין לה קשר לרמת ההשכלה ואולי להפך ולכן דווקא בשביל לשמר את התמימות של הדורות הראשונים יש צורך להיות כפופים להם והעיקר הגדול מכל הוא דברי הגמרא שאומרת "הקב"ה ליבא בעי" והמטרה העליונה היא לשמר את הלב על אף הבלבול הקיים ודווקא מתוך החשש שעודף אינטלגציה מלאכותית עלול להוות עילה ל"חמוריות" המלאכיות היא ההרמוניה שנוצרת בלב והחמוריות היא הפירוד שבין ההבנה להרגשה שבו האדם הוא חמור כיון שהשכל שלו מרחף והוא לא במקום ולכן דווקא כשההרגשה של המחויבת נעלמת עם ריבוי האפשרויות וריבוי הדעות כשהחכמה הופכת גם לנחלת הרשעים דווקא בזמן הזה יש צורך של עם לבדד ישכון והכוונה גם לבדד מחכמת העמים שגם אנחנו מאמינים שהיא קיימת ואילו אנחנו רק מעמיקים בחכמת הקודש שהיא חכמת התורה כעיקר ואילו חכמה כחכמה היא טפל בלבד לא התכוונתי לחדש כאן דבר ובאמת לא חידשתי רק שדברי תורה צריכים חיזוק תמיד וחזרה גם היא לימוד יש בה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 16:42 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | | דייר לדעתי אמונתך המטופשת במסורת החזקה היא הבדיחה מסורת ואמונות מטופשות אפשר לשתול גם תוך דוד או שנים, ודאי שתוך אלפיים שנים אפשר להעליט כל דבר. אתה לא חושב שאתה מצחיק כשאתה כותב ראיית הדברים? |
|
אולי פעם אחת ולתמיד במקום לזרוק הערות ולברוח תראה תופעה דומה בהיקף נרחב ואני עוד פעם טוען שהתורה לא יכולה לבוא בטענות לאף אחד אם הכל מבוסס על הרגשות ורחשי לב זה לא רציני ולא מתקבל על הדעת. ועל זה נאמר "השופט כל הארץ לא יעשה משפט?"
|
|
|
|
|